-
Δοκιμή για το 1.5 ντίζελ - μάνιουαλ επί ελληνικού εδάφους από το Drive
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... luehdi-130
Οσο αφορά το αυτόματο και το μάνιουαλ αν και ανήκω στους ρομαντικούς το θέμα κόστους όπως είπατε αλλά και το θέμα αξιοπιστίας είναι κάτι που με προβληματίζει ακόμα. Το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησα και για πολλά χρόνια ήταν του πατέρα μου ένα Volvo 343 1.4 με CVT την δεκαετία του 80, μακρινή εμπειρία αλλά ξεκούραστη και πρωτοποριακή για εκείνη την εποχή.
-
Όμορφο και ιδιαίτερο είναι!
Αν έχει και καλό εξοπλισμό, όπως φαίνεται στη δοκιμή, στην βασική έκδοση με 32000, είναι μια πολύ πολύ καλή επιλογή. -
Πήγε σήμερα ο κολλητός μου στην έκθεση στην Λ. Κηφισιάς, γιατί ενδιαφέρεται για αυτοκίνητο της κατηγορίας (είναι ανάμεσα στο 3008 και το XC40)...ενθουσιάστηκε (εκτός από την τιμή) με το αυτοκίνητο. ΄Κεπτωση δεν υπάρχει καμία προς το παρόν (λογικό το βρίσκω). Θετική εντύπωση του έκαναν:
- Η μικρή διαφορά βενζίνης με diesel
- Ότι σε diesel υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα ενώ σε βενζίνη (ή οποιαδήποτε άλλη παραγγελία) είναι μέγιστη αναμονή 3 μήνες. Επίσης, κάποια βενζίνης είναι στον δρόμο.
Δικό μου σχόλιο: Το diesel μια χαρά ζει...για να έφεραν πρώτα diesel, μάλλον εκεί περιμένουν περισσότερε πωλήσεις.
Πιστεύω ότι είναι μπούρδα που δεν βγαίνει το μικρό βενζίνης με αυτόματο κιβώτιο, θα χάσει αρκετές πωλήσεις εξαιτίας αυτού.
-
Το είδα στην έκθεση και πήρα προσφορά. Χωρίς να το έχω οδηγήσει.
Στα 28.000€ δίνουν το 1.2 στην πρώτη έκδοση (Chic), πράγματι χωρίς εκπτώσεις.
Μου άρεσε πάρα πολύ σε εξωτερική εμφάνιση, αλλά και στο εσωτερικό. Έχει πραγματικά παντού αίσθηση Premium. Ειδικά σε σχέση με το 3008, μέσα είναι στο ίδιο στυλ αλλά ξεκάθαρα καλύτερο.Θετικά (+)
- Καλός εξοπλισμός ασφαλείας (A.C.C, Αυτόματο φρενάρισμα, Αλλαγή λωρίδας, Κόπωση).
- Το infotainment δεν είναι λες και έχεις ακουμπήσει ένα tablet στο ταμπλώ.
- Πολύ όμορφο και προσεγμένο εξωτερικά
- Αίσθηση Premium στο εσωτερικό
- Πολλαπλούς συνδέσμους πίσω
Εκπτώσεις δεν κάνουν ακόμα, αλλά έχουν καλό επιτόκιο (3,6% τελικό).
Άρα έχουμε το επόμενο αυτοκίνητο. ή όχι?
Αρνητικά (-)
Πραγματικά 'Τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω'. Αν δε σοβαρευτούν δε τους βλέπω να πουλάνε και πολύ. Η έκδοση chic.- Δεν έχει κλιματισμό αλλά απλό A/C.
- Δεν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω (απαραίτητο για 4,5μ κάρο), φυσικά ούτε κάμερα.
και το καλύτερο για το τέλος.
- Τα 27.999€ είναι σε λευκό χρώμα. Αν θέλεις μεταλλικό, αλλάζει κλίμακα και περνάς τα 30.000€.
-
Ο χρήστης alejandrok έγραψε:
Άρα έχουμε το επόμενο αυτοκίνητο. ή όχι?Η έκδοση chic.
- Δεν έχει κλιματισμό αλλά απλό A/C.
- Δεν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω (απαραίτητο για 4,5μ κάρο), φυσικά ούτε κάμερα.
και το καλύτερο για το τέλος.
- Τα 27.999€ είναι σε λευκό χρώμα. Αν θέλεις μεταλλικό, αλλάζει κλίμακα και περνάς τα 30.000€.
-
Ναι έχουμε! Περιμένω να το οδηγήσω για να δώ πόσο καλύτερο από το 3008 είναι. Αλλά γενικά φαίνεται το πιο ολοκληρωμένο πακέτο της κατηγορίας του.
-
Η έκδοση Chic έχει σημαντικές (για να μην πω τραγικές) ελλείψεις...μόνο οι 2 επόμενες εκδόσεις αξίζουν αντικειμενικά. υποκειμενικά, μόνο η So Chic και με έξτρα εξοπλισμό. Δυστυχώς αυτό το αυτοκίνητο αξίζει να το πάρεις με φουλ εξοπλισμό, τότε η αίσθηση είναι πραγματικά αλλού και για να την πετύχεις στα άλλα premium θές 30-40% επάνω σε λεφτά.
-
Αυτό με το χρώμα είναι αστείο και τραγικό ταυτόχρονα!! Μεγάλη μ@λακία...το είχε κάνει και η Renault με το Kadjar και η Suzuki. Ελπίζω να βάλουν μυαλό σύντομα (αν και με τον Σ δεν ελπίζω πολλά).
Προσωπικό αρνητικό, ότι το 1.2 δεν βγαίνει αυτόματα (ενώ ως 3008, Opel & C5 Aircorss βγαίνει). Άρα όποιος θέλει αυτόματο (όπως εγώ), αναγκαστικά πάει σε diesel ή στον 1.6. Φυσικά ο 1.6 αξίζει πολύ σε αυτό το αυτοκίνητο αλλά ανεβάζει: τιμή, κατανάλωση και τέλη.
-
Φάνη, δε νομίζω ότι έχει τραγικές ελλείψεις η chic, αλλά σίγουρα σημαντικές, που ό,ως ίσως μπορείς να παραβλέψεις.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί καταστρέφουν μια έκδοση με τη βλακεία που κάνουν με το χρώμα. Αν είναι να πας στα 30.000+, κοιτάς την επόμενη έκδοση. Αν όμως δε μπορείς να τη φτάσεις. Βρίζεις. -
Ο χρήστης alejandrok έγραψε:
Φάνη, δε νομίζω ότι έχει τραγικές ελλείψεις η chic, αλλά σίγουρα σημαντικές, που ό,ως ίσως μπορείς να παραβλέψεις.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί καταστρέφουν μια έκδοση με τη βλακεία που κάνουν με το χρώμα. Αν είναι να πας στα 30.000+, κοιτάς την επόμενη έκδοση. Αν όμως δε μπορείς να τη φτάσεις. Βρίζεις.- Είναι και λίγο υποκειμενικό τι θεωρεί έλλειψη ο καθένας μας. Για εμένα π.χ. στα €30.000 (έτσω €28.000) είναι τραγικό να μην έχει: κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα (ή έστω πίσω αισθητήρες), φώτα ομίχλης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες. Για τόσο μικρή διαφορά με την επόμενη έκδοση (περί τα €1.500), δεν βρίσκω τον λόγο ύπαρξης της Chic, πέρα από κράχτη (λόγω τιμής) στην μικρή βενζίνη που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη σαν τιμή, αφού αφορά μόνο λευκό αυτοκίνητο χωρίς κανένα έξτρα.
- Όντως είναι τεράστια βλακεία αυτό με το χρώμα!
-
Ζω με τον κλιματισμό. Δε μου αρέσει αλλά ζω.
Χρώμα και αισθητήρες (που ειδικά για το συγκεκριμένο και το 3008 είμαι must γιατί έχουν όγκο και μικρό πίσω παράθυρο), αν η αντιπροσωπεία ήθελε θα μπορούσε να βρεθεί λύση. Αλλά προφανώς κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους.Εμένα ο πωλητής όταν τσίνησα λίγο με ρώτησε αν έχω αυτοκίνητο για ανταλλαγή και ότι αν είχα θα μπορούσε να κάνει κάτι. Φαντάζομαι ότι αυτό το κάτι έχει να κάνει με υψηλή τιμή στην ανταλλαγή (αντί για έκπτωση). Ντεν καταλαβένι.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί καταστρέφουν μια έκδοση με τη βλακεία που κάνουν με το χρώμα. Αν είναι να πας στα 30.000+, κοιτάς την επόμενη έκδοση. Αν όμως δε μπορείς να τη φτάσεις. Βρίζεις.- Είναι και λίγο υποκειμενικό τι θεωρεί έλλειψη ο καθένας μας. Για εμένα π.χ. στα €30.000 (έτσω €28.000) είναι τραγικό να μην έχει: κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος και κάμερα (ή έστω πίσω αισθητήρες), φώτα ομίχλης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες. Για τόσο μικρή διαφορά με την επόμενη έκδοση (περί τα €1.500), δεν βρίσκω τον λόγο ύπαρξης της Chic, πέρα από κράχτη (λόγω τιμής) στην μικρή βενζίνη που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη σαν τιμή, αφού αφορά μόνο λευκό αυτοκίνητο χωρίς κανένα έξτρα.
- Όντως είναι τεράστια βλακεία αυτό με το χρώμα!
Σε σχέση με το XC40 που η βασική έχει 30713€ με απλό χρώμα έχει μια διαφορά 2700€ με τις όποιες ελλείψεις που έχει το DS.Γιατί να μην το προτιμήσει κάποιος που δεν μπορεί να δώσει παραπάνω για το Volvo; Έχεις δίκιο ότι είναι τιμή κράχτης αλλά πιστεύω θα υπάρξει ένα καλό ποσοστό ετσι όπως έχουν τα οικονομικά που θα το προτιμήσει αφου και με ελλειπή εξοπλισμό δεν παύει να είναι μια DS.
-
Ακριβώς είναι τιμή κράχτης που τις έχουν όποια το παίζουν πρίμιουμ . Αλλιώς περιμένεις και εκεί στα 28000 θα έχεις ένα 5 αιρκρός με τα πάντα όλα ...
-
για καντε μια ερώτηση, για service μπορείς να το πας στη Citroen;
(απαντήσεις επίσημες παρακαλώ, οxι εκτιμήσεις) -
Λογικά θα στο παίρνουν από το σπίτι και θα στο φέρνουν αν θέλουν να ανεβάσουν το πρεστίζ ή κάτι ανάλογο .
Εκεί σου είπαν ότι θα το πηγαίνουν στα δικά τους μόνο .
-
Το είχανε και εδώ αυτό το service, να στο πάρουν από το σπίτι.
-
Service μόνο σε 2 νέα εξειδικευμένα συνεργεία για DS -1 στα ΒΠ και 1 Θες/κη. Η απάντηση στην ερώτηση αν θα γίνεται και σε Σιτροέν - κατηγορηματικά όχι με ένα γελάκι υποτιμητικό από ότι μου μετέφερε ο φίλος μου...
-
Θα γίνεται και σε Citroen μέχρι που να στήσουν δίκτυο DS στην Ελλάδα στις μεγάλες πόλεις ή σε κάποιες απο αυτές. Δεν μπορεί να αγοράσεις DS να είσαι επαρχία και να σου πούνε έλα Αθήνα να κάνεις service ή να φτιάξεις μια ζημιά.
Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε οι πωλήσεις θα είναι μειωμένες απο την αρχή μόνο για αυτό το λόγο και τσάμπα να το δίνουν. -
Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα το σέρβις . Ακόμα και αν είναι Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο . Με τους δρόμους που έχουμε πλέον η απόσταση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι 2,5 ώρες το μέγιστο .
Θα έρχονται να στο παίρνουν και θα σου φέρνουν ένα ανάλογο αυτοκίνητο όπως στο λήζινγκ . Αμα φτιάξουν και 2 ακόμα σε Πάτρα και Γιάννενα κάλυψαν τα πάντα . Αντε και 1 στην Κρήτη αν πάνε τόσο καλά οι πωλήσεις .
Για μένα αυτό το θέμα του σέρβις είναι το τελευταίο πρόβλημα . Αλλα θα έπρεπε να κάνουν . Δηλαδή εγγύηση 6+ χρόνια και 150000 χλμ τουλάχιστον . Το πρίμιουμ το χτίζεις με διάφορους τρόπους και εδώ η Λέξους και η Βόλβο μας δείχνουν τον τρόπο .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα το σέρβις . Ακόμα και αν είναι Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο . Με τους δρόμους που έχουμε πλέον η απόσταση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι 2,5 ώρες το μέγιστο .Θα έρχονται να στο παίρνουν και θα σου φέρνουν ένα ανάλογο αυτοκίνητο όπως στο λήζινγκ . Αμα φτιάξουν και 2 ακόμα σε Πάτρα και Γιάννενα κάλυψαν τα πάντα . Αντε και 1 στην Κρήτη αν πάνε τόσο καλά οι πωλήσεις .
Για μένα αυτό το θέμα του σέρβις είναι το τελευταίο πρόβλημα . Αλλα θα έπρεπε να κάνουν . Δηλαδή εγγύηση 6+ χρόνια και 150000 χλμ τουλάχιστον . Το πρίμιουμ το χτίζεις με διάφορους τρόπους και εδώ η Λέξους και η Βόλβο μας δείχνουν τον τρόπο .
Εγώ δεν είμαι θετικός σε μια τέτοια ιδέα του να ταξιδεύει το αυτοκίνητό μου τόσα χιλιόμετρα να κάνει service και ας έρχονται να το παίρνουν, δεν θα το εμπιστευόμουν.Αλλά και σε περίπτωση ζημιάς το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο με την οδική βοήθεια. Δεν νομίζω αυτό το μοντέλο αν δεν επεκταθεί το δίκτυο σύντομα να λειτουργήσει και ας έχει όσα χρόνια εγγύηση ή χιλιόμετρα θέλει.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα το σέρβις . Ακόμα και αν είναι Αθήνα και Θεσσαλονίκη μόνο . Με τους δρόμους που έχουμε πλέον η απόσταση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι 2,5 ώρες το μέγιστο .Θα έρχονται να στο παίρνουν και θα σου φέρνουν ένα ανάλογο αυτοκίνητο όπως στο λήζινγκ . Αμα φτιάξουν και 2 ακόμα σε Πάτρα και Γιάννενα κάλυψαν τα πάντα . Αντε και 1 στην Κρήτη αν πάνε τόσο καλά οι πωλήσεις .
Εγώ δεν είμαι θετικός σε μια τέτοια ιδέα του να ταξιδεύει το αυτοκίνητό μου τόσα χιλιόμετρα να κάνει service και ας έρχονται να το παίρνουν, δεν θα το εμπιστευόμουν.Ακόμα και σε περίπτωση μικροπροβλημάτων να κάνεις τόσα χλμ για να το δούν; Αλλά και σε περίπτωση ζημιάς το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο με την οδική βοήθεια. Δεν νομίζω αυτό το μοντέλο αν δεν επεκταθεί το δίκτυο σύντομα να λειτουργήσει και ας έχει όσα χρόνια εγγύηση ή χιλιόμετρα θέλει.
-
Ο χρήστης islander έγραψε:
Σε σχέση με το XC40 που η βασική έχει 30713€ με απλό χρώμα έχει μια διαφορά 2700€ με τις όποιες ελλείψεις που έχει το DS.Γιατί να μην το προτιμήσει κάποιος που δεν μπορεί να δώσει παραπάνω για το Volvo; Έχεις δίκιο ότι είναι τιμή κράχτης αλλά πιστεύω θα υπάρξει ένα καλό ποσοστό ετσι όπως έχουν τα οικονομικά που θα το προτιμήσει αφου και με ελλειπή εξοπλισμό δεν παύει να είναι μια DS.Συμφωνώ και για εμένα είναι πολύ πιο όμορφο (μέσα-έξω) από το XC40, το οποίο το βρίσκω άσχημο. Όμως το Volvo είναι πιο δυνατό (είναι στην μέση μεταξύ του 130 και 180 DS) όπως στην μέση είναι και η τιμή του. Βέβαια ένα αξιοπρεπές XC40 κοστίζει περί τα €35.000, οπότε είναι άμεσα ανταγωνιστικό το DS7 και επιπλέον το DS έχει και μικρό diesel που δεν έχει το Volvo. Εάν είναι και καλό στον δρόμο, είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη premium πρόταση σε λογικά χρήματα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σε σχέση με το XC40 που η βασική έχει 30713€ με απλό χρώμα έχει μια διαφορά 2700€ με τις όποιες ελλείψεις που έχει το DS.Γιατί να μην το προτιμήσει κάποιος που δεν μπορεί να δώσει παραπάνω για το Volvo; Έχεις δίκιο ότι είναι τιμή κράχτης αλλά πιστεύω θα υπάρξει ένα καλό ποσοστό ετσι όπως έχουν τα οικονομικά που θα το προτιμήσει αφου και με ελλειπή εξοπλισμό δεν παύει να είναι μια DS.
Συμφωνώ και για εμένα είναι πολύ πιο όμορφο (μέσα-έξω) από το XC40, το οποίο το βρίσκω άσχημο. Όμως το Volvo είναι πιο δυνατό (είναι στην μέση μεταξύ του 130 και 180 DS) όπως στην μέση είναι και η τιμή του. Βέβαια ένα αξιοπρεπές XC40 κοστίζει περί τα €35.000, οπότε είναι άμεσα ανταγωνιστικό το DS7 και επιπλέον το DS έχει και μικρό diesel που δεν έχει το Volvo. Εάν είναι και καλό στον δρόμο, είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη premium πρόταση σε λογικά χρήματα.
+1000 να προσθέσω ότι εκτός της ομορφιάς είναι με καλύτερους χώρους και χωρητικότητα χώρου αποσκευών.
ΝΕΟ DS7-CROSSBACK