-
Η χαμηλή θερμοκρασία επηρεάζει όλες τις μπαταρίες. Νομίζω πως η επίδραση είναι αντιστρόφως ανάλογη του χρόνου του ταξιδιού. Δηλαδή, θα αργήσει να πιάσει τη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας, αλλά μετά θα είναι εντάξει. Ακριβώς δεν μπορώ να σου πω, αλλά η επίδραση είναι της τάξης των λίγων δεκάτων του λίτρου.
Το Β είναι μόνο για φρενάρισμα και δεν γεμίζει ταχύτερα τις μπαταρίες. Η Toyota είναι σαφής επ'αυτού.
Για τα σέρβις μπες στην ιστοσελίδα και δες, έχει το κόστος και μάλιστα ανά σέρβις και αντιπρόσωπο. Μην κοιτάξεις μόνο πρώτο και δεύτερο, έχει ένα πιο μεγάλο, αλλά δεν θυμάμαι πότε ακριβώς είναι.
Ο κλιματισμός δεν επηρεάζει τις επιδόσεις.
Το φίλτρο είναι εύκολα προσβάσιμο.
Η δεύτερη θύρα είναι μόνο για φόρτιση.
Όχι, δεν κάνει κάποιο ήχο στην όπισθεν.
Καλημέρα!
-
Γίνεται και εν κινήσει να περάσεις από D σε Β και αντίστροφα. Το μεγάλο Service είναι κάθε 90.000χλμ που αλλάζουν και τα λαδια του σασμάν. Καλημέρα
-
Τα νεα, δηλ τα μοντελα ΜΥ21 εχουν 'τεχνητο θορυβο΄ για τους πεζους. οταν εισαι με EV.
δεν μπορεις να τον απενεργοποιησεις
-
Καλημέρα κύριοι ευχαριστώ!
-
Τα νεα, δηλ τα μοντελα ΜΥ21 εχουν 'τεχνητο θορυβο΄ για τους πεζους. οταν εισαι με EV.
Α μόνο στο EV mode; Μάλιστα. Της φίλης το Yaris είναι μοντέλο 2020 μετά την άνοιξη και μου είπε για τον ήχο χωρίς να μου αναφέρει κάτι για EV mode (δεν έχω καν ιδέα αν έχει EVm το 1,5 hybrid).
-
s2000 wrote:
Α μόνο στο EV mode; Μάλιστα. Της φίλης το Yaris είναι μοντέλο 2020 μετά την άνοιξη και μου είπε για τον ήχο χωρίς να μου αναφέρει κάτι για EV mode (δεν έχω καν ιδέα αν έχει EVm το 1,5 hybrid).
Ο τεχνικός θόρυβος ακούγεται όταν λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας σε χαμηλή ταχύτητα (έχως 30kmh περίπου) δηλαδή δε χρειάζεται να έχει κάποιος ενεργοποιήσει το EV mode χειροκίνητα για να ακουστεί. Ακούγεται λίγο σαν διαστημόπλοιο, αλλά έχει πλάκα.
-
Και στο hybrid jazz ετσι ακούγεται σαν κυματα απο διαστημικό ηχο.
-
Σήμερα 1ο service....
Θετικά..... Τυπικοί και ευγενικοί....
Αρνητικά... Έφυγε η νεαρά από την υποδοχή. Ελπίζω να μη θεωρείται και αυτό παρενόχληση και βρεθούμε στα μανταλάκια.... Έμαθα από γνωστό που δουλεύει στον κλάδο, ότι η συγκεκριμένη είχε φάει άγρια πεσίματα από συναδέλφους-προϊσταμένους-ότι κατουράει όρθιο.....
-
Η χαμηλή θερμοκρασία επηρεάζει όλες τις μπαταρίες. Νομίζω πως η επίδραση είναι αντιστρόφως ανάλογη του χρόνου του ταξιδιού. Δηλαδή, θα αργήσει να πιάσει τη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας, αλλά μετά θα είναι εντάξει. Ακριβώς δεν μπορώ να σου πω, αλλά η επίδραση είναι της τάξης των λίγων δεκάτων του λίτρου.
Οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν τόσο τις ΜΕΚ, όσο και τους συσσωρευτές. Στις μεν ΜΕΚ ο θερμός (και άρα πιο αραιός) αέρας συνεπάγεται αλλαγή του ποσοστού καυσίμου που ψεκάζεται (για να διατηρηθεί το στοιχειομετρικό μείγμα) και άρα μειώνει την κατανάλωση. Στους δε συσσωρευτές και το πολύ κρύο και η πολύ ζέστη επηρεάζουν αρνητικά και την απόδοση, αλλά και την μακροζωία τους. Βέβαια δεν έχει νόημα να αγχωνόμαστε ιδιαίτερα, καθώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον καιρό.
-
Αρνητικά... Έφυγε η νεαρά από την υποδοχή. Ελπίζω να μη θεωρείται και αυτό παρενόχληση και βρεθούμε στα μανταλάκια.... Έμαθα από γνωστό που δουλεύει στον κλάδο, ότι η συγκεκριμένη είχε φάει άγρια πεσίματα από συναδέλφους-προϊσταμένους-ότι κατουράει όρθιο.....
Κριμαααα....
-
Αν και είναι εντελώς εκτός θέματος, είναι της επικαιρότητητας.... Δεν γνωρίζω ούτε ένα επαγγελματικό χώρο που η προαγωγή κάποιου να μη γίνεται και με μη αξιοκρατικά κριτήρια....
Συγγενείς, γνωστός, λεφτά και sex ειναι τα κριτήρια... Δυστυχώς σε αυτήν την κοινωνία ζούμε...
Τώρα για το corolla, για να επανέλθουμε.... Την προηγούμενη εβδομάδα που είχε φουτσόκρυο, δούλευε σημαντικά περισσότερο χρόνο η μηχανή. Όταν δε ανέβαζα τη θερμοκρασία στο καλοριφέρ πάνω από το 25 έπαιρνε αυτόματα μπροστά και η μηχανη.
-
Παρατήρησα σήμερα ότι όταν πατάω σε λακούβα ή σε πολύ ανώμαλο οδόστρωμα ακούγεται κάτι σαν τσικ τσικ από τον χώρο των πίσω επιβατών χωρίς να μπορέσω να καταλάβω από που προέρχεται. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο?
-
Πολύ ωραίο το σαλόνι του πάντως
-
Παρατήρησα σήμερα ότι όταν πατάω σε λακούβα ή σε πολύ ανώμαλο οδόστρωμα ακούγεται κάτι σαν τσικ τσικ από τον χώρο των πίσω επιβατών χωρίς να μπορέσω να καταλάβω από που προέρχεται. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο?
Στα περισσότερα οχήματα στον πίσω χώρο αυτά προέρχονται από τους μηχανισμούς των πίσω ζωνών. Εκεί ψάξε εκτός από το προφανές, τίποτα ξεχασμένο στις θήκες απο τις πόρτες.
-
Το παρατήρησα κι εγώ όταν έκανα test drive. Ο θόρυβος προερχόταν από την πίσω δεξια ανάρτηση. Δεν ξέρω αν ήταν κάποια αστοχία υλικού, πάντως στο δικό μου δεν το κάνει. Εγώ έχω άλλο θέμα, όταν το οδοστρωμα δεν είναι τελείως λείο και μέχρι να ζεσταθεί το αυτοκίνητο κανει ένα έντονο θόρυβο συντονισμού όλο σχεδον το δεξί μέρος του ταμπλώ και δεν μπορώ να προσδιορίσω από που προέρχεται. Σίγουρα δεν είναι γενικό θέμα του μοντέλου, είχα δανεικό ένα άλλο test drive για μια βδομάδα και δεν έκανε κιχ, ίσως κάτι δε κούμπωσαν καλά όταν έβαλαν τον συναγερμό.
Επίσης το μικρόφωνο του handsfree κάνει ένα θόρυβο που επιδεινώνεται στις λακούβες. Μάλλον δεν τη γλιτώνω την επίσκεψη στην αντιπροσωπεία...
-
Ευχαριστώ, θα προσπαθήσω σήμερα να τσεκάρω αν προέρχεται από τις ζώνες βάζοντας άτομο στα πίσω καθίσματα. Ελπίζω να είναι αυτό και όχι καμιά ανάρτηση
pvs7 wrote:
Στα περισσότερα οχήματα στον πίσω χώρο αυτά προέρχονται από τους μηχανισμούς των πίσω ζωνών. Εκεί ψάξε εκτός από το προφανές, τίποτα ξεχασμένο στις θήκες απο τις πόρτες.
-
Αυτό που παρατήρησα σίγουρα δεν είναι ενοχλητικό απλά επειδή μιλάμε για καινούργιο αυτοκίνητο θέλω να δω από που προέρχεται και να προσπαθήσω να το λύσω
Το παρατήρησα κι εγώ όταν έκανα test drive. Ο θόρυβος προερχόταν από την πίσω δεξια ανάρτηση. Δεν ξέρω αν ήταν κάποια αστοχία υλικού, πάντως στο δικό μου δεν το κάνει. Εγώ έχω άλλο θέμα, όταν το οδοστρωμα δεν είναι τελείως λείο και μέχρι να ζεσταθεί το αυτοκίνητο κανει ένα έντονο θόρυβο συντονισμού όλο σχεδον το δεξί μέρος του ταμπλώ και δεν μπορώ να προσδιορίσω από που προέρχεται. Σίγουρα δεν είναι γενικό θέμα του μοντέλου, είχα δανεικό ένα άλλο test drive για μια βδομάδα και δεν έκανε κιχ, ίσως κάτι δε κούμπωσαν καλά όταν έβαλαν τον συναγερμό.
Επίσης το μικρόφωνο του handsfree κάνει ένα θόρυβο που επιδεινώνεται στις λακούβες. Μάλλον δεν τη γλιτώνω την επίσκεψη στην αντιπροσωπεία...
pvs7 wrote:
-
Έχετε την τύχη και την ευτυχία ως ιδιοκτήτες Toyota να απολαμβάνετε την καλύτερη after sales υποστήριξη στον κόσμο. Εννοείται ότι θα πρέπει να πηγαίνετε για ότι σας ενοχλεί στην αντιπροσωπεία. Από πολλαπλές προσωπικές εμπειρίες γνωρίζω καλά πως ακόμα και αν δεν βρεθεί λύση θα αναζητηθεί εκ μέρους σας με πρωτοβουλία των ίδιων λύση από τους αρμόδιους στα κεντρικά της Toyota.
-
Ε καλά μην ορκίζεσαι γιαυτό.....
-
Ορκίζομαι για όσα έχω ζήσει ο ίδιος αλλά και ο κολλητός μου που την κράτησε 13 χρόνια. Τότε στον Γιαννίτσα στον Πειραιά είχαμε άψογη εξυπηρέτηση χωρίς να έχουμε κάποια 'άκρη'. Για τώρα στην Θεσσαλονίκη για το after sales από μια άκρη που έχω μαθαίνω έμμεσα τα καλύτερα για την αντιπροσωπεία. Για αλλού δεν μπορώ να ξέρω. Εδώ γαϊδούρια και αλαζόνες είναι στις πωλήσεις, αυτό είναι σίγουρο.
Toyota Corolla 2019