-
Βρήκες άνθρωπο να πεις για Golf, ούτε να μου τα χαρίζανε, αλλά ένα άριστο θερμικό του 2020 θα είναι άριστο και το 2030, ένα ηλεκτρικό του τώρα, το 2030 θα είναι απλά ξεπερασμένο όπως το iPhone 11 θα είναι σε 2 χρόνια..
-
Έχω τελείως διαφορετική γνώμη. Θεωρώ ότι τα σημερινά θερμικά, σε δέκα χρόνια θα αντιμετωπίζονται όπως σήμερα τα Χ5 που αγοράστηκαν πριν την κρίση: δεινόσαυροι. Θα τα χαρίζουν και δε θα τα θέλει κανείς. Η Ιστορία θα μας κρίνει
-
Έχω τελείως διαφορετική γνώμη. Θεωρώ ότι τα σημερινά θερμικά, σε δέκα χρόνια θα αντιμετωπίζονται όπως σήμερα τα Χ5 που αγοράστηκαν πριν την κρίση: δεινόσαυροι. Θα τα χαρίζουν και δε θα τα θέλει κανείς. Η Ιστορία θα μας κρίνει
Καλημέρα, βασικά εγώ προσωπικά το θεωρώ δεδομένο, ήδη από το 25 θα φανούν τα πρώτα τρανταχτά σημάδια, το 30 τα θερμικά οχήματα στις πλούσιες πόλεις της Ευρώπης απλά θα είναι για αυτούς που κάνουν μόνιμα μεγάλα ταξίδια κ άν, στις πόλεις θα κυκλοφορούν κυρίως ηλεκτρικά. Τα θερμικά αυτοκίνητα πέρα από κάποιες βελτιωσεις με τα πετρέλαια που είδαμε τα τελευταία χρόνια παραμένουν ουσιαστικά στάσιμα σε τεχνολογία εδώ κ πολλά χρόνια, κ δεν δέχομαι να ακούσω για τα 1000 αρακια βενζινοκίνητα με τα 125 αλογα με τις τουρμπίνες που ένας θεός ξέρει πόσα χιλιόμετρα θα βγάλουν μακροπρόθεσμα χωρίς ακριβή συντήρηση. ΟΙ αυτοκινητοβιομηχανίες πλήρωσαν ακριβά αυτή την ανακύκλωση των μοντέλων κ η Tesla τους έπιασε στον ύπνο. Για αυτό ο Mr Tobota τα βάζει με τις κυβερνήσεις κ τον πιάνουν τα δήθεν περιβαλλοντικά του συναισθήματα. Το μέλλον είναι στα ηλεκτρικά κ σε άλλες τεχνολογίες, τα θερμικά απλά σε λίγα χρόνια θα είναι για να προωθούνται μεταχειρισμένα σε φτωχά κράτη, όπως αλλωστε η Ελλαδα.
-
εγώ πάω και στοίχημα ότι το 2030 θα βάζω πετρέλαιο στο diesel μου σαν να είναι 2010. και μιλάμε για αγορές αυτοκινήτω ΤΩΡΑ, όχι στο μέλλον, δηλαδή πόσο συμφέρει και τι ΤΩΡΑ γιατί η τελευταία μου αγορά πριν ακριβώς 1 χρόνο, ήταν με τις σημερινές και άμεσες συνθήκες, όχι στο 2030, που κάποιοι από εδώ μέσα θα έχουμε αποδημήσει εις τόπους χλοερούς.
Δηλαδή να αλλάξω τον στόλο μου σε ηλεκτρικά αυτή τη στιγμή, πρέπει να είμαι ή πάρα πολύ πλούσιος, ή τρελός, χωρίς θέση φόρτισης σε κανένα από τα 3 μου σπίτια, με 1 θέση στάθμευσης (μέχρι Β χωράει, το 2008 είναι 15 πόντους έξω) ανάμεσα στα 3 αυτά, με συνεχή ταξίδια με τουλάχιστον 2 αυτοκίνητα, για το αγροτικό δεν το συζητάμε ότι diesel 4 ever, και για κέντρο Αθήνα τα 2τροχα δεν έχουν παρόμοιό τους σε κατανάλωση/βολικότητα/παρκάρισμα/κόστος αγοράς/κόστος χρήσης.
...και περιμένω να δω πώς θα εξελιχθεί η αγορά, αν δεν αγοράζεις leasing, θεωρώ ότι είναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτά τα ηλεκτρικά αυτή τη στιγμή, ήδη ξεκίνησαν να κάνουν ηλεκτρικά οι PSA/VW και τα Leaf και τα έτσι είναι ήδη ξεπερασμένα σε όλα τους. Θα γίνει το πρώτο μπαμ μέχρι το 2025, και από εκεί και πέρα θα γίνουν ποθητά, και λογικά τα ηλεκτρικά κατά την άποψή μου. Μετά το 2025.
Μπορεί ένα πολύ μικρό για πλάκα γύρω στο 2025 (το οποίο είναι τουλάχιστον 4 φουλ χρόνια μακρυά και κάτι μήνες, και με κάτι πρέπει να κυκλοφορείς μέχρι τότε), αλλά κανονικό αυτοκίνητο που θα εξυπηρετεί τα ταξίδια μου και τα χιλιόμετρά μου ανά χρόνο, μάλλον κατά το 2028. Όλα μου τα diesel μέχρι τότε θα έχουν κάνει 2ο/3η πλη/4πλη απόσβεση. Ήδη όλα έχουν κάνει θεωρώ, εκτός από το 2008 που είναι ολοκαίνουργιο, και αυτό έχει φτάσει ήδη τα 13.000 οικονομικά χιλιόμετρα.
Η πλάκα είναι ότι αναφέρετε τις 'μεγάλες Ευρωπαικές Πρωτεύουσες' σαν επιχείρημα, ε λοιπόν, επειδή έχω ζήσει σε κάποιες από αυτές, σας πληροφορώ ότι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τη μικρή Νότιο Βαλκανική/λίγο από Τουρκία πόλη των Αθηνών, δηλαδή ότι εξισώνετε το Παρίσι και το Λονδίνο με την Αθήνα, μου προκαλεί πόνο (γέλιο, αν ήταν αστείο, αλλά δυστυχώς είναι τραγικό). Επίσης εκεί το μέλλον είναι ΜΗ ιδιόκτητα αυτοκίνητα, και ΜΗ ιδιοκτησία, και όχι η αγορά ηλεκτρικού, είστε 1 βήμα πίσω από το μέλλον θαρρώ.
Είναι 100% σίγουρο, ότι μόλις αναπτυχθεί λίγο η ηλεκτροκίνηση, θα υπάρξει ενεργειακό bottleneck, και αυτό θα γίνει σχεδόν άμεσα, αφού οι υποδομές είναι αστείες.
Τα βιντεάκια που βλέπουμε αυτό δείχνουν, ακόμη και στην Αγγλία πρέπει να προγραμματίσεις το ταξίδι σου με μέγιστη προσοχή, να πηγαίνεις πολύ προσεκτικά και σίγουρα θα συναντήσεις 1) κάποιον άλλο να φορτίζει 2) πολύ αργούς φορτιστές 3) χαλασμένου φορτιστές 4) βέβαιο χάσιμο χρόνου και περίμενε, το έδειξε άψογα ο τυπάκος που πήγε Birmigham και γύρισε από Β. Λονδίνο νομίζω, ένα απλό πήγαιν' έλα το έκανε ημερήσια εκδρομή με περίσσιο άγχος.
-
Εδώ είναι ή στο άλλο θέμα, για να ζητήσω να μου δώσετε δανεικά και αγύριστα για να πάω σε κλειστό πάρκινγκ και να βάλω ταχυφορτιστή; Και μετά αγοράζω αύριο ηλεκτρικό. Η εικόνα από ανοικτό παρκινγκ που έχει περίπου 100 τέτοιες θέσεις.
-
εγώ πάω και στοίχημα ότι το 2030 θα βάζω πετρέλαιο στο diesel μου σαν να είναι 2010.
Εγώ πάω στοίχημα για το ανάποδο. Πολύ στα ψηλά το έχετε περάσει το θέμα με τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης, ξέρω οτι ειναι μικρό το ποσό, αλλά ενας φόρος είναι ένας φόρος κ έχει μεγάλη σημασία που μπήκε... Αποκλείει κανένας στο μέλλον νέους φόρους όταν αυξηθούν κ άλλο τα πετρελαιοκίνητα?
-
Δύσκολο να αυξηθούν και άλλο τα πετρελαιοκίνητα στην Ελλάδα.
-
μα αυτό λέμε, όταν έχεις αγοράσει ένα αυτοκίνητο 10-5-1 χρόνο πριν, ο νέος φόρος πιάνει από τη στιγμή που μετράει, τα υπόλοιπα αυτοκίνητα είχαν τους παλιούς φόρους, δεν πληρώνω αναδρομικά τίποτα, οπότε τόσα χρόνια είχα μεγάλο όφελος.
Τώρα τα 3 ευρώ στα 1.000 κιλά, δεν με αγγίζει καν, αν παίρνει 3ευρώ τα 1.000 κιλά για την επόμενη 5ετία, επίσης δεν θα με αγγίζει, αφού η διαφορά στην κατανάλωση και την τιμή είναι απίστευτη.
Όταν θα εξισωθεί το καύσιμο με την βενζίνη, θα είμαστε περίπου στα 8 χρόνια από τώρα (με μία υποτιθέμενη εξίσωση χαράτσι, γιατί σιγά σιγά θα κάνει καμία δεκαετία), και ήδη θα έχει κάνει απόσβεση και το τελευταίο μου diesel (+τα λιγότερα τέλη κυκλοφορίας όλα αυτά τα χρόνια να σημειώσω), και ΠΑΛΙ για τη χρήση που θα το θέλω (κυρίως ταξίδια οικογενειακά και βόλτες) πάλι θα συμφέρει περισσότερο από οτιδήποτε θα μπορούσα να είχα αγοράσει αρχές του 2021...απλά τα πράγματα.
Τώρα το 2028, όταν από τα diesel μου έχω εξοικονομήσει χιλιάδες ευρώ, δεν θα με νοιάζει η τιμή πώλησης, που και πάλι είμαι 100% σίγουρος ότι θα έχουν αξία, καθώς και ότι μπορεί ήδη να είμαι επαρχία μόνιμα, οπότε να μην με αφορά καν οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον, και φυσικά έχω και τα δίκυκλά μου Αθήνα να κάνω τη δουλειά μου, μπορεί να αφήσω ένα μικρό scooter euro 5 για όταν ανεβαίνω.. whatever..
Eίναι τρελό να αγχωθώ τώρα για κάτι που θα συμβεί πολύ μετά, ενώ για δεκαετίες είχα τόσο μεγάλα οικονομικά και πρακτικά οφέλη (με το Auris που ήταν το τελευταίο βενζίνης που χρησιμοποιούσα ενεργά, ήμουν τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα βενζινάδικο, και ήταν πάλι 2ο-3ο αυτοκίνητο, τα άλλα 1-2 φορές το μήνα το πολύ..) και ακόμη έχω..προτιμώ σε αυτή την αγορά - ηλεκτρικού, να παίξω το waiting game. Θέλω να δω πολλές παραμέτρους πρώτα για να κάνω ένα educated guess, and buy..
-
Δύο παρατηρήσεις:
-
επειδή λες να αλλάξεις τον στόλο σου ΤΩΡΑ και βλέπω ότι πολλοί κάνουν αντίστοιχους συλλογισμούς (σε ΦουΜπού και φόρουμ) για να βγάλουν ασύμφορα τα ηλεκτρικά: μα δεν είπε κανείς πως ό,τι αμάξι και να έχεις, να σπεύσεις να το πετάξεις για να πάρεις καινούριο ηλεκτρικό. Έχω βαρεθεί να διαβάζω τύπους που περίτρανα διακηρύσουν ότι θα κρατήσουν κι άλλα χρόνια το 20ετίας υγραέριο με τις 400Κ χιλιόμετρα και πότε θα κάνουν απόσβεση στο καινούριο ηλεκτρικό σε σχέση με το υπάρχον. Παραβλέποντας τελείως ότι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ηλεκτρικό θα πάρει όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ αυτοκίνητο αυτή την εποχή. Αυτός που δεν έχει μαντήλι να κλάψει κι ο οποίος έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ κοιτούσε να πάρει καινούριο αμάξι, δεν τον αφορά το καινούριο ηλεκτρικό. Τόσο απλά.
