-
Για τα NOx μειώσαν τα όρια ταχύτητας και αυτά μόνο μεταξύ 7 πρωι με 6 απόγευμα.
-
Ε πές το ρε Λαπ πως η λύση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι δισεκατομμύρια SWIFT 1.2 mHybrid GLX σε μη μεταλικό χρώμα, με μπαγαζιέρα οροφής!
Τί Τέσλα που μας λέει ο Τσιτσιπάς και κουραφέξαλα...
('σε πάω, δικέ μου' πιο πολύ κι απ' τον αειμακάριστο, καθώς η πλειονότητα όσων γράφεις σε διάφορα θέματα είναι σωστές προχωρημένες απόψεις, αλλά αυτόν τον ψυχαναγκασμό με το swift κόντρα στα ντίζελ, όντως να το δεις λίγο πιο σοβαρά, εκτός κι αν είναι απλά απόρροια της κλεισούρας και διορθωθεί από μόνος του το καλοκαίρι που ανοίξουμε τις πλαζ για την TUi και μας δει και μας λίγο ο ήλιος...)
Θα πρέπει παίδες να προσέχουμε τί ευχόμαστε! Είναι απλά τα πράγματα, τουλάχιστον για κοινωνίες όπως η δική μας. Μέχρι τη γενιά των παππούδων μας και των γονιών μας (ανάλογα την ηλικία του καθενός) το Ι.Χ. ήταν προνόμιο των πιο λίγων και πιο εκλεκτών. Είναι χαρακτηριστικό της ...'Αλλαγής' και του Πασοκισμού που τόσο επικρίνεται εδώ μέσα, η δυνατότητα 'του κάθε πικραμένου' να έχει Ι.Χ. και πρώτο και δεύτερο και ήδη έχει ξεκινήσει να φρενάρει αυτό το πράγμα για οικονομικούς λόγους, πέρα απ' το ότι επήλθε κορρεσμός της χωρητικότητας των πόλεων της Ελλάδας.
Μια σκληροπυρηνικά 'οικολογική' θεώρηση, καταδεικνύει αυτόματα πόσο παράλογη είναι η ιδιοκτησία Ι.Χ. ανά άτομο. 40 άτομα που πάνε στη δουλειά τους με 40 αυτοκίνητα κάθε πρωί και συζητούν πιο αμάξι να πάρουν για δεύτερο κι αν πρέπει να αντικαταστήσουν το πρώτο στην 4ετία ή την 7ετία... Όταν το πράγμα ζορίσει κι αντί για μάρκετινγκ και λάιφστάηλ, μπει μπροστά η οικολογία και η υγεία, θα πρέπει να ξεχάσουμε όλοι την αυτοκίνηση όπως την γνωρίζουμε ή τη φανταζόμαστε. Ράγες, τρένα, τραμ, μετρό, μονορέηλ, τούμπς κενού με κάψουλες, οτιδήποτε άλλο από Ι.Χ. και 'φθηνή' αερομεταφορά όπως υφίστανται σήμερα... το πολύ πολύ, να έχουμε mild hybrid Δ.Χ. ποδήλατα με κάποιο μεγάλο πυκνωτή για τα τελευταία 5 χλμ απ' τον Σταθμό του μέσου σταθερής τροχιάς και ηλεκτροκίνητο Ι.Χ. από 'Κομισσάριο' κι απάνω...
Αυτά προστάζει μια καθαρά οικολογική θεώρηση (κι η λογική) κι όχι εξωτικές ηλεκτροκινήσεις με τόσα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα όσοι και οι κάτοικοι κάθε πόλης...
-
Αυτή η φιλοσοφια αυτοκινήτου προερχεται από έρευνες που κανουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες. Είναι φιλοσοφία σχεδιασης αυτοκινήτου για περιβαλλοντικους λόγους.Δεν την βρήκα εγώ, αλλά οι Ιάπωνες και την υιοθέτησα και εγω ως έξυπνη λύση διοτο οντως αποδίδει στην πραξη.
Ολα τα μοντελα τους εκεί με αυτήν την φιλοσοφια σχεδιάζονται απλά λίγα έρχονται εδώ. Αντοστοιχα είναι και τα mazda skyactive x και άλλα μοτερ της Toyota.
Δεν μπορω την ειρωνεία που προέρχεται από την έλλειψη γνώσης. Αντίδραση και φαφλατισμος.
Εκανα το λάθος να πω την σκέψη μου στο thread και πάλι κάποιος με κρίνει ως άνθρωπο και ψυχοσύνθεση.
Υ. Γ Block δεν μπορεί να υπάρξει ρε παιδια στο forum;
-
Αυτή η φιλοσοφια αυτοκινήτου προερχεται από έρευνες που κανουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες. Είναι φιλοσοφία σχεδιασης αυτοκινήτου για περιβαλλοντικους λόγους.Δεν την βρήκα εγώ, αλλά οι Ιάπωνες και την υιοθέτησα και εγω ως έξυπνη λύση διοτο οντως αποδίδει στην πραξη.
Ολα τα μοντελα τους εκεί με αυτήν την φιλοσοφια σχεδιάζονται απλά λίγα έρχονται εδώ. Αντοστοιχα είναι και τα mazda skyactive x και άλλα μοτερ της Toyota.
Δεν μπορω την ειρωνεία που προέρχεται από την έλλειψη γνώσης. Αντίδραση και φαφλατισμος.
Εκανα το λάθος να πω την σκέψη μου στο thread και πάλι κάποιος με κρίνει ως άνθρωπο και ψυχοσύνθεση.
Υ. Γ Block δεν μπορεί να υπάρξει ρε παιδια στο forum;
Που την είδες την ειρωνεία Λαπ; Εσύ είσαι ένας απ' τους ανθρώπους που ευχαρίστως θα γνώριζα κι έκανα παρέα κι εκτός φόρουμ, διότι 'μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι' χωρίς εισαγωγικά και συμφωνώ με την πλειοψηφία των απόψεών σου. Εκτός από την εμμονή που έχεις πάθει με το mild hybrid και το Swift.
Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να σου δείξω πως αυτοί οι mild hybrid μηχανισμοί είναι μια μικρή βελτίωση που έχει υιοθετηθεί περισσότερο για λόγους μάρκετινγκ και προσαρμογής στις ευρωπαϊκές νόρμες. Το αμάξι σου δεν είναι οικονομικό επειδή είναι mild hybrid. Είναι οικονομικό επειδή είναι 1.2λτ ατμοσφαιρικό ελαφρύ σούπερ μίνι.
Το Φίατ μου Bravo 80 SX πριν 20-25 χρόνια (εγώ το πήρα στο τέλος του μοντέλου το 2000 - 1,242 cc 82 PS @ 5500 rpm 113 N⋅m @ 4250 rpm, λίγο πάνω από 10 χιλιάρικα), εκαιγε 5.8λτ/100χλμ παρακολουθημένο από εμένα με χαρτί και μολύβι σε μικτό κύκλο. Λίγο πάνω από 6λτ ανέβαινε όταν κινούταν συνεχώς μέσα στη πόλη και ποτέ δεν είχε ξεπεράσει το 6.5λτ σε οποιεσδήποτε συνθήκες. O ιδιος κινητήρας σε Punto Sport φίλου που οδηγεί νευρικά έκαιγε αρκετά παραπάνω. Είχε λίγο μεγαλύτερο όγκο το Bravo, σε βάρος πιστεύω ήταν παρόμοιο με το Swift, είχε όμως πολύ καλό αεροδυναμικό συντελεστή καθώς είχε σχεδιαστεί για κόντρα της έκδοσης HGT με το τότε Golf GT.
Σε αυτό το αμάξι, αν προσαρμοζόταν σήμερα κι ένας mild hybrid μηχανισμός, θα κέρδιζε κι άλλο 0,5-1 λίτρο μέσα στη πόλη και θα έβγαινε η πραγματική μέση κατανάλωση, όσο καταναλώνει το Swift που οδηγείς.
Με φαντάζεσαι να διαλαλώ παντού πως** αυτό ήταν το πιο 'τέλειο' αμάξι και 'μπράβο στους ιταλούς που το έφτιαξαν', 'κάτω το βρωμοντίζελ', 'τί τον θέλουν τον 1.9 JTD που μολύνει το περιβάλλον' όταν έχουν τέτοιο 1.2 βενζίνης **(διπλάσιας ροπής στις μισές στροφές, αν και δεν νομίζω να χρειάζεται συστάσεις ο 1.9JTD, ακόμη γράφει ιστορία...).
Δυστυχώς αγαπητέ, ΑΥΤΟ που αναφέρω στο παράδειγμα κάνεις.
