-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Πάντως, εντός 2 χρόνων από σήμερα, θα έχει γεμίσει η αγορά από τα σημερινά μοντέλα όλων των κατασκευαστών σε mild hybrid επιλογές. Αν κάποιος δεν βιάζεται, θα ήταν καλό να περιμένειΣυφμωνώ! Και κάτι σκέψεις για αλλαγή του Kuga, τις έχω μεταθέσει για 1-2 χρόνια από τώρα, ώστε το επόμενο κατά 99% να είναι υβριδικό, είτε Toyiota είτε Ford ή και κάτι άλλο εαν υπάρχει διαθέσιμο.
-
Οταν εψαχνα για το suzuki Ignis ειδα οτι το hybrid δεν εχει πολυ νοημα τιμολογιακα
Δεν ειμαι καθολου βεβαιος οτι αυτα τα συστηματα εχουν μελλον,μονο τα ηλεκτρικα βλεπω αναποφευκτα και μετα ισως τα CNG -
Κατάφερε κανείς να οδηγήσει το Focus Active;
-
Τιμολογιακα οντως δεν εχει νοημα απλα δινει 5 κιλα ροπη μεχρι τις 4000 σαλ οπου τις εχει αναγκη ο κινητηρας, δηλ με υψηλο φορτιο.
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Μιας και με ενδιαφέρει και μένα το θέμα του νήματος, μπήκα και γω στη σελίδα και κοιτάζω το ντήζελ αυτόματο Focus Active... http://www.ford.gr/s/U2Cb
Κάνω διαμόρφωση και κοιτάζω τελική τιμή, 20 χιλιάρικα!
Μου λέω 'μεγειά' το καινούριο μου αυτοκίνητο και πάλι καλά που είναι νύχτα - και επίσης δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα γιατί θα έτρεχα επιτόπου στην αντιπροσωπία να μου τυλίξουν ένα για το δρόμο!
Τελικά εκτός από ότι φτιάχνεται στη Κίνα, πρέπει να φέραν και μαρκετίστες από κει, γιατί την κινεζο-γυφτιά που σκέφτηκαν δεν τη συλαμβάνει εύκολα ντόπιος νους, και έχουν βάλει στη σελίδα:
Περίληψη τιμής
Αρχική τιμή
19.499 €
Συνολικά χαρακτηριστικά που προστέθηκαν
140 €
Χρώμα: Frozen White
140 €
Τελική τιμή
19.639 €έχουν αναρτήσει τιμή χωρίς ΦΠΑ & τέλη !
ρε σεις, δεν ήταν παράνομο αυτό τα τελευταία 15 χρόνια!?
Πάλι καλά που δεν έτρεξα στο μαγαζί με τα μετρητά στο χέρι, θα μου έλειπαν 7-8 χιλιάρικα και θα γινόμουν ρεζίλι στον καταστηματάρχη...
Είπαμε, φαίνεται καλό το αυτοκίνητο σαν Μερτσεντέ και μπεμβέ, αλλά να κοστίζει και τα ίδια!?...Το ευρωπαϊκό focus κατασκευάζεται στην Κολωνία, Γερμανία και όχι στην Κίνα.
Η τιμές είναι αυξημένες αλλά άμα σκεφτεί κανείς πόση τεχνολογία έχει πάνω το καινούριο focus είναι λογικό, ακόμα και σε σχέση με τις mercedes και bmw σε αντίστοιχες κατηγορίες. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι και η a class 160 έχει ημιακαμπτο πίσω και πολύ λιγότερα άλογα από το focus 1.5.
Ακόμη, μη ξεχνάτε πως στην Ελλάδα όλες οι τιμές φουσκώνουν γιατί έχουμε φορολογία μπανανίας. Τα εργοστάσια βγάζουν τιμές στα μοντέλα για την ευρωπαϊκή αγορά. Οι τιμές Ελλάδας είναι... Παρενέργεια
-
Κατάφερε κανείς να οδηγήσει το Focus Active;Απλά μια υπενθύμιση μήπως έχει τύχει κανείς να το δοκιμάσει.
-
Εχψ κάνει μερικά χιλιόμετρα με Focus/Fiesta Active. Το active είναι ακριβώς ότι λένε και οι προδιαγραφές του: λίγο ψηλότερο, λιγο μαλακότερο, λίγο πιο 'αμεσο'. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό. Καλό γιατί δεν παίρνεις περίπτερο και έχεις μια πολύ καλή βάση με λίγη παραπάνω άνεση, κακό γιατί στο τέλος της μέρας είναι ενα ψηλωμένο focus. Δεν ξέρω αν αξίζει την διαφορά από το απλό.
-
Ο χρήστης bsg2050 έγραψε:
Εχψ κάνει μερικά χιλιόμετρα με Focus/Fiesta Active. Το active είναι ακριβώς ότι λένε και οι προδιαγραφές του: λίγο ψηλότερο, λιγο μαλακότερο, λίγο πιο 'αμεσο'. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό. Καλό γιατί δεν παίρνεις περίπτερο και έχεις μια πολύ καλή βάση με λίγη παραπάνω άνεση, κακό γιατί στο τέλος της μέρας είναι ενα ψηλωμένο focus. Δεν ξέρω αν αξίζει την διαφορά από το απλό.Χάνει σημαντικά στο πάτημα;
-
Μετα απο το αγχος που εχω με το swift μη το χτυπησω απο κατω δεν το βρισκω κακη λυση τελικα αυτο το active.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Μετα απο το αγχος που εχω με το swift μη το χτυπησω απο κατω δεν το βρισκω κακη λυση τελικα αυτο το active.Αυτή είναι μεγάλη αλήθεια, ειδικά με τους δρόμους που έχουμε. Με τη μικρότερη δυνητικά απώλεια ευστάθειας.
-
Μετα απο το αγχος που εχω με το swift μη το χτυπησω απο κατω δεν το βρισκω κακη λυση τελικα αυτο το active.
Αυτή είναι μεγάλη αλήθεια, ειδικά με τους δρόμους που έχουμε. Με τη μικρότερη δυνητικά απώλεια ευστάθειας.
+1
-
Σύντομη απάντηση: όχι.
Εξάλλου δεν μιλάμε για τρομακτικές διαφορές. Τα οδήγησα εντός πόλης και μια σβέλτη βόλτα σε εθνική/περιαστική διαδρομή. Πρέπει να πω ότι το συγκρίνω με το ST-line με τα 182 οπότε με τα πιο βασικά μοντέλα ίσως οι διαφορές να είναι πιο μικρές κι η σύγκριση να είναι άδικη. Με έβαλε σε σκέψεις όμως γιατί στο 95% των διαδρομών μου πιο πολύ θα εκτιμήσω την έξτρα άνεση παρά την πιο σπορτιβ συμπεριφορά του απλο και μεταξύ τους έχουν σχεδόν 4 εκατοστά διαφορα στο ύψος της ανάρτησης.
-
Καλό συγκριτικό ανάμεσα στο Vitara (το 1000αρι allgrip όμως) και το Duster (1.5 diesel 4x4)
Aπ'όσο φαίνεται κι απ'όσο κατάλαβα από τα ισπανικά στο βίντεο, το Duster υπερέχει καθαρά στο offroad,ενώ το Vitara έχει σαφώς καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο (βέβαια το 1000άρι ίσως χάνει κάτι στο εκτός δρόμου,λόγω και της χαμηλότερης ροπής).
-
Εξαιρετική παρουσίαση ανάλυση του αυτοκινήτου. Focus Active έκδοση station wagon, που με ενδιαφέρει περισσότερο.
Εφόσον μιλάμε για crossover φαίνεται να είναι το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, και μάλιστα βάγκον με τεράστιους χώρους, ακόμη καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με το απλό λόγω multilink πίσω, από τα λίγα βάγκον που είναι το ίδιο όμορφο, (αν όχι καλύτερο) σε σχέση με το χατσμπακ. Ωραίοι κινητήρες και για βενζίνη και πετρέλαιο, το αυτόματο από τα πιο εξελιγμένα αλλά και τα χειροκίνητα κιβώτια της Ford παραδοσιακά άψογα, πολλές βοηθητικές τεχνολογίες που και στο παρκάρισμα δεν θα δυσκολεύει πολύ λόγω μήκους.
Κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον στα χαρτιά έχουμε νικητή στη κατηγορία.
Οι τιμές ...λογικές.
Θα είναι πρώτο στην λίστα όταν κάποια στιγμή ξαναγοράσω αυτοκίνητο.Επίσης εντυπωσιακά ακριβής και λεπτομερής παρουσίαση σχεδόν μία ώρα διάρκεια. Μακάρι να βρίσκαμε τέτοιες παρουσιάσεις για όλα τα μοντέλα.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
ακόμη καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με το απλό λόγω multilink πίσωΌλα τα estate Focus έχουν πίσω πολλαπλούς αλλά αυτό δεν εγγυάται καλύτερη συμπεριφορά. Είναι θέμα ρυθμίσεων και λογικά είναι σε αυτά να είναι πιο πολύ εστιασμένα στην άνεση. Ειδικά από το Active με το ψηλότερο κέντρο βάρους δεν μπορούμε να περιμένουμε στρίψιμο όπως το hatch ST-Line και ας είναι το τελευταίο η 'μικρή' έκδοση με τον ημιάκαμπτο.
-
Νομίζω πως έχει ο καθένας διαφορετική έννοια για το 'καλύτερο'. Και κάθε κατασκευαστής δίνει περισσότερο βάρος σε κάποιο τομέα.
Επειδή όμως μιλάμε για επιβατικά που κινούνται σε κοινούς δρόμους όλων των ειδών μαζί με άλλα αυτοκίνητα, κι όχι σε ελεγχόμενη πίστα, πιστεύω πως θα συναινέσουμε όλοι πως συνολικά 'καλύτερο' είναι αυτό που συνδυάζει και στρίψιμο και άνεση και ασφάλεια.
Μπορεί ένα αυτοκίνητο να στρίβει γρήγορα, αλλά να κοπανάει στις ανωμαλίες. Τί θα γίνει αν βρει ανώμαλη άσφαλτο σε μία κατηφορική στροφή μειωμένης πρόσφυσης;
Το λίγο μικρότερο χατσμπακ ST, σίγουρα είναι πιο γρήγορο και πιο σπορ, αλλά δεν νομίζω πως αφαιρέθηκε το multilink και μπήκε ο ημιάκαμπτος ως βελτίωση, αλλά για μείωση κόστους και μόνο. Καθώς τιμολογούνται παραπλήσια (σε παρόμοιες υπερδυνάμεις), γι' αυτό λέω 'συνολικά καλύτερη' την έκδοση με multilink.
Κάνει το σχόλιο για τη συμπεριφορά στη δοκιμή στο βίντεο.Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
γι' αυτό λέω 'συνολικά καλύτερη' την έκδοση με multilink.Αν μιλάμε για το ίδιο αμάξωμα, με παρεμφερείς ρυθμίσεις, θα συμφωνήσω. Για αυτό άλλωστε και στα πιο δυνατά hatch Focus διατηρούνται οι πολλαπλοί.
-
Επίσης, λέει στη δοκιμή για το Focus Active, για απενεργοποίηση του μεσαίου κυλίνδρου βενζίνης σε κάποιο εύρος στροφών και για άνοιγμα-κλείσιμο της γρίλιας στη μάσκα ανάλογα την ταχύτητα και θερμοκρασία. Σέρβις κάθε 2 χρόνια ή 30,000 χιλιόμετρα (18,000 μίλια). Πολύ καλό αεροδυναμικό συντελεστή.
Φαίνεται να χει πέσει μελέτη...Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Η επιλογή ενός station wagon, ως εναλλακτική επιλογή χώρων αντί για SUV, θεωρώ ότι θέτει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα στις ελληνικές πόλεις.
Πώς κινείσαι με τέτοιο μήκος αυτοκινήτου σε άπειρα στενά ελληνικού τύπου πόλεων.
-
Η επιλογή ενός station wagon, ως εναλλακτική επιλογή χώρων αντί για SUV, θεωρώ ότι θέτει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα στις ελληνικές πόλεις.Πώς κινείσαι με τέτοιο μήκος αυτοκινήτου σε άπειρα στενά ελληνικού τύπου πόλεων.
Σχετικά με την κίνηση στα στενά, μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πλάτος παρά το μήκος.
Τώρα αν αναφέρεις το παρκινγκ σε στενά, τότε όντως ένα όχημα 4.70μ δύσκολα θα παρκάρει εκεί.
Επιλογή SUV/Crossover με την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά