-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μάλλον μιλάτε για διαφορετικούς κινητήρες.
Προφανώς.
Αυτόν τον δίλιτρο με μπουζί και πιεστική καύση συνάμα, με τον κομπρέσορα και τα 200 άλογα, θα ήθελα πολύ να τον οδηγήσω πάντως.
Και εγώ θα ήθελα πολύ να το οδηγήσω, αλλά με τίποτα να το αγοράσω ας κάνουν άλλοι το beta testing του.
Το αστείο είναι κάτι παρόμοιο μου είπε άτομο που δουλεύει σε engine development για ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.
-
In Mazda we trust!!!
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Μάλλον μιλάτε για διαφορετικούς κινητήρες.
Προφανώς.
Αυτόν τον δίλιτρο με μπουζί και πιεστική καύση συνάμα, με τον κομπρέσορα και τα 200 άλογα, θα ήθελα πολύ να τον οδηγήσω πάντως.
Και εγώ θα ήθελα πολύ να το οδηγήσω, αλλά με τίποτα να το αγοράσω ας κάνουν άλλοι το beta testing του.
Το αστείο είναι κάτι παρόμοιο μου είπε άτομο που δουλεύει σε engine development για ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.
Δεν ήμουν εγώ
-
Σοβαρά είσαι engines engineer Aikbill?
-
Όχι.
-
-
Παρουσιασούλα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού:
https://arstechnica.com/cars/2019/01/th ... der-30000/
-
Ωραίο εσωτερικό και όχι ξεκάρφωτο και τεράστιο το infotainment.
-
Για τον κινητήρα που λέτε, νομίζω είναι ο ίδιος 2λιτρος skyactiv με 155 ίππους, που έχει το Mazda 6 2015 που οδηγώ.
Με 6ταχυτο αυτόματο κιβώτιο, να ενημερώσω πως η κατανάλωση που βλέπω στον υπολογιστή του, είναι 8.1-8.2λτ με την βενζίνη 91 που έχουν στις αραβικές χώρες και σπάταλη οδήγηση, με μόνιμο κλιματισμό, κ.α. ....
Σκέπτομαι πως ένας ίδιας τεχνολογίας 1.5λτ σε μικρότερο αυτοκίνητο (και με πιο αποδοτικά ευρωπαϊκά καύσιμα), σίγουρα θα είναι 20% ή και 30% πιο οικονομικός.
Ελπίζω να ξεκινήσει ξανά η εταιρεία στην Ελλάδα, γιατί τα αυτοκίνητα της πλέον, σχεδιαστικά και οδηγικά αλλά και σε ποιότητα, δεν έχουν αντίπαλο...Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Στην Ευρώπη για την ώρα φαίνεται ότι θα έρθει με τον 2,0 βενζίνη 122 άλογα (lol) και τον 1,8 diesel 115 άλογα.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Στην Ευρώπη για την ώρα φαίνεται ότι θα έρθει με τον 2,0 βενζίνη 122 άλογα (lol) και τον 1,8 diesel 115 άλογα.Και με τον 2.0 με τα 120 και με τον 2.0 με τα 150 και με τον 2.0 με τα 165. Δεν είναι 'ανάπηρη' η Mazda, πριν 28 χρόνια έβγαζε δίλιτρο V6 με 160 άλογα στο Eunos 500 (Xedos 6). Απλά βγάζει διάφορες ιπποδυνάμεις, ανάλογα με την αγορά (φορολογία κλπ).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην Ευρώπη για την ώρα φαίνεται ότι θα έρθει με τον 2,0 βενζίνη 122 άλογα (lol) και τον 1,8 diesel 115 άλογα.
Και με τον 2.0 με τα 120 και με τον 2.0 με τα 150 και με τον 2.0 με τα 165. Δεν είναι 'ανάπηρη' η Mazda, πριν 28 χρόνια έβγαζε δίλιτρο V6 με 160 άλογα στο Eunos 500 (Xedos 6). Απλά βγάζει διάφορες ιπποδυνάμεις, ανάλογα με την αγορά (φορολογία κλπ).
Δεν ξέρω τι είναι ή τι δεν είναι η Mazda, αλλά αυτή την στιγμή, στην Ευρώπη υπάρχει configurator στην Mazda Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και έχουν μόνο σαν επιλογή έναν 2,0 βενζίνη 122 άλογα, και έναν 1,8 diesel 116 άλογα.
Αν έχεις άλλες πιο ανανεωμένες πηγές μπορείς να τις μοιραστείς μαζί μας.
-
Προφανώς οι λοιποί κινητήρες έπονται.
-
Υπάρχουν τα δεδομένα για ροπή και ρύπους για το δίλιτρο με 122 ίππους;
Τώρα που ο κυβισμός δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας, ίσως έχει κάνει κάτι καλό η Mazda που θα ταιριάζει στην Ευρωπαϊκή αγορά και θα είναι ακμαίο και μετά από 10 χρόνια, αντίθετα με τα τούρμπο μινιατούρες... -
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Υπάρχουν τα δεδομένα για ροπή και ρύπους για το δίλιτρο με 122 ίππους;
Τώρα που ο κυβισμός δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας, ίσως έχει κάνει κάτι καλό η Mazda που θα ταιριάζει στην Ευρωπαϊκή αγορά και θα είναι ακμαίο και μετά από 10 χρόνια, αντίθετα με τα τούρμπο μινιατούρες...213 Nm - 4000 RPM
122 hp - 6000 RPM
117-119 g/km CO₂
5,1/4,3/6,4 L/100 km
10,4 s, 0-100 km/h -
Μόνο οι εξαιρετικές καταναλώσεις, που είναι 1000cc κάτω και τα χαμηλά τέλη λόγω ρύπων,μου αρκούν για να μπει ψηλά στη λίστα των επιλογών. Τα λοιπά, ποιότητα, αξιοπιστία, οδηγική απόλαυση τα θεωρώ δεδομένα.
-
Και μόνο τα 2000κεκ βέβαια αρκούν για να βγει από την λίστα των περισσότερων Ελλήνων.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και μόνο τα 2000κεκ βέβαια αρκούν για να βγει από την λίστα των περισσότερων Ελλήνων.+1
-
Τα 2 λίτρα είναι πρόβλημα για την Ελλάδα, αλλά τα Mazda είναι πολύ καλά, ποιοτικά και αξιόπιστα αυτοκίνητα. Προσωπικά όταν πηγαίνω σε 2000+ κυβικά επιλέγω κάτι γρήγορο (όπως το 9-3 μου με τα 195 άλογα). Περιμένω τις πρώτες δοκιμές με τον δίλιτρο Skyactiv X. Θα πρέπει να είναι υπέροχο αυτοκίνητο. Δυστυχώς δεν θα το δούμε στα μέρη μας...
-
Eγώ πάντως τους θερινούς μήνες βλέπω πολλά 6αρια και cx με ξένα νούμερα φυσικά. Μια χαρά φαίνεται να πουλάνε στην Ευρώπη...
Mazda 3 2019