-
Coroneus στο κορολλα τελικά τι touch είναι το σύστημα της οθόνης? Toyota touch 2, touch 2 and go. Δεν έχω καταλάβει και δεν γράφει τίποτα μέσα στο λογισμικο παρά μόνο ότι είναι panasonic! Εκτός από το ακούει κανείς μουσική άντε και μέσω bluetooth είναι άχρηστη η οθόνη!
-
Είναι η οθόνη της κάμερας οπισθοπορείας. Αν έχεις mirrorlink εφαρμογές, carplay, Android auto, την αξιοποιούν. Επίσης προβάλλει πληροφορίες για την διαχείριση ενέργειας και για το τηλέφωνο. Αν έχεις αγοράσει τις ακριβές εκδόσεις με το touch 2 go, χρησιμοποιείται και για το σύστημα πλοήγησης και εφαρμογών της Toyota.
-
Στα Corolla παραγωγής 2019 (ΜΥ19) το multimedia σύστημα είναι της Panasonic με κωδική ονομασία ΜΜ17, με navigation ή χωρίς (όπως είναι το δικό μου). Στα corolla του 2020 το σύστημα είναι το ΜΜ19 από όσο έχω διαβάσει δεξιά και αριστερά.
Η κύρια λειτουργία της οθόνης είναι η κάμερα οπισθοπορείας. Και όταν αναβαθμιστεί επιτέλους θα έχουμε και navigation μέσω των εφαρμογών του κινητού που ενδιαφέρει εμένα.
Coroneus στο κορολλα τελικά τι touch είναι το σύστημα της οθόνης? Toyota touch 2, touch 2 and go. Δεν έχω καταλάβει και δεν γράφει τίποτα μέσα στο λογισμικο παρά μόνο ότι είναι panasonic! Εκτός από το ακούει κανείς μουσική άντε και μέσω bluetooth είναι άχρηστη η οθόνη!
-
Στο μεταξύ στο 1,8 hybrid hatchback εκεί που τόσο καιρό είχε στα χαρακτηριστικά 0-100 σε 10,9 δευτερόλεπτα πλέον γράφουν 13,6...
-
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το σύστημα πλοήγησης της κάθε εταιρείας. Το google maps να δέχεται με ενδιαφέρει. Όντως η οθόνη αν δεν έχει navi ή δεν παίρνει carplay-android auto είναι μόνο για την κάμερα.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί δεν έχουν αισθητήρες παρκαρίσματος. Ειδικά μπροστά έχει αισθητήρα απόστασης. Γιατί δεν το χρησιμοποιεί και στο παρκάρισμα??
-
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το σύστημα πλοήγησης της κάθε εταιρείας. Το google maps να δέχεται με ενδιαφέρει. Όντως η οθόνη αν δεν έχει navi ή δεν παίρνει carplay-android auto είναι μόνο για την κάμερα.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί δεν έχουν αισθητήρες παρκαρίσματος. Ειδικά μπροστά έχει αισθητήρα απόστασης. Γιατί δεν το χρησιμοποιεί και στο παρκάρισμα??
Για να πουληθει ως extra φυσικα! Οπως και πχ ο αισθητηρας βροχης. Αναφορικα με τους πισω αισθητηρες παρκαρισματος παντως εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την καμερα και τους βρισκω περιττους. Μπορεις να παρκαρεις με ακριβεια χιλιοστων αλλα οι μπροστινοι ειναι παντα χρησιμοι...
-
Σε άλλες χώρες τους δίνει σαν βασικό εξοπλισμό στις ακριβές εκδόσεις. Εδώ μόνο ως έξτρα. Αν και στο σεντάν και στο βάγκον στις ακριβές εκδόσεις έχει πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος Άραγε να είναι εργοστασιακοί ή aftermarket;
-
Καλά γτπ...
Άντε οι πίσω αισθητήρες δε γ@μιέται. Λες έχει κάμερα. Αλλά οι μπροστα????? Και ενώ έχει αισθητήρες απόστασεις για το acc λη το αυτόματο φρενάρισμα. Χωρίς κανένα hardware, θα είχαμε αισθητήρες μπροστα.
Κατά τα άλλα... Αναδιπλούμενους καθρέπτες στο κλείδωμα, αλλά μανιβέλα στον καθρέπτη του παπρίζ για να αλλάζει σε νύχτα. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που είχα αγοράσει αυτοκίνητο με μη ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη..... Σίγουρα πριν την προηγούμενη 10ετία. Πρέπει να ήταν το mx5 του 2007, που μετρούσαν τα πάντα με το βάρος.... Ακόμα και το scenic του 2004 είχε ηλεκτροχρωμικό στο παπρίζ.. Αυτόματοι προβολείς, αλλά χειροκίνητοι οι υαλοκαθαριστήρες....
Δεν το συζητάμε ότι ακόμα και στο ντάτσουν όλα αυτά υπάρχουν.... Μέχρι και θερμαινόμενα καθίσματα έχει το ντάτσουν.... Τέσπα φτάνει με τη γκρίνια. Το corolla όποτε το οδηγάω έχω μια αίσθηση ότι οδηγάω κάτι από το μέλλον. Θα το αγόραζα για δικό μου; Μάλλον όχι. Για 2ο αυτοκίνητο ή της γυναίκας και ειδικά μέσα στην πόλη μάλλον είναι ιδανικό.
-
Εσυ παιρνεις εταιρικα και στις πλουσιες εκδοσεις τους, για αυτο, υπαρχουν ακομα και σημερα μη ηλεκτροχρωματικοι σε αρκετα αυτοκινητα, δεν ειναι κατι το σπανιο.
Οσο για τους αισθητηρες , αλλοι αυτοι για παρκαρισμα αλλοι για το acc. Ασε που πολυ κοντα δεν πιανουν τις γωνιες του αυτοκινητου.
-
Εταιρικά παίρνω τα τελευταία 3 χρόνια.
Έγραψα ότι ακόμα και το scenic του 2004 είχε ή το passat του 2006, για να μην πάω στο volvo s40 του 2000. Δεν μιλάω για τους πλαϊνούς, που είχαν κάποια αυτοκίνητα που πέρασαν από τα χέρια μου. Είναι πολύ ενοχλητικό είτε σε ταξίδι είτε ακόμα και μέσα στην πόλη η απουσία του ηλεκτροχρωμικού στο παπρίζ. Το δε λεβιεδάκι αλλαγής, είναι μόνο αν σε γκαβώνει κανένας μλκας από πίσω. Δεν έχεις καμιά επαφή με το τι γίνεται πίσω σου, αν αφήσεις τον καθρέπτη σε αυτή τη θέση. 2020 πήγαμε και θεωρώ εξοπλισμό ασφάλειας να μη με τυφλώνει ο πίσω μου. Ειλικρινά είχα κάνει td ημέρα. Ίσως να ήταν λόγος απόρριψης, γιατί θεωρούσα δεδομένο ότι θα έχει. Κυρίως γιατί έχει και το chr(ντεμέκ) ίδιο αυτοκίνητο....
Τώρα για τους αισθητήρες, έχεις δίκιο ότι το acc δεν πιάνει μάλλον γωνίες. Αλλά τι κόστος έχει ρε γμτ 4+4 'μάτια';;; 20€;; 30€;;
-
Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που είχα αγοράσει αυτοκίνητο με μη ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη..... Σίγουρα πριν την προηγούμενη 10ετία. Πρέπει να ήταν το mx5 του 2007, που μετρούσαν τα πάντα με το βάρος.... Ακόμα και το scenic του 2004 είχε ηλεκτροχρωμικό στο παπρίζ.. Αυτόματοι προβολείς, αλλά χειροκίνητοι οι υαλοκαθαριστήρες....
Ακόμα και σήμερα σε πολλά αυτοκίνητα, ειδικά Γερμανικά (π.χ. BMW) ακόμα και σε μεσάιες σειρές, είναι έξτρα αυτό. Εγώ το ανάποδο από εσένα, το 1ο αυτοκίνητο που πήρα και το είχε στάνταρ ήταν το 2017 το Kuga. Μέχρι τότε, σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα που είχα - και ακριβά αυτοκίνητα (318i, Mini Cooper S, Z4 2.5si, 325ti, 116i ak;oma kai η 330xi)- ήταν έξτρα!! Παραδοσιακά οι Γάλλοι το έχουν σε χαμηλές εκδόσεις και λιγότερο οι Ιάπωνες.
-
Εταιρικά παίρνω τα τελευταία 3 χρόνια.
Έγραψα ότι ακόμα και το scenic του 2004 είχε ή το passat του 2006, για να μην πάω στο volvo s40 του 2000. Δεν μιλάω για τους πλαϊνούς, που είχαν κάποια αυτοκίνητα που πέρασαν από τα χέρια μου. Είναι πολύ ενοχλητικό είτε σε ταξίδι είτε ακόμα και μέσα στην πόλη η απουσία του ηλεκτροχρωμικού στο παπρίζ. Το δε λεβιεδάκι αλλαγής, είναι μόνο αν σε γκαβώνει κανένας μλκας από πίσω. Δεν έχεις καμιά επαφή με το τι γίνεται πίσω σου, αν αφήσεις τον καθρέπτη σε αυτή τη θέση. 2020 πήγαμε και θεωρώ εξοπλισμό ασφάλειας να μη με τυφλώνει ο πίσω μου. Ειλικρινά είχα κάνει td ημέρα. Ίσως να ήταν λόγος απόρριψης, γιατί θεωρούσα δεδομένο ότι θα έχει. Κυρίως γιατί έχει και το chr(ντεμέκ) ίδιο αυτοκίνητο....
Τώρα για τους αισθητήρες, έχεις δίκιο ότι το acc δεν πιάνει μάλλον γωνίες. Αλλά τι κόστος έχει ρε γμτ 4+4 'μάτια';;; 20€;; 30€;;
Εσυ εχεις θεμα με αυτο. Εγω που βλεπω ηχομονωση σε θολους 5 mm. Βαλτε ρε σεις αλλα 5 mm, να μην μας την λενε.
Τσιπιες παντου σε καθε εταιρια
-
Ηλεκτροχρωματικούς καθρέφτες μπορείς να αγοράσεις και να τοποθετήσεις εκ των υστέρων (https://www.amazon.co.uk/s?k=autodimming+car+mirror&ref=nb_sb_noss). Περιμένω να βρω κάποιον με εσνωματωμένη κάμερα. Μόλις βγει, τον πήρα. Αν πετύχετε κάποιον και με θυμηθείτε, θα σας είμαι υπόχρεος.
Όντως και εμένα μου έχουν λείψει ο ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης, ο αισθητήρας βροχής και το άνοιγμα/κλείσιμο παραθύρων από το κλειδί. Τον καθρέφτη θα τον βάλω κάποια στιγμή, τα άλλα όμως δεν μπαίνουν.
-
Από το MY21 που έρχεται τώρα το Νοέμβριο, από τη Style και πάνω έχει και αισθητήρα βροχης και ηλεκτροχρωματικό. Το άνοιγμα/ κλείσιμο παραθύρων δε μπορεί να γίνει με κάποιο προγραμματισμό;
-
Από το MY21 που έρχεται τώρα το Νοέμβριο, από τη Style και πάνω έχει και αισθητήρα βροχης και ηλεκτροχρωματικό. Το άνοιγμα/ κλείσιμο παραθύρων δε μπορεί να γίνει με κάποιο προγραμματισμό;
Α μπραβο! Αισθητηρα βροχης μου ειχε κανει και εμένα εντυπωση που δεν είχε και το εχει το Γιαρις
Ο ηλεκτροχρωματικός δεν μπορώ να πω ότι με τρελαινει.. αλλωστε βαζω παντα φιμε και δεν ενεοχλουν τα φώτα. Στο QQ είχα αλλά δεν μπορώ να πω οτι μου λείπει!
Το ανοιγμα/κλεισιμο παραθυρων γινόταν στο QQ με πλακετα συναγερμου.. λογικά θα υπάρχουν αντιστοιχες λύσεις..
-
Καλησπέρα σε όλους. Την προηγούμενη Τετάρτη παρέλαβα το Corolla TS στην έκδοση active plus. Ήρθε με υποστήριξη Android auto και στην αντιπροσωπεία (Κατερίνη) είχαν οδηγίες και ρύθμισαν οι ίδιοι και το κινητό μου (Samsung s8) εγκαθιστώντας την εφαρμογή, αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχει υποστήριξη για τη συσκευή μου (η λύση είναι μία εφαρμογή VPN) . Το κινητό συνδέεται κανονικά και υποστηρίζει και Google maps. Όσον αφορά τα παράθυρα, προγραμμάτισαν οι ίδιοι και το άνοιγμα/κλείσιμο από τα κλειδιά. Εκείνο που προσπαθώ και δεν το κατάφερα ακόμα είναι να συνδέσω το σύστημα στο Internet κάνοντας Mobile Hotspot το κινητό. Γίνεται; Το έχει κάνει κανείς;
-
Καλορίζικο καλοταξιδο φίλε! Με το καλό να μας πεις πως σου φαίνεται οδηγικά.
-
Μου τηλεφώνησαν από την αντιπροσωπία, για να με ενημερώσουν πως είναι διαθέσιμη η δωρεάν αναβάθμιση με την προσθήκη android auto/carplay
-
Καλησπέρα σε όλους. Την προηγούμενη Τετάρτη παρέλαβα το Corolla TS στην έκδοση active plus. Ήρθε με υποστήριξη Android auto και στην αντιπροσωπεία (Κατερίνη) είχαν οδηγίες και ρύθμισαν οι ίδιοι και το κινητό μου (Samsung s8) εγκαθιστώντας την εφαρμογή, αν και στην Ελλάδα δεν υπάρχει υποστήριξη για τη συσκευή μου (η λύση είναι μία εφαρμογή VPN) . Το κινητό συνδέεται κανονικά και υποστηρίζει και Google maps. Όσον αφορά τα παράθυρα, προγραμμάτισαν οι ίδιοι και το άνοιγμα/κλείσιμο από τα κλειδιά. Εκείνο που προσπαθώ και δεν το κατάφερα ακόμα είναι να συνδέσω το σύστημα στο Internet κάνοντας Mobile Hotspot το κινητό. Γίνεται; Το έχει κάνει κανείς;
Καλοτάξιδο το εργαλείο..
ούτε το δικό μου συνδέεται σε hotspot. Εχω όμως την εντύπωση ότι μόνο όσα έχουν ενσωματωμένο navigation μπορούν..
-
Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστώ για τις ευχές σας, καλοτάξιδα να είναι τα αυτοκίνητα όλων μας! Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές. Το αυτόματο κιβώτιο ειδικά μέσα στην πόλη δε θα το άλλαζα με τίποτα. Θέλει μόνο λίγο να συνηθίσεις το 'πατινάρισμα' όταν δίνεις γκάζι απότομα, αλλά και πάλι είναι τρομερά ξεκούραστο. Στην πόλη η μέση κατανάλωση μου είναι 3,8 λίτρα αν και σε κάποια φάση στα πρώτα 100 χλμ έγραψε και 3,6 λίτρα, ενώ σε ταξίδι στην Εθνική κινήθηκα συντηρητικά μιας και ακόμα δεν έστρωσε το αμάξι και στο πήγαινε είχα 4,5 λίτρα ενώ στο γυρισμό 4,8. Οι ανώτερες τιμές που είδα σε καταναλώσεις ήταν στην Εθνική στα 5,8 λίτρα κινούμενος μέχρι 110-120 χλμ/ώρα χωρίς cruise control. Περιμένω βέβαια, να το δω σε βάθος χρόνου και αφού στρώσει. Στην οδήγηση το βρίσκω πολύ άνετο, με καλή απόκριση στο τιμόνι αν και λίγο ελαφρύ σε σχέση με το Focus που οδηγούσα. Προσωπικά όμως τέτοιες καταναλώσεις με το Focus του 2006 ούτε για αστείο δεν έχω δει. Μου έκανε θετική εντύπωση η ηχομόνωση του αυτοκινήτου. Πολύ καλή! Εκείνο που θέλει βελτίωση κατα τη γνώμη μου είναι το software του infotainment . Θα μπορούσε να είναι λίγο πιο μοντέρνο και λειτουργικό. Επίσης, δεν έχει θήκες για μικροαντικείμενα κάτι που για τον οικογενειακό χαρακτήρα του TS νομίζω πως είναι φάουλ. Για τον όγκο του κινείται άνετα ακόμα και στα στενάκια. Θέλει λίγο προσοχή όταν κινείσαι ηλεκτρικά με χαμηλή ταχύτητα γιατί ειδικά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν σε ακούνε. Θα έλεγα πως είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για οικονομία και άνεση, ενώ και ο χώρος για αποσκευές είναι υπερ αρκετός. Το μεγαλύτερο όφελος είναι ο,τι σε προδιαθέτει να οδηγήσεις ήρεμα και ομαλά και σε ανταμοίβει όταν το κάνεις με ανάλογη κατανάλωση.
Toyota Corolla 2019