-
Μπορεί να παίζει αλλαγή του προφίλ χρήσης, π.χ. μια ξαφνική μετάθεση ή αλλαγή εργασίας, η οποία σε εξαναγκάζει να κάνεις πολλαπλάσια χλμ. απ΄ότι υπολόγιζες. Αλλά μπορεί κάλλιστα να έχει και κάποιο λάκο η φάβα Σαντορίνης. Όσο αδαής και να είσαι, δεν πας να δώσεις 40 καφετιά για ένα πολύ ιδιαίτερο ιχ, για να ανακαλύψεις έντρομος μετά από μερικές βδομάδες ότι θέλει και φορτίσεις το αθεόφοβο.
-
Σωστά, αλλά επίσης ισχύει ότι δεν αγοράζεις κι ένα αμάξι 4,50μ. μήκος -ανεξαρτήτου ηλεκτρικού ή θερμικού κινητήρα- για αστικές μετακινήσεις
Εχεις δίκιο φίλε!!!
Αλλά μπορεί κάλλιστα να έχει και κάποιο λάκο η φάβα Σαντορίνης. Όσο αδαής και να είσαι, δεν πας να δώσεις 40 καφετιά για ένα πολύ ιδιαίτερο ιχ, για να ανακαλύψεις έντρομος μετά από μερικές βδομάδες ότι θέλει και φορτίσεις το αθεόφοβο
Οντως, για αυτό έβαλα την αγγελία για να μου πείτε την αποψη σας. Μπορεί κάλιστα κάτι να βρωμάει, μου έκανε εντύπωση πάντως οτι έπεφτε στα χρήματα από μόνος του, μου έδινε την εντύπωση οτι θέλει να το ξεφροτωθεί, κ αυτό με προβληματίζει. Εχω βάλει ήδη τον ασφαλιστή μου να το ψάξει. Νομίζω υπάρχει κ μία διαδικασία που κάνουν στην αντιπροσωπεία κ σου λένε ακριβώς σε τι κατάσταση ειναι οι μπαταρίες.Αν ειναι σε καλή κατάσταση πάντως, ταιριάζει κουτί για μένα
-
Υπαρχει παντα η πιθανοτητα ο ανθρωπος να λεει αληθεια
Πολυ καλα κανεις και εχεις βαλει τον ασφαλιστη να κοιταξει ενδεχομενα τρακαρισματα, ενω επιβεβλημενος ειναι ο ελεγχος απο την αντιπροσωπεια, η οποια οντως μπορει να σου μιλησει για την 'υγεια' της μπαταριας. Η τιμη ειναι καλη, το αυτοκινητο ειναι εξαιρετικο και μαλιστα τοσο μεγαλο ωστε να μπορεις να μεταφερεις και την οικογενεια σου.
Το μονο 'αρνητικο' του ειναι οτι εχει (για το μεγεθος του) σχετικα μικρη αυτονομια. Αυτο ομως, για καποιον ο οποιος γνωριζει τι αγοραζει δεν ειναι προβλημα. Θα πρεπει να σου βγαζει 180-200χλμ, το οποιο για καποιον που κανει συνηθεις αστικες μετακινησεις σημαινει οτι θα φορτιζεις ανα 4-7 ημερες.
Με το θεμα φορτισης τι σκεφτεσαι να κανεις; Σουκο για αρχη και μετα εχεις προγραμματισει κανενα wallbox;
Με το καλο να το παραλαβεις και να μας πεις τις εντυπωσεις σου!
-
Με το θεμα φορτισης τι σκεφτεσαι να κανεις; Σουκο για αρχη και μετα εχεις προγραμματισει κανενα wallbox;Με το καλο να το παραλαβεις και να μας πεις τις εντυπωσεις σου!
Ευχαριστώ!!! Βασικά έχω ιδιόκτητο κλειστό parking το οποίο όμως έχει κοινόχρηστη παροχή, οπότε θα πρέπει να βάλω ανεξάρτητο (τριφασικό) ρεύμα αργά η γρήγορα, στην αρχή θα υπάρξει ανοχή από τους γείτονες, τους οποίους έχω ενημερώσει, με την ανάλογη συμμετοχή στα κοινόχρηστα.. Ο χρόνος φόρτισης που ειναι πάνω από 10 ώρες για μένα δεν ειναι πρόβλημα καθώς το αυτοκίνητο το βράδυ δεν χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο, ή τις ημέρες που βγαίνω αργά, την επόμενη ημέρα δεν δουλεύω. To θέμα με το wallbox το εχω ψάξει αρκετά, κ δεν θα προχωρήσω απευθείας στην αγορά, αλλά μετά από κανά εξάμηνο. Να ειμαι ειλικρινής θα προτιμούσα ένα dc wallbox 22KWH που ειναι βέβαια πανάκριβα. Σημαντικό ειναι επίσης να μην περνάς πολύ ρεύμα (ειδικά στο leaf που δεν έχει υγρό για ψυξη μπαταριών) για να παρατείνεις την διάρκεια ζωής των μπαταριών. Τελος θέλω να το πάρω με ορίζοντα 5ετίας , αν το αγόραζα κ το πουλούσα 8k, θα ήμουν ευχαριστημένος
-
Νομιζω οτι το μεγαλυτερο σου προβλημα θα ειναι να τους πεισεις ποσο λιγο ρευμα καιει το αυτοκινητο σου
Ελπιζω να βγαλεις ακρη, διοτι οι ανθρωποι εχουν γινει φοβερα παραξενοι. Σε αυτο με την φορτιση και την ψυξη εχεις δικιο, αλλα λυνεται καθως απο οσο γνωριζω,κατα την επιλογη προγραμματος φορτισης μπορεις να επιλεξεις και τα αμπερ με τα οποια θα φορτιζει. Επομενως μπορεις, αν δεν βιαζεσαι, να επιλεγεις να φορτιζει πιο αργα αποφευγοντας την υπερθερμανση της μπαταριας.
Τα wallboxes απο οτι εχω δει κανουν καπου 500-1000. Ισως να ειναι ευκαιρια να βαλεις, οσο καιρο τρεχει η επιδοτηση, καθως εκτος απο την επιδοτηση για την αγορα ηλεκτροκινητου, νομιζω υπαρχουν και 500ευρω για wallbox
-
dettol wrote:
ποιο ηλεκτρικο σκοπευεις να αγορασεις;
ηθελα να πάρω nissan leaf με leasing, μέχρι που είδα την παρακάτω αγγελία κ σκέφτομαι να πάω σε μεταχειρισμένο ενός έτους https://www.car.gr/29241411-nissan-leaf-acenta-40kwh-full-extra . Μίλησα με τον τυπο, θέλει να πάρει πετρέλαιο γιατί δεν αντέχει φορτίσεις συνέχεια κτλ, κ πάει ταξίδια, κ για αυτό το δίνει σε καλή τιμή κ το ρίχνει μην σου πω κ αλλο αρκεί να το ξεφορτωθεί. Βασικά νομίζω οτι ο συγκεκριμένος έπεσε πάνω στα μειονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, το αγόρασε χωρίς να ξέρει ακριβώς αυτονομία κ χρόνο φόρτισης, κ το μετάνιωσε...
Με ποιον μιλησες? Γιατι αυτος εμπορος ειναι. Νομιζα οτι το ειχε καποιος ιδιωτης. Δεν ειναι λογικο να το δινει σε χαμηλη τιμη το λογικο να το εδινε σε τιμη κοντα σε αυτη που αγορασε (μειον τα κινητρα). Τωρα δεν ξερω μπορει να μην εχουν καθολου ζητηση.
-
Νομιζω οτι το μεγαλυτερο σου προβλημα ι να ισεις ποσο λιγο ρευμα καιει το αυτοκινητο σου
Ελπιζω να βγαλεις ακρη, διοτι οι ανθρωποι εχουν γινει φοβερα παραξενοι. Σε αυτο με την φορτιση και την ψυξη εχεις δικιο, αλλα λυνεται καθως απο οσο γνωριζω,κατα την επιλογη προγραμματος φορτισης μπορεις να επιλεξεις και τα αμπερ με τα οποια θα φορτιζει. Επομενως μπορεις, αν δεν βιαζεσαι, να επιλεγεις να φορτιζει πιο αργα αποφευγοντας την υπερθερμανση της μπαταριας.
Τα wallboxes απο οτι εχω δει κανουν καπου 500-1000. Ισως να ειναι ευκαιρια να βαλεις, οσο καιρο τρεχει η επιδοτηση, καθως εκτος απο την επιδοτηση για την αγορα ηλεκτροκινητου, νομιζω υπαρχουν και 500ευρω για wallbox
Ναι σωστά, μπορείς να το κόψεις για να περνάνει λιγότερα aber. H επιδότηση όμως ισχύει για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου , δεν νομίζω οτι θα ισχύει κ στην δική μου περίπτωση
-
Με ποιον μιλησες? Γιατι αυτος εμπορος ειναι. Νομιζα οτι το ειχε καποιος ιδιωτης. Δεν ειναι λογικο να το δινει σε χαμηλη τιμη το λογικο να το εδινε σε τιμη κοντα σε αυτη που αγορασε (μειον τα κινητρα). Τωρα δεν ξερω μπορει να μην εχουν καθολου ζητηση.
Σωστά, μίλησα με τον έμπορο ο οποίος ειναι υπευθυνος για την πώληση κ την αγορά του καινούργιου πετρελαιοκίνητου. Από οσο κατάλαβα γνωρίζει προσωπικά τον ιδιώτη που το έχει το αυτοκίνητο γιατι ήξερε πολλές λεπτομέριες.
-
Απο τα αρθρα που διιαβασα και οπως τα καταλαβα η επιδοτηση για φορτιστη ειναι ξεχωριστο πακετο. Δεν χανεις να το ψαξεις λιγο.
-
Απο τα αρθρα που διιαβασα και οπως τα καταλαβα η επιδοτηση για φορτιστη ειναι ξεχωριστο πακετο. Δεν χανεις να το ψαξεις λιγο.
A καλη φάση, δεν το ήξερα!!! ίσως το dc wallbox ειναι πιο κοντά από όσο νόμιζα!!! θα το ψαξω.
-
Η τιμή είναι παράλογα χαμηλή κι ως εκ τούτου, ύποπτη!
Σκέψου ότι το Leaf κόστιζε 33 χιλιάρικα στην απλή και 36 στην πλούσια έκδοση. Το δίνει ένα χρόνο μετά με φυσιολογικά χιλιόμετρα στα μισά λεφτά. Επίσης, μετά από ψάξιμο στο πανευρωπαϊκό site αγγελιών (Autoscout24), το φθηνότερο μοντέλο της γενιάς του είναι στα 19.950 για μοντέλο του 2019. Με περισσότερα χιλιόμετρα και με τη βαρβάτη επιδότηση της ολλανδικής κυβέρνησης σε σχέση με το δικό μας, που αγοράστηκε χωρίς επιδότηση. Το δε αμέσως φθηνότερο είναι στα 21.990 στο Βέλγιο. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη βρωμάει το ζήτημα με τέτοια τιμή.
-
Μπορείς να βάλεις μετρητή ρεύματος στο γκαράζ σου, και να πληρώνεις ακριβώς την αναλογία σου στον λογαριασμό των κοινοχρήστων.
https://www.skroutz.gr/c/4114/organa-metrisis-pinaka.html?keyphrase=μετρητης+ρευματος+μονοφασικος
-
Η τιμή είναι παράλογα χαμηλή κι ως εκ τούτου, ύποπτη!
Σωστός, του έστειλα πάλι (στο email που δηλώνει κάτω) κ τον ρώτησα αν έχει τρακάρισμα κ επίσης αν δέχεται έλεγχο στην αντιπροσωπεία κυρίως για την κατάσταση της μπαταρίας...κ ως δια μαγείας η απάντηση ήταν..οτι πλέον δεν ειναι διαθέσιμο αλλά σύντομα θα έχει άλλο μοντέλο. Τον ευχαρίστησα κ του ειπα οτι θα παω σε καινούργιο.. Πολύ απλά απατεώνας, από την αρχή είχα πει οτι κάτι δεν μου κολούσε κ μου έκανε εντυπωση οτι στο τηλέφωνο σαν να σήκωνε κ παζάρι στην τιμή.
-
Η αγγελία πάντως είναι στη θέση της. Δες τα Leaf που πουλάει ο άλλος στη Ρόδο. Αυτός είναι σοβαρός πωλητής.
Επίσης, μπορείς να εισάγεις ένα μόνος σου ή με έμπορο. Τα ηλεκτρικά δεν πληρώνουν εκτελωνισμό και στα 20-21 βρίσκεις μοντέλο ενός έτους.
-
Η αγγελία πάντως είναι στη θέση της. Δες τα Leaf που πουλάει ο άλλος στη Ρόδο. Αυτός είναι σοβαρός πωλητής.
Φαντάζομαι θα παραμείνει, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με τυχάρπαστους... http://en.protothema.gr/electric-mobility-norway-races-ahead-infographic/ Η Νορβηγία πολύ μπροστά στα ηλεκτρικά, βέβαια έχουν κ τα ανάλογα εισοδήματα. Διάβαζα πάντως ένα άρθρο το πρωί (επενδυτικό κ λόγω εργασίας) κ αναφέρει οτι ΔΕΗ, Μυτιλιναίος, NRG -Βαρδυνογιάννης, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κτλ βλέπουν την ηλεκτροκίνηση ως το next big thing της δεκαετίας κ ακονίζουν τα μαχαίρια τους για επενδύσεις. Βέβαια, το δίκτυο χρειάζεται αναβάθμιση, η παραγωγή αυξηση, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο ένω εγώ δεν πιστεύω οτι πριν απο το 25 θα βλέπουμε συχνά ηλεκτρικά στους δρόμους. Επενδύσεις τέλος για δίκτυο σταθμών νομίζω οτι δεν έχουν νόημα καθώς θα αποφέρουν έσοδα μετά από πολλά χρόνια, εκτός βέβαια αν ακολουθεί την χρονοχρέωση της AVIN/SHEL κτλ που νομίζω πάει 18 ευρώ την ώρα σε σταθμούς 50KWh
-
dimsabas wrote:
Φαντάζομαι θα παραμείνει, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με τυχάρπαστους... http://en.protothema.gr/electric-mobility-norway-races-ahead-infographic/ Η Νορβηγία πολύ μπροστά στα ηλεκτρικά, βέβαια έχουν κ τα ανάλογα εισοδήματα. Διάβαζα πάντως ένα άρθρο το πρωί (επενδυτικό κ λόγω εργασίας) κ αναφέρει οτι ΔΕΗ, Μυτιλιναίος, NRG -Βαρδυνογιάννης, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κτλ βλέπουν την ηλεκτροκίνηση ως το next big thing της δεκαετίας κ ακονίζουν τα μαχαίρια τους για επενδύσεις. Βέβαια, το δίκτυο χρειάζεται αναβάθμιση, η παραγωγή αυξηση, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο ένω εγώ δεν πιστεύω οτι πριν απο το 25 θα βλέπουμε συχνά ηλεκτρικά στους δρόμους. Επενδύσεις τέλος για δίκτυο σταθμών νομίζω οτι δεν έχουν νόημα καθώς θα αποφέρουν έσοδα μετά από πολλά χρόνια, εκτός βέβαια αν ακολουθεί την χρονοχρέωση της AVIN/SHEL κτλ που νομίζω πάει 18 ευρώ την ώρα σε σταθμούς 50KWh
Το πόστ μου κίνησε το ενδιαφέρον κι έκανα μια αναζήτηση για τη Νορβηγία (ενδιαφέρομαι γενικά για τη χώρα, έχω καλούς φίλους εκεί και τη σκέφτομαι για τυχόν μετακίνηση στο μέλλον), και διαβάζω πως το 99% της ηλεκτροπαραγωγής προέρχεται από υδροηλεκτρικά έργα! Και απ' ότι κατάλαβα σαν back-up εχουν εργοστάσια φυσικού αερίου. Έτσι έχει νόημα η ηλεκτροκίνηση, αλλά στην Ελλάδα...;
-
...και διαβάζω πως το 99% της ηλεκτροπαραγωγής προέρχεται από υδροηλεκτρικά έργα! Και απ' ότι κατάλαβα σαν back-up εχουν εργοστάσια φυσικού αερίου. Έτσι έχει νόημα η ηλεκτροκίνηση, αλλά στην Ελλάδα...;
Πολύ σωστή παρατήρηση...επενδύσεις σε ΑΠΕ, φωτοβολταικά, αιολικά, υδροηλεκτρικά, κτλ... Μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης με συμμετοχή ιδιωτών κ κράτους (ΔΕΗ). Αποκλείεται άμεσα να αυξηθούν τα ηλεκτρικά σε μεγάλο βαθμό, άρα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος.
-
Την οποία όμως δεν θα την πληρώνουν οι ιδιώτες παραγωγοί του ρεύματος αφού το δίκτυο ανήκει στο κράτος. Σωστά; Από τη δική μας τσέπη θα πληρωθούν κι αυτά.
-
Και βέβαια θα σταματήσουμε τον βρώμικο κρατικό λιγνίτη για να εισάγουμε ρεύμα από το Κοσλοντούι. Σύντομα και από τα πυρηνικά εργοστάσια της Τουρκίας. Έτσι για να λέμε ότι κάνουμε περιβαλλοντική πολιτική αυξάνοντας την εξάρτηση της χώρας.
-
Το πόστ μου κίνησε το ενδιαφέρον κι έκανα μια αναζήτηση για τη Νορβηγία (ενδιαφέρομαι γενικά για τη χώρα, έχω καλούς φίλους εκεί και τη σκέφτομαι για τυχόν μετακίνηση στο μέλλον), και διαβάζω πως το 99% της ηλεκτροπαραγωγής προέρχεται από υδροηλεκτρικά έργα! Και απ' ότι κατάλαβα σαν back-up εχουν εργοστάσια φυσικού αερίου. Έτσι έχει νόημα η ηλεκτροκίνηση, αλλά στην Ελλάδα...;
Και σε αυτά να προσθέσω ότι είναι και πετρεαλιοπαραγωγός χώρα!! Και όμως παράγουν ρεύμα από ΑΠΕ. Όταν είχα πάει για δουλειά, πέρσι τον Αύγουστο (το είχα γράψει νομίζω) έβλεπα τα Tesla όπως βλέπουμε εδώ τα Qashqai! ΤΠερίπου 1 στα 3 αυτοκίνητα ήταν ηλεκτρικά ή υβριδικά το λιγότερο. 2 φορές πήρα ταξί Tesla. Αλλά μιλάμε για τελείως άλλη χώρα από τν δικιά μας, τόσο σε επίπεδο πολιτείας, πολιτών και παραγωγής ενέργειας.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης