-
Αμαξάρα, ειδικά με τον 180άρη!!!
-
Αμαξάρα, ειδικά με τον 180άρη!!!
Όντως!
-
Kαι μια αρκετά κατατοπιστική περιγραφή για την οδήγηση του 3 με τον skyactive x από έναν Σλοβένο (αν δεν κάνω λάθος):
-
Εύγε Πάνορμους για τον Σλοβένο, αρκετά σοβαρός στην κριτική του και στον λόγο του, έχω βαρεθεί τις αγιογραφίες και τα ουάου των υπολοίπων.
Συνοψίζω την άποψή του :
Ιδανικός κινητήρας για να οδηγείται οικονομικά μεταξύ 1000-2000 σαλ., μόνο εκεί η οικονομία του είναι αξιοπρόσεκτη (50 χαω με 6η και 2,5-3 λ/100 χλμ.), στην πόλη ή στην εθνική με 130 χαω καίει περίπου όσο οι άλλοι.
Ζουμ-ζουμ γιοκ. Σχετική οικονομία με ήρεμο πόδι, εύρος λειτουργίας, καλούτσικη ροπή πολύ χαμηλά, εκεί όπου ένα τουρμπίδιο δεν έχει σπουλάρει ακόμη, και που είναι τα 180 άτια-οέο- στα ψηλά (τά'φαγε η μακρυά μετάδοση είναι η απάντηση).
-
Οι αριθμοί πάντως λένε ότι παρότι είναι βαρύτερο, πάει περίπου το ίδιο με το Focus των 150 ίππων, που δεν το λες και αργό.
-
Mόνο σε δύο μετρήσεις χάνει η Φώκια, στα 0-140 και στα 80-180.Εκεί όπου το εύρος ταχυτήτων είναι τεράστιο, άρα η ελαστικότητα του κινητήρα και το εύρος λειτουργίας αυτού παίζουν βασικό ρόλο. Παντού αλλού χάνει το Μάζντα.
Από ροπή η διαφορές είναι μικρές, 224 το 3άρι, 240 η Φώκια, οι διαφορές στο βάρος αμελητέες, στο σαζμάν επίσης μικρές οι διαφορές. Λογικό να παίρνει παντού κεφάλι το Φορδ και να βγαίνει μπροστά το 3άρι μόνο στις μετρήσεις μεγάλου εύρους.
Τελικά, αποκωδικοποιώντας την κίνηση της Μάζντα, έχουμε ως εξής :
Κινητήρας σχετικά μεγάλου κυβισμού, με μεγάλο λόγο συμπίεσης, σχεδόν ντιζελάτος, ιδιαίτερο σύστημα ανάφλεξης και συμπιεστής! στην εισαγωγή αέρος (αν και δεν είναι κλασσικός υπετροφό). Κορυφαία τιμή ροπής για άτμο κινητήρα (αν και έχει και συμπιεστή είπαμε), απλωμένη καμπύλη από πολύ χαμηλά, τεράστιο εύρος λειτουργίας. Πολύ καλή ισχύς.Έμφαση στη λειτουργία σε χαμηλές σαλ. και σε πολύ φτωχά μείγματα καυσίμου. Καλή οικονομία με ελαφρύ πόδι. Απαγορευτικός κυβισμός για τη χώρα μας.
-
0,5'' πάνω, 0-5'' δεν κάνουν διαφορά, εκτός αν είσαι κοντράκιας. Αν είσαι κοντράκιας όμως δεν θα πάρεις κανένα από αυτά τα δύο.
Στα συμπεράσματα συμφωνώ.
-
Οι αριθμοί πάντως λένε ότι παρότι είναι βαρύτερο, πάει περίπου το ίδιο με το Focus των 150 ίππων, που δεν το λες και αργό.
Τότε οι αριθμοί λένε ότι ο κινητήρας είναι μάπα όσον αφορά τις επιδόσεις, όταν έχει αντίστοιχες με ένα άλλο μικρομεσαίο με 30 άλογα λιγότερα!
Και σε άλλο τεστ που έχω διαβάσει, το συμπέρασμα είναι το ίδιο: ο κινητήρας δεν αποδίδει αντίστοιχα με την ιπποδύναμη του και η οικονομία δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο η υποσχόμενη. Παίζει ρόλο σαφώς και η καμπύλη της ροπής, αλλά όπως είπαμε εσύ Δια δεν πιστεύεις στη ροπή ως φυσικό μέγεθος που επηρεάζει τις επιδόσεις...
-
Τις επιδοσεις δεν την επηρεαζει η ροπη.....ή καλυτερα οπως η ιπποδυναμη
Η ροπη ομως επηρεαζει ταμαλα, την ευκολια οδηγησης....
-
Τις επιδοσεις δεν την επηρεαζει η ροπη.....
Η ροπη επηρεαζει την ευκολια οδηγησης....
Αν με επιδόσεις εννοείς μόνο το 0-100 και την τελική ταχύτητα, όντως η ροπή παίζει ελάχιστο ως και μηδενικό ρόλο και εκεί μιλάει η μέγιστη ιπποδύναμη.
Επειδή όμως για το μέσο άνθρωπο ουσιαστικά οι μοναδικές χρήσιμες επιδόσεις είναι οι ρεπρίζ στις χαμηλομεσαίες στροφές, εκεί παίζει σημαντικότερο ρόλο η ροπή από τη μέγιστη ιπποδύναμη.
-
Ακριβως!!!!!....το φτιαξα καλυτερα....κοιτα πανω
-
REALZEUS wrote:
http://www.zeperfs.com/en/duel8107-7513.htm
Τότε οι αριθμοί λένε ότι ο κινητήρας είναι μάπα όσον αφορά τις επιδόσεις, όταν έχει αντίστοιχες με ένα άλλο μικρομεσαίο με 30 άλογα λιγότερα!
Και σε άλλο τεστ που έχω διαβάσει, το συμπέρασμα είναι το ίδιο: ο κινητήρας δεν αποδίδει αντίστοιχα με την ιπποδύναμη του και η οικονομία δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο η υποσχόμενη. Παίζει ρόλο σαφώς και η καμπύλη της ροπής, αλλά όπως είπαμε εσύ Δια δεν πιστεύεις στη ροπή ως φυσικό μέγεθος που επηρεάζει τις επιδόσεις...
Για ένα βαρύτερο αυτοκίνητο, οι επιδόσεις του 3 δεν είναι και τόσο άσχημες. Ναι, θεωρητικά έχει 30 άλογα παραπάνω, αλλά ακόμα και το Focus με τα 30 άλογα παραπάνω δεν είναι πολύ πιο γρήγορο από το 150άρι Focus. Αν κάποιος θέλει γκάζια, θα πάρεις σε αυτά τα λεφτά Cupra με 300 άλογα, όχι 3 ή Focus.
-
Επειδή όμως για το μέσο άνθρωπο ουσιαστικά οι μοναδικές χρήσιμες επιδόσεις είναι οι ρεπρίζ στις χαμηλομεσαίες στροφές, εκεί παίζει σημαντικότερο ρόλο η ροπή από τη μέγιστη ιπποδύναμη.
Τι είναι ο μέσος άνθρωπος; Αλλιώς οδηγάει η μάνα μου, αλλιώς εγώ. Δεν υπάρχει 'μέσος ανθρωπος'.
-
Eπειδής το βάρος, η διάσταση των ελαστικών, οι απώλειες μετάδοσης αλλά και η μετωπική επιφάνεια ανάμεσα στο 3αρι και στη Φώκια είναι πάνω κάτω στο ίδιο καζάνι καθότι αυτοκίνητα ιδίας κατηγορίας/μεγέθους/κόνσεπτ σχεδιασμού, οι διαφορές στις ρεπρίζ υπέρ της φώκιας οφείλονται σε δύο λόγους οι οποίοι και παρατίθενται με την αύξουσα σημασία τους:
α. την διαφορά 7% στη ροπή στο βολάν και ότι τη μέγιστη τιμή τη δίνει και πιο χαμηλά το τουρμπίδιο (1600 σαλ) , ΚΑΙ
βου. Τις πιο κοντές σχέσεις με 2η και 3η περί το 5% (στην 4η ταυτίζονται, αλλά ήδη με 3η πάνε πάνω από 150χαω και τα δύο)
Ήγουν, ευρισκόμεθα ενώπιον άλλου ενός χειροπιαστού παραδείγματος που αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι για τις ρεπρίζ η ΡΟΠΑ στο βολάν + οι σχέσεις του σαζμάν, οι οποίες συνδυαζόμενες μας δίνουν την ΡΟΠΑ στους τροχούς, η οποία και επιταχύνει τελικώς το όχημα. Όλα τ' άλλα είναι νά'χαμε να λέγαμε
-
Καμιά ελληνική δοκιμή θα δούμε άραγε;
-
Αντικειμενικά οι επιδόσεις του για τα άλογα του δεν είναι καλές..... Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο (δεν το έχω οδηγήσει βέβαια γιαυτό το μπορεί). Από κει και πέρα απευθύνεται σε λίγους, μην πω ελάχιστους, που τους αφορά αυτό το αυτοκίνητο. Εμένα δεν με αφορά γιατί σε αυτά τα λεφτά θέλω καλύτερες επιδόσεις και σε αυτά τα άλογα. Όπως και το XV εάν είχε άλλο μοτέρ τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας θα ήταν οδοντόκρεμες.Βεβαια εάν με τον ατμόσφαιρα έχει 28000 περίπου φαντάζομαι πόσο θα είχε με ένα τούρμπο. Οπότε πάλι δεν με αφορά το αυτοκίνητο αυτό στα 32000.
-
Δηλαδής Ιγνάντιε αν ήτο τούρμπο και είχε πιο πολύ γκάζι, θα το σκεφτόσουν?
Γιατι στη γενική περίπτωση δεν είναι τα άλογα ή η ΡΟΠΑ ή οι ρεπρίζ. Δεν πάνε όλοι του σκοτωμού για να ενδιαφέρονται για τα μικροδευτερόλεπτα. Ίσα ίσα που οι περισσότεροι πάνε σαν την όρνιθα, και το 3άρι έχει ικανοποιητικότατες επιδόσεις γι αυτούς.
O λόγος για τον οποίο αυτό το αυτοκίνητο δεν θα απασχολήσει ούτε φιλολογικά τον κοζμάκη και τελικά θα πάει Α-ΠΑ-ΤΟ είναι ο απαγορευτικός κυβισμός του. +_
Εγώ εδώ ούτε που θα το κοιτάξω, δεν είναι τα 2.000 κυβικά για το βαλάντιο μου. Στο εξωτερικό θα ήταν στη λίστα μου. Δεν ξέρω αν θα το αγόραζα τελικά, αλλά σίγουρα θα το 'ζύγιζα'. Εξαιρετικό εσωτερικό, πολύ τεχνολογία, άτμο μοτέρ, καλό κράτημα, τεράστιο εύρος λειτουργίας -> λάηκ σε όλα.
-
ΡΟΠΑ στους τροχούς, η οποία και επιταχύνει τελικώς το όχημα
Αυτή είναι η ουσία και επιτυγχάνεται με δύο τρόπους, είτε με πολλή ροπή στο βολάν, ή με κοντές σχέσεις (και στροφάρισμα για να μην λαχανιάζει και να χρειάζεται να αλλάζεις ταχύτητα κάθε 2'', αλλά και για να βγάλει άλογα).
Χθες τα σκεφτόμουν όλα αυτά, όταν είχα βγει με ένα φίλο. Εγώ με δίλιτρο τούρμπο, 200 άλογα και 32 κιλά ροπή στον στρόφαλο, αλλά θεόμακρες σχέσεις, εκείνος με 200 άλογα πάλι, 20 κιλά ροπή, αλλά θεόκοντο σασμάν (Type R FN2). Συνολικά ταχύτερο το Honda φυσικά, λόγω και βάρους, αλλά και ροπής στους τροχούς.
-
harisma23 wrote:
Τι είναι ο μέσος άνθρωπος; Αλλιώς οδηγάει η μάνα μου, αλλιώς εγώ. Δεν υπάρχει 'μέσος ανθρωπος'.
Για ένα βαρύτερο αυτοκίνητο, οι επιδόσεις του 3 δεν είναι και τόσο άσχημες. Ναι, θεωρητικά έχει 30 άλογα παραπάνω, αλλά ακόμα και το Focus με τα 30 άλογα παραπάνω δεν είναι πολύ πιο γρήγορο από το 150άρι Focus. Αν κάποιος θέλει γκάζια, θα πάρεις σε αυτά τα λεφτά Cupra με 300 άλογα, όχι 3 ή Focus.
Δύο απαντήσεις Δία, αλλά μηδέν επιχειρήματα...
Επειδή πραγματικά πιστεύω ότι είσαι έξυπνος και διαβασμένος άνθρωπος θα το αποδώσω στα κολλήματα που έχεις σε κάποια θέματα, τα οποία σε οδηγούν σε λεκτικούς και εννοιολογικούς ακροβατισμούς...
Νομίζω ότι πολύ καλά καταλαβαίνεις τι εννοώ με το μέσο άνθρωπο. Αν όμως δεν αποδέχεσαι τον όρο, αντικατέστησε το μέσο άνθρωπο με την οδήγηση που κάνουμε σχεδόν όλοι μας στο 95% του χρόνου μας. Εκεί λοιπόν είναι πολύ πιο χρήσιμες οι ρεπρίζ στις χαμηλομεσαίες στροφές από την επιτάχυνση από στάση και την τελική ταχύτητα.
Όσον αφορά το 3άρι οι επιδόσεις του είναι οι χειρότερες από όλα τα μικρομεσαία με αντίστοιχη ιπποδύναμη (και υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ). Οπότε στο θέμα των επιδόσεων απλώς 'πατώνει'! Και δεν είναι επιχείρημα (ούτε καν ελαφρυντικό) το ότι όποιος θέλει επιδόσεις πηγαίνει στο Cupra me 300 άλογα! Με αυτή τη λογική δεν θα πρέπει να μας απασχολούν οι επιδόσεις κανενός αυτοκινήτου, αν δεν είναι της κλάσης των 300 ίππων και βάλε...
-
Να είσαι καλά βρε harisma23 για τα καλά σου λόγια, καίτοι με σφάζεις με το βαμβάκι.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ σε εκτιμώ, για αυτό κάνω κουβέντα, αλλιώς δεν θα ασχολούμουν καν.
Τα επιχειρήματά μου ήταν προφανή νομίζω και ως έναν βαθμό τα απήντησες μόνος σου. Συμφωνήσαμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει 'μέσος άνθρωπος / οδηγός'. Θεωρείς ότι υπάρχει μέση οδήγηση, που κάνουμε στο 95% όλοι μας. Και σε αυτό όμως θα διαφωνήσω, αν και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, καθώς βλέπω πως οδηγούν οι περισσότεροι. Για τον 'μέσο χρήστη' λοιπόν (ας συμφωνήσουμε σε ένα όρο απλά για να συνεννοούμαστε) οι χαμηλομεσαίες μετράνε καθώς το πηγαίνει 'μαλακωσιά'. Κι αυτό βέβαια υπό προϋποθέσεις, εξαρτάται από του που μένει κάποιος κλπ (π.χ. εγώ με του που βγαίνω από το στενό μου έχω μια ευθεία 500 μέτρα ως το φανάρι και μετά άλλες 4 ευθείες των 1000 μέτρων με 3 λωρίδες, από φανάρι σε φανάρι, που άνετα 200αρίζεις με ένα σβέλτο αυτοκίνητο, αν πετύχεις δε 2 πράσινα είσαι στα 250 χ.α.ω...).
Ας θεωρήσουμε λοιπόν το 2α-3η με 2000-3000 ΣΑΛ το πιο συνηθισμένο. Υπάρχει αυτοκίνητο σήμερα που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοιες συνθήκες κίνησης; Την δύναμη την θέλεις εκτός πόλης, εκεί που θα ανεβάσεις και ΣΑΛ.
Εμμένω δε στην αρχική μου τοποθέτηση, ήγουν ότι με 29 χιλιάρικa ο γκαζιάρης δεν θα πάρει ούτε Focus 150-180, ούτε 3, αλλά Leon Cupra 300 ίππων.
Mazda 3 2019