-
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν το κρύβω ότι σκέφτομαι κάποιο υβριδικό για την σύζυγο αλλά δεν ξέρω πόσο θα βγαίνει η κατανάλωση της καθώς κάθε εβδομάδα κάνει 600 χλμ,όλα σε αυτοκινητόδρομο σχεδόν με ελάχιστα περιαστικά. Όπως λέει και ο Sabas θα ήθελα και εγώ να δω πόσο θα κάψει σε ένα νορμάλ οικογενειακό ταξίδι.
-
Κάθε εβδομάδα 600χλμ και όλα στον αυτοκινητόδρομο, νομίζω πως θα είναι πιο λογικό να πας σε ντίζελ.
-
Δεν έχεις άδικο. Απλά εξετάζω όλες τις εναλλακτικές. Άλλωστε και τώρα πετρέλαιο έχω,καίει μέχρι 5,3 στα χέρια της γυναίκας μου αλλά μόλις περάσαμε τα 150κ χλμ. Συν τοις άλλοις, έχει κολλήσει με το αυτόματο κιβώτιο και για να πάρουμε πετρέλαιο και αυτόματο πρέπει να ανέβουμε αρκετά σε χρήματα.
-
Εδώ όμως δεν ψάχνουμε νομίζω το 0,5λτ/100 χλμ.... Προσωπικά είτε 3,5λτ είτε 4,5λτ μου κάνει το ίδιο. Γιατί η άλλη επιλογή είναι τα 12λτ/100 μεικτή και 16+ εντός πόλης.
Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Δηλαδή αν δεν πάει κάποιος σε υβριδικό, η μόνη εναλλακτική επιλογή είναι π.χ. το RX-8;
-
Οχι ρε, σε αυτα που εχει ο ιδιος θα λεει.
Ξυνεσαι....ξυνεσαι...
-
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν το κρύβω ότι σκέφτομαι κάποιο υβριδικό για την σύζυγο αλλά δεν ξέρω πόσο θα βγαίνει η κατανάλωση της καθώς κάθε εβδομάδα κάνει 600 χλμ,όλα σε αυτοκινητόδρομο σχεδόν με ελάχιστα περιαστικά. Όπως λέει και ο Sabas θα ήθελα και εγώ να δω πόσο θα κάψει σε ένα νορμάλ οικογενειακό ταξίδι.
Μα είδες στο ταξίδι η γυναίκα μου είναι γύρω στα 4λτ. Προφανώς και η διαφορά στην οικονομία είναι εντός πόλης. Υπάρχει αντιστρόφωσ ανάλογη κατανάλωση στα εντός πόλης- εκτός πόλης, ανάμεσα σε ένα συμβατικό και ένα υβρυδικό.
kyr80 wrote:
Εδώ όμως δεν ψάχνουμε νομίζω το 0,5λτ/100 χλμ.... Προσωπικά είτε 3,5λτ είτε 4,5λτ μου κάνει το ίδιο. Γιατί η άλλη επιλογή είναι τα 12λτ/100 μεικτή και 16+ εντός πόλης.
Αυτό το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Δηλαδή αν δεν πάει κάποιος σε υβριδικό, η μόνη εναλλακτική επιλογή είναι π.χ. το RX-8;
Όχι. Αυτήν είναι η εναλλακτική δικιά μου. Το 3.2 ranger, που έχει την κατανάλωση που έγραψα.
Το corolla άλλαξε το 15ετίας 2.0 fsi passat που έκαιγε τον πάτο του και αυτό. Μέση κατανάλωση πάνω από 10-11.
-
Θεωρώ ότι στον δρόμο για Χαλκιδική οι ταχύτητες είναι σχετικά χαμηλότερες,εξού και η χαμηλή κατανάλωση. Σε ταξίδι στην ΠΑΘΕ με 130-140 χλμ πόσο θα καίει? Αυτή είναι η απορία μου γιατί διαβάζω για 6-7 λίτρα σε τέτοιο ταξίδι.
-
Για ταξίδι σε εθνική με 130-140 θες πετρέλαιο με μακρυά τελική σχέση.
-
Παρε στην γυναικα σου το corsa 1,5hdi .. εργαλείο
-
Τοσο μικρό δεν κοιτάμε....ευχαριστώ πάντως. Όταν προκύψει το δίλλημα, θα σας ενημερώσω....
Πάντως αρχές Αυγούστου είμασταν ένα κλικ πριν κλείσουμε ένα aircross που συνεχίζω να πιστεύω ότι ήταν τσάμπα αλλά λόγω άλλων προτεραιοτήτων πατήσαμε φρένο.
-
καλημερα,
γνωριζει καποιος να μου εξηγησει γιατι σε σελιδες του εξωτερικου οι εκμποπες CO2 σε wltp ειναι πανω απο τα100 g/km ενω εδω οι τιμες που δινει η toyota ειναι 89?
δειτε και το παρακατω
https://media.toyota.co.uk/wp-content/files_mf/1599057321200312MCorollatechspecWLTP.pdf
-
Lap,
σκέφτηκα πως ίσως θα ήθελες να δες τι λέει σχετικά το βιβλίο του αυτοκινήτου.
Σχετικά με το αν είναι εφικτό να έχεις καταναλώσεις της τάξης των 3 λίτρων, έβγαλα και αυτή την φωτογραφία. Είναι η κατανάλωση μου στο τελευταίο γέμισμα. Έχω διανύσει 758χλμ, άρα μάλλον είναι μικτή κατανάλωση και όχι επιλεγμένη ούτε μπορεί κάποιος στα σοβαρά να υποστηρίξει πως για τόσα χιλιόμετρα κινούμαι έχοντας στο μυαλό μου μόνο την κατανάλωση. Σε σχέση με την ετήσια ή μηνιαία κατανάλωσή μου αυτή είναι μειωμένη γιατί έχω μεταφέρει λιγότερο την οικογένεια. Εννοείται πως χρησιμοποιώ πάντα τον κλιματισμό.
Κάπου τόσα, 700-750χλμ, μου βγάζει κι εμένα μέχρι ο δείκτης βενζινης να φτάσει στο 1/4. Και δείχνει κατανάλωση γεμίσματος 3,5 - 3,8. Οδήγηση πόλη και 'εθνική' / κηφισσό, δλδ όχι ανοικτός δρόμος. Άντε να πας 120-140 σε ελάχιστα σημεία για λίγο. Με κλιματισμό.
Έχει επιβεβαιώσει κανείς την ένδειξη με λίτρα βενζινάδικου / χιλιόμετρα?
-
Μήπως εδώ είναι ακόμα με NEDC?
-
Έχει επιβεβαιώσει κανείς την ένδειξη με λίτρα βενζινάδικου / χιλιόμετρα?
3,83λτ/100 έχω πραγματική σύμφωνα με το spritmonitor. Πλειοψήφία εντός πόλης.
-
To sedan hybrid πού κατασκευαζεται? Τουρκια ή Ιαπωνια?
-
καλημερα,
γνωριζει καποιος να μου εξηγησει γιατι σε σελιδες του εξωτερικου οι εκμποπες CO2 σε wltp ειναι πανω απο τα100 g/km ενω εδω οι τιμες που δινει η toyota ειναι 89?
δειτε και το παρακατω
https://media.toyota.co.uk/wp-content/files_mf/1599057321200312MCorollatechspecWLTP.pdf
Μαλλον εδω ειναι σε NEDC ακομα, οπως ειπε και ο Fanis75
-
To sedan hybrid πού κατασκευαζεται? Τουρκια ή Ιαπωνια?
Τουρκία όλα τα σεντάν
-
s2000 wrote:
καλημερα,
δειτε και το παρακατω
Μαλλον εδω ειναι σε NEDC ακομα, οπως ειπε και ο Fanis75
μα γραφει wltp...89 στο 2.0
https://local.toyota.gr/one/dynamic/v10/views/brochure/pdf/Corolla/p44.jpg?v=2
μυστηριο?!
-
Μαλλον ειναι λαθος και δεν ειναι με wltp. Αφου λες οτι τα άλλα επισημα sites γραφουν πανω απο 100gr/km, δεν γινεται εδω να εχει λιγοτερα. Ιδια αυτοκινητα ειναι
-
Μαλλον ειναι λαθος και δεν ειναι με wltp. Αφου λες οτι τα άλλα επισημα sites γραφουν πανω απο 100gr/km, δεν γινεται εδω να εχει λιγοτερα. Ιδια αυτοκινητα ειναι
μπορεις να δεις (ή καποιος αλλος φιλος) τι τιμη αναφερει στην αδεια κυκλοφορίας του αυτοκινητου σου? ετσι μονο θα βγαλουμε ακρη
- δεν εχω παραλαβει ακομα το αμαξι που εχω παραγγείλει, για να εβλεπα τη δικια μου άδεια.
Toyota Corolla 2019