-
Όχι, δεν αναφέρομαι σε κατηφορικά κομμάτια. Πάνε μήνες και δεν θυμάμαι ακριβώς. Θα μπορούσα να σου πως στο περίπου, αλλά αυτό δεν θα είχε και ιδιαίτερη σημασία και σίγουρα δεν θα ήταν ακριβές. Εδώ που είμαι 130 σταθερά για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.
-
Ποντικονησι;
-
Καλά πες στο περίπου αυτό που θυμάσαι δεν θα σου πάρουμε το κεφάλι! ( ....εκτός αν πεις 5 λτ χιχιιχ)...
-
Στην κορολα πιάνεις τα 7.5 στα 140 στην ευθεία άδειος! Με 160 ευθεία άδειος πας στα 11! Αυτα είναι νούμερα φωτιά στην τσέπη.
Στο scross αντίστοιχες συνθήκες στα 140 έχω 5.2 και στα 160 6.8 και με 30 λεπτά κάτω στην τιμή λίτρου.
Αν αυτό θες δεν είναι τα υβριδικά για εσένα.
-
Προτιμώ να κρατήσω το κεφάλι μου . Νομίζω πως είναι χαμηλότερη, αλλά είχε υψηλή εξωτερική θερμοκρασία (βοηθά) και σίγουρα δεν είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιθανώς για ένα-δύο λεπτά σταθερή ταχύτητα.
Τέλος πάντων, δες το παρακάτω βίντεο. Έχε υπόψιν πως έχει το acc ενεργοποιημένο και δεν εφαρμόζει το πάτα-άσε. Στο μικρό χρονικό διάστημα που έχω χρησιμοποιήσει το acc έχω προσέξει πως είναι πιο ενεργοβόρο από εμένα. Το αποδίδω στις συνεχόμενες καμπές και την κίνηση, που το εξαναγκάζει σε επιτάχυνση-επιβράδυνση.
edit: Νομίζω πως ο super@t έχει δίκιο. Μάλλον θα σου ταίριαζε περισσότερο ένα diesel. Εκτός αν, για τους δικούς σου λόγους, δεν θέλεις diesel.
-
Εντάξει αλλά από ένα αμάξι σχεδόν 4.4μ είναι κάποιος που το θέλει μόνο για να πηγαίνει για ψώνια τα παιδιά στο σχολείο και για καφέ; Και να πληρώνει σχεδόν 25000?
Γιατί να μην δώσεις τα 19 που ζητά το υβριδικό γιαρις και να παρκάρεις και άνετα;
Για ποιον είναι δλδ τελικά η υβριδική κορολα και το υβριδικό chr ?
-
Μπορώ να σου πω γιατί το επέλεξα εγώ. Πηγαίνω στην εργασία μου κάνοντας καθημερινά 40χλμ σε επαρχιακό δίκτυο. Πηγαίνω με την οικογένεια διακοπές, αλλά δεν κινούμαι κυρίως σε εθνική ο οδό. Μου αρέσει το περιβάλλον και η οδική συμπεριφορά του corolla. Τέλος το αγόρασα 23.000€ και, όταν το πήρα, δεν υπήρχε το yaris.
Είμαι σίγουρος πως για ορισμένους το yaris είναι καλύτερη επιλογή από το corolla. Από την άλλη και το corolla έχει τα πλεονεκτήματά του. Είναι δε πολύ πιθανό να επιλέξει κάποιος με παρεμφερές κόστος ένα τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο. Επιλογές είναι και ιεράρχηση προτεραιοτήτων.
-
Εγω το αντιθετο, το acc ειναι σαφως πιο οικονομικο απο εμενα,
Βασικα γιατι αναφςρεις το 'πατα ασε'....δεν ειναι ΜΟΝΟ παραλληλο το συστημα της toyota. Εχει τροπο να γεμιζει την μπαταρια και αλλιως.
-
Προτιμώ να κρατήσω το κεφάλι μου . Νομίζω πως είναι χαμηλότερη, αλλά είχε υψηλή εξωτερική θερμοκρασία (βοηθά) και σίγουρα δεν είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πιθανώς για ένα-δύο λεπτά σταθερή ταχύτητα.
Τέλος πάντων, δες το παρακάτω βίντεο. Έχε υπόψιν πως έχει το acc ενεργοποιημένο και δεν εφαρμόζει το πάτα-άσε. Στο μικρό χρονικό διάστημα που έχω χρησιμοποιήσει το acc έχω προσέξει πως είναι πιο ενεργοβόρο από εμένα. Το αποδίδω στις συνεχόμενες καμπές και την κίνηση, που το εξαναγκάζει σε επιτάχυνση-επιβράδυνση.
edit: Νομίζω πως ο super@t έχει δίκιο. Μάλλον θα σου ταίριαζε περισσότερο ένα diesel. Εκτός αν, για τους δικούς σου λόγους, δεν θέλεις diesel.
Εντάξει από τα βίντεο δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα για αυτό ρωτάμε κατόχους.
Από εδώ είναι τα νούμερα που ανέβασα. Φυσικά και αυτός μπορεί να δείχνει πίπες.
-
Εντάξει αλλά από ένα αμάξι σχεδόν 4.4μ είναι κάποιος που το θέλει μόνο για να πηγαίνει για ψώνια τα παιδιά στο σχολείο και για καφέ; Και να πληρώνει σχεδόν 25000?
Γιατί να μην δώσεις τα 19 που ζητά το υβριδικό γιαρις και να παρκάρεις και άνετα;
Γιατί το Corolla ξεκινάει από τα 21.000, οπότε είναι πολύ κοντά στα 19-20 του Γιάρις και έχει περισσότερους χώρους (και είναι καλύτερο στον δρόμο) για όποιον ενδιαφέρεται. Για αποκλειστική κίνηση στην πόλη το Γιάρις είναι σαφώς καλύτερο.
Το C-HR είναι δικιά του κατηγορία, λόγω σχήματος και χαρακτήρα. Το αγοράζει κοινό με συγκεκριμένες ανάγκες και θέλω, αλλά τελικά από τις πωλήσεις φαίνεται είτε ότι αυτό το κοινό είναι μεγάλο είτε ότι ορισμένοι βάζουν νερό στο κρασί τους.
-
Από το spritmonitor βέβαια σε μεγάλο δείγμα στην Ευρώπη 122 κατόχων μο έχει 4.9 λτ με ελάχιστο τα 3.69 και μέγιστο τα 6.21.
Απλά θεωρώ ότι οι Ευρωπαίοι ως πιο απλες κάνουν ορθότερη χρήση του αμαξιού δλδ η πλειοψηφία το χρησιμοποιεί για την πόλη και για αυτό τα τόσο καλό νούμερα.
Στην Ελλάδα που πολλοί θέλουμε ένα αμάξι για όλα μάλλον δεν περνά τον πήχη η υβριδική κορολα. Βασιλιάς στην πόλη κομπάρσος στο ταξίδι.
-
Εντάξει από τα βίντεο δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα για αυτό ρωτάμε κατόχους.
Από εδώ είναι τα νούμερα που ανέβασα. Φυσικά και αυτός μπορεί να δείχνει πίπες.
Έχεις δίκιο και λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι πιο ακριβής. Κατανοείς τις συνθήκες και τους λόγους.
Δεν νομίζω πως επιχειρεί να παραπλανήσει. Αντιθέτως, νομίζω πως είναι ειλικρινής και οι καταναλώσεις αντιπροσωπεύουν τις εκεί συνθήκες. Αν λάβεις υπόψιν την θερμοκρασιακή διαφορά (Γερμανία από 0 έως 7c, Κρήτη άνω των 20c) και πως πιθανότατα δεν πιάνει ταχύτητα, αφήνει γκάζι, ξαναπατά απαλά το γκάζι, νομίζω πως η διαφορά δικαιολογείται.
-
Από το spritmonitor βέβαια σε μεγάλο δείγμα στην Ευρώπη 122 κατόχων μο έχει 4.9 λτ με ελάχιστο τα 3.69 και μέγιστο τα 6.21.
Απλά θεωρώ ότι οι Ευρωπαίοι ως πιο απλες κάνουν ορθότερη χρήση του αμαξιού δλδ η πλειοψηφία το χρησιμοποιεί για την πόλη και για αυτό τα τόσο καλό νούμερα.
To ανάποδο θα έλεγα, περισσότερα χιλιόμετρα εκτός πόλης και εντός πόλης με λιγότερη κίνηση. Στην Ελλάδα ο Μ.Ο θα πρέπει να είναι χαμηλότερος. Πάντως ναι, όποιος θέλει hatchback κυρίως για ταξίδι υπάρχουν καλύτερες επιλογές από την υβριδική κορόλα.
-
Tkin73 wrote:
To ανάποδο θα έλεγα, περισσότερα χιλιόμετρα εκτός πόλης και εντός πόλης με λιγότερη κίνηση. Στην Ελλάδα ο Μ.Ο θα πρέπει να είναι χαμηλότερος. Πάντως ναι, όποιος θέλει hatchback κυρίως για ταξίδι υπάρχουν καλύτερες επιλογές από την υβριδική κορόλα.
Αυτό που λες ισχύει γενικά στην Ευρώπη. Εγώ υποθέτω ότι ο Ευρωπαίος λόγω οικονομικής άνεσης μεγάλο ποσοστό αγοράζει πράγματι την κορολα για χρήση εντός πόλης και για ταξίδια έχουν άλλο. Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό που θα δώσει 23-25 χιλιάδες για το υβριδικό θα το έχει και για το βουνό και για την θάλασσα και για το σούπερ μάρκετ.
Οπότε οι ελληνικοί μο θα είναι σαφώς μεγαλύτεροι
-
Αυτό που λες ισχύει γενικά στην Ευρώπη. Εγώ υποθέτω ότι ο Ευρωπαίος λόγω οικονομικής άνεσης μεγάλο ποσοστό αγοράζει πράγματι την κορολα για χρήση εντός πόλης και για ταξίδια έχουν άλλο. Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό που θα δώσει 23-25 χιλιάδες για το υβριδικό θα το έχει και για το βουνό και για την θάλασσα και για το σούπερ μάρκετ.
Οπότε οι ελληνικοί μο θα είναι σαφώς μεγαλύτεροι
Διαφωνώ με βάση τα όσα έχω δει έχοντας ζήσει σε διάφορες πόλεις. Ναι για ταξίδια θα έχουν άλλο, αλλά στην καθημερινή τους μετακίνηση ουσιαστικά είναι το δικό μας επαρχιακό δίκτυο και να εξηγήσω. Όσοι ζούν στον κέντρο ΔΕΝ χρησιμοποιούν αυτοκίνητα (κατά 90%). Οπότε όσοι τα χρησιμοποιούν καθημερινά για σπίτι-γραφείο-ψώνια-σχολειο είναι άνθρωποι που ζουν εκτός κέντρου (π.χ. ζουν στην Βάρη, στον Αγ. Στέφανο, κλπ.) και καθημερινά κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και πόλη χωρίς κίνηση. Σε αμιγώς πόλη, σαφώς η κατανάλωση είναι μικρότερη. Οπότε ανάλογα με την χρήση βλέπει ο καθένας τι τον συμφέρει. Εαν π.χ. είναι 70% πόλη 30% επαρχιακό και Ε.) τότε μάλλον συμφέρει το υβριδικό. Εαν είναι το ανάποδο ξεκάθαρα συμφέρει το diesel. Το βλέπω και από το δικό μου diesel.
-
Ρε συ agpr το λες συνεχεια. Γιατι λες το ασε πατα στο γκαζι, θεωρεις οτι μονο ετσι γεμιζει η μπαταρια;
Ετσι ειναι στα mild hybrid
-
Σβήνει ο θερμικός και ανοίγει ο ηλεκτρικός.
-
Το οτι σβηνει ειναι κατι το επικουρικο και δεν βοηθα πολυ σε σταθερη πορεία παρα στην πολη με μικρο φορτιο.
Το hybrid λειτουργει ζητωντας μικροτερο ποσο καυσιμου στον θαλαμο καυσης αντικαθιστοντας το με ηλεκτρισμο,
Οταν πιασεις σταθερη ταχυτητα, τοτε ο ενας απο τους δυο ηλεκτροκινητηρες γυριζει αναποδα (αυτο επιτυγχάνεται λογω του συστηματος μεταδοσης της toyota με το πλανητικο συστημα και λογω ενος εξτρα μεγαλου γραναζιου) , και φορτιζει την μπαταρια, οταν ζητησει φορτιο ο βενζινοκινητηρας τοτε η μπαταρια ξαναπροσφερει ταυτοχρονα με το βενζινοκινητηρα ηλεκτρισμό.
Το οτι σβηνει ο κινητηρας σε σταθερη πορεια δεν βοηθα και πολυ.
-
Από βίντεο που είδα σχετικά με τις καταναλώσεις.
Στα 80 σταθερά προφανώς στην ευθεία μπορείς να κινηθείς και με μηδενική κατανάλωση. Στα 100 &120 είδα 5.1 ( σαν οικονομικό ντίζελ στα 100 λίγο τσιμπημενη για ντίζελ στα 120).
Από εκεί και πάνω όμως χάνεται η μπάλα. Στα 140 7.5 λτ αμόλυβδη στα 160 11 λτ.
Συνεπώς για πόλη και αφού μάθεις τον τρόπο οικονομικής οδήγησης συμφέρει και σε συνδυασμό με την αξιοπιστία του και το αυτόματο κιβώτιο είναι καλό εργαλείο και ως βαγκον για αυτό το επιλέγει ο ταξιτζής.
Για ταξίδι όμως με αυτές τις καταναλώσεις σε βενζίνη και σε συνδυασμό με ότι είναι και αργό σαν μέτριο 1.5 ντίζελ (έχει 0-160 37 δευτερόλεπτα) νομίζω χάνει την αξία του. Δλδ για πορεία και καίει και δεν τραβάει ο χειρότερος συνδυασμός ( σαν ντίζελ σε ελαφρύ σκαρί δεν έχει ότι και αν κοιτάζω...και να τραβά και να μην καίει....130-140 φορτωμένος με κλίμα και η βελόνα στο 5.3 λτ!).
Σίγουρα η Τογιότα με την 20 έτη και βάλε εμπειρία της στα υβριδικά έχει φτιάξει καλό πακέτο για μέσα στην πόλη αφού μάλλον καταφέρνει αυτά που υπόσχεται για έως 50% κίνηση με μπαταρία. Αλλά όταν βγαίνει εθνική το χάνει....το στροφόμετρο τσιμπά τις 4000 για πλάκα μένει εκεί και ρουφά βενζίνη.
Και έχει και αυτό το βαρετό μονότονο ήχο του κινητήρα/κιβωτίου μιας σχέσης που το νιώθεις να λιγωνεται.
Συμπερασματικά κάνει πολύ για ένα άνετο αμάξι πόλης αλλά για Ελλάδα νομίζω είναι υπερβολικά μεγάλο και ακριβό όταν μπορεί να κάνεις την ίδια δουλειά πχ με ένα γιαρις.
Αλλά πχ ως οικογενειακό σενταν ή βαγκον με 4 άτομα βαλίτσες και κλίμα εθνική αν είναι να κάψεις 8.5-9 λτ βενζίνη έχοντας πληρώσει υβριδική τεχνολογία δεν λέει...( και στην τελική και άλλα οικογενειακά καίνε 8-9 αλλά διακοσαριζουν για πλάκα, αυτό αγκομαχα για να πιάσει τα 160..)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ
Αν επιλέξει κάποιος το υβριδικό corolla για να κινείται με ταχύτητες από 160-200 που μας περιγράφεις, στους Ελληνικούς δρόμους,σίγουρα ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ..!!Η τελική του βέβαια είναι περίπου στα 185-190,αλλά δεν ενδιαφέρει και πολύ.
Δεν ξέρω βέβαια κανέναν δρόμο στη χώρα μας όπου επιτρέπονται αυτές οι ταχύτητες.Οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι κάμερες και οι διαδρομές όπου μπορεί κάποιος να κινηθεί γρήγορα είναι 2-3, Εθνική Αθήνα-Θεσσαλονίκη- Ξάνθη, Αθήνα-Καλαμάτα, Ιωνία οδός και Εγνατία Θεσσαλονίκη Ιωάννινα. Το corolla όμως, είναι ΑΛΛΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.
Αν ενδιαφέρεσαι να κινείσαι με ταχύτητες ΝΟΜΙΜΕΣ έως 120-130, όπου επιτρέπεται ,σε ενημερώνω πως έκανα τη διαδρομή Θεσσαλονίκη Νάουσα η οποία είχε και Εθνική μέσα και όταν γύρισα στο σπίτι μου είδα κατανάλωση 4,1-4,2 λίτρα στα 100 χλμ.Προφανώς δεν ζούμε στη Γερμανία όπου ξεκινάνε να κάνουνε 700-800 χλμ. χωρίς όριο ταχύτητας που και εκεί δεν είναι όλη η διαδρομή ελεύθερη.
Έχοντας κάνει περίπου 2000 χλμ. με το corolla μου μέχρι τώρα και κινούμενος στην πόλη ,αλλά επίσης έχοντας κάνει αυτό το ταξιδάκι που σου έγραψα περίπου 250 χλμ. και αρκετές φορές Θεσσαλονίκη Χαλκιδική η ΣΥΝΟΛΙΚΗ μέση κατανάλωση μου είναι από 3,9 μέχρι 4,2 λίτρα ανάλογα με τη διαδρομή,εννοείται κινούμενος στα όρια,άντε και λίγο πιο πάνω.
Το προηγούμενο μου αυτοκίνητο ήταν ένα κασκάι 1,2 βενζίνη από τα πιο ήσυχα στο ταξίδι και δεν διαπίστωσα διαφορά τώρα με το corolla ,εκτός από το όταν επιταχύνω συνεχώς και πολύ.Μετά ηρεμεί ο θόρυβος όταν σταθεροποιείται η ταχύτητα.Στα 120-130 -140 δε,δεν κάνει κάποιον θόρυβο επιπλέον από ένα μέσο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.Ο δε συνδυασμός αυτομάτου κιβωτίου με τα ηλεκτρονικά σε κάνει να νομίζεις ότι έχεις ένα παιχνίδι,χωρίς να κουράζεσαι, αφού μπορεί να κινηθεί από 0 σχεδόν χλμ. μέχρι την τελική του χωρίς να πατάς γκάζι αλλά από τα χειριστήρια στο τιμόνι...!!!
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους σε ότι αφορά τα χλμ. θα αναφέρω ότι έχουμε στην οικογένεια και ένα slk 350 εξακύλινδρο. Προφανώς λοιπόν γνωρίζω που και για πόσο μπορεί κανείς σήμερα να κινηθεί στους δρόμους της χώρας μας με τέτοια χλμ. στο κοντέρ χωρίς να τον πάνε μέσα....!!Πίστεψε με είναι σχεδόν αδύνατον,και όπου το κάνει κάποιος δεν αξίζει το ρίσκο,εφόσον δεν έχει ηθικούς φραγμούς να το κάνει διακινδυνεύοντας για την γκαυ.......του την σωματική ακεραιότητα των άλλων στο δρόμο...!!!
Ένα είναι σίγουρο ,ότι αν θέλεις να πηγαίνεις με 160-200 και πετρέλαιο,θέλεις και κάποιο εξακύλινδρο με πάνω από 2000 κυβικά για να μην πάρεις το μοτέρ στα χέρια πολύ γρήγορα το οποίο και θα καίει σίγουρα 8+ λίτρα, αν δεν σου πάρουν επίσης πολύ γρήγορα το δίπλωμα...!!
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
-
Φίλε μου δεν μίλησα για μετακίνηση με 160-200 χλμ και να έχω την απαίτηση να μην κάψει (άλλωστε και να θες η κορολα δεν διακοσατιζει με τίποτα)
Θορυβήθηκα από το βίντεο που ανέβασα με τα 7.5 λτ στα 140. Αυτά μου φάνηκαν πολλά για ευθεία και άδειο αμάξι.
Τα 4 λτ που λες ότι έχεις μέχρι τώρα πέρα από το Θεσσαλονίκη Νάουσα τα υπόλοιπα είναι Θεσσαλονίκη πόλη;
Toyota Corolla 2019