-
οταν με 18.000 ξεκιναει το νεο polo με τασια (γελαει ο κοσμος)γιατι να μην προτιμησει καποιος το golf που εκανε 20.500.
Οποτε πιστευω αυξησανε λιγο την ψαλιδα +τις τιμες που εχουν παρει τα πανω τους.Θελω να δω το fabia τιμολογιακα σε σχεση με το polo.
-
Παιδια καλησπέρα και πάλι.
Μετά από 3 μισι μήνες με το αυτοκίνητο, πριν από 10 μέρες είχα τη δυνατότητα να κάνω το πρώτο μου μεγάλο σχετικά ταξίδι καθώς ταξίδεψα από Ιωάννινα στο Ναύπλιο και να επιστρέψω την επόμενη μέρα.
Να αναφέρω οτι έχω αγοράσει το data plug της VW που τοποθετείται στη θύρα obd και συνδέεται με την εφαρμογή we connect go στο κινητό και μπορεί να βλέπεις από κει διάφορα χρήσιμα στατιστικά δεδομένα για το αυτοκίνητο, τις διαδρομές που κάνεις κτλ. Όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει θα ξέρετε οτι μόλις βάζεις καύσιμο στο αυτοκίνητο, καταλαβαίνει το γέμισμα και σου ζητάει να τοποθετήσεις στο ανάλογο πεδίο την τιμή του καυσίμου που έβαλες και πόσα χρήματα πλήρωσες και τότε μόνο του υπολογίζει τα λίτρα ακριβώς που μπήκαν στο αμάξι και μπορεί να σου δείξει σε μια διαδρομή πόσο έκαψες σε ευρώ με πολύ μεγάλη ακρίβεια .
Μπορώ λοιπόν να σας πω οτι στην επιστροφή, σε σύνολο 406 χλμ και με ταχύτητα σε όλη την Ολυμπία οδό (αλλά και όπου υπήρχε δρόμος διπλής κατεύθυνσης) τα 160 χλμ την ώρα με acc συνεχώς , η εφαρμογή μου έδειξε οτι έκαψα 11,90 ευρώ. Φυσικά και έχω και screeshots για όποιον θέλει να το δει και σε εικόνα.
Δεν ξέρω πως σας φαίνεται η κατανάλωση, προσωπικά μου φαίνεται πολύ καλή. Θα ήθελα να ακούσω ή μαλλον να διαβάσω τα σχόλια σας. -
Συγνώμη, αλλά αν δεν κατάλαβα κάτι λάθος, για 406χλμ έκαψες 11,9 ευρώ ήτοι χοντρικά 3 ευρώ ανά 100χλμ?
-
Προφανως θα ειναι 11,9 ανα 100χλμ. κανα 7αρι λ/100
-
Δεν βγαίνουν αυτά τα νούμερα, πόσο μάλλον με 160χλμ την ώρα σε σημεία της διαδρομής.
-
Παιδια θα ανεβασω τα screeshots της εφαρμογης. Αν πέφτει τόσο εξω τότε τι να πω.. Εγώ δεν το παίζω ξερόλας ούτε παντογνώστης ούτε και θέλω να κάνω διαφήμιση του αυτοκινήτου μου. Γιαυτό εξάλλου και σας ανέφερα τα νούμερα για να το συζητήσουμε. Δώστε μου λίγο χρόνο μέχρι να κοιμηθούν τα παιδιά για να ανεβάσω τις φωτο
-
Μήπως έχει το TGI ο φίλος???
Αλλιώς δε στέκει... -
@dimitrisdsg7 said in VW Golf MK 8:
Παιδια θα ανεβασω τα screeshots της εφαρμογης. Αν πέφτει τόσο εξω τότε τι να πω.. Εγώ δεν το παίζω ξερόλας ούτε παντογνώστης ούτε και θέλω να κάνω διαφήμιση του αυτοκινήτου μου. Γιαυτό εξάλλου και σας ανέφερα τα νούμερα για να το συζητήσουμε. Δώστε μου λίγο χρόνο μέχρι να κοιμηθούν τα παιδιά για να ανεβάσω τις φωτο
Την εφαρμογή την έχω και εγώ..... Στο αυτοκίνητο ή οθόνη σου τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα τι γράφει? Απίθανο να γράφει 3 λίτρα. Μήπως ξέχασες να περάσεις μια απόδειξη στην εφαρμογή? Μήπως πέρασες λάθος ποσό? Δες εκεί που λέει οθόνη ανεφοδιασμων κάτι λείπει.
-
Όχι, έχω περάσει όλες τις αποδείξεις, τις κρατάω εξάλλου και τις κάνω και επαλήθευση μετά με την εφαρμογή για να είμαι σίγουρος ότι τις πέρασα όλες με τις σωστές τιμές στο καύσιμο και πόσα λίτρα έβαλα κτλ.
Αυτά είναι και τα screen shots, τι κάνω από το κινητό, ελπίζω να τα ανέβασα σωστά. Αν δε φαίνονται τότε θα το κάνω το μεσημέρι από τον υπολογιστή όταν γυρίσω σπίτι. -
Μπορει να λεει οτι θελει η εφαρμογη.
Απλα μαθηματικα, εκανες 217 με 6,36 ευρω που με τιμη λιτρου 1,7 ευρω βγαινει καταναλωση συνολικη 3,7 λιτρα για 217 χλμ οποτε καπου 1,8 λιτρα/100χλμ!!!!
Και ακομα επιμενεις οτι ειναι σωστα τα στοιχεια; -
Φίλε μου δεν επιμένω για τίποτα. Σου φάνηκα ισχυρογνώμων ή κάτι τέτοιο? Αντιθέτως, για αυτό το συζητώ μαζί σας.
-
@dimitrisdsg7 said in VW Golf MK 8:
Φίλε μου δεν επιμένω για τίποτα. Σου φάνηκα ισχυρογνώμων ή κάτι τέτοιο? Αντιθέτως, για αυτό το συζητώ μαζί σας.
Μήπως στον υπολογισμό του ποσού λαμβάνει υπ' όψη η εφαρμογή κάποιο νούμερο μικρότερο του 1,70?
-
1.49 το πετρέλαιο. Τοσο έβαλα. Το TDI έχω παιδιά
-
Θα το βρούμε το λάθος. . Ψυχραιμία... Αν θέλεις ανέβασε και το screen shot με τον ανεφοδιασμό ή τους ανεφοδιασμούς (αν είναι δυο) που σχετίζονται με το ταξίδι.
-
Αυτοί είναι οι ανεφοδιασμοί.. -
Δημήτρη, δεν είναι δυνατό να γινει ο υπολογισμός της κατανάλωσης χωρίς να φουλάρεις. Κι εσύ δεν έχεις φουλάρει σε καμία περίπτωση. Έβαλες ένα εικοσάρικο την πρώτη φορά κι ένα πενηντάρικο τη δεύτερη. Φαντάζομαι ότι η εφαρμογή θα έχει επιλογή να δηλώσεις τον ανεφοδιασμό ως μερική πλήρωση του ρεζερβουάρ και όχι πλήρη, πράγμα που εσύ δεν έκανες. Εκεί βρίσκεται το λάθος...
-
Η εφαρμογη καταλαβαίνει μονη της εναν ανεφοδιασμό και σε βάζει μόνο να βάλεις τις σωστές τιμές μιας και η τιμή του καυσίμου δεν είναι σταθερή. Και με το που βάζεις την τιμή του καυσίμου σου δείχνει επακριβώς πόσα λίτρα έβαλες. Βέβαια κάνεις κι εσύ την επαλήθευση με την απόδειξη από το πρατήριο..
Με τα 50 ευρώ που έβαλα την πρώτη φορά στις 2 του μηνός το αμάξι φούλαρε γιατί είχε και λίγο μέσα... και η τιμή του καυσίμου του προηγούμενου ανεφοδιασμού από αυτόν στις 2 του μηνός ήταν ίδια με αυτήν στις 2 του μηνός δλδ 1.498..
Με λιγα λόγια, με τα 50 ευρώ το αμάξι φούλαρε και μετά έγινε το ταξίδι... Και τα 20 ευρώ τα έβαλα έτσι για συμπλήρωμα την επόμενη..
Συμφωνώ ότι κάπου πρέπει να υπάρχει λάθος γιατί ναι μεν το αυτοκίνητο είναι πραγματικά πολύ οικονομικό σε ταξίδι αλλά τα νούμερα αυτά είναι κάτι παραπάνω από ονειρικά. Απλά κάπου αλλού πρέπει να είναι το λάθος και όχι σε αυτό που λες. Όχι οτι θα φαγωθώ κιόλας να βρω τι συμβαίνει.. Δόξα τω Θεω να είμαι καλά, θα έχω την ευκαιρία και για άλλα ταξίδια όπου θα δω και εκεί τι γίνεται. -
Βρε συ, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να έχεις κάνει 502 Km με 13,4 lt (το 20άρικο που λέγαμε);
-
@harisma23 said in VW Golf MK 8:
Βρε συ, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να έχεις κάνει 502 Km με 13,4 lt (το 20άρικο που λέγαμε);
Φυσικα και το καταλαβαινω, δε λεω κατι το αντιθετο... Στην οθόνη εξάλλου, η κατανάλωση μου έδειξε 6,3 στο τέλος του ταξιδιού. Χοντρικά λοιπόν θα έλεγα 6 λίτρα στα 100 άρα στα 400 (όχι 500 που είπες) 24 λίτρα. 24 επί 1.5 η τιμή του λίτρου μας κάνει 36 ευρώ. Περίπου τόσο υπολογίζω οτι έκαψα σε χρήματα. Και πάλι πολύ καλά θα έλεγα αν αναλογιστώ το οτι ήρθα με 160 στο 80% της διαδρομής.
-
Η παλιά version αν έχανε μια καταχώρηση ανεφοδιασμού ή την έκανες μετά το ταξίδι, έτρωγε κομπλα και χάλαγε το μέσο όρο γιατί σταθμιζε ανεφοδιασμους με μηδενική τιμή. Δες αν είσαι updated, αλλιώς ενημερώνεις και αν δεν βγει σωστά, βάζεις βγάζεις φυσα, τα χάνεις όλα και ξαναρχιζεις.
Εμένα Δημήτρη αυτό που με προβληματιζει τελικά είναι οτι δίνουμε όλα τα προσωπικά μας δεδομένα τι ώρα στρίψαμε, που, σε ποιο στενό , με πόσα χλμ την ώρα κλπ κλπ και κάποια στιγμή θα μας πουν μεγάλε πήγαινες με 158 χλμ σε εκείνο το σημείο, το ξέρει η VW η Google και η ελληνική δημοκρατία και η ασφαλιστική...... ΑΡΑ ΚΑΠΟΥ ΦΤΑΙΣ
VW Golf MK 8