-
Terry, δεν υφίσταται πλέον το 6άρι....υπάρχει μόνο το ΕΑΤ8. Καταργήθηκε μαζί με τον 1,6 120hp κινητήρα.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Terry, δεν υφίσταται πλέον το 6άρι....υπάρχει μόνο το ΕΑΤ8. Καταργήθηκε μαζί με τον 1,6 120hp κινητήρα.Στην σελίδα τους μόνο αυτή την επιλογή δίνει σε diesel αυτόματο στο 308
Συγγνώμη -
Τι συγνώμη ρε συ? Για αυτό είμαστε εδώ,για να ενημερωνόμαστε...έτυχε να πάω πριν 10 μέρες και για αυτό το ξερω....πάντως γενικά τα σάιτ των εταιρειών είναι ΓΤΠ. Δεν βγάζεις άκρη....
-
Το 308 πήγα, κάθισα και ... μου είπαν ότι περιμένουν τους καινούργιους κινητήρες, υπάρχει μόνο ο diesel με τα 100 άλογα και μου έβγαλε και μια τιμή τρελή. Μου είπε και ο ίδιος ο πωλητής πως δεν είναι ανταγωνιστικοι!!! μου φαίνεται σαν να το έχουν παρατημένο...
Το megane μου άρεσε το πάτημα βγαίνει περίπου 20.500 στη 2η έκδοση αλλά κολλάω στην αξιοπιστία.
Alfa romeo με τίποτα... με όλα αυτά που ακούω τόσα χρόνια.
Το civic είναι έρωτας αλλά θα το απορρίψω λόγω μεγέθους, σκέφτομαι πως θα βλαστημήσω κάθε μέρα στην Αλεξάνδρας.
-
Αν ο πωλητής είναι παπάρας...
Εγώ πάντως που πήγα και ρώτησα μια χαρά μου τα είπανε και μου έδωσαν και ημερομηνία παράδοσης αν το έκλεινα εκείνες τις μέρες. Πάντως τώρα το εργοστάσιο είναι κλειστό οπότε είναι λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις. Για το megane περισσότερο θα με απασχολούσε η σχετικά αδιάφορη αντιπροσωπεία παρά η αξιοπιστία. Έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ πλέον. Και αν σου άρεσε το πάτημα του megane, με το πάτημα του 308 θα ενθουσιαστείς. -
308 είχα το 1.6 100ps, μια χαρά πήγαινε, άνετο, ποιοτικό & ωραίο στο δρόμο. Το φεησλιφτ με τα νεα μοτερ λογικά θα είναι ακόμη καλύτερο.
Megane ωστόσο μου αρέσει περισσότερο μέσα-έξω, αν & γενικά είναι της ίδιας φιλοσοφίας με το 308 & πάνω-κάτω το ίδιο καλά (δεν το έχω οδηγήσει, μόνο σε έκθεση είχα μπει). Ίσως ένα κλικ πιο άνετο από το 308, το οποίο λένε είναι πιο σφιχτό. Κάτι λένε ότι θα έρθουν & στο Megane νέα μοτέρ.
Τα περί γαλλικής αξιοπιστίας σήμερα είναι απλώς ξεπερασμένα ανέκδοτα, μην ασχολείσαι. Ειδικά τα ντηζελ μοτέρ της Ρενο είναι από τα πλέον δοκιμασμένα & αξιόπιστα αναμφίβολα.
Η Άλφα Ρομέο είναι επίσης ίσως το καλύτερο όλων στο δρόμο, απλά υστερεί ελαφρά σε χώρους & είναι παλιό μοντέλο (από την άλλη έχει λύσει τα οποια θέματα είχε, εάν είχε). Μην την προσπερνάς, έχει & καλη τιμή. Έχω κάνει ταξίδι με μια 1.6 Diesel 120 ps 2 φορες στην Πάτρα ως συνοδηγός, το αμάξι είναι σε άλλο level, το προτιμώ σαφως έναντι του 308 που είχα την περίοδο εκείνη. Σε φτιάχνει οδηγώντας τη! Και για την αξιοπιστία της, ισχύουν τα ίδια με τα γαλλικά που ανέφερα πριν.
Όσο για το Honda, νομίζω είναι μέσα στην 5αδα με τα καλύτερα hatchback (μαζί με τα 3 παραπάνω & το Focus).
Όσον αφορά οχήματα με φυσικό αέριο, εάν υπάρχει πρατήριο κοντα, θα ήταν μάλλον στην κορυφή των επιλογών μου σήμερα, εάν είχα ως βασικό γνώμονα την οικονομία.
Οδήγησε τα όλα για να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δούκας, ο πωλητής μου είπε ότι με τα καινούργια μοτερ οι τιμές θα ανέβουν αρκετά στο 308 λόγω euro συμμόρφωσης κτλ (ούτε ξέρω που θα πάει αυτό το πράγμα με τα diesel anyway).
opel astra καμία γνώμη?
-
Ο χρήστης pkoudounis έγραψε:
Alfa romeo με τίποτα... με όλα αυτά που ακούω τόσα χρόνια.
Για πες μας τι ακούς να μάθουμε κ εμεις.
-
KIA Stonic
-
Στην θεση σου θα ημουν μεταξυ Alfa/Megane/Focus/Leon. Με αυτη την ιεραρχική σειρά.
Το 308 δεν το βαζω διοτι το Megane φαινεται πιο φρεσκο κ ομορφο.
Του χρονου θα εχω και γω το ιδιο περιπου διλημμα οποτε μονο με επισκεψη απο κοντα και με test drive βγαινει η αποφαση.
Τα περι αξιοπιστιας μην σε προβληματιζει...οποιο και αν επιλεξεις απ τα 4 πιο πανω δεν θα χεις απολυτως κανενα θεμα. -
Για τα άλφα 'ακούω' πως έχουν τρομερό στήσιμο αλλά αυξημένο κόστος χρήσης και συντήρησης και μακροπροθεσμα βγάζουν προβλήματα ( σκοπεύω να το κρατήσω για πάνω από 100.000 km καλά να είμαστε) .
Συζήτηση κάνουμε και γνώμες ζήτησα ελπίζω να μη θίξω κανέναν... -
Ενημερωτικά,η τιμή που σου έδωσα για το 308 είναι με το νέο τιμοκατάλογο και τον νέο κινητήρα....
-
Ο χρήστης pkoudounis έγραψε:
Για τα άλφα 'ακούω' πως έχουν τρομερό στήσιμο αλλά αυξημένο κόστος χρήσης και συντήρησης και μακροπροθεσμα βγάζουν προβλήματα ( σκοπεύω να το κρατήσω για πάνω από 100.000 km καλά να είμαστε) .
Συζήτηση κάνουμε και γνώμες ζήτησα ελπίζω να μη θίξω κανέναν...Ε όλο και κάποιον ευθικτο θα θίξεις.
Άλφα πάντως πολλοί 'αγοράζουν' αλλά για τους άλλους
Το σιβικ από εμένα πρώτη επιλογή και το megane 2η αφού σου άρεσε. -
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Η Άλφα Ρομέο είναι επίσης ίσως το καλύτερο όλων στο δρόμο, απλά υστερεί ελαφρά σε χώρους & είναι παλιό μοντέλο (από την άλλη έχει λύσει τα οποια θέματα είχε, εάν είχε). Μην την προσπερνάς, έχει & καλη τιμή. Έχω κάνει ταξίδι με μια 1.6 Diesel 120 ps 2 φορες στην Πάτρα ως συνοδηγός, το αμάξι είναι σε άλλο level, το προτιμώ σαφως έναντι του 308 που είχα την περίοδο εκείνη. Σε φτιάχνει οδηγώντας τη! Και για την αξιοπιστία της, ισχύουν τα ίδια με τα γαλλικά που ανέφερα πριν.Another smart man!!! Σήμερα, σε αντίθεση με άλλες μέρες, το φόρουμ με ευχαριστεί ιδιαίτερα με το επίπεδό του.
Απλά, ο φίλος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για επιδόσεις και στρίψιμο, οπότε η κορυφαία σε αυτούς τους τομείς Giulietta, ίσως να μην είναι το αυτοκίνητο που του ταιριάζει. Αν ενδιαφέρει πρωτίστως η οικονομία, καλύτερο το φυσικό αέριο. Ένα Leon π.χ. Αμαξάρα!
Συζήτηση κάνουμε και γνώμες ζήτησα ελπίζω να μη θίξω κανέναν...Αναλόγως του μοντέλου, έχουν κάπως αυξημένο κόστος συντήρησης (ειδικά οι παλιότερες με τα ψαλίδια και τα διπλά μπουζί), αλλά έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με το κόστος (ανταλλακτικά και εργατοώρες) της αντιπροσωπείας. Μη νομίζεις, για παράδειγμα, ότι η VW είναι πολύ φτηνότερη.
Γιατί να μας θίξεις φίλε μου; Δεν είναι δικές μας οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να το πάρουμε προσωπικά. -
Σε ποια αντιπροσωπεια πηγές για το 308 kkostak
? -
Πολύ καλή επιλογή το Civic αν και ομολογουμένως είναι αρκετά μακρύ. Στην θέση σου θα περίμενα να δω και το νέο Focus.
-
Θεσσαλονίκη,στον Γιαννίρη...μάλιστα δεν είχε βγει ακόμα η τιμή και με πήρε τηλ μετά από μερικές μέρες ο πωλητής. Μάλιστα μου ανέφερε ότι θα μπορούσε να μου παραδώσει αυτοκίνητο γύρω στις 15 Σεπ για θα έρθουν καποια αυτοκίνητα με το που ανοίξει το εργοστάσιο. Αυτό έγινε γύρω στις 25 Ιουλίου.
-
Αν δεν εχεις θεμα με τη φορολογια στη θεση σου θα κοιτουσα το leon fr 1.8 το οποιο ειναι vfm, fun to drive κ πληρες εξοπλισμενο.
Επισης, i30 fastback 1.4 140ps, επισης με πληρες εξοπλισμο, ολα τα καινουρια συστηματα ασφαλειας κ πισω ανεξαρτητη 4 συνδεσμων. Σε suv Qashqai n-connecta 1.2. Ισως κ sx4 scross 1.4 140ps 4x4.
Σε diesel, μπορεις να δεις megane, leon με αρκετο εξοπλισμο στα μετρα σου (η εκδοση style ειναι απλα επαρκης αλλα μεχρι τα 20 εχεις περιθωριο 2,5 χιλ για εξτρα), i30 fastback 1.6 136ps κ qashqai accenta. Vitara κ sx4 scross σε diesel, καλες επιλογες αλλα λιγο εως πολυ θορυβωδης.
Astra, σε σχεση με τα υπολοιπα, οδηγικα το πιο αδιαφορο.. Απλα βλεπετε..
308, ωραιο κρουζερ ταξιδευεις ατσαλακωτος, θα ηθελα τον κλιματισμο κλασικο κ οχι στη οθονη αφης (σε αποσυντονιζει), με 16 ζαντα δειχνει (υποκειμενικα) λιγο παπουδιστικο-συνταξιοδοτικο..
Alfa giulietta ωραια οδηγοκεντρικη επιλογη, αλλα φαινονται τα χρονια της, πισω ειναι λιγο στεναχωρη.. Την αγοραζεις λογω φιλοσοφιας...
-
O ανθρωπος ζητησε πρωτίστως οικονομικο αμαξι . Το leon fr 1.8 δε νομιζω να ειναι και τοσο οικονομικο στα καυσιμα σε σχεση με τα υπολοιπα που αναφεραμε.....
-
Εγω παλι αν μπορεις τα 1.8 και συμφωνα με τα ζητουμενα που θετεις, θα ελεγα το υβριδικο αουρις στην μεσαια εκδοση. Αν περιμενεις λιγο ερχεται το νεο το οποιο γραφεται πως ειναι πιο οδηγοκεντρικο, ειναι πολυ ομορφο ως σχεδιαση και εχει πακετακι αυτοματο κιβωτιο το οποιο χαρακτηριζεται απο μεγαλη αξιοπιστια, τουλαχιστον μεχρι σημερα.
Αγορά αυτοκινήτου 20-22000 e