-
alex mix wrote:
Εμένα ρε κ... παιδα(πλάκα κάνω) δεν θα μου πει κανείς μπράβο ρε Alex που έκανες θυσία ένα χρονο για να πάρεις αυτό που θέλεις ή τι μ@λ@κ@ς είσαι που δεν πήρες τώρα. Ειδικά από σένα φίλε sargus περίμενα μια κουβέντα και το Fanis75. τι τα γράφω και γω?
Υ. Γ όλα καλά στην Κρήτη γιατί βλέπω σας έπνιξε εκεί κάτω?
χαχαχχα σσωραίοςς!
Κοίτα, αν πάρεις το σιβικ, τότε και μόνο τότε θα σου πω μπράβο γιατί σημαίνει ότι έχεις γούστο! χααχαχαα πλάκα κάνω, μην πέσετε να με φάτε!
Εμένα φίλε Αλεξ, η λογική μου στη ζωή γενικότερα είναι κάνε αυτό που σε ευχαριστεί (όσο δεν ενοχλείς βέβαια κάποιον) και όχι αυτό που 'πρέπει' ή αυτό που λένε οι άλλοι γύρω σου. Οπότε αν γουστάρεις να χρεωθείς και να πάρεις κάτι πιο ακριβό επειδή έτσι θα είσαι χαρούμενος, μεγειά σου και χαρά σου. Μαζί σου! Όχι όμως να χρεωθείς και αύριο μεθαύριο να είσαι πιεσμένος ή στενοχωρημένος σκεφτόμενος ότι έκανες μ@λ@κία; Έτσι;
Εδώ κάτω Κρήτη γίνεται όντως χαμός. Δε με ενοχλεί όμως γιατί το σιβικάκι είναι ασφαλές στο κλειστό πλέον γκαράζ του () και κυκλοφορούμε με τον κουβά της γυναίκας (astra h).
Να σται καλά όλοι εκεί κάτω και να προσέχετε.Εννοειται φίλε ότι πάρω θα είναι επειδή το γουστάρω και μπορώ να το κρατήσω όχι να το χω σπίτι με άδειο ντεπόζιτο.
-
Εγω παλι μπορω και με χειροκινητο και με αυτοματο . Το καθε ενα εχει την χαρη του
-
Μείνετε λοιπόν με το κουρδιστήρι... έε, με την κουτάλα ήθελα να πω!
Ρε σεις, δε λέει κανείς ότι δεν είναι προτιμότερο να αλλάζεις εσύ ταχύτητες όταν οδηγείς σπόρ σε μια διαδρομή ή έστω και μια δυο στροφές της επιλογής σου, πως είναι κρίμα να παιδεύεσαι με όλα τα αρνητικά του συμπλέκτη λέμε.
-
Οικονομικά αυτοκίνητα ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΣΑΣΜΑΝ ,στην αγορά στην συντήρηση αλλά κυρίως στην κατανάλωση καυσίμου ΔΕΝ υπήρχαν μέχρι που η Toyota εξέλιξε την υβριδική τεχνολογία και στην Ελλάδα ειδικά μέχρι την κυκλοφορία του Yaris hybrid (στην αγορά πάλι ακριβούστικο είναι).
Γιαυτό αν κάποιος ήθελε αυτοκίνητο για την πόλη δεν έπαιρνε ποτέ αυτόματο οι διαφορές στην κατανάλωση από το αντίστοιχο χειροκίνητο ήταν πολύ μεγάλες ,απλώς διαβάστε τεστ του παρελθόντος στην βιβλιοθήκη του περιοδικού που φιλοξενεί το φόρουμ μας και θα δείτε ότι ακόμα και στον ανοικτό δρόμο έκαιγαν περισσότερο . Για επιβεβαίωση παρακολουθώ αγγελίες μεταχειρισμένων με αυτόματα αυτοκίνητα πενταετίας-δεκαετίας και μένουν απούλητα για μήνες ενώ τα αντίστοιχα χειροκίνητα εξαφανίζονται σε λίγες μέρες .
Πάντως ένα πλεονέκτημα του χειροκίνητου όσο περνάνε τα χρόνια είναι ότι θα τα κλέβουν λιγότερο γιατί δεν θα ξέρουν να τα οδηγούν ! ιδίως αν ο διακόπτης εκκίνησης είναι σε κάτι περίεργα μέρη όπως στα SAAB ...
-
Το παράδειγμα με τα ρολόγια δεν είναι άσχετο απλά μάλλον δε το κατάλαβες γιατί δεν έχεις επαφή με τον χώρο. Η τεχνολογία των αυτομάτων ρολογιών (χωρίς μπαταρία - κουρδίζουν με τις κινήσεις του χεριού) υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Η ακρίβεια αυτών των μηχανισμών είναι κατα ΠΟΛΛΕΣ φορές χειρότερη από σύγχρονα ηλεκτρονικά ρολόγια και ένα κάρο συστήματα, τα οποία κυκλοφορούν στις μέρες μας. Αυτό εννοούσα. Πως κάτι 'ξεπερασμένο', τυχαίνει και έχει ακόμα φανατικό κοινό για τον αλφα ή βήτα λόγο.
Απαντάει άλλος καλύτερα από εμένα, και μάλλον δεν έχεις καταλάβει τη μετάβαση από κουρδιστό ρολόι σε αυτόματο.
- Αγαπώ αυτόματα ρολόγια (έχω από το 2000 αυτόματο) και είναι ακριβώς το ίδιο με τα αυτόματα κιβώτια, αντικατέστησαν τον μηχανισμο κουρδίσματος (δλδ. τις χειροκίνητες αλλαγές!). Τα ηλιακά, GPS, quartz κλπ. είναι η νέα τεχνολογία υβριδικών, ηλεκτρικών κλπ. Οπότε και στα ρολόγια, όπως και στα αυτοκίνητα ψηφίζω αυτόματο...αχαχα!!
Άλλα σου λέμε εμείς, σε άλλα επιμένεις να απαντάς εσύ.
Και επειδή ξέρω ότι είσαι έξυπνος άνθρωπος, καταλαβαίνεις, αλλά το κάνεις επίτηδες επειδή εγωισμός!
Εντάξει Kyr, να μην πάρουμε χειροκίνητο που μας αρέσει, να πάρουμε όλοι αυτόματο επειδή το προτιμάς εσύ.
Νταξ είμαι εγωιστής... Και εσείς είστε οι χεράδες με τα χειροκίνητα(ή νομίζετε ότι είστε) και εμείς είμαστε κομμώτριες.... ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ, ότι δεν έχει ουσία να συζητάμε με fans. Έχουν περάσει όλων των ειδών τα αυτοκίνητα από τα χέρια μου. Και υπήρξα πιτσιρικάς και fanboy. Λες και έχουμε μετοχές της κάθε εταιρίας. Τα τελευταία χρόνια ένα πράγμα κρατάω. ΔΟΚΙΜΑΖΩ και μετά κρίνω. Όλοι κάνουν τις επιλογές τους. Αν έπαιρνα ένα αμάξι για πίστα, ΙΣΩΣ να αγόραζα χειροκίνητο. Αλλά τα αυτοκίνητα που αγοράζουμε και συζητάμε εδώ μέσα, δεν είναι τέτοια. Εν προκειμένω είμαστε στο θέμα του corolla. Πολύ ευχάριστο οδηγικά, αλλά δεν βγήκε για αυτή τη δουλειά. Οπότε για το 0,1% των διαδρομών που θα μου ξυπνήσει η κ@υλα να πατινάρω, δεν αξίζει το χειροκίνητο. Για όλους τους λόγους ασφάλειας και άνεσης που θα μου προσφέρει το υπόλοιπο 99,9% των διαδρομών.
-
Τι χεράδες τσαμπουνάς τώρα; ποιος το είπε αυτό; φαντάσματα βλέπεις; τι είναι όλα αυτά που γράφεις; τι τρικυμία είναι αυτή;
Τέλοσπάντων, δε μου αρέσει να μιλάω και ο άλλος να μην καταλαβαίνει οπότε σταματάω εδώ.
-
Μάγκες είναι και θέμα κουλτούρας, στην Αμερική π.χ. παίζει πολύ αυτόματο.
Κοιτάζω το κλασικό CVT βενζίνης και το eCVT 1.8 της corolla. Αφενός μεν η βενζίνη έχει καλύτερο performance και είναι και ελαφρώς πιο φθηνό.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι το θέμα μεταπωλητικής αξίας. π.χ. Αν σου προκυψει θεμα μπαταρίας μετα την 11ετία, δεν θες κανα 3-4χιλιαρο για καινούρια απο την toyota? Ή αξιοπιστία. Περισσότερα ακριβα components. Αλλο να σου χαλάσει μιζα άλλο ηλεκτρογεννήτρια...
Το πιο ρευστο είναι επίσης ότι σε μια δεκαετία μπορεί τα plugin hybrid να ειναι η νόρμα και βενζίνης και κλασικά hybrid να πηγαίνουν για σίδερα οπότε είναι μία η άλλη
-
Μάγκες είναι και θέμα κουλτούρας, στην Αμερική π.χ. παίζει πολύ αυτόματο.
.....
Το μεγάλο πρόβλημα είναι το θέμα μεταπωλητικής αξίας. π.χ. Αν σου προκυψει θεμα μπαταρίας μετα την 11ετία, δεν θες κανα 3-4χιλιαρο για καινούρια απο την toyota?
Σε πάρα πολλές χώρες το αυτόματο είναι νούμερο 1 επιλογή και εδώ θα ήταν Αλλά no money no honey!
Η μπαταρία πάει όλη μαζί? Δεν αλλάζουν μεμονωμένα τα στοιχεία? Σε 10 Χρόνια που μπορεί να χαλάσει θα έχει γεμίσει ο τόπος με επισκευαστες και με after market ανταλλακτικά
-
Σιγουρα υπάρχουν aftermarket αλλά με τι εγγύηση? Επίσης μιας και τα στοιχεία πρέπει να έχουν ακριβώς την ίδια τάση, εμπιστεύεται κάποιος τον εντοπισμό των ελαττωματικών και την αντικατάσταση των σωστών?
Καποιος με prius θα μπορουσε να μας πει για το ποσο παει το μαλλι για πλήρη αντικατάσταση απο την toyota... (και τι εγγύηση δίνει)
-
Εαν θυμάμαι σωστά, €2.700 είναι για μπαταρία σε Prius στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο και €1.800 σε ανεξάρτητο (αλλά με ΟΕΜ μπαταρία). Εαν χρειαστεί αλλαγή θα είναι μετά τα 11 χρόνια (που λήγει και η εγγύηση). Το πουλάς στα 7-8 χρόνια και όλα μια χαρά!
-
Prius mk2: 2.500 - 2.800 euros new original battery at Greek main dealers network, complete with installation
-
Διαβάζω πως αν θέλει κάποιος σωστό υβριδικό, καλο θα ηταν να πάρει κατι απο ΤΟΥΟΤΑ. Μπορείτε να μου πείτε συνοπτικά, τι παραπάνω προσφέρει ενα corolla για παράδειγμα απο ενα SEAT leon mhev η απο ενα focus mhev;;
-
Διαβάζω πως αν θέλει κάποιος σωστό υβριδικό, καλο θα ηταν να πάρει κατι απο ΤΟΥΟΤΑ. Μπορείτε να μου πείτε συνοπτικά, τι παραπάνω προσφέρει ενα corolla για παράδειγμα απο ενα SEAT leon mhev η απο ενα focus mhev;;
Πολυ απλα οτι το toyota ειναι hybrid ενω τα αλλα που ανεφερες mild-hybrid. Πρακτικα αυτο σημαινει οτι εχουν ενα ψευτουβριδικο συστημα που κανει ανακτηση ενεργειας στο φρεναρισμα και δινει λιγη ωθηση στις επιταχυνσεις απο σταση, αλλα με παρα πολυ μικρη μπαταρια και μικρο ηλεκτροκινητηρα.
Πλεονεκτημα το ελαχιστο κοστος σε χρηματα, βαρος, ογκο, αλλα πετυχαινει και ελαχιστο ωφελος, πιο πολυ για marketing ειναι.
Οποτε για να το πουμε με νουμερα, αν θες το 7lt/100km καταναλωση να γινει 6.7 αντε βαρια 6.5, μπορει να γινει με το mhev. Με true hybrid μπορει να γινει 4.5 ομως. Η μερα με τη νυκτα.
Παντως δεν εχει μονο η toyota, υπαρχουν και αλλα, απλα εχει τα πιο πολλα και δοκιμασμενα σαν υλοποιησεις
-
Για να γυρίζουμε και στο θέμα....
Οι μπαταρίες έχουν 11 χρόνια εγγύηση. Βέβαια προφανώς θα πέσει η απόδοσή τους στο χρόνο. Στα 11 χρόνια με μια μέση οδήγηση 15.000χλμ/χρόνο μας κάνει 165.000χλμ. Η τιμή που μου είπε η πωλήτρια είναι 2000€ περίπου για την αντικατάσταση στο corolla. Με τη λογική να λέει ότι σε 10 χρόνια θα είναι φθηνότερες και θα υπάρχουν και aftermarket αξιόπιστες. Αλλά ακόμα και έτσι...2κ€ σε 11 χρόνια.
Με μια μέση μείωση στην κατανάλωση 3λτ, αυτή μας εξοικονομεί σχεδόν 5.000λτ βενζίνη. Αν υπολογίζουμε 1,5€ μ.ο. τιμής(σήμερα έχει 1,35€, αλλά είχε φτάσει και 2€), αυτό σημαίνει 7500€. Οπότε έχεις καλύψει και τη διαφορά αγόράς, και την αντικατάσταση μπαταριών μετά από τόσα χρόνια. Και σου μένει αυτή η 'απόλαυση' της ηρεμίας που σου προσφέρει.
-
Πάντως στις δοκιμές του Drive η διαφορά κατανάλωσης μεταξύ 1.8 hybrid και 1.2 turbo ήταν κάτω από 2 l/100km (5,7 vs 7,5).
-
4.1λτ/100χλμ έχω μέση κατανάλωση. Βασικά κατά 90% η γυναίκα μου. Που γενικά οδηγάει συντηρητικά, αλλά όπως οδηγούσε και μη υβριδικό. Δηλαδή δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στον τρόπο που χρειάζεται για μέγιστη οικονομία. Και μπορεί να μην το κάνει ποτέ.
-
Πάντως στις δοκιμές του Drive η διαφορά κατανάλωσης μεταξύ 1.8 hybrid και 1.2 turbo ήταν κάτω από 2 l/100km (5,7 vs 7,5).
Ναι γιατί την έσκισαν, λόγω μέτρησης επιδόσεων. Το 5.7 δεν είναι με κανονική χρήση ενός μέσου οδηγού. Ειδικά εντός πόλης είναι η μεγάλη διαφορά. Και εκεί η 1.2 θα περάσει τα 7.5 για πλάκα. Ααα και δεν συγκρίνουμε ίδιες εκδόσεις, γιατί η υβριδική είναι αυτόματη. Η αυτόματη 1.2 είναι ακόμα παραπάνω.
'Ειδικά εντός πόλης, όπου με προσεκτική οδήγηση η υβριδική Corolla θα ζητήσει λιγότερα από 5 lt/100 km, είναι ασυναγώνιστη. Στη δική μας περίπτωση, με την πιεσμένη χρήση των μετρήσεων η κατανάλωση ήταν αρχικά πάνω από 6 lt/100 km, τελικά όμως σταθεροποιήθηκε στα 5,7 lt/100 km, τιμή χαμηλότερη από εκείνη των περισσότερων ντίζελ της κατηγορίας.'
-
4.1λτ/100χλμ έχω μέση κατανάλωση. Βασικά κατά 90% η γυναίκα μου. Που γενικά οδηγάει συντηρητικά, αλλά όπως οδηγούσε και μη υβριδικό. Δηλαδή δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στον τρόπο που χρειάζεται για μέγιστη οικονομία. Και μπορεί να μην το κάνει ποτέ.
Ενδιαφέρον! Εξάλλου η οικονομία των υβριδικών ενδεχομένως επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως τακάκια, τέλη κυκλοφορίας κλπ.
Ναι γιατί την έσκισαν, λόγω μέτρησης επιδόσεων. Το 5.7 δεν είναι με κανονική χρήση ενός μέσου οδηγού. Ειδικά εντός πόλης είναι η μεγάλη διαφορά. Και εκεί η 1.2 θα περάσει τα 7.5 για πλάκα. Ααα και δεν συγκρίνουμε ίδιες εκδόσεις, γιατί η υβριδική είναι αυτόματη. Η αυτόματη 1.2 είναι ακόμα παραπάνω.
Το ίδιο έσκισαν και την 1.2 turbo βέβαια. Και όπως εντός πόλης η διαφορά είναι μεγαλύτερη, αντίστοιχα εκτός πόλης η διαφορά είναι μικρότερη.
-
Τόσο περίπου είναι η διαφορά που δίνει και η toyota 3,4 με 5,6 για την ίδια έκδοση active +
O kyr80 καλά τα λέει με τους υπολογισμούς 3 και πάνω θα είναι η διαφορά κατανάλωσης στην πραγματικότητα και μην ξεχνάτε και τα τέλη κυκλοφορίας στην δεκαετία θα βγάλουν άνετα την μπαταρία γιατί το υβριδικό δεν πληρώνει τίποτα ενώ τα 100-200 € στα ανταγωνιστικά μοντέλα (και στο 1,2 Τ ) δεν τα γλυτώνεις .
-
Το ίδιο έσκισαν και την 1.2 turbo βέβαια. Και όπως εντός πόλης η διαφορά είναι μεγαλύτερη, αντίστοιχα εκτός πόλης η διαφορά είναι μικρότερη.
Προφανώς και το γράφω. Αλλά ενώ η διαφορά σε ταξίδι και μέτρηση επιδόσεων είναι μικρή (και λογικό είναι, δεν είναι το πεδίο δράσης του Υβριδικού), στην πόλη είναι πολύ μεγαλύτερη. Η βενζίνη ευνοείται από το ταξίδι (ενώ το υβριδικό όχι), οποτε το 7.5 μέση στην πόλη πάει άνετα 9, ενώ του υβριδικού το 5.7 μέση στην πόλη πάει άνετα κάτω από 5.
Toyota Corolla 2019