-
Αυτά...
Ωραίος, δεν έβαλες μόνο τα τέλη που πληρώνει το πετρέλαιο κ τα service.
-
Ένα vw golf tdi κοστίζει καινούριο 21.880€+πινακίδες κ.λπ. στην έκδοση comfortline και 24.950€ στην καλύτερα εξοπλισμένη generation. Ενδεχομένως να τρέχουν και εκπτώσεις που δεν τις ξέρω. Άρα, ας πούμε ότι κοστίζει χοντρικά 25.000 σε μια αξιοπρεπώς εξοπλισμένη έκδοση και ας πούμε ότι έχει μ.ο. κατανάλωσης όχι 4,2 που λέει ο κατασκευαστής, αλλά 6.
Τα παραπάνω, για κάποιον που κάνει 100 χλμ. την ημέρα, δηλαδή 100.000 περίπου στην 3ετία, οδηγούν στην ανάγκη 6.000 λίτρων καυσίμου, με κόστος 7.000€ περίπου (με γνώμονα την τιμή στο πρατήριο όπου βάζω βενζίνη).
Το id3 (που κοστίζει περίπου 35.000 με την επιδότηση) λέει ότι θεωρητικά βγάζει 420 χλμ. με την μπαταρία των 58kwh. Να δεχθούμε ότι η πραγματική είναι 370; Άρα, για 100.000 χλμ. θέλει 15.000 kwh περίπου. Να δεχθούμε ότι το 70% των φορτίσεων (10.000 kwh) γίνονται με νυχτερινό ρεύμα (0,07897 ανά kwh) και το υπόλοιπο 30% (5.000 kwh) με ημερήσιο ρεύμα (0,11058); Κόστος: 800+550=1.350
6.000-1.350=4.650 στα 100.000 χλμ.
Άρα, απόσβεση της διαφοράς των 10.000€ γίνεται στα 220.000 χλμ περίπου ή στο παράδειγμά μας στα 6,5 χρόνια περίπου.
Αν φυσικά βάλουμε στην εξίσωση το ηλεκτρικό Golf, που βγαίνει 30.000€, τότε όντως η διαφορά καλύπτεται στα 3 χρόνια περίπου. Από την άλλη βέβαια, εάν δεχθούμε ως μέτρο σύγκρισης την αρχική έκδοση του tdi, τότε αλλάζει ξανά προς τα πάνω τα χιλιόμετρα και ο χρόνος απόσβεσης.
Αυτά...
-
Κοίτα το δικό μου ντίζελ το πήρα 20000 έχει καλύτερους χώρους από το leaf και καίει κάτω από 6 ευρώ στα 100. Αλλά σου έβαλε και φίλος πιο πάνω το πολλά βαρύ γκολφ που με 25000 παίρνεις καλύτερα εξοπλιστικα αμάξι με πολύ καλύτερη ποιότητα κύλισης και ποιοτητα σαλονιού που ζυγίζει και 400 κιλά λιγότερα! Η απόσβεση είναι εκεί στα 6-7 χρόνια και με 100 χλμ την μέρα!
Και αυτό το ότι με το ηλεκτρικό θα έχεις το κεφάλι ήσυχο μακάρι να ισχύει αλλά καλό είναι να μας το πεις μετά τα 250000 χλμ που θα έχεις κάνει στην 7ετια και θα έχεις λιώσει τις μπαταρίες στις φορτίσεις και θα έχουν λιώσει τα καλώδια και οι συνδεσμολογίας του...
-
Τί σημασία έχουν οι αριθμοί, ο bekiaris αισθάνεται πως έχει δίκιο και το υπερασπίζεται σθεναρά...
χαχα καλα... όταν φορτίζεις τσάμπα στην δουλειά σου, στην blink, έχεις νυχτερινό στον ΗΡΩΝ με 0.011 kwh (https://heron.gr/energy/ecoenergy/gia-to-spiti/ecodrivehome/) κ πληρώνεις με yellows, ξαναμιλάμε. Δεν σας αλλάζω αποψη, εγώ συνεχίζω να κινούμε τσάμπα κρατικός επιδοτούμενος κ σας εύχομαι...να μην αγοράσετε ηλεκτρικό, γιατι όσο πιο πολλά κυκλοφορήσουν τόσο σύντομα θα ανέβει η τιμή του ρευματος κ θα αρχίσουν να πετσοκόβουν... παιδιά δεν ειναι για εσάς, συμφωνώ απόλυτα.
-
n.k.9 wrote:
Αυτά...
Ωραίος, δεν έβαλες μόνο τα τέλη που πληρώνει το πετρέλαιο κ τα service.
110€ το χρόνο τα τέλη, άρα 330€ στην 3ετία. Ουσιαστικά τα 6,5 χρόνια απόσβεσης γίνονται 6.
Ως προς τα service μπορώ να τα βάλω, αρκεί να μου πει κάποιος έγκυρα όλες τις προβλεπόμενες συντηρήσεις του id3 για 6 χρόνια.
-
με πολύ καλύτερη ποιότητα κύλισης και ποιοτητα σαλονιού
μάλιστα, έχεις οδηγήσει ηλεκτρικό κ γνωρίζεις την ποιότητα κύλισης? η διαφορά των δύο ειναι ταιράστια...για το σαλόνι ναι ίσως ισχύει, για το κόστος του δεν ειναι αντίστοιχο.
-
piliourits wrote:
Τί σημασία έχουν οι αριθμοί, ο bekiaris αισθάνεται πως έχει δίκιο και το υπερασπίζεται σθεναρά...
χαχα καλα... όταν φορτίζεις τσάμπα στην δουλειά σου, στην blink, έχεις νυχτερινό στον ΗΡΩΝ με 0.011 kwh (https://heron.gr/energy/ecoenergy/gia-to-spiti/ecodrivehome/) κ πληρώνεις με yellows, ξαναμιλάμε. Δεν σας αλλάζω αποψη, εγώ συνεχίζω να κινούμε τσάμπα κρατικός επιδοτούμενος κ σας εύχομαι...να μην αγοράσετε ηλεκτρικό, γιατι όσο πιο πολλά κυκλοφορήσουν τόσο σύντομα θα ανέβει η τιμή του ρευματος κ θα αρχίσουν να πετσοκόβουν... παιδιά δεν ειναι για εσάς, συμφωνώ απόλυτα.
Μπορείς να μου πεις σε ποιό πρόγραμμα έχει η νυχτερινή kwh 0,011€;
-
Ως προς τα service μπορώ να τα βάλω, αρκεί να μου πει κάποιος έγκυρα όλες τις προβλεπόμενες συντηρήσεις του id3 για 6 χρόνια.
Τεσπα, είμαι κολλημένος παιδιά, ζητώ συγγνώμη πυο κουράζω, εγώ πάντως αυτή την στιγμή κινούμε τσάμπα, κ σας ευχαριστώ όλους για την επιδότηση κ για τις δωρεάν φορτίσεις, μην αγοράσετε!!!
-
Εσύ δλδ με το ηλεκτρικό που διαφημιζεις θα έχεις 0 κόστος σέρβις μετά από 6-7 χρόνια; Μπράβο μακάρι αφού το πάρεις να μπαίνεις εδώ και να τα γράφεις αυτά!
Και ακόμα καλύτερα είναι να μας ανεβάσεις τα έξοδα των σέρβις υπογεγραμμένα από την αντιπροσωπεία αφού είσαι τόσο σίγουρος για τα μηδενικά κόστη συντήρησης!
Εκτός αν τα μηδενικά είναι σαν την πρόβλεψη ότι αποσβένει σε 3 χρόνια!
-
Μπορείς να μου πεις σε ποιό πρόγραμμα έχει η νυχτερινή kwh 0,011€;
https://heron.gr/energy/ecoenergy/gia-to-spiti/ecodrivehome/) ηρων eco drive, τσέκαρε το Link, έχει ειδική χρέωση για τα ηλεκτρικά με 0.011 ευρώ νυχτερινο.
-
Και ακόμα καλύτερα είναι να μας ανεβάσεις τα έξοδα των σέρβις υπογεγραμμένα από την αντιπροσωπεία αφού είσαι τόσο σίγουρος για τα μηδενικά κόστη συντήρησης!
Υπάρχουν φίλοι στο forum που εχουν αγοράσει leaf Πρώτης γενιάς μεταχειρισμένα κ μπορούν να στο επιβεβαιώσουν. Το μοτέρ δεν χαλάει, το μόνο που έχει φθορά ειναι η μπαταρία..
-
n.k.9 wrote:
Τεσπα, είμαι κολλημένος παιδιά, ζητώ συγγνώμη πυο κουράζω, εγώ πάντως αυτή την στιγμή κινούμε τσάμπα, κ σας ευχαριστώ όλους για την επιδότηση κ για τις δωρεάν φορτίσεις, μην αγοράσετε!!!
Δεν ξέρω αν είσαι κολλημένος, σίγουρα όμως είσαι αγενής. Σου μιλάω με ευγένεια κι εσύ απαντάς με ειρωνεία. Σου λέω ότι δεν γνωρίζω τις συντηρήσεις του id3 και θα ήθελα να μου τις πει έγκυρα κάποιος κι εσύ μου απαντάς ότι κινείσαι τσάμπα.
Άντε καλημέρα.
-
Δεν ξέρω αν είσαι κολλημένος, σίγουρα όμως είσαι αγενής. Σου μιλάω με ευγένεια κι εσύ απαντάς με ειρωνεία. Σου λέω ότι δεν γνωρίζω τις συντηρήσεις του id3 και θα ήθελα να μου τις πει έγκυρα κάποιος κι εσύ μου απαντάς ότι κινείσαι τσάμπα.
Αγενής δεν είμαι, έχω γίνει επειδή έχω κουραστεί. Μου βγάζεις ένα κόστος χωρίς καθόλου την συντήρηση ενός οχήματος. Ενδεικτικά θα σου πω οτι στο δικο μου, έχω αλλάξει τακάκια πριν 2.5 χρόνια, μπροστά κ πίσω, κ πλέον θέλει καινούργια (220+160 ευρώ αντιπροσωπεία πάντα), κάποιος άλλος φίλος ειπε οτι άλλάζει κάθε 7 χρόνια(?)... στην 6ετία κ μόνο τα λάδια να βάλεις, μιλάμε για minimum 700 ευρώ.. τα volkswagen βέβαια έχουν γενικά ακριβά service. Τεσπα, εγώ προσωπικά θες λόγω συνθηκών δουλειάς, θες λίγο τύχη οτι κινούμε κοντά σε μετρητές της blink, θες το πανφθηνο ρεύμα που μου δίνει ο ηρων, με καρασυμφέρει κ δεν το αλλάζω με τίποτα.. για αστικές μετακινήσεις είναι το κάτι άλλο.κ φυσικά το id3 όταν ξεπεράσει τα παιδικά προβλήματα, θα είναι μια πολυ καλή πισωκίνητη επιλογή με καλή αυτονομία.
-
n.k.9 wrote:
Mπραβο ρε φίλε που κινεισαι τζαμπα και ασε εμας τα κοροιδα να τα ακουμπαμε στα βενζιναδικα...
Ας υποθέσουμε ότι όλοι ξαφνικα βρισκαμε 35000 για να παρουμε το φθηνοτερο ηλεκτρικο συμφωνα με τα λεγομενα σου μονο οι μπαταρίες χαλανε ( που ειναι το 1/3 του κοστους του αμαξιου αλλα παμε παρακατω) δλδ τα επομενα χρονια οι αντιπροσωπείες θα το έκλειναν αφου τα ηλεκτρικα έχουν μηδενικο κόστος?
Λες να είναι τόσο βλάκες και να σκαβουν το λάκος τους?
Ακομα και μηδενικά να είναι τα κοστη αναλωσίμων ( και να μην χαλάει τίποτα!) πιστεύεις ότι η εγγύηση που θα σου δινουν δεν θα απαιτεί μια επίσκεψη καθε χρόνο για έλεγχο = 1 εργατοώρα Χ100 ευρώ + ΦΠΑ= 124 ευρω ωστε να διατηρείς την εγγύηση?
-
Tkin73 wrote:
Υπάρχουν φίλοι στο forum που εχουν αγοράσει leaf Πρώτης γενιάς μεταχειρισμένα κ μπορούν να στο επιβεβαιώσουν. Το μοτέρ δεν χαλάει, το μόνο που έχει φθορά ειναι η μπαταρία..
Παρων, περίπου 7,000 χλμ με το Leaf 2015 σε 4 μήνες. Σε ερώτηση μου στην επίσημη Νισσαν μου ανέφεραν ένα ετήσιο έλεγχο της τάξης των 100-120 ευρώ. Θεωρω ότι ο έλεγχος αυτός είναι σε αναρτήσεις, σύστημα διευθυνσης, φρένα κλπ και απ τη στιγμή που αυτός μπορεί να γίνει κι αλλου φθηνότερα δε το βλέπω να το πηγαίνω.
Πάντως προβλήματα σοβαρα σε κυκλώματα, συνδεσμολογίες κλπ στο εξωτερικό που κυκλοφορεί 10 χρόνια τώρα δε βρήκα απ το ψάξιμο στο νετ που έκανα
Η ολη συζήτηση απ τη στιγμή που αυτή τη στιγμή απευθύνεται σ ενα 20 άντε 30% των Ελλήνων οδηγών δεν έχει και πολύ νόημα.
Αν έχεις να το φορτίσεις βράδυ σπίτι σου και έχεις 2ο αυ/το γιατί όχι ? Εμείς πάντως σαν οικογένεια το τελευταίο 4 μηνο κάναμε 1500 χλμ με το Λέξους, 700 με το μηχανάκι και 7,000 με το leaf, αυτό νομίζω τα λέει όλα..
-
Προφανώς δεν είναι 'χαζοί' στα εργοστάσια, θα βρούν τρόπο να επισκεπτόμαστε το συνεργείο, τα χρήματα είναι πολλά. Θα τα παίρνουν κυρίως από:
-
Ετήσιους ελέγχους για να ισχύει η εγγύηση.
-
Φανοποιεία, όπου το κόστος επισκευής θα είναι τρομακτικά υψηλό (ρωτήστε π.χ. επισκευή τρακαρίσματος ενός i3, χωρίς ασφάλεια απλά το πετάς!) και άρα η μικτή ασφάλεια (με ελάχιστη απαλλαγή) θα είναι υποχρεωτική. Άρα σίγουρα θα έχουμε μεγάλο κόστος ετήσιας ασφάλισης.
Το 'κύκλωμα' αποκλείεται να χάσει λεφτά, μιλάμε για τεράστιο κύκλο εργασιών.
-
-
Mπραβο ρε φίλε που κινεισαι τζαμπα και ασε εμας τα κοροιδα να τα ακουμπαμε στα βενζιναδικα...
αρχικά δεν ειπα οτι κανενας είναι βλάκας, μιλάμε για μία σχετική ακριβή αγορά που όμως μπορεί να γίνει με κάποιες προυποθέσεις απόσβεση. ΟΙ μπαταρίες έχουν εγγύηση 8 ετών κ 150.000 χιλιομέτρων, κ σε κάποια χρόνια η τιμή τους θα έχει πέσει οπότε δεν θα γίνεται αντικατάσταση στο σημερινό κόστος. Υπάρχουν πολλά αρθρα που αναφέρουν για το προβλήματα που θα φέρει η ηλεκτροκίνηση, κ για την μείωση τον θέσεων εργασίας, καθώς κ τον αντίκτυπο που θα έχει στην γερμανική οικονομία. ΟΙ αντιπροσωπείες δεν κερδίζουην από τις πωλήσεις, αλλά από τα ανταλακτικά, πράγμα που θα τους πλήξει, δεν μπορούν να κάνουν όμως διαφορετικά καθώς η τάση πλέον ειναι αυτή. Ο elon έκανε την αλλαγή κ αυτή αναγκαστικά ακολοθούν για να μην βουλιάξουν τελείως...
-
Η ολη συζήτηση απ τη στιγμή που αυτή τη στιγμή απευθύνεται σ ενα 20 άντε 30% των Ελλήνων οδηγών δεν έχει και πολύ νόημα. Αν έχεις να το φορτίσεις βράδυ σπίτι σου και έχεις 2ο αυ/το γιατί όχι ? Εμείς πάντως σαν οικογένεια το τελευταίο 4 μηνο κάναμε 1500 χλμ με το Λέξους, 700 με το μηχανάκι και 7,000 με το leaf, αυτό νομίζω τα λέει όλα..
Επιτέλους, ένας σωτήρας, καλά δνε το συζητάμε οτι προυποθέτει κ δεύτερο αυτοκίνητο. Ομως επιμένω, υπό προυποθέσεις που πχ σε μένα κουμπώνουν τέλεια, αξίζει.
-
Το 'κύκλωμα' αποκλείεται να χάσει λεφτά, μιλάμε για τεράστιο κύκλο εργασιών.
Φάνη, πολύ ωραία τα λές, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Βέβαια το ετήσιο check γίνετια κ τώρα, απλά ενδεχομένως θα το 'φουσκώσουν'. Ϊσως τα κρίνω από την δική μου μεριά, που έχω πάντα μεικτή ασφάλεια, δεν την έχω βγάλει ποτέ κ για κανέναν λόγο, ασχετα που δεν την χρησιμοποίησα επίσης ποτε. Οτι θα χαθούν λεφτά θα χαθούν, απλά οπως ορθά το αναφέρεις, το ίδιο το σύστημα θα προσπαθήσει να διατηρήσει οσα κεκτημένα μπορεί, με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Ετσι είναι, είναι θέμα αναγκών και χρήσης.
Ο κολλητός μου π.χ ήθελε να πάρει i3 ή Leaf μεταχειρισμένο, αλλά με 200-250χλμ που κάνει την ημέρα, δεν του βγαίνει, δεν του φτάνει η αυτονομία. Πέρα από τα άλλα προβλήματα (πού θα φορτίζει), δεν τον καλύπτει για τις καθημερινές του μετακινήσεις.
Επίσης, για το κόστος μην ξεχνάμε και τα αναλώσιμα των αναρτήσεων που θέλουν όλα τα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά ενδεχομένως πιο συχνά, λόγο βάρους. Είναι και αυτό ένα έξτρα κόστος ή έσοδο για τα συνεργεία.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης