-
Αν είσαι πχ 1.85 και έχεις παιδιά γυμνασίου 1.70 αρχίζεις να έχεις θέμα με τα πόδια τους.
ενταξει μην υπερβαλουμε κιολας. Εχει σαφως χειροτερους χωρους πισω απο τα προαναφερθεντα, αλλα 1.84 ειμαι και φτιαχνοντας τη θεση του οδηγου στο υψος μου, απο πισω χωραω ΟΚ. Καποιος εως 1.70 θα ειναι υπερανετος.
Στα leon/focus που εχω δοκιμασει επισης, πισω κανω παρτυ, αλλα αν θες τη γνωμη μου 'αχρειαστα'. Αν μου ζηταγες να διαλεξω θα ζηταγα κατι μεταξυ των 2. Σε καθε περιπτωση ομως καποιος πιο κοντος απο εμενα δε θεωρω οτι θα εχει θεμα πισω απο τη θεση οδηγησης μου.
Εκει που συμφωνω απολυτα μαζι σου ειναι για το χωρο αποσκευων. Μια οικογενεια 4ων σιγουρα θα ζοριστει. Αν και δε θεωρω τα αλλα hatch τοσο υπερ-ανετα, αφου εχουν θυσιασει χωρο αποσκευων για την ανεση πισω, αλλα σε σχεση με Bsuv θα εχεις σαφως λιγοτερο χωρο.
-
Όσο για την οροφή, δίκιο έχεις αλλά ευτυχώς γίνεται με μεμβράνη (χωρίς πρόβλημα) και την αλλάζεις και όποτε θές. Και δεν φαίνεται η διαφορά σε σχέση με το να είναι βαμμένη.
τωρα με ιντριγκαρες, και θα μπορουσε να επηρεασει ακομα και την επιλογη βασικου χρωματος αυτο που λες.
Μπορεις να δωσεις παραπανω πληροφοριες? (που? απο toyota? κοστος? αντοχη?)
-
Δεν υπερβάλει καθόλου. Εγώ έκανα πλάνο για μέχρι δημοτικό. Για να τα μεταφέρει η σύζυγος στο σχολείο. Ταξίδι για εκδρομή πέραν 3ημέρου ΔΕΝ κάνεις. Το αμάξι δεν κάνει για οικογένεια με 2 παιδιά από 0-3 και 14+(εκτός αν μετά τα 14 δεν ακολουθούν τους γονείς. Αυτοί οι πόντοι που λείπουν από τις πίσω θέσεις είναι αρκετοί ώστε να μην χωράνε άνετα 4 άτομα.
Προσωπικά μόλις πάνε γυμνάσιο και θα αρχίσει το σχολικό να τα παίρνει από το σπίτι, το corolla θα αλλαχθεί. Είτε για κάποιο διθέσιο, είτε για κάποιο διθέσιο.... Ένα από τα 3....
-
Tkin73 wrote:
Αν είσαι πχ 1.85 και έχεις παιδιά γυμνασίου 1.70 αρχίζεις να έχεις θέμα με τα πόδια τους.
ενταξει μην υπερβαλουμε κιολας. Εχει σαφως χειροτερους χωρους πισω απο τα προαναφερθεντα, αλλα 1.84 ειμαι και φτιαχνοντας τη θεση του οδηγου στο υψος μου, απο πισω χωραω ΟΚ. Καποιος εως 1.70 θα ειναι υπερανετος.
Στα leon/focus που εχω δοκιμασει επισης, πισω κανω παρτυ, αλλα αν θες τη γνωμη μου 'αχρειαστα'. Αν μου ζηταγες να διαλεξω θα ζηταγα κατι μεταξυ των 2. Σε καθε περιπτωση ομως καποιος πιο κοντος απο εμενα δε θεωρω οτι θα εχει θεμα πισω απο τη θεση οδηγησης μου.
Εκει που συμφωνω απολυτα μαζι σου ειναι για το χωρο αποσκευων. Μια οικογενεια 4ων σιγουρα θα ζοριστει. Αν και δε θεωρω τα αλλα hatch τοσο υπερ-ανετα, αφου εχουν θυσιασει χωρο αποσκευων για την ανεση πισω, αλλα σε σχεση με Bsuv θα εχεις σαφως λιγοτερο χωρο.
