-
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τέσλα έβαλα ναι. Επίσης σιγά μη το δηλώσω, δεν θέλω αρνητικές εκπλήξεις στο μέλλον.
Ας φτιάξουν πρώτα τη δυναμική τιμολόγηση και να μου δώσουν αμφίδρομη ροή να πουλάω ρεύμα από το αμάξι και μετά το δηλώνω.
Δεν είναι τόσο απλό αυτό. Το ρεύμα που σου δίνουν, είναι με βάση το πιστοποιητικό σου. Αν δεν ισχύει, είσαι παράνομος.
-
Greenpeace: Η βιομηχανία κρέατος προκαλεί μεγαλύτερη υπερθέρμανση στον πλανήτη από τις πετρελαϊκές
Οι 5 μεγαλύτερες εταιρείες κρέατος και γαλακτοκομικών εκπέμπουν περισσότερο μεθάνιο από ExxonMobil, Shell, Total Eneries, Chevron και BPΔεν κοβετε λιγο το κρεας αντι να μας υποχρεωνετε να παρουμε ηλεκτρικα ;
-
@otso said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Greenpeace: Η βιομηχανία κρέατος προκαλεί μεγαλύτερη υπερθέρμανση στον πλανήτη από τις πετρελαϊκές
Οι 5 μεγαλύτερες εταιρείες κρέατος και γαλακτοκομικών εκπέμπουν περισσότερο μεθάνιο από ExxonMobil, Shell, Total Eneries, Chevron και BPΔεν κοβετε λιγο το κρεας αντι να μας υποχρεωνετε να παρουμε ηλεκτρικα ;
Να δω pdf φίλτρο κλανιας να μπαίνει σε αγελάδες και μετά ας με πάρει ο ύψιστος , θα τα έχω δει όλα
-
Τα έχω πει εδώ και καιρό! Τεχνητό κρέας που είναι πεντανόστιμο όπως λένε οδοί το δοκίμασαν κσι είναι απαλλαγμένο από όλα τα γονίδιά που προκαλούν αρρώστιες στον άνθρωπο
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα έχω πει εδώ και καιρό! Τεχνητό κρέας που είναι πεντανόστιμο όπως λένε οδοί το δοκίμασαν κσι είναι απαλλαγμένο από όλα τα γονίδιά που προκαλούν αρρώστιες στον άνθρωπο
Τι λες μωρέ αυτό κοστίζει πιο πολύ από το κανονικό και έχει προβλήματα πολλά ακόμα. κάποια που μπορεί να μην ξεπεραστούν κιόλας.
Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει ποτέ σαν εναλλακτική . Μόνο για χαζοεπιδειξη σε ακριβά εστιατόρια θα υπάρχει .
-
Καθόλου πολύ! Ψάξε να δεις! Με την οικονομία κλίμακας θα έρθει στο ίδιο κόστος αλλά και πιο κάτω!!!!!
Απαλλαγμένο από όλες τις τοξικές ουσίες που έχει το κόκκινο κρέας εκ φύσεως και με απίστευτη γεύση οπως λένε! Εκδημοκρατιζει την ποιοτικη τροφη κρεατος! Απλώς θα παίρνουν κύτταρα και θα τα αναπτύσσουν σε θερμόμοκυττιδες! Ούτε σπατάλη πόσιμου νερού! Ούτε νιτρικά, και διαθεσιμα πολλά στρέμματα για καλλιέργειες που θα τρέφουν τον άνθρωπο!
Η διαδικασια εινσι τόσο εύκολη όπου οποιοδήποτε τοπικό εργαστήριο/βιοτεχνια μπορεί να έχει 5-10 καλά και υγιή ζώα όπου θα παίρνει τα κύτταρα τους και θα παράγει όσα κιλά κρέας θέλει! Αυτά θα ζουν ζωάρα μιας και όσο καλυτερα ζουν τόσο καλύτερα τα κύτταρα τους. Ούτε σφαγές, ούτε βία στα ζώα!
Ψαξτο!!! Έπρεπε η ανθρωπότητα να το τρώει εδώ και δεκαετίες!
Ακόμα όμως δεν μπορούνε να αποφασίσουμε σε βασικά πράγματα! Ένας κόσμος ηλιθίων
-
Καθόλου πολύ! Ψάξε να δεις! Με την οικονομία κλίμακας θα έρθει στο ίδιο κόστος!
Απαλλαγμένο από όλες τις τοξικές ουσίες που έχει το κόκκινο κρέας εκ φύσεως και με απίστευτη γεύση οπως λένε! Εκδημοκρατιζει την ποιοτικη τροφη κρεατος! Απλώς θα παίρνουν κύτταρα και θα τα αναπτύσσουν σε θερμόμοκυττιδες! Ούτε σπατάλη πόσιμου νερού! Ούτε νιτρικά, και διαθεσιμα πολλά στρέμματα για καλλιέργειες που θα τρέφουν τον άνθρωπο!
Η διαδικασια εινσι τόσο εύκολη όπου οποιοδήποτε εργαστήριο μπορεί να έχει 5-10 καλά και υγιή ζώα όπου θα παίρνει τα κύτταρα τους και θα παράγει όσα κιλά κρέας θέλει!
Ψαξτο!!! Έπρεπε η ανθρωπότητα να το τρώει εδώ και δεκαετίες!
ειδα ντοκυμαντερ στο you tube και ελεγαν τα προβληματα που αντιμετωπίζουν. Οτι μια αγελάδα εχει ανοσοποιητικό συστημα ενω αυτο πρέπει να ξοδεψουν χρηματα να μην εχει μικροβια κτλ και αλλα τετοια. Γιαυτο το εγραψα αλλιως που να ξέρω από κρέας και βιομηχανικο τεχνιτο μάλιστα αφου είμαι ασχετος με το αντικείμενο
Ειναι πολλες οι προκλήσεις που έχουν να ξεπεράσουν και ακομα και να τις ξεπεράσουν πόσο εύκολα μπορουν να πείσουν ανθρώπους να τρωνε τεχνητο κρέας.
Εγω δεν το βλέπω να γίνεται ποτέ εναλλακτικη αν και εντυπωσιαστηκα φυσικα με την επιστημη
-
Αυτά είναι τεχνίτα θέματα της παραγωγής. Τα έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό.
Σήμερα όλοι μας τρώμε ορμόνες και χημικά στο κρέας με σκοπό να μεγαλώσουν το ζώο γρηγορότερα και να τραφεί όλος ο πλανήτης. Με το κρέας εργαστηρίου δεν χρειάζεται να έχει ορμόνες. Απλώς παίρνεις λιγα ακόμα κύτταρα και φτιάχνεις μονάχα το κρέας που θες, χωρίς το υπόλοιπο ζώο όπου αυτό δεν θα σφαγιάζεται αλλά θα ζει χωρίς άγχος
Όλες οι χώρες θα γίνουν αυτάρκες ωσ προς την διατροφή τους. Οι τιμές του κρέατος θα πέσουν ραγδαία.
Όχι μονάχα θα τρώμε αλλά θα επιβληθεί. Όπως επιβλήθηκε η παστερίωση στο γάλα κτλ. Δεν υπάρχει νερό στον πλανήτη για εμας, τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία. Πολύ απλά δεν μας φτάνει το νερό.
Καταρχήν θα μπορείς να τρως όσο μπέικον θες κσθωσ αυτό θα είναι απαλλγμενο από ότι επηρεάζει την υγεία. Θα μπορούν να του προσθέσουν τα καλά λιπαρά που βοηθούν την υγεία και την καρδιά!!!
Εάν το κάνεις σήμερα αυτό θα βούλωσεις αρτηρίες, ενώ το ζώο που σφάχτηκε για να το φας έχει καταναλώσει τεράστιες ποσότητες πόσιμου νερού, το σφαγείο επίσης έχει μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και έχουν καταστραφεί δεκάδες στρέμματα μόνο για να φάει!!!Όπως η ανθρωπότητα πέρασε στον ηλεκτρισμό και στην ψηφιακή εποχή είναι αναπόφευκτη η μετάβαση στην τροφή εργαστηρίου. Είναι η λογική εξέλιξη του πολιτισμού μας
-
Αυτά είναι τεχνίτα θέματα της παραγωγής. Τα έχουν λύσει σε μεγάλο βαθμό.
Σήμερα όλοι μας τρώμε ορμόνες και χημικά στο κρέας με σκοπό να μεγαλώσουν το ζώο γρηγορότερα και να τραφεί όλος ο πλανήτης. Με το κρέας εργαστηρίου δεν χρειάζεται να έχει ορμόνες. Απλώς παίρνεις λιγα ακόμα κύτταρα και φτιάχνεις μονάχα το κρέας που θες, χωρίς το υπόλοιπο ζώο!
Όλες οι χώρες θα γίνουν αυτάρκες ωσ προς την διατροφή τους
Όχι μονάχα θα τρώμε αλλά θα επιβληθεί. Όπως επιβλήθηκε η παστερίωση στο γάλα κτλ. Δεν υπάρχει νερό στον πλανήτη για εμας, τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία. Πολύ απλά δεν μας φτάνει το νερό.
Καταρχήν θα μπορείς να τρως όσο μπέικον θες κσθωσ αυτό θα είναι απαλλγμενο από ότι επηρεάζει την υγεία. Θα μπορούν να του προσθέσουν τα καλά λιπαρά που βοηθούν την υγεία!!!!
Εάν το κάνεις σήμερα αυτό θα βούλωσεις αρτηρίες, ενώ το ζώο που σφάχτηκε για να το φας έχει καταναλώσει τεράστιες ποσότητες πόσιμου νερού, το σφαγείο επίσης έχει μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και έχουν καταστραφεί δεκάδες στρέμματα μόνο για να φάει!!!Όπως η ανθρωπότητα πέρασε στον ηλεκτρισμό και στην ψηφιακή εποχή είναι αναπόφευκτη η μετάβαση στην τροφή εργαστηρίου. Είναι η λογική εξέλιξη του πολιτισμού μας
Δεν εχουν ξεπεραστει τα προβληματα ακόμα που υπάρχουν και είναι πανάκριβο
Οταν λυθουν και αν λυθουν το συζηταμε. Εγω δεν είμαι αρνητικος
αν και το αρνακι στην σούβλα το πάσχα δεν το αλλάζω
-
Του ποτε είναι το ντοκιμαντέρ??? Το κόστος πέφτει με την παραγωγή. Ένα αυτοκίνητο κοστίζει εκατομμύρια μέχρι να μπει στην μαζική παραγωγή
-
Του ποτε είναι το ντοκυ. Έχω δει να τρώνε δοκιμαστικά
και στο ντοκυμαντερ τρωγανε και πουλιόταν σε ακριβα εστιατόρια. βαριεμαι τωρα να το ψάξω αλλα αν το βρω θα στο στείλω. φετος το είδα και νομίζω δεν ήταν πολυ παλιό
-
Ένα διάσημο που θυμάμαι ήταν δέκα ετών! Οκ... Οπότε βρεις πες
-
Τόσο απλά θα περάσουμε σε αυτήν την εποχή
Καθαρό κρέας με έξτρα πρωτεϊνη χωρίς κάποια συγκεκριμένα γονίδια που αποδείχθηκε πως προκαλούν βλάβη στον άνθρωπο.
Στην αρχή θα υπάρξει φόβος, μετά δοκιμή, μετά συνήθεια και τέλος πλήρης αποδοχή!
-
Τόσο απλά θα περάσουμε σε αυτήν την εποχή
Καθαρό κρέας με έξτρα πρωτεϊνη χωρίς κάποια συγκεκριμένα γονίδια που αποδείχθηκε πως προκαλούν βλάβη στον άνθρωπο.
Στην αρχή θα υπάρξει φόβος, μετά δοκιμή, μετά συνήθεια και τέλος πλήρης αποδοχή!
-
But the cost of producing this alternative has provided a barrier to most consumers. The first lab-produced beef burger cost a whopping $325,000 back in 2013. Producers have since slashed production costs by 99 percent to roughly $17 per pound. Singapore approved cultivated meat for consumption in 2020, opening the floodgate for investors.
That same year, over 100 lab-grown meat start-ups secured around $350 million in funding. The number ballooned to $1.4 billion in 2021.
Still, hurdles remain in both broad sentiment and price parity. Regulatory challenges, the need for substantial investments, supply chains, and shifting global meat consumption habits stand in the path of lab-grown meat's broader acceptance.
Cultivated meat promises not only to match conventional meat in flavor but perhaps even surpass it. Freed from the constraints of industrial farming, manufacturers can replicate the cell lines of premium animals like ostrich or wild salmon.
-
Έχω την αίσθηση πως ο τύπος για τα κλίκς λέει ότι να ναι! Δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν πληρώνεται από την βιομηχανία κρέατος προκριμένου να δυσφημίσει κάτι που πραγματικά θα σώσει τον κόσμο και το οικοσύστημα!
-
νε εντύπωση εάν πληρώνετε από την βιομηχανία κρέατος προκριμένου να δυσφημίσει κάτι που πραγματικά θα σώσει τον κόσμο και το οικοσύστημα!
μπορει. Ειναι πράγματα που εγώ δεν εχω υποβαθρο αλλα φαινεται πειστικο. Δεν θελω να συνεχίσω σε κάτι που είμαι ασχετος
απλά δεν πιστεύω ότι θα συμβει χωρις να είμαι σίγουρος
-
Ούτε εγώ είμαι ειδικός!
Αλλά έχω παρακολουθήσει διαφορα TEDx με σοβαρούς επιστημονες! Έχω μιλήσει με γενετιστές που γνωρίζω προσωπικά! Είναι η λογική εξέλιξη του πολιτισμού μας!
-
Ούτε εγώ είμαι ειδικός!
Αλλά έχω παρακολουθήσει διαφορα TEDx με σοβαρούς επιστημονες! Έχω μιλήσει με γενετιστές που γνωρίζω προσωπικά! Είναι η λογική εξέλιξη του πολιτισμού μας!
ειπα δεν το αποκλείω αλλα αυτη την στιγμη δεν το πιστεύω κιόλας.
Ας συμβει πρωτα σε μεγαλή κλίμακα να φτιαχνουν τεχνητο κρέας και το συζητάμε. Προς το παρόν δεν παράγεται ουτε καν σε μικρή αλλα σε απειροελαχιστη συγκρινομενη με το πραγματικο κρεας.
-
Σαν τα ηλεκτρικά είναι! Πριν 10 έτη φανταζόσουν ότι θα έχεις ev και δη γιαλαντζί Toyota????
Δες το άρθρο που έβαλα! 99% μείωση του κόστους κσι συνεχως πέφτει!
Επενδύσεις δισεκατομμυρίων
Η σύγκριση με την κτηνοτροφία είναι άτοπη! Είναι σαν συγκρίνουν το σύνολο των θερμικών αυτοκινήτων με τα νέα Tesla. Εφόσον τα θερμικά είναι περισσότερα άρα θα είναι καλύτερα! Έτσι θα σκέφτεται ο κόσμος!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης