-
Παρόμοια αυτονομία και ιπποδύναμη έχει πλέον και το Leaf 62. Βέβαια, δεν είναι πισωκίνητο και δεν είναι όμορφο, ούτε θα νιώσεις την αλλαγή.
Μου είχε διαφύγει...39.400€ χωρίς την επιδότηση, δηλαδή παρόμοια τιμή με id.3, με πολύ μεγαλήτερη αυτονομία, 528 χλμ... δνε το θεωρώ άσχημο, απλά το id είναι πιο όμορφο. Να είμαι ειλικρινής, πολύ καλό φαίνεται το νέο leaf...
-
Έχει συγκριτικό τους το ελληνικό Car and Driver. Το Leaf έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, ώστε να εξισορροπεί το πλεονέκτημα της μπαταρίας. Στην πράξη, βγάζουν παρόμοια χιλιόμετρα.
Εν τω μεταξύ, βλέπω βίντεο του μεγάλου Harry και το ID.3 που δοκιμάζει είναι ΟΛΟΪΔΙΟ με αυτό που οδήγησα. Έχω φάει μεγάλο κόλλημα με το λευκό τιμόνι.
-
Έχει συγκριτικό τους το ελληνικό Car and Driver. Το Leaf έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, ώστε να εξισορροπεί το πλεονέκτημα της μπαταρίας. Στην πράξη, βγάζουν παρόμοια χιλιόμετρα.
Λες ε? μου ακούγεται λίγο περίεργο αλλα όκ, αυτο ειναι υπέρ του id 3. Είναι περίεργο το τιμόνι, γενικά επειδή ειμαι αρκετά συντηριτικός, θα προτιμούσα κάτι πιο συνηθισμένο... περί ορέξεως βεβαια... σε τι χρώμα θα το έπαιρνες? εγω είμαι μεταξύ ασπρο (νομίζω το καλύτερο), μάυρο κ γκρι.
-
Εντυπωσιακό που τα ηλεκτρικά ΔΕΝ έχουν συντήρηση! Έχετε κάποιο μανουαλ ή οδηγίες αντιπροσωπείας;
-
Εντυπωσιακό που τα ηλεκτρικά ΔΕΝ έχουν συντήρηση! Έχετε κάποιο μανουαλ ή οδηγίες αντιπροσωπείας;
Σε φοβάμαι εσένα, κάτι εχεις βρει κ θες τώρα να μας παίξεις.... ορίστε το document για το leaf.
-
Προφανώς και έχουν (ξέρω ότι είναι περιπεκτικό το σχόλιο!), απλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το κόστος. Πάντως όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αναφέρουν ετήσια συντήρηση/έλεγχο.
-
Σου βρήκα συγκριτικά νούμερα.
Κατανάλωση
Leaf 18,3
VW 16,5
0-100
Leaf 8,1
VW 7,4
Φρενάρισμα από τα 120
57,4 54,8
Προστασία οδηγού σε πρόσκρουση
93% 87%
Αυτονομία κατασκευαστή
385 420
Φόρτιση 0-80 σε ταχυφορτιστή 100 kWh
90' vs 35'
Το VW έχει 23 εκατοστά μικρότερο μήκος, αλλά 7 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο και μόλις 15 λίτρα πιο μικρό πορτ μπαγκάζ. Επίσης, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων αντί για ημιάκαμπτο.
-
Θα θέλει ετήσιο πιστοποιητικό για την ΔΕΗ ...
200 ευράκια χαλαρά...
-
Δεν υπαρχει συγκριση ειναι μια γενια μπροστα το vw σε ολους τους τομεις. Και εμφανισιακά
-
piliourits wrote:
Σε φοβάμαι εσένα, κάτι εχεις βρει κ θες τώρα να μας παίξεις.... ορίστε το document για το leaf.
Μη φοβάσαι, μια αναζήτηση έκανα κι εγώ όπως κι εσύ... δεν είναι σκοπός μου να αποτρέψω κάποιον απ' το να πάρει ηλεκτρικό, να καταρρίψω τη λανθασμένη πεποίθηση πως 'ΔΕΝ χρειάζεται συντήρηση' και απ' αυτή τη πλευρά έχει μηδενικό κόστος, θέλω.
Έτσι κι αλλιώς και για κάποιο καινούριο με θερμικό κινητήρα, το βασικό έξοδο συντήρησης που διαφέρει είναι μια φορά το χρόνο 4 λίτρα λάδι και φίλτρο. Και υπάρχουν κι άλλα ψιλολόγια, π.χ. φίλτρο καυσίμου. Το ηλεκτρικό θα γλυτώνει κάτι τέτοια ψιλά αλλά θα έχει άλλα κόστη εν καιρώ, περισσότερο με τη μορφή ελέγχων. π.χ. πιθανόν σε μακροχρόνια βάση να επιβάλουν ένα θερμογραφικό έλεγχο όλων των επαφών του αυτοκινήτου ή απλά αντικατάσταση-σύσφιξη όλων των επαφών που περνάει ρεύμα... κι απολύτως απαραίτητο να μην είναι, θα βρουν αυτοί κάτι 'σημαντικό' να τα παίρνουν στο σέρβις... ή να απαιτούνται τακτικοί έλεγχοι με συγκεκριμένο τέστερ των μπαταριών του οχήματος και του ινβέρτερ κλπ. (για να μην περιμένεις πότε θα βγάλει βλάβη εν κινήσει στο δρόμο...)
Γι αυτό ας λέγεται πως μπορεί να κοστίζει φθηνότερα η τακτική συντήρηση (εξαιρουμένης μερικής-ολικής αντικατάστασης μπαταριών και ηλεκτρονικών) κι όχι 'δεν θέλει συντήρηση'.
-
Προφανώς και έχουν (ξέρω ότι είναι περιπεκτικό το σχόλιο!), απλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το κόστος. Πάντως όλοι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αναφέρουν ετήσια συντήρηση/έλεγχο.
Μισό, είναι λογικό σε κάθε αυτοκίνητο να γίνεται ετήσιος έλεγχος στα κινούμενα μέρη, πχ ζάντες ελαστικά, κατάσταση φρένων, φθορές αμαξώματος (κ από κάτω που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι), φίλτρο καμπίνας... αυτά γίνονται έτσι κ αλλιώς είτε στα θερμικά, είτε στα ηλεκτρικά, κ πολύ καλά γίνονται για εμένα. Πολύ απλά όμως, επειδή οταν πας για service θα αλλάξεις λάδια κτλ, οι εταιρίες βγάζουν απο εκει κέρδος, κ τους προηγούμενους ελέγχους δεν στους χρεώνουν ή στα περνάνε στα υπόλοιπα. Στα ηλεκτρικά πλέον αυτούς τους ελέγχους θα τους χρεώνουν κανονικά, ενώ σίγουρα θα έχει κάποιο κόστος ο έλεχγος των κυψελών των μπαταριών καθώς κ τα υγρά τους (στις υδρόψυκτες μπαταρίες.
...
Προστασία οδηγού σε πρόσκρουση
93% 87%
...Φόρτιση 0-80 σε ταχυφορτιστή 100 kWh
90' vs 35'
Το VW έχει 23 εκατοστά μικρότερο μήκος, αλλά 7 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο και μόλις 15 λίτρα πιο μικρό πορτ μπαγκάζ. Επίσης, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων αντί για ημιάκαμπτο.
Ευχαριστώ!!! η προστασία του οδηγού θα έπρεπε να προσεχθεί περισσότερο.. Η φόρτιση σε ταχυφορτιστή έχει μεγάλη διαφορά πάντως, ενα μεγάλο plus ακόμα. Κ η ανάρτηση. Με χαλάει πίσω η ταμπούρα όμως, είχα διαβάσει τους λόγους που την έβαλαν στην vw αλλά δεν θυμάμαι ακριβως. Νομίζω επειδή τα ηλεκτρικά φρενάρουν περισσότερο από το μοτέρ, δεν είμαι σίγουρος...
-
Εχουμε λυσει τα υψηλα ηλεκτρομαγνητικα πεδια που παραγονται γυρω απο τα καλώδια;
Τα μωρακια, τα γλυκα (τα παιδια, οχι οι παστες για παραδειγμα) και τα αγγελουδια μας, ενδέχεται να επηρεαζονται εντονότερα απο τους ενήλικες.
Αυτος ειναι και ο φοβος μου με τα υβριδικα, που εχεις μπαταρια αλλα και εξοδο υψηλης τασης κατω απο τα οπισθια σου.
-
Εχουμε λυσει τα υψηλα ηλεκτρομαγνητικα πεδια που παραγονται γυρω απο τα καλώδια;
Αυτος ειναι και ο φοβος μου με τα υβριδικα, που εχεις μπαταρια αλλα και εξοδο υψηλης τασης κατω απο τα οπισθια σου.
Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο θέμα, που μέχρι στιγμής 'τσακωνόμαστε' για το αν θα πάει με 200αρες τάπα στην Θεσσαλονίκη, ενώ εδώ ο συμφουρίτης θέτει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αντίστοιχα άρθα είχα διαβάσει στο παρελθόν (πριν πολλά χρόνια ομως) για το prius, η ενημέρωση δεν ήταν επαρκής, φαντάζομαι οι αυτοκινητοβιομηχανίες έθαβαν αυτά τα άρθρα.Κ για τα πηνία είχα δει κάτι αντίστοιχες αναφορές, που προσπαθούσαν να τα μικρύνουν? δεν ξέρω, αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο θα μπορούσε να ενημερώσει το forum?
-
Ένας φίλος από άλλο forum, δεν ξέρω βέβαια αν είναι Ελλάδα η εξωτερικό, μου μετέφερε την προσωπική του εμπειρία με id.3.
Φίλε καλύτερα να επιλέξεις άλλο αυτοκίνητο από το Id.3.
Πιο άχρηστο μοντέλο μοντέλο δεν έχει βγάλει η Volkswagen... Όλο μας ταλαιπωρεί με προβλήματα στο καντράν, στην κίνηση σβήνει και χάνουμε όλη την πληροφόρηση.
Το έχουμε πάει 3 φόρες για έλεγχο και μας ενημέρωσαν ότι κάποια στιγμή θα βγει αναβάθμιση λογισμικού...
Και να φανταστείς ότι σαν εταιρεία έχουμε πάρει 2...
Θα μάθω κ άλλες λεπτομέρειες...
-
Αν δεις το βιντεάκι με τον Harry, που έβαλα χτες, επίσης τους κόλλησε η κεντρική οθόνη και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Ξεμπλόκαρε μόνη της αφού έμεινε σβηστή για 1-2 ώρες.
-
Πραγματικα μετα ειναι να μην τους κρεμας κουδουνια;
Καλα στα mule tests δεν το εντόπισαν; καφεδουμπα και συζητηση ηταν οι δοκιμαστες τους;
Τι να πω;
-
[quote=dimsabas]
Αρα επιβεβαιώνεται οτι η vw το πέταξε στην αγορά για να κόψει τις πωλήσεις της Tesla χωρίς να το έχει 100% έτοιμο, κ θα λύσει τις παιδικές ασθένειες εν καιρό με αναβαθμίσεις... [quote/]
Πάγια τακτική της VW (και όχι μόνο), σιγά μην ασχοληθεί για δοκιμές. Η BMW π.χ. έχει υπολογίσει ότι το κόστος του να φτιάχνουν μετά τα προβλήματα είναι μικρότερο από να καθυστερήσει κατά 6 μήνες ένα αυτοκίνητο να βγει προς πώληση, οπότε εν γνώση τους πουλάνε στην αρχή ορισμένα μοντέλα με 'προβληματάκια'.
-
Είχαν ήδη καθυστέρηση κάμποσων μηνών εξαιτίας του λογισμικού. Προφανώς δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο. Θεώρησαν ότι είναι κάτι που θα το λύσουν σε κάποιο update στην πορεία κι ότι δεν τους παίρνει να αργήσουν άλλο τις παραδόσεις τών αυτοκινήτων.
-
Είχαν ήδη καθυστέρηση κάμποσων μηνών εξαιτίας του λογισμικού. Προφανώς δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο. Θεώρησαν ότι είναι κάτι που θα το λύσουν σε κάποιο update στην πορεία κι ότι δεν τους παίρνει να αργήσουν άλλο τις παραδόσεις τών αυτοκινήτων.
Πολύ σωστός!!! το θέμα είναι θα βγεί άμεσα (πχ μέχρι τέλος Ιανουαρίου) ή πάμε για καλοκαίρι κ άν? επίσης θα γίνεται like tesla μέσω wifi ή θα πρέπει να πάς στην αντιπροσωπεία (μεγάλη ταλαιπωρία καθώς όλοι είμαστε εργαζόμενοι). Κ πάνω από όλα, επειδή η δουλεια μου ειανι η πληροφορική κ είμαι 11 χρόνια στο χώρο, θα τα διορθώσει ή θα φτιάξει αυτά κ θα χαλάσει άλλα?
-
Για αυτό σου λέω, μείνε με το Leaf μέχρι να τελειώσει η σύμβαση. Να χουμε την υγειά μας, όλα τα επόμενά σου, ηλεκτρικά θα είναι!
Σε άλλα νέα:https://www.facebook.com/1021758091/posts/10222521757325642/
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης