-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Τουμπανάκι το civicHellas Direct έκλεισα εντέλει
Μικτή ετήσια, αχρείαστη να 'ναι
Αχρειαστη......καλοταξιδο και καλοριζικο και να χαριζει μονο χαμογελα
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το παρελαβες;
Αντε με το καλο, καλοταξιδο και ατρακαριστο.
Να το χαρεις και αν δεις σιρροκο στον δρομο να του πατας κορνα και να του λες του τυπα, εκει που ησουν ημουν και εδω που ειμαι θα ερθεις, και να πατας γκαζια να τρωει την σκονη σου και εσυ σαν μονος καουμποϋς να χανεσαι στο ηλιοβασιλεμα .
Ενταξει το παραδεχομαι το παρακανα.
Παμε παλι,
Καλοταξιδο και ατρακαριστο -
Θεωρώ εξαιρετική την τιμή για μικτή ετήσια! καλοταξιδο και από εμένα.....
Βάλε καμιά φωτογραφία αν θες. -
Ναι βάλε μας φωτό!
Καλορίζικο και από εμένα!
(Γιατί ένα 100άρικο κάτω στη δική σου ασφάλεια;;οεο;;) -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ναι βάλε μας φωτό!
(Γιατί ένα 100άρικο κάτω στη δική σου ασφάλεια;;οεο;;)Μήπως μένει επαρχία, ενώ εσύ Αθήνα;
-
Εγώ μένω Κρήτη.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Εγώ μένω Κρήτη.Αυτό που ξέρω είναι ότι ανάλογα με τον τόπο διαμονής σου, αλλάζουν και τα ασφάλιστρα, καθώς διαφοροποιείται ο ασφαλιστικός κίνδυνος.
Επίσης στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να διαφοροποιείται η τιμή από το bonus/malus που κουβαλάς από το προηγούμενο συμβόλαιο σου.
Στο εξωτερικό που είναι πολύ πιο προχωρημένοι, ρόλο παίζουν και πολλοί άλλοι παράγοντες: η χρήση του αυτοκινήτου (π.χ. αποκλειστικά αστική, commuting, ταξιδια κτλ), τα διανυόμενα ανά έτος χιλιόμετρα, ο τύπος του αυτοκινήτου (άλλο είναι ένα GTi κι άλλο ένα πολυμορφικό), το χρώμα του αυτοκινήτου (ναι, ναι!), το αν υπάρχει κλειστή θέση στάθμευσης, το αν υπάρχει πιστοποιημένος συναγερμός, το φύλο, η ηλικία, το επάγγελμα και το ιστορικό του οδηγού κ.α. Όλα λογικά και βάσει στατιστικών στοιχείων. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εγώ μένω Κρήτη.
Αυτό που ξέρω είναι ότι ανάλογα με τον τόπο διαμονής σου, αλλάζουν και τα ασφάλιστρα, καθώς διαφοροποιείται ο ασφαλιστικός κίνδυνος.
Επίσης στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να διαφοροποιείται η τιμή από το bonus/malus που κουβαλάς από το προηγούμενο συμβόλαιο σου.
Στο εξωτερικό που είναι πολύ πιο προχωρημένοι, ρόλο παίζουν και πολλοί άλλοι παράγοντες: η χρήση του αυτοκινήτου (π.χ. αποκλειστικά αστική, commuting, ταξιδια κτλ), τα διανυόμενα ανά έτος χιλιόμετρα, ο τύπος του αυτοκινήτου (άλλο είναι ένα GTi κι άλλο ένα πολυμορφικό), το χρώμα του αυτοκινήτου (ναι, ναι!), το αν υπάρχει κλειστή θέση στάθμευσης, το αν υπάρχει πιστοποιημένος συναγερμός, το φύλο, η ηλικία, το επάγγελμα και το ιστορικό του οδηγού κ.α. Όλα λογικά και βάσει στατιστικών στοιχείων.Μου αρέσει που ήθελαν να το κάνουν και εδώ αυτό το σύστημα.......... πριν 10 χρόνια περίπου!
Γυναίκα γιατρός με σπορ κόκκινο αυτοκίνητο,ο πιο τρελός συνδυασμός που μπορώ να σκεφτώ. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μου αρέσει που ήθελαν να το κάνουν και εδώ αυτό το σύστημα.......... πριν 10 χρόνια περίπου!
Γυναίκα γιατρός με σπορ κόκκινο αυτοκίνητο,ο πιο τρελός συνδυασμός που μπορώ να σκεφτώ.Και γιατί να μην το κάνουν; Ακόμη κι αν κάποιες παράμετροι μας φαίνονται αρχικά υπερβολικές, όλες έχουν νόημα και ουσία είτε προφανώς είτε βάση των στατιστικών.
Είναι προφανές π.χ. ότι στερείται λογικής το να πληρώνουν τα ίδια ασφάλιστρα για κλοπή δύο αυτοκίνητα ίσης αξίας, ενώ το ένα παρκάρει στο δρόμο και χωρίς συναγερμό ενώ το άλλο σε κλειστό γκαράζ κι έχει έναν state of the art συναγερμό.
Δεν είναι βεβαίως αντίστοιχα προφανές, αλλά δικαιολογούνται βάσει στατιστικών διαφοροποιήσεις με βάση π.χ. το επάγγελμα του οδηγού. Έστω ότι οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γιατροί είναι περισσότερο απρόσεχτοι στο οδήγημα από τους αρτοποιούς. Δεν είναι παράλογο να θεωρείται ότι συνιστούν μεγαλύτερο ασφαλιστικό κίνδυνο και να πρέπει να πληρώσουν λίγο παραπάνω (ή για να το δούμε και από την αντίθετη πλευρά να πληρώσουν οι αρτοποιοί κάτι λιγότερο). -
Το ιστορικό του οδηγού έχει μια λογική (αν και έχει καταργηθεί το bonus malus), αλλά το επάγγελμα ίσως είναι αντισυνταγματικό, καθώς αποτελεί διάκριση. Στην τελική είμαστε off topic.
-
Δύσκολο το βλέπω να είναι αντισυνταγματικό. Πρόκειται για ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες σου πωλούν μια υπηρεσία (ασφάλιση) την οποία τιμολογούν σε κάθε πελάτη με βάση τα κριτήρια τους (για τον ασφαλιστικό κίνδυνο) όπως κρίνουν αυτές. Δεν σου αρέσει η τιμολόγηση μιας εταιρίας; Προχωράς στην επόμενη! Αντίστοιχα μπορούν ακόμη και να αρνηθούν να σε ασφαλίσουν.
Κατά τ' άλλα όντως είμαστε off topic, αλλά δεν παύει να είναι ενδιαφέρον το θέμα.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Το παρελαβες;Αντε με το καλο, καλοταξιδο και ατρακαριστο.
Να το χαρεις και αν δεις σιρροκο στον δρομο να του πατας κορνα και να του λες του τυπα, εκει που ησουν ημουν και εδω που ειμαι θα ερθεις, και να πατας γκαζια να τρωει την σκονη σου και εσυ σαν μονος καουμποϋς να χανεσαι στο ηλιοβασιλεμα .
Ενταξει το παραδεχομαι το παρακανα.
Παμε παλι,
Καλοταξιδο και ατρακαριστοΘεωρώ εξαιρετική την τιμή για μικτή ετήσια! καλοταξιδο και από εμένα.....
Βάλε καμιά φωτογραφία αν θες.Ναι βάλε μας φωτό!
(Γιατί ένα 100άρικο κάτω στη δική σου ασφάλεια;;οεο;;)Παίδες ευχαριστώ!! Φωτο μόλις βρω χρόνο
Lap, μέχρι ένα σημείο καλά το πήγαινες, μετά..
Έχω στη γειτονιά ένα ίδιο με αυτό που είχα, αλλά να σου πω την αλήθεια πιο πολύ πονάει που είναι χαραγμένο με κλειδί, like a tsunami wave
Μήπως μένει επαρχία, ενώ εσύ Αθήνα;
Το ιστορικό του οδηγού έχει μια λογική (αν και έχει καταργηθεί το bonus malus), αλλά το επάγγελμα ίσως είναι αντισυνταγματικό, καθώς αποτελεί διάκριση. Στην τελική είμαστε off topic.
Όσον αφορά την ασφάλιση, δεν έχω στο ιστορικό κάποιο ατύχημα, έχω το δίπλωμα κάτι λιγότερο από 15 χρόνια, ναι μένω επαρχία και το αυτοκίνητο είναι δηλωμένο σε επαρχιακή ΔΟΥ, και τέλος κυκλοφορεί στο internet κωδικός για έκπτωση 15%
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δύσκολο το βλέπω να είναι αντισυνταγματικό.Εγώ πάλι το βλέπω πιθανό: http://efotopoulou.gr/archi-tis-isotitas/
κυκλοφορεί στο internet κωδικός για έκπτωση 15%
15%; Όχι η στάνταρ των 20 Ευρώ;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δύσκολο το βλέπω να είναι αντισυνταγματικό.
Εγώ πάλι το βλέπω πιθανό: http://efotopoulou.gr/archi-tis-isotitas/
Όταν κάνεις νέα ασφάλεια ζωής και βάσει του ιατρικού ιστορικού σου και του προασφαλιστικού ελέγχου (τσεκάπ, τεστ κοπώσεως κτλ) διαμορφώνεται το ύψος των ασφαλίστρων και οι εξαιρέσεις κάλυψης, θεωρείς ότι είναι αντισυνταγματικό;
-
Το να είσαι άρρωστος θα αυξήσει σίγουρα τα νοσήλειά σου. Το να είσαι γιατρός δεν εξασφαλίζει ότι οδηγείς καλύτερα ή χειρότερα από ένα δικηγόρο όμως. Τεσπα, δεν είμαι νομικός και δεν γνωρίζω παραπάνω. Αλλά μου φαίνεται μαχητό αυτό το αυθαίρετο κριτήριο.
-
15%; Όχι η στάνταρ των 20 Ευρώ; -
Το να είσαι άρρωστος θα αυξήσει σίγουρα τα νοσήλειά σου. Το να είσαι γιατρός δεν εξασφαλίζει ότι οδηγείς καλύτερα ή χειρότερα από ένα δικηγόρο όμως. Τεσπα, δεν είμαι νομικός και δεν γνωρίζω παραπάνω. Αλλά μου φαίνεται μαχητό αυτό το αυθαίρετο κριτήριο.Η ουσία είναι, πέρα από το τι νομίζουμε εσύ κι εγώ, ότι αυτά είναι κριτήρια που υφίστανται σε χώρες όπου τα ατομικά δικαιώματα και η εφαρμογή του συντάγματος προστατεύονται στην πράξη (και όχι μόνο στη θεωρία) πολύ περισσότερο από ότι στη χώρα μας.
Οπότε το θέμα της συνταγματικότητας προφανώς έχει λυθεί. -
Παρέλαβα την Παρασκευή.
Το λοιπόν, μέχρι στιγμής αποκομίζουμε ανάμικτες εντυπώσεις με κυριότερες τις θετικές.
-
Κινητήρας αθόρυβος, ποιότητα κύλισης αθόρυβη, ηχομόνωση φοβερή σε κάνει να απορείς για τον όγκο του αυτοκινήτου και για τα λεφτά που κοστίζει.
-
Δεν τρίζει τίποτα..
-
Άνετα καθίσματα ακόμη και μετά από 7ωρο ταξίδι.
-
Τα φώτα αν και αλογόνου, έχουν πολύ καλή φωτεινότητα, δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος αναβάθμισης σε led. Πρέπει να είναι αρκετών Κ, στο ανώτερο σημείο μπλεδίζουν.
-
Πολύ καλό infotainment, με λίγο σκάλισμα κατέβασα android auto στο κινητό (huawei p20 lite). Πλέον έχω χάρτες, μουσική και φωνητικές εντολές. Οδηγίες ΕΔΩ
-
Τιμόνι άμεσο, έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με το prefl μοντέλο, όχι όμως τόσο, θα το ήθελα λίγο πιο σφιχτό.
-
Θα ήθελα κάποιες επιπλέον πληροφορίες από το trip computer, όπως μέση ταχύτητα, αριθμητική στιγμιαία κατανάλωση και όχι αυτή τη μπάρα που ανεβοκατεβαίνει, προαιρετική επιλογή για τα χλμ αυτονομίας-είναι συνέχεια εκεί μπροστά σου (δεν ξέρω γιατί, με αγχώνει ).
Το κουμπί για να ρυθμίσεις τους καθρέφτες, δεν είναι φωτιζόμενο. Τα L R είναι απλά τυπωμένα στο κουμπί, όπως και το AUTO DOWN στο παράθυρο οδηγού.
-
Κανένα παράθυρο δεν είναι πλήρες αυτόματο.
-
Στο κλειδί, το κουμπί που έχει για το πορτ-μπαγκάζ, δεν το ανοίγει. Έχεις το αμάξι κλειδωμένο? Το πατάς και αυτό σου επιτρέπει να ανοίξεις μία φορά μόνο το πορτ-μπαγκάζ.
-
Ξενέρωσα με το manual. Δίνουν από το προηγούμενο μοντέλο (TL), το τωρινό είναι το (TLE).
-
Η κατανάλωση, όμως, με αγχώνει. Ξεκίνησε με 6,9 και τώρα είναι στο 6,1. Μέχρι τώρα έχω βάλει 117 ευρώ πετρέλαιο (BP ενισχυμένο). Το αυτοκίνητο έχει κάνει 954 χλμ και δίνει άλλα 288. Δλδ 1242 χλμ με 117 ευρώ??
Με κλέψαν στο βενζινάδικο, καίει παραπάνω λόγω στρωσίματος???
Ελπίζω στην πορεία να καταλάβω πως λειτουργούν οι diesel κινητήρες. Πάντως με scirocco, corsa ή avensis ένα ντεπόζιτο το έκαιγα από Κομοτηνή για Αγρίνιο. Τώρα με το tucson, ο δείκτης είναι λίγο πιο κάτω από τη μέση.
Ήθελα να περάσω και κεραμικό, αλλά δεν υπήρχε χρόνος και αρκέστηκα σε ένα καλό σφράγισμα-γυάλισμα.
https://www.facebook.com/greg.kak/posts ... 0347268328
-
-
Ξεκινας με φουλαρισμενο τεποΖιτο. Κανεις χλμ και οταν φουλαρεις τοτε βλεπεις ποσο εκαψες
-
εξπλισιτ, βερι νάις! μου μυρισε καινουργιλα...
Μετά το scirocco..ΤΙ???