-
Υπήρξε μια δόση ειρωνίας ναι, και συμφωνώ με τα λεγόμενα σου. Είναι απατεώνες. Το παραξενο είναι ότι οδήγησα το νέο golf tgi και είναι ότι καλύτερο έχω βολταρει τα τελευταία χρονια, πολυ θετική εντυπωση, κινητήρας, πλαίσιο, ΣΑΣΜΑΝ, ανάρτηση, infortainment, καθίσματα, αφρωδη πλαστικά και εννοείται κατανάλωση.
-
Και τυπου 4 δεξαμενες. Σημαντικοτατο
-
Δεν έχουν όλα τα μοντέλα του 2018 πλέον τύπου 4 δεξαμενές CNG;
-
Barimagas το golf το καινούργιο με τα 130 άλογα εννοείς? ποιος το έχει φέρει?
-
Οχι δεν εχουν ολα τυπου 4, τουλαχιστον εως τωρα. Δεν ξερω τι θα γινει με τις νεες αφηξεις με τις μεγαλυτερες δεξαμενες και αν αυτες θα ειναι τυπου 4
Απο το φαου βε γκρουπ, τυπου 4 σιγουρα εχουν μονο το γκολφ και το α3.
Οι αλλες ειναι μεταλλικες με φοβο σκουριας.
-
Ο χρήστης pkoudounis έγραψε:
Barimagas το golf το καινούργιο με τα 130 άλογα εννοείς? ποιος το έχει φέρει?εννοώ το 1400 turbo 110 άλογα. Χαμηλά και μεσαία πάει πολύ σβέλτα, ψηλά λαχανιαζει νωρίς, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το πιέσεις διοτι έχει πολύ καλή ροή επιτάχυνσης με αλλαγές μέχρι το πολύ 3000 στροφές. Ειδικά το σασμάν είναι ποίημα, τόσο κοντές διαδρομές να νομίζεις ότι δεν έχει κουμπώσει η ταχύτητα.
-
Barimagas που το οδήγησες? Αθήνα? Θέλω να το δω από περιέργεια.
-
Το έχω εταιρικό οπότε το εχω κάνει 3 βόλτες παραπάνω απο ένα απλό test drive.
-
Ανακοινώθηκε και η octavia με τον νέο κινητήρα 1.5 130hp
17.7kg cng + 11.8ltr βενζίνης -
Η οctavia λέει ότι έχει 3 δεξαμενές CNG με τη μια να είναι κατασκευασμένη από χάλυβα και να βρίσκεται τοποθετημένη μπροστά από τον πίσω άξονα, ενώ οι άλλες δύο βρίσκονται πίσω από αυτόν και είναι κατασκευασμένες από σύνθετα υλικά.
-
Ξεκάθαρα πλέον ο ανταγωνισμός στρέφεται εναντίον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παρόμοιες αυτονομίες (με τα CNG να υπερτερούν) και γρηγορότερος χρόνος γεμίσματος από φόρτιση.
Για τις σοβαρές ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες. Εδώ, με τις εμμονές της ΔΕΠΑ για max 200bar και το λιγοστό δίκτυο που θα πας με 15kg CNG (όχι 17 με τέτοιες πιέσεις που τα έχουν) και 11,8 lit βενζίνη? -
Εμμονές της ΔΕΠΑ τα 200 bar; Κοίτα να δεις και νόμιζα ότι είναι ευρωπαϊκές προδιαγραφές...
-
Tα πρατήρια φ.α. σπανίζουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δε γνωρίζω για πίεση δικτύου βέβαια.
Τα ηλεκτρικά στρέφονται 'εναντίον' των αυτοκινήτων φ.α., τα οποία προυπήρχαν άλλωστε εδώ και δεκαετίες (σε λανθάνουσα κατάσταση). Μιλάμε για μάχη τιτάνων .
Πάντως θυμάμαι κάτι ευχολόγια από Βρυξέλλες πριν από μερικά χρόνια για την ενίσχυση σε αριθμό των πρατηρίων φ.α., επέκταση του δικτύου, καθώς και για υιοθέτηση του καυσίμου αυτού και από φορτηγά και λεωφορεία, οι δεξαμενές των οποίων θα μπορούν να μπουν είτε στην καρότσα, είτε στη σκευοφόρο, είτε εκεί που βρίσκονται οι παλλέτες, αλλά και οι δεξαμενή πετρελαίου. Έχουμε πλέον και τέτοια, π.χ. πολλά αστικά λεωφορεία εδώ και χρόνια κινούντια με φ.α., οι πρώτοι σταθμοί πώλησης του φ.α. ήταν αυτοί των λεωφορείων άλλωστε, ενώ δειλά δειλά έχουμε και φορτηγά. Έχω δει και σε φωτό αγροτικό φ.α. με δεξαμενή-θερμοσίφωνα στην καρότσα, πίσω ακριβώς από την καμπίνα. -
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Εμμονές της ΔΕΠΑ τα 200 bar; Κοίτα να δεις και νόμιζα ότι είναι ευρωπαϊκές προδιαγραφές...Αν ψάξεις τον σχετικό τεχνικό κανονισμό θα δεις ότι κάνεις λάθος.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Tα πρατήρια φ.α. σπανίζουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δε γνωρίζω για πίεση δικτύου βέβαια.
Τα ηλεκτρικά στρέφονται 'εναντίον' των αυτοκινήτων φ.α., τα οποία προυπήρχαν άλλωστε εδώ και δεκαετίες (σε λανθάνουσα κατάσταση). Μιλάμε για μάχη τιτάνων .
Πάντως θυμάμαι κάτι ευχολόγια από Βρυξέλλες πριν από μερικά χρόνια για την ενίσχυση σε αριθμό των πρατηρίων φ.α., επέκταση του δικτύου, καθώς και για υιοθέτηση του καυσίμου αυτού και από φορτηγά και λεωφορεία, οι δεξαμενές των οποίων θα μπορούν να μπουν είτε στην καρότσα, είτε στη σκευοφόρο, είτε εκεί που βρίσκονται οι παλλέτες, αλλά και οι δεξαμενή πετρελαίου. Έχουμε πλέον και τέτοια, π.χ. πολλά αστικά λεωφορεία εδώ και χρόνια κινούντια με φ.α., οι πρώτοι σταθμοί πώλησης του φ.α. ήταν αυτοί των λεωφορείων άλλωστε, ενώ δειλά δειλά έχουμε και φορτηγά. Έχω δει και σε φωτό αγροτικό φ.α. με δεξαμενή-θερμοσίφωνα στην καρότσα, πίσω ακριβώς από την καμπίνα.Στην Ευρώπη δεν σπανίζουν τα πρατήρια. Υπάρχουν χώρες με παρά πολλά κι άλλες με λιγότερα.
Εδώ ο σχετικός χαρτης: http://cngeurope.com/ -
Ο χρήστης alej έγραψε:
Εμμονές της ΔΕΠΑ τα 200 bar; Κοίτα να δεις και νόμιζα ότι είναι ευρωπαϊκές προδιαγραφές...
Αν ψάξεις τον σχετικό τεχνικό κανονισμό θα δεις ότι κάνεις λάθος.
Πόσο λέει ο δικό σου, 260 bar ;
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Αν ψάξεις τον σχετικό τεχνικό κανονισμό θα δεις ότι κάνεις λάθος.
Πόσο λέει ο δικό σου, 260 bar ;
Η ειρωνεία δεν βοήθησε κανενα ξέρεις.
Διάβασε καλά τι γράφω και ψάξε λίγο.
Ήμουν ξεκάθαρος σε ότι αναφέρθηκα.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
?
-
Όπως κι ο ίδιος έχεις αναρτήσει σε ευρωπαικό κανονισμό (του 2011) η πίεση ανεφοδιασμού εξαρτάται από την θερμοκρασία. Τα 200bar αναφέρονται σε 15oC.
Στον ελληνικό σχετικό κανονισμό, ο οποίος είναι και πιο πρόσφατος:
''Υ.Α. οικ. 13935/930/2014 - Καθορισμός των αρμοδίων οργάνων και των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας πρατηρίων διανομής πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και μικτών πρατηρίων υγρών καυσίμων, υγραερίου (LPG) και πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), ή υγραερίου (LPG) και πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), ή υγρών καυσίμων και πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG)''αναφέρονται τα εξής.
Σε κάθε διανοµέα µπορεί να εγκαθίσταται προαιρετικά Μονάδα Ελέγχου αντιστάθµισης θερµοκρασίας η οποία θα διακόπτει αυτόµατα την επιπλέον παροχή αερίου προς το ακροφύσιο τροφοδοσίας, αν επιτευχθεί η µέγιστη επιτρεπόµενη πίεση των 200 bar, στους +15°C εντός της φιάλης του οχήµατος. Η υπερπίεση αυτή δεν θα ξεπερνά τα 250 bar.
Περαιτέρω, οι φιάλες του οχήµατος θα προστατεύονται έναντι µη επιτρεπόµενης αύξησης της πίεσης. Η διάταξη ασφαλείας θα διασφαλίζει ότι η πίεση στην φιάλη δεν θα υπερβεί το 0.9 της πίεσης δοκιµής της φιάλης. Οι αυτόµατες βάνες και οι διατάξεις ασφαλείας µπορούν να συνδυαστούν σε µία συσκευή, µε την προϋπόθεση ότι οι αυτόµατες βάνες συµµορφώνονται µε τις απαιτήσεις της αντίστοιχης κλάσης.Η πίεση λοιπόν στις μπουκάλες πρέπει να είναι 200 bar με θερμοκρασία 15°C και όχι περισσότερο από 250bar.
Η πίεση δοκιμής των φιαλών συνήθως είναι 400bar οπότε μπορείς να κάνεις μόνους τις πράξεις για την διάταξη ασφαλείας.
Αυτό που λείπει (μάλλον, δεν τα έχω μελετήσει εγώ) από τα πρατήρια είναι η Μονάδα Ελέγχου αντιστάθµισης θερµοκρασίας.
Το μέγιστο όριο λοιπόν είναι 250bar.
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα... -
Για αυτό και οι χωρητικότητες των κατασκευαστών αναφέρουν πίεση και θερμοκρασία μαζί.
Αγορά νέου αυτοκινήτου φυσικού αερίου