-
Ωραία, τότε θα έχω καβατζώσει τα 70κάτι, θα είμαι κοντά σε ηλικία σύνταξης με τις αναθεωρήσεις που θα γίνουν στο ευρωπαϊκό όριο των 68 ετών, βέβαια είναι αμφίβολο πως θα έχω σύνταξη αλλά θα πάρω τουλάχιστον ηλεκτρικό και θα το φορτίζω στο ΚΑΠΗ της γειτονιάς μου (υπάρχουν ακόμη, ή τα κατάργησαν τα μνημόνια?)
-
Το μέλλον είναι εδώ, γιατί να περιμένουμε τι θα γίνει σε 10-15 χρόνια; Το καλοβλέπω για δεύτερο, καθαρά αστικής χρήσης:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/34674101-nissan-leaf
-
Το μέλλον είναι εδώ, γιατί να περιμένουμε τι θα γίνει σε 10-15 χρόνια; Το καλοβλέπω για δεύτερο, καθαρά αστικής χρήσης:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/34674101-nissan-leaf
Αυτό ακριβώς εφάρμοσα και γω που έχω το MK1 ΜΥ 2015 ένα χρόνο τώρα και δεν το έχω μετανοιώσει - 22000 χλμ απροβλημάτιστα - το πήρα με 11/12 μπάρες υγεία μπαταρίας
Λίγη προσοχή μόνο στη μπαταρία του συγκεκριμένου - είναι στις 9 μπάρες απο 12 με μόνο 55,000 χλμ που πιθανόν σημαινει ότι δε φορτιζόταν σωστά - πιθανόν πολλές ταχυφορτίσεις η κάποιο θέμα στη μπαταρία.
Υπολόγιζε πραγματική αυτονομία 100-110 χλμ αμιγώς πόλη χωρίς καλοριφέρ η AC, περιαστικά 80-90 χλμ και ΑΟ η ΕΟ 70 χλμ.
Με καλοριφέρ η AC βάλε άλλο ένα 10-15% κάτω.
Αν αυτά σε καλύπτουν για δεύτερο αμάξι είναι καλή αγορά
-
Όχι, τα νούμερα δεν είναι καλά, αλλά είναι πολύ ελκυστικό το εννιαχίλιαρο. Μιλάμε για αμάξι με χώρους, με πεντάστερη παθητική ασφάλεια. Δηλαδή ακόμα κι αν έρθει το Dacia Spring στα 14 χιλιάρικα, με αυτονομία 300 χιλιόμετρα μες στην πόλη, ούτε χώρους θα έχει, ούτε παθητική ασφάλεια. Άλλα τα νούμερα είναι μικρά. Έτσι κι αλλιώς, δεν κοιτάω για αμάξι ακόμα, σκόρπιες σκέψεις κάνω.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σου.
-
Λίγο προσοχή αφενός στο 70%, αφεδύο στο πόσο κοστίζει η αντικατάσταση της μπαταρίας αυτής που μάλλον κοντεύει να πει το ποίημα.
-
Είπαμε ρε παιδιά να κάνεις καμιά παραχώρηση προς όφελος της τσέπης σου, αλλά να κυκλοφορείς καθημερινά τον εξηλεκτρισμένο καμπουρογαμόσαυρο, δεν το θέλει ούτε ο Θεός!
-
Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ το ληφ μκ1. Το εν λόγω δεν θα το σκούμπαγα καν. Δεν είναι απλώς το φθηνότερο, αλλά απέχει αισθητά και από το δεύτερο φθηνότερο. ΤΥΧΑΊΟ?
-
Είπαμε ρε παιδιά να κάνεις καμιά παραχώρηση προς όφελος της τσέπης σου, αλλά να κυκλοφορείς καθημερινά τον εξηλεκτρισμένο καμπουρογαμόσαυρο, δεν το θέλει ούτε ο Θεός!
Πες τα χρυσόστομε!
-
Καλά τώρα, σχολίασε την εμφάνιση του Leaf κάποιος που έχει C3 Aircross σε κάποιον που τώρα κυκλοφορεί με Corolla Verso. Κάντε το λίγο εικόνα και πάμε παρακάτω. ΑΝ αγοραστεί, δε θα είναι για την ομορφιά του αλλά για να κάνω τη δουλειά μου και να απολαμβάνω ηλεκτρικά-πάμφηνα-αγχολυτικά αστικά χιλιόμετρα.
-
Όχι, τη σχολίασε κάποιος που έχει Φόκους κι απάντησαν οι υπόλοιποι, αλλά όλοι, ίσως κι αυτοί με το Multipla, έχουν κάτι πιο εμφανίσιμο.
Τέλος πάντων, απ το να το παίξεις κορώνα γράμματα με το 3ο-4ο χέρι κακομούτσουνο εισαγωγής με αυτονομία 100χλμ άνοιξη και φθινόπωρο, μέχρι να τα φτύσουν τελείως οι μπαταρίες και πάει για σκραπ, δες την εγχώρια αγορά cng και πάρε ένα αξιοπρεπές αυτοκινητάκι να κάνεις φθηνά τη δουλειά σου μέσα στη πόλη.
-
Για την ώρα, έχω μπλέξει με το Grand Vitara 2.5 του φάδερ. Εφόσον υπάρχει δωρεάν* δεύτερο όχημα, στρέφομαι σε αποταμίευση ώστε να αντικαταστήσω το Verso σε καμιά τετραετία.
Αν όμως συμβεί κάτι και το Vitara παροπλιστεί, μια στούκα ή μια κλοπή (καλά, αυτό είναι τελείως απίθανο), τότε θα τσιμπούσα ένα Leaf για δεύτερο. Η μικρή αυτονομία δε με πειράζει τόσο, γιατί δεν κάνω τραγικά χιλιόμετρα στην καθημερινότητά μου. Ούτε αυτό αναμένεται να αυξηθεί. Δηλαδή ακόμα και με 70 χιλιόμετρα αυτονομία, θα ήμουν ενδεχομένως καλυμμένος και στο μέλλον.
Τέλος πάντω, κουβέντα να γίνεται. Αλλά μια στο τόσο, κοιτάω τις Leafοαγγελίες.
- Πληρώνει τα τέλη, πληρώνω την ασφάλεια (λιγότερο από 200 ευρώ τον χρόνο) και τη βενζίνη μου. Οι αποστάσεις που κάνω είναι κάτω από 10 χιλιόμετρα την ημέρα και το παρκάρω όλο μες στους ήλιους. Βγάζω και τα γούστα μου ενίοτε στα χώματα.
-
Ηλεκτρικά, ναι, αλλά σε κάνουμε και μία εταιρεία για ΜΕΚ!
-
Καλά τώρα, σχολίασε την εμφάνιση του Leaf κάποιος που έχει C3 Aircross σε κάποιον που τώρα κυκλοφορεί με Corolla Verso. Κάντε το λίγο εικόνα και πάμε παρακάτω.
Εγώ που πρώτος σχολίασα, με το Focus mk3.5 περνάω τη βάση με αισθητικά κριτήρια ή δεν δικαιούμαι να ομιλώ (σχολιάζω) ;
Αν χρειαστεί στέλνω και φωτογραφίες του αυτοκινήτου για αξιολόγηση της αισθητικής μου και της κριτικής μου ικανότητας...
-
Αυτό είναι;
https://images.app.goo.gl/EuZn77vTTVYoor8X6
Χμμμ, οριακά βλέπω να περνάς τη βάση. Με λίγο κλάμα στον καθηγητή, η φουκαριάρα η μάνα μ' κι έτσ'.
-
Χμμμ, οριακά βλέπω να περνάς τη βάση. Με λίγο κλάμα στον καθηγητή, η φουκαριάρα η μάνα μ' κι έτσ'.
Με άλλες ζάντες το δικό μου, αλλά μήπως μπορείτε να με περάσετε;
https://cdn.images.autoexposure.co.uk/AETA86742/AETV90061322_1e.jpg
-
Α εντάξει, από μπροστά είναι πολύ καλύτερο, περνάς με τα τσαρούχια!
-
Αύξηση-σοκ στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος
Παρά τρίχα 400άρι ήταν ο τελευταίος λογαριασμός ρεύματος στο σπίτι...
-
dimsabas wrote:
Με άλλες ζάντες το δικό μου, αλλά μήπως μπορείτε να με περάσετε;
https://cdn.images.autoexposure.co.uk/AETA86742/AETV90061322_1e.jpg
Θα σε ξαναδούμε το Σεπτέμβρη.
Μη σε παρασύρει η καλοκαιρινή ραστώνη. Έχεις χρόνο το καλοκαίρι να το βάψεις, μπας και....
-
Λευκό, το καλύτερο χρώμα για την Ελλάδα! Δεν κρατάει ζέστη και δεν το πληρώνεις 5-6-7 κατοστάρικα. Beat this!
-
Πολυφορεμενο το λευκο. Το δικο μου το πηρα λευκο για να μην πληρωσω εξτρα αλλα το επομενο αμαξι θα προσπαθησω να ειναι ενα σκουροχρωμο κοκκινο ή καποιο μπλε (ειχα στο παρελθον μπλε οποτε θελω κατι διαφορετικο αλλα ειναι το χρωμα της προτιμησης μου). Τεσλα 3 κοκκινο θα το αγοραζα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης