-
This post is deleted! -
Κακώς πολύ κακώς, εγώ νόμιζα πως είναι euro4. Ποια είναι euro3;
Αλλά να προτείνω κάτι έτσι σε ειρωνικό ύφος όπως σχολιάζεις τα λεγόμενα μου.
Έλα εδώ στην Ελλάδα να πληρώνεις φόρους να συμβάλλεις και εσύ στην αλλαγή των λεωφορείων να τα πάμε από το euro 4 στο euro 6
Ή ακόμα καλύτερο στείλε ένα ποσό ως δωρεά στο ελληνικό κράτος, να συμβάλλεις εμπράκτως να αλλάξουμε λεωφορεία.
Έχει πλάκα να ζούμε εμείς εδώ στην Ελλάδα και να σχολιάζουμε τη ζωή σας εκεί πέρα στην ξενιτιά.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ή ακόμα καλύτερο στείλε ένα ποσό ως δωρεά στο ελληνικό κράτος, να συμβάλλεις εμπράκτως να αλλάξουμε λεωφορεία.
Αν σκεφτείτε ότι ο μόνος λόγος που έχουμε νοσοκομειακά είναι οι δωρεές ιδιωτών...
Και η αντικατάσταση των λεωφορείων συζητείται για τις πόλεις που οι συγκοινωνίες είναι δημόσιες, γιατί όπου είναι ιδιωτικές τα λεωφορεία είναι όλα μεταχειρισμένα από το εξωτερικό με τόοοσα χιλιόμετρα. -
Δεν είναι δημόσια τα νοσοκομεία; Δεν τα πληρώνω εγώ μέσω των φόρων που πληρώνω ;
-
Έχεις δει νοσοκομειακό που να μην είναι δωρεά τα τελευταία χρόνια; Είχαν φτάσει να μένουν στον δρόμο (ξέρω περίπτωση επί καραντίνας που χάλασαν δύο νοσοκομειακά στο δρόμο από τον Βόλο σε άλλο νοσοκομείο). Ευτυχώς που έστειλε ο Νιάρχος ένα καράβι φορτωμένο στο 166.
Ή να θυμίσω τον Λασκαρίδη που συντηρούσε τα πλοία του ΠΝ;
Όταν το κράτος φτάνει να περιμένει από δωρεές να παρέχει αυτά για τα οποία πληρώνουμε φόρους, για τι σχεδιασμό μιλάμε; Οι δωρεές θα έπρεπε να είναι για τα περιττά, όχι για τα απαραίτητα. -
Εποχές μνημονίων γαρ. Τα χρήματα τα δίναμε για την εξυπηρέτηση δόσεων των μνημονίων.
Τι να κάνουμε; πτωχεύσαμε και δεν είχαμε για κονδύλια σε λεωφορεία και νοσοκομειακά. -
448 είναι Euro I και ΙΙ...και 229 Euro III
Εγώ κυρίως κυκλοφορώ με δίκυκλα στο κέντρο της πόλης, μόνο την κίνηση και το παρκάρισμα να βάλεις που γλυτώνω..
https://www.athenstransport.com/2023/01/meleti-anagkon-stolou-oasa/
Πίνακας 4-1
-
Αν ναι τώρα τα είδα.
Τραγικό όντως. Εγώ όσα είχα δει έγραφαν πάνω τους euro4 και υπέθεσα πως όλα τέτοια είναι.
Ξέρω τα δίκυκλα είναι εργαλεία δουλειάς. Το βλέπω από φίλους μου. Δεν τα αλλάζουν με τίποτα. Έχουν αγοράσει και αυτοί ωραια suv της stellantis σαν και εσένα, και πανάκριβα μάλιστα, και όλη μέρα σε μηχανές πάνω είναι.
-
Ναι, αλλά όταν πάνε «στου χουριό» φουσκώνουν από 'περηφάνια, όταν παρκάρουν το suv στην πλατεία...
-
Αν ναι τώρα τα είδα.
Τραγικό όντως. Εγώ όσα είχα δει έγραφαν πάνω τους euro4 και υπέθεσα πως όλα τέτοια είναι.
Ξέρω τα δίκυκλα είναι εργαλεία δουλειάς. Το βλέπω από φίλους μου. Δεν τα αλλάζουν με τίποτα. Έχουν αγοράσει και αυτοί ωραια suv της stellantis σαν και εσένα, και πανάκριβα μάλιστα, και όλη μέρα σε μηχανές πάνω είναι.
Μα έχω εξηγήσει πολλάκις ότι το 2008 είναι για τα ταξίδια, και τα μικρά Β για τις υπόλοιπες δουλειές. Σήμερα επειδή κουβαλούσα πολύ εξοπλισμό, και είχα καιρό να το οδηγήσω επειδή το έχει μόνιμα ο business partner, είπα να πάρω το Β ΜΑΧ (λίγο πιο πάνω από το Avenue πήγα) και βλαστήμησα από κίνηση και πάρκινγκ που κουβαλαγα σαν δούλος από εκεί που πάρκαρα..
Προχθές που είχα λιγότερο εξοπλισμό πήγα με το scooter και παρκάρα ακριβώς απ' έξω. Όχι έξω από το κτήριο και έξω από τα κάγκελα, ακριβώς απ' έξω από την πόρτα της εισόδου!
Όλο το κέρδος μαζί με γρηγορότερη μεταφορά, τουλάχιστον μία ώρα. 1 ώρα στις 24 είναι πολύ μεγάλο ποσοστό.. σήμερα μόνο στο φανάρι που στρίβει για Χαλάνδρι από Κηφισίας (το μικρό δεξιά που περνάει από κάτω) πρέπει τουλάχιστον 6-7 φορές να αναβοσβησε μέχρι να το περάσω.
Αφού τώρα που πήρα φόρα, αν είμαστε καλά και πάνε και καλά οι δουλειές, σκέφτομαι να χτυπήσω και κάνα 300αρακι enduro σε 1-2 χρόνια, να ανεβαίνω και λίγο βουνό, γιατί ο Υμηττός από πάνω μας είναι (middle-age crisis)!
-
Όταν λες «εξοπλισμό»;
Γυναικολόγος είσαι; -
Ακριβώς αυτό!
Το ότι σταματάς μπροστά στην είσοδο.
Η αλήθεια είναι πως εγώ όταν δεν έχει θέση πάρκινγκ σε κάποια καφετέρια η μπαράκι το ακυρώνω ενώ αυτοί νιώθουν ελεύθεροι με τα σκούτερ.
Γενικά η δική μου παρέα αγοράζει και πουλάει αυτες τις καινούργιες μάρκες. Φθηνά ωραία on -off. Και είναι και πολύ ευχαριστημένοι. Αν έχεις φράγκα να πάρεις κάτι με asr. Το δίνω συμβουλή σε όλους. Είναι μεγάλη ασφάλεια για τα δικυκλα και ιδιαιτερα τα δυνατά, το asr.
-
Ακριβώς αυτό!
Το ότι σταματάς μπροστά στην είσοδο.
Η αλήθεια είναι πως εγώ όταν δεν έχει θέση πάρκινγκ το ακυρώνω ενώ αυτοί νιώθουν ελεύθεροι με τα σκούτερ.
Γενικά η δική μου παρέα αγοράζει και πουλάει αυτες τις καινούργιες μάρκες. Φθηνά ωραία on -off. Και είναι και πολύ ευχαριστημένοι. Αν έχεις φράγκα να πάρεις κάτι με asr. Το δίνω συμβουλή σε όλους. Είναι μεγάλη ασφάλεια για τα δικυκλα και ιδιαιτερα τα δυνατά, το asr.
Traction control εννοείς; Για να λες ASR έχουν Beverly οι φίλοι σου! Φυσικά είναι απαραίτητο πλέον και έχουν ακόμη και 125..
@bassstarlet ας πούμε είμαι στον χώρο του θεάματος.
-
Όχι μόνο, δεν αγοράζουν μόνο beverly, ένας μόνο έχει τετοιο, αλλα αγοράζουν αυτές τις φθηνές τις νέες μάρκες για on off και τους φωνάζω να μην αγνοούν το traction control, πέρα βρέχει βέβαια κανείς δεν με ακούει.
-
Όχι μόνο, δεν αγοράζουν μόνο beverly, ένας μόνο έχει τετοιο, αλλα αγοράζουν αυτές τις φθηνές τις νέες μάρκες για on off και τους φωνάζω να μην αγνοούν το traction control, πέρα βρέχει βέβαια κανείς δεν με ακούει.
Στα φθηνά on off δεν έχει, κοστίζει περίπου 500€ σε κάθε μηχανή το ανάλογο σύστημα σε λιανική και θα έχαναν το πλεονέκτημα της τιμής. Εγώ το είχα βάλει σαν προαπαιτούμενο τώρα που αγόρασα.
Και σε Nmax 125 είχε μπει κάνα 2 φορές σε λειτουργία, πόσο μάλλον σε μεγαλύτερα κυβικά και με περισσότερη ροπή. Για Ελληνική αστική άσφαλτο είναι must. Τυχαία χθες στη δουλειά το συζητούσαμε με έναν φίλο μηχανοβιο που παρήγγειλε και αυτός scooter πρόσφατα (θα του έρθει το Μάρτιο, εγώ πήρα ετοιμοπαραδοτο φυσικά! Ο τύπος έχει και GS1200).
-
..και τώρα ώρα για κάτι εντελώς διαφορετικό.
-
Είναι εντυπωσιακά... αηδιαστικό, πως βρίσκουν και κολλάνε τον όρο «ρατσισμό» σε κάθε τι άσχετο.
Και τα καράβια, γιατί συνήθως είναι λευκά βαμμένα και όχι μαύρα;
Ρατσιστές και αυτοί!
ΓΤΣΜ -
Εγώ σχολιάζω το θέμα με τα λεωφορεία και προχωρώ τη σκέψη σου κάποια βήματα πιο κάτω και λέω πως εσύ που κινείσαι με το καλό σου citroen που παρεπιπτόντως είναι ανώτερο απο το σημερινό σχεδόν σε όλα του, και το λέω αυτο διότι γνωρίζω από psa, είσαι μονάχα ένας. Άρα ναι μεν ρυπαινεις 30 φορές λιγότερο από ένα παλιό λεωφορείο αλλά το λεωφορείο μεταφέρει 150 άτομα περισσότερα από εσένα στην ίδια διαδρομή.
Οπότε αν τα βάλουμε κάτω, ανά άνθρωπο που μετακινείται τελικά το citroen μολύνει περισσότερο. Αυτό λέω. Δηλαδή η άποψη μου δίνει μια άλλη οπτική στο θέμα με τα λεωφορεία. Συμφωνώ για τα φορτηγά αν και αυτά εδώ και πολλά έτη έχουν adblue.
Ναι μολυνει περισσοτερο, ομως τα λεωφορεια δεν ειναι παντα φισκα απο κοσμο
Οπως και τα φορτηγα διανομης. Ξεκινουν το πρωι απο την αποθηκη ή το αμαξοστασιο και μεχρι το απογευμα τα φορτηγα ή αργα το βραδυ τα λεωφορεια κυκλοφορουν συνεχεια μεταφεροντας ανθρωπους και εμπορευματα.Επισης αυτα ειναι αναγκαια γιατι τα εμπορευματα δεν μπορουν να πανε με αλλον τροπο και οι επιβατες δεν μπορουν να παρουν ο καθενας το αμαξι του γιατι τοτε δεν θα κυκλοφορει κανεις στους δρομους!!
Αρα οπως θα αλλαξουμε καποια στιγμη τα ΙΧ μας με καθαροτερα γιατι θα υπαρξουν κινητρα ή απαγορευσεις, ετσι πρεπει να αλλαξουμε ολα τα οχηματα δημοσιας χρησης με καθαρα.