-
Μην ξανακατηγορήσετε τον Μπεκιάρη ότι προσωποποιεί τα δικά του δεδομένα και τα προβάλλει στην ολότητα της αυτοκίνησης, γιατί αυτό βλέπω να γίνεται κατ' εξακολούθηση στις τελευταίες σελίδες. Έχω βαρεθεί να διαβάζω για το πόσες φορές θα έχεις κάνει απόσβεση τα πετρέλαιά σου σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις βενζίνης. Και αν θα σε βγάλουν μέχρι το 2025 ή το 2028. Ο καθένας ανάγει τις προσωπικές του ανάγκες σε ευαγγέλιο τής αυτοκίνησης.
-
-
Αυτό ακριβώς λέμε, ότι όποιος ψωνίζει ΤΩΡΑ, ελάχιστους πραγματικά συμφέρει το ηλεκτρικό. Μόλις αγόρασα αυτοκίνητο, ούτε 0,00001% δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει νόημα ηλεκτρικό.
Αν έχεις πραγματικά να φέρεις κάνα επιχείρημα στη συζήτηση ευπρόσδεκτες, επιθέσεις και τσαμπουκαδες στο μαγαζάκι σου παρακαλώ.
-
Αν έχεις πραγματικά να φέρεις κάνα επιχείρημα στη συζήτηση ευπρόσδεκτες, επιθέσεις και τσαμπουκαδες στο μαγαζάκι σου παρακαλώ.
ΤΟ forum δνε ειναι μαγαζάκι κανενός κ επιθέσεις έχουν γίνει από όλες τις μεριές στο παρελθόν. Τα επιχειρήματα τα έχουμε πει 100 φορές, το πόσο ασύμφοη ειναι η ηλεκτροκίνηση ουδέποτε έχει αποδειχτεί με χαρτί κ μολύβι πέρα από κάτι αερολογίες εγώ δν κάνω service, δν αλλάζω λάδια, κοινώς δεν συντηρώ το αυτοκίνητο μου όπως ορίζει ο κατασκευαστής κ όταν κάποια στιγμή χαλάσει...κλαίμε αλλά αυτό το κόστος δνε το υπολογίζουμε ποτέ γιατί η ελληνική πατέντα ειναι αθάνατη (επίσης σύγκριση με αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας κ εξοπλισμού ουσιαστικά δεν έχει γίνει καθώς τον καθένα εξυπηρετούν συγκεκριμένες λυσεις κ αυτό εινια κάτι προσωπικό κ σεβαστό). Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αγοράσει ηλεκτρικό (κ οχι σαν εμένα που το εχω ουσιαστικά ενοικιάσει) κ έχουν δώσει συγκεκριμένα νούμερα με το πλάνο της απόσβεσης, το οποίο κιόλας έχω βάλει σε προηγούμενο ποστ, γιατί αυτό δεν το σχολιάζεις παρά λες γενικά οτι δεν συμφέρει αερολογόντας...
-
Mod on Παρακαλώ να ηρεμήσουμε όλοι για να μη χρειαστεί να σβήσουμε. Mod off.
Τα επιχειρήματα τα έχουμε πει 100 φορές, το πόσο ασύμφοη ειναι η ηλεκτροκίνηση ουδέποτε έχει αποδειχτεί με χαρτί κ μολύβι
Εγώ τα έβαλα με χαρτί και μολύβι για εμένα. €20.000 budget για μικρό αυτοκίνητο (208, Γιάρις, κλπ.). Η διαφορά τιμής με το αντίστοιχο ηλεκτρικό είναι €8.000 (στην φτωχότερη έκδοση του 208) +1.000 (τουλάχιστον ο φορτιστής) πάμε στα €9.000. Έστω ότι πάρω το πιο ενεργοβόρο θερμικό (και όχι ένα υβριδικό Γιάρις), τότε θέλω €10 (9 αλλά βάζω 10 έτσι για να έχουμε) για 100χλμ, ήτοι €1.500 για 15.000χλμ/έτος (δεν κάνω τόσα πολλά αλλά παίρων Μ.Ο). Με το ηλεκτρικό εφόσον φορτίζω πάντα σπίτι θέλω περί τα €2/100χλμ, άρα €300/έτος. Οπότε η απόσβεση θα έρθει τα 7+ χρόνια.
Και αυτό χωρίς να υπολογίζω:
- Οτι θέλω κατάλληλο σπίτι.
- Οτι στα ταξίδια μου θα πληρώνω πολύ πιο ακριβά το ρεύμα
- Οτι θα ζω με το άγχος σε κάθε ταξίδι, ως προς το που θα φορτίσω
- Οτι δεν έχω ιδέα εαν σε 7 χρόνια θα βγάλει κάποια ακριβή βλάβη το ηλεκτρικό
- Οτι το ρεύμα μπορεί να ακριβύνει σε 3-4 χρόνια
Γενικά είναι τελείως ρευστή η κατάσταση με τα ηλεκρτικά αλλά εγώ θεωρώ ότι θα είναι το ίδιο ευνοϊκή με σήμερα και σε 5 χρόνια. Οπότε ναι θα γούσταρα το ηλεκτρικό για το novelty του πράγματος και επειδή είμαι γκατζετάκιας, αλλά στα νούμερα δεν μου βγαίνει (το ότι πρέπει να μετακομίσω δεν τον λαμβάνω υπόψιν στην εξίσωση), γιατι πρακτικά με την χρήση που κάνω θα έχω ουσιαστικά προπληρώσει τα καύσιμα για 10 χρόνια περίπου.
-
Με το ηλεκτρικό εφόσον φορτίζω πάντα σπίτι θέλω περί τα €2/100χλμ, άρα €300/έτος. Οπότε η απόσβεση θα έρθει τα 7+ χρόνια.
Το κόστος ειναι λιγότερο από 2 ευρώ αν έχεις νυχτερινό. Δεν έχεις βάλει το κόστος που γλιτώνεις από τα τέλη (οχι όμως σε όλα τα οχήματα) ενώ τα service βγαίνουν σίγουρα φθηνότερα, ακριβώς όμως δεν γνωρίζει κανένας. Αρα η απόσβεση θα έρθει πιο νωρίς κ όπως έχουμε ξαναπεί τα ηλεκτρικά συμφέρουν αυτούς που κάνουν αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά, minimum 60 καθημερινά. Τσέκαρε αν θες αυτό το βίντεο ενός ανθρώπου που έχει ηλεκτρικό χρόνια, κ ξέρει κάτι παραπάνω από όλους μας εδώ μεσα, καθώς η πράξη πάντα ειναι διαφορετικής της θεωρίας.
-
Το κόστος ειναι λιγότερο από 2 ευρώ αν έχεις νυχτερινό. Δεν έχεις βάλει το κόστος που γλιτώνεις από τα τέλη (οχι όμως σε όλα τα οχήματα) ενώ τα service βγαίνουν σίγουρα φθηνότερα, ακριβώς όμως δεν γνωρίζει κανένας. Αρα η απόσβεση θα έρθει πιο νωρίς κ όπως έχουμε ξαναπεί τα ηλεκτρικά συμφέρουν αυτούς που κάνουν αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά, minimum 60 καθημερινά. Τσέκαρε αν θες αυτό το βίντεο ενός ανθρώπου που έχει ηλεκτρικό χρόνια, κ ξέρει κάτι παραπάνω από όλους μας εδώ μεσα, καθώς η πράξη πάντα ειναι διαφορετικής της θεωρίας.
-
Συμφωνώ ότι χρειάζεσαι αρκετά χλμ την ημέρα, έχεις δίκιο σε αυτό. Εγώ δεν κάνω τόσα με τίποτα.
-
Τέλη, όλα τα μικρά που συγκρίνω με το 208 EV εχουν μηδενικά πλέον.
-
ΟΚ είναι λιγότερο από €2, το δέχομαι. Αλλα και πάλι εαν βάλω στην εξίσωση το υβριδικό Γιάρις, τότε η διαφορά είναι περί τα €700 τον χρόνο, οπότε μιλάμε για 10+ έτη για απόσβεση (με 15.000χλμ το έτος). Και δεν υπολογίζω την σίγουρη φόρτιση κάποιες φορές σε φορτιστή κάπου στην Εθνική που είναι πανάκριβη και απογειώνει το κόστος, σε επίπεδα βενζίνης.
-
Ναι τα σέρβις τα άφησα εκτός γιατί είναι άνγωστη ποσόσητα. Δεν έχουμε ιδέα τις θα σκαρφιστού και τι θα χρεώνουν. Όπως άφησα εκτός και την ενδεχόμενη καριβή βλάβη του ηελκτρικού. Έχω κάνει παραδοχή ότι το ηελκτρικό δεν θα χαλάσει και το σέρβις έχει ίδιο κόστος στην 10ετία.