ενταξει όταν αρχιζουν οι παραχωρησεις θα ερθει και αλλος και θα σου πει σιγα το μικρο χωρο αποσκευων του κορολα?! και τι παίρνουν τα άλλα 1-2 σακιδια παραπανω!
Ο χώρος του φοκους και του λεον για τους πισω ειναι αυτος που πρεπει κρατωντας τον μηκος κάτω απο τα 4.40 δεν είναι αχρειαστος , τωρα αν κάποιος αδιαφορει για τους πισω ή δεν βάζει πισω κοσμο και παει ταξιδια 2 ατομα μια χαρα ειναι το κορολα παντου.
Το σκαλα πως εχουν καταφερει με μηκος κατω απο 4.40 να εχει και 467 λτ και καλυτερο χωρο για τα ποδια εφάμιλλο των φοκους/λεον. Αφου τα κατεφέρνει το σκαλα ας το καταφερουν και οι υπολοιποι.
-
οπως ειπα σε προηγουμενο post ειναι θεμα μπαταριων και αναρτησης.
Αποδειξη στο παραπανω αποτελει και το C-HR , που με ιδιο κινητηρα(=μπαταρια) και ιδια αναρτηση εχει καλυτερους χωρους πισω λογω αυξημενου υψους που του επιτρεπει καλυτερη χωροταξια εκει πισω-κατω.
-
η αναρτηση και οι μπαταριες σιγουρα ειναι παράγοντας, που τις εχει το κορολα τις μπαταριες? παντως και ο αρχικος σχεδιασμος του φοκους ηταν με πολλαλων πισω μετά τους επιασε η τσιγκουνια και την έκοψαν.
-
τωρα με ιντριγκαρες, και θα μπορουσε να επηρεασει ακομα και την επιλογη βασικου χρωματος αυτο που λες.
Μπορεις να δωσεις παραπανω πληροφοριες? (που? απο toyota? κοστος? αντοχη?)
H Toyota δεν ξέρω εαν το αναλαμβάνει. Αλλά το κάνουν πάρα πολλοί που ασχολούνται με μεμβράνες όπως επίσης και φανοποιεία και ακόμα και ορισμένοι dietailers.
Ενδεικτικά ορσιμένες επιλογές:
https://www.3mhellas.gr/3M/el_GR/car-wrapping-gr/wraps/Μεμβράνες-Αλλαγής-Χρώματος/https://www.allstar-applies.gr/membranes-autokinitwn/
https://wrapsigns.gr/?page_id=798
https://www.nikitas.gr/υπηρεσίες/μεμβράνη-αλλαγής-χρώματος-carbon.htmlhttp://www.glass-service.gr/services/wrapping.html
Κόστος, εαν θυμάμαι καλά περί τα €200 αλλά ανάλογα με την ποιότητα και τον εγκαταστάτη.
η αναρτηση και οι μπαταριες σιγουρα ειναι παράγοντας, που τις εχει το κορολα τις μπαταριες?
Κάτω από το πίσω κάθισμα, όπως και τα υπόλοιπα (C-HR, Yaris, Prius).
-
Το πρόβλημα όπως ξανά γράφτηκε δεν είναι οι χώροι αλλά το άχρειαστο μήκος σε σχέση ειδικά με τους διαθέσιμους χώρους.
επισης για εμένα είναι και το ύψος.
Αμαξι που νομιζεις ότι κάθεσαι μέσα στο δρόμο.
Τραγικό μετά από 15 χρονια με ψηλότερα αμάξια. Και δεν συγκρίνω μόνο με suv αλλά και με την κορολα του 2003 ή το γιαρις που έχουμε τώρα.
το σκεφτόμουν για αλλαγή του γιαρις επειδή η γυναίκα έχει μόνιμο παράπονο που την έριξα σε μέγεθος από την κορολα στο γιαρις αλλά μόλις το είδαμε έκανε μπαμ ότι ήταν χαμηλότερο από το τωρινό. -
Bλεποντας απο το πλαι το χατς φαινεται ότι ο προφυλακτήρας πισω εξέχει 7-8εκ οπως και μπροστά κάνει ενα δοντι 5εκ αυτά αμεσως αμέσως κάνουν -12-13εκ άρα θα μπορούσε να ήταν 4.24-4.25μ χωρις να έχανε επιπλέον σε χώρους πουθενα. Δεν το εκαναν ομως για μην πεσει κατω από το κρίσιμο μηκος +4.30μ γιατι θα εμπαινε οριακα στα χωράφια των c hatch ενώ θα άρχιζε να πλησιάζει επικινδυνα το γιαρις σε μηκος.
Το περιέργο είναι ότι το μεταξονιο του δεν είναι κακό 2.64μ εχει το δικό μου πχ εχει 2.60μ αλλα έχει καλυτερο χωρο για τους πισω από εμένα. Ισως οι μπαταρίες που είναι κατω από τα καθίσματα αναγκάζουν τον πάγκο να εδράζεται πιο μπροστά για μερικά εκατοστά και εκεί το χάνει.
-
Δες το ταμπλο του. Από εκει παιζονται ολα. Γενικά χαζη σχεδίαση ειναι αυτή. Και δεν έχεις καλή προοπτικη για το αυτοκίνητο στο παρκαρισμα και κάθονται άνετα τα πλαστικα και όχι εσυ.!
Οκ είναι εντυπωσιακό.... Αυτό τους το πιστωνω.
Δείτε ακόμα και μια BMW 3αρα ποσο μικρό ταμπλο έχει....
-
Δες το ταμπλο του. Από εκει παιζονται ολα. Γενικά χαζη σχεδίαση ειναι αυτή. Και δεν έχεις καλή προοπτικη για το αυτοκίνητο στο παρκαρισμα και κάθονται άνετα τα πλαστικα και όχι εσυ.!
Οκ είναι εντυπωσιακό.... Αυτό τους το πιστωνω.
Δείτε ακόμα και μια BMW 3αρα ποσο μικρό ταμπλο έχει....
Θα συμφωνήσω με τον φίλτατο Lap πολύ ωραίο πάρα πολύ ωραίο από τα περισσότερα αλλά όντως πολύ μεγάλο και θεωρώ τρώει πολύ χωρο
-
Έγραψα τουλάχιστον 3 φορές ότι το corolla μας το ΗΒ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΕΝΗΛΙΚΑ,είναι άνετο και καλό σε χώρους για μέχρι 3.Αν έχετε 2 παιδιά μικρά είναι οκ.,για ενήλικες όμως πάνω από 3 είναι στενάχωρο.
Το ίδιο όμως είναι και όλα τα υπόλοιπα που γράφετε,γιαυτό και σας έγραψα,τα τζιμποειδή ,Β suv κ.λ.π...όπως τα λέτε,ίσως είναι λίγο πιο άνετα σε χώρους,αν και είδα π.χ. φίλου μου το puma είναι σχεδόν τα ίδια για επιβάτες,εντάξει έχει λίγο καλύτερο πορτ-μπαγκάζ.Τώρα αν χωράει πίσω ο 1,70 στο ένα και στο άλλο ο 1,80 ε ρε παιδιά στο ίδιο καζάνι βράζουν...!!! Χάτσμπακ και ΑΝΕΣΗ ΠΙΣΩ για ενήλικα δεν υπάρχει,μόνο στα τρένα θα βρείτε.Η αδερφή μου έχει μερσεντέ Ε ,πήγαμε Αθήνα ,έκατσα πίσω,αν ο μπροστά που οδηγεί είναι πάνω από 1,85 και οδηγεί και λίγο ξαπλωτός τα ίδια σκα...... είναι...!!! Μόνο σε κάτι τζιποειδή 5μετρα+ κάθεσαι σταυροπόδι,ή σε κάτι παλιούς σχεδιαστικά κουβάδες.Τι να κάνουμε αν θέλεις ταξί πάρε Σκόντα,αν είσαι πολύτεκνος πάρε όπως είχα το Πεζώ 307 στέισον με άδεια για επταθέσιο ,που κουβαλούσα και πλυντήρια κουζίνες στις μετακομίσεις...!!!
Όσο για το χρώμα που γράφετε μερικοί,μην κοιτάτε μόνο την ομορφιά, ΜΑΥΡΗ ΟΡΟΦΗ στην Ελλάδα σημαίνει τηγανιτή πατάτα από Μάιο μέχρι και Σεπτέμβριο...!!!
Τώρα ζελατίνες για να βάλεις βρωμάει η αγορά,έβαλα σε όλο το αυτοκίνητο ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ με 170 ευρώ της Τζόνσον..!! Οι δε δεκαεφτάρες ζάντες των εκδόσεων από active+ και πάνω για μένα αποτελούν μειονέκτημα για τους δρόμους της χώρας μας.Το αυτοκίνητο είναι χαμηλό,επιλογή είναι αυτή,πριν είχα suv κασκάι,με τεράστιους χώρους για τους επιβάτες σε σχέση με το corolla ,άλλη συμπεριφορά,άλλα πράγματα,ψηλό αυτοκίνητο,άκουγα τους καθρέφτες μου μόλις πήγαινα στα 100,πήγαινε σαν βάρκα με μέτρια πίσω ανάρτηση,άλλα υπέρ, άλλα κατά.Το βαρέθηκα,έκανα ούτε 60000 χλμ. σε 6 χρόνια και το πήρε κάποιος τυχερός, μου πέρασε δεν ξαναπήγα σε suv, είναι και το τι θέλει κάποιος.Μην ψάχνετε με το μέτρο να βρείτε μειονεκτήματα κ.λ.π.Προσωπικά έχω άλλα κριτήρια για την αγορά ενός αυτοκινήτου από το να μετράω εάν είναι 3 πόντους πιο μακρύ,πιο φαρδύ κ.λ.π..,πρώτα κοιτάω τη θέμα αξιοπιστία και συντήρηση,ή εάν θα είχα λεφτά για πέταμα δεν θα με ένοιαζε αν θα το έπαιρνα στο χέρι κάθε τρεις και λίγο ή εάν το σέρβις του θα κόστιζε 400-500 ευρώ ενώ του Τογιότα κοστίζει 150-200...!!! Μετά να πληροί αυτά που θέλω ,αυτά που με βολεύουν και εξυπηρετούν,γιαυτό που το αγοράζω..!! Τι παιδεύεστε..?? Διαβάζω π.χ. ότι σας αρέσει η διχρωμία με τη μαύρη οροφή,ε να μου το δίναν τζάμπα μαύρη οροφή να ανεβάζει καμμιά δεκαριά βαθμούς θερμοκρασία το καλοκαιράκι, ΔΕΝ θα έπαιρνα με τίποτε.
Του καθενός μας λοιπόν τα κριτήρια και οι ανάγκες είναι διαφορετικές,το θέμα είναι μέσα από δω να δώσουμε στον άλλον να καταλάβει τι πήραμε εμείς που το αγοράσαμε και εκείνος να κοιτάξει εάν του ταιριάζει.....Είναι τόσο απλό...!!!
Τώρα εμείς το πήραμε ,το πορτ-μπαγκάζ, ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ,ούτε το αυτοκίνητο ΦΑΡΔΑΙΝΕΙ ή ΨΗΛΩΝΕΙ ,αυτό είναι,εάν κάτι δεν μας αρέσει ας μη το ωραιοποιούμε,όπως είπε και κάποιος φίλος συνειδητοποιημένος ,μεγάλωσαν τα παιδιά..?? Πάμε για άλλο...!!!
Τουλάχιστον φαίνεται να καταλήγουμε σε κάτι,ότι οι πιο πολλοί παραδεχόμαστε ότι μάλλον η καλύτερη έκδοση για αγορά σε σχέση τιμής και αυτών που προσφέρει είναι η ACTIVE PLUS, κάτι είναι κι αυτό...!!!
Α και κάτι άλλο,μερικοί πρέπει να το εμπεδώσετε,ότι το αυτοκίνητο καίει σε ΜΕΙΚΤΗ ΧΡΗΣΗ όχι βέβαια τα 3,4 λίτρα που δίνει η Τογιότα με τις συνθήκες εντατικής χειρουργείου αλλά το πολύ ένα λίτρο επάνω,εγώ έκαψα 4,1-4,2 και το πήγαινα ας πούμε συντηρητικά,αλλά από αυτά που γράφετε κι οι άλλοι , εκεί κοντά είμαστε, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΘΩΜΑΔΕΣ....!!! Δεν είναι κι άσχημα, χωρίς τέλη κυκλοφορίας.....με το όριο στα 76 μικρογραμμάρια για το active plus....!!!! Για τους Θεσσαλονικείς, Χαλκιδική πρώτο πόδι με ένα ταληράκι..?? Άντε πια με αυτό το κακό,ας τελειώνει να χαρούμε λίγο......
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....
-
Έγραψα τουλάχιστον 3 φορές ότι το corolla μας το ΗΒ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΕΝΗΛΙΚΑ,είναι άνετο και καλό σε χώρους για μέχρι 3.Αν έχετε 2 παιδιά μικρά είναι οκ.,για ενήλικες όμως πάνω από 3 είναι στενάχωρο.
Το ίδιο όμως είναι και όλα τα υπόλοιπα που γράφετε,γιαυτό και σας έγραψα,τα τζιμποειδή ,Β suv κ.λ.π...όπως τα λέτε,ίσως είναι λίγο πιο άνετα σε χώρους,αν και είδα π.χ. φίλου μου το puma είναι σχεδόν τα ίδια για επιβάτες,εντάξει έχει λίγο καλύτερο πορτ-μπαγκάζ.Τώρα αν χωράει πίσω ο 1,70 στο ένα και στο άλλο ο 1,80 ε ρε παιδιά στο ίδιο καζάνι βράζουν...!!! Χάτσμπακ και ΑΝΕΣΗ ΠΙΣΩ για ενήλικα δεν υπάρχει,μόνο στα τρένα θα βρείτε.Η αδερφή μου έχει μερσεντέ Ε ,πήγαμε Αθήνα ,έκατσα πίσω,αν ο μπροστά που οδηγεί είναι πάνω από 1,85 και οδηγεί και λίγο ξαπλωτός τα ίδια σκα...... είναι...!!! Μόνο σε κάτι τζιποειδή 5μετρα+ κάθεσαι σταυροπόδι,ή σε κάτι παλιούς σχεδιαστικά κουβάδες.Τι να κάνουμε αν θέλεις ταξί πάρε Σκόντα,αν είσαι πολύτεκνος πάρε όπως είχα το Πεζώ 307 στέισον με άδεια για επταθέσιο ,που κουβαλούσα και πλυντήρια κουζίνες στις μετακομίσεις...!!!
Όσο για το χρώμα που γράφετε μερικοί,μην κοιτάτε μόνο την ομορφιά, ΜΑΥΡΗ ΟΡΟΦΗ στην Ελλάδα σημαίνει τηγανιτή πατάτα από Μάιο μέχρι και Σεπτέμβριο...!!!
Τώρα ζελατίνες για να βάλεις βρωμάει η αγορά,έβαλα σε όλο το αυτοκίνητο ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ με 170 ευρώ της Τζόνσον..!! Οι δε δεκαεφτάρες ζάντες των εκδόσεων από active+ και πάνω για μένα αποτελούν μειονέκτημα για τους δρόμους της χώρας μας.Το αυτοκίνητο είναι χαμηλό,επιλογή είναι αυτή,πριν είχα suv κασκάι,με τεράστιους χώρους για τους επιβάτες σε σχέση με το corolla ,άλλη συμπεριφορά,άλλα πράγματα,ψηλό αυτοκίνητο,άκουγα τους καθρέφτες μου μόλις πήγαινα στα 100,πήγαινε σαν βάρκα με μέτρια πίσω ανάρτηση,άλλα υπέρ, άλλα κατά.Το βαρέθηκα,έκανα ούτε 60000 χλμ. σε 6 χρόνια και το πήρε κάποιος τυχερός, μου πέρασε δεν ξαναπήγα σε suv, είναι και το τι θέλει κάποιος.Μην ψάχνετε με το μέτρο να βρείτε μειονεκτήματα κ.λ.π.Προσωπικά έχω άλλα κριτήρια για την αγορά ενός αυτοκινήτου από το να μετράω εάν είναι 3 πόντους πιο μακρύ,πιο φαρδύ κ.λ.π..,πρώτα κοιτάω τη θέμα αξιοπιστία και συντήρηση,ή εάν θα είχα λεφτά για πέταμα δεν θα με ένοιαζε αν θα το έπαιρνα στο χέρι κάθε τρεις και λίγο ή εάν το σέρβις του θα κόστιζε 400-500 ευρώ ενώ του Τογιότα κοστίζει 150-200...!!! Μετά να πληροί αυτά που θέλω ,αυτά που με βολεύουν και εξυπηρετούν,γιαυτό που το αγοράζω..!! Τι παιδεύεστε..?? Διαβάζω π.χ. ότι σας αρέσει η διχρωμία με τη μαύρη οροφή,ε να μου το δίναν τζάμπα μαύρη οροφή να ανεβάζει καμμιά δεκαριά βαθμούς θερμοκρασία το καλοκαιράκι, ΔΕΝ θα έπαιρνα με τίποτε.
Του καθενός μας λοιπόν τα κριτήρια και οι ανάγκες είναι διαφορετικές,το θέμα είναι μέσα από δω να δώσουμε στον άλλον να καταλάβει τι πήραμε εμείς που το αγοράσαμε και εκείνος να κοιτάξει εάν του ταιριάζει.....Είναι τόσο απλό...!!!
Τώρα εμείς το πήραμε ,το πορτ-μπαγκάζ, ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ,ούτε το αυτοκίνητο ΦΑΡΔΑΙΝΕΙ ή ΨΗΛΩΝΕΙ ,αυτό είναι,εάν κάτι δεν μας αρέσει ας μη το ωραιοποιούμε,όπως είπε και κάποιος φίλος συνειδητοποιημένος ,μεγάλωσαν τα παιδιά..?? Πάμε για άλλο...!!!
Τουλάχιστον φαίνεται να καταλήγουμε σε κάτι,ότι οι πιο πολλοί παραδεχόμαστε ότι μάλλον η καλύτερη έκδοση για αγορά σε σχέση τιμής και αυτών που προσφέρει είναι η ACTIVE PLUS, κάτι είναι κι αυτό...!!!
Α και κάτι άλλο,μερικοί πρέπει να το εμπεδώσετε,ότι το αυτοκίνητο καίει σε ΜΕΙΚΤΗ ΧΡΗΣΗ όχι βέβαια τα 3,4 λίτρα που δίνει η Τογιότα με τις συνθήκες εντατικής χειρουργείου αλλά το πολύ ένα λίτρο επάνω,εγώ έκαψα 4,1-4,2 και το πήγαινα ας πούμε συντηρητικά,αλλά από αυτά που γράφετε κι οι άλλοι , εκεί κοντά είμαστε, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΘΩΜΑΔΕΣ....!!! Δεν είναι κι άσχημα, χωρίς τέλη κυκλοφορίας.....με το όριο στα 76 μικρογραμμάρια για το active plus....!!!! Για τους Θεσσαλονικείς, Χαλκιδική πρώτο πόδι με ένα ταληράκι..?? Άντε πια με αυτό το κακό,ας τελειώνει να χαρούμε λίγο......
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.....
Φιλε εν γενει θα συμφωνησω με εξαιρεση τη δευτερη παραγραφο για τα μεγεθη. Επειδη το τελευταιο 6μηνο εχω μπει σε σχεδον ολα τα αυτοκινητα κατηγοριας B, C και Bsuv, η γενικευση δεν ισχυει.
Αφενος οχι δεν ειναι κοντα σε χωρους με το leon και το focus, πραγματικα αυτα τα 2 στις πισω θεσεις ειναι τεραστια, σχεδον αχρειαστα ανετα.
Αφετερου, το puma που εφερες σαν παραδειγμα ειναι τραγικο στις πισω θεσεις, χειροτερο απο το corolla.
Συνηθως τα Bsuv ειναι ενα κλικ πιο ανετα απο το μοντελο κατηγοριας B το πατωμα του οποιου χρησιμοποιουν. Κλασσικο τετοιο παραδειγμα ειναι το Arona πχ, οπου βασισμενο στο ηδη μεγαλουτσικο για μικρο Ibiza, ειναι ενα κλικ ακομα πιο ανετο και ειναι μια χαρα. Στο Puma ωστοσο δεν εχουν δωσει ουτε χιλιοστο μεγαλυτερο χωρο πισω απο το fiesta, ετσι εχουν πετυχει και το μεγαλο port bagage. Οποτε εχε υποψιν σου οτι το συγκεκριμενο ειναι σαφως χειροτερο πισω ακομα και απο το corolla.
Οσον αφορα το ποσοι ενηληκες χωρανε, χωρις να διαφωνησω με τις αποψεις ολων, καλο ειναι να σκεφτομαστε μεν συγκριτικα (οπως κανω με το leon focus) και να μην ειμαστε απολυτοι, δεν υπαρχει μονο το ασπρο και το μαυρο, υπαρχουν και τα ενδιαμεσα. Το λεω αυτο γιατι αν θεωρουμε οτι πισω χωρανε μονο μικρα παιδια οπως λετε αρκετοι τοτε δεν υπαρχει(σοβαρος) λογος καποιος να το παρει εναντι του Yaris και να φορτωθει και τα εξτρα 40cm μηκους.
-
Αυτοί που λέτε ότι όλα τα χατς δεν κάνουν για 4 ενήλικες μπείτε πρώτα στο φοκους στο λεον και στο σκάλα και μετά ξαναμπείτε στο κορολα και θα καταλάβετε την διαφορά. Δεν είναι καμιά επιστήμη.
Δεν αναφέρω το σιβικ που και αυτό καμιά σχέση δεν έχει με κορολα πουθενά γιατι είναι 13 πόντοι μακρύτερο από το κορολα.
Το κορολα δεν θα γίνει πιο άνετο λέγοντας ότι όλα είναι στενάχωρα!
Σαν να λέμε ότι όλα τα υβριδικά είναι ίδια! Έχει καμία σχέση ο υβριδισμός της Τογιότα ωμε των υπολοίπων;
-
πάλι γίνεται η ίδια κουβέντα. Οι χώροι της corolla για τους πίσω επιβάτες σίγουρα δεν είναι σαν του focus αλλά δεν είναι και τραγικοί όπως παρουσιάζονται. Επίσης, το αυτοκίνητο είναι hatchback δεν είναι ούτε suv ούτε b-suv και δεν είναι 'οικογενειακό' που θα φορτώσεις όλο το σπίτι για να πας διακοπές. Τέλος, το κάθε αυτοκίνητο κάπου κερδίζει κάπου χάνει και ο καθένας μας κάνει την επιλογή του με βάση το τι θέλει, όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω διαβάζοντας το topic νομίζω ότι έχω ξαναγυρίσει στο σχολείο και κάνω γεωμετρία.
-
Οι χώροι της χάτσμπακ πίσω και στις αποσκευές είναι τραγικοί γι αυτοκίνητο της κατηγορίας του και του 21ου αιώνα. Το αμάξι είναι πανέμορφο κι οικονομικό και με καλό τιμόνι και προηγμένη τεχνολογία. Αλλά οι χώροι του είναι τραγικοί, πως να το κάνουμε.
Στην Ευρώπη δεν είναι ο μέσος όρος 1,70μ και 65 κιλά οι άνδρες, και 1.60-50 κιλά οι γυναίκες, όπως είναι στην Ασία.
Άλλο ότι κάποιος χωράει και συμβιβάζεται με αυτό που αγοράζει, αλλά όταν το συγκρίνουμε με τα άλλα χάτσμπακ της κατηγορίας του, έχει τους χειρότερους χώρους από όλα και με διαφορά. Με μεγάλη διαφορά όταν μιλάμε π.χ. για Φόκους και με τεράστια διαφορά αν μιλάμε για VAG, όπως Σκάλα και λοιπά. Έχει χειρότερους χώρους στα πίσω καθίσματα και στις αποσκευές, ακόμη κι από παλιάς σχεδίασης μικρότερα αυτοκίνητα, όπως το προηγούμενο Γιάρις ή το τελευταίο Φάμπια και συγκρίνεται ως 'ίσο προς ίσο' στους χώρους μόνο με C3, Corsa κλπ. ενώ μου άφησε αίσθηση ως σχεδόν χειρότερο από Panda, Swift και άλλα μικρά (ενώ στα νούμερα μπορεί να μην είναι έτσι)... Δυστυχώς.
*πριν 17 χρόνια, ήταν 1,77μ ο ανδρικός μέσος όρος στην Ελλάδα... για κιλά δε λέμε, κρατάμε μυστικό...
-
Το να λέμε ότι ένα αμάξι 22-25Κ δεν είναι οικογενειακό στην Ελλάδα ακούγεται κάπως ελιτίστικο. Δλδ πόσα λεφτά πρέπει να δώσεις στην Τογιότα για να πάρεις οικογενειακό; 35 που κάνει το ραβ;
Είπαμε το αμάξι είναι φοβερό για να το οδηγάς σε πυκνή κίνηση ξεφτυλιζει τον ανταγωνισμό σε κατανάλωση , είναι τεχνολικα προηγμένο, έχει ωραίο τιμόνι ανάρτηση και φρένα δεν καίει πολύ σε πορεία ως τα 120 και εφόσον οδηγείς πολύ ομαλά αλλά το να λέμε ότι οι χώροι του είναι σαν ένα κλασικό χατς και εντάξει όλα τα ίδια είναι μεταφέρουμε λάθος μνμ σε κάποιον υποψήφιο οικογενειάρχη που θα πάει να το δει και θα φύγει απογοητευμένος.
Το αμάξι ναι είναι οικογενειακό με τα στάνταρ σαρδελοποιησης του 1980 που μπαίναμε και βγαίναμε στραμπουλιγμενοι μικροί μεγάλοι στα αμάξια της εποχής και είχαμε σακούλες ανάμεσα στα πόδια στην σχάρα και στο μπροστινό κάθισμα!
Ναι έτσι κάνει και για 4& 5 άτομα!
Μπείτε σε κάποιο από αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω και μετά αν είστε ειλικρινείς πείτε ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία! Αφήστε τα suv.
Δυστυχώς και η Τογιότα και η Μάζντα δουλεύει με σωματοτυπους 1.70 75 κιλά . Και άντε για τα 75 κιλά φροντίζουν για την υγεία μας! Το 1.70 στην Ευρώπη που το είδαν ως μο; Βλέπεις πολλούς 30αρηδες 1.65για να βγάλεις μο 1.70?
Ο μο μπορεί να είναι γύρω στο 1.80 στην Ελλάδα γενικά ή και λίγο πιο κάτω αλλά οι μεγάλη πλειοψηφία που αγοράσει σήμερα αμάξια ηλικία 25-55 είναι σαφώς ψηλότεροι.
Εδώ έχει γραφτεί ότι ο άλλος είναι 1.85 και όλα καλά πίσω του βολεύεται ενηλικας 1.80 και όλα καλά! Εγώ είμαι 1.92 και όταν μπήκα και κάθησε στην θέση μου και όχι ξαπλωτα μια χαρά νορμάλ πίσω μου δεν υπήρχε ούτε μια παλάμη χώρος!
-
Προσωπικά δεν δίνω και ιδιαίτερη σημασία στους χώρους. Πάνω κάτω ίδια είναι όλα. Εάν θέλεις να φιλοξενήσεις τρεις ενηλικες πίσω σε όλα τα χατσμπακ θα δυσανασχετησουν. Στο corolla περισσότερο στο Leon λιγότερο αλλά θα δυσανασχετησουν. Επιβεβαιώνω ότι σε σχέση με το yaris προηγούμενης γενιάς οι χώροι είναι εφάμιλλοι με το corolla σε γόνατα κεφάλι αλλά όχι σε πλάτος.Το corolla είναι πιο φαρδύ πίσω. Επίσης είναι ίδιοι οι χώροι με το auris που έχω τώρα καθώς αν και έχει 5 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο το corolla αυτά τα εκατοστά τα έχουν εκμεταλλευθει για να βελτιώσουν την θέση οδήγησης που έχει έρθει πιο πίσω. Στο auris τώρα ο γιος μου που είναι 1,91 χωράει οριακά αλλά χωράει στην πίσω θέση από εμένα που είμαι 1,83.Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είναι από 1,78 και κάτω οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στους διαθέσιμους χώρους. Για ταξίδια έχουμε το Multivan οπότε για καθημερινές μετακινήσεις δεν είναι πρόβλημα οι χώροι με το auris. Οπότε ο καθένας κρίνει με τις ανάγκες του. Προσωπικα πιστεύω ότι σε ανάστηματα έως 1.85 (παίζει ρόλο και η σωματοδομη του καθενός, μήκος ποδιών - κορμού) δεν υπάρχει θεμα με το corolla.Πιστεύω ότι εάν απορρίψεις το corolla λόγο χωρών ίσως πρέπει να αλλάξεις κατηγορία και δεν λέω να πας σε κατηγορία qashqai κλπ αλλά πιο πάνω. Όσοι έχουν τρία παιδιά με καθίσματακια, καροτσάκια κλπ η θέλουν να μεταφέρουν συχνά πυκνά τρεις ενήλικες θα πρέπει να κοιταξουν σε μεγάλα πολυμορφίκα η στην μεγάλη κατηγορία suv καθώς ούτε με Leon, focus θα βολευτούν.
-
Αφού λοιπόν όλα τα ίδια είναι σε χώρους πάνω κάτω ε λοιπόν και τα υβριδικά είναι ολα ίδια είναι πάνω κάτω ας μην κάνουμε θέμα την υβριδικοτητα της Τογιότα όλα μπαταρίες έχουν! 1 λτ πάνω 1 λτ κάτω λεφτά υπάρχουν!
-
Multivan; , πολυτεκνοι;
Toyota Corolla 2019