-
Δεν έκανα σχόλιο μπηχτη, τα επιχειρήματα μου φάνηκαν σαθρά.
Όπως το άλλο ότι οι εταιρίες βγάζουν λεφτά από τα τρακαρίσματα των ηλεκτρικών!;;!!; Είναι δυνατόν να είναι αυτό πολιτική και εμπορικό μοντέλο οποιασδήποτε αυτοκινητοβιομηχανίας??!
-
Τα άλλα απλά είναι 'δικαιολογίες' στον εαυτό μας για να αισθανόμαστε καλύτερα με την αγορά, κάτι που δεν θα χρειάζεται εαν πήραμε αυτό που θέλαμε και είχαμε και τα χρήματα.
προσωπικά ποτέ δεν είχα ανάγκη να ωραιοποιήσω καταστάσεις, πάντα κρίνω τις αγορές μου είτε θετικά είτε αρνητικά. Κ προσωπικά επειδή εχω χαλάσει πολά χρήματα σε βενζίνη, έχω μετανιώσει που δεν αγοράσα ένα leaf πρώτης γεννιάς πριν 5 χρόνια κ να έδινα το δικό μου...
αν κανονικότητα, στερείται σοβαρότητας νομίζω και είναι απλά ένα δείγμα λανθάνοντα ελιτισμου και υποβαθμίζει τον ουσιαστικό και ρεαλιστικό διάλογο.
ενδιαφέρον, ο ρεαλιστικός διάλογος γίνεται τόσο καιρό από ανθρώπους οι οποίοι στην 8ετία έχουν αλλάξει μία φορά τακάκια, δεν έχει χαλάσει τίποτα στο αυτοκίνητο τους κ πληρώνουν μόνο αλλαγή λαδιών... κ τους ενοχλεί που δεν μπορούν να πηγαίνουν ταξίδι με 200 όταν έχουν c3. Οντως, συγγνώμη, δεν μπορεί να γίνει έτσι διάλογος, γιατι προσωπικά στην 8ετία έχω πληρώσει πάνω από 3000 ευρώ σε service σε βλάβες κ αναλώσιμα, στην αντιπροσωπεία με εγγύηση κ όπως λέει ο κατασκευατής.
-
γιατι προσωπικά στην 8ετία έχω πληρώσει πάνω από 3000 ευρώ σε service σε βλάβες κ αναλώσιμα, στην αντιπροσωπεία με εγγύηση κ όπως λέει ο κατασκευατής.
Ελέω BMW, μια από τα ίδια και εγώ. Αλλά δεν είναι όλα τόσο ακριβά. Τώρα και εσύ έπιασες την xtreme περίπτωση του Tkin που είναι στο άλλο άκρο από τις BMW και φυσικά όχι στον Μ.Ο.
-
Ελέω BMW, μια από τα ίδια και εγώ. Αλλά δεν είναι όλα τόσο ακριβά.
Φάνη, δεν είναι η μάρκα, φίλος σε VW έχει πληρώσει περισσότερα...αυτά τα κόστη που στην αγορά δεν φαίνονται προκύπτουν κ τρώνε χρήμα ανά έτος. Κ εμείς κοιτάμε μετά το κόστος των μπαταριών κτλ..κάθε περίπτωση έχει τα έξοδα της, κ δεν διαφωνώ, για κάποιους η ηλεκτροκίνηση δεν κολάει, για πολλούς λόγους.
-
Φάνη, δεν είναι η μάρκα, φίλος σε VW έχει πληρώσει περισσότερα...
Καλά και εσύ τώρα πήγες από το κακό στο χειρότερο...αχαχαχα!! Άκου VW....εκεί εννοείται ότι πληρώνεις συνεχώς, καλύτερα να έχεις πάγια εντολή στην Καρέντα! Το είπα για τον Tkin γιατί έχει όντως ένα αυτοκίνητο με χαμηλό κόστος συντήρησης που το ρίχνει και άλλο αφού πηγαίνει εκτός εξουσιοδοτημένων (εαν έχω καταλάβει σωστά). Αλλά και εγώ στο Kuga είχα πολύ χαμηλότερο (τουλάχιστον 50%) κόστος από BMW.
