-
Ίδιο σχέδιο είναι. Λίγο τα χρώματα αλλάζουν αναλόγως με την έκδοση και το ηλεκτρονικό ταμπλό. Πάλι μουντά χρώματα έχει όμως σε όλες τις εκδόσεις. Μαύρα, γκρι, ασημί
-
terryp117 wrote:
NAI ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ, 850 ευρώ..?? Επειδή θα είναι στην κεντρική οθόνη..?? Εντάξει η αγορά βρωμάει ,πουλάνε 450-500 ευρώ οθόνη με τα πάντα επάνω , tv, gps, αισθητήρες, ότι θες....!!!!
Είπαμε καλό το κορόλα,αλλά δεν θα μας πιάνουν και τον....................
Σε αυτό πάω πάσο αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα έβαζα κατευθείαν after market. **850€ ? μόνο για τους αισθητήρες? **
Για τις Android οθόνες έχει δίκιο , έβαλε φίλος σε captur του 16(?) και έγινε άλλο αυτοκίνητο , κάμερες παρκαρίσματος μπρος -πίσω κάμερα καταγραφέας , video player- youtube- gps , android auto , mirror το κινητό κτλ. αλλά σε εμάς που έχει ρυθμίσεις σημαντικές μέσω της οθόνης τι μπορούμε να κάνουμε?! τίποτα .
MΙΛΗΣΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, και οι οθόνες που βάζουν είναι πλήρως συμβατές με όλα τα κουμπιά στο τιμόνι του κορόλα,έτσι μου είπαν.
Τώρα για τα 850 νομίζω ότι το έγραψε ο Ορέστης που ρώτησε,εμένα μου σφύριξαν κλέφτικα και είπαν ότι είναι ακριβοί οι αισθητήρες,ότι θέλουν παραγγελία δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτοι,ότι γκρεμίζεις το μισό αυτοκίνητο για να τους βάλεις κατόπιν εορτής και με παρότρυναν οι ίδιοι να πάω σε άφτερ...!!!
Για πες εσύ τι θα έκανες..??
Νομίζω ΄πως ή δεν θα έβαζες καθόλου ή αν είχες προηγούμενη εμπειρία και λίγο θάρρος......χο...χο.....χο... θα πήγαινες σε άφτερ μάρκετ....!!!
-
terryp117 wrote:
Βρείτε έναν καλό μάστορα και όσοι νομίζετε ότι τους χρειάζεστε οπωσδήποτε περάστε τους,μη διστάζετε.170 ευρώ πλήρωσα για όλα 4 αισθητήρες μπροστά 4 πίσω στο χρώμα του αυτοκινήτου,οθόνη και διακόπτη απενεργοποίησης. Την οθόνη αν δεν γουστάρετε εξαφανίστε την απλά κρατείστε το ηχητικό....!!!
Το δύσκολο είναι ο μάστορας. Γιατί διαβάζεις εδώ τις οδηγίες (και την διαδικασία) εγκατάστασης και εμένα τουλάχιστον πιάνεται η ψυχή που στο ποιος θα τα κάνει όλα αυτά? Και θα τα κάνει όλα ή θα τα συνδέσει όπως όπως? Και θα τα κάνεις σωστά, που σημαίνει δουλειά 6-7 ώρες ή θα ξεμπερδέψει σε 1 ώρα?
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ, που θα εκτιμούσε πόσο χρόνο χρειάζεται ένας καλός μάστορας για να στήσει ένα τέτοιο σύστημα σε ένα αυτοκίνητο.Εγώ τους έκρινα κατόπιν εορτής από το αποτέλεσμα αλλά,είχα κάνει την έρευνα μου,διασταύρωσα τις πληροφορίες και τελικά δεν βγήκα ζημιωμένος.
Αν αποτελεί κριτήριο αυτό ,πήγα το αυτοκίνητο και πέρασα και το πήρα μετά από 4 -5 ώρες περίπου.Νομίζω όμως ότι το δούλεψαν δύο άτομα.Βλέποντας δε το αποτέλεσμα νομίζεις ότι οι τρύπες έγιναν από το εργοστάσιο και οι αισθητήρες πως είναι τοποθετημένοι από την αρχή....
Παρεμπιπτόντως ήταν και ο ακριβότερος που βρήκα,διότι θα μπορούσα και με τα μισά λεφτά σχεδόν.Αν αυτό λέει κάτι,δεν θα το πω με σιγουριά.
Για να δείτε το μέγεθος της αντίθεσης, στην αντιπροσωπεία μου τοποθέτησαν συναγερμό σαν δώρο.Ε... φώναξα τον ηλεκτρολόγο μόλις τον είδα για να μαζέψει πουλάχιστον το καλώδιο που ήταν χύμα.Ο δε συναγερμός πολύ πρόχειρα τοποθετημένος με ένα σφικτήρα πλαστικό, ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ...!!! Η εργατώρα κοστίζει και το δώρο είναι τζάμπα,αυτό κατάλαβα δυστυχώς...!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας.......όποιος διαφωνεί,το κορόλα μου στη διάθεση του,δεν πείραξα τίποτε από την τοποθέτηση εκτός από το καλώδιο που μαζέψαμε και άκουσα και κάποια δικαιολογία του...........μη χαρακτηρίσω...!!!
Βέβαια για να τα λέμε όλα,τη δεύτερη φορά που τους χρειάστηκα, ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΟΙ. Με βοήθησαν να ελέγξω το αυτοκίνητο από κάτω, γιατί πέρασα ένα πεζοδρόμιο και παρά λίγο ,είπαμε είναι πολύ χαμηλό.Όχι μόνο το έλεγξαν αλλά μου έσιαξε ο λαμαρινάς και κάτι από κάτω, λίγο μια λαμαρίνα, ΚΑΙ ΜΕ ΕΔΙΩΞΑΝ ,όταν πήγα να πληρώσω.Αν ήμουν κάπου αλλού ονόματα μην πούμε,θα θίξουμε συνειδήσεις,100-150 ευρώ θα τα έδινα..!!! Αυτοί σεβάστηκαν προφανώς το καινούργιο,που ήταν το αυτοκίνητο.
Αντίθετα, ζήτησα να ελέγξω ένα αυτοκίνητο πασσάτ WV κάποια στιγμή, για να το αγοράσω μεταχειρισμένο πριν μήνες και η απάντηση ήταν 85 ευρώ για να ανεβεί στη ράμπα και να ασχοληθούν κάποια λεπτά μαζί του...!!!!!
Συμπέρασμα ..?? Αν μπορεί να βγει κάποιο,ασχοληθείτε ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ εσείς,όσοι μπορείτε και ξέρετε κάτι,ώστε να ελέγχετε όσο καλύτερα αυτά που σας κάνουν στο αυτοκίνητο σας....!!!
-
Αν αποτελεί κριτήριο αυτό ,πήγα το αυτοκίνητο και πέρασα και το πήρα μετά από 4 -5 ώρες περίπου.Νομίζω όμως ότι το δούλεψαν δύο άτομα.Βλέποντας δε το αποτέλεσμα νομίζεις ότι οι τρύπες έγιναν από το εργοστάσιο και οι αισθητήρες πως είναι τοποθετημένοι από την αρχή....
Εφόσον είναι τόσο καλοί, πές και το συνεργείο να το ξέρουμε....μήπως τους επισκεφθώ!!
Επίσημη τιμή από Τογιοτα έλαβα εχτές: 5 ώρες θα χρειαστούν και το κόστος είναι (τελική τιμή με εργασία και ΦΠΑ) είναι €478 εμπρός και €376 πίσω. Σύνολο €854.
-
παιδια, επειδη το κουρασατε με τους αισθητηρες, δεν ειναι θεμα καλου μαστορα, αλλα λειτουργικοτητας. Οι εργοστασιακοι συνεργαζονται με τα συστηματα ασφαλειας και δινουν εντολη αυτοματου φρεναρισματος σε περιπτωση που πας να ακουμπησεις καπου.
Αυτο ειναι και το σημαντικο.....οχι ο ηχος που στην τελικη δε τον χρειαζεσαι οταν εχεις εικονα απο την καμερα οπισθοπορειας. Αυτο το χαρακτηριστικο ομως σε σωζει απο ανεπιθυμητα χρυπηματακια.
Αξιζει 850 ευρω? φυσικα και οχι, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα. Μη μπερδευουμε ομως την βουρτσα με την ......ουτσα.
Στο CHR ας πουμε απο την εκδοση Enter στην εκδοση Lub με 1300 ευρω διαφορα παιρνεις ενα καρο πραγματα (και κυριως ακριβες ζαντες) και επισης αυτους τους αισθητηρες.
-
παιδια, επειδη το κουρασατε με τους αισθητηες, δεν ειναι θεμα καλου μαστορα, αλλα λειτουργικοτητας. Οι εργοστασιακοι συνεργαζονται με τα συστηματα ασφαλειας και δινουν εντολη αυτοματου φρεναρισματος σε περιπτωση που πας να ακουμπησεις καπου.
Αξιζει 850 ευρω? φυσικα και οχι, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα. Μη μπερδευουμε ομως την βουρτσα με την ......ουτσα.
Μα αυτό λέω! Την ΗΒ στην Ελλαδα ΔΕΝ μπορείς να την πάρεις με αυτούς τους αισθητήρες. Μόνο με αυτούς που μπαίνουν μετά, ως retrofit (αυτοί των €850) που δεν έχουν αυτή την λειτουργία με τα συστήματα ασφαλείας. Με τους εργοστασιακούς δεν εισάγεται.
-
παιδια, επειδη το κουρασατε με τους αισθητηρες, δεν ειναι θεμα καλου μαστορα, αλλα λειτουργικοτητας. Οι εργοστασιακοι συνεργαζονται με τα συστηματα ασφαλειας και δινουν εντολη αυτοματου φρεναρισματος σε περιπτωση που πας να ακουμπησεις καπου.
Αυτο ειναι και το σημαντικο.....οχι ο ηχος που στην τελικη δε τον χρειαζεσαι οταν εχεις εικονα απο την καμερα οπισθοπορειας. Αυτο το χαρακτηριστικο ομως σε σωζει απο ανεπιθυμητα χρυπηματακια.
Στο CHR ας πουμε απο την εκδοση Enter στην εκδοση Lub με 1300 ευρω διαφορα παιρνεις ενα καρο πραγματα (και κυριως ακριβες ζαντες) και επισης αυτους τους αισθητηρες.
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΕΧΩ διαφορετική άποψη.Δεν μπερδεύουμε τίποτε.Τώρα όταν το αυτοκίνητο σε ειδοποιεί στους τριάντα πόντους τι άλλο να κάνει.?? Δεν ξέρω πως φρενάρει,αλλά στο πάρκινγκ το θεωρώ εντελώς υπερβολικό αυτό που λες.Καλύτερο βέβαια ,αλλά όχι και 700 ευρώ επιπλέον για να σταματάει μόνο του αντί να πατάς το φρένο.Αυτό χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν θα ήταν σημαντική βοήθεια για κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη,δεν θα επεκταθώ περαιτέρω.Δεν είναι και κανένας ποδηλάτης μήπως τον φας στο δρόμο όπως στα συστήματα ασφαλείας.
Αντιλαμβάνομαι τη διαφορά ακούω τον ήχο και σταματάω,από το φρενάρει αυτόματα μόνο του,δεν θεωρώ όμως τον μέσο οδηγό τόσο άχρηστο ώστε παρά την ηχητική ειδοποίηση να πάει να το καρφώσει το αυτοκίνητο στον προφυλακτήρα του άλλου.Αυτό το βλέπω χρήσιμο για κανένα βραδάκι ,αν κάποιος έχει κατεβάσει κανένα καραφάκι με ούζο...!!
Μια χαρά τον χρειάζεσαι τον ήχο ,ειδικά για μπροστά,αλλά και πίσω παρά την κάμερα.Άλλο η όραση ,άλλο η ακοή,δύο διαφορετικές αισθήσεις..!!! Εννοείται ότι η μία συμπληρώνει την άλλη.Πιθανόν ένα αυτοκίνητο που σταματούσε μόνο του και δεν πήγαινε άλλο να ήταν πιο ασφαλές στο συγκεκριμένο θέμα,αλλά εδώ δεν μιλάμε για αυτούς που δεν το είχαν από την αρχή και θέλουν 900 ευρώ μπας και δεν ακούσουν τον ήχο και κουτουλήσουν στην κολώνα στο γκαράζ,αλλά για όλους αυτούς που θέλουν με 100-150 ευρώ να παρκάρουν με μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι χωρίς αισθητήρες....
Οπότε το έψαξα από την αρχή ,αλλά και μέτρησα εάν θα μου πρόσφερε κάτι παραπάνω το να δώσω 700 ευρώ επιπλέον και έκρινα ότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΕΞΟΔΟ ΑΥΤΟ...!!!!
-
OSFP wrote:
παιδια, επειδη το κουρασατε με τους αισθητηες, δεν ειναι θεμα καλου μαστορα, αλλα λειτουργικοτητας. Οι εργοστασιακοι συνεργαζονται με τα συστηματα ασφαλειας και δινουν εντολη αυτοματου φρεναρισματος σε περιπτωση που πας να ακουμπησεις καπου.
Μα αυτό λέω! Την ΗΒ στην Ελλαδα ΔΕΝ μπορείς να την πάρεις με αυτούς τους αισθητήρες. Μόνο με αυτούς που μπαίνουν μετά, ως retrofit (αυτοί των €850) που δεν έχουν αυτή την λειτουργία με τα συστήματα ασφαλείας. Με τους εργοστασιακούς δεν εισάγεται.
850 ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΛΠΟ...??
Ωχ μάνα μου........δεν αφήνεις τα 700 για κανένα τριήμερο εκδρομούλα κυριλέ..??
-
Μα δεν θα τους βάλω. Αλλά να μου πείς που τους έβαλες εσύ, εαν είναι Αθήνα να τον έχω στα υπόψιν εφόσον έκανε καλή δουλειά. Αλλιώς θα βάλω μόνο μπροστά.
-
Για μένα οι αισθητήρες αξίζουν και για το πλαϊνό κομμάτι. Δηλαδή σε σημεία που ούτε εγώ βλέπω ούτε η κάμερα και παραμονεύουν κολωνάκια κλπ. Θα πλήρωνα και 200 και 300 ευρώ για καλής ποιότητας αισθητήρες σε καλο μάστορα, αν έχετε προτάσεις πείτε! Μήπως να ανοίξουμε καινούριο θέμα στα τεχνικά Φάνη;
-
Ρε παιδια πληρώστε 20χιλιαρα για να κάνετε οικονομία στο καυσιμο και κολλάτε στα 800 ευρω των αισθητήρων μπροστά πίσω;
-
Δεν πληρώνουμε 20χιλ μόνο για οικονομία στο καύσιμο αλλά και για άνετη οδήγηση! Πόσο εξάλλου κάνουν τα αντίστοιχα χατσμπακ της κατηγορίας με αυτόματο κιβώτιο;
Εγώ προσωπικά αν οι αισθητήρες έπαιζαν στην οθόνη μπορεί και να τα έσκαγα τα 800. Να μου κάνουν μόνο μπιου μπιου, το αφήνω -- και παω σε ένα μάστορα που έχει βάλει το ίδιο σύστημα σε 1000 αυτοκίνητα και το ξέρει, και όχι στους μάστορες της αντιπροσωπείας που βάζουν ένα κάθε τόσο...
-
Sound can travel a long way. It will propagate through anything — the ground, water. It works at night, goes around corners. 'Sounds give you sensory input that is not limited by field of vision.'
Given how well sound reflects what's going on around us, the brains of vertebrates — including humans — evolved to be exquisitely sensitive to it.
'You hear anywhere from 20 to 100 times faster than you see,' Horowitz says, 'so that everything that you perceive with your ears is coloring every other perception you have, and every conscious thought you have.' Sound, he says, 'gets in so fast that it modifies all the other input and sets the stage for it.'
Οι ηχητικές ειδοποιήσεις είναι οι σημαντικότερες πάντως. Σχεδόν ποτέ δεν κοιτώ την κάμερα. Προτιμώ να ακούω τους ήχους και να κοιτώ γύρω γύρω ταυτόχρονα (ή όπου πρέπει).
-
Εξαιρετικό ποστ.
Εύγε.
-
terryp117 wrote:
Μα δεν θα τους βάλω. Αλλά να μου πείς που τους έβαλες εσύ, εαν είναι Αθήνα να τον έχω στα υπόψιν εφόσον έκανε καλή δουλειά. Αλλιώς θα βάλω μόνο μπροστά.
SALONIKA; δυστυχώς.
-
Ρε παιδια πληρώστε 20χιλιαρα για να κάνετε οικονομία στο καυσιμο και κολλάτε στα 800 ευρω των αισθητήρων μπροστά πίσω;
Ποιος στο είπε αυτό? Εγώ δεν πήρωσα για την οικονομία, εαν ήθελα οικονομία κράταγα την ΜιΤο, απλά μαθηματικά. Για άλλους λόγους πήρα την Κορόλα. Η οικονομία είναι απλά καλοδεχούμενη 'παρενέργεια'.
-
Όταν οι αισθητήρες κοστίζουν σχεδόν το 1/20 της αξίας του αυτοκινήτου, το λες και κοροϊδία.
-
Λοιπόν,ο γνωστός μιυ τελικά απφασισε Κορολλα.Τωρα απο το Πουμα πως κατεληξε σε Κορολλα μονο ο ίδιος ξέρει.Αβυσσος η ψυχη του ανθρώπου.....)
Για πειτε κατανάλωσεις στο 1,2τουρμπο σε πραγματικές συνθήκες.Δεν θα πάει για το υβριδικό λογω φορτωμενου τεκμηριου.Κλασσικο πρόβλημα το εχω και εγω....
-
Λοιπόν,ο γνωστός μιυ τελικά απφασισε Κορολλα.Τωρα απο το Πουμα πως κατεληξε σε Κορολλα μονο ο ίδιος ξέρει.Αβυσσος η ψυχη του ανθρώπου.....)
Για πειτε κατανάλωσεις στο 1,2τουρμπο σε πραγματικές συνθήκες.Δεν θα πάει για το υβριδικό λογω φορτωμενου τεκμηριου.Κλασσικο πρόβλημα το εχω και εγω....
Αχαχαχα!! Εεε καλά και εγώ ανάμεσα σε αυτά τα 2 (κυρίως) ήμουν!!
Δεν έχω ιδέα για κατανάλωση του 1.2. Από τα λίγα που διαβάζω στο FB, περί το 6-7, αλλά έχει μεγάλη σημασία το που κινείται και το αυτοκίνητο και πώς.
-
Θεσσαλονίκη είναι ο γνωστός.Τωρα πως κινείται;Τι να σου πω.Παντως εαν ειναι σε μικτή χρηση νομίζω ότι είναι εντάξει...
Πως τα καταφερνετε ενας θεος ξερει....Και εγω εαν ηθελα κατι πιο οικογενειακό Κορολλα θα παιρνα.....Δεν είναι τυχαίο αυτοκίνητο...
Toyota Corolla 2019