-
Καλημέρα,
επειδή είμαι σε έξαλλη κατάσταση θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.
Είχα παρκαρισμένο ένα αμάξι για πολλούς μήνες (δεν μπορώ να οδηγήσω λόγω ρήξης μηνίσκου). Χτες βράδυ μου τηλεφωνεί φίλος και μου λέει πως το αμάξι δεν υπάρχει πλέον εκεί που ήταν.
Μετά από μαραθώνιο τηλεφωνήματων όλο το πρωι σε Δήμο, εταρεία καταστροφής και ταχυδρομείο, έμαθα πως το αμάξι όχι μόνο το σήκωσε ο δήμος στις 22 Οκτώβρη, αλλά και ότι την Παρασκευή 2 Νοέμβρη καταστράφηκε, μαζί με ότι περιείχε μέσα. Βεβάιωση θα μου έρθει μετά από ένα μήνα είπαν, αλλά στις 22 Νοέμβρη λήγει και η ασφάλεια, κι ο ασφαλιστής μου λέει πως αν δεν την ανανεώσω το πολύ σε 10 μέρες από την λήξη της, θα φάω από πάνω και πρόστιμο 500 ευρώ,
Το αμάξι ήταν με πινακίδες, με πληρωμένη πάντα την ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας κι ας μην το κουνούσα. Επίσης ουδεποτε έλαβα την συστημένη επιστολή που λέει ο Δήμος πως μου έστειλε στισ 25 Σεπτεμβρίου, αφού μετά από ψάξιμο και επιμονή διαπίστώσαμε πως είχαν βάλει λανθασμένο ταχυδρομικό κώδικα, με αποτέλεσμα να παει αλλού. Το σίγουρο είναι πως εγώ ούτε έλαβα επιστολή και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά η υπογραφή μου ότι την παρέλαβα (αφού δεν την παρέλαβα ποτε).
Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει καποιος με παρόμοιο περιστατικό που να θελει να επικοινωνήσει μαζί μου και να με συμβουλέψει, γιατί θέλω να κινήθώ νομικα. Ή αν υπάρχει εδώ κάποιος εξειδικευμένος δικηγόρος (ή έστω εξοικειωμένος με τέτοια θέματα) ώστε να επικοινωνήσω μαζί του ή να με παραπέμψει σε κάποιον άλλον.
Ευχαριστώ!
ΥΓ. Έχω βάλει να με ειδοποιεί στο email για οποιαδήποτε απάντηση σε αυτο το τόπικ, όπως κι επισης αν μου στείλει κάποιος προσωπικό μήνυμα εδώ στο φόρουμ.
-
Καλημέρα,
Είχα παρκαρισμένο ένα αμάξι για πολλούς μήνες (δεν μπορώ να οδηγήσω λόγω ρήξης μηνίσκου). Χτες βράδυ μου τηλεφωνεί φίλος και μου λέει πως το αμάξι δεν υπάρχει πλέον εκεί που ήταν.
Μετά από μαραθώνιο τηλεφωνήματων όλο το πρωι σε Δήμο, εταρεία καταστροφής και ταχυδρομείο, έμαθα πως το αμάξι όχι μόνο το σήκωσε ο δήμος στις 22 Οκτώβρη, αλλά και ότι την Παρασκευή 2 Νοέμβρη καταστράφηκε, μαζί με ότι περιείχε μέσα. Βεβάιωση θα μου έρθει μετά από ένα μήνα είπαν, αλλά στις 22 Νοέμβρη λήγει και η ασφάλεια, κι ο ασφαλιστής μου λέει πως αν δεν την ανανεώσω το πολύ σε 10 μέρες από την λήξη της, θα φάω από πάνω και πρόστιμο 500 ευρώ,
Το αμάξι ήταν με πινακίδες, με πληρωμένη πάντα την ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας κι ας μην το κουνούσα. Επίσης ουδεποτε έλαβα την συστημένη επιστολή που λέει ο Δήμος πως μου έστειλε στισ 25 Σεπτεμβρίου, αφού μετά από ψάξιμο και επιμονή διαπίστώσαμε πως είχαν βάλει λανθασμένο ταχυδρομικό κώδικα, με αποτέλεσμα να παει αλλού. Το σίγουρο είναι πως εγώ ούτε έλαβα επιστολή και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά η υπογραφή μου ότι την παρέλαβα (αφού δεν την παρέλαβα ποτε).
Η ερώτησή μου είναι αν υπάρχει καποιος με παρόμοιο περιστατικό που να θελει να επικοινωνήσει μαζί μου και να με συμβουλέψει, γιατί θέλω να κινήθώ νομικα. Ή αν υπάρχει εδώ κάποιος εξειδικευμένος δικηγόρος (ή έστω εξοικειωμένος με τέτοια θέματα) ώστε να επικοινωνήσω μαζί του ή να με παραπέμψει σε κάποιον άλλον.
Ευχαριστώ!
ΥΓ. Έχω βάλει να με ειδοποιεί στο email για οποιαδήποτε απάντηση σε αυτο το τόπικ, όπως κι επισης αν μου στείλει κάποιος προσωπικό μήνυμα εδώ στο φόρουμ.
-
Καλημέρα,
Ευχαριστώ!
-
Τι να πει κανείς! Το διαβάσαμε και αυτό! Δε νομίζεις ζω να έχει υπάρξει παρόμοια περίπτωση, ειλικρινά! Ένας δικηγόρος με πείρα σε αγωγές κατά του δημοσίου (δήμοι, κλπ) νομίζω θα μπορεί να καταθέσει αγωγή εκ μέρους σου για να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης το θέμα.
Εύχομαι να βγάλεις άκρη σχετικά σύντομα. Δεν υπάρχει αυτό που περιγράφεις! Αμάξι με πινακίδες, πληρωμένα τέλη και ασφάλεια, να το παίρνει ο δήμος... Απίθανο!
Σε ποιο Δήμο συνέβη αυτό το περιστατικό; αν επιτρέπεται να το κοινοποιήσεις. -
Ευχαριστω για την απάντηση!
Σε ότι με αφορά, ο Δήμος Αθηναίων κατέστρεψε καθ΄όλα νόμιμο περιουσιακό μου στοιχείο, μαζί με όλα του τα περιεχόμενα, χωρις καν να σιγουρεψει πως έχω ειδοποιήθεί. Αλλά δεν είμαι δικηγόρος, ούτε έχω δικό μου δικηγόρο. Για αυτο ζήτησα βοήθεια μέσω του φορουμ, σκεπτόμενος πως υπάρχουν πιθανοτητες να ξέρει κάποιος με πείρα σε τετοια θέματα.
-
Δικηγόροι χιλιάδες.
Η ασφαλιστική σου μπορεί να σου προτείνει. Ειδικά αν είχες νομική προστασία θα σε βοηθήσει άμεσα.Άμεση επικοινωνία με δικηγόρο, μήνυση και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Φυσικά διεκδικείς ολική αποζημίωση.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Εύχομαι να βγάλεις άκρη σχετικά σύντομα. Δεν υπάρχει αυτό που περιγράφεις! Αμάξι με πινακίδες, πληρωμένα τέλη και ασφάλεια, να το παίρνει ο δήμος... Απίθανο!
Σε ποιο Δήμο συνέβη αυτό το περιστατικό; αν επιτρέπεται να το κοινοποιήσεις.Δεν είναι απίθανο είναι ο νόμος......
ΦΕΚ 81/2004 τευχος Α
εγκατελελειμένο αν είναι για 60 συνεχόμενες μέρες σταθμευμένο σε μέρος που απογερεύεται η στάθμευση ή 90 σε μέρος που επιτρέπεται η στάθμευση. ......
Η μη σωστή ενημέρωση είναι το θέμα... αλλά αν ήτνα συστημένη και την παρέλαβε άλλος... καλά ξεμπερδέματα...
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Ήταν παρακαρισμένο νόμιμα και όπως είπα με πινακιδες, πληρωμένα τέλη και ασφάλεια για όλο το διάστημα (τα τέλη είναι πληρωμένα έως το τέλος του 2018, και η ασφάλεια έως τις 22 Νοέμβρη 2018).
Ήταν παρκαρισμένο πολύ περισσότερο από 90 μέρες, αλλα δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς με τα 'καλά ξεμεπρδέματα'.
Εννοείς πως ο νόμος δίνει το δικαίωμα καταστροφής χωρίς καν να βεβαιωθεί πως έχει λάβει γνώση ο ιδιοκτήτης (δλδ εγώ στην προκειμένη περίπτωση; ) Αν ναι, το ότι εγώ δεν έχω παραλάβει/υπογράψει καμιά συστημένη επιστολή, δεν σημαίνει τίποτα; Ούτε το ότι την έστειλαν σε τελείως διαφορετική περιοχή;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Σε ποιο Δήμο συνέβη αυτό το περιστατικό; αν επιτρέπεται να το κοινοποιήσεις.Δεν είναι απίθανο είναι ο νόμος......
ΦΕΚ 81/2004 τευχος Α
εγκατελελειμένο αν είναι για 60 συνεχόμενες μέρες σταθμευμένο σε μέρος που απογερεύεται η στάθμευση ή 90 σε μέρος που επιτρέπεται η στάθμευση. ......
Η μη σωστή ενημέρωση είναι το θέμα... αλλά αν ήτνα συστημένη και την παρέλαβε άλλος... καλά ξεμπερδέματα...
Είναι εγκαταλελειμμένο ένα όχημα με πινακίδες, πληρωμένα τέλη και ασφάλεια;
Στο site του Δήμου Αθηναίων λέει για την διαδικασία περισυλλογής ότι αν έχει πινακίδες αλλά δεν έχει κολλημένο το σήμα των τελών κυκλοφορίας (τόσο ενημερωμένο είναι το site...) τότε απομακρύνεται εντός 90 ημερών. Εδώ ο άνθρωπος τα έχει όλα πληρωμένα κανονικά και του σήκωσαν το αμάξι χωρίς να τσεκάρουν (προφανώς) ότι έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια! Τι να λέμε. Καλό κουράγιο στον άνθρωπο που έμπλεξε με το Δήμο Αθηναίων.
Δικηγόρος και άμεσα αγωγή, όχι μόνο για ολική αποζημίωση αλλά και για αποζημίωση για το διάστημα που θα μείνεις χωρίς αμάξι (γιατί σίγουρα θα πάρει χρόνια η υπόθεση, έτσι όπως είναι τα ελληνικά δικαστήρια).
-
Ο νόμος είναι σαφής (μπορεί βέβαια να έχει αλλάξει απο τότε).
Δεν τον ενδιαφέρει τι έχεις πληρώσει ή όχι.
Είναι κατάληψη οδοστρώματος.(αναφέρομαι σε ότι αφορά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ήταν σταθμευνένο τόσο διάστημα)
-
Μα πως μπορεί να είναι κατάληψη οδοστρώματος; δεν το άφησε στη μέση του δρόμου! Νόμιμα παρκαρισμένο ήταν! Θα τρελαθούμε τελείως; με την ίδια λογική κάθε σταθμευμένο όχημα κάνει κατάληψη οδοστρώματος. Τι σημασία έχει αν δεν είναι το ίδιο κάθε ημέρα αλλά παρκάρει διαφορετικό; άμα είναι να παίζουμε με τις λέξεις...
-
Πάντως αν διαβάσετε το ΦΕΚ 81 Α / 2004, θα δείτε ότι και οχήματα με πινακίδες μπορούν να θεωρηθούν εγκαταλελειμμένα.
Μετά την πάροδο 30 ή 90 ημερών, εφόσον παραμένουν αντίστοιχα παράνομα ή νόμιμα παρκαρισμένα στο ίδιο σημείο, επικολλάται αυτοκόλλητο και εφόσον δεν μετακινηθεί το όχημα από τον ιδιοκτήτη του σε άλλες 45 μέρες, τότε περιέρχεται στην κατοχή του οικείου Δήμου ή Κοινότητας. Αφού περιέλθει στην κατοχή του Δήμου, αυτός το παραδίδει σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΚΤΖ (οχημάτων κύκλου τέλους ζωής) όπου ο ιδιοκτήτης έχει ακόμη ένα περιθώριο 10 ημερών να το αναζητήσει και μετά καταστρέφεται ή αξιοποιείται.
Ε νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά μεγάλες προθεσμίες, που δείχνουν ότι στην ουσία το όχημα ήταν εγκαταλελειμμένο... Γιατί μιλάμε για 4,5 μήνες ένα όχημα παρατημένο στο ίδιο σημείο. Και για σχεδόν δύο μήνες που θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης να αντιληφθεί είτε με την παρουσία του ειδικού αυτοκόλλητου είτε με την απουσία του αυτοκινήτου ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία 'απόσυρσης' του...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Ήταν παρακαρισμένο νόμιμα και όπως είπα με πινακιδες, πληρωμένα τέλη και ασφάλεια για όλο το διάστημα (τα τέλη είναι πληρωμένα έως το τέλος του 2018, και η ασφάλεια έως τις 22 Νοέμβρη 2018).
Ήταν παρκαρισμένο πολύ περισσότερο από 90 μέρες, αλλα δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς με τα 'καλά ξεμεπρδέματα'.
Εννοείς πως ο νόμος δίνει το δικαίωμα καταστροφής χωρίς καν να βεβαιωθεί πως έχει λάβει γνώση ο ιδιοκτήτης (δλδ εγώ στην προκειμένη περίπτωση; ) Αν ναι, το ότι εγώ δεν έχω παραλάβει/υπογράψει καμιά συστημένη επιστολή, δεν σημαίνει τίποτα; Ούτε το ότι την έστειλαν σε τελείως διαφορετική περιοχή;
Το ότι ήταν παρκαρισμένο νόμιμα, με πινακίδες κλπ κλπ δεν λέει κάτι, ο νόμος είναι σαφής (εφόσον δεν έχει αλλάξει), οπότε γνώμη μου είναι ότι εκεί ο Δήμος έπραξε σωστά.
Το καλά ξεμπερδέματα πάει στο να αποδείξεις ότι δεν έλαβες το συστημένο (π.χ. εύκολο) αλλά και να δείς που πάει η ευθύνη (το παρέλαβε άλλος; Θα κυνηγήσεις τον άλλο που το παρέλαβε; δεν παραδώθηκε; αν ισχυρηστεί ο Δήμος ότι δεν σε έβρισκε κλπ κλπ). Αυτά λογικά θα στα πεί δικηγόρος, αλλά προβλέπω πολύ τρέξιμο για να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας... (βέβαια απο την στιγμή που έγινε η ζημιά... το τρέξιμο είανι δεδομένο δυστυχώς )
-
Απίστευτο πραγματικά, εδώ δεν ασχολούνται με τα σαπάκια και σήκωσαν το δικό σου?
Μήπως στο είχαν βανδαλίσει και φαινόταν κλεμμένο ή σου είχαν κλέψει τις πινακίδες και φαινόταν παρατημένο?Ζωγράφου πάλι υπάρχει το αντίθετο πρόβλημα.
Πολλά παρατημένα σαράβαλα (και μάλιστα με ξεσκισμένες κουκούλες για να μη φαίνεται ότι δεν έχουν πινακίδες) και ουδείς ασχολείται να τα σηκώσει. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τα διάβασα κι εγώ αυτά φιλε harisma23, αλλά νομίζω πως έχει πολλά κενά. Το βασικότερο κατά την άποψή μου είναι, πως τα αυτοκόλλητα δεν αποτελούν σοβαρή μορφή ειδοποίησης.
Ένα αυτοκίνητο παραμένει παρακαρισμένο για τόσο μεγάλο χρομικό διάστημα για κάποιον λόγο. Στην δική μου περίπτωση ο λόγος είναι πως ταλαιπωρούμαι με ρήξη έσω μηνίσκου ένα χρόνο τώρα, και για λόγους που δεν χρειάζονται για το θέμα μας, το χειρουργείο δεν αποτελεί επιλογή προς το παρόν. Η ουσία ειναι πως οι 3 γιατροί που έχω δει όλοι μου συνιστούν να αποφύγω να οδηγήσω.
Έτσι λοιπόν το αυτοκίνητο παρέμεινε παρακαρισμένο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τσέκαρα απο μακριά αν είναι ακόμα εκεί, αλλά δεν κοίταγα για αυτοκόλλητα διότι πολύ απλά δεν ήξερα πως μπορούν να κάνουν τέτοιο πράγμα. Χώρια ότι το παρμπριζ γέμιζε απο διαφημιστικά φυλλάδια, τα οποία στην αρχή τα αφαιρούσα, αλλά από ένα σημείο και μετά σταμάτησα.. απλά κοίταγα αν είναι εκεί το αμάξι.
Αυτά σε ότι αφορά το κομμάτι του 'τσεκαρίσματος'. Επιπλέον όπως είπα, φρόντιζα και το κομμάτι της πληρωμής τελών και ασφάλειας. Δεν πήρα λοιπόν ποτέ ειδοποίηση.. ούτε τηλεφωνική, ούτε ηλεκτρονική, ούτε sms, ούτε συστημένη ειδοποίηση... και οι 4 αυτές μορφές ειδοποίησης παρέχουν στον αποστολέα πολύ μεγαλύτερη εξασφάλιση ότι τουλαχιστον η ειδοποίηση έχει επιδοθεί ... τα αυτοκόλλητα δεν το εξασφαλίζουν σε καμία περίπτωση.
Η συστημένη επιστολή, παρέχει κι αυτή μεγάλο βαθμό εξασφάλισης, με την ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση πως ο αποστολέας ελέγξει με το ταχυδρομείο πως ο παραλήπτης όντως την παρέλαβε και υπέγραψε, πριν προβεί σε δραστικά μέτρα όπως είναι η καταστροφή του αυτοκινήτου (για να μην αναφέρω την άρση του από νόμιμη θέση παρακαρίσματος και με πληρωμένες τις υποχρεώσεις του).
Επιπλέον, ο λόγος που δεν έλαβα ποτέ αυτη την επιστολή, είναι διότι ποτε δεν την έστειλαν σε μένα.... την έστειλαν στο ταχυδρομειο μιας τελείως διαφορετικής περιοχής από την δική μου, αφού έγραψαν κατά λάθος έναν τελείως διαφορετικό ταχηδρομικό κώδικα (έχω ήδη ηλεκτρονικό αντίγραφο της επιστολής που φαίενται ο λανθασμένος τ.κ.). Λογικά η επιστολή αυτήν δεν παραλήφθηκε ποτέ απο κανένα, και πιθανότητα επιστράφηκε απαράδοτη.
Δεν ξερω τι λέει ο νόμος για καταστροφή αυτοκινήτου χωρις επιβεβαιωμένη παραλαβή από τον ιδιοκτήτη, απο υπαιτιότητα του Δήμου... αυτός είναι ένας από τουσ βασικούς λόγους που θέλω να κινηθώ νομικα, και για αυτό άνοιξα κι αυτό το θέμα.
Υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες, όπως π.χ. αυτό που ανάφερα με την λήξη της ασφάλειας στις 22 Νοε, με επιβολη προστίμου 500 ευρώ αν δεναναννεωθεί εντός 10ημέρου, ενώ η εταιρεία καταστροφής του αυτοκινήτου μου είπε πως θα χρειαστεί ένας μήνας μέχρι να λάβει ο Δήμος πιστοποίηση της καταστροφής.
Δεν ξέρω επίσης αν ο νόμος λέει κάτι για επιστροφη/αποζημίωση των τελών για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται απο την ημερομηνία καταστροφής. Δεν ξέρω επίσης τι λέει ο νόμος για τα περιοχόμενα του αυτοκινήτου που επίσης καταστράφηκαν χωρίς να με ειδοποιήσει ποτέ κανείς (π.χ για αποζημίωση εγγράφων που υπήρχαν μέσα στο αυτοκίνητο... θα παέι ο Δήμος να μου βγάλει καινούριο δίπλωμα οδήγησης για παράδειγμα, αν το έχω μέσα στο αμάξι και το κατέστρεψαν; )
Γενικώς ειναι πολλά τα 'κενά' που βλέπω εγώ στα όσα γράφει ο Δήμος στην ιστοσελίδα του, αλλά όπως είπα δεν είμαι δικηγόρος... προσπαθώ όμως να αυξήσω τις όποιες πιθανότητές μου να βρω κάποιον που να μπορεί να με συμβουλέψει/καθοδηγήσει προς την σωστή κατεύθυνση.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Στην δική μου περίπτωση ο λόγος είναι πως ταλαιπωρούμαι με ρήξη έσω μηνίσκου ένα χρόνο τώρα, και για λόγους που δεν χρειάζονται για το θέμα μας, το χειρουργείο δεν αποτελεί επιλογή προς το παρόν. Η ουσία ειναι πως οι 3 γιατροί που έχω δει όλοι μου συνιστούν να αποφύγω να οδηγήσω.Φίλε migf1 και λοιποί συμμετέχοντες, θα με συγχωρέσετε για το off topic, αλλά πρέπει να σου πω, χωρίς βέβαια να ξέρω τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης σου, ότι είναι κρίμα να ταλαιπωρείσαι σε αυτό το βαθμό (να μην μπορείς να οδηγήσεις και προφανώς να μην μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα) με μια ρήξη μηνίσκου. Πρόκειται για την απλουστέρα ίσως των επεμβάσεων, είναι ουσιαστικά ανώδυνη, γίνεται λαπαροσκοπικά χωρίς να πρέπει να μείνεις ούτε ένα βράδυ στο νοσοκομείο και δίνει λύση άμεσα στο πρόβλημα σου! Το απόγευμα βγαίνεις από το νοσοκομείο με μια πατερίτσα για υποβοήθηση, σε 3-4 μέρες πηγαίνεις για καφέ, σε μια βδομάδα αρχίζεις να οδηγείς, σε ένα μήνα κάνεις τα πάντα πλην αθλητισμού και στους δύο μήνες αθλείσαι κανονικά. Κρίμα δεν είναι να ταλαιπωρείσαι επί ένα χρόνο;
Υ.Γ.: Δεν είμαι γιατρός, αλλά είμαι παθών και μαθών! Την έχω κάνει την επέμβαση πριν 4-5 χρόνια.
-
Και εγω δεν μπορω να δω λογικη να αφηνεις το αμαξι παρκαρισμενο σε δημοσιο δρομο για μηνες και με το διπλωμα σου μεσα. Και αυτό γιατι ένα παρατημενο αμαξι θα πεσει θυμα βανδαλισμων. Βεβαια δεν εισαι ο μονος, στο Χαλάνδρι υπαρχουν πολλα που μαλιστα εχουν πινακίδες και ειναι μηνες ακινητοποιημενα και βεβαια εχουν ηδη φθορες από περαστικούς.
Ο νομος λογικος είναι, γιατι το παρακρισμα σε δημοσιο χωρο μονο προσωρινο μπορει να είναι. Σε ιδιωτικο χωρο επρεπε να το πας.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
... Το βασικότερο κατά την άποψή μου είναι, πως τα αυτοκόλλητα δεν αποτελούν σοβαρή μορφή ειδοποίησης.
...Παρακολουθούσα ένα πραγματικά εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στο δρόμο που μένω. Έβαλαν αυτοκόλλητο. Δηλαδή ένα χαρτί του δήμου που θεωρητικά ήταν αυτοκόλλητο. Στην πρώτη βροχή είχε φύγει το χαρτί. Μετά από ένα μήνα ξανά έβαλαν. Ξανά τα ίδια. Το αυτοκόλλητο έφυγε μετά από μερικές μέρες. Τελικά πέρασαν δύο χρόνια και το πήραν το αυτοκίνητο. Φυσικά το αυτοκόλλητο ήταν διακοσμητικό. Τυπικά το βάζουν και θεωρούν ότι ο ιδιοκτήτης άμεσα θα εμφανισθεί.
-
Aυτός που σου είπε ότι πρέπει να ανανεώσεις ασφάλεια εντός 10 ημερών απο την λήξης της είναι άσχετος,το λιγότερο.Ούτε λεπτό δεν πρέπει να μείνει ανασφάλιστο ένα όχημα.
-
mgf1 Μάλλον έφαγες καταγγελία στον δήμο από περίεργο γείτονα.
Μην απελπίζεσαι, υπάρχουν ελπίδες να αποζημιωθείς για την ασφαλιζόμενη ή έστω την εμπορική αξία του αυτοκινήτου και για τα δημόσια έγγραφα που βρίσκονταν εντός αυτού (δίπλωμα μόνο, άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες χωρίς αυτοκίνητο μόνο αν σου επιδικάσουν τα έξοδα απόκτησης νέου μετά από αγωγή).
Αυτό που σου είπαν για την Νομική Προστασία στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ίσως ισχύει μόνο για ατυχήματα / τρακαρίσματα και όχι για την περίπτωσή σου, πρέπει να διαβάσεις τους όρους και να μιλήσεις με ασφαλιστή/ασφαλιστική, DAS, ARAG κλπ.
Πρέπει να επικοινωνήσεις με μπόλικες υπηρεσίες στον Δήμο Αθηναίων, μέχρι και τον δήμαρχο https://www.facebook.com/pg/rantevoumet ... e_internal. Επίσης πήγαινε στη τροχαία Αθηνών να ελέγξεις αν υπήρξε καταγγελία στην υπηρεσία τους από δημότη ή από τον δήμο για την απομάκρυνσή του και αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ενημέρωσης του ιδιοκτήτη.
Για την ασφάλεια ή θα την ανανεώσεις και μόλις πάρεις το έγγραφο καταστροφής θα την διακόψεις και είναι υποχρεωμένοι να σου επιστρέψουν το υπόλοιπο ποσό πίσω ή θα κάνεις ασφάλιση ενός μήνα (π.χ. anytime) ή θα πιέσεις την εταιρία καταστροφής να επισπεύσει την διαδικασία (σιγά την γραφειοκρατία).
Διάβασε τα άρθρα 8, 9, 10 http://www.elinyae.gr/el/lib_file_uploa ... 153847.pdf. Αστείο πάντως σε 90 ημέρες αν δεν έχεις ξεπαρκάρει οποιοδήποτε αμάξι να σου καταστρέφουν / κατάσχουν το αυτοκίνητο https://www.cityofathens.gr/node/475
Αν δεν σε ενημέρωσαν, αν έκαναν λάθος Τ.Κ. με υπαιτιότητα των υπηρεσιών του δήμου ή άλλων κρατικών υπηρεσιών, αν δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για Ι.Χ με πινακίδες κλπ σε βλέπω να κερδίζεις την αγωγή.
Βοήθεια για μήνυση Δημου (καταστροφή δήθεν εγκαταλελειμμένου