-
Η μόνη corolla που θα έπαιρνα θα ήταν η 1.2Τ ακόμη και στην πιο απλή της έκδοση έχει πολλαπλούς πίσω και imt στο σασμάν , οικονομική (και στην αγορά) και διακοσαρίζει για πλάκα στην ...αουτομπαν ...
...
+1
Αρκεί να διατίθεται η ποιο απλή έκδοση και να μην είναι μόνο για κράχτης στους τιμοκαταλόγους.
Εγώ πάντως ακόμη με την απορία είμαι.
-
Σε σχόλιο στο βίντεο γράφει ότι η άσπρη μπάρα που δείχνει κατανάλωση στο κέντρο της οθόνης δίνει 5.5l στις 2.200 στροφές σε ευθεία και φθάνει μέχρι 9l instant consumption στις 2.800-3.000 σε ελαφριά ανηφόρα.
Σε ανάλογες συνθήκες να μας πει ο Tkin τι θα έκαιγε..(πολύ λιγότερο προβλέπω).
271 χλμ hybrid 293 χλμ diesel
-
Τελικά έχεις θέμα με την ανάγνωση των κειμένων. Αναφέρω πουθενά συγκεκριμένα τσέκαρε το 1.8hsd στο 1001 cars για καταναλώσεις στα 130.Σου γράφω τσέκαρε για καταναλώσεις υβριδικών vs diesel σε ίδιες ταχύτητες, με τον ίδιο οδηγό με GPS κλπ. Το πιο αξιόπιστο βίντεο για να συγκρίνεις λοιπόν καταναλώσεις είναι αυτό. Το prius λοιπόν είναι πιο κοντά στις καταναλώσεις του corolla 1.8 από του 2.0. Εχουν ίδια μέση κατάναλωση. Τι άλλο θες δηλαδή.
Δλδ κολλημένε τυπε να κοιτάξω το 5 του Prius και όχι το 8.1 του 2διλτρου κορολα.... μάλιστα....
Εντομεταξυ όταν έγραψα για το 2.0 έλεγες δες πιο κάτω το 1.8 ....μετά το 1.8 έγινε δες το πριους το ίδιο είναι....ότι ναι.
Τελικά το αμάξι το έχεις ή τζάμπα μαλώνεις;
Κινητό με καταναλώσεις από εθνική έχεις ή ακόμα μπλεγμένος στα φανάρια είσαι;
-
Εννοείται ότι θα μπορείς να το παραγγείλεις αφού θα το έχουν στον κατάλογο. Απλά δεν το παίρνει κανένας με τασια κτλ.
-
Πετώντας βγήκε Εθνική κι από εκεί αρχίσαμε να το μετράμε.Παρόλα αυτά στα 5/100 λίτρα έμεινε...!!!
Εδώ βλέπουμε ένα αμάξι να πηγαινει στην εθνική με 130 και να έχει μέση 5 λτ και στιγμιαία από 5 ως 9 . Δεν μας λέει ούτε για ποσά χλμ πηγαίνει με 130 ούτε ποτέ μηδένισε δλδ κανένα συμπέρασμα.
Ή μάλλον βλέποντας την στιγμαιια που συνεχώς φλερτάρει με τη +7 θεωρώ ότι άμα μηδενιζε το 7 Άρι θα το είχε στην τσέπη.
-
Σε σχόλιο στο βίντεο γράφει ότι η άσπρη μπάρα που δείχνει κατανάλωση στο κέντρο της οθόνης δίνει 5.5l στις 2.200 στροφές σε ευθεία και φθάνει μέχρι 9l instant consumption στις 2.800-3.000 σε ελαφριά ανηφόρα.
Σε ανάλογες συνθήκες να μας πει ο Tkin τι θα έκαιγε..(πολύ λιγότερο προβλέπω).
271 χλμ hybrid 293 χλμ diesel
Ναι αυτό είναι νίκη του ντίζελ! Η κορυφαία υβριδικοτητα που υπάρχει της Τογιότα χάνει από ένα ντίζελ οκταβια 4.70μ μεγάλο αμάξι. Και αυτοί έχουν και ίδιες περίπου τιμές. Εδώ που υπάρχει και το χαντικαπ των 30 λεπτών...
Εγώ με το δικό μου στα 130 έχω μόλις 2100-2200 στροφές και αν πάω μόνος ( αν και στα κιλά είμαι σχεδόν σαν 2!) σε ευθεία ακόμα και με τα λάστιχα που έχω τώρα που τσιμπούν σε κατανάλωση θα είμαι στο 5. Με τα τογιο που είχα πριν θα ήμουν στα 4.8-4.7.
Σας λέω το καλοκαίρι , φυσικά εδώ κέρδιζα λόγω καιρού, Ελευσίνα Νεάπολη Λακωνίας με συνέχεια 130-140 ( μο 119 λόγω διοδίων) 3 άτομα με κλίμα στο φουλ φορτωμένος μπαγκαζια ως και στο πίσω κάθισμα μετρημένος στην αντλία έγραψα 5.3!
Και το κυριότερο δεν ήταν η κατανάλωση που έδωσε ρέστα αλλά το ποσό ανάλαφρα και ξεκούραστα ανέβαινε ο ντίζελ της ανηφόρες της Τρίπολης!
Μετά από μια βδομάδα στα Κύθηρα και χωρίς να βάλω πάνω από 4η στο νησί με τα ανέβα κατέβα στους καροδρομους των παραλιών η κατανάλωση ανέβηκε στο 5.7 ( πάνω από 400 χλμ στο νησί).
-
Εννοείται ότι θα μπορείς να το παραγγείλεις αφού θα το έχουν στον κατάλογο. Απλά δεν το παίρνει κανένας με τασια κτλ.
Δεν ξέρω. Ρώτησα την Toyota αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση.
-
32 κιλα ροπής εχεις. Μη το ξεχνάς. Για αυτο, πηγαινε σαν μπαλαρινα στις μύτες, στις ανηφορες.
-
Αγαπητε τους χαρακτηρισμους τους αφηνω ασχολίαστους.Ποσο πιο λιανα να στο κάνω.Να αγορασω go pro camera να βγω εθνική και να τραβήξω δεν ξέρω και γω προς τα που να βρω φλατ δρόμο, να μηδενίσω και να δείς ας πούμε γύρω στο 5,9 λίτρα κατανάλωση.Τι νόημα εχει.Δες αυτά τα δύο βίντεο με auris .To auris hybrid 2016 μοντέλο εχω.To prius με 17αρες που δοκιμαζει ο τύπος στο 1001 cars εχει 5,9 στα 140km/h και σου ξαναλεω εχει την ίδια μικτή καταναλωση με το corolla με 17αρες.Το corolla με 16αρες έχει μικτή 3,4 λιτρα κατανάλωση.Το δικό μου η toyota το εδινε 3,9 με 16αρες και 4,0 με 17άρες.Ποσο διαφορα να εχουν τα γα....να με το prius. Απο όσο ξερω από το δικό μου στα 130 έχει κάτω απο 6 λιτρα.Επιβαβαιώνω τα ανωτερω βίντεο στα 140 χιλιόμετρα .Το μεν πρώτης γενιάς 6,5 λιτρα και το δεύτερο ίδιας γενιάς με το δικό μου 6.2.Πόσα να είναι ρε φίλε στα 130.Κάτω από 6 σίγουρα, 7,5 δεν είναι τι να κανουμε.Το κουράσαμε
-
Mήπως κι αυτή η κατάταξη αυτοκινήτων ανάλογα το καύσιμο κι οι δοκιμές σε τυποποιημένη διαδρομή (360Km) με ίδιο οδηγό και στυλ οδήγησης που θέλει να πετύχει τη βέλτιστη κατανάλωση,μπορεί να βοηθήσει;
https://it.motor1.com/reviews/213238/le-auto-che-consumano-meno-la-classifica-del-roma-forli/
Σε αυτά που είναι τονισμένα με μπλε,μπορεί κάποιος να δει λεπτομέρειες για τη δοκιμή του εν λόγω αμαξιού (καιρικές συνθήκες,μέση ταχύτητα ταξιδιού κ.λ.π.)
-
Είσαι ωραίος.Το είχα ξεχασει αυτό το site.Ιδιος οδηγος ,ίδια διαδρομή με διαφορετικές συνθήκες κάθε φορά αλλα οπωσδήποτε κατατοπιστικό.
-
terryp117 wrote:
Πετώντας βγήκε Εθνική κι από εκεί αρχίσαμε να το μετράμε.Παρόλα αυτά στα 5/100 λίτρα έμεινε...!!!
Εδώ βλέπουμε ένα αμάξι να πηγαινει στην εθνική με 130 και να έχει μέση 5 λτ και στιγμιαία από 5 ως 9 . Δεν μας λέει ούτε για ποσά χλμ πηγαίνει με 130 ούτε ποτέ μηδένισε δλδ κανένα συμπέρασμα.
Ή μάλλον βλέποντας την στιγμαιια που συνεχώς φλερτάρει με τη +7 θεωρώ ότι άμα μηδενιζε το 7 Άρι θα το είχε στην τσέπη.
Δηλαδή το μόνο συμπέρασμα που έβγαλες είναι ότι από την άσπρη γραμμούλα που ανεβοκατεβαίνει καίει πάνω από 7 λίτρα στα 100 όταν πηγαίνεις σταθερά με 130.,,??
Για απάντησε μου τώρα,ένα αυτοκίνητο που κάνει στη διάρκεια της ζωής του ας πούμε 200000-250000 χλμ. ενός μέσου Έλληνα, γιατί τόσο κάνουμε ως επί το πλείστον στα 10-15 χρόνια που το έχουμε,πόσα από αυτά πιστεύεις ότι κάνει με το κοντέρ στα 130..??
Αν απαντήσεις σε αυτό θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες...!!
Καλώς ή κακώς η τεχνολογία πάει μπροστά,κι εγώ έχω τρακτέρ στο χωριό που καίει πετρέλαιο,ούτε φίλτρα,ούτε euro ,ούτε τίποτε, όμως ΣΗΜΕΡΑ η χρυσή τομή για ένα ιδιωτικό επιβατικό αυτοκίνητο ,είναι ένας κινητήρας βενζίνης που φορτώνει έναν ηλεκτρικό και δουλεύουν συνδυασμένα.Σε αυτό η Τογιότα είναι ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ...!! Και όχι τυχαία ,το δουλεύει πολλά χρόνια. Είναι ο πρόδρομος για το φουλ ηλεκτρικό ΟΤΑΝ και ΑΝ έρθει μετά το 2035 , αυτά τα ηλεκτρικά που βλέπεις τώρα είναι προς το παρόν για τα γκαράζ στην Κηφισιά και το Καστρί,εφόσον λυθούν πολλά προβλήματα,όπως διάρκεια ανεφοδιασμού,αλλά κυρίως ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,φαντάσου κάθε βράδυ στα γκαράζ να θέλουν να γεμίσουν χιλιάδες μπαταρίες....!!!! Άντε και το έστησες,που θα βρεις τόση ενέργεια .π.χ. στα 6 μύρρια της Αθήνας ,που όταν ανεβαίνει το καλοκαίρι η θερμοκρασία και δουλεύουν τα κλιματιστικά ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΙΜΩΣ...??!!! Μέχρι να βάλουν ηλεκτρικούς σταθμούς ανεφοδιασμού σε Αράχωβα,Ζαγοροχώρια,Καρπενήσια κ.λ.π...έχει πολύ μέλλον...!!!
Κρατήστε λοιπόν τα πετρέλαια σας όσο πάνε,απλά προτρέπω όλους αυτούς που θέλουν να αγοράσουν ΤΩΡΑ,να πάνε σε υβριδικό που είναι αυτό που θα κυριαρχήσει τα επόμενα 15 χρόνια σίγουρα κατά τα λεγόμενα των εταιρειών.Η αγορά πετρελαιοκίνητου χωρίς σοβαρό λόγο ΣΗΜΕΡΑ ,φαντάζει εντελώς αναχρονιστική...!!!
Πολλές εταιρείες πλέον σταματούν να παράγουν πετρελαιοκίνητα,ή λιγοστεύουν στο ελάχιστο τα μοντέλα τους, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ να δούμε αν καίει μισό λίτρο παραπάνω το υβριδικό...??
Αν σε καλύπτει αυτό, έκανα διαδρομή Θεσσαλονίκη Νάουσα περίπου 250 χλμ. με τη βόλτα.Έκανα γύρω στα 100 χλμ. ίσως και παραπάνω Εθνικής οδού,πήγα και με 140 κάποιες στιγμές.ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ...!!! Όταν γύρισα σπίτι ο δείκτης κατανάλωσης έπαιζε στο 4,1-4,2...!!! Αν θέλεις το πιστεύεις,δεν έχω κανέναν λόγο να πω ψέμματα...!!!
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ...???!!! Ψάχνοντας αυτό το λίτρο..??
-
Αυτοκινηταρα....
https://it.motor1.com/reviews/222713/suzuki-swift-hybrid-la-prova-consumi/
Και turbo και δεν καιει τιποτα
.... Και στρίβει και εχει χωρους και εξοπλισμο.
Οταν σας ελεγα οτι πιανω κατι 3.6αρια με το απλο δεν με πιστεύετε.....
Ποιο yaris hybrid;;;
-
Μάγκες αγοράσατε μπρίκια. Ευτυχώς εγώ το φόρτωσα στη γυναίκα μου, και κινούμε αντρικά..
Το ψορολλα κάνει μόνο για μέσα στην πόλη. Τέλος. Το λέει κάποιος που ΔΕΝ το έχει και ξέρει.
-
Αυτοκινηταρα....
https://it.motor1.com/reviews/222713/suzuki-swift-hybrid-la-prova-consumi/
Και turbo και δεν καιει τιποτα
.... Και στρίβει και εχει χωρους και εξοπλισμο.
Οταν σας ελεγα οτι πιανω κατι 3.6αρια με το απλο δεν με πιστεύετε.....
Ποιο yaris hybrid;;;
Αα όχι Lap. Να σε έχει ο θεός καλά αλλά έχουμε τα παιδιά που διαφωνούν για 30 περίπου quote.Μην αρχίσουν και με σένα αλλά 30 :))
-
Αγαπητε τους χαρακτηρισμους τους αφηνω ασχολίαστους.
Μου αρέσει το επίπεδο σου! Πρώτα λες τον άλλον σχεδόν καθυστερημένο που δεν καταλαβαίνει τις σοφίες που γράφεις, σε 2-3 διαφορετικά μνμ και μετά το παίζεις υπεράνω ...κλασικός ελληναρας....
-
Τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ οπως το Corolla πιστεύω πως καίνε λιγότερο από τα συμβατικά σύγχρονα βενζινοκίνητα στην εθνική και όντως είναι ποιο οικονομικά από τα τουρμπάτα και πλησιάζουν την κατανάλωση των ντήζελ σε αυτοκινητόδρομο, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή έχουν επιδόσεις ατμοσφαιρικών βενζινοκίνητων 1.6λτ δεκαετίας (δώσμου ευθεία και κατηφόρα και πάρε μου τη ψυχή).
Όσο επιμένετε στη κόντρα με τον Tkin, να συγκρίνετε ένα χατσμπακ που χωράει 3 κι έχει ροπή ατμοσφαιρικού, με ένα SUV διπλάσιου όγκου και αεροδυναμική περιπτέρου που χωράει μια οικογένεια + τη πεθερά κι έχει πάνω από 30 κιλά ροπή παντού, δεν έχει νόημα αυτή η σύγκριση! Που έτσι κι αλλιώς, σε χρήμα του βγαίνει πιο οικονομική η μετακίνηση του S-cross.
-
parikon wrote:
Δεν ξέρω. Ρώτησα την Toyota αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση.
Ελληνικό corolla live 1.2T:
-
Εγώ νομίζω πρέπει να συγκρίνουμε βενζίνη και όχι πετρέλαιο με υβριδικό βενζίνη.
Για πχ στο chr είχα δει δοκιμή εντός πόλης το 1.2Τ είχε 5 λίτρα ενώ τα υβριδικά 2.6 και 2.3 βέβαια λένε πως το πήγαιναν πάρα πολύ προσεκτική-οικονομική οδήγηση.
Επίσης ο 1.2Τ δεν έχει start-stop για να ξεγελά το wltp.
-
Εγώ νομίζω πρέπει να συγκρίνουμε βενζίνη και όχι πετρέλαιο με υβριδικό βενζίνη.
Για πχ στο chr είχα δει δοκιμή εντός πόλης το 1.2Τ είχε 5 λίτρα ενώ τα υβριδικά 2.6 και 2.3 βέβαια λένε πως το πήγαιναν πάρα πολύ προσεκτική-οικονομική οδήγηση.
Επίσης ο 1.2Τ δεν έχει start-stop για να ξεγελά το wltp.
Είπαμε τεστ ντραϊβ xceed 1.0 chr 1.8 hybrid ίδια διαδρομή 8.3lt το πρώτο 4.6 lt το δευτερο
Toyota Corolla 2019