Σημερα το πρωι πηγαινοντας στην δουλεια ειχα μπροστα μου 4 Octavia taxi, το πρωτο, το επομενο που ειχε και το 5 στο ονομα, το προτελευταιο και το τελευταιο. Τα 2 παλιοτερα εβγαζαν τρελο ντουμανι πισω, τα 2 πιο καινουργια δεν εβγαζαν τιποτα. Ομως η πλειοψηφια των ταξι που ολη μερα γυριζει στην Αθηνα δεν ειναι 5ετιας και νεοτερα, αλλα 10ετιας και παλιοτερα και γραφουν 300 χλμ την ημερα ενα οποιοδηποτε μεσο ΙΧ κανει 20-25.
Βλεπουμε δηλαδη οτι ενα ταξι κυκλοφορει οσο 12-15 ιχ και ρυπαινει μαλλον περισσοτερο αφου ειναι ντιζελ στην πλειοψηφια τους. Μονο τα 15.000 ταξι δηλαδη ρυπαινουν οσο τα δεκαπλασια και βαλε ΙΧ που κυκλοφορουν καθε μερα στην πολη. -
Συμφωνώ εν μέρη για τα φορτηγά. Τα ταξί όμως δεν κυκλοφορούν χωρίς λόγο αλλά αντίθετα μεταφέρουν ανθρώπους άρα τα ταξί τα βαζω στο ίδιο επίπεδο με τα ιχ. Άρα οπότε βλέπεις ένα ταξί να κυκλοφορεί θα μπορούσε να ήταν ένα ιχ και απλά για χ,ψ λόγους ο πελάτης τους δεν επιλέγει το ιχ
Διαχωρίζω όμως τα λεωφορεία τα οποία άλλοτε είναι γεμάτα και άλλοτε άδεια οπότε κατά μέσο όρο μπορούμε να βγάλουμε έναν αριθμό επιβαινόντων.
Δηλαδή πρέπει να αλλάξουμε το υποκείμενο στις συζητήσεις μας και αυτομάτως θα αλλάξει και η οπτική.
Αν για παράδειγμα πούμε πως ένα άνθρωπος που μετακινείται με ένα ταξί, ιχ.... κτλ και 100 άνθρωποι που μετακινούνται με λεωφορεία.....κτλ κτλ
-
Δεν με καταλαβες. Ειναι δεδομενο οτι κυκλοφορουν 1.000 τοσα λεωφορεια και αρκετες 100δες φορτηγα οπως και 15.000 ταξι.
Αυτα ειναι δημοσιας χρησης που σημαινει οτι κυκλοφορουν ολη μερα.
Απο εκει πρεπει να ξεκινησουμε για να βελτιωσουμε την ποιοτητα του αερα στις πολεις.
Αν εκσυγχρονιστουν αυτα και πυκνωσουν οι διαδρομες των ΜΜΜ, τοτε μπορουν να επιβληθουν περιορισμοι στην κινηση των ΙΧ ( η ταση ειναι να αποκλειστουν ολα τα ΙΧ απο τα κεντρα των πολεων στην Ευρωπη χωρις διακρισεις λογω κινητηρα ).
Τοτε θα εχει νοημα η μικροκινητικοτητα των ηλεκτρικων που θα κυκλοφορουν σε πεζοδρομους και ποδηλατοδρομους στην πολη με ανεση και ασφαλεια.
Ειναι οπως διαβαζα καποτε για το νερο και τις εκκλησεις της πολιτειας για οικονομια, πανε χρονια βεβαια. Τοτε εμαθα οτι το 90% του ποσιμου νερου παει στην βιομηχανια / αγροτικη και κτηνοτροφικη παραγωγη και μονο το 10% στην καταναλωση. Δηλαδη οση οικονομια και να καναμε το οφελος θα ηταν κλασμα του 10%, αστειο πραγματικα
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης