-
-
@akis3 said in Renault Captur II:
Η κατανάλωση που είδα είναι από 8,5 μέχρι 9.1 που δείχνει τώρα. Ποτέ δεν μου έδειξε τόσο πολύ. Εννοείται στο eco δεν το γυρίζω ποτέ. Άντε να το έχω γυρίσει μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης για καμμία 5-10 χλμ max. Τα χλμ όμως που έγιναν είναι κατά 60-70% έξω από πόλη και όλα με όριο τις 3000 στροφες και μέγιστη ταχύτητα τα 130. λογικά και εσύ τόσο το πήγαινες και δεν μπορώ να καταλάβω πως έγραψες τόσο. Μιλάμε για Αθήνα σε μποτιλιαρισμα;;;; Πάντως ήρθε η ώρα να δουλέψει το sport λίγο παραπάνω και θα δούμε τι θα γράψει . Μην τους ακούς εδω μέσα, εγώ ξέρω ότι το sport έχει μεγάλη διαφορά και το αμάξι δίνει γκάζια...?(προερχομαι από golf 75 αλόγων) 🤫
Η οδήγηση είναι πάντα στο eco, πάντα με αλλαγές ταχύτητας σχεδόν ταυτόχρονα με την αλλαγή της ένδειξης αλλά στην κίνηση της Αθήνας με χαμηλές ταχύτητες, οπότε το λιγότερο που έχω φτάσει είναι 10,4, εννοείται πάντα υγραέριο.
Το ελάχιστο που έχω φτάσει είναι 6,8 (στο normal) σε ταξίδι στην εθνική με 6η και 120χ.α.ω.
Επίσης και μετά από προτροπή των μελών εδώ, σε κάθε ανεφοδιασμό μηδενίζω το trip computer, οπότε από τα 12,5 που έδειχνε στην αρχή, τώρα έχει φτάσει στα 10,4 - 11,5.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θεωρώ μεγάλη απόλαυση να πηγαίνω στο βενζινάδικο, να λέω "γέμισέ το" και το κόστος στην ένδειξη να δείχνει 20Ε ή λιγότερο έτσι όπως μειώνεται συνέχεια αυτές τις ημέρες η τιμή του υγραερίου
-
5ο γέμισμα σήμερα και από 30/31 λίτρα που έπαιρνε πήρε 40!!!!!!! Κρέμασμα θέλουνε!!!!!
Ας βγει ένας να μου πει ότι μπορεί να πάρει 40 λίτρα lpg... Και μέσα σε όλα αυτά , έβγαλε και θέμα χαμηλής στάθμης lpg και τα πράσινα λαμπάκια πήγαν περίπατο ενώ γέμισα.... Μόνο το κόκκινο ανοιχτό..... -
Τα λαμπάκια είναι άσχετο γεγονός με το ότι γέμισες σε κλέφτη.
Μου έχει τύχει στα 3 χρόνια 2-3 φορές να ανάβει σαν ένδειξη άδειο ενώ το είχα γεμίσει, έσβησαν τα λαμπάκια με την πρώτη επανεκκίνηση.
Εμένα η κατανάλωση μετά από 25.000 έχει κλειδώσει στο 9/100 90% πόλη, αν μπλέξεις μόνο Αττική θα είσαι 10-11, αν κάνεις και λίγα χλμ περιφερειακό βλέπεις εύκολα 8αρια .
Το φόρτε του είναι το ρολαρισμα σε επαρχιακό εκεί πραγματικά πας τσάμπα.
Αααα. Οδήγηση εδώ και 2 χρόνια στο normal Και το τελευταίο χρόνο χωρίς καμία διάθεση οικονομίας ούτε σε εθνική ούτε μέσα στην πόλη. -
Πόσο είναι το max που έχεις γεμίσει;;;
Μπορεί να πάρει 35-36 λίτρα;;;;
Να σε κλέψουν 2-3 λίτρα άντε να το δεχτείς, αλλά τόσο πολύ δεν το δέχομαι -
Κλασικοί απατεώνες…εγώ ποτέ δεν είχα βάλει πάνω από 37 και κατάφερε ένα θηρίο και μου έβαλε 47 και αυτό χωρίς να είναι άδειο…όταν διαμαρτυρήθηκα το Πακιστανό μου είπε να πηγαίνω να βάζω αλλού αν δεν μου αρέσει…φυσικά δεν ξαναπάτησα, αυτοί έχασαν 3 φουλαρίσματα την εβδομάδα.
-
Το περισσότερο ήταν 34 λίτρα , κοίτα η βαλβίδα το κόβει στο 80% αλλά επειδή δεν μετράει λίτρα αλλά πόση πίεση έχει μέσα η δεξαμενή δεν το κόβει ακριβώς μαχαίρι , βάλε ότι και μέσα μπορεΊ να έχει 1-2 λίτρα υπόλοιπο .
Επίσης βάζω 95% στον ίδιο πρατήριο οπότε δύσκολα θα με κλέψει έτσι ξεκάθαρα !Τώρα για τον Πάκι που έβγαλε και γλώσσα ήμουν παρόν σε παρόμοιο σκηνικό με ένα Ford fusion μετατροπή με δεξαμενή 50λ και του έβαλε 60λ αέριο και είχε μέσα ένα νταμάκι η δεξαμενή , γυρνάει ο Πάκι με ύφος και του λέει: έτσι είναι και αμα θες και του λέει ο άνθρωπος με το αμάξι έχω 10ε τα θες ή παίρνω αστυνομία ? και μάντεψε ...
Κανονικά όμως σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο αστυνομία / αγορανομία -
Άστο,όποιον και να καλέσεις δεν θα έρθει κανένας….φίλος με ρεζερβουάρ 60 λίτρων του έβαλαν 80(!!), πήρε τηλέφωνο αστυνομία…τον παρέπεμψαν σε κάποιο γραφείο στην περιφέρεια όπου του είπαν να πάει να κάνει επώνυμη καταγγελία για να εξεταστεί κλπ.
-
~ 32 λιτρα μαξ παιρνει περιπου οταν ειναι τελειως αδεια. οτιδηποτε αλλο ειναι μουφα
απο καταναλωση..το τελευταιο γεμισμα μου εδειξε 7,31 λιτρα/100 εντος πολης Νοτια προαστια αττικης και κηφισος
Μεσος ορος μεχρι στιγμης απο την αρχη 7,83 λιτρα / 100 χλμ μεικτος με κοστος μετακινησης 5,07€ τα 100 χλμ
Τελος βδομαδος θα ξαναγεμισω και θα σας γραψω αν επεσε κ αλλο
-
@yem said in Renault Captur II:
Τα λαμπάκια είναι άσχετο γεγονός με το ότι γέμισες σε κλέφτη.
Μου έχει τύχει στα 3 χρόνια 2-3 φορές να ανάβει σαν ένδειξη άδειο ενώ το είχα γεμίσει, έσβησαν τα λαμπάκια με την πρώτη επανεκκίνηση.
Εμένα η κατανάλωση μετά από 25.000 έχει κλειδώσει στο 9/100 90% πόλη, αν μπλέξεις μόνο Αττική θα είσαι 10-11, αν κάνεις και λίγα χλμ περιφερειακό βλέπεις εύκολα 8αρια .
Το φόρτε του είναι το ρολαρισμα σε επαρχιακό εκεί πραγματικά πας τσάμπα.
Αααα. Οδήγηση εδώ και 2 χρόνια στο normal Και το τελευταίο χρόνο χωρίς καμία διάθεση οικονομίας ούτε σε εθνική ούτε μέσα στην πόλη.Έχω κάνει 6 γεμίσματα προς το παρόν, γύρω στα 2800χλμ και έχω πιάσει κατανάλωση 9,8 με 90% εντός Αθηνών.
Στην Εθνική σε ταξίδι (είχα γράψει παλαιότερα) πολύ χαμηλή κατανάλωση με ταχύτητα 120χ.α.ω.
Βάζω υγραέριο μόνο σε 2-3 πρατήρια (ΕΤΕΚΑ-ΒΡ) και προς το παρόν δεν με έχουν κλέψει στο γέμισμα.
Υποθέτω ότι δεν γίνεται κλέψιμο στην ποιότητα του καυσίμου, αλλά βάζουν αέρα στη δεξαμενή, έτσι δεν είναι;
-
@creative said in Renault Captur II:
αλλά βάζουν αέρα στη δεξαμενή, έτσι δεν είναι;
Νομίζω ότι βάζουν βιομηχανικό υγραέριο αντί κίνησης . Δεν ξέρω αν έχει διαφορά στην ποιότητα ή στην καθαρότητα ή στην αναλογία βουτανίου / προπανίου .
Στα 0,60 λεπτά /λίτρο τί να ασχοληθεί ο βενζινάς να κλέψει? Πόσο ποιό φτηνά να είναι τα άλλα μείγματα ?
Εκεί που κλέβουν σίγουρα είναι το κράτος αφού δεν κρατάνε εισροών εκροών στο Lpg -
@creative said in Renault Captur II:
αλλά βάζουν αέρα στη δεξαμενή, έτσι δεν είναι;
Νομίζω ότι βάζουν βιομηχανικό υγραέριο αντί κίνησης . Δεν ξέρω αν έχει διαφορά στην ποιότητα ή στην καθαρότητα ή στην αναλογία βουτανίου / προπανίου .
Στα 0,60 λεπτά /λίτρο τί να ασχοληθεί ο βενζινάς να κλέψει? Πόσο ποιό φτηνά να είναι τα άλλα μείγματα ?
Εκεί που κλέβουν σίγουρα είναι το κράτος αφού δεν κρατάνε εισροών εκροών στο LpgΠάντως πληρώνω με πιστωτική και ζητάω και απόδειξη, την οποία σκανάρω με το app "apodeixi" και σε όλες τις περιπτώσεις μου εμφανίζει ότι είναι όλα οκ
-
Ναι αλλά ζητάς απόδειξη , σε πόσους άλλους δεν κόβουν , ακόμα και με κάρτα να πας αν δεν ζητήσεις δεν κόβουν .Δεν κόβεται αυτόματα η απόδειξη όπως στα άλλα καύσιμα ! Νομίζω εκεί είναι το κέρδος τους , στα μαύρα κιλά .
-
Η υγραεριοκίνηση εχει δυο -τρία μεγάλα μειονεκτήματα , εσείς επειδή έχετε εργοστασιακό σύστημα έχετε μόνο ενα την έλλειψη συστήματος εισροών -εκροών οπότε μια στο τόσο θα έχετε κάποια δυσάρεστα.
Που το βρίσκετε 0,60 το αέριο; εχω κοντά στο σπίτι μου απο τα φθηνότερα της Θεσσαλονίκης το εχει 0.795 , συγκριτικά την βενζίνη 1,768 ,σημερινές τιμές .
-
Αττική βάζω πλέον απο το ακριβό 0.699 οι άλλοι στην περιοχή το έχουν απο 0,60 - 0,65
-
Αττική βάζω πλέον απο το ακριβό 0.699 οι άλλοι στην περιοχή το έχουν απο 0,60 - 0,65
Αθήνα σε όλα φθηνότερη !
-
Εγω απο Μυρτεα (Shell) που βαζω παντα ειναι στο 0.778 (Γερακας).
Εταιρικο οποιουδηποτε brand με ~0.66-70 δεν νομιζω να υπαρχει.
Εχω κ την εφαρμογη κ χαζευω τις τιμες. -
Αυτός που βάζω λέγεται Κασσιος (η κάπως έτσι) έχει ένα BP και ενα Eko στην Π.Ραλλη πριν το Κηφισό και έφτιαξε άλλο ένα τώρα στην άνοδο του Κηφισού στην λαχαναγορά, ΈΚΟ και εκείνο.
Δεν ξέρω αν έχει και άλλα.
Σχεδόν 3 χρόνια βάζω αποκλειστικά από το EKO (δεν είναι coral gas) Και ποτε Δεν είχα αυξομειώση σε διανυθεντα χιλιόμετρα και λίτρα αερίου.
Στο τρίτο Service αλλάζει και το φίλτρο lpg οπότε θα δούμε για ρύπους/λάδια κτλ -
Σήμερα έβαλα 27,2 λτ με 0,685Ε/λτ και έδωσα 18,64Ε, αστείο κόστος σε σχέση με αυτό που έδινα για βενζίνη με το Clio του 2006.
Γενικά βάζω σε 2-3 εταιρείες (BP, ETEKA, AEGEAN) που βρίσκω στο δρόμο μου και μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα ούτε σε ποσότητα, ούτε σε ποιότητα δηλαδή να έχει κάποιο θέμα ο κινητήρας.
Έχω παρατηρήσει ότι το υγραέριο ακριβαίνει τους χειμωνιάτικους μήνες και γίνεται φτηνότερο όταν πιάνουν οι ζέστες, υποθέτω για ευνόητους λόγους.
Χρησιμοποιώ αυτό το site που δείχνει τιμές για όλα τα καύσιμα σε όλη τη χώρα, είναι απλούστατο στη χρήση, το έχω βρει αξιόπιστο και σας το συνιστώ, αν δεν το γνωρίζετε.
-
@monman2 said in Renault Captur II:
Η υγραεριοκίνηση εχει δυο -τρία μεγάλα μειονεκτήματα , εσείς επειδή έχετε εργοστασιακό σύστημα έχετε μόνο ενα την έλλειψη συστήματος εισροών -εκροών οπότε μια στο τόσο θα έχετε κάποια δυσάρεστα.
Που το βρίσκετε 0,60 το αέριο; εχω κοντά στο σπίτι μου απο τα φθηνότερα της Θεσσαλονίκης το εχει 0.795 , συγκριτικά την βενζίνη 1,768 ,σημερινές τιμές .
Μπορείτε να αναφέρετε αυτά τα μειονεκτήματα;
Με ενδιαφέρει το θέμα.
Renault Captur II