Ξαναλέω, ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (ελάχιστες) συμφέρει το ηλεκτρικό. Αλλά γενικά άλλα είναι τα πλεονεκτηματά του, όχι το κόστος μετακίνησης. Δεν αγοράζει κάποιος αυτοκίνητο των €40-50.000 για να κάνει οικονομία, δεν βγάζει νόημα. Και εμένα φίλος μου έδωσε την 335i των 450 ίππων για να πάρει Τέσλα, το καλοκαίρι (το έφερε από Γερμανία). Δεν το έκανε για την οικονομία (έχασε πολλά λεφτά), το έκανε γιατί γούσταρε (όπως και εγώ θα το έκανα εαν μπορούσα!). Αυτό λέω...τα ηλεκτρικά σήμερα ειναι για όσους έχουν χρήματα, για όσους δεν έχουν (άρα τους ενδιαφέρει η οικονομία περισσότερο) δεν κάνουν, γιατί απλά είναι πανάκριβα και η απόσβεση θα γίνει μετά από πάρα πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να δεχτώ σήμερα ότι κάποιος βάζει την οικονομία ώς πλεονέκτημα του ηλεκτρικού, δεν βγάζει νόημα γιατί δεν υπάρχει πραγματική οικονομία εκτός ελάχιστων περιπτώσεων, πολύ συγκεκριμένων. Έχουν άλλα πλεονεκτήματα τα οποία τα γουστάρω και εγώ.
Θα το δω το βίντεο, σε ευχαριστώ.
-
-
Εξαρτάται πόσο έχεις σκοπό να κρατήσεις το αυτοκίνητο. Αν το κάνεις όπως οι γονείς μου κι ο πεθερός μου (εικοσαετία και βάλε), τότε τα 7 χρόνια τής απόσβεσης δεν είναι τίποτα. Ενδέχεται μάλιστα σε βάθος χρόνου, να σου βγει τελείως τσάμπα σε σχέση με το αντίστοιχο βενζίνης, μηδενικός λογαριασμός. Επίσης, διαφωνώ με τη δήλωση ότι γλιτώνεις τις βλάβες τού ηλεκτρικού. Με το ως τώρα δεδομένα, τα θερμικά βγάζουν βλάβες, όχι τα ηλεκτρικά. Οπότε, πρέπει να προσμετρηθεί στα θετικά. Όπως κι ένα σωρό πράγματα ακόμα: ότι γλιτώνεις μελλοντικές απαγορεύσεις ή χαράτσια. Ότι κυκλοφορείς από σήμερα με την τεχνολογία τού αύριο. Αυτά πρέπει να αναφερθούν. Όπως κι ότι η τάση είναι να αυξηθεί η διαφορά στο κόστος κίνησης. Το πιθανότερο είναι ότι σε δέκα χρόνια, η σημερινή διαφορά των 8 ευρώ/100 θα έχει γίνει μεγαλύτερη, όχι μικρότερη.
Επίσης, το ερώτημα δεν είναι πάντα 208 εναντίον 208. Μπορείς να σκεφτείς ότι με τα ίδια χρήματα, μπορώ να αγοράσω ένα μικρότερο ηλεκτρικό. Ένα e-Up για παράδειγμα. Θα πέσω μια κατηγορία κάτω, αλλά θα έχω 1.200 ευρώ τον χρόνο από την πρώτη μέρα.
Βέβαια, αν προσθέσεις μια μπουκάλα υγραερίου στο υβριδικό Yaris, πολύ δύσκολα θα μπορεί κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο να τα βάλει μαζί του. Αλλά πρέπει κάποιος να είναι πολύ γενναίος για να ακυρώσει την εγγύηση αυτοβούλως. Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι το υβριδικό Yaris ΔΕ φτάνει τα ηλεκτρικά σε χαρακτηριστικά λειτουργίας.
-
Όπως κι ένα σωρό πράγματα ακόμα: ότι γλιτώνεις μελλοντικές απαγορεύσεις ή χαράτσια. Ότι κυκλοφορείς από σήμερα με την τεχνολογία τού αύριο. Αυτά πρέπει να αναφερθούν. Όπως κι ότι η τάση είναι να αυξηθεί η διαφορά στο κόστος κίνησης. Το πιθανότερο είναι ότι σε δέκα χρόνια, η σημερινή διαφορά των 8 ευρώ/100 θα έχει γίνει μεγαλύτερη, όχι μικρότερη...
Βέβαια, αν προσθέσεις μια μπουκάλα υγραερίου στο υβριδικό Yaris, πολύ δύσκολα θα μπορεί κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο να τα βάλει μαζί του. Αλλά πρέπει κάποιος να είναι πολύ γενναίος για να ακυρώσει την εγγύηση αυτοβούλως. Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι το υβριδικό Yaris ΔΕ φτάνει τα ηλεκτρικά σε χαρακτηριστικά λειτουργίας.
Τα χαράτσια για το αθάνατο ελληνικό κράτος, παραμονεύουν σε ολες τις κατηγορίες, οποτε μην το ψάχνουμε, απο όπου κ να το πιάσεις πονάει. Κανείς δεν μπορεί ουσιαστικά να κάνει μακροπρόθεσμο προυπολογισμό. Το υγραέριο ειναι αρκετά οικονομικό, αλλά γενικά ως ανθρωπος δεν εχω μέσα μου την φιλοσοφία της πατέντας. Γνωρίζω πάντως φίλο που αγόρασε hyandai μεταχειρισμένο 7ετίας με μπουκάλα, το έχει ήδη 8 χρόνια ο γνωστός κ επειδή μένει λούτσα κάνει χιλιόμετρα, κ δεν είχε ποτέ θέμα. Τυγχάνει να έχει yaris υβριδικό η αδερφή μου, 2 ετών (κόστος αγοράς 18.000 ευρώ καθώς ειναι το bitone). Η βενζίνει πάει νομιζω κοντά στα 5 λίτρα.
-
Τυγχάνει να έχει yaris υβριδικό η αδερφή μου, 2 ετών (κόστος αγοράς 18.000 ευρώ καθώς ειναι το bitone). Η βενζίνει πάει νομιζω κοντά στα 5 λίτρα.
Τόσο είναι, καλά στα λέει η αδερφή σου. Μιλάω όμως για το καινούργιο που είναι κάτω από 4 μέσα στην πόλη.
-
Dublin wrote:
εγώ πάω και στοίχημα ότι το 2030 θα βάζω πετρέλαιο στο diesel μου σαν να είναι 2010.
Εγώ πάω στοίχημα για το ανάποδο. Πολύ στα ψηλά το έχετε περάσει το θέμα με τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης, ξέρω οτι ειναι μικρό το ποσό, αλλά ενας φόρος είναι ένας φόρος κ έχει μεγάλη σημασία που μπήκε... Αποκλείει κανένας στο μέλλον νέους φόρους όταν αυξηθούν κ άλλο τα πετρελαιοκίνητα?
Θερμικα θα οδηγαμε για 100 χρονια ακομα. Νεοι φοροι λογικα θα μπουν σε ολα ακομα και στα ηλεκτροκινητα. Τα κρατικα εσοδα απο αυτοκινητα ειναι δεδομενα για καθε χρονια και δεν προκειται να αλλαξουν οποτε αν ο στολος ειναι 50% ηλεκτροκινητα θα πληρωσουν και αυτα. Ποια θα ειναι ακριβως η μιξη των φορων δεν ξερουμε ακομα αλλα ευτυχως μπορουμε να κανουμε και χωρις αμαξι αν χρειαστει ή αν αυξησουν πολυ φορους να παμε αλλου να μεινουμε.
-
Μία απλή ερώτηση . Το κράτος εισπράττει κάποια δις εσόδων από τους φόρους στα καύσιμα .
Αν πάρουν όλοι ηλεκτρικά , τι θα γίνει με αυτά τα λεφτά ? Θα τα χάσει το κράτος ?
Δεν νομίζω....
-
Σήμερα, (2020),
Υπολογίζεται ότι το 12 % επί του συνόλου των ετήσιων φόρων προέρχεται από τα πετρελαιοειδή και αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της χρονιάς θα λείπουν από τα φορολογικά έσοδα της χώρας 6,5 δις ευρώ
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/kaysima-12-toy-synoloy-ton-foron-stin-ellada
6,5 δις από τους φόρους στα καύσιμα.
Οπότε πάρτε τώρα που φορτίζετε με φτηνό ρεύμα, παρά αργότερα.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης