-
Για να λήξουμε την κουβέντα εδώ, ας συγκρίνουμε δίλιτρα ντίζελ μικρομεσαία με στατιστικά στοιχεία για τη μέση κατανάλωση από το spritmonitor. Πιο δίκαια δεν γίνεται, νομίζω
Golf GTD (184hp): 6,4 lt/100Km - Mazda 3 Skyaktiv-G (120hp): 6,4 lt/100Km - Mazda 3 Skyaktiv-X (180hp): 6,8 lt/100Km.
Θα ηθελα να μου εξηγησεις αυτα τα νουμερα.
Σε ρωτω ως ο κλασικος ξερολας ελληνας που επιμενει χωρις να το ψαχνει και να γνωριζει του τι λεει. (Μες τις ακρες οι γεματοι αγαπη χαρακτηρισμοι σου για εμενα σε σχετικο θεμα με σχεση τους νεους βενζινοκινητηρες και τους ντιζελ).
Θα ηθελα, να μου πεις τον λογο και να μου εξηγησεις το γιατι...ακριβως επειδη τα γραπτα μενουν.
-
Σωστα superat ...(προσωπικα ετσι σε θελω....χωρις ερωτησεις για ψαρεμα...μ αρεσει που βαζεις κατευθειαν τις πηγες ωστε να μην ψαχνομαστε του τι εννοεις αλλα αντι αυτου να μαθαινουμε νεα πραγματα)
Να σε ρωτησω μιας και εβαλες τον ανωθεν χαρτη...δωσε αν θελεις lhv που υπολογιζεις βενζινη 95αρα και 97αρα οπως και για diesel.
Αληθεια, αυτο που εβαλες απο ποιον κινητηρα ειναι;;;;
Απο την αλλη να σε ρωτησω, μιας και σε βρηκα ευκαιρο, για τα δυο 250 -260 αρια που βλεπω στον χαρτη, τι παιζει με αυτα;;;
Στο ενα υπαρχουν χαμηλες απωλειες τριβης, εξατμισης κτλ στο αλλο υψηλοτερες και στο ιδιο καυσιμο παρουσιαζουν ιδιο efficiency...πως το εξηγεις;;;
Συνεπως μονο αυτος ο χαρτης δεν μας δειχνει ολη την εικονα του efficiency, χρειαζονται και αλλοι υπολογισμοι αλλων μεταβλητων, οπως την θερμικη efficiency, σωστα;;;
-
Super@T wrote:
Ο X κινητήρας έχει μηχανικό υπερσυμπιεστή για να αυξάνει τον αέρα εκεί που λειτουργεί σαν CI.
Δίκιο έχεις. Λάθος μου που δεν το είχα προσέξει. Απλώς είναι κάτι που στην ουσία δεν πολυαναφέρεται, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας του είναι τελείως διαφορετικός με τους συμβατικούς κομπρέσσορες που δουλεύουν από το ρελαντί ως τις μεσαίες στροφές. Εδώ όπως φαίνεται δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα σε απόδοση αλλά μόνο σε κατανάλωση, καθώς το μόνο που κάνει είναι να προσθέτει αέρα για να φτωχαίνει το μίγμα στις ψηλές στροφές.
Γνωριζεις σε τι λ φτανει;;;
Στις κοντρες και στην κριτικη με κοσμητικα επιθετα αγαπης, πρωτος εισαι.
Υ.γ
https://www.iol.co.za/motoring/road-tests/tested-golf-gtd-is-all-torque-but-no-action-11555640
'Diesel-powered hot hatches simply don’t exist in our market, but even if it doesn’t kick as hard as the GTI, the GTD offers some decent pep for fans of oil burners.
Yes, diesel enthusiasts still exist. I’m one of them. I’m disappointed in VW’s advertising strategy, not the car.'
Χαρη να παρεις το diesel, εχει και ωφελιμη περιοχη καπου στις 1600 σ.α.λ... και χειροκινητο φυσικα.
-
Ρε συ γύρε, πάλι χαζομάρες λες! Και για να σε προλάβω, οι χαζομάρες δεν συνιστούν κοσμητικό επίθετο, γιατί δε σε λέω χαζό. Μπορεί ενίοτε να κάνεις το χαζό, αλλά σίγουρα χαζός δεν είσαι! Κολλάς απλώς στις απόψεις σου και δεν στρίβεις με τίποτα, αλλά αντιθέτως προσπαθείς να διαστρέψεις τα επιχειρήματα των άλλων. Στα καθ' ημάς τώρα:
-
Για τις καταναλώσεις που ανέφερα δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω να εξηγήσω. Το ποστ είναι πολύ σαφές και δεν σηκώνει ερμηνείες.
-
Για το GTD πάλι χαζομάρες λες! Πετάς ένα νούμερο (1600 στροφές ωφέλιμο εύρος) που και δεν στέκει και το ρίχνεις για λόγους εντυπωσιασμού. Ο κινητήρας δεν είναι ένα αγγούρι μόνο του, αλλά ένα σύνολο με τη μετάδοση. Οπότε τα ντίζελ καλύπτουν το περιορισμένο εύρος τους με τις μακρύτερες σχέσεις. Και τελικά αυτό που μετράει είναι π.χ. η τρίτη σχέση να τραβάει καλά από τα 50 ως τα 120 χ.α.ω. Αν π.χ. το ντίζελ θα έχει πάει από τις 1700 ως τις 4000 στροφές και ο βενζινοκινητήρας από τις 2500 ως τις 6000 για να καλύψουν το ίδιο εύρος ταχυτήτων, λίγη σημασία έχει για το χρήστη. Όσο για το GTD μπορείς να δεις στη μπλε καμπύλη από κάτω ότι έχει ωφέλιμο εύρος (για σπορ οδήγηση, γιατί για κανονική είναι μεγαλύτερο) από τις 1800 ως τις 4200 στροφές τουλάχιστον.
Ας το κλείσουμε λοιπόν εδώ...
-
-
Από την στιγμή που δεν έχετε τις σχέσεις των ταχυτήτων ή έστω το km/1000 rpm, μόνο υποθέσεις μάλλον μπορείτε να κάνετε.
Να σε ρωτησω μιας και εβαλες τον ανωθεν χαρτη...δωσε αν θελεις lhv που υπολογιζεις βενζινη 95αρα και 97αρα οπως και για diesel.
42 - 43 MJ/kg είναι τυπικές τιμές για βενζίνη/πετρέλαιο.
Συνεπώς μόνο αυτός ο χάρτης δεν μας δείχνει όλη την εικόνα του efficiency, χρειάζονται και άλλοι υπολογισμοί άλλων μεταβλητών, όπως την θερμικη efficiency, σωστα;;;
brake efficiency, thermal efficiency, brake thermal efficiency ή όπως το λέει ο καθένας δείχνει. Αυτό σε ενδιαφέρει, τι βγαίνει στον στρόφαλο. Αυτή είναι όλη η εικόνα. Εκτός και αν σχεδιάζεις κινητήρες που σε ενδιαφέρουν και τα υπόλοιπα.
-
Κατσε ρε συ κατι δεν καταλαβαινω. Στον χαρτη εχεις δυο σημεια με ιδιο Bmep σε διαφορετικες σ.α.λ
Αυτα τα σημεια εχουν ιδιες απωλειες;;;
-
Δεν καταλαβαίνω τι λες. Το bmep είναι σαν κανονικοποιημένη ροπή.
-
Κατσε θα το ψαξω και θα σε ρωτησω για διευκρινησεις σε οτι δεν το καταλαβαινω...θα τα γραψω στο θεμα με τα τεχνικα για να μη χαλαμε το θεμα του πενταμορφου και εξαιρετικου mazda 3.
Πολυ ενδιαφερον θεμα παντως.....ευκαιρια να ξανα θυμηθω πολλα παραγματα Πολυ μ αρεσουν αυτα. Με τις ωρες μπορω να ασχολουμε.
-
Χαρη εχεις μπερδευτει.
Αν τα γνωριζες καλυτερα θα μου εξηγουσες καλυτερα το διαγραμμα που μου εβαλες. (Tip ...το peak της ροπης και η καμψη της καμπυλης της σε συναρτηση του λογου γραναζιων του κιβωτιου, δες ποσο γρηγορα χανει, εδω που τα λεμε ειναι ωραιος κινητηρας αλλα δεν παυεο να εχει τετοια χαρακτηριστικα) για αυτο μιλησα για ωφελιμο ευρος ροπης...οχι για συνολικο ευρος. Μην τα μπερδευεις.
Το ευρος και οι χαμηλοτερες στροφες ειναι το ολο θεμα μας. Αλλο το φασμα καο υψος των στροφων που λες στην μια περιπτωση και τελειως αλλο στην αλλη (μιλαμε παντα για την ιδια ιπποδυναμη).
Οχι Χαρη αυτο δεν ειναι και δεν λεγεται σπορ. Απλα τραβα σαν φορτηγο απο λιγες σ.α.λ σε χαλαρη οδηγηση και ειναι ευκολο στην καθημερινη οδηγηση. Αυτο ναι.
Αλλο πραγμα ομως η σπορ οδηγηση και τα στροφιλικια και τα ανοιγματα σε ευθειες και ξανα στροφιλικια...
Σε ενα GTD που εχεις κολλησει με τα diesel και τον 'και καλα' σπορτιφ χαρακτηρα τους (dieselhead εισαι οχι petrolhead
), θα χρειαζεσαι συνεχως αλλαγη σχεσεων κιβωτιου για να ακολουθησεις τον skyactive x και ολα αυτα γιατι;;; Για την καταναλωση φυσικα. Εδω ερχεται και το (1) που αναφερω πιο κατω.
Στα του (1) να υπενθυμησω οτι οι κινητηρες που βλεπουμε ειναι βενζινης εναντι diesel. Εγω σε αλλο forum εγραφα και προσπαθουσα να αναφερω τον λογο (χαρτες bmep, θερμικη αποδοση, συμπιεση, δυνατοτηες καυσιμων κτλ) που μπορει να συμβει αυτο στους συγχρονους κινητηρες βενζινης και το κλείσιμο της ψαλιδας σε εντυπωσιακο βαθμο, ενω με 'κακολογουσες';
Αλλοι κινητηρες βενζινης χρησιμοποιουν διπλα μπεκς, ατκινσον κυκλο, υψηλη συμπιεση, πολυ καλη διαχειρηση της θερμοκρασιας κτλ.
Υ.γ Ξερω τι σημαινει χαρακτηρισμος μη φοβασαι, οτι εχεις κανει χαρακτηρισμους στο προσφατο παρελθον εχεις κανει. Αλλο αν δεν το θυμασαι. Βαριεμαι να το ψαξω και εγω.
Τσπ, παμε παρακατω.
Υ.γ1 Για να παμε και στην ουσια περα απο χαζες μας διαμαχες... παρατηρησε το μεγαλειο του κινητηρα αυτου. Με λιγοτερα οκτανια λειτουργει σαν diesel. Εχει ξεσπασμα ροπης σε χαμηλες σ.α.λ (αυτο που σ αρεσει δηλαδη και με το κλασσικο ξεφουσκωμα πιο πανω)
Δηλαδη με φθηνοτερη βενζινη (στην Ελλαδα δεν εχουμε) εχεις diesel, ενω με κανονικη (95ron) εχουμε ατμοσφαιρικο με χαρακτηριστικα σχεδον σαν turbo βενζινης (1600 κ.εκ)....αλλα με καταναλωση παλι σαν diesel
Δες παραλληλα και το ευρος ροπης πριν το σταδιακο ξεφουσκωμα της.
Τι να λεμε τωρα;;;
Εκπληκτικος κινητηρας και ετη μπροστα απο ολους.
Λετε εκει στη mazda τα μυαλα της εταιριας να μην γνωριζουν του τι κανουν;
Εχουμε να δουμε πολλα απο τη mazda, διοτι πλεον αναλογα την ποιοτητα του καυσιμου με αυτην την τεχνολογια, spcci, εχεις πλεον δυο κινητηρες σε εναν με πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα απο τους diesel.
Στο ιντερνετ αλλωστε υπαρχουν αρθρα που αναφερουν για πρωτοτυπους κινητηρες με πολυ πιο εντυπωσιακα στοιχεια και χρακτηριστικα απο τον skyactive x
-
Μετά από τόσες αναλύσεις θα μπορούσα να έχω την άποψή σας για τον diesel που φοράει αυτή την στιγμή το Mazda3 καθώς είναι το μόνο μηχανικό σύνολο που σηκώνει η τσέπη μου στο συγκεκριμένο όχημα; Εκτιμώ τα εγγενή του χαρακτηριστικά με τον μεγάλο κυβισμό την εποχή του downsizing και τις χαμηλές πιέσεις που λογικά δίνουν πόντους στην μακροζωία του κινητήρα. Στα νούμερα δεν βλέπω να υστερεί 0-100/ρεπρίζ αλλά αυτό το 116ps στον λαιμό μου κάθετε. Δεν έχω την αφέλεια να επιθυμώ να βάζει φωτιά στην άσφαλτο ένας μικρομεσαίος diesel. Απλά δεν ξέρω αν επαρκούν για άνετο ταξίδι (φορτωμένο με clima, προσπεράσεις) τα 27 Nm ροπής καθώς σε άλλο post που έγινε η ίδια κουβέντα υπήρξαν επιχειρήματα οτι η ροπή από μόνη της δεν λέει κάτι. Πρακτικά δεν μπορώ να τον οδηγήσω ώστε να δω ο ίδιος πως πάει (όσο μπορείς σε 1 td) γιατί έχουν μόνο CX30 στην εδώ αντιπροσωπεία diesel και θα φέρουν κάποια στιγμή το 3 αλλά Skyactive G. Είχαν το 1.5 λέει αλλά το πούλησαν....
Επίσης θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι ακόμα. Θεωρείται υπερβολικό τον 'φόβο' μου για την aftersales υποστήριξη της Mazda; Η αντιπροσωπεία τώρα στήνει πλήρες συνεργείο από οτι μου είπε ο πωλητής. Έξω εξουσιοδοτημένα συνεργεία Mazda δεν βλέπω να πω την αλήθεια (μιλάω για μετά εγγύησης εποχή). Στον παρελθόν θυμάμαι τα προβλήματά της με διαθεσιμότητα και υψηλές τιμές ανταλλακτικών. Λέτε να πάθουμε οτι οι Hondaκηδες με τον 'Σ';...
ΥΓ: Θα ήθελα τις απόψεις φίλων και 'εχθρών'. Αν είναι να ανέβω πάνω από το ταβάνι των 30.000€ να το κάνω για κάτι που πραγματικά αξίζει...
-
Μα καλα....εχουν κινητηρες βενζινης στα δυο λιτρα που τους χτυπουν απο παντου οι φοροι και εχουν και εναν στα 1,8 και diesel που λες αντε...στους πραγματικα μεσαιους και οχι μικρομεσαιους τους βολευει...και τι κανεις μολις εχεις test drive;;;;
Το πουλας.
Μιλαμε ειμαστε γενικα ως λαος και επιχειρηματιες απιστευτοι.
Μονο απο αυτο θα τους φοβομουν...την νοοτροπια τους δηλαδη.
-
Πάλι χαζομάρες λες γύρε!
Επί τροχάδην θα σου πω ότι μια χαρά μπορώ να διαβάσω ένα διάγραμμα ιπποδύναμης ή ροπής.Αλοίμονο αν δεν μπορούσα, έχοντας βγάλει κι ένα πολυτεχνείο (δεν θα το ανέφερα ποτέ, αλλά με προκαλείς). Εσύ αλήθεια γιατί δεν μας αποκαλύπτεις το ακαδημαϊκό σου επίπεδο και τον τομέα των σπουδών σου;
Η αναφορά σε diesel έγινε μόνο και μόνο γιατί εσύ την εισήγαγες στο θέμα όταν πέταξες την τριμέγιστη χαζομάρα ότι την κατανάλωση του Skyaktiv X δεν μπορούν να την πιάσουν τα δίλιτρα ντίζελ αντίστοιχης ιπποδύναμης.
Οπαδός του ντίζελ (dieselhead) δεν είμαι και το έχω ξεκαθαρίσει λέγοντας αρκετές φορές σε παλιότερα ποστ ότι το ντίζελ για μένα είναι λύση ανάγκης, Και ότι αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά κριτήρια (ειδικά εν μέσω κρίσης) δεν υπήρχε καμία περίπτωση να προτιμήσω ένα ντίζελ έναντι ενός βενζινοκινητήρα. Επίσης ποτέ δεν μίλησα για το σπορτιφ χαρακτήρα των ντίζελ. Αυτό είναι κάτι που εσύ αυθαίρετα έβαλες στο στόμα μου, στα γνωστά πλαίσια της 'γκεμπελικής' τακτικής σου. Λέγε, λέγε κάτι θα μείνει...
Γενικά συνεχίζεις την τακτική της σουπιάς που ξαμολάει μελάνι για να ξεφύγει όταν στριμωχτεί. Εντέλει δεν αξίζει να συνεχίσω την κουβέντα μαζί σου επί του θέματος. Νίκησες και πάλι!
-
Χρήστο, γιατί δεν οδηγείς το CX30 diesel; Θα έχεις μια πολύ καλή εικόνα του κινητήρα και του τρόπου που λειτουργεί και αποδίδει. Απλώς το 3 θα είναι λίγο πιο γρήγορο με τον ίδιο κινητήρα.
Κατά τ' άλλα δεν βρίσκω κανένα λόγο να πας στα 31 χιλιάρικα για μικρομεσαίο ντίζελ 116 ίππων, όταν μπορείς να πας σε πάρα πολλά βενζινοκίνητα μικρομεσαία 130-180 ίππων με 6,7 ή και 10 χιλιάρικα λιγότερα. Τη διαφορά αυτή δεν θα την αποσβέσεις ΠΟΤΕ! Και θα έχεις και ένα πολύ πιο αδύναμο αυτοκίνητο με ένα σαφώς πιο τραχύ κινητήρα...
Καταλαβαίνω πόσο πολύ γουστάρεις το 3 (όντως είναι ερωτεύσιμο) αλλά με τους κινητήρες του και την τιμολόγηση του έχει θέσει εαυτόν εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Οπότε καλό θα ήταν να αναρωτηθείς αν αξίζει να πληρώσεις τόσο ακριβά την κ@άλα σου...
-
Ειρήνη ημίν! Ρε παιδιά λίγη βοήθεια και σε εμάς τους μέσους οδηγούς χωρίς πτυχία Πολυτεχνείου και ειδικές γνώσεις μπορείτε να δώσετε; Αξίζει το συγκεκριμένο diesel να δώσω σχεδόν 5000€ επιπλέον του 2L; Η διαφορά στο τεκμήριο είναι πολύ μικρή (1800cc = 7600€ & 2000cc = 8800€). Με τα σχεδόν 5000€ βγάζεις 10-12 χρόνια φόρο πολυτελείας αν δεν καταργηθεί...
Και μια μάλλον κακή πληροφόρηση που είχα πριν λίγο από τις πωλήσεις. Πήρα να με βάλουν σε λίστα για το td που θα φέρουν σε λίγες ημέρες. Μάλλον το diesel θα φέρουν. Το κακό είναι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα sedan να τα εισάγουν μόνο αυτόματα λέει...
-
Μετά από τόσες αναλύσεις θα μπορούσα να έχω την άποψή σας για τον diesel που φοράει αυτή την στιγμή το Mazda3 καθώς είναι το μόνο μηχανικό σύνολο που σηκώνει η τσέπη μου στο συγκεκριμένο όχημα; Εκτιμώ τα εγγενή του χαρακτηριστικά με τον μεγάλο κυβισμό την εποχή του downsizing και τις χαμηλές πιέσεις που λογικά δίνουν πόντους στην μακροζωία του κινητήρα. Στα νούμερα δεν βλέπω να υστερεί 0-100/ρεπρίζ αλλά αυτό το 116ps στον λαιμό μου κάθετε. Δεν έχω την αφέλεια να επιθυμώ να βάζει φωτιά στην άσφαλτο ένας μικρομεσαίος diesel. Απλά δεν ξέρω αν επαρκούν για άνετο ταξίδι (φορτωμένο με clima, προσπεράσεις) τα 27 Nm ροπής καθώς σε άλλο post που έγινε η ίδια κουβέντα υπήρξαν επιχειρήματα οτι η ροπή από μόνη της δεν λέει κάτι. Πρακτικά δεν μπορώ να τον οδηγήσω ώστε να δω ο ίδιος πως πάει (όσο μπορείς σε 1 td) γιατί έχουν μόνο CX30 στην εδώ αντιπροσωπεία diesel και θα φέρουν κάποια στιγμή το 3 αλλά Skyactive G. Είχαν το 1.5 λέει αλλά το πούλησαν...
Ένα θέμα είναι ότι δίνεις €30 k και θες να έχεις αλογά ίσως ακόμα και αν δεν τα χρειάζεσαι γιατί τόσα λεφτά έδωσες κ.τ.λ. και εκεί χάνει πάλι με αυτόν τον κινητήρα.
-
Ασε μας ρε γαντι του μποξ και εσυ..,να μαλωσουμε με την ησυχια μας
Ουτε εγω εβγαλα πολυτεχνειο, σε αλλη επιστημη εχω πτυχιο, οποτε δεν μπορω να καταλαβω το τι λες
Δεν μπορω να σε βοηθησω.
-
@Lap δεν χρειάζεται να είσαι ο Κριμιζής για να απαντήσεις στην απλή ερώτηση αν αξίζει να δώσει κάποιος +5000€ για ένα Diesel 18άρι με 116ps αντί 2L βενζινοκινητήρα με 122ps. Η λογική λέει οτι θα έχουν παραπλήσιες επιδόσεις με λίγο μεγαλύτερες καταναλώσεις για τον βενζίνης. Αν τώρα σου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι επειδή 'μάλωσες' με τον Χάρη πάω πάσο...
Όταν κατέβει το αίμα από το κεφάλι είμαι εδώ όλος αυτιά να ακούσω εσένα και όλους τους υπόλοιπους. Ο Χάρης προς τιμήν του (που έχουμε φάει και εμείς τα μουστάκια μας πολλάκις) απάντησε ωραιότατα και τον ευχαριστώ. Μην κάνεις σαν χοντρή έφηβη με κολλητή μουν@ρ@ που μόλις βρήκε γκόμενο ρε φίλε, είσαι πολύ cool γενικά....
-
Χρήστο, όπως σου απάντησα, κατά την προσωπική μου άποψη δεν αξίζει να πας σε 3άρι ντίζελ. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν αξίζει να πας σε κανένα 3άρι (ούτε βενζίνη) με τους κινητήρες και την τιμολόγηση που έχει, σε συνδυασμό με το ελληνικό φορολογικό σύστημα. Υπάρχουν εξίσου ή και περισσότερο ικανά μικρομεσαία, πολύ φθηνοτερα, είτε καταλήξεις σε ντιζελ είτε σε βενζίνη.
Καταλαβαίνω ότι έχεις πέσει στη 'λούμπα' να ερωτευτείς το αυτοκίνητο αυτό. Όλοι το έχουμε πάθει κάποια στιγμή. Πάρε μια μικρή απόσταση για να συνειδητοποιήσεις ότι τελικά δεν αξίζει να πληρώσεις τη λαμαρίνα που δάγκωσες τόσο ακριβά. Αν π.χ. αύριο έρθει το νέο Leon FR (κούκλα είναι το άτιμο) σε 1.5 mild hybrid με 150 ίππους στα 23-24 χιλιάρικα, πότε θα αποσβέσεις τα 8 χιλιάρικα της διαφοράς με το 3άρι ντίζελ; ΠΟΤΕ! Αν σήμερα αγοράσεις τη σειρά 1 με το σπορ πακέτο στα 28 χιλιάρικα με τον 1.5 με τα 140 άλογα, πόσα χρόνια θα περιμένεις για να αποσβέσεις τη διαφορά τιμής; Τυχαία παραδείγματα αυτοκινήτων αυτά, με πολύ πιο ισχυρούς και ευχάριστους κινητήρες από τον 1.8 ντίζελ της Mazda. Μην κολλάς σε αυτά, λίγο πολύ όλοι οι κατασκευαστές διαθέτουν αντίστοιχες, σαφώς πιο συμφέρουσες προτάσεις.
Αν βέβαια είσαι σούπερ άνετος οικονομικά, follow your heart! Πήγαινε όμως τότε για το Skyaktiv X, να ευχαριστηθείς αλογάκια και ποιότητα λειτουργίας (είναι λίγο τραχύς από ότι λένε αλλά καμία σχέση με ντίζελ). Την κατανάλωση θα κοιτάς όταν είσαι τόσο απλαδούρας;
-
@Harisma23 καμία αντίρρηση για το Leon είναι κυυκλί ζωγραφιστό και αν δεν μου κάνει σε χώρους ως hatch το sw είναι επίσης πανέμορφο. Αλλά είναι VAG και στο εσωτερικό του είναι όλα αφής. Δεν υπάρχει διακόπτης ούτε για τα φώτα ρε φίλε...
Να στο θέσω αλλιώς. Σε 10 χρόνια από σήμερα πιστεύεις οτι Mazda 3 και Leon θα είναι στην ίδια κατάσταση; Στο VAG αντι να βγάλουν νέα σειρά οχημάτων με μειωμένα ρίσκα αξιοπιστίας έβαλαν το δάκτυλο στην πρίζα βρεγμένο....
Η BMW1 εκτός του οτι δεν μου κάνει σε χώρους (wannabe οικογενειάρχης με παιδί εντός 2020 πρώτα ο θεός) έχει εκθετικά μεγαλύτερο κόστος διατήρησης όντας BMW. Μιλάω για ανταλλακτικα/service πέραν της αγοράς.
-
Saba εγω αυτο που ηθελα ηταν η Κουλα.
Τωρα εγινε Αχ Κουλα.
Οποτε παρτε οτι θελετε....δεν με νοιαζει.
Υ.γ
Εδω που τα λεμε το leon πολυ καλο φαινεται.....και ευκολα φευγει ως δευτερο αλλα ειχες πει οχι σε vag
Mazda 3 2019