-
Χαίρομαι που είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή σου . Αυτό που είπες το μικρότερο με εξοπλισμό ή μεγαλύτερο χωρίς ή και ακριβότερο χωρίς , εγώ το τηρώ εδώ και 21 χρόνια . Ετσι τώρα που η χώρα και εμείς βρεθήκαμε στα δύσκολα , τα αυτοκίνητα κρατήθηκαν χωρίς να παραστεί η ανάγκη να αλλαχτούν , ακριβώς γιατί είχαν το ανώτατο επίπεδο εξοπλισμού .
Για την κατανάλωση που είπες , την Παρασκευή το βράδυ σε ταξίδι 160 χλμ μισά σε Α/Δ και μισά και επαρχιακό (Εύβοια) με 5 άτομα και 500+ κιλά φορτίο και κλιματισμό , με πολύ κίνηση και μωτ 70 χαω , λόγω μποτιλιαρίσματος σε 2-3 χωριά , είχα κατανάλωση 6,5 λίτρα/100 . Από τα καλά του μεγάλου ατμοσφαιρικού κινητήρα .
-
Ταξιδευτη συγνωμη αλλα ειχατε 5 ατομα +500 κιλα φορτιο;;;;; τι στο καλο;;;;
-
Κουβάλαγα και τα επιδόματα που είχαμε πάρει επί Σύριζα....
Για να συνδέουμε και τα θέματα...
-
Για φέτος το καλοκαίρι , κατεβήκαμε με το αυτοκίνητο Ελλάδα . το χρησιμοποίησα αρκετα και επι ελληνικού εδαφους καθως γυρίσαμε διαφορα μερη αλλα ειχα την ευκαιρία να το δοκιμασω και σε μεγαλες αποστάσεις καθως στην επιστροφή το εφερα μονος μου φορτωμένο , Αθηνα Βιεννη non stop 1720 χιλιόμετρα μεσα σε μια μερα. Μερικες εντυπωσεις παρακατω
Ξεκινώντας από το τελευταίο, ηταν μια ωραια εμπειρια … το αμαξι με εντυπωσίασε με την ευκολία κύλισης, την ησυχία του και την άνεση του όπως φάνηκε επειτα από 19 ωρες συνεχους οδηγησης. Ο βαθμος κουρασης που ειχα όταν εφτασα ηταν τετοιος που μου απέδειξε όλα τα παραπανω..
Ειχα την ευκαιρια να απολαυσω το focal καθως μονος μου επειξα πολλα από τα playlists μου δυνατα και πραγματικά είναι φοβερο το περιβάλλον που δημιουργεί, ποιότητα ηχου και ηχομόνωση .
Κατι που δε δουλεψε καλα στην Ελλαδα είναι η πανοραμικη.. το αμαξι εχει πολλα παραθυρα παντου και ο ελληνικος ηλιος βαραει αλύπητα. Την ηλιοροφη την σφραγισα από την πρωτη μερα (με καποιες ειδικες ηλιοπροστασιες που εχω στα μετρα του που πιανουνε με βεντουζες ενώ μπορεις να ανοίξεις και το εσωτερικο κάλυμμά να μην φαίνονται από μεσα) και ειχα το αμαξι ένα μηνα χωρις πανοραμικη ουσιαστικα… είναι ένα άλλο αυτοκίνητο χωρις , αρκετα πιο μουντό, αλλα δεν ξερω αν εχει νοημα με τοσο ηλιο.
Ηταν η πρωτη φορα που δοκιμασα αμαξι με αυτοματο σε πολλες ανηφορες κατηφορες με μικρες ταχυτητες, εντος πολης . Σε μερικες φασεις επρεπε να το γυρισω στο manual η στο sport mode οπου συμπεριφέρεται πιο εξυπνα σε διαδρομες όπως πχ Καλαματα-Καρδαμυλη , χωρις να κρεμαει . Επισης το αυτοκινητο μου φανηκε ‘μεγαλυτερο’ καθώς οι δρομοι είναι πιο στενοι και γενικα τα αυτοκινητα κινουνται πιο κοντα το ένα στο άλλο .. η αληθεια είναι ότι σε κανα δυο σημεια δυσφόρησα λιγο και ειχα ενδοιασμούς αν θα την εβγαζα καθαρη (πχ κατεβασμα Πορτο Κατσικι Λευκαδα, κατι περασματα από χωριουδακια που με το ζορι χωραει ενα αυτοκινητο)
Κατεβήκαμε Μανη 6 ατομα με τους παππούδες (2+2+2) και ηταν μοναδικη εμπειρία.. ειδικα για τους ηλικιωμένους που δεν οδηγουν πλεον ηταν εμπειρια ζωης .Βαζω παρακατω και μερικες πληροφοριες για το Αθηνα->Βιεννη express για οποιον ενδιαφέρεται.:
Ξεκίνησα χαλαρά λίγο πριν τις 5 υπολογίζοντας να διανυκτερεύσω στη Nis, ειχα κλείσει apartment από το booking, όλα καλά. Η οδήγηση στο ξημέρωμα είναι η αγαπημένη μου φάση οποτε η αρχή ηταν cool και ομορφη, no pressure.
Πρωτη σταση συνεχίζουμε χαλαρα, εκατσα και ηπια καπουτσινο μεσα στο ΣΕΑ, χαζευα την ανατολη ηλιου.. ειχαμε και μια παρακαμψη αναγκαστικη από την ΑΟ στον Αγιο Κων/νο, εβγαζα χαζοφωτογραφιες κτλ..Περνάγανε τα χιλιόμετρα χωρις να το καταλαβω.. κοιταγα που και που στο GPS remaining distance και έβλεπα τις εκατοντάδες να πέφτουν, για πότε εφτασα τα ελληνικα συνορα.. τα πέρασα και σχετικα γρήγορα παρα την αυξημενη κίνηση και αρχισαν να μου μπαινουν οι ιδεες για το plan B.. λεω ασε να μπουμε Σερβια και βλέπουμε.
Πέρασα τα σύνορα Σκόπια-Σερβία αέρα και οδηγώ προς Νις… εχω παρει θαρρος από το ρυθμο so far και τις διελεύσεις στα συνορα από κούραση αισθάνομαι μηδεν ενώ ειμαι και σε υπερδιέγερση καπως οποτε αν σταματαγα Νις μεσημεριάτικα θα εκοβα φλεβες περιμενοντας το ξημερωμα να φυγω… ακυρώνω την κρατηση και συνεχίζω.. θα το βγάλω με τη μια – το’χω! (τελευταία μεγάλα λόγια..)Όλα καλα μεχρι τα συνορα με Ουγγαρια .. εκει τελικα εφαγα μια ωρα η οποια και με πηγε πισω αρκετα σε σχεση με αυτό που υπολογιζα (που θα με επιανε η νυχτα και ποσο θα επρεπε να οδηγήσω με σκοταδι) , μου εσπασε και τα νευρα και με εριξε γενικα…. Ο ελεγχος εξονυχιστικός, κατεβασμα ολοι οι επιβατες, ανοιγμα τα αμαξια και δειγματοληπτικός έλεγχος σε αποσκευές.. μιλαμε πύλη εισοδου Ευρωπης και το έχουνε παρει σοβαρα….
Το φορτωμα του πεζω δεν κρυβοτανε… εκανε μπαμ και σε κάθε συνορο θελανε να το ψάξουνε…
μπαινοντας Σκοπια, του δινω τη UN ταυτοτητα, ο τυπος ψαρωσε (ο μοναδικος, οι αλλοι όχι) και μου λεει καλο ταξιδι και ανοιγει δρομο .. χα…πάντα τέτοια. Ο Σερβος επισης ηρθε και τα κοιταγε και ρωταει τι είναι όλα αυτά, ομως δουλεψε το ίδιο συστημα και απλα με αφησε να φυγω. Οι ουγγροι σάστισαν με την ταυτότητα, και το ψαχνανε λιγη ωρα να καταλαβουν τι γινεται.. να βαλουν χερι η όχι… τελικα τη βγαλαμε στο μιλητο αλλα κανανε αρκετες ερωτήσειςΟυγγαρια πλεον εχω καταλαβει ότι θα αργησω περισσότερο από ότι πιστευα και εχω στο βάθος καποιες ανησυχίες … μεχρι και μετα την Βουδαπεστη ειχε φως και γενικα ειμουνα αισιοδοξος … ειχε όμως έργα στην εθνικη τακτικα (όχι κατι σοβαρο αλλα με άγχωνε για μετα όταν νύχτωνε)… το τελευταιο κομματι από Βουδαπεστη μεχρι Αυστριακα συνορα ηταν το χειροτερο ψυχολογικα .. μου φανηκε ατέλειωτο , ειχε νυχτωσει, ειχε εργα με πολλα φωτακια μεσα στο σκοταδι που με ενοχλουσαν..
Το σουρουπο κατι εγινε και οι οδηγοι τρελάθηκαν … μιλαμε από ολο το ταξιδι αυτό το κομματι Βουδαπεστη Αυστρια ενώ σουρούπωνε πετυχα την πιο τρελή οδηγηση με διαφορά και καταλαβα ότι εκανα και εγω το ιδιο…. Ένα 80% τα αμαξια που τρεχανε ηταν Γερμανοι, Ελβετοι, και αλλοι βορειοι που προφανώς όπως εγω αγχωνότανε επειδη νυχτωνει… το ειδα και εγω που ενώ την εβγαλα 1000+ χιλιομετρα με cc 135 εκει άρχισα τα 150+.. ισως και επειδη είναι η πρωτη decent εθνική ανεβαίνοντας τα βαλκανια… εκει ειχα και την μόνη επικίνδυνη οδηγικα στιγμη… εθνικη με 2 λωριδες+ΛΕΑ .. κατηφορικη.. αργα σουρουπο.. κατεβαινω με αρκετα (…) και ενας ουγγρος με ένα χρεπι αποφασιζει να ξεμυτισει από δεξια να περασει ένα φορτηγο….. ζητημα να πηγαινε με 100 και βγαινει αριστερα με φλας…. Ααααργκ…. Ενταξει δεν κινδυνέψαμε αλλα ενοιωσα τα πραγματα πισω να μετακινουνται από το φρεναρισμα…. Εφαγε όλα τα led ακτινογραφια και κορνα και ξαναμπηκε δεξια επι τοπου αλλα τι το θες .. (σημείωση τι φοβερα φωτα τα led που εχουν τα αμαξια πλεον…. Κανουν τη νυχτα μερα)
Με το που μπαινω Αυστρια ηρέμησα.. το δρομο αυτό τον ξερω καλα και είναι μια ωρίτσα ολο και ολο… εχει και γαμω τους δρομους ετσι και αλλιως…με επιασε και μια βροχη εκει αλλα οκ, στο μυαλο μου ειχα φτάσει σπίτιΓενικότερα δεν θα ελεγα ότι ηταν τοσο δύσκολο οσο ακούγεται… νύστα δεν με έπιασε πουθενα
Αν το ειχα βαλει στο μυαλο μου από νωρις και δε χασομεραγα στην αρχη θα ειχα φτασει κανα μισαωρο νωριτερα.
Είναι που με πιάνει και συχνουρια αμα οδηγαω μακρυα και εχω αγχος γμτ, αμα ειχα ένα μπουκαλακι θα ειχα σωσει καμια ωρα ακομα ..Με βάση το app της Peugeot έγιναν οι ακολουθες στασεις
(μπορει να εχω μπερδέψει κανα ανεφοδιασμό στα μεσα , κατά τα αλλα είναι ακριβείς)
04.58 – αναχώρηση
05.22-05.26 : γέμισμα Βενζινης Κηφισό , Νέα Φιλαδέλφεια
06:37-06:56 : η μεγαλύτερη στάση του ταξιδιου νωρις νωρις.. πρωινό, ζεστός καφες, βιολογικες αναγκες κτλ
09.02-09.17: μια επανάληψη του προηγουμένου , κρυος καφες , λίγο βενζίνη (ψυχολογικό)
10:43-10.52: φρεντο στα ελληνικα συνορα, peeee
13.12-13.22: Σκοπια, βενζίνη, pee
14.09-14.12: Σκόπια #2, pee
15.48-15.58: Serbia-Nis, νερo + χυμός, pee, σταση για WIFI
17.34-17.40: Serbia – πριν το Belgrade, βενζίνη, pee, σταση για WIFI
18.17-18.29: πριν τα σύνορα Σερβια, pee, WIFI
19.38 – 19.41: Ουγγαρια, peeee (fastest pit stop !! 3 λεπτά )
20.57-21.11: Ουγγαρια, κάπου πριν τη βουδαπέστη… ένα burek, νερο, pee
22.28-22.33: Oυγγαρία προς συνορα Αυστριας, pee & go.
Εδώ δάγκωσα την ταυτότητα και ειπα όχι άλλες στασεις
23.51 – engine offΣχεδόν 19 ωρες εκ των οποιων σχεδόν 2 ώρες διάλλειμα. Αν ειχα ένα μπουκαλι να κατουραω (γμ τη συχνουρία μου…) και WIFI Σκοπια-Σερβια παίζει να ειχα γλυτώσει καμια ωρα
Επίσης στα σύνορα έχασα :
-35 λεπτα (Ελλαδα-Σκοπια)
-10 Λεπτά Σκόπια Σερβια
-55 Λεπτά Σερβία – Ουγγαρία (αυτό πόνεσε)
Σχεδόν 2 ωρες μείον δηλαδή καθαρή οδήγηση κάνα 15ωρο συνολοΑκούγεται ζόρικο αλλα εμένα δε μου φάνηκε και τοσο.. αν δεν ειχα φαει μια ωρα αναμονή στα σύνορα Ουγγαρία θα ελεγα ότι βγηκε και ευκολα… Βοηθησε ότι ημουνα ορεξατος, υγιης τη συγκεκριμενη ημερα, το αμαξι επαιξε το ρολο του μιας και αποκαλύφθηκε εκπληκτικός χιλιομετροφαγος (θα γράψω καπου αλλου για αυτό)…
Θα το ξανα εκανα; Δεν ξερω… δεν ειμαι σιγουρος ότι θα ξανα κατεβασω το αμαξι Ελλαδα οδικως ετσι και αλλιως.. αν αναθεωρήσω ποτέ το βλέπουμε .. το ότι έσωσα μια μέρα δεν είναι και λιγο. Εννοείται με παιδιά μέσα αυτό δε γίνεταιΜήπως ξέρεις τη κατάσταση των δρόμων το χειμώνα στη διαδρομή Σκόπια-Σερβία-Ουγγαρία Αυστρία;
Λέμε να το κάνουμε 26/12 - 5/1.Εχει πολύ ρίσκο τέτοια εποχή;
-
το τελευταίο NAC update , αυτό που βγήκε Οκτώβριο, διάβασα ότι έχει προσθέσει Ελληνική γλωσσα στους χάρτες. Search δηλαδή με Ελληνικά. Το δοκιμασε κανεις ?
-
το τελευταίο NAC update , αυτό που βγήκε Οκτώβριο, διάβασα ότι έχει προσθέσει Ελληνική γλωσσα στους χάρτες. Search δηλαδή με Ελληνικά. Το δοκιμασε κανεις ?
Μολις το δοκίμασα και επιβεβαιώνω...Ελληνικοί χαρακτήρες στην αναζήτηση και Ελληνικά POI!!
-
Ειχαμε κατι συνδιαστικες αργιες σχολειο & δουλεια οπότε φυγαμε μια εκδρομη για δυτικα. Για πρωτη φορά δεν εκλεισα ξενοδοχεια, το αφησα ανοιχτό ώστε να μενουμε οπου μας αρεσει , τελικα επαιξε μεγάλο ρόλο . Το πλάνο ηταν να παμε προς Ελβετία αλλα κολλήσαμε στο Τιρολ, για 4 γεμάτες μερες και αν δεν αλλαζε καθολικά μεσα σε ένα βραδυ ο καιρός με βροχές παντού στην κεντρική ευρώπη θα ήθελα να μείνουμε και άλλο.
Στο ανατολικό Τυρόλ εχω παει αρκετές φορές ,τωρα εστιάσαμε στο δυτικό μετά το Innsbruck γενικα όμως η περιοχή είναι ένα ονειρο κάθε εποχη, και το φθινοπωρο με τα πορτοκαλοκίτρινα του δεν απογοητεύει. Για μενα η οδηγηση σε αυτές τις περιοχες και με τετοιες συνθηκες (ειχαμε φοβερο καιρο , κατι το οποιο μεθοδευσα αφου ειδα την προβλεψη και ξεκινησαμε 2 μερες νωριτερα) είναι η ουσια της αυτοκινησης … λιγη κινηση , δρομοι φιδισιοι εξαιρετικης ποιοτητας , σκηνικο εκπληκτικο, να μη θες να τελειωσει….
(παρενθεση – αν και θεωρητικα οπαδος της ηλεκτροκινησης , το range anxiety θα μας ειχε καταστρεψει την εκδρομη που στηριχθηκε στο παμε οπου μας φαινεται ωραια χωρις αυστηρό πλανο…το ειχα στο μυαλο μου σαν simulator να δω πως θα ηταν το προγραμμα μας αν ειχα ηλεκτρικο αμαξι και τελικα στη συγκεκριμενη περιπτωση θα ηταν αρκετα προβληματικο)
Τελευταια φορα που ειχαμε παει για διακοπες (όχι περασμα) στην περιοχη ηταν πριν 18 χρονια με τη (μετεπειτα) γυναικα μου…. Περπατησαμε σε καποια ιδια μερη (πχ παλια πολη Inssbruck, Seefeld) και ηταν περιεργη φαση… θυμαμαι ποσο εντυπωση μας ειχανε κανει τοτε όλα οσα βλεπαμε για πρωτη φορα… καποια μερη τα θυμομουνα ως ονειρικα , τωρα μου φαινονται καθημερινοτητα . Στα 20κατι μας, δυο μας, με μοτοσυκλετα, με tight budget, ηταν μια άλλη ζωη, κάθε μια με τις ομορφιες τις
Γενικα η περιοχη εχει ατελειωτες δραστηριοτητες outdoors αρκει να βοηθαει και ο καιρος. Οι υποδομες είναι εξαιρετικες και είναι κυριως χτισμενα όλα να υποστηριζουν activities: hiking, mountain biking , ski, τρεξιμο, ποδηλασια κτλ…Λιφτς και γονδολες συνεχως, coasters από τα βουνα για να τρελλαινονται τα πιτσιρικια (και όχι μονο) , αλπικες λιμνες, μονοπατια, πασα , ιστορικές τοποθεσίες, κάστρα, μουσεία… εννοείται όλα εχουν το τιμημα τους αλλα αν δεν τα κανεις δεν μπορεις να βιωσεις και την περιοχη και οσα εχει να προσφερει .
Μερικα highlights για να επανελθω και on topic τα οποια μπορει να φανουν χρησιμα στο μελλον.
swarovski kristallwelt
Στο δρομο για το Innsbruck, εχει ένα εσωτερικο και εξωτερικο μερος
και τα δυο ωραια, με διαφορετικό τροπο .
Το μεσα , αν εχει κοσμο μπορει να είναι προβλημα, γιατι εχει διαφορες αιθουσες με αρωματα και ηχους που θελουν ησυχια. Εξω αν εχει ηπιο καιρο για περπατημα είναι ωραια, χαλαρωτικα με διαφορους ηχους και θεαματα
Kaunertal park
το πιο γνωστο αυτοκινητηστικο attraction είναι το großglockner hochalpenstraße, όμως ανακαλυψα και αυτό , το Kaunertaler Gletscherstraße. Εχει δυο λιμνες, ωριο δρομο περιφερειακο ο ποιος σε παει μεχρι τον παγετωνα οπου το σκι κραταει ολο το χρονο.. ατελειωτες ευκαιριες για αυτοκινητιστικες φωτογραφιες
Zugspitze
Μια από τις υψηλοτερες κορυφες στη Γερμανια, στην κορυφη συγκλινουν δυο λιφτς από Γερμανια και Αυστρια, εμεις πηραμε το δευτερο. Ξεκινα από 1200 και καταληγει στα 2960 μέτρα. Η θεα είναι breathtaking με βουνα οσο βλεπει το ματι γυρω γυρω και την Eibsee από κατω .
Ένα family pass για το lift και κατι να πιεις / τσιμπησεις στα εστιατορια πανω , καπως τριμπημενα αλλα η εμπειρια μοναδικη
Highline 179
Η μεγαλύτερη κρεμαστη γεφυρα για περπατημα.. προς το κεντρο κουναει λιγο με το περπατημα, καλο είναι να μη ζαλιζεστε ευκολα.. αν φυσαει δεν ξερω πως μπορει να είναι ….
Εχει και ένα μουσειο διπλα που δεν το πιανει το ματι σου αλλα τα παιδια φαγανε ωρες εκει, μεσα εχει μεσαιωνικες πανοπλιες και οπλα που μπορεις να φορεσεις / χρησιμοποιησεις… (εξαιρετικα βαρια όλα αυτά, τα βλεπουμε στις ταινιες και φαινονται ευκολα αλλα αμα τα φορεσεις όχι μονο για μαχη δεν μπορεις να πας, ουτε να περπτησεις καλα καλα)
Πέτυχα και ενα αναπάντεχο που κάποιος τσακίστηκε εκει περα και ηρθανε τα ελικόπτερα...
Coasters
Ένα που είναι εκει κοντα είναι το Alpine Slide @ Biberwier, οπου κατεβαινεις την πλαγια και με σκαφακι η με τρικυκλο ποδηλατακι!House Upside down & Silver Mine Schwaz
λιγο πιο ανατολικα από το Innsbruck.
Προλαβαμε να παμε στο σπιτι μονο , τελικα κατσαμε αρκετη ωρα και δεν προλαβαμε το άλλο αλλα επειδη το ειχα μελετησει, φαινεται καλο και το προτεινω
Βασικα με μια ματια στα highlights της περιοχης υπαρχουν πολλες ιδεες, μια βολτα στο παλαιο Innsbruck είναι ωραια , περπατημα στον ποταμο Inn, το ωραιο χωριο Hall, μια βολτα στο seefeld και τοσα άλλα . Τρεχαμε ολη μέρα σαν τις μελισσουλες να παμε από το ένα activity στο άλλο, αλλα δεν μας κουρασε καθολου, μακαρι να γινοταν να μεινουμε και άλλο. Ειδικα επειδη δεν ειχα κλεισει ξενοδοχεια , καναμε κρατησεις από το booking on the way (μεγαλη ευκολια), και τελικα τη βγαλαμε Αυστρια με καποια περασματα Γερμανια για επισκεψεις.
Ένα θεμα μονο ειχαμε με το φαγητο, επειδη ηταν τελος εποχης τα περισσοτερα μαγαζια ηταν κλειστά… ακομα και το τελευταιο ξενοδοχειο κοντα στο seefeld ειμασταν σχεδον μονοι μας μεσα (ειχαμε όλα τα spa prive) και τη μερα που φυγαμε, το κλειδωνανε και εκλεινε για τη σαιζον.
-
WOW......απίστευτη ομορφιά και φωτογραφίες!!!
Ευχαριστούμε για το 'ταξίδι'...
-
Ηλία σε ευχαριστούμε...μόνο που το διάβασα ένιωσα σαν να έχω πάει και εγώ...να είστε καλά και να ταξιδεύετε σε όμορφους προορισμούς!!
-
sourmeld wrote:
Μολις το δοκίμασα και επιβεβαιώνω...Ελληνικοί χαρακτήρες στην αναζήτηση και Ελληνικά POI!!
Όταν έκανες το firmware update ήσουν εν κινήσει ή όχι?
-
Μου απαντάω και λέω ότι το έκανα εν κινήσει!
Και όντως, βάλανε ελληνικά.
-
Μου απαντάω και λέω ότι το έκανα εν κινήσει!
Και όντως, βάλανε ελληνικά.
Στο fw update κολωσα να το κάνω εν κινησει... το map update το εκανα οντως και εγω σε διαδρομή...!
Το μονο σπαστικό ειναι το γνωστό πρόβλημα με το app που σταμάτησε πλέον να συγχρονιζει διαδρομές. Αλλά θα φτιαξει...Τουλάχιστον τώρα το NAV ειναι πληρως λειτουργικο
-
καλησπέρα στην fw update που προσπαθώ να κάνω μου βγάζει οτι δεν είναι συμβατό το HARDWARE μήπως ξέρει κανείς γιατί το κάνει έχω κάνει map update είναι gt line του 1/2019
-
καλησπέρα στην fw update που προσπαθώ να κάνω μου βγάζει οτι δεν είναι συμβατό το HARDWARE μήπως ξέρει κανείς γιατί το κάνει έχω κάνει map update είναι gt line του 1/2019
το license file το εβαλες στο usb stick ?
-
ναι το εχω βαλει και αυτο
-
Την καλησπέρα μου
νέος 3τεκνος, κάτοικος αττικής νότια και είμαι οπλισμένος για 5008 1.6 gt line προς αντικατάσταση rav4 12ίας.
ερωτήσεις
-
το 360 όποιος το έχει χρησιμοποιήσει είναι βολικό και αξίζει στην πράξη πέρα από το gadget feeling της φάσης?
-
εργοαστασιακός συναγερμός έχει πλεονέκτημα ή after market
3 (κ βασικότερο). υπάρχει προτεινομενος dealer από πλευράς αξιοπιστίας ή και το ανάποδο, κάποιος που θα πρέπει να αποφύγει κάποιος? (πχ πονηριές με μή μαμά υλικά, πρόχειρο service κλπ). Από τιμές 2-3 που τσέκαρα δεν έχουν κάποια σημαντική διαφορά οπότε η απόσταση και κάποια θετική ή αρνητική πληροφορία θα είναι το κριτήριο επιλογής. Φυσικά θα μπορούσε να απαντηθεί και σε προσωπικό μήνυμα για να μη γίνει δημόσια κάποιο σχόλιο που μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους κακόβουλο ή δυσφημιστικό.
- κάτι που σα νέος γύρω από τον κόσμο του 5008 μπορεί να μην έχω κατά νου να ρωτήσω/ζητήσω?
καλή χρονιά σε όλους!
-
-
Θα σου απαντήσω, χωρίς να έχω 5008, την προσωπική μου άποψη.
-
Αν και δεν είναι σούπερ υλοποίηση, σίγουρα βοηθάει η κάμερα 360.
-
Σαφώς και εργοστασιακός συναγερμός. Προσωπικά είμαι κατά του aftermarket γιατί και δεν κάνουν πολλά και δεν θέλω ο κάθε μαστρο-μήτσος να ξηλώνει το αυτοκίνητο και να παρεμβαίνει στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά, δεν εμπιστεύομαι κανένα (ειδικά όταν βλέπω ενώσει καλωδίων με μονωτική ταινία τρελαίνομαι!). Στο δικό μου αυτοκίνητο, επειδή δεν μπορούσα να βάλω εργοστασικό δεν έχω βάλει καθόλου.
-
Δεν έχω άποψη. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον Γκάλλο, χωρίς όμως να ξέρω για τους άλλους.
-
-
ty, κι εγώ αυτό είχα κατά νου απλά ήθελα και τη γνώμη κάποιου που το έχει. φαίνεται πως κανείς δεν αποχωρίζεται το αμάξι για να μπει σε κανα φορουμ
-
Να ρωτησω κατι. Εγω εχω το 5008 gt line 2019 μοντελο. Που βρισκουμαι τα update για τους χαρτες? Μπηκα στο site της Peugeot αλλα δς βροακω καποιο αρχειο για κατεβασμα.
-
Α) Μέσω της εφαρμογής mypeugeot πας στο αυτοκίνητο , οθόνη αφής εάν έχει update σου στέλνει λινκ στο μαιλ κατεβάζεις το περνάς σε στικακι και κάνεις την αναβάθμιση.
Β)μπαίνεις στο αγγλικό σιτε https://www.peugeot.co.uk/servicing/map-system-updates/ στο τέλος της σελίδας βάζεις το vin και σου βγάζει εάν υπάρχει αναβάθμιση κατεβάζεις , στικακι , αυτοκίνητο.
Έχω κάνει 4 αναβαθμίσεις σε firmware και 3 σε χάρτες από τον Ιούνιο που το εχω.Προτιμω το β τρόπο , εάν έχει firmware αναβάθμιση θα πρέπει να κατεβάσεις και αρχείο license ,το στικακι θα πρέπει να είναι fat32.
Peugeot 5008 (SUV)