-
Γεια σε όλους και χρόνια πολλά. Είμαι καινούριος στο forum και καινούριος οδηγός. Με ενδιαφέρει να αγοράσω μεταχερισμένο αυτοκίνητο μια και είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο. Το θέμα είναι ότι θα ήθελα να έχει το αυτοκίνητο κάποιο σύστημα υποβοήθησης οδηγού όπως όλα τα νέα μοντέλα, πχ να σταματάει μόνο του όταν παει να γινει συγκρουση κλπ. Δυστυχώς τα παλιοτερα μοβτελα δεν το εχουν και η αποψή μου ειναι ότι όλα τα αυτοκινητα για νεους οδηγους θα έπρεπε να το έχουν.. Το ερώτημα είναι αν γνωρίζετε κάποιον τρόπο που θα μπορούσα να εγκαταστήσω ένα τέτοιο σύστημα με αισθητήρες και αυτοματο φρενάρισμα σε αυτοκίνητο που δεν το έχει και ποιος είναι ο τρόπος αυτός. Και γενικά τι άλλο μπορώ να κάνω για να αυξήσω την ασφάλεια του αυτοκινήτου? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
-
Γεια σε όλους και χρόνια πολλά. Είμαι καινούριος στο forum και καινούριος οδηγός. Με ενδιαφέρει να αγοράσω μεταχερισμένο αυτοκίνητο μια και είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο. Το θέμα είναι ότι θα ήθελα να έχει το αυτοκίνητο κάποιο σύστημα υποβοήθησης οδηγού όπως όλα τα νέα μοντέλα, πχ να σταματάει μόνο του όταν παει να γινει συγκρουση κλπ. Δυστυχώς τα παλιοτερα μοβτελα δεν το εχουν και η αποψή μου ειναι ότι όλα τα αυτοκινητα για νεους οδηγους θα έπρεπε να το έχουν.. Το ερώτημα είναι αν γνωρίζετε κάποιον τρόπο που θα μπορούσα να εγκαταστήσω ένα τέτοιο σύστημα με αισθητήρες και αυτοματο φρενάρισμα σε αυτοκίνητο που δεν το έχει και ποιος είναι ο τρόπος αυτός. Και γενικά τι άλλο μπορώ να κάνω για να αυξήσω την ασφάλεια του αυτοκινήτου? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
-
-
Δεν έχω ακούσει ποτέ από κανένα για κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να επεμβαίνεις σε τέτοια πράγματα. Ίσως η μόνη περίπτωση που θα το εξέταζα είναι σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που έβγαινε σε άλλη έκδοση με αυτό το σύστημα και η μετατροπή - προσθήκη να γίνει στην αντιπροσωπεία.
Και πάλι, για εμένα είναι είτε το έχει είτε όχι. Δεν θα πείραζα τέτοια κομμάτια.Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό το σύστημα είναι ένα βοήθημα κυρίως για την περίπτωση που θα πεταχτεί ένας πεζός και δεν έχει σχέση αν ο οδηγός είναι νέος ή όχι.
Μου κάνει εντύπωση που θες να πιάσεις τιμόνι και ψάχνεις τρόπο ώστε το αυτοκίνητο να σε γλιτώσει από μια σύγκρουση που μάλλον θα μπορούσες να γλιτώσεις και από μόνος σου. Μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει και το ότι εμπιστεύεσαι αυτήν την τεχνολογία.
Πάντως το να μπει σαν aftermarket μέχρι στιγμής έχω την εντύπωση ότι δε γίνεται. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αυτό το σύστημα είναι ένα βοήθημα κυρίως για την περίπτωση που θα πεταχτεί ένας πεζός και δεν έχει σχέση αν ο οδηγός είναι νέος ή όχι.
Μου κάνει εντύπωση που θες να πιάσεις τιμόνι και ψάχνεις τρόπο ώστε το αυτοκίνητο να σε γλιτώσει από μια σύγκρουση που μάλλον θα μπορούσες να γλιτώσεις και από μόνος σου. Μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει και το ότι εμπιστεύεσαι αυτήν την τεχνολογία.
