-
Ας γράψω και εγώ τις πρώτες εντυπώσεις μου μετά από τα πρώτα 500χλμ. Σε θέματα κατανάλωσης άκρως θετικές ειδικά μέσα στην πόλη ή γύρω από αυτή. Έχω ένα θέμα με την ομαλή επιτάχυνση αλλά το φτιάχνω σιγά σιγά κυρίως με τη χρήση του ACC. Σε ότι αφορά τα προφίλ δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα αυτοκίνητα αλλά όταν έβαλα το sport νόμιζα ότι έχω άλλο αμάξι με τη σημείωση ότι παράλληλα είδα την κατανάλωση να ανεβαίνει. Οδηγική συμπεριφορά μια χαρά. Μέσα στην καμπίνα, στην καθημερινότητα διαπίστωσα ότι θα ήθελα κάποιους έξτρα χώρους για αποθήκευση - τοποθέτηση μικροαντικειμένων.
-
Σε ευχαριστώ
Manolis petran wrote:
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά. Πριν μερικές μέρες παρέλαβα και εγώ το νέο μου corolla και θέλω εδώ να μεταφέρω τις αρχικές εντυπώσεις μετά από το αυτοκίνητο. Πρώτον αν είναι κάποιος να επιλέξει μεταξύ live και active πρέπει να πάει ξεκάθαρα στην δεύτερη επιλογή καθώς παίρνει όλο το value σε εξοπλισμό (κάμερα οπισθοπορειας, clima, πίσω βραχίονας, προβολακια, ηλεκτρονικό κατραν και οθόνη σχεδόν διπλασια με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας). Ωστόσο η συγκεκριμένη έκδοση στο hybrid ξέφευγε αρκετά (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα περίπου 25000) αλλά αυτό είναι στην κρίση του καθενος ανάλογα με την τσέπη του και τις ανάγκες του. Το αυτοκίνητο είναι άψογο σε οδηγική συμπεριφορά, κρατήματα στροφές και αθόρυβο. Επειδή έκανα test drive στο hybrid η διαφορά είναι σχετικά μικρή. Τώρα από μέση κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι 7,4 έως 8 ενώ στον περιφερειακό πέφτει στο 6. Δεν το έχω τεσταρει σε μεγάλες αποστάσεις λόγω καραντίνας αλλά φαντάζομαι σε πορεία θα πεφτει περίπου στο 5-5,5. Σε κάθε περίπτωση αρχικά δείχνει ένα πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο value στην κατηγορία του ειδικά για οικογένειες.
Καλορίζικο και Καλοτάξιδο να τελειώσουν όλες οι απαγορεύσεις και να το ευχαριστηθείς όσο περισσότερο μπορεις
-
Πρώτον αν είναι κάποιος να επιλέξει μεταξύ live και **active **πρέπει να πάει ξεκάθαρα στην δεύτερη επιλογή καθώς παίρνει όλο το value σε εξοπλισμό (κάμερα οπισθοπορειας, clima, πίσω βραχίονας, προβολακια, ηλεκτρονικό κατραν και οθόνη σχεδόν διπλασια με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας). Ωστόσο η συγκεκριμένη έκδοση στο hybrid ξέφευγε αρκετά (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα περίπου 25000) αλλά αυτό είναι στην κρίση του καθενος ανάλογα με την τσέπη του και τις ανάγκες του.
Σε ποιά Κορόλα αναφέρεσαι? Γιατί η Active+ Hybrid σε Hatchback έχει €21.970 με το μεταλλικό. 25.000 φτάνει η GR Sport & η Black Edition.
-
Manolis petran wrote:
Πρώτον αν είναι κάποιος να επιλέξει μεταξύ live και **active **πρέπει να πάει ξεκάθαρα στην δεύτερη επιλογή καθώς παίρνει όλο το value σε εξοπλισμό (κάμερα οπισθοπορειας, clima, πίσω βραχίονας, προβολακια, ηλεκτρονικό κατραν και οθόνη σχεδόν διπλασια με απίστευτες δυνατότητες συνδεσιμότητας). Ωστόσο η συγκεκριμένη έκδοση στο hybrid ξέφευγε αρκετά (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα περίπου 25000) αλλά αυτό είναι στην κρίση του καθενος ανάλογα με την τσέπη του και τις ανάγκες του.
Σε ποιά Κορόλα αναφέρεσαι? Γιατί η Active+ Hybrid σε Hatchback έχει €21.970 με το μεταλλικό. 25.000 φτάνει η GR Sport & η Black Edition.
Στο sedan αναφέρομαι. Η live βγαίνει με την προωθητική και το μεταλλικό βγαίνει 20200-20800 και αντίστοιχα +4000 περίπου. Η διαφορά hybrid με απλού είναι περίπου 4000 σε όλα τα μοντέλα για τα sedan.
-
Fanis75 wrote:
Στο sedan αναφέρομαι. Η live βγαίνει με την προωθητική και το μεταλλικό βγαίνει 20200-20800 και αντίστοιχα +4000 περίπου. Η διαφορά hybrid με απλού είναι περίπου 4000 σε όλα τα μοντέλα για τα sedan.
Manolis petran wrote:
Για την ακρίβεια 23058 συν πινακίδες και φιμε. Περίπου 23300-400 με το κλειδί στο χέρι.
-
Σημερινή προσφορά από Toyota Polis Θεσσαλονίκης: Toyota Corolla 1.8 Hybrid, έκδοση Style, χρώμα κόκκινο περλέ, με συναγερμό Toyota δώρο (εγκατάσταση στην αντιπροσωπεία) - τελική τιμή 24.300 € με το κλειδί στο χέρι
Η απογοήτευση βέβαια ήταν ότι η διχρωμία λευκό-μαύρο στο εσωτερικό δεν είναι διαθέσιμη πλέον. Μήπως ξέρετε κάτι διαφορετικό; Υπάρχει καμιά πληροφορία εκ των έσω για το αν θα γίνει ξανά διαθέσιμη; Ευχαριστώ.
-
Σημερινή προσφορά από Toyota Polis Θεσσαλονίκης: Toyota Corolla 1.8 Hybrid, έκδοση Style, χρώμα κόκκινο περλέ, με συναγερμό Toyota δώρο (εγκατάσταση στην αντιπροσωπεία) - τελική τιμή 24.300 € με το κλειδί στο χέρι
Η απογοήτευση βέβαια ήταν ότι η διχρωμία λευκό-μαύρο στο εσωτερικό δεν είναι διαθέσιμη πλέον. Μήπως ξέρετε κάτι διαφορετικό; Υπάρχει καμιά πληροφορία εκ των έσω για το αν θα γίνει ξανά διαθέσιμη; Ευχαριστώ.
Δεν ξέρω τις διαφορές μετάξυ active και style αλλά με μια πρώτη ματιά (δεδομένου ότι η style έκδοση θεωρείται premium) αξίζει. Έχε υπόψιν σου ότι ο συναγερμός δίνεται δώρο στο 99% των προσφορών.
-
Πριν 2 εβδομάδες μου είχαν πεί από Πόλις Αθήνα ότι το λευκό εσωτερικό είναι πλέον διαθέσιμο μόνο στην Active+.
-
Ας γράψω και εγώ τις πρώτες εντυπώσεις μου μετά από τα πρώτα 500χλμ. Σε θέματα κατανάλωσης άκρως θετικές ειδικά μέσα στην πόλη ή γύρω από αυτή. Έχω ένα θέμα με την ομαλή επιτάχυνση αλλά το φτιάχνω σιγά σιγά κυρίως με τη χρήση του ACC. Σε ότι αφορά τα προφίλ δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα αυτοκίνητα αλλά όταν έβαλα το sport νόμιζα ότι έχω άλλο αμάξι με τη σημείωση ότι παράλληλα είδα την κατανάλωση να ανεβαίνει. Οδηγική συμπεριφορά μια χαρά. Μέσα στην καμπίνα, στην καθημερινότητα διαπίστωσα ότι θα ήθελα κάποιους έξτρα χώρους για αποθήκευση - τοποθέτηση μικροαντικειμένων.
Αν επιτρέπεται (εφόσον μιλάμε για hybrid) πόσα ξοδέψες περίπου σε χρήματα για 500χλμ?
Ευχαριστώ
-
Το πρώτο γέμισμα ήταν αμέσως μετά την παραλαβή από την αντιπροσωπεία. Έβαλα 36 λίτρα (61€). Το trip πλέον δείχνει υπόλοιπο 330χλμ. Τα περισσότερα χλμ που έχω κάνει είναι εντός πόλης
pvs7 wrote:
Αν επιτρέπεται (εφόσον μιλάμε για hybrid) πόσα ξοδέψες περίπου σε χρήματα για 500χλμ?
Ευχαριστώ
-
Δηλαδή 800χλμ με 60€;
Όσο ένα B suv/C diesel δηλαδή στο περίπου;
-
Λιγότερα θα βγούνε σίγουρα καθώς όπως σε όλα τα αυτοκίνητα η εκτίμηση του trip σε σύγκριση με την πραγματικότητα απέχει. Επίσης, το ξαναγράφω ότι δεν είναι αντικειμενική μέτρηση καθώς κινούμαι εντός πόλης με χαμηλές ταχύτητες με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί πάρα πολύ το EV. Θέλω να το δω και στην εθνική πώς θα συμπεριφέρεται. Πάντως το ACC κατά τη γνώμη μου βοηθάει αρκετά ακόμα και εντός πόλης για χαμηλή κατανάλωση καθώς πετυχαίνεις σταθερή ταχύτητα (όσο είναι δυνατό)
Δηλαδή 800χλμ με 60€;
Όσο ένα B suv/C diesel δηλαδή στο περίπου;
-
Με το acc ενεργοποιημένο καις περισσότερο, διότι επιταχύνει και φρενάρει διαρκώς. Δεν ρολλάρει το αυτοκίνητο σχεδόν καθόλου.
-
Εγώ το έγραψα με βάση το feedback της εφαρμογής καθώς χωρίς το acc η επιτάχυνση μου είναι ψιλοαθλια. Θα το δοκιμάζω εντελώς χωρίς acc για να δω τι θα αλλάξει
Με το acc ενεργοποιημένο καις περισσότερο, διότι επιταχύνει και φρενάρει διαρκώς. Δεν ρολλάρει το αυτοκίνητο σχεδόν καθόλου.
-
Το πρώτο γέμισμα ήταν αμέσως μετά την παραλαβή από την αντιπροσωπεία. Έβαλα 36 λίτρα (61€). Το trip πλέον δείχνει υπόλοιπο 330χλμ. Τα περισσότερα χλμ που έχω κάνει είναι εντός πόλης
Manolis petran wrote:
pvs7 wrote:
Ευχαριστώ
Και εγώ το ίδιο. 61 ευρώ super. Μου έβγαλε 550 χλμ περίπου εντός πόλης. Δηλαδή με 61 ευρώ σου έβγαλε 830 χλμ?
-
Σίγουρα;;;
Σε εμενα ρολλαρει...
-
Ρολλάρει μόνο αν έχεις πιάσει τα χλμ που θες και δεν έχει κατηφόρα. Γιατί τότε πατάει φρένο για να μην ανέβει πάνω από αυτά.
Σε δρόμους με 2-3 λωρίδες που πετάγονται όλοι σαν τις πουτσ€ς, μια φρενάρει, μια επιταχύνει.
Και προφανώς δεν ξέρει ότι το μπροστά αμάξι θα στρίψει, ενώ συνεχίζεις ευθεία. Και μέχρι να στρίψει, το δικό σου κόβει ταχύτητα όταν έρθει κοντά. Κάτι που δεν το κάνεις όταν οδηγάς μόνος σου.
Έχω τσεκάρει τις ίδιες διαδρομές με ACC και χωρίς. Έχει μέχρι και 1λτ διαφορά. Διότι κάνει αχρείαστες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις που αυξάνουν την κατανάλωση. Στο ταξίδι δεν μπορείς να κάνεις αυτό το 'πάτα, άσε' που σβήνει η μηχανή.
Προσωπικά στο ταξίδι το ενεργοποιώ σχεδόν πάντα, γιατί είναι μεγάλη ασφάλεια.
-
Η εμπειρία μου είναι ίδια με του kyr80. Επιπλέον, τα acc σε στροφές μπερδεύεται, γιατί χάνει από τον ορίζοντα του το προπορευόμενο και επιταχύνει, μόλις βγεις από την στροφή το ξαναβλέπει και επιβραδύνει. Κάνει την οδήγηση πιο ξεκούραστη (ειδικά σε αυτοκινητοδρόμους) και σε κάποιο βαθμό **ίσως **και ασφαλέστερη, αλλά δεν είναι πιο οικονομικό από έναν προσεκτικό οδηγό.
-
Lap μήπως κάνεις λάθος; Το δικό μου που έχει και λειτουργία coasting το dsg με ενεργοποιημένο το ACC δεν το βάζει σε νεκρά, πάντα έχει ενεργή σχέση στο κιβώτιο. Το δικό σου αν θυμάμαι καλά είναι χειροκίνητο, πως γίνεται να ρολάρει;Έτσι κι αλλιώς το ACC εφόσον είναι σωστά ρυθμισμένο είναι στο ταξίδι απολαυστικό, εκτός βέβαια αν θέλεις 'παιχνίδι'. Όσο για τις στροφές που αναφέρει ο φίλος παραπάνω, δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο τουλάχιστον σε ολόκληρη τη διαδρομή Θεσσαλονίκη -Αθήνα.
-
Lap μήπως κάνεις λάθος; Το δικό μου που έχει και λειτουργία coasting το dsg με ενεργοποιημένο το ACC δεν το βάζει σε νεκρά, πάντα έχει ενεργή σχέση στο κιβώτιο. Το δικό σου αν θυμάμαι καλά είναι χειροκίνητο, πως γίνεται να ρολάρει;Έτσι κι αλλιώς το ACC εφόσον είναι σωστά ρυθμισμένο είναι στο ταξίδι απολαυστικό, εκτός βέβαια αν θέλεις 'παιχνίδι'. Όσο για τις στροφές που αναφέρει ο φίλος παραπάνω, δεν έχω παρατηρήσει κάτι ανάλογο τουλάχιστον σε ολόκληρη τη διαδρομή Θεσσαλονίκη -Αθήνα.
Μιλώ για τον ΒΟΑΚ, αλλά υποθέτω πως το ίδιο θα συμβαίνει παντού. Αν έχεις ταχύτητα υψηλότερη από το προπορευόμενο όχημα και αυτό χαθεί από τον ορίζοντα του ραντάρ, το αυτοκίνητο θα επιταχύνει μέχρι την ορισμένη ταχύτητα. Βγαίνοντας από την στροφή (και εφόσον το προπορευόμενο εξακολουθεί να έχει μικρότερη από εσένα ταχύτητα) το ραντάρ το εντοπίζει και αρχίζει να επιβραδύνει, ώστε να κρατά την απόσταση ασφαλείας. Στην περίπτωση μου οι ευθείες είναι σχετικά σύντομες και αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά, γι' αυτό και δεν το χρησιμοποιώ πολύ.
Toyota Corolla 2019