-
Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για όσους θέλουν να βάλουν φυσικό αέριο στο αυτοκίνητο τους.
Όσον αφορά για το γεγονός ότι δεν γεμίζει η δεξαμενή, νομίζω είναι θέμα ασφαλείας, κάπου διάβασα ότι ένα 20% περίπου της δεξαμενής πρέπει να μένει κενή λόγω της διαστολής του αερίου.
Επίσης σχετικά με τις προδιαγραφές για την χρησιμοποίηση του cng στα αυτοκίνητα, έχει βγει το ΦΕΚ 195/2015 τεύχος Β'.
-
Αυτό με το 20% περιθώριο υπάρχει για τα αυτοκίνητα που κινούνται με lng....δεν νομίζω ότι ισχύει για τα cng.
-
Δεν υπάρχει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Γνωρίζουμε ποιά από τα διαθέσιμα εργοστασιακά CNG oχήματα στην ελληνική αγορά, φέρουν αποκλειστικά συνθετικές δεξαμενές;
-
https://www.4troxoi.gr/agora/eidiseis/n ... -panda-cng
-
10 ευρώ κάτω δηλαδή; Δεν είναι και λίγα, με τόσα φουλάρει.
-
Παραπανω ειχε, νομιζω. Και στο car 12.800€ το εχουν
-
Πήγα είδα το Panda για CNG, δεν με χωράει σε ύψος, 1.90. Αδυναμία παραγγελίας κάτι άλλου σε αξεσουάρ που να λύνει το πρόβλημα. Ακόμα και στο UP ήμουν άνετος, πόσο μάλλον στο Polo.
-
Έχει βγάλει επιδότηση η ΔΕΠΑ για αγορά αυτοκινήτου με φυσικό αέριο.
-
Ο χρήστης costasbab έγραψε:
Έχει βγάλει επιδότηση η ΔΕΠΑ για αγορά αυτοκινήτου με φυσικό αέριο.Είχε εννοείς.
-
Εξαντληθηκε ο προϋπολογισμός κ τέλος..
-
Να συνοψίσουμε ποιά CNG μοντέλα αναμένονται μέσα στο 2019 να έρθουν στη χώρα, πέρα από τα λιγοστά υπάρχοντα;
-
Αναμένεται πιθανόν και το Skoda Scala σε CNG μέχρι το τέλος της χρονιάς.
-
Seat Ateca TGi, αλλά δεν ξέρω αν θα αρχίσει να πωλείται μέσα στο 2019. Βασικά δεν ξέρω καν αν θα έρθει στην Ελλάδα, αλλά δε βλέπω το λόγο να μην το κάνει.
1.5 με 130 ίππους, τρεις δεξαμενές, για μας που δε μας αρέσουν τα χαμηλά, μοιάζει με την ιδανικότερη επιλογή. Ειδικά αν βγαίνει και σε αυτόματο, που δε βγαίνει το Arona CNG. -
Αυτό που εισπράττω από τις συζητήσεις με πολλούς πάνω στο CNG, είναι ότι δεν γίνεται να εμπιστευτούν να πάρουν ένα οικογενειακό με χαμηλή αυτονομία.
Έχουμε εικόνα από τις πραγματικές αυτονομίες των μοντέλων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά; Πάντα στους δικούς μας δρόμους.
-
Εννοείς την αυτονομία με βενζίνη; Αυτό είναι το βασικό τους πρόβλημα; Εγώ θα το έβαζα αρκετά κάτω στη λίστα του ντουνιά, φανταζόμουν ότι θα είχαν άλλες ενστάσεις προηγουμένως.
-
Την αυτονομία με CNG.
-
Σιγά τα ωά, αυτό βρίσκεται στην πίσω σελίδα. Σοβαρά τώρα, από όλα τα μειονεκτήματα του φυσικού αερίου, τους πειράζει που θα φουλάρουν κάθε 300 χιλιόμετρα;
Αν τα κάνουν αραιά, σε μια εβδομάδα ας πούμε, σιγά το πρόβλημα.
Αν τα κάνουν μπόλικα, σε δύο μέρες ας πούμε, τόσο πιο επιτακτική είναι η ανάγκη για φυσικό αέριο γιατί θα γλυτώσουν πολλλλααααά λεφτά. -
Όλοι αυτοί που έχουν αυτόν τον προβληματισμό είναι άνθρωποι με παιδιά, που έχουν το οικογενειακό αυτοκίνητο ως μέσο εξόρμησης για υπεραστικά ταξίδια και όχι για να κόβουν βόλτες δουλειά-σπίτι-μαγαζιά και πίσω.
Αυτή τη στιγμή ΚΑΝΕΝΑ διαθέσιμο οικογενειακό CNG στη χώρα, δεν είναι ικανό να προσφέρει σε έναν άνθρωπο με παιδιά μια ήρεμη εκδρομή για ξεκούραση χωρίς το άγχος της ανατροφοδοσίας καυσίμου, κάθε τρεις και λίγο, με πολλαπλές προϋποθέσεις, λίγο άνεμο θεάς τύχης αν θα είναι διαθέσιμο το ένα και μοναδικό πρατήριο στα κοντύτερα 300χλμ.
Και με σχέδιο «πτήσης».
Σίγουρα ένα πρότυπο οδηγητικής συμπεριφοράς ΠΟΛΥ μακριά από αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως αυτοκίνηση ως σήμερα.
-
Συμφωνώ, αν ήμουν τόσο λεφτάς ώστε να είχα ένα όχημα μόνο για ταξίδια κι όχι για τα καθημερινά, δηλαδή ένα όχημα που θα το χρησιμοποιούσα 30 μέρες τον χρόνο και θα έπρεπε να έχω άλλο για τα χαμαλίκια, δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ με το φυσικό αέριο. Ένα Volvo XC90 για τα ταξίδια κι ένα Nissan Leaf για τα εδώ μέσα θα ήταν οι επιλογές μου.
Από την άλλη, διαφωνώ κάθετα με το ότι δεν υπάρχει μοντέλο CNG που να προσφέρει ξένοιαστο ταξίδι. Καταρχάς υπάρχουν όλα τα μοντέλα της Fiat, τα οποία έχουν μεγάλα ντεπόζιτα βενζίνης, ίδια με των εκδόσεων βενζίνης. Ένα Doblo είναι μάλλον ο ορισμός του εκδρομικού οχήματος. Υπάρχει και το Caddy που είναι επίσης κάργα εκδρομικό κι έχει επίσημη αυτονομία 860 χιλιόμετρα με φυσικό αέριο. Ναι, να το γράψω πάλι: 860 χιλιόμετρα! Συν την αυτονομία της βενζίνης, καλώς όρισες ξεγνοιασιά! Το προτιμώ μάλιστα από το Doblo γιατί είναι πιο ασφαλές στις στούκες, βγαίνει αυτόματο και με επτά θέσεις. Προσοχή, το Doblo CNG έρχεται μόνο με πέντε θέσεις.
Αγορά νέου αυτοκινήτου φυσικού αερίου