-
Στον Criu πήγαινε, Νίκο!
ΟΚ
-
Απαντώντας με 'δεν μου αρέσει' θα πω ότι πέραν των θεωριών συνομωσίας (και καλά 'δεν θέλουν να μας εκπαιδεύσουν γιατί θα γίνουμε σούπερ ντούπερ και δεν θα τους ψηφίζουμε') ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ που η εκπαίδευσή μας είναι πρωτίστως 'καθηγητοκεντρική' και όλα τα προγράμματα στουδών εκπορεύονται όχι από τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά από τις ανάγκες των καθηγητών. Αυτό το καταλαβαίνει κάποιος όχι τόσο στο δημοτικό αλλά περισσότερο στο γυμνάσιο-λύκειο
Προφανώς ο αντίλογος είναι 'και τι θα κάνουμε, θα απολύσουμε τόσους ανθρώπους;'. Δυστυχώς εδώ το πολιτικό κόστος είναι τόσο μεγάλο που ένας υπουργός παιδείας ούτε καν σκέφτεται ότι θα μπορούσε να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών αφήνοντάς τους απλά σε δουλειές γραφείου (και γιατι αρκετοί θα δυσαρεστηθούν με μια τέτοια εξέλιξη και διότι θα χαθούν ανάγκες για αρκετά 'παραδοσιακά' φροντιστήρια...).
Γενικώς δηλαδή αυτούς τους καθηγητές έχουμε, άλλους δεν προσλαμβάνουμε, οπότε θα διδάσκουμε ότι μπορούν να διδάσκουν αυτοί. Μην μου πει κανείς ότι μπορούν να μετεκπαιδευτούν διότι θα πέσει η ΟΛΜΕ να μας κάψει. Και σε καμιά 20ρια χρόνια τα λέμε πάλι.
-
Καμια σχεση fiverg θεωρώ πως αδυνατείς να καταλάβεις αυτο που λέω, και το παίρνεις στην ειρωνεία, πέφτει και το επίπεδο αν μου επιτρέπεις.
Έχεις διαβάσει κοινωνιολογία στην ζωή σου;
Σοβαρά βιβλία.
Και άντε εσύ πες είσαι σοβαρός άνθρωπος (το εννοω, δεν ειρωνεύομαι )
Εχει κατσει κάποιος σοβαρός καθηγητής να εξηγήσει τα βασικά στα παιδια. Τι σημαίνει κεντρικη οργάνωση κάποιου κράτους, ποιες οι ευθύνες του τι και πώς.
Έχει πάει στα βαθύτερα στρώματα των αιτιων της δημιουργίας αυτών και του γιατί, έχουν συνδεθεί αυτά ακόμα και με την βιολογια του ανθρώπου και την ψυχοσύνθεση του.
Έχουν συνδεθεί τα κοινωινιλογικα στοιχεία με την οικονομία. Ποσο βασικο αυτο το θεμα. Κανείς δεν μιλά για αυτά.
Τι σημαίνει κοινωνική υπεραξία, και τι οικοξομικη υπεραξια κτλ
Τι σημαίνει πολιτισμός, έχει εξηγήσει κάποιος καθηγητής στα παιδιά τι είναι τελος πάντων αυτός ο πολιτισμός μας;;
Φαίνεται αυτό πλέον σε συζητήσεις ενηλίκων ανθρώπων. Δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ από κοινωνιολογία. Τίποτα απολύτως. Μπερδεύουν τα μπούτια τους σε θέματα για παραδειγμα ευθυνών των πολιτών, των διαφόρων εξουσιών, της κεντρικής διοίκησης.
Εγώ θυμάμαι αυτά τα μαθαίναμε στην πρώτη λυκείου.
Όλα τουρμλουμπουκι στο κεφάλι τους.
Και επειδή δεν είναι χαζοί αλλά δεν έχουν τις βασικές γνώσεις πρέπει να συνδέσουν τα γεγονότα δίπλα τους. Το πράττουν μέσω συνομωσιων διότι δεν ξέρουν πως να δικαιολογήσουν και τι.
Λογικό επακόλουθο.
Τσπ θεωρώ δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση.
Στα των καθηγητών συμφωνώ. Να γίνουν επαγγελματίες σωστοί και ενημερωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άχρηστοι.
-
Καμια σχεση fiverg θεωρώ πως αδυνατείς να καταλάβεις αυτο που λέω, και το παίρνεις στην ειρωνεία, πέφτει και το επίπεδο αν μου επιτρέπεις.
Έχεις διαβάσει κοινωνιολογία στην ζωή σου;
Σοβαρά βιβλία.
Και άντε εσύ πες είσαι σοβαρός άνθρωπος (το εννοω)
Εχει κατσει κάποιος σοβαρός καθηγητής να εξηγήσει τα βασικά στα παιδια. Τι σημαίνει κεντρικη οργάνωση κάποιου κράτους, ποιες οι ευθύνες του τι και πώς.
Έχεις πάει στα βαθύτερα στρώματ των αιτιων της δημιουργίας αυτών και του γιατί, έχουν συ δεθεί αυτά ακόμα και με την βιολογια του ανθρώπου και την ψυχοσύνθεση του.
Έχουν συνδεθεί τα κοινωινιλολογικα στοιχεία με την οικονομία. Τι σημαίνει κοινωνική υπεραξία κτλ
Τι σημαίνει πολιτισμός, έχει εξηγήσει κάποιος καθηγητής στα παιδιά τι είναι τελος πάντων αυτός ο πολιτισμός μας;;
Φαίνεται αυτό πλέον σε συζητήσεις ενηλίκων ανθρώπων. Δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ από κοινωνιολογία. Τίποτα απολύτως. Μπερδεύουν τα μπούτια τους σε θέματα για παραδειγμα ευθυνών των πολιτών, των διαφόρων εξουσιών, της κεντρικής διοίκησης.
Όλα τουρμλουμπουκι στο κεφάλι τους.
Τσπ θεωρώ δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση.
Lap δεν απάντησα σε εσένα. Όταν το παιδί σου φτάσει στην πρώτη γυμνασίου θα ανακαλύψεις μαγικά ότι έχω δίκιο. Στο δημοτικό η κατάσταση κάπως καλύπτεται (γιατί οι απαιτήσεις είναι λιγότερες και ο βασικός δάσκαλος πάντα ένας). Για να φτιάξεις στην ββάθμια σύγχρονο και σωστό πρόγραμμα σπουδών χρειάζονται σίγουρα χρήματα (να προσλάβεις κόσμο που να μπορεί να το υποστηρίξει) αλλά και να σπάσεις αυγά (να ανακατατάξεις τις ώρες διδασκαλίας και να βάλεις στην άκρη όσους τρέχοντες καθηγητές δεν μπορούν ή δεν θέλουν ή δεν χρειάζονται). Δεν είπα να πετάξεις τους κοινωνιολόγους. Βασικά δεν είπα να πετάξεις κανέναν γιατί δεν είμαι ειδικός. Αλλα΄είναι σίγουρο ίοτι οι ώρες διαδασκαλίας είναι πεπερασμένες (30-35 την εβδομάδα) και δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αν η τεκμηριωμένη ανάγκη ενός σύγχρονου προγράμματος σπουδών είναι να κάνεις π.χ. 10 ώρες θρησκευτικά την εβδομάδα, κάνε τις. Αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να προσλάβεις θεολόγους και να ξεβολέψεις κάποιους από τους υπόλοιπους. Ούτε το ένα γίνεται, ούτε το άλλο όπως σου είπα, οπότε πορευόμαστε με ότι έχουμε, απλά είναι τα πράγματα.
-
Οκ οπως το εγραψες καταλαβα οτι η κοινωνιολογια μαι η φιλοσοφια ειναι αχρηστη και υπαρχει καποιος απωτερος σκοπος οταν κάποιος την διδάσκεται.
Το αντιθετο μαλιστα πιστεύω, και αυτο διότι ανεξαρτήτως τις πολιτικές πεποιθήσεις για την καλύτερη διοίκηση και διαχείριση του κράτους (για αυτό μαλώνουμε στην ουσια μεταξύ μας ως ψηφοφόροι) πολλοί δεν γνωρίζουν το αλφάβητο στην λειτουργια των σύγχρονων κρατών, όπως επίσης μπερδεύουν οικονομικες θεωρίες, τη συνδεση τους με την οικονομικη και την κοινωνικη αναπτυξη αλλα και τα απαιτούμενα βηματα με ιστορικα στοιχεια καθώς μπερδεύουν επίσης όλα αυτά με τις προτασεις διακυβερνησης σε αλλά θέματα που απασχολούν μια κοινωνία.
Όλα μαζί χύμα στο κεφάλι τους.
Τσπ...
Υ.γ Νά χαίρεσαι τα παιδάκια σου και να ειναι πάντα τυχερά και ευτυχισμένα.
-
Το περίεργο είναι πως άτομα που κανείς δεν προσλαμβάνει στην Ελλάδα τα προσλαμβάνουν στη Γερμανία.
Ξέρω δυο γειτονόπουλά μου απόφοιτοι πληροφορικής κι οι δύο δουλεύουν ως προγραμματιστές στη Γερμανία εδώ και δυο - τρία χρόνια.
Εδώ ήταν...μπαρίστες που λέει κι ο γάτος.
ΕΝΤΙΤ: ξέχασα, κι ένα τρίτο στη Τσεχία! (εδώ δούλευε στη...λαϊκή)
Ποιες Γερμανίες και Τσεχίες μας λες εσύ, λες να ξέρουν αυτοί καλύτερα από τον τρόπο που τα κάνουν στην Ελλάδα;
-
Ευχαριστώ Lap και για να μην νομίζεις ότι είμαι κολλημένος: είναι κοινώς αποδεκτό ότι Έλληνας μαθητής που έχει προετοιμαστεί καλα και είναι σε θέση να γράψει ένα 17+ στα μαθηματικα πανελληνιων, σε οποιοδήποτε σχεδόν ξένο Πανεπιστήμιο 'εχει' τα μαθηματικά πρώτου έτους εύκολα. Ποιος είναι άραγε ο λόγος που 'πρεπει' τα παιδια μας να κάνουν στην γ λυκείου υλη πανεπιστημιακού επιπέδου σε κάποιο μαθημα (για να μην πουν αλλοι ότι έχω με τα μαθηματικά προκαταληψη, έχω γράψει πανελλήνιες 19.5 Α δέσμη). Αλλά βλέπεις η 'επετηριδα' των μαθηματικών και τα φροντιστήρια είναι αρκούντως ισχυρά για να σκεφτεί ένας υπουργός να μειώσει εκει τις ώρες και να βάλει π.χ κοινωνιολογία!
-
Άριστα 10 από εμένα. Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ. Αφού θα τα ξανακάνεις στο Πανεπιστήμιο, και πες άντε ένα προπαρασκευαστικό 6μηνο για να μπεις με τα χίλια στο πρώτο έτος,
Δώσε στα παιδιά σφαιρική παιδεία, κοινωνιολογία, φιλοσοφία, περισσότερο αθλητισμό, μουσική, τέχνες, ρομποτική, πληροφορική, μαθήματα επιχειρηματικότητας, καλή γνωση των ανθρώπινων δικαιωματων αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ αλλά και ποιες οι υποχρεώσεις τους προς το κράτος και την υπόλοιπη κοινωνία κτλ
-
Επειδή είναι αδύνατο να γράφω σε ώρες που υπάρχει κόσμος στο φόρουμ , θα πω απλά για να τελειώσουμε την συζήτηση , ότι η γενιά της ηλικίας μου , άνθρωποι σπουδαγμένοι και με βαρύ βιογραφικό , είμαστε θλιμμένοι από το επίπεδο των γνώσεων που έδωσε η εκπαίδευση, από το δημοτικό , μέχρι τα μεταπτυχιακά , στα παιδιά μας , ιδιαίτερα σε συνάρτηση με την γενική παιδεία , αλλά και την προσαρμογή των επαγγελματικών γνώσεων στην πραγματική ζωή .
-
Εγώ πάντως στον τομέα των ξένων γλωσσών έχω να σας πω ότι το...'επίπεδο' καθορίζεται από τους φορείς που εκδίδουν τα πτυχία. Για μάντεψτε, έγιναν πολλοί και τα πτυχία όλο και πιο εύκολα. Οι κύριοι λόγοι που συνέβη αυτό είναι α) ο ανταγωνισμός μεταξύ των φορέων για το ποιος θα έχει τους πιο πολλούς υποψηφίους αλλά και β) η αντίληψη που έχει επικρατήσει ότι 'ξεμπερδευουμε' από τις γλώσσες μόλις μπούμε στο λύκειο. Κάπως έτσι άρχισαν οι συμψηφισμοι και την πρώτη χρονιά που ίσχυσε το 65% Μ.Ο. σε όλη την εξέταση ECCE (B2) είχαμε ποσοστό επιτυχίας 84%... Το αυτό (65% Μ.Ο.) έγινε και στο ECPE (C2-Proficiency). Βάλτε και την δυνατότητα επανεξέτασης με ένα μικρό επιπλεον ποσό αν αποτυχεις (πτυχία Michigan). Οπότε γενικά οι 'βαθμαρες/πτυχιαρες' που ακούμε τώρα δεν αποκτούνται με τον ίδιο κόπο όπως προ 20ετιας...Μιλάω τουλάχιστον για τον δικό μου τομέα.
Σχετικό άσχετο: διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2ΓΕ/19: 35000(!!!!) Φιλόλογοι εκαναν αίτηση, κάπου 9500 μαθηματικοί ήταν η 2η πολυπληθέστερη ειδικοτητα...
-
-
Επειδή δεν έχουμε φυτρωσει και έχουμε στο περιγυρω μας ανθρώπους μεγαλυτερους εγω ακουω τα αναποδα.
Ότι ναι μεν σε κάποια θέματα όπως π.χ γεωγραφία, ορθογραφία κτλ οι προηγούμενες γενιές ήταν ανώτερες, γουρλωνουν τα μάτια τους με την δικη μας ορθογραφία και τα μαργαριτάρια μας, στα άλλα όμως όπως πληθώρα γνώσεων, αλλά και αντίληψης, και νέων ιδεών μας βγάζουν το καπέλο.
-
Πω πω . Στα 15 τους θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία ?
Τι είναι αυτά τα πράγματα....
Εδώ οι αριστερούληδες δεν θέλουν τις επιχειρήσεις ούτε μέσα στα πανεπιστήμια των 20χρονων και στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά των 25χρονων...
Αλλά και οι εκπαιδευτικοί εκεί έχουν διάθεση να διδάξουν και νοιάζονται μόνο για το ξύσιμο . Οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα .
Και η επαγγελματική εκπαίδευση των 15χρονων , δεν σημαίνει ότι τους καταδικάζει κοινωνικά , όπως γράφουν κάποιοι εδώ μέσα .
-
Δεν είπαμε ότι είναι βλάκες . Είπαμε , βασικά μιλάμε για 25-35 χρόνων άτομα , ότι τα έχουμε παραχαϊδεμένα και ότι για τις δυνατότητες τους , έχουν εκπαιδευτεί λίγο , για τον κόπο που έδωσαν και για τα χρήματα που δώσαμε .
Γιατί δωρεάν η παιδεία , αλλά η εκπαίδευση κοστίζει ...
-
Επειδή είναι αδύνατο να γράφω σε ώρες που υπάρχει κόσμος στο φόρουμ , θα πω απλά για να τελειώσουμε την συζήτηση , ότι η γενιά της ηλικίας μου , άνθρωποι σπουδαγμένοι και με βαρύ βιογραφικό , είμαστε θλιμμένοι από το επίπεδο των γνώσεων που έδωσε η εκπαίδευση, από το δημοτικό , μέχρι τα μεταπτυχιακά , στα παιδιά μας , ιδιαίτερα σε συνάρτηση με την γενική παιδεία , αλλά και την προσαρμογή των επαγγελματικών γνώσεων στην πραγματική ζωή .
Εγώ θεωρώ υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ και την ανόητη χωρίς ιδεολογία με βάσεις αλλά μόνο με ανόητα συνθήματα αριστερότητα που πότισε την κοινωνία, για την φτωχή σε όλα τα επίπεδα παιδεία μας.
θα ξεχάσουμε ποτέ τις μεγάλες ταμπέλες που έβαζαν οι Πασόκοι δήμαρχοι σε διάφορες περιοχές όπως πχ στη γέφυρα που πάει προς Γαλάτσι, Ολυμπιακό στάδιο και Ν.Ιωνία που έλεγε
**ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. **
Αυτές τις πολιτικές ανοησίες τις μετέδωσε στον κόσμο το ΠΑΣΟΚ, ο κόσμος τις κατάπιε αμάσητες και όλη αυτή η ανοησία που μόλυνε και κατέστρεψε την κοινωνία και όχι μόνο την ακολούθησε και ακολουθεί ακόμα ο Τσίπρας που θέλει να γίνει Ανδρέας και να φορέσει τα παπούτσια του, που σαν πολιτικός δεν του φτάνει ούτε στην τρίχα του, καιροσκόποι και οι δύο αλλά σαν πολιτικά μεγέθη ο ένας προπονητής και κόουτς και ο άλλος κουβαλάει τις φανέλες στα αποδυτήρια.
-
-
Να το γυρίσουμε σε κάτι πιο σχετικό με το φόρουμ:
Μ'αρέσει η καινούρια μου φουλ εξάτμιση στο 370. Αναρωτιέμαι γιατί δεν είχε κάτι τέτοιο από το εργοστάσιο: ακούγεται σαν GTR πλέον και νομίζω τόση χαρά και γέλιο οδηγώντας τελευταία φορά ήταν όταν μπήκα μέσα στο πρώτο μου αυτοκίνητο Μάλιστα δεν είναι καγκούρικα δυνατή, μόνο όσο πρέπει με φουλ γκάζι για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου αλλά απολύτως ανεκτή σε ταξίδι με cruise control.
Δε μ'αρέσει που όταν είναι κρύο και φεύγω δουλειά τα ξημερώματα είναι... κάπως δυνατή και μάλλον ξυπνάω τα γύρω διαμερίσματα με αποτέλεσμα να σέρνομαι στο ρελαντί έξω από το πάρκινγκ και να κάθομαι στο δρόμο μέχρι να ζεσταθεί
-
Καιρός ήταν να κάνουμε και εμείς αυτό που κάνουν οι σοβαρές χώρες εδώ και δεκαετίες, έτσι βλέπουν τα παιδιά πως βγαίνουν τα χρήματα που ξοδεύουν τα σπίτια τους για να έχουν όλα τα καλά, παράλληλα μαθαίνουν και την αξία του χρήματος, το επιχειρήν είτε το έχεις είτε δεν το έχεις, την αξία της εργασίας και του χρήματος όμως πρέπει να την μάθουν όλοι και εκτιμήσουν τις αξίες τους.
-
Συγνωμη αλλα makinen εχεις 370z ;;;;
-
Συγχωρεμένος, ναι. Αλλά ζω Αγγλία
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]