-
Fanis75 wrote:
Τα άλλα απλά είναι 'δικαιολογίες' στον εαυτό μας για να αισθανόμαστε καλύτερα με την αγορά, κάτι που δεν θα χρειάζεται εαν πήραμε αυτό που θέλαμε και είχαμε και τα χρήματα.
προσωπικά ποτέ δεν είχα ανάγκη να ωραιοποιήσω καταστάσεις, πάντα κρίνω τις αγορές μου είτε θετικά είτε αρνητικά. Κ προσωπικά επειδή εχω χαλάσει πολά χρήματα σε βενζίνη, έχω μετανιώσει που δεν αγοράσα ένα leaf πρώτης γεννιάς πριν 5 χρόνια κ να έδινα το δικό μου...
Dublin wrote:
αν κανονικότητα, στερείται σοβαρότητας νομίζω και είναι απλά ένα δείγμα λανθάνοντα ελιτισμου και υποβαθμίζει τον ουσιαστικό και ρεαλιστικό διάλογο.
ενδιαφέρον, ο ρεαλιστικός διάλογος γίνεται τόσο καιρό από ανθρώπους οι οποίοι στην 8ετία έχουν αλλάξει μία φορά τακάκια, δεν έχει χαλάσει τίποτα στο αυτοκίνητο τους κ πληρώνουν μόνο αλλαγή λαδιών... κ τους ενοχλεί που δεν μπορούν να πηγαίνουν ταξίδι με 200 όταν έχουν c3. Οντως, συγγνώμη, δεν μπορεί να γίνει έτσι διάλογος, γιατι προσωπικά στην 8ετία έχω πληρώσει πάνω από 3000 ευρώ σε service σε βλάβες κ αναλώσιμα, στην αντιπροσωπεία με εγγύηση κ όπως λέει ο κατασκευατής.
Εγώ έχω το C3 9 χρόνια κ άλλαξα 1 φορά μέχρι στιγμής, δεν πάω με 200 αλλά 150 εθνική και με 55€ πετρέλαιο κάνω περίπου 800-900χλμ.
-
Εγώ έχω το C3 9 χρόνια κ άλλαξα 1 φορά μέχρι στιγμής, δεν πάω με 200 αλλά 150 εθνική και με 55€ πετρέλαιο κάνω περίπου 800-900χλμ.
Το c3 πάντως δν ειναι αυτοκίνητο για ταξίδια, είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει άνετα κ σε ταξίδι. Επίσης, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα πολύ τίμιο κ όμορφο c3 με ένα vw golf. Αλλη κατηγορία κ άλλη κουβέντα. Το τι εξυπηρετεί το καθέναν κ πως κάνει την δουλειά του, οικονομικά κ μη, ειναι προσωπική επιλογή, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση μία κουβέντα δεν μπορεί να έχει βάσει. Πάμε βάσει προδιαγραφών κ κόστους μετακίνησης, απο εκεί κ πέρα περί ορέξεως... Η ηλεκτροκίνηση ήρθε για να μείνει κ οι επενδύσεις που γίνονται παγκόσμια δείχνουν οτι πολύ απλά εκει είναι το μέλλον, με πολλα ΑΝ φυσικά...αλλά εν τέλει μήπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ξοδέυουν δις ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς τους ψευτοεπαναστάτες του πληκτρολογίου? κ μην πάει η κουβέντα μόνο στις αυστηρές νομοθεσίες για εκπομπές αερίων. είδαμε κ τα 1000 κυβικά βενίζνη με turbo κ 120 άλογα. Ευχαριστώ δεν θα πάρω.
-
αλλά εν τέλει μήπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ξοδέυουν δις ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς τους ψευτοεπαναστάτες του πληκτρολογίου?
Φυσικά και ξέρουν! Θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους και να έχουν σταθερή δουλειά (= πωλήσεις και σέρβις) για πολλά χρόνια και ξέρουν ότι με τους θερμικούς αυτό έχει ημερομηνία λήξης.
-
μέχρι 3-3.5 μέτρα και τρίκυκλα σκούτερ για τη πόλη.
Αθόρυβα,δεν ρυπαίνουν,δεν χαλάνε,δε πίανουν πολύ χώρο..
Όμως για να είναι προσιτά μόνο κινεζικα...
-
Φυσικά και ξέρουν! Θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους και να έχουν σταθερή δουλειά (= πωλήσεις και σέρβις) για πολλά χρόνια και ξέρουν ότι με τους θερμικούς αυτό έχει ημερομηνία λήξης.
Αρα η ηλεκτροκίνηση είναι ένα τέχνασμα των εταιριών για να διατηρήσουν τα κέρδη τους? γιατί αν έμεναν δηλαδή με τους θερμικούς κινητήρες κ πχ τους κινητήρες πετρελαίου που έχουν πέσει αρκετά χρήματα σε επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, τι τους χάλαγε?
-
γιατί αν έμεναν δηλαδή με τους θερμικούς κινητήρες κ πχ τους κινητήρες πετρελαίου που έχουν πέσει αρκετά χρήματα σε επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, τι τους χάλαγε?
2 πράγματα:
-
Οι εκπομπές CO2, έχει γίνει σημαία στην ΕΕ και όχι μόνο και οι θερμικοί κινητήρες δεν μπορούν να μειωθούν πολύ ακόμα. Αλλιώς τι λόγο ύπαρξης έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα? Πιο ακριβά είναι. Μικρότερη αυτονομία έχουν. 100πλασια ώρα κάνουν να γεμίσουν 'καύσιμο'. Θεόβαρια είναι. Απαιτούν 'εξωτικά' υλικά για να διατηρήσουν το βάρος σε ένα σχετικά λογικό πλαίσιο, άρα πανάκριβα σε πιθανό τρακάρισμα. Τόσα χρόνια δεν τα ανέπτυσσαν, γιατί δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Τώρα το κάνουν γιατί είναι υποχρεωμένοι.
-
Η γοητεία του καινούργιου και του διαφορετικού (όπως έγινε π.χ. και στις τηλεοράσεις και άλλα καταναλωτικά αγαθά). Λανσάροντας κάτι τελείως καινούργιο και διαφορετικό μειώνεις τον χρόνο αλλαγής αυτοκινήτου (ή τηλεόρασης ή κινητού κλπ.). Η διαφορά από ένα θερμικό του 2018 με ένα του 2021 είναι ελάχιστη έως και καθόλου ενώ ενός ηλεκτρικού με ένα θερμικό τεράστια. Άρα ο έχων Golf 2 ετών δύσκολα το αλλάζει με ένα νεότερο Golf ακόμα και εαν έχει χρήματα, όμως τώρα θα σκεφτεί να το αλλάξει με ένα ID.3.
Σκέψου, οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ πιο παλιά τεχνολογία από τους θερμικούς και χρησιμοποιούνται χρόνια σε βαριά βιομηχανία, σε υποβρύχια κλπ. Τώρα ξαφνικά 'τους ανακάλυψε' η αυτοκινητοβιομηχανία.
-
-
Σκέψου, οι ηλεκτροκινητήρες είναι πολύ πιο παλιά τεχνολογία από τους θερμικούς και χρησιμοποιούνται χρόνια σε βαριά βιομηχανία, σε υποβρύχια κλπ. Τώρα ξαφνικά 'τους ανακάλυψε' η αυτοκινητοβιομηχανία.
Να σου πω την αλήθεια, κ από το 2005 να πάρεις, πόσο διαφορά εχεις δει στους κινητήρες? εγώ έχω δει μία μικρή βελτίωση στα πετρέλαια, στις βενζίνες ελάχιστα πράγματα, εκτός αν θεωρούμε καινοτομία τα turbo στα 1000 κυβικά που στα 50.000 χιλιόμετρα καίνε περισσότερο λάδι από πετρέλαιο. Η tesla δημιουργήθηκε πριν από το 10, θεωρητικά τότε δεν υπήρχε τόσο έντονη πίεση για ρύπους, άρα πάει στην γοητεία του καινούργιου όπως σωστά αναφέρεις, που εχει κ πλεονεκτήματα...κ θα έχει κ άλλα στο μέλλον όσο περνάει ο καιρός, οχι θεαματικά βέβαια που περιμένουν κάποιοι πχ φόρτιση σε 5 λεπτά, ή βάρος μπαταρίας πολύ χαμηλότερο. Αυτά ίσως να μην τα δούμε κ ποτε. Η ηλεκτροκίνηση όμως δεν ειναι απλή γοητεία ούτε πολυτέλεια, ειναι μία αλλη φιλοσοφία που αν πέσει το αρχικό κόστος, θα γίνει λατρεία.
-
Σιγά μη γίνει κ θρησκεία. Όταν αναπτυχθούν και εξελιχθούν περισσότερο και κάνουν καλύτερα τη δουλειά που τα θέλουμε και βολεύουν τον κοσμακη - σε συνδιασμό με τον εξοβελισμό των θερμικών στην Ευρώπη - τότε θα πάρουμε. Ακόμη είναι μπέρδεμα, μπελάς και πρόσθετη πολυπλοκότητα σε μια ήδη πολύπλοκη καθημερινότητα. Δεν υπάρχει τίποτα το μαγικό και τίποτα το συνταρακτικό σε όλο αυτό, εργαλεία είναι, απλά είναι μερικές εξελικτικές γενιές πίσω ακόμα.
-
Αν η βενζίνη ή το πετρέλαιο δεν είχαν φόρους, τότε θα κόστιζαν 40-50 λεπτά το λίτρο. Και τα ηλεκτρικά δεν θα πούλαγαν ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Είμαι περίεργος σε ορισμένες αραβικές χώρες που έχουν τιμές λιανικής ακόμη χαμηλότερες, πως θα πουλήσουν.
-
Dstou, συνεχίζεις να σκέφτεσαι με μόνο κριτήριο την οικονομία. Αυτό μπορεί να ισχύει για το 90% των Ελλήνων αλλά δεν ισχύει στα πλούσια κράτη. Ναι, μια χαρά θα επιλέξει κάποιος το Leaf αντί για Golf πετρέλαιο, ακόμα κι αν το πετρέλαιο είχε το μισό κόστος κίνησης σε σχέση με σήμερα (δηλαδή και πάλι διπλάσιο από το ηλεκτρικό). Γιατί είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο για να ζεις μαζί του την καθημερινότητά σου.
Τρανό παράδειγμα η Αμερική, όπου εδώ και μια δεκαετία και βάλε, τα Prius μοσχοπουλάνε ενώ η βενζίνη είναι τσάμπα κι παρ' ότιη αμερικανική κουλτούρα είναι μαθημένη στα πολλά κυβικά και την ωμή δύναμη. Τους έκανε κλικ στο οικολογικό προφίλ και το επέλεξαν αδιαφορώντας για τα οικονομικά δεδομένα που επικαλείσαι.
Ας βγούμε λίγο από τον μικρόκοσμο της Ελλάδας.
-
Τρανό παράδειγμα η Αμερική, όπου εδώ και μια δεκαετία και βάλε, τα Prius μοσχοπουλάνε ενώ η βενζίνη είναι τσάμπα κι παρ' ότιη αμερικανική κουλτούρα είναι μαθημένη στα πολλά κυβικά και την ωμή δύναμη. Τους έκανε κλικ στο οικολογικό προφίλ και το επέλεξαν αδιαφορώντας για τα οικονομικά δεδομένα που επικαλείσαι.
Ακριβώς, το επέλεξαν για οικολογικούς λόγους, για να είναι 'trendy', να δείχνουν ότι νοιάζοντια για τοπεριβάλλον (είχε γίνει χαμός να το αγοράζουν celebrities) κλπ. Δεν το αγόρασαν γιατί είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Δεν συνάδει από κάπου ότι τα ηλεκτρικά είναι καλύτερα αυτοκίνητα, το αντίθετο θα έλεγα! Είναι πιο βαριά, με μικρότερη αυτονομία και μεγαλύτερο άγχος μετακίνησης και ταξιδεύουν με πολύ μικρ΄τοερη ταχύτητα. ΟΚ είναι αθόρυβα και πολύ γρήγορα (για τα λεφτά τους ειδικά) σε επιτάχυνση.
ΥΓ: Παρόλο που η βενζίνη είναι τσάμπα στην Αμερική, η εμπειρία μου δείχνει ότι μετράνε πάρα πολύ τα χρήματα που κοδεύουν και οσα λεφτά και να έχουν δεν τους αρέσει να τα 'πετάνε', οπότε θα σε εκπλήξει ποσοι Αμερικάνοι αγοράζουν αυτοκίνητο με βασικό κριτήριο την κατανάλωση.
-
Ακριβώς, το επέλεξαν για οικολογικούς λόγους, για να είναι 'trendy', να δείχνουν ότι νοιάζοντια για τοπεριβάλλον (είχε γίνει χαμός να το αγοράζουν celebrities) κλπ. Δεν το αγόρασαν γιατί είναι καλύτερο αυτοκίνητο.
Το καλύτερο ειναι υποκειμενικό, εξαρτάται τη χρήση...πχ το leaf εμένα μου φαίνεται μακράν το καλύτερο αυτοκίνητο που είχα μέχρι στιγμής, αθόρυβο, σβέλτο, οικονομικό στην καθημερινότητα, δεν ασχολούμε με λάδια μπουζί δίσκο πλατό ταχύτητες κ λοιπά... το ότι έσκασα 5.000 παραπάνω (με την επιδότηση που μου έδωσε το κράτος) πραγματικά μου είναι αδιάφορο, οχι γιατί είμαι πλούσιος, αλλά γιατί χαλούσα πολλά λεφτά σε βενζίνη, τα οποία στο βάθος του χρόνου, πονούν στην τσέπη. Πάντως το έχετε κάνει μεγάλο θέμα με την ταχύτητα...φαντάζομαι όλοι τρέχεται με 160 εντός αττικής κ σας κακοφαίνονται τα ηλεκτρικά που δεν φτάνουν αυτές τις ταχύτητες? η πηγαίνεται 1 ταξίδι τον μήνα οπότε ναι, εκει έχετε θέμα με την αυτονομία...εγώ πάντως που πάω ορεινή ναυπακτία κ Αμφιλοχία (χωριό μου) μία φορά το δίμυνο, μιά χαρά τσαμπέ φορτίζω στον Ψαθόπυργο, κ βλέπω το χωριουδάκι μου πολύ συχνά πληρώνοντας μόνο διόδια. κ ας πάω κ με 90...
-
dimsabas wrote:
Ακριβώς, το επέλεξαν για οικολογικούς λόγους, για να είναι 'trendy', να δείχνουν ότι νοιάζοντια για τοπεριβάλλον (είχε γίνει χαμός να το αγοράζουν celebrities) κλπ. Δεν το αγόρασαν γιατί είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Δεν συνάδει από κάπου ότι τα ηλεκτρικά είναι καλύτερα αυτοκίνητα, το αντίθετο θα έλεγα! Είναι πιο βαριά, με μικρότερη αυτονομία και μεγαλύτερο άγχος μετακίνησης και ταξιδεύουν με πολύ μικρ΄τοερη ταχύτητα. ΟΚ είναι αθόρυβα και πολύ γρήγορα (για τα λεφτά τους ειδικά) σε επιτάχυνση.
ΥΓ: Παρόλο που η βενζίνη είναι τσάμπα στην Αμερική, η εμεπιρία μου δείχνει ότι μετράνε πάρα πολύ τα χρήματα που κοδεύουν και οσα λεφτά και να έχουν δεν τους αρέσει να τα 'πετάνε', οπότε θα σε εκπλήξει ποσοι Αμερικάνοι αγοράζουν αυτοκίνητο με βασικό κριτήριο την κατανάλωση.
Από πότε οι οικολογικοί λόγοι είναι απλά και μόνο για μούρη και τρεντύ;
Οι τελευταίες (ανώνυμες) έρευνες που είδα, το 30φεύγα των Νορβηγών αγοράζουν ηλεκτρικά γιατί θέλουν να βοηθήσουν το περιβάλλον, κάπου το 25-29% των Ολλανδών το ίδιο.Δεν είναι χειρότερα αμάξια για κανένα λόγο που αναφέρεις, αλλά γιατί μέχρι πρόσφατα όλοι χρησιμοποιούσαν κοβάλτιο για την παραγωγή μπαταριών. Πριν κάποιους μήνες αναφέρθηκε ότι τα πρώτα τέσλα από Κίνα δεν θα χρησιμοποιούν πια στις μπαταρίες.
Είναι δεδομένο ότι όλοι θα απομακρυνθούν από τέτοιες πρακτικές και από μπαταρίες με σπάνιες γαίες, μαζί με την δημιουργία βιομηχανίας ανακύκλωσης.Κατά τα άλλα, τα ηλεκτρικά κατά μέσο όρο έχουν πολλαπλάσια ροπή, περισσότερους ίππους και ομαλότερα φρεναρίσματα. Αν και βαρύτερα έχουν καλύτερο λόγο παραγόμενης δύναμης/ενέργειας, με τα θερμικά να έχουν ~70% περισσότερες απώλειες σε σχέση με τα ηλεκτρικά.
Έπειτα τα ηλεκτρικά είναι πολύ απλούστερα οχήματα και απαιτούν λιγότερες εργασίες.
Για την μικρότερη ταχύτητα, τα ηλεκτρικά έχουν τις ίδιες max ταχύτητες με τα συμβατικά, απλά τις μειώνουν για την διάρκεια/υγεία της μπαταρίας. Εάν τα - εντελώς παράνομα παντού εκτός από autobahn - 150-180χλμ μέγιστη δεν φτάνουν σε κάποιους, τότε δικό τους πρόβλημα. Πάντως τα tesla/porsche έχουν αρκετά έως πολύ πάνω από 200, εάν κάποιος ντε και καλά θέλει τέτοιες ταχύτητες.Όσον αφορά το 'άγχος' είναι καθαρά θέμα μπανανίων, σε χώρες με ανεπτυγμένο δίκτυο, οι χρήστες σπάνια έχουν τέτοια θέματα, ιδίως όταν αφορά μεγάλα ηλεκτρικά. Οι χρόνοι φόρτισης είναι σχετικό θέμα (το οποίο δεν θα έπρεπε να είναι, γιατί ορίζεται ότι κάθε 200χλμ ή 2 ώρες πρέπει να κάνεις 15λεπτά διάλλειμα), αλλά είναι σπάνιο σε σχέση με τη καθημερινότητα για την μεγάλη ως συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών.
btw: Lol, γίνεται να ψηφίσεις το πόστ σου σε αυτό το φόρουμ; Κατά λάθος το πάτησα και δεν φεύγει
-
Πάντως το έχετε κάνει μεγάλο θέμα με την ταχύτητα...φαντάζομαι όλοι τρέχεται με 160 εντός αττικής κ σας κακοφαίνονται τα ηλεκτρικά που δεν φτάνουν αυτές τις ταχύτητες? η πηγαίνεται 1 ταξίδι τον μήνα οπότε ναι, εκει έχετε θέμα με την αυτονομία...εγώ πάντως που πάω ορεινή ναυπακτία κ Αμφιλοχία (χωριό μου) μία φορά το δίμυνο, μιά χαρά τσαμπέ φορτίζω στον Ψαθόπυργο, κ βλέπω το χωριουδάκι μου πολύ συχνά πληρώνοντας μόνο διόδια. κ ας πάω κ με 90...
Είναι θέμα αναγκών και θέλω του καθενός. Εγώ για παράδειγμα δεν διανοούμαι να κάνω ταξίδι με 90 χ.α.ω, και να πρέπει να σταματήσω και 30' για φόρτιση θα κατέβω να το σπάσω! Δεν πάω με 200 προφανώς, αλλά το CC είναι από 130 έως 150 χ.α.ω. Ούτε θέλω να κάνω ταξίδι με το άγχος της αυτονομίας και το μάτι καρφωμένο στα υπολειπόμενα χιλιόμετρα, κάποιον άλλο (π.χ. εσένα) δεν τον ενοχλεί τίποτα από τα παραπάνω. Για εμένα το να ταξιδεύω πολύ πιο αργά από ότι τώρα (μιλάμε 50% πιο αργά, όχι 10%!!!), να αναγκάζομαι να σταματήσω αρκετή ώρα για φόρτιση και να έχω πληρώσει και έναν σκασμό λεφτά είναι 'χειρότερο' αυτοκίνητο και οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος. Κάποιος άλλος μπορεί να το βλέπει αντίθετα, ο καθένας με την άποψή του.
Στην Αττική σαφώς και δεν τρέχω με 160 χ.α.ω για αυτό και έχω γράψει πολλάκις, ότι τα ηλεκτρικά είναι ταμάμ εντός πόλης. Στο ταξίδι είναι το πρόβλημα, οπότε εαν κάποιος κάνει συχνά τότε δεν μπορεί να τα έχει ως μοναδικό αυτοκίνητο (εκτός εαν έχει ιώβεια υπομονή).
Όπως είπα, όλα θέμα αναγκών και επιλογών/θέλω του καθενός μας.
-
bekiaris wrote:
Πάντως το έχετε κάνει μεγάλο θέμα με την ταχύτητα...φαντάζομαι όλοι τρέχεται με 160 εντός αττικής κ σας κακοφαίνονται τα ηλεκτρικά που δεν φτάνουν αυτές τις ταχύτητες? η πηγαίνεται 1 ταξίδι τον μήνα οπότε ναι, εκει έχετε θέμα με την αυτονομία...εγώ πάντως που πάω ορεινή ναυπακτία κ Αμφιλοχία (χωριό μου) μία φορά το δίμυνο, μιά χαρά τσαμπέ φορτίζω στον Ψαθόπυργο, κ βλέπω το χωριουδάκι μου πολύ συχνά πληρώνοντας μόνο διόδια. κ ας πάω κ με 90...
Είναι θέμα αναγκών και θέλω του καθενός. Εγώ για παράδειγμα δεν διανοούμαι να κάνω ταξίδι με 90 χ.α.ω, και να πρέπει να σταματήσω και 30' για φόρτιση θα κατέβω να το σπάσω! Δεν πάω με 200 προφανώς, αλλά το CC είναι από 130 έως 150 χ.α.ω. Ούτε θέλω να κάνω ταξίδι με το άγχος της αυτονομίας και το μάτι καρφωμένο στα υπολειπόμενα χιλιόμετρα, κάποιον άλλο (π.χ. εσένα) δεν τον ενοχλεί τίποτα από τα παραπάνω. Για εμένα το να ταξιδεύω πολύ πιο αργά από ότι τώρα (μιλάμε 50% πιο αργά, όχι 10%!!!), να αναγκάζομαι να σταματήσω αρκετή ώρα για φόρτιση και να έχω πληρώσει και έναν σκασμό λεφτά είναι 'χειρότερο' αυτοκίνητο και οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος. Κάποιος άλλος μπορεί να το βλέπει αντίθετα, ο καθένας με την άποψή του.
Στην Αττική σαφώς και δεν τρέχω με 160 χ.α.ω για αυτό και έχω γράψει πολλάκις, ότι τα ηλεκτρικά είναι ταμάμ εντός πόλης. Στο ταξίδι είναι το πρόβλημα, οπότε εαν κάποιος κάνει συχνά τότε δεν μπορεί να τα έχει ως μοναδικό αυτοκίνητο (εκτός εαν έχει ιώβεια υπομονή).
Όπως είπα, όλα θέμα αναγκών και επιλογών/θέλω του καθενός μας.
Edit: Τώρα το διάβασα και είναι εντυπωσιακή η αυτονομία. Αυτό μάλιστα!
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-hyundai-kona-electric-64-kwh
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης