-
Να την πω την κακία μου τώρα; Τα περισσότερα θέματα με τα infotainment τα έχουμε ακούσει από τον όμιλο, ή ιδέα μου είναι;
Δεν είναι μακρυά η καθυστέρηση του Golf (μάλιστα ενώ είχαν βγεί αυτοκίνητα και τα ξαναφεραν πίσω) για ακριβώς θέματα του infotainment.
-
nikond wrote:
Το να πουλήσω το αμάξι φίλε Storm δεν νομίζω οτι είναι κάτι που θα μπορούσα να κάνω αυτή τη στιγμή, ούτε να το αφήσω με αυτό το πρόβλημα βεβαίως.
Εγώ φίλε μου σου είπα την άποψή μου. Θα πήγαινα ΚΑΙ σε άλλλο εξουσιοδοτημένο και θα προτιμούσα εξουσιοδοτημένο της κεντρικής αντιπροσωπείας.
Από εκεί και πέρα πράττεις όπως επιθυμείς.
υ.γ. αν η Interauto ήταν ακόμη εξουσιοδοτημένη θα σου έλεγα να πας εκεί. Αλλά δυστυχώς δεν είναι πλέον.
Μα καθε έμπορος όπως ο Μακρης είναι εξουσιοδοτημενος της κεντρικής. Ρώτησα στην κοσμοκαρ αν έχουν πιο κεντρικό σέρβις και απάντησαν αρνητικά.
-
Λοιπόν τα νεότερα έχουν ως εξής.
Πηρα τηλ στην κοσμοκαρ να μου διευκρινήσουν για ποιο γνωστό πρόβλημα μίλησαν στον Μακρη και τι ακριβώς πρέπει να επισκευαστεί στο αμαξι. Ζήτησα μια ειλικρινή και αναλυτική απάντηση δηλαδή και όχι μασημένα λόγια που έβγαλαν με το ζορι στον Μακρη. Μου είπαν ότι μεσα στην ημέρα θα με καλούσε το τεχνικό τμήμα.
Κι αντί να με καλέσει το τεχνικό τμήμα της κοσμοκαρ, με καλεσε ο Μακρης να μου πει οτι εχει ενα αλερτ απο κοσμοκαρ και μου ζήτησε να του απαντήσω αν θέλω ή οχι το ανταλλακτικό.
Εκεί που εφτασαν τα πράγματα του είπα στα ισια ότι δε με ενημέρωσαν ποτέ για το γνωστό πρόβλημα που ανέφερε ο τεχνικός στο τηλ και θελω να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει στο αμαξι.
Μου είπε οτι δεν είναι καποιο γενικευμένο θέμα που έχουν βγάλει πολλα αυτοκίνητα και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλαχθεί μια πλακέτα (το ανέφερε κι ως εγκέφαλο αργότερα στην κουβέντα). Κάτι αντίστοιχο με αλλαγή πλακέτας ανέφερε και ο elpa02, αν μπορείς φίλε πες μου περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτή την πλακέτα μήπως έχω το ίδιο πρόβλημα κι εγώ.
Παρ ολα αυτα, στο τέλος μου είπε ότι αν δε μου παρουσιάσει καποιο θέμα μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό, μπορώ να μην το βάλω και να το επιστρέψει πίσω.
Εσείς βγαζετε άκρη απο ολα αυτα; Τελικά το αμαξι έχει πρόβλημα που πρέπει να φτιαχτεί ή αλλαζουμε στην τύχη κατι;
Εγω άκρη δεν έβγαλα πάντως. Και τελικά δε με πηρε κανένας απ την κοσμοκαρ, έστω για τους τύπους.
Πάντως 2 μερες τωρα δεν ειχα καποια επανεκκίνηση. Χθες εκανα και μια επιλεκτική επαναφορά εργοστασιακων του infotainment στο τηλέφωνο, στα μέσα και στις εφαρμογές. Δηλαδή σε ότι ειχε περάσει απο το κινητό.
Κι ο Θεός βοηθός...
-
Μα καθε έμπορος όπως ο Μακρης είναι εξουσιοδοτημενος της κεντρικής. Ρώτησα στην κοσμοκαρ αν έχουν πιο κεντρικό σέρβις και απάντησαν αρνητικά.
Κοίτα να δεις, δεν θέλω να σε επηρεάσω. Απλά θα αναφέρω ότι η Κοσμοκάρ είναι οι διοικητικές υπηρεσίες της κεντρικής αντιπροσωπείας. Η Καρέντα (εταιρεία της Κοσμοκάρ) είναι στην ουσία το 'μαμά' δίκτυο (πωλήσεις/service/ανταλλακτικά) του Group (εκτός SEAT).
Ο Μακρής είναι μία επιχείρηση ενταγμένη στο δίκτυο. Όπως ήταν και η Interauto. Είναι ανεξάρτητες επιχειρήσεις που απλά τηρούν προϋποθέσεις ώστε να θεωρούνται 'εξουσιοδοτημένοι'. Η Interauto έχασε την εξουσιοδότηση ξέρεις γιατί; Γιατί δεν είχε μεγάλη έκθεση στα Γλυκά Νερά και δεν έβρισκε μεγάλο χώρο για νέα έκθεση/συνεργείο σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της Κοσμοκάρ. Φυσικά (off the record) μου είπαν ότι δεν υπήρχαν και χρήματα για μία τέτοια επένδυση. Οπότε την έχασε την αντιπροσώπευση. Μπορεί κάποια στιγμή το ίδιο να πάθει και ο Μακρής.
Αυτά όσο αφορά τις εξουσιοδοτήσεις. Από εκεί και πέρα όπως έγραψα προηγουμένως εγώ θα πήγαινα κατευθείαν σε συνεργείο της Καρέντα. Ούτε τηλέφωνα στις διοικητικές υπηρεσίες της Κοσμοκάρ, ούτε Μακρίδες, ούτε τίποτα. Κατευθείαν στο κεντρικό συνεργείο για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Και κάτι που δεν έχω αναφέρει, επειδή πρόσφατα πήρα και εγώ ένα αυτοκίνητο του Group. Έχει φύγει email προς την ΒΕΛΜΑΡ και είμαι περίεργος να δω αν θα με πάρει κανείς τηλέφωνο και ποιος θα με πάρει. Φυσικά οι αποφάσεις έχουν παρθεί και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τους Μακρίδες και όλους αυτούς.
Και κλείνω λέγοντας: Που είσαι ρε Citroen ΩΜΕΓΑ;;;; Καμιά σχέση. Στην κυριολεξία. Η μέρα με την νύχτα. Με βλέπω να γυρνάω στα Citroen πάλι μόνο και μόνο για την ΩΜΕΓΑ.
-
Τι συγκρίνεις αγαπητέ storm? Η Ωμέγα απλά δεν παίζεται. Μια φορά έστειλα ένα ερώτημα για κάποιο αυτοκίνητο τους και με πήραν τηλέφωνο σε 40 λεπτά και το επόμενο πρωί με πήρε άλλος για να με ρωτήσει αν καλύφθηκα από τον συνάδελφο του! Για την δε Κοσμοκάρ τα έχουμε ξαναπεί....συμπεριφορά δεσμοφύλακα σε κρατούμενο έχουν.
-
Εγώ πάντως από την Καρέντα Αμαρουσίου έχω καλή εμπειρία με καινούριο Audi A3. Τυπικοί, σοβαροί και όλα by the book. Φυσικά τσιμπημένες τιμές, αλλά τηρούν αυτά λέει ο κατασκευαστής και είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις εργασίες τους. Αν είχα Kamiq και έπρεπε να γίνει 'εγχείριση' θα το πήγαινα στην Καρέντα.
Το δικό μου είναι ΒΕΛΜΑΡ, οπότε ανήκω σε άλλο δίκτυο. Όμως!Όμως! Το πήρα από τον Μακρή, έχω πάει και στα δύο συνεργεία του (έχουμε και Seat Cordoba 1.4/16V 101 άλογα και Skoda Fabia 2011 1.2/75ps και είχα και το Fabia TSi) και το βασικότερο, είδα από κοντά πως ελέγχουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. To After Sales του Μακρή δεν με είχε πείσει και οριστικοποιήθηκε με το καινούριο. Τσαπατσοδουλειές.
Αν, αν λέω αν, η PSA έβγαζε ένα 'κανονικό' χάτσμπακ να είσαι σίγουρος ότι τώρα θα το οδηγούσα. Δυστυχώς όμως από την μία το παραδοσιακό C4 μας τελείωσε και από την άλλη το i-Cockpit της Peugeot μου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.
-
Καλά κανείς και επικροτείς καλές συμπεριφορές γιατί σαν άνθρωποι έχουμε τάσεις να λέμε μόνο το κακό και να μιζεριάζουμε. Εγώ πάντως στην Καρέντα της Κηφισίας κόντεψα να πιαστώ στα χέρια με τον πωλητή.....
-
Πάντως ρε παιδιά φέρατε την καταστροφή με την οθόνη του ανθρώπου... δεν θα κατεβάσουν κινητήρα, ούτε θα ανοίξουν κιβώτιο, θα ξεβιδώσουν 5 βίδες και θα αντικαταστήσουν με ένα γνήσιο πιο καινούριο ανταλλακτικό, εφόσον μπορεί όντως να είναι ελατωματικό απ' το εργοστάσιο το υπάρχον. Δεν χάνει και τίποτα. Ας είναι μπροστά και να ξεκαθαρίσει πως θέλει 'καλή δουλειά', και να έχουν έτοιμα καινούρια 'τσιμουχάκια' και κλιπς όπου τυχόν ανοιχθούν τέτοια και δεν θα ανεχθεί τριγμούς σε καινούριο αμάξι. Μπορεί η οθόνη να έχει κάποια πατέντα να αφαιρείται όπως τα DIN ραδιοσυστήματα χωρίς να ανοιχθεί τίποτα, που το ξέρετε; Πάντως εγώ θέλω τέτοια χαζά προβλήματα να εμφανισθούν νωρίς εντός εγγύησης στο αμάξι μου και να προχωρήσω σε όλες τις 'προληπτικές' αλλαγές που είναι δυνατόν, ακόμη κι αχρείαστες να είναι...
-
Εγώ πάντως στην Καρέντα της Κηφισίας κόντεψα να πιαστώ στα χέρια με τον πωλητή.....
Η αδιαφορία των πωλητών στις κεντρικές αντιπροσωπείες είμαι μάλλον μία γενικότερη κατάσταση. Επιβεβαιώνω για την αδιαφορία που λες αφού και εγώ δύο φορές που πήγα για το Polo με το ζόρι σηκώθηκαν από τη καρέκλα. Αλλά αυτή τη συμπεριφορά την έχω δει και στην Citroen (Χαλάνδρι) και στην Suzuki και στην Fiat κλπ...
-
Πάντως ρε παιδιά φέρατε την καταστροφή με την οθόνη του ανθρώπου... δεν θα κατεβάσουν κινητήρα, ούτε θα ανοίξουν κιβώτιο, θα ξεβιδώσουν 5 βίδες και θα αντικαταστήσουν με ένα γνήσιο πιο καινούριο ανταλλακτικό, εφόσον μπορεί όντως να είναι ελατωματικό απ' το εργοστάσιο το υπάρχον. Δεν χάνει και τίποτα. Ας είναι μπροστά και να ξεκαθαρίσει πως θέλει 'καλή δουλειά', και να έχουν έτοιμα καινούρια 'τσιμουχάκια' και κλιπς όπου τυχόν ανοιχθούν τέτοια και δεν θα ανεχθεί τριγμούς σε καινούριο αμάξι. Μπορεί η οθόνη να έχει κάποια πατέντα να αφαιρείται όπως τα DIN ραδιοσυστήματα χωρίς να ανοιχθεί τίποτα, που το ξέρετε; Πάντως εγώ θέλω τέτοια χαζά προβλήματα να εμφανισθούν νωρίς εντός εγγύησης στο αμάξι μου και να προχωρήσω σε όλες τις 'προληπτικές' αλλαγές που είναι δυνατόν, ακόμη κι αχρείαστες να είναι...
Έχεις δει τέτοια εργασία στον Μακρή; Πήγες το δικό σου; Για πες.
-
Εφόσον τελικά υπάρχει όντως διαπιστωμένο πρόβλημα με πλακέτα της οθόνης σχετίζεται δεν σχετίζεται με τα προβληματα που τώρα έχει πήγαινε να την αλλάξεις γιατί έτσι κι αλλιώς θα το βρεις ίσως μπροστά σου.
Τώρα που θα πας δεν έχω άποψη με αυτά που ακούω. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Το λογικό είναι να πας στον Μακρή που απευθυνθηκες εξαρχής. Αυτός έχει ανοίξει το ticket βλάβης και σε αυτόν θα έρθει το ανταλλακτικό.
Αν εσύ ζητήσεις η δουλειά να γίνει στην καρεντα θα μανουριασουν όλοι ο Μακρής θα σε πάρει τηλέφωνο ότι ήρθε το ανταλλακτικό έλα να το βάλουμε εσύ θα λες εγώ μίλησα με καρεντα , ο Μακρής θα προσπαθήσει να σε πείσει να κάνει αυτός την δουλειά μην ξεφτιλιστει στα κεντρικά και πάει λέγοντας....
Απαίτησε να είσαι παρόν και διευκρινησε ότι το αμάξι όπως το παραδίδεις χωρίς τριγμούς έτσι το θες πίσω. Αν τρίζει θα πάω κατευθείαν στην καρεντα και θα τους ζητάω τα ρέστα για κακή δουλειά του Μακρή. Έτσι μεν θα σε θεωρήσουν @αλακα αλλά θα προσέξουν τι θα κάνουν.
-
Ωμέγα και Γκάλο είναι απίστευτοι, μόνο θετικές εμπειρίες (και τα αυτοκίνητά μου τα έχω πάρει από επαρχία), και οι 2 επαρχιακές πολύ καλές, και σε άλλες Citroen που έχω εμπειρία να μην πω απίστευτη εξυπηρέτηση, να πω άμεση και ξεκαθαρη. Λόγοι που μετά από το 20χρονια PSA νιώθω ευχαριστημένος και 'αξιοσέβαστος' πελάτης.
Να τα λέμε και αυτά, δεν είναι όλοι 'κλέφτες και λωποδύτες'.
-
Ας πω κι εγώ την εμπειρία μου με το Μακρή έχοντας Leon II 1.4 tsi FL από το 2009 μέχρι το 2018. Είχα κάνει το πρώτο service στη Βελμάρ στο Γέρακα και διαπίστωσα πολλή τσαπατσουλιά με αποκορύφωμα το φίλτρο καμπίνας που βρήκα την επόμενη μέρα πεσμένο στο πατάκι του συνοδηγού μιας και το τοποθέτησαν χωρίς να το κουμπώσουν... Οπότε από την επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση που χρειάστηκε το Καλοκαίρι του 2010, μέχρι και το Φθινόπωρο του 2018 που πούλησα το αμάξι όλη τη συντήρηση την ανέλαβε ο Μακρής. Τσιμπημένος όπως κάθε εξουσιοδοτημένος, αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την εγγύηση παρότι ήταν stage 1 (τη χρειάστηκα για αντλία νερού), τα λάθη τους τα αναγνώριζαν αμέσως οπότε τα πάντα τα πλήρωσα 1 φορά (χρειάστηκε στεγανοποίηση το κάρτερ η οποία έπιασε στην τρίτη προσπάθεια), ενώ και ο ηλεκτρολόγος που ανέλαβε μια-δύο φορές να λύσει κάποια θέματα τριγμών (αυτό που θυμάμαι ήταν ένα εκνευριστικό τσικ-τσικ στο μισάνοιχτο παράθυρο του συνοδηγού μετά από 4-5 χρόνια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου) τα έλυσε με αποτελεσματικότητα οπότε δεν τα ξανάκουσα μέχρι να το δώσω. Το σημαντικότερο όμως για εμένα ήταν ότι δεν έπαιζε το 'πηγαίνετε στο σαλόνι και θα σας ειδοποιήσουμε να παραλάβετε'. Μπορείς να είσαι συνεχώς εκεί και να παρακολουθείς.
Σαν επισφράγισμα, η ανταλλαγή που μου έδινε για να πάρω αυτοκίνητο πάλι από αυτόν, πέραν των κλασσικών εκπτώσεων στην αξία του καινούριου, ήταν τελικά στο ποσό που έδωσα το αμάξι ιδιωτικά μιας και ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο. Θεωρούσε ότι μπορούσε να πιάσει κάτι παραπάνω στη ματαπώληση; Ήθελε να με κρατήσει ως πελάτη; Μπορεί μόνο το δεύτερο, μπορεί και τα δύο μαζί.
Ανάλογη εμπειρία έχουμε και με το Skoda Rapid tdi του πατέρα μου, το οποίο αφότου σταμάτησε η συνεργασία ΒΙΑΜΑΡ-Skoda το πηγαίνουμε σε αυτόν. Και αυτό εντός εγγύησης χρειάστηκε νέα μονάδα clima γιατί ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί, και νέο bluetooth module, τα οποία μπήκαν χωρίς μουρμούρες και χωρίς ασφαλώς να προκληθεί άλλη ζημιά.
Βέβαια και τα δύο αυτοκίνητα ακόμη και όταν ήταν καινούρια είχαν περπατήσει κάποια χρόνια στην αγορά, έχουν τετριμμένα μηχανικά μέρη, απλούστερα ηλεκτρονικά από τα σημερινά, οπότε τα γνώριζαν σαν την παλάμη του χεριού τους...
Τέσπα... Αυτή είναι η δική μου εμπειρία και οι δικές μου προσλαμβάνουσες που φυσικά δεν μπορούν να ακυρώσουν τα αντίθετα βιώματα των υπολοίπων που γράφουν εδώ.
-
Και εγώ με τον Μακρή δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Είχα προσπαθήσει και το 2018 να πάρω το Citroen από την έκθεσή τους στην Ν.Ιωνία. Αλλά δεν έκατσε γιατί δεν είχαν test drive.
Τελικά έκατσε τώρα, οπότε πρώτη φορά αγόρασα δικό μου αυτοκίνητο από την νέα του έκθεση στο Χαλάνδρι.
Πως τα κατάφεραν όμως να χαλάσουν οι ίδιοι την εικόνα τους σε ολοκαίνουριο αυτοκίνητο; Είναι απορίας άξιο.
Ενώ ξεκίνησα με την καλύτερη διάθεση, δεν τους δυσκόλεψα σε τίποτα, έκανα ότι μου έλεγαν, κατάφεραν και μου χάλασαν την διάθεση μετά την παραλαβή. Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.
υ.γ. α! πρόλαβα και τον γαμπρό μου! Έτοιμος ήταν να πάει για ανταλλαγή του FABIA με το KAMIQ! Του είπα να το ξεχάσει, μην κάνει καμιά βλακεία.
-
Για ποιο λόγο δλδ να μην κάνει την 'βλακεία'?
-
Ενώ ξεκίνησα με την καλύτερη διάθεση, δεν τους δυσκόλεψα σε τίποτα, έκανα ότι μου έλεγαν, κατάφεραν και μου χάλασαν την διάθεση μετά την παραλαβή. Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.
Τι έκαναν δηλαδή? Μας έχεις πεί και το έχω χάσει ή όχι?
-
Για ποιο λόγο δλδ να μην κάνει την 'βλακεία'?
Την 'βλακεία' να πάει στον Μακρή. Θα πάμε σε άλλες εκθέσεις της SKODA και κοιτάμε (βασικά κοιτάω) και άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Στην ουσία για αυτοκίνητα εμένα ρωτάνε τι θα πάρουν γιατί δεν ασχολούνται καθόλου με αυτά τα θέματα. Δύο αυτοκίνητα (ένας Atos και το Fabia) δικές μου επιλογές ήταν και είχαν και έχουν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι.
Τι έκαναν δηλαδή? Μας έχεις πεί και το έχω χάσει ή όχι?
Τα έχω αναφέρει μόνο στο φόρουμ του seatclub.gr
Εδώ μέσα δεν θα αναφέρω κάτι. Σόρυ.
Δεν ανέχομαι τσαπατσοδουλειές σε ολοκαίνουριο αυτοκίνητο.
Το θέμα είναι ότι για μένα οι Μακρίδες τελείωσαν.
-
Δυστυχώς, η επαναφορά εργοστασιακών δεν έδωσε καμία λύση.
Χθες επιβεβαιώθηκε η ελαττωματική λειτουργία του infotainment καθώς έκανε άλλη μια επανεκκίνηση με το που έβαλα μπροστά τον κινητήρα και μετά από λίγο που πήγα να παρκάρω δεν άνοιγε με τίποτα η κάμερα οπισθοπορείας. Χρειάστηκε να κάνω soft reset με πάτημα του κουμπιού για 10 δευτερόλεπτα για να ξεκολλήσει και να ανοίξει η κάμερα.
Άρα καταλήγουμε στο ότι όντως χρειάζεται η αλλαγή του εγκεφάλου και τώρα αρχίζει το άγχος αν θα γίνει η δουλειά όπως πρέπει στο συνεργείο. Από αυτά που έχετε γράψει, με έχετε φοβίσει πολύ είναι η αλήθεια όσον αφορά τον Μακρή, αλλά δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς εφόσον το ανταλλακτικό έχει παραγγελθεί από αυτόν.
-
Μην αγχώνεσαι, θα πας θα το επισκευασουν και θα πάρεις το καινούριο σου αυτοκίνητο και θα συνεχίσεις να το χαίρεσαι, δεν θα κατεβάσουν και τον κινητήρα...
-
Δυστυχώς, η επαναφορά εργοστασιακών δεν έδωσε καμία λύση.
Χθες επιβεβαιώθηκε η ελαττωματική λειτουργία του infotainment καθώς έκανε άλλη μια επανεκκίνηση με το που έβαλα μπροστά τον κινητήρα και μετά από λίγο που πήγα να παρκάρω δεν άνοιγε με τίποτα η κάμερα οπισθοπορείας. Χρειάστηκε να κάνω soft reset με πάτημα του κουμπιού για 10 δευτερόλεπτα για να ξεκολλήσει και να ανοίξει η κάμερα.
Άρα καταλήγουμε στο ότι όντως χρειάζεται η αλλαγή του εγκεφάλου και τώρα αρχίζει το άγχος αν θα γίνει η δουλειά όπως πρέπει στο συνεργείο. Από αυτά που έχετε γράψει, με έχετε φοβίσει πολύ είναι η αλήθεια όσον αφορά τον Μακρή, αλλά δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς εφόσον το ανταλλακτικό έχει παραγγελθεί από αυτόν.
μπορούσαν να συμβούν πολλά, και πολύ χειρότερα, μάλλον είναι κάποιο γνωστό ελλατωματικό εξάρτημα, αν και δεν καταλαβαίνω τι εννοούν 'εγκέφαλο', ίσως το chip που διαχειρίζεται τα infotainment να έχουν ελλατωματική παρτίδα.
Μόνο το μοτέρ/κιβώτιο να φοβάσαι, τα υπόλοιπα είναι ξενέρωμα για καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά λύνονται ανώδυνα συνήθως.
Skoda Kamiq