Έχεις εμμονή. Δεν είναι ούτε υπαινιγμός, ούτε ειρωνία, ούτε εξύβριση, ούτε μειωτικός χαρακτηρισμός, είναι μια διαπίστωση που κάνω και σου το λέω και προσπαθώ να τη συζητήσω μαζί σου
Έχεις παρατηρήσει πως δεν μπαίνω ποτέ σε κόντρα μαζί σου για κανένα άλλο θέμα, απλά επειδή συμφωνώ με τις υπόλοιπες απόψεις σου, αλλά με βγάζεις απ' τα ρούχα μου (κι όχι μόνο εμένα) όταν εμμένεις σε μια αυθαίρετη άποψη, και για να τη στηρίξεις αναπτύσεις μια ολόκληρη θεωρία περί mild hybrid ως αντικαταστάτη των ντίζελ. Δηλαδή ένα μηχανολογικό τέχνασμα που επινοήθηκε για να δώσει πρόσκαιρα ένα μικρό σπρώξιμο στους βενζινοκινητήρες ίσα ίσα για να περνάνε τα ελάχιστα όρια με τις αναθεωρημένες ευρωπαϊκές νόρμες, το έχεις αναγάγει σε κέντρο μιας θεωρίας που μόνο εσύ την πιστεύεις, παρά το ότι ενδιαφέρεσαι και μελετάς και γνωρίζεις πάρα πολλά πράγματα περί τεχνολογιών και αυτοκίνησης.
Τί να πω, λυπάμαι που ενοχλείσαι τόσο πολύ επειδή αστειεύτηκα με το κλείσιμο της καραντίνας, που μας έχει βαρέσει όλους στο κεφάλι. Αν θέλεις να σου απευθύνομαι στον πληθυντικό από δω και πέρα, ΟΚ.
-
Βλέπω post σαν το παραπάνω που εξηγεί περί moufa hybrid και θαυμάζω την υπομονή που έχουν.. Εγώ δε την έχω με την καμία πάντως
-
Για αρχή να πω πως μαλλον απο τα γραφόμενα σου θεωρώ πως έχουμε αρκετές διαφορές στον τρόπο σκέψης και αυτό διοτι σε πολλα θέματα και εγω πάλι δεν συμφωνω μαζί σου.Εκ φύσεως είμαι συντηρητικό ον, μ αρέσει η μετριοπάθεια στις εκφάνσεις της ζωής, δεν μπορώ την αντίδραση και απλα έρχομαι σε αντίθεση με όλους όταν έχω ψάξει κάτι και εχω μελετήσει την σκέψη μου που εκφράζω. Αυτό την μια αρέσει σε κάποιους, την άλλη σε άλλους και το αναποδο. Μερικές φορές θεωρώ πως φτάνεις στα άκρα των απόψεων, αλλά αυτό είναι η δική μου ταπεινή μου διαπίστωση. Δεν κρίνω κανέναν, αλλά ο καθένας με την αντίληψη του και τις επιλογές του, απλά μιας και αναφέρθηκες το αναφέρω.
Στα περί μηχανολογικων.
-
κάνεις λάθος σύγκριση αυτοκινήτων. Το ενα ειναι Euro 6 με φιμωμενους καταλύτες και πρακτικά 3 δευτερόλεπτα διαφορά στο 0-100... Δηλαδη.... Αν ήθελε το Fiat της εποχης να φτάσει τις επιδόσεις του μικρού πολης σημερινής εποχής, θα έπρεπε να καταναλωσει διπλάσια ποσότητα βενζίνης είτε να έχει μεγαλύτερο κινητηρα. Τα 3 δευτερόλεπτα διαφορας δεν καλύπτονται εύκολα στο τυπικό 0-100. Είναι τεράστια διαφορά στην πραξη σε κόντρα αππ φανάρι σε φανάρι. Εκεί φαίνεται η ανωτεροτητα του συνολου που συνδιαζει επιδόσεις και οικονομία. Οπότε καμία σχέση τα δυο αυτοκίνητα.
-
Κανείς δεν είπε ότι τα diesel δεν εχουν ροπη. Αυτό που είπα είναι πως τα καταλοιπα ουριας που παραγουν δημιουργούν ταμαλα προβλήματα στο περιβάλλον. Είχα βάλει μελετες και αναφορές που λενε πως καταλοιπα της ουριας όταν αντιδρούν με την υψηλη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και άλλων στοιχείων είναι πολύ πιο βλαβερά από τα συνηθισμένα που κοιτουμε και πως όντως ενισχυουν πάρα ποκυ την επιταγχυνσης της κλιματικής αλλαγης. Αυτά τα αναφερουν μελετες, ο υπάρχουν μελετες που αποτελούν βάση για πολιτικές συζητήσεις και νομοθεσιες.
-
Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο λοιπόν, οι ιαπωνική φιλοσοφία και γενικοτερα η πιο down to earth επιλογη αυτοκινητου αντιπαραθετει εμμεσου ψεκασμού κινητήρες, (ακόμα και φιμωμενους turbo) για την μειωση των Nox στην πρώτη περίπτωση και την πιο δυνατή επιταγχυνση στην δεύτερη, και αντικαθιστά την σαφέστατη έλλειψη ροπης στις χαμηλές rpm με ηλεκτρισμο που προέρχεται από την ανακτηση ενεργειας, η οποια παει χαμένη στα υπόλοιπα μη mild hybrod με την μορφή της κινητικής και θερμικής ενέργειας. Παράλληλα τα χρήματα που θα επενδύσει μια άλλη φιλοσοφία σε νέο diesel κινητηρα τα επενδύει σε κράματα μετάλλου και R&D σχεδιασης, επιτυγχανοντας σύγχρονα standards ασφαλείας με ένα ομως συνολικό βάρος αυτοκινήτου ίσο με κάποιο πολύ μικρο αυτοκίνητο πόλης των 90s. Αυτό είναι ένας μηχανικός αθλος για τους κατασκευαστές.
Ετσι κατάφεραν σήμερα να προσφέρουν αυτοκινητο του b seg με κινητηρα βενζίνης με 4.5 l/100 σε μικτο κύκλο του με σχεδόν 80% στενα πόλης και λεωφόρους έχοντας παράλληλα και ενα 0-100 σε 10.5 ' και με παθητικη ασφάλεια του 2020. Δηλαδη συγκριτικά με τα παλιά Fiat κατάφεραν έναν αθλο. Και σε αυτό συνέβαλαν πολλά μικρά κατορθώματα όπως φυσικά και το mild hybrid σύστημα όπου βοηθά να μην στροφαρει ο κινητηρας για να κινηθείς στις άπειρες καθημερινές μικρες ρεπριζ από πολύ χαμηλες rpm αντικαθοστοντας μέρος του καυσίμου που θα ψεκαζοταν στον θάλαμο καύσης με ηλεκτρισμό
Αλλωστε σε συνέντευξη σε ιαπωνικα sites αυτοκινήτων, οι τεχνικοί της Toyota εξέφρασαν τον θαυμασμό τους σε αυτό το μοντέλο αυτοκίνησης, διοτι συνδιαζει όλα αυτά που αναφέραμε και το κυριότερο... Παρά πολύ μικρό κόστος κατασκευής και κτήσης. Δηλαδη απευθύνεται στο πλατύ κοινό και συνεπώς μπορεί να φέρει αποτελέσματα στην συνολικη ρύπανση από τα αυτοκινητα.
- Το να λεμε μεγάλα λόγια για το μέλλον κλείνοντας τα μάτια σε δεδομένα απλά και μόνο γιατι θέλουμε έντονη ροπη δεν αρκεί. Θελει και ατομικη υπευθυνότητα, όπως για παράδειγμα να ρίξεις τις απαιτησεις σου για επιδόσεις και δυναμη ροπης, για ένα καλύτερο οικολογικό μέλλον. Αλλωστε μια ματιά στο που επενδυουν τα χρήματα τους οι κατασκευαστές αρκεί για να καταλάβετε τα λεγόμενα μου.
Και εγω λάτρης των αυτοκινητων είμαι και της δύναμης του κινητηρα, αλλά τώρα συζητουμε το πως και το τι πρέπει να γίνει για να κρατήσουμε τον πλανήτη μέχρι να αναπτυχθούν οι μπαταριες των ηλεκτρικων.
Υ. Γ Κρατω μια επιφύλαξη για να δω αν θα συνεχίσει η τεχνολογια της κατακράτησης της ουριας που έχει η audi σήμερα στοθς diesel. Διάβασα πως όντως αποδίδει αλλά και πάλι υπάρχουν ενστασεις για το πότε αποδίδει διοτι σε αστικά περιβάλλοντα απαιτείται χρόνος θέρμανσης και τελικά στην ουσια υπολειτουργει.
Ως τοτε καλό είναι να διαβαζουμε τις εξελίξεις πάρα να προσπαθούμε να κάνουμε ψυχαναλυσεις χωρίς μάλιστα να είμαστε ειδικοι της ψυχικής υγείας.
Τα mild hybrid βρίσκονται στην γέννηση τους όσο θα περνουν τα έτη και οι μπαταριες θα βελτιώνονται τόσο θα γίνουν το βασικό επικουρικό σύστημα κάθε κινητηρα και ιδιαιτερα της βενζίνης.
Υ. γ Εμμονή δεν έχω πάθει με το Swift έχω στην κατοχή μου και ευχέρεια μου πολύ ακριβότερα και καλύτερα αυτοκίνητα και τώρα και στο παρελθόν. Το προτείνω ως λύση σε όσους ζητούν αυτοκινητο αυτής της κατηγορίας γιατί πέρα από ένα δύο αρνητικά του, εχει ολα τα προσόντα που αναφέρω ανά καιρούς. Και πιστέψτε με γνωρίζω από πολλά αυτοκίνητα. Σε λιγο καιρο ισως το πουλήσω και δεν το έχω, αλλά αυτό δεν αναιρεί την φιλοσοφια αυτοκίνησης που κρύβεται πίσω απο αυτό το κουβαδακι με τα σκληρά πλαστικα στο εσωτερικό.
Συγνωμη για το σεντόνι
-
-
Μα δεν έχουν όλα τα ντήζελ ουρία. Άρα τα όρια πιάνονται και χωρίς αυτό το σύστημα
-
Πολυ σωστα αναφέρεις το λάθος μου που ξέχασα να αναφέρω και άλλους ρυπους πέρα από την αμμωνία μόνο.
Στην υψηλη συμπίεση στον θάλαμο καύσης των diesel παράγονται λογω ατελούς καύσης είτε Nox λόγω αυξημένης θερμοκρασίας είτε Νο2 λόγω egr και μικρότερης θερμοκρασίας κτλ. Αυτά τα δύο αυξομειωνονται αντιστροφως ανάλογα. Τα nox πλέουν καταπολενουνται με ψεκασμο ουριας (όχι στον θάλαμο καύσης αλλά στην εξαγωγή των καυσαερίων) δηλαδή ένα μείγμα αμμωνιας με νερό.
Τα Νox προκαλούν μέχρι και καρκίνο στους ανθρώπους, ενώ το No2 διαλύει το περιβάλλον του πλανήτη, περιλαμβάνεται στα βλαβερά αερια που αυξάνουν την θερμοκρασία της γης λόγω της καταστροφής της ατμόσφαιρας, και επίσης καταστρέφει και τους εμβιους οργανισμούς.
(Οποτε οταν επικαλείστε την χρήση των euro 5 diesel ή euro 6 χωρίς σύστημα όυριας, αρα λογικά και την μικρότερη εκπομπή αμμωνιας συγκριτικά με την βενζίνης - μιας και τα βενζίνης πολλές φορές παράγουν περισσότερο αμμωνια-, γεμίζετε όμως τον τόπο με Nox τα οποία αποδεκατιζουν μικρες πόλεις κάθε έτος στην ευρωπη. Αλλα εσείς χαίρεστε που εκπεμπετε λιγοτερο co2 που ειναι αβλαβές!!!!)
Γενικως να πω πως στα diesel μεσα στον θάλαμο καύσης και έπειτα στα καυσαέρια τους παραγεται λόγω διαφόρων συνθηκών και αμμωνία το ιδιο όμως συμβαίνει όπως ανέφερα και στα βενζινης και μαλιστα σε μερικές περιπτώσεις περισσότερο στα βενζινης. Το θέμα όμως είναι το τι γίνεται μετά την καύση στα αντιρυπαντικα συστήματα. (καταλύτες, όπως π.χ ψεκασμο add blue)
Εκει λοιπόν στα diesel υπάρχουν πολλές τεχνικές λύσεις αλλά η πρακτική εφαρμογή τους έχει θεματακια σύμφωνα με μελέτες που δημοσιευονται. Όχι ότι στα βενζινης είναι όλα ρόδινα αλλά σε αυτους τους δύο ρυπους που αναφέρω στο ποστ, που μαλλον θα τους κοιταξουν στα επόμενα Euro (πιθανολογώ) , τα diesel μέσα στην πόλη και παλι δεν τα πολυ καταφέρνουν διοτι οι καταλύτες τους δεν λειτουργούν στο 100%.
Για παράδειγμα έχω μπροστά μου νέα μελέτη με σύγχρονα οχήματα euro6 temp και d σε βενζινη και diesel.
Τα diesel παράγουν σε αστικο περιβάλλον δεκάδες φορες πολλαπλάσιο No2. Τα βενζίνης σχεδόν καθόλου, μηδέν!!!
Αυτο και μόνο για θεωρώ πως μας δείχνει το μέλλον των diesel στις πόλεις, εκτός αν βγει κάποια άλλη τεχνολογία την οποία δεν γνωριζω. Όπως και να χει αυτό το μοτίβο του forum diesel vs αστικό περιβάλλον το διαβάζουμε αρκετό καιρό τώρα.
Στα diesel τώρα, λογω των συστημάτων αντιρυπανσης κατά των Nox και τον ψεκασμο ουριας και μαλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με δύο ψεκασμούς φτάνουν εν τελη να εκπέμπουν παρόμοια γραμμάρια ανα χιλιόμετρο αμμωνία, υπόψιν ότι το βενζινοκινητα είναι άμεσου ψεκασμού στην μελέτη. Να αναφέρω εδώ πως όσο πιο απαλά και χαλαρά οδηγούσαν τα diesel τόσο περισσότερο και παρόμοια ποσοστά αμμωνιας με τα βενζίνης εξέπεμπαν. Οπότε καλύτερη επιλογη είναι η δυναμική οδηγηση!
Βέβαια, ένα από τα αυτοκινητα diesel που τα πηγε καλά στη μελετη με την αμμωνία, είναι αυτό με καταλυτη και σύστημα κατακράτησης της αμμωνιας, αλλά και πάλι το No2, που όπως είπαμε διαλύει το περιβάλλον και συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας, είναι αρκετά υψηλό και πολλαπλάσιο της βενζίνης.
Και εδω έρχεται η φιλοσοφια του έμμεσου ψεκασμού μαζί με mild hybrid ή ακόμα και full hybrid που ανεφερα πως κοιτάζουν οι ιαπωνες αλλά και άλλοι κατασκευαστές, όπως επίσης και η προσπάθεια για πολύ ελαφρυα οχήματα. Για κάθε μειωση 100 κιλων στο συνολικό βαρος συντελείται μείωση περί του 5% σε co2. Έτσι επικουρικά και με τα ηλεκτρικά μοτερακια τους πλησιάζουν σε καταναλωσεις και στις εκπομπές co2 τα diesel. Οπότε όντας αυτοκινητα βενζινης έμμεσου ψεκασμού έχουμε χοντιρκα τα εξης: Παράγουν παρόμοια πόσα αμμωνίας με τα diesel του σήμερα, παρόμοια co2 και σχεδον μηδέν No2, σε αντίθεση με τα diesel.
Οποτε, λογικα φαίνεται να είναι η ενδιάμεση λύση πριν την πλήρη υιοθέτηση των ηλεκτρικων και μια πρακτική και φθηνή λύση για την μείωση σημαντικών ρυπων στο παρον, και όχι γενικως και αοριστως στο μελλον.
Παντως δεν έχω θέμα με το πως θα ονομάζεται το καυσιμο. Αρκεί να περνάει κάποια όρια που θέτουν οι οργανισμοί. Καλώς τα αγοράζετε, εγώ όμως άλλο πράγμα εξετάζω, δηλαδη ποιο θα είναι το μέλλον.
Οσο για τους χαρακτηρισμους για μουφα υβριδικα συστήματα, είναι αστείοι καθώς αυτό που υπόσχονται το κανουν πράξη όπως για παράδειγμα μείωση έως 20% των co2 μέσα σε αστικο περιβάλλον.
Διοτι με την λογική σας ειναι σαν να λέτε για παραδειγμα το ενα κιλό τυρί.... αυθεντικό τυρί, και το 1/3 του κιλού τυρί.... Μουφα τυρί!!!
Υποτίθεται υπάρχει ένα αλφα επίπεδο μηχανολογικων γνώσεων στο forum. Είναι mild hybrid δηλαδή ήπιο υβριδικο και μαζί με τις άλλες κατηγορίες υβριδικών συστημάτων ονομάζεται γενικως 'Υβριδικο'.
-
Μα και εμείς Hybrid το λέμε, είτε mild είτε moufa, είτε ΚΑΡΑmoufa το 'χαιμπριντ' δε του το στερήσαμε. Επειδή λοιπόν το 'κατέχουμε' και δεν έχουμε παρωπίδες ιδιοκτησίας μπορούμε και το αξιολογούμε ως προς τα πραγματικά του οφέλη.
Εσύ λέγε το όπως σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, όλοι το ίδιο κάνουμε.
-
Διοτι με την λογική σας ειναι σαν να λέτε για παραδειγμα το ενα κιλό τυρί.... αυθεντικό τυρί, και το 1/3 του κιλού τυρί.... Μουφα τυρί!!!
Λάθος παράδειγμα, σοφιστεία κοινώς. Το σωστό παράδειγμα είναι ότι η φέτα (ΠΟΠ) παρασκευάζεται με Αιγοπρόβειο γάλα ενώ εαν είναι με Αγελαδινό τότε είναι λευκό τυρί. Έτσι και το υβριδικό, το σωστό το original το ΠΟΠ και τα κακέκτυπα.
-
Δεν είναι θέμα πως θα το λέμε για να νιώθουμε καλά ούτε για το εινα ιδιοκτησία . Μην αρχίζετε χαμηλου επιπέδου κακεντρέχειες.
Εδω μιλαμε για τεχνική ορολογία που ειναι παγκοσμίως αποδεκτή. Θα διαβάζει κανείς άλλο το forum που δεν θα καταλάβει πολλά από τεχνικά και θα σας πιστέψει κιόλας τον χαβαλε-κομπλεξισμο σας, ενώ η πραγματικοτητα ειναι αλλη.
Ερώτηση: Το πρώτο prius είναι μουφα hybrid; Για απαντήστε σε αυτό. Αποδείξτε ότι το κατέχετε όπως λέτε.
-@Φανη δεν θες το τυρί, οκ, να το πω σε μπύρα. 1 λιτρο μπύρα ειναι η αυθεντική ενώ 330ml είναι μουφα μπύρα!
Υ. Γ Εφοσον το κατέχετε όπως λέτε και δεν σας πιάνουν κορόιδα θα σας προτείνω να κάνετε μήνυση στις εταιρίες που χρησιμοποιούν τους όρους mild hybid και hybrid ως παραπλάνηση καταναλωτή και να κερδίσετε εκατομμύρια. Ιδού η ροδος.... Δείξτε τους εσείς...
-
Μα ακριβώς επειδή εδώ θα μπεί κάποιος για να ενημερωθεί, θα πρέπει να γνωρίζει τι να περιμένει από τις επιλογές του αν μπεί σε έκθεση με τζουτζουκι και φορδ και δεί το χάιβριδ παντού γραμμένο μπροστά του.
Πχ ο φίλος μου ο Φάνης είναι λίγο(mild) μλκς. Υπάρχει όμως και ο σκέτος, υπάρχει και ο σπάνιος! Επειδή όμως όλοι μας είμαστε λίγο μλκς το Φάνη θα τον κάνω παρέα γιατί κατά βάθος είναι συμβατικός. Τους υπόλοιπους τύπους θα τους απέφευγα φανατικά..
-
Χαχα καλά κάνεις... Μπορεί να είναι και δωρο στους υπόλοιπους το να τους αποφύγεις. Μπορεί άτυχος να ειναι ο Φάνης τελικά.
Τεσπα.
Εγω οταν μπηκα στην αντιπροσωπεία μου είπαν hybrid μεν αλλά με μικτη μπαταρία, στην δείχνουν κιόλας.
Έψαξα να δω τι κερδίζω και κερδίζω έως και 20% σε αστικο περιβάλλον, 5% σε μικρη καταναλωση και σχεδον 0% σε αυτοκίνητοδρόμο. Βασικά στα λένε και τα έντυπα του αυτοκινήτου.
Σου λενε επίσης και το γρ; δουν και τα έντυπα πως το ηλεκτρικο μοτερ σου δίνει 5 ή7 αλογα και 5,2 κιλα ροπης σχεδόν από τις 1500 rpm. Το γράφει μάλιστα ως mild hybrid.
Οποτε αιολα συμπεράσματα και κακεντρεχειες.
Δεν μου απαντήσατε όμως, το πρώτο prius είναι hybrid;;; το civic hybrid ; ειναι hybrid ή μουφα;;;
-
Είναι θέμα ορισμού και το 95% του κόσμου δεν ξέρει τις διαφορές και αυτό συζητάμε. Όταν κάποιος δει Golf Hybrid, Focus Hybrid & Corolla Hybrid θα νομίζει οτι είναι ίδιο πράγμα, ενώ δεν είναι. Ο κόσμος δεν ξέρει ότι με το mHEV δεν μπορέι να κινηθεί ηλεκτρικά, με το HΕV μπορέι για λίγο και με το PHEV μπορει να πάει μεχρι την Χαλκίδα ηελκτρικά. Τυπικά όλα υβριδικά είναι και δικαίως, αλλά διαφέρει το τρόπος και το αποτέλεσμα. Αυτό σχολιάζουμε.
ΥΓ: Εσύ μιλάς για ποσόσητητα μπύρας, ενώ εγώ για ποιότητα. ¨Ολες είναι μπύρες, άλλο όμως η Lager, αλλο η IPA, άλλο η Pils και άλλο η Red Ale. Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και προιαγραφές.
-
Σωστό το παράδειγμα της μπύρας, για να το πουμε πιο σωστά πρέπει να πουμε άλλο είδος μπύρας μαζί και άλλη ποσότητα. Έτσι είναι καλύτερη η παρομοίωση. Αλλα πάλι μπύρα είναι, όχι πορτοκαλάδα.
Οταν βγήκαν τα toyota hybrids υπήρχαν ως εφαρμογές και τεχνολογίες και τα mild hybrid και τα micro hybrids...
Η Toyota όμως δεν τα ονόμασε full hybrid πάρα σκετο hybrid... Αναφερει μάλιστα στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινητιυ πως το ενα εχει π.χ ηλεκτρικό μοτερ με 70 αλογα και το αλλο με 5..... καταλαβαίνεις ως αγοραστης ότι δεν είναι ισαξια.
Δεν θα κοιτάξεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τι αγοράζεις; το πόσα αλογα τι καταναλωση κτλ;
Και τα δυο είναι αυτοκινητα βενζίνης. Και τα δυο εχουν ηλεκτρικό μοτερ απλά διαφορετικής ποσότητας και ποιότητας/πολυπλοκοτητας.
Δηλαδη ο skyactive x με τόσες τεχνολογίες είναι αυθεντικός κινητηρας βενζίνης ενώ ένα παλιό μοτερ με πιο απλά στοιχεία είναι μουφα βενζινη;
Τεσπα, το θέμα είναι ότι βγήκαν για ένα λόγο. Να μειώσουν τα co2 ιδιαίτερα σε αστικο περιβάλλον και αυτό κάνουν με την επικουρική ηλεκτρική ενέργεια.
Ο πιο σωστός όρος είναι mild hybrid... Και οχι το μουφα hybrid, διοτι το μουφα σημαίνει ότι είναι ψεύτικο και μπερδευει κάποιον αγοραστή. Δεν είναι όμως. Κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε.
-
Υπήρχαν micro και mild hybrids το 1997; Μάλιστα.
-
Υπήρχαν micro και mild hybrids το 1997; Μάλιστα.
-
... Οταν βγήκαν τα toyota hybrids υπήρχαν ως εφαρμογές και τεχνολογίες και τα mild hybrid και τα micro hybrids...
The Toyota Prius is a full hybrid electric automobile developed and manufactured by Toyota since 1997.
Περιμένω λοιπόν να δώ πηγές που λένε ότι το 1997 που «...βγήκαν τα toyota hybrids...» «... υπήρχαν ως εφαρμογές και τεχνολογίες και τα mild hybrid και τα micro hybrids...»
και για να τελειώσω και να μην ξανασχοληθώ, τα start-stop συστήματα αναφέρονται ως micro hybrid. Δεδομένου ότι σχεδόν όλα έχουν τώρα πια, άνετα μπορούμε να πούμε ότι ότι καινούργιο αμάξι πωλείται στην Ελλάδα είναι υβριδικό.
-
@superat
Τα mild hybrids και τα micro και τα full hybrids έχουν ως διαχοαρισμο το μέγεθος της μπαταρίας τους και τον τρόπο μετάδοσης της κινησης από το ηλ μοτερ
Απο τοτε ως σήμερα υπήρξαν διαφορετικά μεγέθη μπαταρίων και τρόποι μςταδοσης και κάθε φορά βελτίωση της τεχνολογίας.
Πλεον υπάρχουν ταυτόχρονα όλες οι τεχνολογικές λύσεις του όρου υβριδικού και τα διαχωριζουμε.
Αν δεν σε πείθει αυτό τότε να ξαναρωτήσω... Μετα το 1997 το 2010 ας πούμε γιατι δνε τα ονομάζει full hybrids και τα ονομάζει και παλι 'hybrids.'
Γιατι ολόκληρος κολοσσός με τεχνικά μυαλά δικηγόρους κτλ... δεν μπορεί να σκεφτεί αυτό που σκέφτεστμεε το μυαλό σας.
Γιατι δεν κανουν μήνυση σε άλλους κατασκευαστές για υιοθέτηση ενός τεχνικού όρου εφόσον έχουν μικρές μπαταρίες;;;
Τέλος μιας και διαφωνείς και δεν θέλεις να ασχοληθείς γιατι δεν ασχολείσαι σε κάτι πιο ουσιώδες. Για δεν κάνεις μήνυση για παραπλάνηση καταναλωτή, ισως γίνεις πλούσιος και λύσεις το βιοποριστικο σου προβλημα. Αν ειναι ακριβα τα έξοδα δικής, μαζευτειτε οι γνωστες και μοιράστε τα έξοδα της δικής. Έχουμε και δικηγόρους στο forum, θα κάνουν καλύτερες τιμές φαντάζομαι.
Δεν θα ζεις απο τους μισθούς σου, θα γίνεις πλούσιος θα σε παραδεχτούμε όλοι και θα εχεις ξεσκεπάζει μια τεράστια απάτη.
Υ. Γ Γαμ@ το τ9... Γράφω κάτι.... Πατάω space και γράφει μόνο του ολόκληρη φράση!!!!
-
Μπορεί οτιδήποτε αλλά το βασικότερο είναι τι δώρα κάνουμε για τον εαυτό μας με τις διαλογές/επιλογές μας. Ο κάθε Φάνης μεγάλο παιδί είναι ξέρει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο, δε θα ανησυχούσα
Κατά τα άλλα ποιός το αφοδεύει το prius πρώτης γενιάς.. Αυτά περί moufa hybrid και τα λιλιπούτια προτερήματα τους. Ας τα λένε όπως θέλουν..
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης