-
καλημερα,
γνωριζει καποιος να μου εξηγησει γιατι σε σελιδες του εξωτερικου οι εκμποπες CO2 σε wltp ειναι πανω απο τα100 g/km ενω εδω οι τιμες που δινει η toyota ειναι 89?
Είναι ακόμα με NEDC. Γενικά το site της Toyota είναι λίγο κου κου ρου κου.
-
Κάπου τόσα, 700-750χλμ, μου βγάζει κι εμένα μέχρι ο δείκτης βενζινης να φτάσει στο 1/4. Και δείχνει κατανάλωση γεμίσματος 3,5 - 3,8. Οδήγηση πόλη και 'εθνική' / κηφισσό, δλδ όχι ανοικτός δρόμος. Άντε να πας 120-140 σε ελάχιστα σημεία για λίγο. Με κλιματισμό.
Γενικά τα νούμερα αυτά μου φαίνονται τρομερά χαμηλά, που δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορούν να επιτευχθούν χωρίς σμαντική προσπάθεια ή τουλάχιστον προσαρμογή της οδηγικής συνήθειας σε αυτήν που επιβάλλει η υβριδική εποχή...
Ως κάτοχος CHR 2.0λτ, μέσα στην πόλη οδηγώντας φυσιολογικά και στρωτά, βλέπω κατανάλωση κοντά στα 5λτ, το οποίο ΟΚ δεν λέει κάτι στην σύγκριση με το 1.8 Corolla γιατί είναι διαφορετικοί κινητήρες, διαφορετικές μπαταρίες, διαφορετικό βάρος (!), διαφορετικό αυτοκίνητο στην τελική. Αλλά σίγουρα από τότε που το πήρα, προφανώς και έχω μπει στο τρυπάκι να οδηγώ λιγότερο επιθετικά / απότομα για να ρίξω ακόμα περισσότερο την κατανάλωση. Μπορώ λογικά να το ρίξω σε ψηλά 4άρια αλλά με πολύ προσπάθεια και προφανώς μηδενική ευχαρίστηση. Νομίζω μπαίνεις σε μια διαδικασία που και ασυναίσθητα είσαι πιο φειδωλός με το γκάζι για να πετύχεις καλύτερες καταναλώσεις και περισσότερα χλμ. με κάθε γέμισμα.
Πιστεύω ότι οποιοδήποτε αυτοκίνητο και να οδηγούσα, αν το χειριζόμουν όπως ένα υβριδικό σίγουρα θα έβλεπα 10-15% κατανάλωση λιγότερο...
Απλά ήθελα να τα πω, μην με παρεξηγείτε
ΥΓ
Χθες άνοιξα με ένα XC40 T3 με τα 165άλογα - αυτός ήθελε δεν το κυνήγησα εγώ - και η κατανάλωση εκτοξεύθηκε στα 8.5λτ, μαζί και η ευχαρίστηση προφανώς.. Δεν πιστεύω να αναρωτιέται κανείς για το αποτέλεσμα της κόντρας ε?
-
@arvani: Πολύ σωστά όλα αυτά που γράφεις!
Προφανώς και εαν πιεστεί ένα υβριδικό θα κάψει (όπως και κάθε άλλο αυτοκίνητο θερμικό ή ηλεκτρικό) παραπάνω. Το θετικό με τα υβριδικά της Τογιότα είναι ότι μπορεί κάποιος να τα οδηγήσει οικονομικά και κυρίως μέσα στην πόλη (που είναι και η μεγαλύτερη κατανάλωση) χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Δηλαδή ενώ π.χ. το Yaris συγκριτικά με ένα Corsa σε ταξίδι μπορεί να έχουν διαφορά μόνο 20% σε κατανάλωση, μέσα στην πόλη έχουν 50%+. Αυτό είναι το επίτευγμα εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση μέσα στην πόλη. Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει και έχω αποκομίσει από όσα έχω οδηγήσει, έχω διαβάσει και μου έχουν πει φιλοι μου που έχουν.
-
Δεν έχεις άδικο. Απλά εξετάζω όλες τις εναλλακτικές. Άλλωστε και τώρα πετρέλαιο έχω,καίει μέχρι 5,3 στα χέρια της γυναίκας μου αλλά μόλις περάσαμε τα 150κ χλμ. Συν τοις άλλοις, έχει κολλήσει με το αυτόματο κιβώτιο και για να πάρουμε πετρέλαιο και αυτόματο πρέπει να ανέβουμε αρκετά σε χρήματα.
Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο του 308 1,5 BlueHDI 130ps EAT8 Active; Στα 21600€ κλειδί παίρνεις έναν από τους καλύτερους diesel εξαιρετικής απόδοσης με 30Nm ροπής αυτόματο 8αρι της Aisin με έναν νορμάλ βασικό εξοπλισμό. Κάθε υβριδικό Corolla θα σου βγει ακριβότερη αγορά από αυτή. Και να είσαι σίγουρος ότι με την πρόταση μου δεν θα μπεις σε καμία διαδικασία, καμία καμπύλη εκμάθησης.
Μένω δυτική Θεσσαλονίκη εφαπτόμενα στον περιφερειακό και η γυναίκα μου πηγαίνει 5 μέρες την εβδομάδα Κασσάνδρεια Χαλκιδικής (190χλμ πηγαινέλα) στην δουλειά της. Εμείς έχουμε το 308 Active 1,2 puretech Active 130ps (17k αγορά) M/T. Το υβριδικό δείχνει τα δόντια του εντός πόλης κυρίως. Στο ταξίδι φορτωμένο (πάνε 3 ή 4 μαζί δασκάλες στην περίπτωση της γυναίκας μου) αμφιβάλω ότι το υβριδικό θα έχει πάνω από 1 με 1,5 μονάδα κατανάλωσης χαμηλότερη από το δικό μας. Με το Diesel EAT8 είμαι βέβαιος ότι θα καίει λιγότερο από το υβριδικό με σαφώς μεγαλύτερη άνεση στο ταξίδι...
Σκέψου το σοβαρά. Οκ δεν έχει πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, έχει ελαφρύ σύστημα διεύθυνσης και μακριές σχέσεις αλλά πίστεψέ με η γυναίκα σου θα το λατρέψει όπως η δική μου. Το Diesel EAT8 είναι μοναδικό στα λεφτά του. Ειδικά στην έκδοση Active αν δεν θες φορτωμένο εξοπλισμό. Με τις 16' ζάντες θα εκπλαγεις με το ταξίδι που κάνει. Εδώ με την βενζίνη κάναμε τον γύρο της Θράκης δύο ζευγάρια με μπαγκαζια, μέναμε σε ορεινό χωριό της Ξάνθης (Σταυρούπολη) με διάφορες διαδρομές, με clima on σχεδόν πάντα και μου έκαψε 7,5. Σκέψου με diesel.
Το Corolla τέλος θεωρώ ότι καμία γυναίκα δεν θα μπει στην διαδικασία εκμάθησης του τρόπου οδήγησης που απαιτεί για να βγάλει την μεγίστη οικονομία...
-
Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση! Το έχω σκεφτεί και το 308 και το έχω οδηγήσει κιόλας. Ξέρω ότι πλέον είναι ώριμο μοντέλο με λυμένα όλα τα πιθανά προβλήματα όμως σύντομα θα βγει ο αντικαταστάτης του που σίγουρα θα είναι ακριβότερο. Η γυναίκα μου είναι φανατική της Πεζώ, άλλωστε για δεύτερο έχουμε ένα 208. Τέσσερα αυτοκίνητα έχει αγοράσει, τα 3 ήταν Πεζώ.Πάντως καλύτερο ταξίδι από το c4 που έχω τώρα αμφιβάλλω ότι θα κάνει....
-
Έχει καλύτερη ηχομόνωση και υλικά συναρμογή από το C4. Πιο ήσυχο ταξίδι κάνει σίγουρα. Το καινούργιο θα είναι εδώ άνοιξη. Μέχρι τότε έχεις μια vfm επιλογή χωρίς παιδικές ασθένειες όπως σωστά λες. Μην την αφήνεις να πάει χαμένη. Καλή τύχη στην επιλογή σου δεν λέω τίποτα άλλο για να μην καταχραστώ το νήμα.
-
μπορεις να δεις (ή καποιος αλλος φιλος) τι τιμη αναφερει στην αδεια κυκλοφορίας του αυτοκινητου σου? ετσι μονο θα βγαλουμε ακρη
- δεν εχω παραλαβει ακομα το αμαξι που εχω παραγγείλει, για να εβλεπα τη δικια μου άδεια.
Δεν εχω corolla
-
Σήμερα με πήραν από την Toyota για να κλείσω ραντεβού για την αναβάθμιση του infotainment.
Η αναβάθμιση είναι δωρεάν.
Αύριο θα έχω νεότερα.
-
Σήμερα με πήραν από την Toyota για να κλείσω ραντεβού για την αναβάθμιση του infotainment.
Αύριο θα έχω νεότερα.
Ποιά αντιπροσωπεία Toyota?
-
Αύριο θα έχω νεότερα.
Εγώ σήμερα που πήγα -με ραντεβού κλεισμένο από Δευτέρα επί τούτου- ΤΟΥΟΤΑ Πόλις Κηφισίας μου είπαν οτι δεν έχουν έρθει τα στικάκια και οι τεχνικές οδηγίες και η κοπέλα στο τηλέφωνο κατάλαβε λάθος αναβάθμιση. Είναι λέει συγκεκριμένα στικάκια για κάθε μοντέλο και επιπλέον αναβαθμίσεις (πχ.μικροφωνο). Θα με καλέσουν λεει εκείνοι μέχρι πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου.
-
Cherouvim1977 wrote:
Αύριο θα έχω νεότερα.
Εγώ σήμερα που πήγα -με ραντεβού κλεισμένο από Δευτέρα επί τούτου- ΤΟΥΟΤΑ Πόλις Κηφισίας μου είπαν οτι δεν έχουν έρθει τα στικάκια και οι τεχνικές οδηγίες και η κοπέλα στο τηλέφωνο κατάλαβε λάθος αναβάθμιση. Είναι λέει συγκεκριμένα στικάκια για κάθε μοντέλο και επιπλέον αναβαθμίσεις (πχ.μικροφωνο). Θα με καλέσουν λεει εκείνοι μέχρι πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου.
Αντιστοιχα Toyota Polis Θεσσαλονικη απο αρχες Νοεμβριου περιμενουν τα κιτ αναβαθμισης
-
Cherouvim1977 wrote:
Αύριο θα έχω νεότερα.
Ποιά αντιπροσωπεία Toyota?
Στην Πασπαλιάρης, Λεωφόρος Αθηνών.
Η διαδικασία πήρε περίπου τη μία ώρα, το infotainment που έχω είναι χωρίς navi. Με navi μου είπαν ότι παίρνει μισή ώρα παραπάνω.
Το Android Auto παίζει κανονικά. Δεν πρόλαβα να το ψάξω περισσότερο.
-
KostasLC wrote:
Cherouvim1977 wrote:
Αύριο θα έχω νεότερα.
Αντιστοιχα Toyota Polis Θεσσαλονικη απο αρχες Νοεμβριου περιμενουν τα κιτ αναβαθμισης
Η Toyota Αγγελος ξεκίνησε τις δωρεάν αναβαθμίσεις κανονικά με χτεσινή ανακοίνωσή τους στο FB. Εκλεισα ήδη ραντεβου για την επόμενη εβδομάδα. Εκεί στην Πόλις ας περιμένουν τα στικάκια. Ευκαιρία να αλλάξω και τις μπροστινές μου λάμπες με άλλες που βγάζουν λευκό φως..
-
Καλησπέρα παιδιά,
Είμαι κάτοχος ενός υβριδίου εδώ και 89χλμ. Ακόμα η καλύτερη κατανάλωση που έχω δει είναι το 4,9! βέβαια κάνω σχετικά μικρές αποστάσεις και δεν ξέρω αν έχει καμία σχέση αυτό!
Έχουμε καμία συμβουλή ;
-
Πολύ λίγα χιλιόμετρα έχεις κάνει για να βγάλεις συμπέρασμα.
-
Προσπάθησε να πατάς απαλά το γκάζι και σταθερά ώστε να μην ανεβαίνουν απότομα οι στροφές και μπαίνει σε λειτουργία ο βενζινοκινητήρας. Η ταχύτητα σου να ανεβαίνει σταδιακά. Αν ξεκινήσεις και μπει ο βενζινοκινητήρας σε λειτουργία, αν μπορείς σταματά και ξεκινά πάλι πιο απαλά ώστε να κινηθείς στη συνέχεια ηλεκτρικά. Επίσης, δίνε λίγο ώθηση στο αμάξι και μετά σήκωνε το πόδι από το γκάζι, ουσιαστικά άφηνε το να γλίστρησει στο δρόμο και κάνε συνέχεια αυτή τη διαδικασία. Σε κατηφόρες κατέβαινε με τη θέση D στο κιβώτιο ώστε να κινείσαι με τον ηλεκτροκινητήρα αλλά να φορτίζει και η μπαταρια. Μην έχεις αναμμένο τον κλιματισμό ενώ είσαι σταματημένος (δεν εννοώ στην κίνηση, αλλά στο ρελαντί) γιατί εκφορτίζει τη μπαταρία. Εγώ μετά από σχεδόν 1200 χλμ με το 85% αυτών στην πόλη έχω μέση κατανάλωση 3,8-4,1 με κλιματισμό και ανάβαση αρκετές φορές σε ανηφόρα ενώ έχω δει και 3,5 με πολύ συντηρητική οδήγηση. Οταν στρώσει ο κινητήρας θα δεις επίσης βελτίωση. Πάντως και εγώ θα πω πως τα χλμ σου είναι λίγα για να δεις την πραγματική κατανάλωση.
-
Καλησπέρα στην παρέα,
Είμαι ανάμεσα στο hatchback 1.2 βενζίνης και στο 1.5 sedan. Από άποψη αξιοπιστίας είμαι προβληματισμένος από τη μία με το turbo, μιας και είναι πολύ νωρίς να φανούν σημάδια κόπωσης και από την άλλη έχουμε εναν κινητήρα που τοποθετείται στο πιο ελαφρύ αμάξωμα του yaris...
Γενικώς όσοι πήρατε τo sedan είστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή του για καθημερινή χρήση πόλης, χωρίς πολλά γκαζώματα? Αν παλεύεται, ίσως οι 7-8 ίπποι λιγότεροι να παλεύονται, αν και κανείς δεν ξέρει ο 4κυλινδρος με τον 3κυλινδρο τι διαφορά έχουν σε αίσθηση. Αλλιώς να πάω στο άλλο το turbo και όπως βγει..
-
Καλησπέρα, κάτοχος sedan 1.6 valvematic 132hp 4κυλινδρο. Έκανα Μόλις 1000χλμ εθνική (είμαι από νησί και ανέβηκα για δουλειά Αθήνα έτσι είπα να το στρώσω εθνικη). Προσωπικά η γνώμη μου είναι η εξής, δεν νομίζω ότι είναι ότι πιο οικονομικό το 4κυλινδρο (το οποίο δεν βγαίνει πια πάρα μόνο αν βρεις σε κάποια αντιπροσωπεια). Σίγουρα ίσως καλύτερα το hatchback η ακόμα καλύτερα το hybrid. Όμως Σαν αξιοπιστία σε βάθος χρόνου (ανω των 10 ίσως και παραπάνω χρονων) δεν αλλάζω το 4κυλινδρο γιατί ξέρω ότι δεν θα ζητήσει τίποτα ( ο λόγος που το πήρα είναι να το παντρευτω). Η κατανάλωση εθνική από τα 500 έως τα 1030 που έκανα μέχρι τώρα είναι 6,8 - 7,1 το πολύ. Σίγουρα όχι ότι καλύτερο. Οδήγηκα δεν παίζεται, σταθερό, αθόρυβο, απλά ταξιδιάρικο. Χωρίς να έχω οδηγήσει to hatchback . Με 3000 - 3400 και αυστηρά όχι παραπάνω στροφές άνετα με αυτές τις καταναλώσεις ειμουν στα 125-130 χλμ. Ανεβάζοντας ωραία και όχι κρεμασμένα τα χιλιομετρα. Διαβάζω γενικότερα ο 3κυλινδρος σίγουρα θα καίει λιγότερο άλλα θα είναι πιο θορυβώδες και με προβλημάτιζε στην αγορά του το ποσό θα κουράζε οδηγηκα τα 1.300 κιλών αμάξι. Επίσης η άποψη μου για τα turbo έχοντας ρωτησει πολλους, το συμπέρασμα μου είναι δεν θα ήμουν σε θέση κάθε φορά να περιμένω να ζεσταθεί για να ξεκινήσω την διαδρομή μου κάθε φορά το τούρμπο η να πέσει λίγο η θερμοκρασία του όταν έφτανα στο γκαράζ ώστε να έχεις έναν αξιόπιστο κινητήρα σε βάθος χρόνου και όχι μόνο δλδ. Γενικότερα ατμόσφαιρα και ξερό ψωμί!
-
Ατμόσφαιρα σε αυτά τα κυβικά με ροπές γύρω στα 15Nm έχουν πεθάνει φίλε. Ανεβαίνω από τα 15Nm ροπής του δικού μου στα 23Nm του downsized turbo της γυναίκας και θέλω να πλακώσω στις κλοτσιες το δικό μου.
Η αξιοπιστία είναι ένας πολύ σχετικός παράγοντας. Συντήρηση, σωστή επιλογή οχημάτων κινητήριου συνόλου και φυσικά τύχη...
-
Ατμόσφαιρα σε αυτά τα κυβικά με ροπές γύρω στα 15Nm έχουν πεθάνει φίλε. Ανεβαίνω από τα 15Nm ροπής του δικού μου στα 23Nm του downsized turbo της γυναίκας και θέλω να πλακώσω στις κλοτσιες το δικό μου.
Kg εννοείς, όχι N-m. 15 N-m είναι περίπου 1,5 kg ροπής, όσο έχει ένα μηχανάκι 150 κυβικών.
Toyota Corolla 2019