-
Ωντας κατοχος Γκολφ επι 16 συναπτα ετη,αναφερω οτι το 8αρι δεν αξιζει με τη καμμια τα λεφτα που ζηταει η vw....Πληρωνετε μονο σημα και γοητρο....Στα 16 χρονια δεν ειχα μηχανικο θεμα (οπως πολλοι αλλοι) αλλα θεματα ποιοτητας πραγμα κατ εμε απαραδεκτο.....
Και λεω οτι αν το παρει κανεις για 3-5 οκ ενταξει αλλα για παραπανω χρονια οχι....Πολλα προβληματα παιδια.Εχει βγει ηδη ανακληση για το λογισμικο του αυτοκινητου,ακουγονται πολλα για το dsg,ενω εχει μεινει αυτοκινητο που δοθηκε για δοκιμη σε δημοσιογραφο εχοντας προβλημα στη μπαταρια του υβριδικου συστηματος.Συν την απαραδεκτη εγγυηση και μεγαλο φαουλ την μεταφορα των ρυθμισεων του κλιματιστικου στην οθονη infotainment....Αν θελετε βαγκ παρτε Α3 τουλαχιστον αυτο εχει κανονικο κλιματισμο με κουμπακισ....Αν θελετε δε ευχαριστηση Φοκους και ας εχει 27κ....Τωρα για αξιοπιστια καλυτερα μια Κορολλα ή i30 /Ceed.....
-
Η μπαταρια στην δοκιμη ηταν η 12v οχι η 48v.
-
Καλά δεν θα βάζει και φωτιά στον δρόμο το Tuscon 180ps FWD με τα 9,5' 0-100 και τους σχεδόν 1,6 τόνους γιατί μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι.
Πάντως καλά χρυσά τα debate εδώ μέσα για τα οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά αντικειμενικά το 90% (συμπεριλαμβανομένου εμού δεν βγάζω την ουρά μου απέξω) εδώ μέσα θα ψάξουν την οδηγική ευχαρίστηση φλερτάροντας με τα 'κότσια' τους βία δύο φορές τον χρόνο.
Οπότε αν καταλήξουν/με σε κάποια επιλογή εμπροσθοκίνητου SUV με ημιακαμπτο και αναλογία κιλών ανά ίππο 10 και κάτι δεν θα γκρεμιστεί το σύμπαν, πιθανότατα θα είναι ένας λογικός συμβιβασμός με την πραγματικότητα.
-
Και λοιπον;Το αμαξι εφυγε με οδικη βοηθεια και δε κουνιοταν.Ασε που το βιντεο κατεβηκε μεσα σε μια μερα.....Μια αναφορα που σκεπαστηκε.....
-
REALZEUS wrote:
Τα έχουμε ξαναπεί για το Leon, υπερέχει και σε οδική συμπεριφορά
Το λεον με τον ημιάκαμπτο πίσω δεν υπερέχει σε οδηγική συμπεριφορά,
Ο ημιάκαμπτος από μόνος του δεν λέει τίποτα. Οι ρυθμίσεις είναι που κάνουν την διαφορά.
-
Εγω παντως αρχιζω να μη το φοβαμαι το dq200. Οχι δεν παιρνω τα βουνα και τις λασπες σαν το γατο. Νορμαλ παω στην δουλεια, στο σουπερμαρκετ και φορτωνω απλωστρες καρεκλες και ομπρελες το καλοκαίρι.
Το μονο σημειο που θερμαίνει εντονα τους συμπλέκτες οπως και στα χειροκινητα ειναι το creeping. Αν το γνωρίζεις και δεν το πράττεις και οταν αναψει πρασινο πατησεις αποφασίστηκα το γκαζι και δεν σερνεσαι με 1χλμ/ωρα οπως με τον μετατροπεα ροπης, δεν προκειται να ζεσταθουν ποτε οι συμπλέκτες. Καποια κλασματα του δευτερολεπτου ειναι η τριβη τους και μετα το αυτοκινητο απλα ρολλαρει καιως δεν εχει το βαρος της αδράνειας να περασει μεσα απο τους συμπλεκτες σε καθε αλλαγη και να τους φθηρει. Ασε που οι αλλαγες σχέσεων γινονται καθε φορα ΑΨΟΓΑ ζωρις πατιναρισμα. Οι συμπλεκτες μαλιστα ειναι μασιφ σαν των μηχανικων. Στα υγρου τυπου παλαιοτερα ηταν δαχτυλίδια.
Και αρχιζω να μη φοβάμαι και τοσο την αναξιόπιστα του, διοτι δυο ηταν τα βασικα θεματα του και φαινεται να τα εχουν διορθωσει καθως η ιδια η vw βγαζει πλεον κιτ επισκευης αναβαθμισης των εξαρτηματων αυτων σε παραγωγες προηγιθμενων ετων. Δεν εχει κατι αλλο τραγικο οπως φαντάζεστε. Επισης εχουν αλλαξει πλεον το λαδι του μεκατρονικ. Δημιουργουσε μεχρι και υπερθέρμανση και λιώσιμο της πλακετας σε καποια σημεία. Ηταν τελειως ακατάλληλο. Το διορθωσαν λοιπον και αυτο.
Απλα καποιοι αγοραστες εδω και μια δεκαετία ηταν beta testers. Φαινεται πως η περιοδος beta τελειωσε.... Τι να πω δεν ξερω.
Αυτο ηταν το κυριο πρόβλημα, οπου αππ οτο καταλαβα υπαρχει αναβάθμιση υλικών με αλλες προδιαγραφές
https://www.hjlautoparts.com/blogs/news/dsg-7-dq200-0am-automatic-gearbox-urgent-recall-in-2019
Και το λαδι οπως ειπα πιο πανω.
Και αυτα με τον μετατροπεα ροπης αν σου χαλασει η αντλια λαδιου να δεις που θα πανε ολα εκει μεσα....
-
Το αν το έχουν διορθώσει θα φανεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Αλλά είναι αυτό που λέμε καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Όπως και να έχει σε λίγα χρόνια δε θα μας απασχολούν τέτοια μηχανολογικά ζητήματα.
-
Εγω παντως αρχιζω να μη το φοβαμαι το dq200. Οχι δεν παιρνω τα βουνα και τις λασπες σαν το γατο. Νορμαλ παω στην δουλεια, στο σουπερμαρκετ και φορτωνω απλωστρες καρεκλες και ομπρελες το καλοκαίρι.
Το μονο σημειο που θερμαίνει εντονα τους συμπλέκτες οπως και στα χειροκινητα ειναι το creeping. Αν το γνωρίζεις και δεν το πράττεις και οταν αναψει πρασινο πατησεις αποφασίστηκα το γκαζι και δεν σερνεσαι με 1χλμ/ωρα οπως με τον μετατροπεα ροπης, δεν προκειται να ζεσταθουν ποτε οι συμπλέκτες. Καποια κλασματα του δευτερολεπτου ειναι η τριβη τους και μετα το αυτοκινητο απλα ρολλαρει καιως δεν εχει το βαρος της αδράνειας να περασει μεσα απο τους συμπλεκτες σε καθε αλλαγη και να τους φθηρει. Ασε που οι αλλαγες σχέσεων γινονται καθε φορα ΑΨΟΓΑ ζωρις πατιναρισμα. Οι συμπλεκτες μαλιστα ειναι μασιφ σαν των μηχανικων. Στα υγρου τυπου παλαιοτερα ηταν δαχτυλίδια.
Και αρχιζω να μη φοβάμαι και τοσο την αναξιόπιστα του, διοτι δυο ηταν τα βασικα θεματα του και φαινεται να τα εχουν διορθωσει καθως η ιδια η vw βγαζει πλεον κιτ επισκευης αναβαθμισης των εξαρτηματων αυτων σε παραγωγες προηγιθμενων ετων. Δεν εχει κατι αλλο τραγικο οπως φαντάζεστε. Επισης εχουν αλλαξει πλεον το λαδι του μεκατρονικ. Δημιουργουσε μεχρι και υπερθέρμανση και λιώσιμο της πλακετας σε καποια σημεία. Ηταν τελειως ακατάλληλο. Το διορθωσαν λοιπον και αυτο.
Απλα καποιοι αγοραστες εδω και μια δεκαετία ηταν beta testers. Φαινεται πως η περιοδος beta τελειωσε.... Τι να πω δεν ξερω.
Αυτο ηταν το κυριο πρόβλημα, οπου αππ οτο καταλαβα υπαρχει αναβάθμιση υλικών με αλλες προδιαγραφές
https://www.hjlautoparts.com/blogs/news/dsg-7-dq200-0am-automatic-gearbox-urgent-recall-in-2019
Και το λαδι οπως ειπα πιο πανω.
Και αυτα με τον μετατροπεα ροπης αν σου χαλασει η αντλια λαδιου να δεις που θα πανε ολα εκει μεσα....
επειδη ξερω οτι σου αρεσει να ασχολεισαι με τετοια ειδικα πραγματα, υπαρχει περιπτωση να μπορεις να δωσεις λινκ απο το σημειο που αντλησες αυτες τις πληροφοριες για την βελιτωση του dq200? να το διαβασω και να ηρεμησω και εγω
-
Ναι οτα βρω φυσικα θα βαλω. Πιο πολυ απο βιντεακια στο youtube που τα διορθωνουν εχουν ακουσει αυτο το πραγμα.
Αναφερουν καποια πραγματα για τα ανταλακτικα που τους στελνουν απο τη vw και τις διαφορετικες προδιαγραφές
-
Η 118 Sportline με εξτρα ACC, Smartphone Connectivity, 4 χρονια εγγυηση και BMW Navigation κοστιζει 30k.
Νομιζω ειναι ιδανικο το πακετο, καθως μιλαμε για αυτοματο 7ταχυτο, full LED, ambient lighting 17αρες ζαντες.
-
Η 118 Sportline με εξτρα ACC και Smartphone Connectivity και BMW Navigation κοστιζει 30k.
Νομιζω ειναι ιδανικο το πακετο, καθως μιλαμε για αυτοματο 7ταχυτο, full LED, ambient lighting 17αρες ζαντες.
Για να έχεις συνδεσιμοτητα για κινητά θέλεις το idrive 7 που μπαίνει με το ψηφιακό πίνακα οργάνων με την τιμή να εκτοξεύεται στα 32500€. Το αυτοκίνητο έχει και άλλες ελλείψεις όπως το πακέτο των καθρεπτων. Το πακέτο που προσφέρει είναι καλό σε σχέση με α κλας και το α3, όχι σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας.
-
Και πες ότι πήρες τον Άσσο με 30 ή 32κ αντίστοιχα πλήρη με ένα Golf/Focus των 28-30κ. Έχεις αναλογιστεί τις διαφορές σε κόστος συντήρησης; Δεν μπαίνω καν σε διαδικασία να αναφερθώ σε μια ζημιά (καθρέπτης). Εχθές ρώτησα έναν φίλο στην δουλειά κάτοχο A-class προηγούμενο μοντέλο Diesel 105ps. Για σέρβις πήγε το αμάξι στην αντιπροσωπεία μόνο στο πρώτο μικρό. Λάδια φίλτρο λαδιού 200€. Του χρέωσαν 90€ εργατικά λέει.
Δεν τα λέω αυτά για να spammαρω προσωπικές μου εμπειρίες οι οποίες δεν έχουν καμία σημασία, όπως έχω κατηγορηθεί πολλάκις. Τα λέω για να γίνει κατανοητό ότι δεν 'τελειώνεις' με την αγορά ενός οχήματος την ημέρα της παραλαβής. Τότε ξεκινάς!
Πρέπει κάποιος να ζυγίσει αν αυτή η διαφορά ποιότητας μεταξύ ενός Golf 8 και ενός Άσσου ή μιας A-class αξίζει (ή αν θέλετε μπορεί να υποστηρικτεί) το άλμα κόστους χρήσης συντήρησης ενός τέτοιου premium οχήματος.
Υπάρχει μια σαφή γραμμή που διαχωρίζει τα non premium και υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό. Γιατί πολύ απλά τον μέσο αγοραστή 'δεν τον παίρνει' μετά την αγορά.
Έχω και άλλο σχετικό παράδειγμα συναδέρφου μου που κάνει ζωαρα στα 42 του ανύπαντρος και τα χαλάει όλα για πάρτυ του. Πήρε 118d αν θυμάμαι καλά σχετικά φορτωμένη (sportline; Κάπως έτσι). Δεν μου ζήτησε δανεικά μαγκιά του. Αλλά όταν του έσπασε ένα 'δόντι' από την κεντρική γρίλια της μάσκας το έχει ακόμα έτσι παρατημένο 1 χρόνο μετά γιατί όταν έμαθε τιμή για την αντικατάσταση της μάσκας έκλαψε. Και τώρα έχει μια αμαξαρα με μάπα σαν την τρελή του χωριού που της λείπει το δόντι στην μόστρα από τότε που έπεσε στα 14 της χρόνια με το ποδήλατο...
Θα επιμείνω λοιπόν κλείνοντας ότι τα 1/A-class/A3 και σύντομα DS4 δεν θα πρέπει να αναφέρονται στην ίδια συζήτηση με τα Golf/Focus/Civic κλπ.
-
RoyMastang wrote:
Η 118 Sportline με εξτρα ACC και Smartphone Connectivity και BMW Navigation κοστιζει 30k.
Για να έχεις συνδεσιμοτητα για κινητά θέλεις το idrive 7 που μπαίνει με το ψηφιακό πίνακα οργάνων με την τιμή να εκτοξεύεται στα 32500€. Το αυτοκίνητο έχει και άλλες ελλείψεις όπως το πακέτο των καθρεπτων. Το πακέτο που προσφέρει είναι καλό σε σχέση με α κλας και το α3, όχι σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας.
Αυτο το ρωτησα στο Σφακιανακη Περιστεριου και μου ειπαν και γραπτα οτι δεν ισχυει. Πηρα τιμη 30k με smartphone χωρις ψηφιακα οργανα.
-
Οταν λετε 'συνδεσιμοτητα με κινητο' στις bmw, μηπως εννοειτε android auto/apple carplay? Διοτι με bluetooth γινονταν συνδεση απο τα παλαιοτερα μοντελα.
-
Οταν λετε 'συνδεσιμοτητα με κινητο' στις bmw, μηπως εννοειτε android auto/apple carplay? Διοτι με bluetooth γινονταν συνδεση απο τα παλαιοτερα μοντελα.
Ναι Android Auto λεω. Το θεωρω απαραιτητο εν ετει 2021 προσωπικα
-
ALEX19 wrote:
RoyMastang wrote:
Αυτο το ρωτησα στο Σφακιανακη Περιστεριου και μου ειπαν και γραπτα οτι δεν ισχυει. Πηρα τιμη 30k με smartphone χωρις ψηφιακα οργανα.
Και εγώ είχα δει τον άσο αλλά η αναβάθμιση της 8,8 οθόνης απλά προσθέτει το εργοστασιακό σύστημα της bmw με τους χάρτες της εταιρείας και όχι android auto. Η συνδεσιμότητα με android μπήκε από το καλοκαίρι και μετά και μόνο για το idrive7, επίσης υποστηρίζει μόνο ασύρματη σύνδεση και όχι ενσύρματη οπότε πρέπει να έχεις και το αντίστοιχο κινητό. Προσωπικά δε θα εμπιστευόμουν την αντιπροσωπία σε κάτι τέτοιο, αν ενδιαφέρεσαι για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ζήτα τη 218 gran coupe που έχει την 8,8 αναβαθμισμένη στο βασικό εξοπλισμό και διαπίστωσε πως συνδέει και αν με το κινητό σου επί τόπου
-
Και πες ότι πήρες τον Άσσο με 30 ή 32κ αντίστοιχα πλήρη με ένα Golf/Focus των 28-30κ. Έχεις αναλογιστεί τις διαφορές σε κόστος συντήρησης; Δεν μπαίνω καν σε διαδικασία να αναφερθώ σε μια ζημιά (καθρέπτης). Εχθές ρώτησα έναν φίλο στην δουλειά κάτοχο A-class προηγούμενο μοντέλο Diesel 105ps. Για σέρβις πήγε το αμάξι στην αντιπροσωπεία μόνο στο πρώτο μικρό. Λάδια φίλτρο λαδιού 200€. Του χρέωσαν 90€ εργατικά λέει.
Δεν τα λέω αυτά για να spammαρω προσωπικές μου εμπειρίες οι οποίες δεν έχουν καμία σημασία, όπως έχω κατηγορηθεί πολλάκις. Τα λέω για να γίνει κατανοητό ότι δεν 'τελειώνεις' με την αγορά ενός οχήματος την ημέρα της παραλαβής. Τότε ξεκινάς!
Πρέπει κάποιος να ζυγίσει αν αυτή η διαφορά ποιότητας μεταξύ ενός Golf 8 και ενός Άσσου ή μιας A-class αξίζει (ή αν θέλετε μπορεί να υποστηρικτεί) το άλμα κόστους χρήσης συντήρησης ενός τέτοιου premium οχήματος.
Υπάρχει μια σαφή γραμμή που διαχωρίζει τα non premium και υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό. Γιατί πολύ απλά τον μέσο αγοραστή 'δεν τον παίρνει' μετά την αγορά.
Έχω και άλλο σχετικό παράδειγμα συναδέρφου μου που κάνει ζωαρα στα 42 του ανύπαντρος και τα χαλάει όλα για πάρτυ του. Πήρε 118d αν θυμάμαι καλά σχετικά φορτωμένη (sportline; Κάπως έτσι). Δεν μου ζήτησε δανεικά μαγκιά του. Αλλά όταν του έσπασε ένα 'δόντι' από την κεντρική γρίλια της μάσκας το έχει ακόμα έτσι παρατημένο 1 χρόνο μετά γιατί όταν έμαθε τιμή για την αντικατάσταση της μάσκας έκλαψε. Και τώρα έχει μια αμαξαρα με μάπα σαν την τρελή του χωριού που της λείπει το δόντι στην μόστρα από τότε που έπεσε στα 14 της χρόνια με το ποδήλατο...
Θα επιμείνω λοιπόν κλείνοντας ότι τα 1/A-class/A3 και σύντομα DS4 δεν θα πρέπει να αναφέρονται στην ίδια συζήτηση με τα Golf/Focus/Civic κλπ.
Το θέμα είναι αξίζει να πληρώσεις πρίμιουμ τιμή για ένα αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία; Μόνο και μόνο για το σήμα;
-
Το θέμα είναι αξίζει να πληρώσεις πρίμιουμ τιμή για ένα αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία; Μόνο και μόνο για το σήμα;
Ποτέ δεν πληρώνεις μόνο το σήμα στα premium. Πληρώνεις βεβαίως ΚΑΙ το σήμα, αλλά παίρνεις και άλλα πράγματα. Συζητήσιμο είναι αν αξίζει να τα πληρώσεις και αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνο ο καθένας για πάρτη του.
-
Θα απαντησω, μιας και μεχρι πριν 1 μηνα ημουν κοντα στο να παρω το 118. Η αληθεια ειναι πως αν το συγκρινω με το i30 ή Golf παιρνω πολυ λιγοτερο εξοπλισμο με το premium BMW. Στα μηχανικα τωρα το i30 μου δινει 20 ιππους παραπανω υποβοηθουμενο και ηλεκτρισμο.
Η ηχομονωση ηταν σχεδον ιδια. Η καμπινα της BMW σαφως ανωτερη. Αλλα αυτο μαζι με το σημα ειναι τα μονα plus που μπορω να βρω. Δεν εχει σχεδον καθολου εγγυηση, βγαζει πολλες βλαβες(συγκριτηκα με Hyundai) και δεν μπορω να εχω τοκεφαλι μου ησυχο ως κατοχος του αυτοκινητου οτι θα το εχω στα χερια μου 365 μερες το χρονο.
Αυτα εκατσα και ζυγισα και ειδα οτι δεν αξιζει προσωπικα για εμενα η αγορα του ως κυριο αυτοκινητο. ΑΝ ΟΜΩΣ ημουν πολυ λεφτας και ειχα 2-3 αυτοικινητα τοτε σιγουρα θα επαιρνα ενα premium οπως την 118i αντι του i30/Golf.
-
Μια και έκανες αυτή τη σύγκριση, μήπως η 118i έχει και καλύτερο κράτημα, πιο σπορτίφ συμπεριφορά, καλύτερο σε αίσθηση τιμόνι και ωραιότερο design από το i30;
Δεν είμαι σίγουρος. Ρωτάω...
VW Golf MK 8