Πάντως το να μπει σαν aftermarket μέχρι στιγμής έχω την εντύπωση ότι δε γίνεται.εμενα εντυπωση μου κανει οτι εισαι τοσο αρνητικος , εχεις καποια εμπειρια που σε εκανε να εχεις αυτη την αποψη;
Απο τη δικη μου χρηση οποιων σχετικων τεχνολογιων εχω την ευκαιρία να δοκιμάσω μια χαρα ειναι για νεους και παλαιούς οδηγούς, δεν σημαινει οτι δεν συνεχιζεις να οδηγεις με την προσοχη σου στο δρομο αλλα σε μια δυσκολη στιγμη αυξανει τις πιθανοτητες να αποφυγεις μια κακοτοπια
Αυτο που θα ηταν επικινδυνο κατα τη γνωμη μου θα ηταν να προσπαθησεις να τα βαλεις ολα αυτα τα συστηματα μονος σου στη συνεχεια . Καλυτερα να παρεις ενα καινουργιο αυτοκινητο με τα συστηματα αυτα, εστω και μικροτερης κατηγοριας απο οτι ισως μπορεις να παρεις μεταχειρισμενο. -
Ό,τι είπε ο Κιλο.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Πάντως το να μπει σαν aftermarket μέχρι στιγμής έχω την εντύπωση ότι δε γίνεται.εμενα εντυπωση μου κανει οτι εισαι τοσο αρνητικος , εχεις καποια εμπειρια που σε εκανε να εχεις αυτη την αποψη;
Απο τη δικη μου χρηση οποιων σχετικων τεχνολογιων εχω την ευκαιρία να δοκιμάσω μια χαρα ειναι για νεους και παλαιούς οδηγούς, δεν σημαινει οτι δεν συνεχιζεις να οδηγεις με την προσοχη σου στο δρομο αλλα σε μια δυσκολη στιγμη αυξανει τις πιθανοτητες να αποφυγεις μια κακοτοπια
Αυτο που θα ηταν επικινδυνο κατα τη γνωμη μου θα ηταν να προσπαθησεις να τα βαλεις ολα αυτα τα συστηματα μονος σου στη συνεχεια . Καλυτερα να παρεις ενα καινουργιο αυτοκινητο με τα συστηματα αυτα, εστω και μικροτερης κατηγοριας απο οτι ισως μπορεις να παρεις μεταχειρισμενο.Oύτως η άλλως ακόμα και τα εργοστασιακά συστήματα πολλές φορές δε δουλεύουν σωστά πόσο μάλλον αν γινόταν κάτι τέτοιο σε aftermarket οπότε γιατί να μην είμαι αρνητικός;
-
Αν εχεις κάποιο παράδειγμα απο ενα τέτοιο σύστημα το οποιο πολλές φορές δε δουλεύει , καλό θα ήταν να το αναφέρεις να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι. Τα συνήθη που και εγω δοκιμάζω καθημερινά στο αυτοκίνητό μου δουλεύουν σχεδόν πάντα, ελάχιστες φορές αναλογικά θα πέσουν εξω στην πρόβλεψη (ναι συμβαίει μερικές φορές) αλλά ακόμα και τότε δεν προκαλούν πρόβλημα.
Δηλαδή οταν υπάρχει ενα μικρό αγγελάκι να σε προσέξει 9 στις 10 που θα χρειαστεί, θα πούμε οχι επειδή δεν ειναι 10 στα 10;
-
Πολλές φορές ενεργοποιείται το αυτόματο φρενάρισμα χωρίς λόγο και αυτό είναι επικίνδυνο. Βέβαια εξαρτάται από το αυτοκίνητο και την υλοποίηση του συστήματος.
-
Ο χρήστης vk80 έγραψε:
Το ερώτημα είναι αν γνωρίζετε κάποιον τρόπο που θα μπορούσα να εγκαταστήσω ένα τέτοιο σύστημα με αισθητήρες και αυτοματο φρενάρισμα σε αυτοκίνητο που δεν το έχει και ποιος είναι ο τρόπος αυτός. Και γενικά τι άλλο μπορώ να κάνω για να αυξήσω την ασφάλεια του αυτοκινήτου? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.Όχι, ΔΕΝ γίνεται! Τουλάχιστον όχι με ασφάλεια και αξιοπιστία. Μην το σκέφτεσαι καν...καλύτερα να αλλάξεις αυτοκίνητο εάν σου είναι τόσο σημαντικό ένα τέτοιο βοήθημα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολλές φορές ενεργοποιείται το αυτόματο φρενάρισμα χωρίς λόγο και αυτό είναι επικίνδυνο. Βέβαια εξαρτάται από το αυτοκίνητο και την υλοποίηση του συστήματος.ναι καταλαβαινω πως μπορει να μπει κατα λαθος υπο συνθηκες αλλα επικίνδυνο.. δεν ξερω, δυσκολα θα το χαρακτηριζα επικίνδυνο
-
Φυσικά και μπορεί να γίνει επικίνδυνο, αν τρομάξει ο οδηγός, ή δεν προλάβει να φρενάρει ο από πίσω, που δεν περιμένει να συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς λόγο.
-
Αντε να τρακαρεις ετσι κ να σου πει ο αλλος φρεναρε μονο του. Βγαλε ακρη μετα.
-
εχωντας γράψει καμια ~5000 χλμ ως τωρα με τα συστηματα παντα αναμενα , δεν προεκυψε τετοια φαση και απο οτι διαβαζω σε ξενα φορα πρεπει να το φτασεις στο αμην για να μπει αποτομα.
ναι εχει βγαλει ~2 φορες ακυρο alert (λαμπακια ηχους κτλ σε φαση που ο εμπρος φρεναρει και στριβει στο πλαι εγω δεν κοβω γιατι υπολογιζω οτι θα εχει φυγει στο πλαι μεχρι να τον φτασω αλλα το συστημα ειναι πιο συντηρητικό) για να φρεναρω εγω αλλα δεν το εκανε μονο του , ενω μια φορα φτασαμε σε φαση να ενεργοποιηθει στα σοβαρά αλλά πραγματικά εκει χρειαζόταν (φαναρι πορτοκαλί , επιταχύνουμε να περασουμε, στο καπακι το βανακι εμπρος κοκκαλώνει) το εσωσα στο τσακ μόνος μου αλλά θα μπορούσα και να μην το ειχα οποτε καλο ηταν που θα υπηρχε και μια εξτρα βοήθεια. -
Για αυτό είπα ότι διαφέρει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Αν θυμάμαι καλά, κάτοχοι Suzuki έχουν εκφράσει τέτοια παράπονα εδώ μέσα.
-
Δεν είπε κανείς ότι αυτά τα συστήματα δεν πρέπει να υπάρχουν στα αυτοκίνητα, καλώς υπάρχουν και δεν υπάρχει λόγος απενεργοποίησής τους, αυτό που λέμε είναι ότι μπορεί και να μην δουλέψουν σωστά, δεν είναι και πανάκεια δηλαδή.
Είναι σαν λέμε ότι στρίβουμε δίχως αύριο γιατί το ESP θα μας φρενάρει ούτως η άλλως. Δεν πάει έτσι...
Συστημα υποβοηθησης οδήγησης