-
Αν ήταν όλα τόσα απλά τότε όλοι θα έπαιρναν μεταχειρισμένο και μερικά 'κορόιδα' καινούργιο. Παιδιά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το καινούργιο είναι καινούργιο και έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το μεταχειρισμένο. Ούτε τα πάντα είναι μόστρα.
-
Καποτε ενα υπουργος οικονομικων μιας χωρας του ξεφυγε και ειπε σε συντευξη οτι παντα αγοραζε ελαφρως μεταχειρησμενο διοτο αυτη ηταν η πιο κερδοφορα αγορα με καλη μεταπώληση.
Χαμος ειχε γινει.
Και εμενα παντως μ αρεσοθν τα τσιλικα αυτοκινητα. Καινουργιλα
-
βρε όλα καλά είναι , ο καθένας με τον παρά του και τα προσωπικά του βιώματα ! σήμερα καινούριο -αύριο μεταχειρισμένο - μεθαύριο ντούκου και χθες με 100 δόσεις , ο καθένας με τα γούστα - τα κέφια και τις ανάγκες του
-
apolonios wrote:
Ο Τραμπ, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης και όλοι οι επιχειρηματίες που εχουν δις ευρώ στην τράπεζα, οταν κανουν μια επιχείρηση παίρνουν δάνεια. Για παράδειγμα ο Βωβος που χρεοκόπησε είχε εκατοντάδες εκατομμύρια σε δάνεια. Το οτι χρεοκόπησε όμως δεν σημαίνει οτι οι επιχειρηματίες κάνουν επιχειρήσεις με μετρητά. Κανένας επιχειρηματίας δεν εχει μηδενικό δανεισμό. Απλά στην Ελλάδα οι τραπεζες έδιναν δάνεια χωρις εγγυήσεις. Οταν εχεις 1000ε μισθό και δίνεις 500ε για δάνειο και δεν εχεις άλλα περιουσιακά στοιχεία ,τοτε ναι δεν βγαίνεις και η τράπεζα χάνει τα λεφτά της αν δεν πληρωνεις. Αλλά και εγω που θα δώσω 8000ε δεν σημαίνει οτι δεν εχω άλλα λεφτά στην τράπεζα. Όμως είναι ανοησία να δωσω σχεδον οτι εχω στην τράπεζα και μετά να μην εχω ασφάλεια αν μου τυχει κάτι όπως να χάσω την δουλειά μου ή να εχω κάποιο ατύχημα. Και στην αγορά του σπιτιού το ίδιο ισχυει. Δίνεις το 40-50% σε μετρητά και το υπόλοιπο με δάνειο. Λίγοι άνθρωποι εχουν 200.000ε σε μετρητά.
α. Συγκρίνεις το δανεισμό για μια επιχείριση με τον καταναλωτικό δανεισμό. Και εγώ στο δικό μου ξεκίνημα πριν 20 περίπου χρόνια πήρα ένα μεγάλο δάνειο επιχειρηματικό. Χρήματα που ΔΕΝ είχα δικά μου στην άκρη. Δούλεψα και σε μια 10ετία το ξεπλήρωσα. Δηλαδή δανείστηκα χρήματα για να βγάλω χρήματα. Δεν δανείστηκα χρήματα για να χάσω χρήματα(=αυτοκίνητο). Το έξοδα του δανεισμού στις επιχειρήσεις είναι αντίστοιχα με το έξοδα μισθοδοσίας, ενοικίου κλπ
β. Ανοησία(για εμένα) είναι να πάρεις κάτι πέρα από τις δυνατότητές σου(δεν μιλάω για εσένα προσωπικά).
alex mix wrote:
Βρε παιδιά με όλο το σεβασμό σε όλους αλλά τι γράφετε πως μόνο το 10 20 αντε 30% των Ελλήνων έχει δικαίωμα να πάρει καινουργιο αυτοκίνητο γιατί έχει cash το χρήμα? Ο κάθε άνθρωπος θα τα ζυγίσει και θα πάρει όπως τον συμφέρει αυτόν το αυτοκίνητο του είτε έχει λεφτά στην άκρη είτε όχι. Κάποιος μπορεί να έχει λεφτά και να μην θέλει να τα δώσει όλα κάποιος μπορεί με τον μισθό του να πάρει, εγώ πχ έχω κάποια χρήματα στην άκρη τι σημαίνει θα τα δώσω όλα να μείνω ρεστος για να πάρω να κάνω μόστρα και να λέω το πήρα κασέρι αλλά αν συμβεί κάτι να μην έχω καβατζα στην άκρη? Όχι, το σκεπτικό το δικό μου είναι δίνω προκαταβολή καλή βάζω το ανώτερο δόσεων για να είναι χαμηλή η δόση 250 με 270 και μετά κάθε χρόνο που παίρνω από τις καλλιεργίες πάω και σκάω ένα άλφα πόσο και το ξεχρεωνω σε 2 χρόνια και τόκους γλύτωσα και το αμάξι που θέλω θα πάρω και μια χαρά θα είμαι, τονίζω εγώ, ο κάθε ένας θα το πάρει όπως τον βολεύει.
Στη θέση σου θα κρατούσα αυτό που είχα και σε 2 χρόνια θα πήγαινα να πάρω αυτό που θέλω. Απλά βιαζόμαστε να πάρουμε καινούριο παιχνίδι. Πήρε ο γείτονας, πήρε ο συνάδελφος κλπ Δεν είναι κακό. Όλοι στην ίδια παγίδα πέφτουμε. Το έχει εξηγήσει ο George Carlin.
Και σιγά τη μόστρα του 'το πήρα κασέρι'. Σκέψου ότι αυτός που θέλει να κάνει μόστρα, θα έβαζε τα 23-25 που κάνει μια corolla προκαταβολή. Και θα έβαζε δάνειο για να πάρει X2 π.χ..
Γενικότερα σκεφτείτε λίγο από αύριο να σταματούσε η χρηματοδότηση μέσω τραπέζης. Ο μόνος χαμένος θα ήταν οι τράπεζες. Για ένα διάστημα θα μέναμε με πιο παλιά αυτοκίνητα, και μετά θα έπαιρνε η αγορά τη σειρά της. Τί κερδίζεις αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο ή ένα παντελόνι με δάνειο;;; Δεν μιλάμε για σπίτι. Γιατί εκεί θα έδινες τα λεφτά στο ενοίκιο, αλλά στο τέλος θα σου μείνει και ένα σπίτι. Στο αυτοκίνητο τί σου μένει;
Σεβαστή ειλικρινά η άποψη σου απλά είπαμε ο κάθε ένας πως θα το σκεφτεί και πολλές φορές το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο βόλτα αλλά και μέσο διαβίωσης αν το λέω σωστά π.χ για μένα η δουλειά μου είναι 40χλμ πήγαινε έλα χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς το αυτοκίνητο που έχω τώρα είναι corrola του 06 με 420χιλιαδες χλμ(δεν παίρνει να καθυστερήσει αλλά 2 χρόνια) ένας φίλος έχει το 308 το κάμπριο έκανε οικογένεια δεν τον παίρνει να κάτσει να μαζέψει λεφτά γιατί έχει ένα μικρό και άλλα πολλά παραδείγματα. Θέλω να καταλήξω πως δεν είναι πλέον το αυτοκίνητο μόνο για βόλτα.Ποτε δεν θα έπαιρνα επειδή πήρε ο γείτονας ούτε για να κάνω μόστρα (ψέμματα αν ήμουν 25 χρόνων ναι για τα κοριτσακια).
-
Στην toyota πας αν έχεις το 70% της αξίας του αυτοκινήτου σε μετρητά. Όπως έδειξε και το παράδειγμα σου , το αμάξι θα κοστίσει 5000ε ακριβότερα με τους τόκους. Αυτο ειναι κλοπή. Βέβαια οι περισσότεροι yaris αγόραζαν που κόστιζε γυρω στα 13 χιλιάρικα. Μου κάνει εντυπωση οτι είναι πρώτη σε πωλήσεις με τέτοια ληστρικά επιτόκια.
Μπορεί να πουλάει κυρίως μετρητά, οπότε τα επιτόκιο είναι αδιάφορα. Δεν ξέρουμε την αναλογία.
Επίσης, σε Toyota όποιος ενδιαφέρεται για δόσεις, συμφέρει περισσότερο το leasing.
**Τέλος, θα παρακαλέσω να σταματήσουν εδώ τα off topic, αλλιώς θα τα πάρει όλα η σκούπα. **
-
apolonios wrote:
Στην toyota πας αν έχεις το 70% της αξίας του αυτοκινήτου σε μετρητά. Όπως έδειξε και το παράδειγμα σου , το αμάξι θα κοστίσει 5000ε ακριβότερα με τους τόκους. Αυτο ειναι κλοπή. Βέβαια οι περισσότεροι yaris αγόραζαν που κόστιζε γυρω στα 13 χιλιάρικα. Μου κάνει εντυπωση οτι είναι πρώτη σε πωλήσεις με τέτοια ληστρικά επιτόκια.
Μπορεί να πουλάει κυρίως μετρητά, οπότε τα επιτόκιο είναι αδιάφορα. Δεν ξέρουμε την αναλογία.
Επίσης, σε Toyota όποιος ενδιαφέρεται για δόσεις, συμφέρει περισσότερο το leasing.
**Τέλος, θα παρακαλέσω να σταματήσουν εδώ τα off topic, αλλιώς θα τα πάρει όλα η σκούπα. **
Έχεις δίκιο Fanis75 το τραβήξαμε πολύ.
-
Έχει βρει κανείς άκρη με το video in motion...?? Έστω και με κάποιον ηλεκτρολόγο..??
Πέρασε κάποιος άλλη οθόνη..??
-
Επιτέλους παρέλαβα και εγώ (εντυπώσεις και φώτο προσεχώς). Εντελώς προσωπική άποψη αν και το φοβόμουν καθώς δεν το είχα δει από κοντά θεωρώ ότι τελικά το άσπρο της HB της πάει. Δύο ερωτήσεις, φοράει λάστιχα bridgestone ecopia ep150 έχουμε εικόνα αν είναι αξιόπιστα? Επίσης παρατήρησα το εξής ενώ το σύστημα κλιματισμού είναι κλειστό το κουμπί που ρυθμίζεις που θα χτυπάει ο αέρας (παράθυρο, πόδια κτλ) είναι ανοιχτό και στην καμπίνα μπαίνει θερμός αέρας. Συμβαίνει σε άλλους?
-
Ειμαι 1.91. Σε σχεση με τον ογκο του -για το sedan μιλαω γιατι στο hatch δεν χωραω καν πισω - ειναι απογοητευση σκετη για αυτοκινητο μηκους 4.6 μ. Τα ποδια μου βρισκουν στο μπροστα καθισμα- οταν οδηγει καποιος ιδιου υψους - και οι τριχες του κεφαλιου ακουμπανε την οροφη. Στο νεο yaris εχω αντιστοιχα 1 cm περισσοτερο χωρο. Μου αρεσει που το λενε λιμουζινα.
-
ΠΑΙΔΙΑ, αν ψάχνετε στο corolla για μεγάλους χώρους σας το γράψαμε πολλές φορές,πάτε αλλού..!!!
1,90 οδηγός και 1,90 από πίσω του ,μόνο σε 5+ μέτρα τζιποειδή θα κάτσετε άνετα...!!! Σε ΚΑΝΕΝΑ πάντως μικρομεσαίο...!!! Εκτός αν οδηγάτε με το τιμόνι ΑΓΚΑΛΙΑ...!!!
-
ΠΑΙΔΙΑ, αν ψάχνετε στο corolla για μεγάλους χώρους σας το γράψαμε πολλές φορές,πάτε αλλού..!!!
1,90 οδηγός και 1,90 από πίσω του ,μόνο σε 5+ μέτρα τζιποειδή θα κάτσετε άνετα...!!! Σε ΚΑΝΕΝΑ πάντως μικρομεσαίο...!!! Εκτός αν οδηγάτε με το τιμόνι ΑΓΚΑΛΙΑ...!!!
Μην το λες- στο νεο honda jazz καθομαι Ανετοτατα με περισευμα αρκετο κιολας
-
Μόνο που με τα €€€ που ζητάνε για το jazz αγοράζεις Rav-4 ...εκεί να δεις άπλες!
-
terryp117 wrote:
Μην το λες- στο νεο honda jazz καθομαι Ανετοτατα με περισευμα αρκετο κιολας
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, όλα είναι υποκειμενικά,προφανώς εξαρτάται από το πως κάθεται ο καθένας,προσωπικά με ύψος 1,84 και χωρίς κιλά παραπανίσια,όταν έκατσα στη θέση οδήγησης όπως ΕΓΩ οδηγώ, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ,σε όλα τα HB και στα περισσότερα τζιποειδή κατηγορίας κασκάι και μικρότερα...!! Γιαυτό και είχα αγοράσει κασκάι επειδή χωρούσε πίσω μου άνθρωπος.Τώρα που ήθελα άλλα πράγματα από το αυτοκίνητο πήρα corolla και δεν ασχολούμαι με το αν χωράει κανείς πίσω μου,που δεν χωράει με τίποτε γιατί οδηγάω σχεδόν πολύ πίσω και ξαπλωμένος,ούτε υαλοκαθαριστήρα δε βλέπω...!!! Το ξέρω αυτό είναι λάθος,αλλά ας το αφήσουμε....
Βέβαια αν κάποιος είναι μικρόσωμος μέχρι 1,70, τότε όπως και να κάτσει δεν υπάρχει πρόβλημα πίσω του...!!!
Κι εσύ δίκαιο έχεις, κι εγώ την αλήθεια που είδα λέω...!!!
-
Μόνο που με τα €€€ που ζητάνε για το jazz αγοράζεις Rav-4 ...εκεί να δεις άπλες!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ COROLLA...?? Και αυτόματο..?? Τριάντα+ χιλιάρικα....???!!!!
Έφυγα τρέχοντας και καμμία σχέση με το υβριδικό της Τογιότα...!!! Αξιόπιστο ναι ,σούπερ.
-
Παιδιά για τους ξεήγκλωτους (οποιος ξερει πως γραφεται θα βοηθησει) ψηλούς και τους πολύ...... να το πω ευγενικά εύσωμους υπάρχει και το fiat doblo.
Το corolla είπαμε είναι για τις όμορφες οικογένειες των διαφημίσεων.
Υγ. 1.76 78κ.
-
Κόψε καμιά δεκαριά κιλά γιατί αλλιώς δεν σε βάζουν στη διαφήμιση...
Πάντως αν κάποιος θέλει το όλο πακέτο της Corolla και ζορίζεται στους χώρους των πίσω, το CHR είναι αρκετά καλύτερο πίσω για 4 άτομα αν και κλειστοφοβικό, και δεν απέχει ιδιαίτερα στην τιμή ανάλογα και τον εξοπλισμό, ενώ είναι και ακόμη πιο μπάνικο και πατάει πιο εύκολα και κάπου με λακκούβες κλπ. Κι όπως ξανάγραψα, όταν έρθει το Yaris Cross αν η τιμή του είναι κοντά στης Corolla, θα είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης της.
-
Κόψε καμιά δεκαριά κιλά γιατί αλλιώς δεν σε βάζουν στη διαφήμιση...
Πάντως αν κάποιος θέλει το όλο πακέτο της Corolla και ζορίζεται στους χώρους των πίσω, το CHR είναι αρκετά καλύτερο πίσω για 4 άτομα αν και κλειστοφοβικό, και δεν απέχει ιδιαίτερα στην τιμή ανάλογα και τον εξοπλισμό, ενώ είναι και ακόμη πιο μπάνικο και πατάει πιο εύκολα και κάπου με λακκούβες κλπ. Κι όπως ξανάγραψα, όταν έρθει το Yaris Cross αν η τιμή του είναι κοντά στης Corolla, θα είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης της.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ CHR είναι χειρότερο σε χώρους και μπροστά και πίσω.Το οδήγησα 2 φορές παλαιότερα,είχαμε μπει με φίλο μου συνοδηγό περίπου 1,88 και μου παραπονέθηκε πως αν δεν τερμάτιζε τη θέση του χτύπαγε τα γόνατα μπροστά στο περίεργο ταμπλώ....!!! Πίσω δε ΤΡΑΤΖΙΚ, σκέτο ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΜΑ με παράθυρα φινιστρίνια και στενούς χώρους.Υπερέχει από το corolla μόνο στις λακκούβες επειδή είναι ψηλό όπως έγραψες και στη μούρη επειδή είναι τζιποειδές μοδάτο της εποχής, αλλά και ακριβότερο πόσο..?? Σίγουρα καίει κάτι παραπάνω,και έχει και πιο πολλούς θορύβους λόγω σκάφους και αεροδυναμικής. Τώρα κάποια στιγμή πιστεύω μέσα στη χρονιά έρχονται και τα cross, κορόλα και γιάρις γιαυτούς που θέλουν μούρη και ίσως περισσότερους χώρους και πιο κάντρυ βόλτες...!!!
-
Δεν το οδήγησα το CHR, αλλά ήμουν επιβάτης για αρκετή ώρα και ενώ είναι ψυχοπλακωτικό και με το ζόρι μπορείς να δεις έξω, και λόγω φινιστρινιών και λόγω των τεραστίων ενιαίων προσκεφάλων των μπροστινών καθισμάτων, κάθεσαι σε πιο ορθή γωνία σε όλα τα σουβοκροσόβερ και έτσι τα πόδια/γόνατα χωράνε πολύ καλύτερα πίσω. Μπροστά ήταν στα πλαίσια όλων της κατηγορίας του, λίγο στενό για τα πόδια.
Στη Κορόλα όπως είχα γράψει, κατάφερα να σφηνώσω στο πίσω κάθισμα ενώ και στη θέση του οδηγού χωράω οριακά, λες και είμαι σε κάποιο σούπερ μίνι πόλης.
Γι αυτό λέω για το yaris cross, αν λόγω ύψους έχει πιο ορθή γωνία στα καθίσματα, θα εκμεταλλεύεται το χώρο καλύτερα.
-
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ CHR είναι χειρότερο σε χώρους και μπροστά και πίσω.Το οδήγησα 2 φορές παλαιότερα,είχαμε μπει με φίλο μου συνοδηγό περίπου 1,88 και μου παραπονέθηκε πως αν δεν τερμάτιζε τη θέση του χτύπαγε τα γόνατα μπροστά στο περίεργο ταμπλώ....!!! Πίσω δε ΤΡΑΤΖΙΚ, σκέτο ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΜΑ με παράθυρα φινιστρίνια και στενούς χώρους.Υπερέχει από το corolla μόνο στις λακκούβες επειδή είναι ψηλό όπως έγραψες και στη μούρη επειδή είναι τζιποειδές μοδάτο της εποχής, αλλά και ακριβότερο πόσο..?? Σίγουρα καίει κάτι παραπάνω,και έχει και πιο πολλούς θορύβους λόγω σκάφους και αεροδυναμικής. Τώρα κάποια στιγμή πιστεύω μέσα στη χρονιά έρχονται και τα cross, κορόλα και γιάρις γιαυτούς που θέλουν μούρη και ίσως περισσότερους χώρους και πιο κάντρυ βόλτες...!!!
Το chr έχει καλύτερη εκμετάλευση χώρων. ΚΑΙ είναι ΚΑΙ το αισθάνεσαι μεγαλύτερο. Άλλο κλειστοφοβικό και άλλο μικρό.
-
terryp117 wrote:
Το chr έχει καλύτερη εκμετάλευση χώρων. ΚΑΙ είναι ΚΑΙ το αισθάνεσαι μεγαλύτερο. Άλλο κλειστοφοβικό και άλλο μικρό.
ΙΣΩΣ το εξέφρασα λάθος,χειρότερο σίγουρα για αυτό που πρεσβεύει, μπροστά 100/100 χειρότερο,εκτός αν είμαι τόσο λάθος,το είδα πολλές φορές το οδήγησα 2 και παρά λίγο να το πάρω,2 χρόνια πριν ....!!
Μπορεί και να μου φαίνεται καλύτερο το corolla,επειδή αυτό που διαλέγουμε πάντα το θεωρούμε καλύτερο..Μεζούρα δεν πήρα ,τα παράθυρα πάντως όλα ήταν σαν να είμαι σε καμπίνα πλοίου,μέχρι και το μπροστινό..!!!
Toyota Corolla 2019