-
Όσο για τη ροπή, τι να σου πω; Αυτές είναι οι μετρήσεις. Μην τις προσπερνάς έτσι εύκολα χαρακτηρίζοντας τες 'αλχημείες' και 'δεν ανταποκρίνονται στην πράξη έτσι και αλλιώς'.
Κι εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση που στο σαιτ της Toyota δεν αναγράφουν τη μέγιστη ροπή, αλλά αντί αυτής τη μέγιστη ροπή μόνο του θερμικού κινητήρα. Γιατί να μη συμπεριλάβουν υψηλότερο νούμερο ροπής αν όντως ισχύει; Για marketing και μόνο λόγους θα έπρεπε να το κάνουν. Είχα δει κάπου ότι η μέγιστη ροπή είναι ο συνδιασμός των δύο (θερμικού και ηλεκτροκινητήρα), αλλά όσο και να ψάχνω δεν έχω βρει πλήρης μετρήσεις. Έχεις κανένα λινκ πρόχειρο με μετρήσεις να μας δώσεις;
-
Κι εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση που στο σαιτ της Toyota δεν αναγράφουν τη μέγιστη ροπή, αλλά αντί αυτής τη μέγιστη ροπή μόνο του θερμικού κινητήρα. Γιατί να μη συμπεριλάβουν υψηλότερο νούμερο ροπής αν όντως ισχύει; Για marketing και μόνο λόγους θα έπρεπε να το κάνουν. Είχα δει κάπου ότι η μέγιστη ροπή είναι ο συνδιασμός των δύο (θερμικού και ηλεκτροκινητήρα), αλλά όσο και να ψάχνω δεν έχω βρει πλήρης μετρήσεις. Έχεις κανένα λινκ πρόχειρο με μετρήσεις να μας δώσεις;
Για τον 2.0 ανέβασα, για το 1.8 στην ίδια ιστοσελίδα (https://zeperfs.com/en/fiche7880-toyota-corolla-1-8-hybrid.htm)
H Toyota στην ιστοσελίδα της έχει το φυλλάδιο και σε αυτό αναφέρεται η ροπή και του θερμικού και του ηλεκτρικού. Όντως δεν αναφέρεται η συνδυασμένη. Δεν γνωρίζω γιατί, υποθέτω μόνο πως έχει να κάνει με το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει και την κατάσταση των μπαταριών. Αυτό όμως είναι απλώς δική μου υπόθεση.
-
Το συστη μ της toyota ανα δευτερολεπτο κανει πολλες εναλλαγες μεταδοσης μεταξυ των δυο μοτέρ για αυτο και ο μηχανισμος κινησης (οχι κιβωτιο) λειτουργει και τα δυο ταυτοχρονα και απλα επιλεγεται συνεχως η βελτιστη επιλογη που θα αποτελεσει την μεταδοση.
Βρηκα καλυτερη οηγη απο τα μπερδεμενα λογια μου.
The Toyota Prius is somewhat unique among hybrids. It's a combination of both of the previous types and is known as a series-parallel hybrid. This is possible because of the Prius' power split device, a special gearbox that connects the gasoline engine, electric motor and generator together into one unit. The device, which was introduced in the second generation Prius, contains a planetary gear set, and it allows the car's various power technologies to work together to move the vehicle. The electric motor is attached to a ring gear, which transfers the power of the motor to a reduction gear unit that's connected to the final drive. The planetary gear set also contains a smaller sun gear and a series of planet gears. All of these gears moving together not only provide power for the car, but they also provide power for the vehicle's generator. When the sun gear simply can't spin any faster, this is the limit of the car's fully-electric operation and the vehicle's internal combustion engine is switched on. This setup allows for increased efficiency since the electric motor and generator run as long as possible before the gasoline engine starts up and begins to burn fuel.
https://auto.howstuffworks.com/fuel-efficiency/hybrid-technology/toyota-prius.htm
-
Η Toyota δεν βάζει στο site την 'συνδυασμένη' ροπή του κινητήρα γιατί είναι ιαπωνικός τίμιος κατασκευαστής και είναι θέμα τιμής να μην λέει ψέματα. Δεν θα πάρεις αυτή την θεωρητική 'συνδυασμένη' ροπή συνεχόμενα όπως σε έναν κανονικό θερμικό κινητήρα για ένα λογικό εύρος στροφών. Είναι μάλλον μια κατάσταση που έρχεται για δευτερόλεπτα (φαντάζομαι στιγμιαία όταν επιλέγει το σύστημα να λαμβάνει και από τον ηλεκτροκινητήρα και από τον θερμικό κινητήρα ταυτόχρονα το μέγιστο φορτίο).
Έχω οδηγήσει αμφότερους τους κινητήρες σε hatchback & TS Corolla. Η αίσθηση που μου άφησαν είναι ο μεν πρώτος σαν τίμιος 1,4 ατμοσφαιρικός και ο δε δεύτερος σαν ένας τίμιος 18αρης ατμοσφαιρικός (μου θύμισε έντονα Ecotech 1,8 140ps σε τελευταίο f/l Vectra GTS ενός θείου μου) με δυνατή εκκίνηση. Το CVT/eCVT/xCVT/yCVT/zCVT όπως και αν το λένε θέλει αυγό κάτω απ' το πόδι για να έχει νόημα αλλιώς πρώτα κουράζει και μετά απογοητεύει. Πολύ κρίμα για το εξαιρετικό για Toyota πλαίσιο να υπάρχει τέτοια απογοήτευση κάτω από το καπό. Βγείτε τώρα και πείτε μου ότι δεν θα προτιμούσατε αυτό το όχημα με ένα άλλης φιλοσοφίας μοτέρ.
Τι αξίζει πραγματικά στο όλο εγχείρημα Toyota hybrid με budget έως 30κ;
-
Να μένεις/εργάζεσαι Αθήνα με καλό μηνιαίο νόμιμο εισόδημα, να είσαι μέχρι 25 (βία 28) ετών άτεκνος μέχρι 180 ύψος και 80/90 max κιλά βάρος, να έχεις ταξιδιάρα μικροκαμωμένη γκόμενα και να πάρεις το CHR δίλιτρο έκδοση C-LUB.
-
1,8 hybrid Corolla/CHR δεύτερο όχημα για την σύζυγό με παιδιά έως δημοτικό και κατοικία σε αστικό κέντρο.
-
-
Εγω που οδηγησα το νεο yaris εντυπωσιαστηκα απο το αυτοματο κιβώτιο (μεταδοση για την ακριβεια)
Σαν οικονομια το βρηκα λιγο καλυτερο απο εναν mild hybrid αλλου ιαπωνα.
Εκει ηταν και η διαφωνια με τον fanis.
Αλλα σαν κιβωτιο ειναι σχεδον τελειο.
Εκει ηταν η συμφωνια με τον fanis.
Δεν φτανει κοφτες οταν καρφωνεις το ποδι στο πατωμα, μενει γυρω στις 4000 σ.α.λ. και ανεβαινει σεαδιακα και ετσι εχεις μια ψευδαίσθηση γραμμικοτητας.
Εκει δεν ηταν τιποτα με τον fanis.
Δεν μιλησαμε για αυτο.
Κατα τα αλλα δεν σπαει δεν χαλαει. Παρας το start button, βαζεις d και δεν εδειςνκαμια έννοια για το κιβωτιο και αν ζοριζεται π, ζεσταίνεται κτλ.
-
Στο παρκάτω link βρήκα μια πολύ καλή εξήγηση για το πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα της Toyota:
http://prius.ecrostech.com/original/PriusFrames.htm
http://prius.ecrostech.com/original/Understanding/WhatsGoingOnAsIDrive.htm
72% of its torque goes mechanically through the ring gear to the final drive and the wheels. 28% of its torque goes to MG1 via the sun gear where it is turned into electricity.
Άρα η μέγιστη συνδιασμένη ροπή (για το Prius του άρθρου) (163nm+142nm)*72/100 = 219.6nm. Φυσικά όσο αυξάνεται η ταχύτητα, η ροπή που δίνουν τα διαφορετικά κινητήρια μέρη ελαττώνεται, άρα και η συνδιασμένη.
-
Τι αξίζει πραγματικά στο όλο εγχείρημα Toyota hybrid με budget έως 30κ;
-
Να μένεις/εργάζεσαι Αθήνα με καλό μηνιαίο νόμιμο εισόδημα, να είσαι μέχρι 25 (βία 28) ετών άτεκνος μέχρι 180 ύψος και 80/90 max κιλά βάρος, να έχεις ταξιδιάρα μικροκαμωμένη γκόμενα και να πάρεις το CHR δίλιτρο έκδοση C-LUB.
-
1,8 hybrid Corolla/CHR δεύτερο όχημα για την σύζυγό με παιδιά έως δημοτικό και κατοικία σε αστικό κέντρο.
Εμείς είχαμε Auris, και κάποια στιγμή το δώσαμε και μείναμε με το C3/B max μέχρι να πάρουμε το 2008. Οι χώροι του ήταν απογοητευτικοι, μέσα σχεδόν δεν είχε καμία διαφορά με τα άλλα που ήταν Β, αποσκευές είχε χειρότερο σχήμα από τα άλλα οπότε το πλεονέκτημα εξαφανιζόταν, δεν πήγαινε βήμα, έκαιγε πολύ (σε συνδιασμό με το ότι δεν πήγαινε και βήμα), είχε 2 ανακλισεις και θα άρχιζε να ζητάει πραγματακια μέχρι που το δώσαμε στα 120.000 νομίζω.
Υπερβάλεις λίγο με τη θέση οδήγησης (βάλε 5 πόντους και 10 κιλά ακόμη!) αλλά πραγματικά είναι οκ για 3 μελη οικογένεια, για 4μελη που είμαστε εμείς είναι απαγορευτικό πιστεύω.
Φυσικά σέβομαι την Toyota απίστευτα, αλλά γενικότερα σε όλη μου τη ζωή πάντα πήγαινα αλλου, λόγω χώρων/αποσκευών μέτριων κινητήρων ΚΑΙ σχετικά ακριβής τιμής.
Επίσης το ότι δεν θα σου βγάλει τίποτα εγώ δεν το πιστεύω, Honda/Mazda τις βάζω πολύ πάνω από Toyota, μαζικός κατασκευαστής είναι. Αν θυμάστε και τα Datsun δεν πεθαίνανε ποτέ, έβαζες καμιά τσίχλα - λίγο σύρμα και πηγαίνανε, τώρα δεν υπάρχει απεθαντη μάρκα.
Περιμένω να δω τα 2 Cross, το Yaris πιστεύω θα μπει τοπ3 με το καλημέρα, αλλά θέλω να δω και χώρους, αποσκευές φαίνεται καλός, αλλά καμπίνα σαν Yaris μοιάζει... Το άλλο δεν ξέρω αν θα έρθει, αλλά κάνει περισσότερο νόημα για οικογένειες, το CHR είναι περισσότερο νεανικό.
-
-
[...]
Έχω οδηγήσει αμφότερους τους κινητήρες σε hatchback & TS Corolla. Η αίσθηση που μου άφησαν είναι ο μεν πρώτος σαν τίμιος 1,4 ατμοσφαιρικός και ο δε δεύτερος σαν ένας τίμιος 18αρης ατμοσφαιρικός (μου θύμισε έντονα Ecotech 1,8 140ps σε τελευταίο f/l Vectra GTS ενός θείου μου) με δυνατή εκκίνηση. Το CVT/eCVT/xCVT/yCVT/zCVT όπως και αν το λένε θέλει αυγό κάτω απ' το πόδι για να έχει νόημα αλλιώς πρώτα κουράζει και μετά απογοητεύει. Πολύ κρίμα για το εξαιρετικό για Toyota πλαίσιο να υπάρχει τέτοια απογοήτευση κάτω από το καπό. Βγείτε τώρα και πείτε μου ότι δεν θα προτιμούσατε αυτό το όχημα με ένα άλλης φιλοσοφίας μοτέρ.
[...]
Σε καμμία περίπτωση δεν θυμίζει 1,4 ατμοσφαιρικό. Σε ανηφορικές διαδρομές με στροφές (προς τον Τσούτσουρα για τους Ηρακλειώτες) φορτωμένος με την οικογένεια στο focus II 1.6 (115) αναγκαζόμουν να κατεβάσω σε δευτέρα και να κλείνω τον κλιματισμό. Τώρα απλά πάω άνετα.
Πες μου σε παρακαλώ ποιο ατμοσφαιρικό 1.4 έχει αυτές τις ρεπρίζ:
50-80 km/h 3,9”
80-110 km/h 5,6”
110-140 km/h 9,3”(https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-corolla-18-hybrid)
Εγώ πάλι μπορώ να σου πω πως ανάλογες ρεπρίζ έχει το Ford Focus 1.5 EcoBlue Auto ST-Line
50-80 km/h 3,5”
80-110 km/h 5,4”
110-140 km/h 8,1”(https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-ford-focus-15-ecoblue-auto-st-line)
Ή το συγκρίσιμου μεγέθους και ονομαστικής απόδοσης Ford Focus 2015 1.0 EcoBoost 125 PS
50-80 km/h (με 3η) 4,7”
80-110 km/h (με 4η) 8,8”
110-140 km/h (με 5η) 11,4”(https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-ford-focus-15-ecoblue-auto-st-line)
Όσο για το κιβώτιο, δεν είναι απλώς άλλη ονομασία, αλλά εντελώς διαφορετική τεχνολογία. Όποιος δει έστω και ελάχιστα τα βίντεο, θα το καταλάβει.
edit: Οι επιδόσεις του προηγούμενου αυτοκινήτου μου με έναν καλό 1.6 ατμοσφαιρικό: (https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=2007&month=8&issue=584&cat=Δοκιμές Μακράς Διαρκείας&number=12240)
EΠIΔOΣEIΣ
0-100 XΛM./ΩPA 11,0 δλ.
50-80 XΛM./ΩPA (3η) 5,8 δλ.
80-110 XΛM./ΩPA (4η) 8,0 δλ.
80-110 XΛM./ΩPA (5η) 11,8 δλ. -
Για τους χώρους στο CHR αναφερομουν. Αν έρθει το Corolla Cross και δώσει περισσότερους χώρους (λογικά κάτι σαν το Ts ήτοι ανάμεσα από hatchback & sedan) θα γίνει περισσότερο χρηστικό.
Η δύναμη του κινητήρα σε συνδυασμό με το eCVT παραμένει η Αχίλλειος πτέρνα του. Την συνείδηση μου την έχω καθαρή δεν έκρυψα για άλλη μια φορά τις πραγματικές μου σκέψεις πίσω από την συμπάθεια μου για τον Χ/Ψ κατασκευαστή. Ζούμε δύσκολες εποχές δεν είναι κακό ο κόσμος να διαβάζει και την αντίθετη άποψη πριν δώσει τόσα λεφτά που απαιτεί μια αγορά καλού καινούργιου οχήματος. Και τέλος δεν υπάρχει λόγος σε κάθε νήμα να γράφουν μόνο 'οπαδοί' του εκάστοτε μοντέλου.
Περιμένω μελλοντικούς αγοραστές να δοκιμάσουν σε TD και να βγούν να πούνε Χρήστο είσαι λάθος οδήγησα σε φυσιολογικές συνθήκες 18αρι hybrid και δεν μου έλειψε δύναμη ή οδήγησα δίλιτρο και χόρτασα γκάζι (αλλιώς τι νόημα έχει μεγαλη ονομαστική ισχύ). Είναι πολύ καλά αυτοκίνητα πόλης δυστυχώς.
-
Οι ιδιοκτήτες μπορούν γράψουν; Χρήστο, οδήγησα σε φυσιολογικές συνθήκες και δεν μου έλειψε το γκάζι
Δεν χρειάζεται να είμαστε οπαδοί ούτε αντίπαλοι. Είχα στην κατοχή μου 1.1 citroen AX, 1.4 clio II, 3.0v6 Mitshubishi Magna, focus 1.6 II και τώρα το υβριδικό corolla. Όπως βλέπεις ποτέ δεν έχω αγοράσει δεύτερη φορά την ίδια μάρκα. Όχι γιατί δεν έμεινα ευχαριστημένος, αλλά γιατί ήταν άλλες οι ανάγκες και οι δυνατότητες.
Τα μετρήσιμα μεγέθη έχουν τη σημασία τους. Μπορεί να μη σου αρέσει το αυτοκίνητο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν σου κάνει, δεν σε καλύπτει και στο κάτω-κάτω δεν χρειάζεται να δώσεις και σε κανέναν λογαριασμό για το γούστο σου. Εκεί που διαφωνούμε είναι στις υπερβολικές κρίσεις χάριν στυλ, που δίνουν λάθος εικόνα σε εκείνους που ενδιαφέρονται για το όχημα. Σε καμμία μέτρηση ο 1.8 δεν είναι αντίστοιχος ατμοσφαιρικού 1.4 ούτε είναι αυστηρά όχημα πόλης. Αυτές είναι αυστηρά προσωπικές και υπερβολικές κρίσεις που δεν τεκμηριώνονται.
-
@terryp117 Όσες φορές με βρήκε λάστιχο, μαζί του έπαθε ζημιά και η ζάντα, είτε από λακούβα, είτε από πέτρα. Οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις το κιτ θα ήταν άχρηστο... Καλό και χρυσό για τους Ευρωπαϊκούς δρόμους, αλλά για τους δρόμους της Ελλάδας δε φτάνει, είναι απαραίτητη η ρεζέρβα.
ΟΠΟΤΕ, μία έστω μικρή,γρύλος και κλειδί για να χωράει και καμμιά βαλίτσα μέσα...!!!
Εμένα 45 χρόνια μου έτυχαν 1-2 φορές να έχω λάστιχο.Και η μία η ρουφιά......ήταν έξω από τη Βενετία,αλλά δεν γινόταν με κιτ,ήθελε ρεζέρβα ,σκίσιμο μεγάλο στο πλάι.Ευτυχώς είχα ρεζέρβα..!!!
-
Θα το ξαναγράψω σαν μελλοντικος αγοραστής αυτοκινητου έκανα td στα γιαννενα το fl chr 1.8 και το kia xceed 1.0 όπου πήγα με το ένα πήγα και με το άλλο, πόλη περιφερειακή και Ιόνια, ανώτερη ταχητυτα που έφτασα ήταν 140χλμ το xceed μου έδειξε κατανάλωση 8.5 το chr 4.6.Μου άρεσε περισσότερο το xceed λόγω χειροκίνητο και τούρμπο αλλά και το chr από το δικό μου 1.4 corolla 2006 ήταν κλάσης ανώτερο και σε οδήγηση εννοείται αλλά και σε άρπαγματα.
-
@agpr Φίλε ο κόσμος πάει μπροστά. Η τεχνολογία πολύ περισσότερο. Θεωρώ ότι δεν σου έλειψε το γκάζι για μετά το Focus II δεν πήγες σε επιλογή οχήματος με αρκετά περισσότερο γκάζι. Κυρίως ροπή για να ακριβολογώ. Έχω παρόμοια διαδρομή με την δική σου. BX 1.4 του πατέρα μου, Astra 1.4 ecotech (εξού και η 'μνήμη/σύγκριση'), Corolla 1.6 VVTI, Octavia 5 1.6 FSI και παράλληλα 308 1.2 puretech 130. Η μετάβαση ή μάλλον η παράλληλη χρήση του fsi με τον puretech σε ίδιες συνθήκες υψηλού φορτίου ξεκαθάρισαν στο μυαλό μου την πρακτική διαφορά της ροπής των 15Nm με τα 23Nm.
Στην εργασία μου δε σποραδικά έχουν περάσει από τα χέρια μου και οχήματα με πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη αλλά και diesel πολύ υψηλότερης των δικών μου ροπής.
Ο 18αρης υβριδικος ικανοποιεί όσο είσαι στο εύρος του ηλεκτροκινητήρα (40km;). 'Λαχανιαζει' η τουλάχιστον αυτή την αίσθηση λαμβάνω με τον τρόπο λειτουργίας του eCVT σχεδόν αμέσως μόλις ζητηθεί η συνδρομή του θερμικού κινητήρα. Περνάει πολύ ομαλά από το ένα στο άλλο απλά δεν έχει την δύναμη να συνεχίσει με το ίδιο στένος ο θερμικός.
Όλοι προσωπικές απόψεις εκφράζουμε και άποψη μου είναι ξεκάθαρα ότι το όχημα μου αρέσει πέραν του δέοντος. Το έχω πει ήδη ότι ένιωθα βασιλιάς μέσα στο sedan. Δεν διαπίστωσα ο ίδιος αυτά που το άρθρο στο οποίο αναφερθήκα πιο πάνω ότι δηλαδή υστερεί ποιοτικά το made in Turkey sedan. Εχω εκθειάσει εδώ το άλμα εμπρός που έκανε στα οδηγικά χαρακτηριστικά της η Toyota (σε σχέση με τα 'φτερά' που δημιουργούσε μέχρι πρόσφατα) και ειδικά το εξαιρετικό πλαίσιο/στήσιμο του CHR. Εκεί όταν την εκθειαζω είναι καλά όμως όταν μιλήσω για το σαφές της μειονέκτημα μεροληπτω και εκφράζω προσωπικές απόψεις; Δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Και κάτι ακόμα τελευταίο. Τα φρένα καλά στην Corolla, ικανοποιημένος; Για πες ειλικρινά πόσο καιρό σου πήρε να συνηθίσεις το περίεργο (μη) δάγκωμα στην αρχή της διαδρομής; Φρενάρισμα πανικού έχει χρειαστεί να κάνεις; Ξέρω γιατί γίνεται (μην μου πεις ότι στέλνει πίσω ενέργεια στην μπαταρία) στο αποτέλεσμα όμως σου αρέσει η αίσθηση τους, σου βγάζει αίσθημα ασφάλειας; Όσο ακριβώς γκάζι έχει αλλά τόσο φρενάρισμα δίνει, λέω εγώ τώρα ως μη ιδιοκτήτης. Γίνομαι γραφικός πολλές φορές στις περιγραφές μου αλλά γυαλιά χρωματιστά δεν φοράω.
-
Αυτό που λέω είναι πως δεν θυμίζει σε καμμία περίπτωση 1.4 ατμοσφαιρικό. Δεν είναι προσωπική άποψη, είναι τεκμηριωμένη από περισσότερες από μία πηγές. Τις παρέθεσα, ίσως και πιο αναλυτικά απ' ό,τι χρειάζεται. Θυμίζει 1.5 diesel ή 1.6 ατμοσφαιρικό και μάλιστα μάλλον καλύτερα. Δες τις μετρήσεις που παρέθεσα, δεν είναι αίσθηση, είναι μετρήσιμο μέγεθος.
Ο ηλεκτροκινητήρας δεν δουλεύει μέχρι τα 40χλμ/ώρα. Αυτό περίπου είναι το όριο της αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδράμει σε όλος το εύρος ταχυτήτων που έχω δοκιμάσει. Φυσικά λαχανιάζει σε υψηλές ταχύτητες και δεν είναι φτιαγμένο για υψηλές τελικές (όπως και τα περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά που κυκλοφορούν), αλλά ξαναδές τις ρεπρίζ του στα 80-110 σε σχέση με τον καλό 1.6 ατμόσφαιρα ή τον εξαιρετικό 1.0turbo στα 110-140.
Το φρενάρισμα δεν μου πήρε καθόλου χρόνο να το συνηθίσω. Είναι διαφορετική η αίσθηση από το προηγούμενο αυτοκίνητο μου, αλλά δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα τα φρένα τριβής τα έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα. Φρενάρισμα πανικού έχει χρειαστεί να κάνω και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει να πει το 'Όσο ακριβώς γκάζι έχει αλλά τόσο φρενάρισμα δίνει'. Κυρίως δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με την σύγκριση με το ατμοσφαιρικό 1.4 Αν πάντως θέλεις μια εικόνα, δες το σχετικό από την σύγκριση των 4Τ (https://www.4troxoi.gr/dokimes/sygkritikes-dokimes/toyota-corolla-18-hybrid-ford-focus-15d-vw-golf-15-tsi-dsg#lg=1&slide=51) Φρενάρει λίγο καλύτερα από το προηγούμενο golf 1.5dsg. Με την ευκαιρία σύγκρινε και τις ρεπρίζ. Δεν είναι και τόσο άσχημα.
-
Για όποιον λοιπόν ενδιαφέρεται για corolla υβριδικο η οποίο άλλο υβριδικο Toyota να τον ενημερώσω ότι είναι καθόλα ασφαλές και έχει επαρκές γκάζι και ροπή για τις ανάγκες ενός οικογενειακού η καθημερινού αυτοκινήτου. Όποιος έχει αποφασίσει με τα χρήματα που θα δώσει για καινούριο αυτοκίνητο να έχει αυτό την μεγαλύτερη δυνατή ιπποδύναμη η τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του δεν θα τα βρει στο υβριδικο. Σε όποιο τεστ έχω δει η διαβασει για τα υβριδικά toyota το σύνηθες σχολιο για τα φρένα είναι ότι μετά από λίγα χιλιόμετρα τα συνηθίζεις. Νομίζω ότι τα υπερβολικά σχόλια ότι δεν φρενάρει η δεν τραβάει, λαχανιαζει σέρνεται και λοιπά απλά θέλουν να τονισουν ας πούμε τις αδυναμίες. Ο θερμικός εμπλέκεται οποτεδήποτε ζητήσει ο οδηγός άμεση ροπή και όχι μετά τα 40 χλμ, μπορεί να είναι από την εκκίνηση η και μετά τα 130 χλμ στην περίπτωση του τελευταίου yaris. Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει τον τρόπο απόδοσης των Turbo κινητήρων των τελευταίων ετών και ο τρόπος απόδοσης των υβριδικών της Toyota με το ecvt μας δίνει μια αίσθηση πατιναρισματος. Όποιος γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του ecvt και χρησιμοποιεί καιρό το αυτοκίνητο δεν τον ξενίζει. Ένας που χρησιμοποιεί diesel με 100 ίππους και οδηγήσει υβριδικο θα πει τι χελώνα είναι αυτή παρόλο που είναι πιο γρήγορο. Οπότε όσον αφορά τις επιδόσεις δείτε τους αριθμούς.
-
Mastoras78 wrote:
Για μάθε περισσότερα και ενημέρωσε..... Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε μια 'σωστή' κεραμική προστασία το κύριο κόστος έχει να κάνει με τον εξειδικευμένο εγκαταστάτη και τις εργατοώρες του και δεν είναι φτηνό..
Θα ρωτήσω αύριο και θα σας πω!
Τελικά ρώτησα για κεραμική προστασία στα Γιάννενα και μου είπαν γύρω στα 250 μαζί με κόστος εγκατάστασης.
-
Εχουν πεσει τοσο πολυ;
Κατι χιλιαρικα θυμαμαι εγω
-
Για όποιον λοιπόν ενδιαφέρεται για corolla υβριδικο η οποίο άλλο υβριδικο Toyota να τον ενημερώσω ότι είναι καθόλα ασφαλές και έχει επαρκές γκάζι και ροπή για τις ανάγκες ενός οικογενειακού η καθημερινού αυτοκινήτου. Όποιος έχει αποφασίσει με τα χρήματα που θα δώσει για καινούριο αυτοκίνητο να έχει αυτό την μεγαλύτερη δυνατή ιπποδύναμη η τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία του δεν θα τα βρει στο υβριδικο. Σε όποιο τεστ έχω δει η διαβασει για τα υβριδικά toyota το σύνηθες σχολιο για τα φρένα είναι ότι μετά από λίγα χιλιόμετρα τα συνηθίζεις. Νομίζω ότι τα υπερβολικά σχόλια ότι δεν φρενάρει η δεν τραβάει, λαχανιαζει σέρνεται και λοιπά απλά θέλουν να τονισουν ας πούμε τις αδυναμίες. Ο θερμικός εμπλέκεται οποτεδήποτε ζητήσει ο οδηγός άμεση ροπή και όχι μετά τα 40 χλμ, μπορεί να είναι από την εκκίνηση η και μετά τα 130 χλμ στην περίπτωση του τελευταίου yaris. Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει τον τρόπο απόδοσης των Turbo κινητήρων των τελευταίων ετών και ο τρόπος απόδοσης των υβριδικών της Toyota με το ecvt μας δίνει μια αίσθηση πατιναρισματος. Όποιος γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του ecvt και χρησιμοποιεί καιρό το αυτοκίνητο δεν τον ξενίζει. Ένας που χρησιμοποιεί diesel με 100 ίππους και οδηγήσει υβριδικο θα πει τι χελώνα είναι αυτή παρόλο που είναι πιο γρήγορο. Οπότε όσον αφορά τις επιδόσεις δείτε τους αριθμούς.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ,
θα ήταν αφελής κάποιος αν έψαχνε επιδόσεις σε υβριδικό Τογιότα. ΟΜΩΣ και το 10,9 στα 0-100 είναι επαρκέστατο,ειδικά όταν έρχεται μόνο πατώντας το γκάζι.Τα φρένα πολύ καλά,μία φορά τα μπλόκαρα δουλεύοντας το ΑΒS, κανένα πρόβλημα.
Νομίζω ότι εδώ γράφουμε τις πραγματικές μας εμπειρίες ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που τo έχουμε για να ενημερώσουμε για τα υπέρ και τα κατά κατά την άποψη μας τους υποψήφιους αγοραστές.Πάντα με γνώμονα το δικό μας υπέρ και κατά.
Τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να έχουμε στο μυαλό μας είναι, ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ είναι πάντα το καλύτερο...!!! Καλύτερο είναι αυτό που βολεύει τον καθένα.Μπορεί για μένα η αξιοπιστία να είναι ο υπ'αριθμόν ένα παράγοντας αγοράς,για κάποιον όμως που θέλει να δώσει 40000-45000 για να πάρει BMW ,μπορεί να μην τον ενδιαφέρει επειδή έχει να ξοδέψει για αυτόν τον σκοπό και δεν τον νοιάζει...!!!
Ας μη το χαλάμε λοιπόν προσπαθώντας να δείξουμε πως το δικό μας είναι το καλύτερο.Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί θα έμπαινε κάποιος εδώ μέσα αν δεν είχε ή δεν ενδιαφερόταν για corolla,έστω για Τογιότα ...!!!!
-
kegior wrote:
Mastoras78 wrote:
Για μάθε περισσότερα και ενημέρωσε..... Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε μια 'σωστή' κεραμική προστασία το κύριο κόστος έχει να κάνει με τον εξειδικευμένο εγκαταστάτη και τις εργατοώρες του και δεν είναι φτηνό..
Θα ρωτήσω αύριο και θα σας πω!
Τελικά ρώτησα για κεραμική προστασία στα Γιάννενα και μου είπαν γύρω στα 250 μαζί με κόστος εγκατάστασης.
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ τίποτε άλλο να πιάσει και τόπο..?? Γιατί γιαυτό του χρόνου θα σου πούνε θέλει φρεσκάρισμα ,ρίξε ξανά 250...!!
Θεσσαλονίκη το κοστολόγησαν 300,δεν ξέρω εδώ γυαλίζουν καλύτερα..?? Και του χρόνου μου είπαν ξανά από την αρχή...!!! Οπότε είπα βάλε ένα συναγερμό,που είδα ότι κοστίζει με την εγκατάσταση έξω 200 ευρώ ,πήρα και μια μπανιέρα πλαστική για το πορτ-μπαγκάζ και ένα σετ καλά υβριδικά πατάκια.ΑΥΤΑ.
-
Αααααα καθε ετος ξανα καινουργιο περασμα. Βλαμμενοι ειναι;
Υ.γ Υβριδικο πατακι τι ειναι;
Toyota Corolla 2019