-
Τι συμπέρασμα βγαίνει; Ότι διαφορετικοί ανθρωποι, έχουν διαφορετικές ανάγκες μαι κάνουν διαφορετικές επιλογές, και τα ηλεκτρικά θέλουν ακόμη χρόνο για να βρεθούν στο prime time τους.
Σωστά μιλάς.Πανέμορφο κ νομιζω έχει κ καλή αυτονομία, δεν θα έπαιρνα ποτέ γαλλικό αυτοκίνητο πλη citroen. Είναι πολύ μπερδεμένα, κ βγάζουν θέματα, ο πατερας μου με renault τα έχει δει όλα. 1/4 της τιμής για μία πολύ συγκεκριμένη χρήση όμως, είσαι υποχρεωμένος να έχεις κ κανονικό αυτοκίνητο, κοινώς δεν μπορεί να αντικαστήσει ένα αυτοκίνητο. Γιατί όμως δεν μας ενοχλεί στο Ami που φορτίζεις σε 3 ώρες κ μας ενοχλούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν σε 5? μήπως εν τέλει το υψιλό κόστος αγοράς φαίνεται σε πολλούς απαγορευτικό κ οχι ο χρόνος φόρτισης κ οι χαμηλές ταχύτητες?
-
1/4 της τιμής για μία πολύ συγκεκριμένη χρήση όμως, είσαι υποχρεωμένος να έχεις κ κανονικό αυτοκίνητο, κοινώς δεν μπορεί να αντικαστήσει ένα αυτοκίνητο. Γιατί όμως δεν μας ενοχλεί στο Ami που φορτίζεις σε 3 ώρες κ μας ενοχλούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν σε 5? μήπως εν τέλει το υψιλό κόστος αγοράς φαίνεται σε πολλούς απαγορευτικό κ οχι ο χρόνος φόρτισης κ οι χαμηλές ταχύτητες?
Μα και στα μικρά ηκεκτρικά πόλης τύπου up,πάλι θες 2ο αυτοκίνητο αφού και μικρά είναι για ταξίδι,ακριβώς όπως τα συμβατικά αδερφάκια τους και χαμηλή αυτονομία έχουν,αλλά με 4πλασια τιμή.
Σε 5ώρες φορτίζουν με εγκατασταση wallbax ή και σε 30-40 λεπτά με ταχυφορτιστή,όχι με μια απλή πρίζα και μπαλαντέζα από τον κήπο του σπιτιού ή της πυλωτής.Εκεί τα υπάρχοντα ηλεκτρικά θέλουν μισή μέρα περιπου.
-
Αυτό που (εμένα τουλάχιστον) μου τράβα το ενδιαφέρον στο Tesla είναι ακριβώς η τιμή, που για τις προδιαγραφές του είναι πολύ καλή. 20000 για up και 38000 για την κοkona (ενδεικτικά) είναι κοροϊδία, το πρώτο γιατί με 20000 παίρνεις ΤΑ θερμικά σε όλα τα επίπεδα και το δεύτερο (καθώς και όλα τα συναφή) γιατί με λιιιιγα περισσότερα παίρνεις ποοοολλα περισσότερα.
Το ότι είναι απαγορευτικό για το 80% των Ελλήνων το καινούργιο αυτοκίνητο δε σημαίνει ότι δε θα συγκρίνουμε αυτά τα αυτοκίνητα με βάσει λογικές απαιτήσεις σε σχέση με την τιμή τους.
Όλοι όσοι γράφουμε θέλουμε το καλύτερο δυνατο. Αν περνά από το ρευμα, γιατί όχι. Αυτή τη στιγμή πλην Tesla και Taycan όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτητες μπορούν να 'πουλήσουν' μόνο 'τσάμπα' μετακίνηση.
-
Συμφωνώ με το πρώτο κομμάτι της δημοσίευσής σου, διαφωνώ κάθετα με την τελευταία σου πρόταση. Τις προάλλες οδήγησα το e-208 κι ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Όταν βρω χρόνο, θα τα γράψω αναλυτικά. Οπότε ναι μεν είναι ακριβά, ναι μεν έχουν περιορισμούς κι απευθύνονται σε ορισμένους, όμως ως προϊόν, είναι ΠΟΛΥ μπροστά.
-
...e-208 κι ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ! Όταν βρω χρόνο, θα τα γράψω αναλυτικά. Οπότε ναι μεν είναι ακριβά, ναι μεν έχουν περιορισμούς κι απευθύνονται σε ορισμένους, όμως ως προϊόν, είναι ΠΟΛΥ μπροστά.
Πες τα ρε μεγάλε, γιατί πήξαμε στην θεωρία, κ από τηγανίτα τίποτα.... δεν μπορεί να συγκριθεί ένα αυτοκίνητο με καθαρά οικονομικούς όρους... όταν βγάζεις ποιότητα κύλισης, ευκολία, εξοπλισμό κ πόσα άλλα. Αναμένουμε τις εντυπώσεις σου.
-
Dublin wrote:
Τι συμπέρασμα βγαίνει; Ότι διαφορετικοί ανθρωποι, έχουν διαφορετικές ανάγκες μαι κάνουν διαφορετικές επιλογές, και τα ηλεκτρικά θέλουν ακόμη χρόνο για να βρεθούν στο prime time τους.
Σωστά μιλάς.Πανέμορφο κ νομιζω έχει κ καλή αυτονομία, δεν θα έπαιρνα ποτέ γαλλικό αυτοκίνητο πλη citroen. Είναι πολύ μπερδεμένα, κ βγάζουν θέματα, ο πατερας μου με renault τα έχει δει όλα. 1/4 της τιμής για μία πολύ συγκεκριμένη χρήση όμως, είσαι υποχρεωμένος να έχεις κ κανονικό αυτοκίνητο, κοινώς δεν μπορεί να αντικαστήσει ένα αυτοκίνητο. Γιατί όμως δεν μας ενοχλεί στο Ami που φορτίζεις σε 3 ώρες κ μας ενοχλούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν σε 5? μήπως εν τέλει το υψιλό κόστος αγοράς φαίνεται σε πολλούς απαγορευτικό κ οχι ο χρόνος φόρτισης κ οι χαμηλές ταχύτητες?
Το κόστος αγοράς δεν παίζει ρόλο στην αγορά;! Είναι δυνατόν να το ρωτάς αυτό;!
3 ώρες σε κοινή πρίζα (οπουδήποτε δηλαδή) για 400χλμ κ τον τρόπο χρήσης του αυτοκινήτου καλύπτει μία εβδομάδα άνετα, και έχεις δώσει 'ψιλά', γιατί να πας για παρόμοια χρήση σε 15.000 παραπάνω; Μόνο αν βγαίνεις Αττική οδό συχνά το Up είναι καλύτερη λύση, αλλά τότε κοιτάς ένα 'κανονικό' αυτοκίνητο όπως το e-208, και περνάμε στο..
.. e-208, που είναι πρώτο σε πωλήσεις γιατί καλύπτει τις συνηθέστερες περιπτώσεις χρήσης ηλεκτρικού, κάνει 'μόνο' 4.000€ πάνω από το Up, και το Up μόνο για πόλη είναι και με πολύ μικρότερους χώρους για αποσκευές και επιβάτες. Δηλαδή κάποιος με εξοχικό Αττική καλύπτεται να πάρει τη 3μελη του οικογένεια κ να πάει Σαρωνίδα για ΣΚ, ή Βίλλια με το 208 ανετοτατα.
Θα δούμε κ το Spring, μπορεί με 13.000 να καλύπτει το χώρο δράσης του e-208 κ να γίνει μεγάλη επιτυχία.
Να θυμίσω όμως ότι το πρώτο σε πωλήσεις e-208 έχει πουλήσει μερικές ντουζίνες αυτοκίνητα, και το ίδιο σε θερμικούς ξεπέρασε τις 2.000 πωλήσεις στην Ελλάδα της μόνιμης κρίσης και πανδημίας, και με συνεχή κριτική για το πόσο ακριβό είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
-
-
Τι να κάνουμε, 30000+ για αστείες τελικές και αυτονομίες με πολλούς αστερίσκους είναι πάρα πολλά.
Κ πόσο το κοστολογείς δηλαδή ένα ηλεκτρικό? ενδεχομένως σας διαφέυγει οτι κάθε τεχνολογία που δεν είναι ώριμη, έχει κόστος ανάπτυξης το οποίο απλά μεταφέρεται στον τελικό πελάτη. Η χρυσή τομή ειναι οι σημερινές τιμές. Καταλαβαίνω οτι δεν καλύπτουν αρκετούς (αν κ θα ξαναπώ πολλάκις οτι δεν είναι τόσο απαγορευτικές για κάποιον που πάει να πάρει ένα αυτοκίνητο της τάξης των 25.000 κ καθαρά προσωπικά εμένα με υπερ-καλύπτει με το παραπάνω) ωστόσο, αν δεν πέσει μαρούλι από τον λαουτζίκο, αλλάγές δεν θα δούμε. Κ θα πληρώνουμε 1 ευρώ φόρος σε κάθε λίτρο που πληρώνουμε σήμερα... Βέβαια το κράτος σε κάθε περίπτωση θα βρει τρόπους να μας φορολογήσει, αλλά μέχρι να αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό το ποσοστο των ηλεκτρικών έχουμε ακόμα χρόνια...
-
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/dokimazoyme-citroen-c3-15-bluehdi-100
με 15.800 (και συνέχεια δίνει προσφορές η Citroen) παίρνεις ένα αυτοκίνητο που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, 4λίτρα/100χλμ
10δευτ τα 0-100 και 190 σχεδόν χλμ τελική, και με προσεκτική οδήγηση, μπορείς να πας και να έρθεις από τα μισά μέρη της Ελλάδας, από όπου και να ξεκινήσεις!
Αν βγαίνεις 1-2 φορές το μήνα Αττική οδό, ή πας 1 ταξιδάκι για 1 ΣΚ , δεν φοβάσαι και για τίποτα άλλο, και με 50ευρώ το μήνα βγάζεις 1000χλμ στο περίπου. Δηλαδή κοντράρει το Up τις δυνατότητες και οικονομία αυτού του αυτοκινήτου, που υπό μικρούς περιορισμούς, γίνεται και το μοναδικό μίας μικρής οικογένειας;
Θα αγοραστεί το ηλεκτρικό όταν συμφέρει, τώρα είναι για 50 πωλήσεις το μήνα όπως γίνεται, και μόλις τελειώσουν τα κονδύλια, θα είναι ακόμη λιγότερο για 1-2 χρόνια μέχρι να βγει το επόμενο πρόγραμμα. Είμαστε τουλάχιστον 3 χρόνια μακρυά από 'λαική διείσδυση'. Εδώ στην Αταλάντη έχει 1-2 φορτιστές, δηλαδή κάποιος που θέλει να γεμίσει να πάει Θεσσαλονίκη, αν πετύχει ΕΝΑ ή ΔΥΟ με ηλεκτρικό, πρέπει να περιμένει 20-30 ώρα για ταχυφορτιστή! και αν βάλουν στο επόμενο Σ.Ε.Α, είναι σίγουρος ότι θα βρει και εκεί;
-
Αγαπητέ μου dimsabas, παίζει ρόλο ΠΟΥ το οδηγησες. Αν πχ ανεβοκατεβεις την παραλιακή, είναι τέλειο. Αλλα έλεος, που αλλού είναι αιώνες μπροστά; Σε ένα ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο ή ακόμα χειρότερα σε επαρχιακούς με την ψυχή στο στόμα για την αυτονομία;
Ο,τι ποιότητα κύλισης έχει, την έχει και το αντίστοιχο θερμικό της εποχής. Εδώ το τρακοκιαοκτω του '11 και έχει καμποση από δαυτη. Και εγώ έχω οδηγήσει έντονα και για μεγάλες αποστασεις λόγω των αγώνων κάποια καινούργια test drive αυτοκίνητα (Fiesta/Micra/Qashqai/Duster) και ως προϊόντα 'είναι αλλού' σε ο,τι αφορά πάτημα/ηχομόνωση κτλ σε σχέση με αυτοκίνητα των '00s, όπου για πολύ κόσμο σταμάτησε το πράγμα -σε θέμα καινούργιου αυτοκινήτου- λόγω της κρισης.
Τι να κάνουμε, 30000+ για αστείες τελικές και αυτονομίες με πολλούς αστερίσκους είναι πάρα πολλά. Και το Tesla της άθλιας εμφάνισης μεσα-εξω ξεχωρίζει ΜΟΝΟ για το συνδυασμό τιμης-χαρ/κων και βέβαια δεν μιλάμε καν για οδική συμπεριφορά με τόσο βάρος. Τα λέω για τελευταία φορά και εννοείται πως δεν είμαι τόσο δογματικός όσο δείχνω. Όπως και να έχει υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους απευθύνονται και μπορεί να τους βολεύουν αλλά το σίγουρο είναι πως υπάρχουν ουκ ολίγες στιγμές που η ηλεκτρολαγνεια γίνεται ηλεκτροπληξια και ας μη θελουν να το παραδεχτούν.
-
με 15.800 (και συνέχεια δίνει προσφορές η Citroen) παίρνεις ένα αυτοκίνητο που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, 4λίτρα/100χλμ
K πάμε πάλι στην αέναη κουβέντα της σύγκρισης που δεν καταλήγει ποτε πουθενά διότι απλά συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Αρχικά τα πραγματικά δεν ειναι 4 αλλά ειναι min 5 (στην πόλη κ όχι σε ιδανικές συνθήκες ταξιδιού). Να ειμαι ειλικρινής, το πετρέλαιο ειναι αρκετά οικονομικό κ βγάζει πολλά χιλιόμετρα, αν κ κόστος συντήρησης είναι υπαρκτό... κ οχι αμελητέο, έχουν αναφερθεί πριν. Πάμε τώρα στο κιβώτιο, συγκρίνουμε ένα αυτοκίνητο ηλεκτρικό που έχει μία ταχύτητα που κάποιος θα μπορούσε να το πει κ αυτόματο, με ένα χειροκίνητο κιβώτιο, άρα βάλε κ το κόστος του αυτόματου κιβωτίου. ΓΙα εξοπλισμό δεν μπάινω καν στην κουβέντα... που καταλήγουμε, οτι το κόστος σε ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο είναι υψηλότερο από αυτο που αναφέρεις. Φυσικά όλα ειναι θέμα επιλογών κ budget, αλλά μην συγκρίνουμε ένα golf 1.6 Πετρέλαιο με ένα πολύ τίμιο c3. Απλά το καθένα παίζει σε διαφορετική κατηγορία κ κοστολογείται αναλόγως.
-
Η χρυσή τομή ειναι οι σημερινές τιμές. Καταλαβαίνω οτι δεν καλύπτουν αρκετούς (αν κ θα ξαναπώ πολλάκις οτι δεν είναι τόσο απαγορευτικές για κάποιον που πάει να πάρει ένα αυτοκίνητο της τάξης των 25.000 κ καθαρά προσωπικά εμένα με υπερ-καλύπτει με το παραπάνω) ωστόσο, αν δεν πέσει μαρούλι από τον λαουτζίκο, αλλάγές δεν θα δούμε.
€25.000 εφόσον έχεις τις υποδομές, γιατί αλλιώς το κόστος να βάλεις ρεύμα στο κλειστό γκαράζ πολυκατοικίας είναι μεγάλο, οπότε οι 25 εύκολα γίνονται 30 και 35. Εαν δεν έχεις και γκαράζ, ακόμα μεγαλύτερο το κόστος γιατί πρέπει να αλλάξεις σπίτι! Εαν έχεις μονοκατοικία με κλειστό γκαράζ και τριφασικό μάλλον το τελευταίο που σε νοιάζει είναι το κόστος αγοράς ή το κόστος χρήσης.
-
Εγώ bekiaris δεν μπορώ να κοστολογησω την τιμή κανενός οχήματος, ουτε μπορώ όμως να κλείσω τα μάτια στο γεγονός ότι με 46000 έχω 306 ίππους, 5,6 0-100 και 225 τελική και ένα αμάξωμα 4,7 μετρων (αφήνω εκτός την αυτονομια για το λόγο ότι αλλιώς θα οδηγήσεις ένα τυπικό ηλεκτρικο και αλλιώς το tesla που 'έχει ψυχή') ενώ σε ουκ ολιγες περιπτώσεις με παρομοια χρηματα αυτα τα πολύ βασικά χαρακτηριστικά είναι απλώς απλησίαστα από αλλα ηλεκτρικα αυτοκινητα. Χρησιμοποιώ το φθηνότερο Tesla ως σημείο αναφοράς του 'τι δίνω/τι παίρνω' και έτσι κρίνω ότι η ηλεκτροκίνηση κάνει τζιζ. Όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν γρήγορα, αλλά μιλάμε με βάση το τώρα και κάπως έτσι κρίνω το στανταρ model 3 ως τη μοναδική 'full βιώσιμη' ηλεκτρική υλοποίηση αυτή τη στιγμη. Με τη σειρά τους 46000 είναι βεβαια ένα τρελό πόσο αλλά σου εξασφαλίζει 'τα πάντα όλα', και όχι ότι θα σε περνούν τα panda στην εθνική...
-
ιανι δεν ξευρω τι λες για μηδεν εκατο αλλα οσα μπαταριατα εχω παει μεχρι σημερα ειναι σαν φακλανες ατσουμπαλες, απο αυτες που λενε οτι δεν εχουν κομπλεξ με τον κωλο τους επειδη δεν μπορουν να κοψουν το τζατζικι. αμα θες επιταχυνσεις πας και δινεις 20αρικο στο αλου φαν παρκ και βαζεις βραχιολακι. ατσουμπαλα τελειως, αζυγιστα, πενταβαρα. σαν ζυγουρια. ελπιζω να αλαφρυνουν καποια στιγμη μηπως και νοιωσουμε λιγο
-
ιανι δεν ξευρω τι λες για μηδεν εκατο αλλα οσα μπαταριατα εχω παει μεχρι σημερα ειναι σαν φακλανες ατσουμπαλες, απο αυτες που λενε οτι δεν εχουν κομπλεξ με τον κωλο τους επειδη δεν μπορουν να κοψουν το τζατζικι
χαχαχαχα Respect!!! θεουλης
Εγώ bekiaris δεν μπορώ να κοστολογησω την τιμή κανενός οχήματος, ουτε μπορώ όμως να κλείσω τα μάτια στο γεγονός ότι με 46000 έχω 306 ίππους, 5,6 0-100 και 225 τελική και ένα αμάξωμα 4,7 μετρων (αφήνω εκτός την αυτονομια για το λόγο ότι αλλιώς θα οδηγήσεις ένα τυπικό ηλεκτρικο και αλλιώς το tesla που 'έχει ψυχή') ενώ σε ουκ ολιγες περιπτώσεις με παρομοια χρηματα αυτα τα πολύ βασικά χαρακτηριστικά είναι απλώς απλησίαστα από αλλα ηλεκτρικα αυτοκινητα.
Μα αν θες να πάρεις ηλεκτρικό δεν το παίρνεις για τις επιδόσεις..κ προσωπικά δεν έχω κανένα κομπλεξ με το ποιος με περνάει στην εθνική, έχω πάει πολλές φορές με 200αρες ταπα κ έκαιγα 16 λίτρα στα 100 κ τι κέρδισα? 20 λεπτά χρόνο... κ αν είχα κανένα ατύχημα θα ήμουν τώρα αλλού...Δηλαδή τώρα εχεις αυτοκίνητο 300 ίππων? ενημερωτικά επειδή πάω στο Σπανό για Service κ συχνάζουν πολλά M3/M4 κτλ, γνωρίζεις πόσο κάνει ένας διπλός συμπλέκτης αυτόματου κιβωτίου σε αυτά τα άλογα κ κάθε πόσο συχνά χρειάζεται αλλαγή? minimum 2.500 ευρώ κ στα μισά χιλιόμετρα από ότι χρειάζεται ένας κανονιικός δισκος πλατω. Τα αυτοκίνητα επιδώσεων έχουν πολλαπλάσια κόστη σε συντήρηση, μην μπερδεύουμε όμως τα μήλα με τα πορτοκάλια, πλατιάζουμε δίχως νόημα.
-
Όταν πληρώνω 'σοβαρά' πόσα (δλδ 30000 και άνω) ΑΠΑΙΤΩ να έχει ΚΑΙ σεβαστές (όχι τρελές) επιδόσεις το αυτοκίνητο μου.
Τεσπα, απολυτως αποδεκτά αυτα που λες, είμαστε σε διαφορετική κατηγορία σε αυτά που ζητάμε. εχω περάσει εδώ κ πολλά χρόνια την ηλικία των 20 που γούσταρα επιταχύνσεις/επιδόσεις κ αδρεναλίνες...όταν πάω στην δουλεία με το αυτοκίνητο μου θέλω οικονομία κ ασφάλεια. Τα υπόλοιπα για μένα ειναι ιστορίες για αγρίους, ζούμε σε δύσκολους καιρούς κ όλα καταρίπτονται... φυσικά οτι ζητάει ο καθένας. Σκέψου, κ θεσαλλονίκη που πήγαινα, δεν οδηγούσαν κάν, έβαζα το αυτοκίνητο στο τρένο, έριχνα κ έναν ύπνο... κ ξυπνούσα στο τέλος της διαδρομής. θέλω απλά πράγματα οχι πολυπλοκότητες αλλά αυτό ειναι πολυ υποκειμενικό.
-
Όχι δεν έχω αυτοκινητο 300 ίππων. Αυτό που έχω το πάω (περίπου) τέρμα όμως με τις αντίστοιχες συνέπειες για την τσέπη μου αφού πρέπει να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατασταση γι'αυτο, με ουκ ολίγες δυσκολίες λόγω της ιδιαιτερότητας του. Αναγκάστηκα να λειτουργήσω αντίθετα από εσένα, δηλ να δώσω όσο λιγότερα γινεται σε αρχικη τιμή αγοράς για πάνω από 150 αλογα. Αυτό δε σημαίνει ότι αντίστοιχα θα πανηγυρίζω ότι 'κινούμαι τσάμπα', όπως κάνεις εσύ και σου το λένε τόσοι και τοσοι. Πίστεψε με οοοοταν μπορέσω θα έχω 300 ίππων και θα το οδηγώ αντιστοίχως. Αλλιώς δεν έχει νόημα, άλλο ένα suvλακι και είμαστε ΟΚ.
Όταν πληρώνω 'σοβαρά' πόσα (δλδ 30000 και άνω) ΑΠΑΙΤΩ να έχει ΚΑΙ σεβαστές (όχι τρελές) επιδόσεις το αυτοκίνητο μου.
Επίσης για τα ίδια χρήματα, απαιτώ να έχει και ικανή αυτονομία, όσο το δυνατόν πιο σταθερή και αυτή να επιτυγχάνεται με ταχύτητες πραγματικής κυκλοφορίας (όχι κυνήγι) και όχι με 100 km/h. Θα κοιμηθείς καμιά φορά και δε θα το καταλάβεις κιολας. Αυτά. Καπου, κάπως κάποτε θα μείνεις με το...φις στο χέρι και δε θα φταις. Κάποτε θα αργήσεις πολύ σε ένα ταξίδι και πάλι δε θα φταις. Θα αναγκαστείς να μη κάνεις ένα ξαφνικό ταξίδι (μακάρι να ειναι πάντα για καλό) γιατί ακόμα φορτίζεις/δε φορτισες γιατί 'που να το φανταστείς'.
Δεν είναι μακριά ο καιρός που αυτά θα αποτελούν παρελθόν. Μέχρι τοτε, όπως εσύ θα διατυμπανίζεις τα καλά τις ηλεκτροκινησης εμείς θα έχουμε τις δικαιες επιφυλάξεις μας. Εξάλλου 'για σένα δε δουλεύουμε';
-
Σκούρα τα πράγματα, από τον ιό και μετά έχει κοπεί η αυτοκινητάμαξα, το διαπιστώσαμε the hard way οταν θέλαμε να πάμε Σέρρες.
Τοσο διαφορετικοί, τόσο ίδια προβλήματα...
χαχα σωστός. Κρίμα, πόνταρα πολύ στο συγκεκριμένο καθώς με ηλεκτρικό (με μικρή αυτονομία οπως το δικό μου) ειναι ταλαιπωρία το ταξίδι στην Θεσαλλονίκη. Ελπίζω να την επαναφέρουν.
-
Σκούρα τα πράγματα, από τον ιό και μετά έχει κοπεί η αυτοκινητάμαξα, το διαπιστώσαμε the hard way οταν θέλαμε να πάμε Σέρρες.
Τοσο διαφορετικοί, τόσο ίδια προβλήματα...
ΥΓ: Και εσύ βρε Θοδωρή, δε λες καλα που υπάρχουν και αυτά τα...πιθάρια ηδονής και ξεδινει κοζμοζ;
Πάρε ένα...ο,τιδηποτε για την εταιρεία να 'χετε να γελάτε. Πάρε εστω ένα ami να πηγαίνεις megusta απ'τα πεζοδρόμια. Το είδα χθες το αγριοκάτσικο απ' οξω αλλά είχα το μικρό να την έχει πέσει στο καθισματακι...
-
Ανακοινώθηκαν και οι τιμές του νέου ηλεκτρικού Skoda, από €29.000 με την επιδότηση.
Εντύπωση μου κάνει που η βασική έκδοση έχει 18αρες ζάντες μεν, σιδερένιες δε! Θα περίμενα αλουμινένιες για μικρότερο βάρος.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης