-
δουβλιε αυτο σε λεω, και το ντι ες εφτα σε χιμπριντ 4x4 βλεπω, δεν ψαχνω τπτ μη 4x4. εστω και για το ψυχολογικο, οχι οτι ειναι βεβαια. το τριο οχτω με χαλαει που το εχει και η σουλα στη γωνια και μισο μυριο αλλοι. οταν χωνς 50+ θες να το παιξεις και λιγο άουτ οφ δη πλεμπα.
Ναι, απίστευτο που τελικά το 3008 έγινε το QQ της γενιάς του. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, απλά είδα μία έκδοση στα βιντεάκια πολύ up market.
Θα κοίταγα και Volvo, και αυτό πουλάει πολύ, αλλά είναι Volvo
-
Αυτό το πάει πίσω η καρέκλα όταν ανοίγει η πόρτα του οδηγού , το είχε η C5 μου του 2009 .
Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που τα είπα και του Γάτου , αλλά και να ξέρουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το Ντι Ες 7 και γενικότερα για την Ντι Ες .
Οταν είχαν βγεί τα Ντι Ες 3 , 4 και 5 τα έριχνα κάποιες ματιές στις εκθέσεις . Το 5 που μην ξεχνάμε πατούσε πάνω στο πρώτο 3008 ήταν πανάκριβο , ενώ ήταν κατώτερο σε κάθε σημείο από την δική μου 5 εξκλούσιβ την οποία την έδιναν φτηνότερα .
Προκειμένου να αποκτήσει ένα στύλ η Ντι Ες έκανε κάποια σχεδιαστικά τερτίπια , όχι πάντα επιτυχημένα . Το φτερό του καρχαρία , τα παράθυρα στην μέση , τάχα σαν αεροπλάνου και διάφορες άλλες επιλογές . Είπαν ότι έχουν στόχο σε 15 χρόνια από την αρχή του πρότζεκτ να είναι απέναντι στην άουντι . Προφανώς τώρα είναι κάπου στην Φολκσβάγκεν . Δεν έχει και μεγάλη γκάμα , αλλά είπαν ότι δεν τους ενδιαφέρει να πουλήσουν . Απλά θέλουν να έχουν τις τιμές ψηλά , ώστε στα επόμενα μοντέλα να ξεκινάνε από ψηλά .
Δεν το έχω οδηγήσει το 7 . Εχω καθίσει μέσα και μπορώ να πω ότι είναι μακράν πιο άνετο σε χώρους από τα αδέλφια του , έχει καλύτερα καθίσματα , είναι ωραία η 12άρα οθόνη , αλλά εγώ έχω περάσει πλέον την φάση των ακριβών αυτοκινήτων και δύσκολα θα δώσω πάνω από 25-28000 για αμάξι πλέον . Εκτός αν κάτσει κάτι ιδιαίτερο με λήζινγκ που θα ψάχνω έξοδα από το λήζινγκ .
Επειδή μιλάμε για λήζινγκ άρα δεν μας νοιάζουν βλάβες , ζημιές , μεταπώληση , εγώ αν έμπαινα σε λογικές πρίμιουμ , δεν θα κοίταγα τα φτηνά μοντέλα των πρίμιουμ εταιρειών . Δηλαδή από Χ3 και πάνω , Q5 και πάνω , GLC και πάνω . Και αυτά με βαριά καρδιά , γιατί όταν πουλάς ακριβά το Α-Μεγκάν ή τα αντίστοιχα , απλά δεν είσαι πρίμιουμ .
Τα βόλβο δεν τα κοιτάω καν , οπότε όσο και αν ο Γάτος που τα έψαξε τα λέει μάπα , εγώ θα κοίταγα τα Λάντ και τα Ρέιντζ μόνο , που είναι πρίμιουμ γιατί δεν έχουν Ακλάσε και Ασσους .
-
Γάτε, άκουσε λίγο την off road εμπειρία μου από Samurai μέχρι Leopard. Αν μπορείς να πάρεις Disco Sport / Evoque υβριδικό, κάνε το. Αν όχι, πήγαινε σε Compass Trailhawk (προφέρεται 'τρειλ-χόκ' και όχι τραϊλ-χόουκ όπως το λες ). Εννοείται βάζεις μετά τα λάστιχα που χρειάζεσαι για τις ανάγκες σου. Εγώ Wrangler 50-50 θα έβαζα.
-
Καλά, εδώ κάποια φάση παραλίγο η Skoda να γίνει VW και της κόψανε τα φτερά, κ τώρα πάει να ξεφύγει η Seat, και λες την DS VW??!!
Η Peugeot την έχει αφήσει πίσω την VW ήδη και η DS τα πάει πολύ καλά να χτυπήσει Audi, νομίζω το 7 crossback είναι η καλύτερη προσπάθειά της μέχρι στιγμής (το 3 δεν μου αρέσει καθόλου, αλλά είναι διαφορετικό όπως κ να το κάνεις), αλλά όχι και VW.. έχεις μπει σε T roc;; Πλαστικά Arona και πολύ ευγενικός είμαι..
-
Το Τιγκουάν είναι στο 7 και δεν σημαίνει ότι η διαφορά του με το Q3 είναι τεράστια . Από την άλλη δεν καταλαβαίνω την εμμονή με τα παράθυρα στην κονσόλα και στους ρόμβους .
Θα μπορούσε να είναι πιο λιτό το αμάξι . Γενικά μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη προσπάθεια . Η Πεζώ ανέβηκε λόγω του σχήματος του 3008 και ακολουθεί και το 2008 και το 208 . Αν επέμενε σε λογικές 308 , δεν θα άλλαζε κάτι .
Να θυμίαω ότι η Σιτροέν είχε τον Μπερτόνε ως σχεδιαστή της ΧΑΝΤΙΑ και μετά δεν πλήρωσε και έβγαλε αυτό το χάλι την πρώτη γενιά της 5 , που αναγκάστηκε να της κάνει τεράστιο φέιςλιφτ , ενώ χαντάκωσε και την επόμενη 5άρα που ήταν εξαιρετικό αμάξι.
Για μένα θα έπρεπε να επενδύσουν σε σχεδιαστή για το 7 που θα είχε ιδέες . Δεν το κάνουν ακόμα και η DS9 δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο , ενώ θα μπορούσε να βγάλει ας πούμε το Μετρόπολις ή κάτι ανάλογο για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό .
Το 7 έχει πολύ ήπιο σχεδιασμό και δείχνει και σχεδιαστική αμηχανία , ενώ το 3 έχει εντελώς λάθος σχεδιασμό για αυτό και οι πωλήσεις του δεν είναι καλές .
Αντίθετα βλέπουμε ότι οι άλλες 3 μάρκες επενδύουν στον σχεδιασμό και ρισκάρουν , Δείτε το νέο Μόκκα σε σχέση με το παλιό .Δείχνει σαν να τα χωρίζουν 20 χρόνια σχεδιαστικά .
-
Θυμάσαι τι αυτοκίνητα έβγαζε η DS πριν μερικά χρόνια; C3 με περισσότερο νικέλο!
Σίγουρα θέλει 1-2 γενιές για να απογειωθεί, αλλά η 7 μετράει, την έχω δει σε φάσεις και άνετα την προτιμώ από Γερμανικά premium, έχει πλέον δική της ταυτότητα και χαρακτήρα.
Το 3 τα είπαμε..και εγώ διαφωνώ σε κάποιες επιλογές, ρόμβοι/διαμάντια και κάτι χαζά, δηλαδή σε φάσεις προτιμώ πολύ περισσότερο τα εσωτερικά των Peugeot, γι'αυτό πρότεινα στον Γάτο να δει κ το καινούργιο 3008, είδα κάτι πολύ κυριλέ εκδόσεις με φοβερό εσωτερικό με καφέ δέρμα παντού και πλαστικό ξύλο!
Η Peugeot σχεδιαστικά κλέβει καρδιές (και πωλήσεις) και η Opel βρίσκει το δρόμο της, έχεις δίκιο για το Mokka, έχω 2 παλιά στη γειτονιά, και εδώ κ χρόνια 'σιχαίνομαι' να τα βλέπω! Αντιπαθητική σχεδίαση! Ποτέ δεν μου προκάλεσε κάτι θετικό αυτό το αυτοκίνητο..το καινούργιο όμως..
Citroen περιμένω περισσότερα..
-
Γάτε, άκουσε λίγο την off road εμπειρία μου από Samurai μέχρι Leopard. Αν μπορείς να πάρεις Disco Sport / Evoque υβριδικό, κάνε το. Αν όχι, πήγαινε σε Compass Trailhawk (προφέρεται 'τρειλ-χόκ' και όχι τραϊλ-χόουκ όπως το λες ). Εννοείται βάζεις μετά τα λάστιχα που χρειάζεσαι για τις ανάγκες σου. Εγώ Wrangler 50-50 θα έβαζα.
ζεφ, το ομιλω το ινγκλις. ειδικως το βαλκανικο. και καπου στο βαλγεβο ή στα χωραφια της βοιβοντινας χοουκκκ θα ακουσεις... κομπας τρειλχοουκ δεν εχει πριν το νεο ετος. οποτες εφαγε ακυρο. το ρενε μπροστα στο βιτ ειναι σαν τον μπαοκ μπροστα στο Θρυλο. για αυτο εχει ετοιμοπαραδοτα. λαστιχακια θα εβαζα μαξις μπιγκ χορν. ακουγονται προστυχα και πραγματι ρεντ νεκς.
περι ντι ες εφτα. πολυ προσποιηση. αυτο με τα κουμπακια που υποσχονται εκτοξευση αλλα ανοιγουνε παραθυρα, που λεει και ο κριου ειναι κατι που το εκαμε ο γατος πρωτος το 88: ειχα ενα 120 υπσιλο μουσταρδι. καλοφτιαγμενο μεν με βάιολετ 1.6 και αγωνιστικο πενταρι, πρωτη κατω, αλλα 120υ μουσταρδι στη κομη. οι γυναικες γουσταρανε τριο δεκα πεντε λε προπελ και ας σουρνωντανε. εμοιαζε με καρχαρια και υποσχοτανε. μεχρι να καταλαβει η αλλη τη μουφα και οτι δεν ειναι μονο οι γοβες δωδεκαποντες, ειχες σμπρωξει. επρεπε λοιπον να πεισει ο γατος. το εριξε στα προβολια ομιχλης και κυκλοφορουσε μονο νυχτα. το μουσταρδι βλεπεις... ομως οσες ολιγες ετσιμπησαν και μπηκαν δεν σιαχνωντουσαν με το έι εμ το ραδιο που επιανε αραμπ γουορλντ και εδω τιρανα. ετσι κατι μαζεμενα καρπουζα στη βαρδα δωσανε το χρημα. και εμπηκε ντιτζιταλ ρέντιο. οκ, ντιτζιταλ απεικονισις. αλλα αναλογγ βασικα με λεντακια για ενδειξη. το ειχα μονιμα πανω απο 100.00, να φαινονται ολα τα ψηφια. ακομη και αν δεν επιανε. το 120υ ειχε και ενα ραφακι μπροστα στη συνοδηγο. εκειθε εβαλα ενα απο αυτα τα εκουαλάιζερ με τα απειρα λαμπακια που αναβανε χωρις λογο και ρυθμο, χωρις καν μουσικη, απλα αναβανε. με δυο σκοπους. 1. να δειξουμε τεχνολογια 2. να δουμε μπουτακια. το 2 το καμανε, με το 1 ψαρωνανε για λιγο, μετα καταλαβαινανε το 2 και παλι το 12ποντο στο χερι. μα ρε συ τοσο στημενο σκηνικο για τα παραθυρα και τις ζαντες στο ds7?
-
Απλά κλαίω με την περιγραφή του γάτου....καλά που δεν είμαι γραφείο να με κοιτάνε όλοι που γελάω μόνος μου σαν ηλίθιος!
-
Πόσες αναμνήσεις από το μουσταρδί 120Υ του πατέρα μου! Χτύπησες φλέβα γάτε! Το λάτρευα κι ας μην ήταν bmw
-
Ο τυπος ειναι να γραψει βιβλιο με τις πατεντες για να ριξει γυναικα. Νομιω το ξαναεγραψα. Θατο αγοραζα. Βασικα θα εβγαζε φραγκα....μη πω bell θα γινοταν.
-
Χαχαχα... Οι υποσημειώσεις 1. και 2. όλα τα λεφτά!
-
Τιμή πήρες από Ds; Κοίτα κ το mail σου εάν μπορείς.
Επίσης γνώμη για το skoda enyaq iv rs;
-
Ωραίο το enyaq, με μοναδικό τραγικό σημείο την φωτιζόμενη εμπρός γρίλια...
Βέβαια SUV μόνο στον τίτλο. Είναι αρκετά χαμηλό. Όμορφο πάντως! Και το εσωτερικό πολύ ωραίο με τα δέρματα.
Αν σε βολεύει αμάξι αποκλειστικά ηλεκτρικό τότε σκέψου το!
-
Για τον Γάτο , αλλά και για τους υπόλοιπους , τέστ του υβριδικού από τους 4Τ
https://www.4troxoi.gr/dokimes/odoiporika/me-ds-7-crossback-e-tense-4x4-ston-poro
-
Δεν νομίζω να ενδιαφέρεται ο Γάτος για το ανάπηρο αυτό 4χ4....
-
Όπως σχεδόν όλα τα υβριδικα suv
-
παντως ειδα απο κοντα, την επεσα βασικα στον οδηγο και το ψαχουλεψα, ενα ματσουντα cx30 180 το πιο απλο κατα δηλωση του. δεν το πηγα βολτα, το χάιδεψα μονον. με μανιουαλ. που και ακινητο ειναι τοσο καυλα να το κουνας το στικι του που ηθελα να κατσω πανω του στα γεραματα. θα το γυρισω λοατκι και ζαιος μου φαινεται.
ξαφνικα οι φοροελαφρυνσεις μου φανηκανε λιγες για τα φευ. και ας ειναι και διλιτρο. και ειναι και καπου 10 χιλιαρικα φθηνοτερο απο το σουπερ-ντουπερ γαλλοπραμα. ας πουμε το τριο οχτω και τα συναφη πρεπει και να ντρεπονται.
μιλαμε για πιγιοτητα. οχι μαλακιες. το ντι ες εφτα και γενικα οτι πριμιο γαλλικο ξευρω δειχνει σαν λεγκο τουρκικο. δεν ειμαι της πιγιοτητας με τα παχια τα πλαστικα αλλα γουσταρω τρελα ολοισους αρμους και αγαπη μεχρι τη τελευταια βιδα. ξερω οτι δεν ειναι καλο εκτος δρομου αλλα ειναι ματσουντα μεχρι τη ζαντα. πρεπει να εισαι μεγιστανας με αγγλικο διαμερισμα στις ροδες για να κοντραρεις την αισθηση των πραματων αυτωνε...
οποτες μπηκαμε σε διλλημα μεγαλο.
-
REALZEUS wrote:
Όπως σχεδόν όλα τα υβριδικα suv
Υπάρχουν κάνα δυο που είναι ικανότατα.
-
παντως ειδα απο κοντα, την επεσα βασικα στον οδηγο και το ψαχουλεψα, ενα ματσουντα cx30 180 το πιο απλο κατα δηλωση του. δεν το πηγα βολτα, το χάιδεψα μονον. με μανιουαλ. που και ακινητο ειναι τοσο καυλα να το κουνας το στικι του που ηθελα να κατσω πανω του στα γεραματα. θα το γυρισω λοατκι και ζαιος μου φαινεται.
ξαφνικα οι φοροελαφρυνσεις μου φανηκανε λιγες για τα φευ. και ας ειναι και διλιτρο. και ειναι και καπου 10 χιλιαρικα φθηνοτερο απο το σουπερ-ντουπερ γαλλοπραμα. ας πουμε το τριο οχτω και τα συναφη πρεπει και να ντρεπονται.
μιλαμε για πιγιοτητα. οχι μαλακιες. το ντι ες εφτα και γενικα οτι πριμιο γαλλικο ξευρω δειχνει σαν λεγκο τουρκικο. δεν ειμαι της πιγιοτητας με τα παχια τα πλαστικα αλλα γουσταρω τρελα ολοισους αρμους και αγαπη μεχρι τη τελευταια βιδα. ξερω οτι δεν ειναι καλο εκτος δρομου αλλα ειναι ματσουντα μεχρι τη ζαντα. πρεπει να εισαι μεγιστανας με αγγλικο διαμερισμα στις ροδες για να κοντραρεις την αισθηση των πραματων αυτωνε...
οποτες μπηκαμε σε διλλημα μεγαλο.
Κλεβεις εκκλησία τώρα. Η ποιότητα Μάτσουντα είναι απλά αλλού!!!
-
Εάν πάμε σε διλιτρα τότε αλλάζει το πράγμα....Πέρα από cx 30 , υπάρχει το cx 5 κλάσεις επάνω , υπάρχει η foresterara k πάμε λέγοντας
Και φυσικά την εξέχουσα Stelvio με την εξαιρετική τετρακίνηση της
DS7 CROSSBACK