-
Καλησπέρα σε όλους.
Ψάχνομαι για να αγοράσω νέο αυτοκίνητο και είμαι ανάμεσα σε 3 μοντέλα.
Να πω ότι δεν θέλω βενζίνη, το πετρέλαιο επίσης με όλα αυτά που ακούγονται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα το κυνηγήσει, δεν το έχω στις επιλογές μου και δεν υπάρχει κάτι σε εργοστασιακό LPG που να μου τράβηξε το ενδιαφέρον.
Μετά από πολύ διάβασμα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το πλέον φθηνό καύσιμο είναι το φυσικό αέριο.
Τα 3 μοντέλα είναι- SEAT IBIZA TGI 1.0 90HP, 15.300 ΕΥΡΩ
- VW POLO TGI 1.0 90HP, 15.990 ΕΥΡΩ
- FIAT PUNTO CNG 1.4 70 HP 13.284 ΕΥΡΩ ΜΕ 112,70 ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Το ζητούμενο για μένα είναι καταρχήν η οικονομία στην κατανάλωση και φυσικά η αξιοπιστία του κινητήρα στην διάρκεια των ετών.
Δεν κοιτάω αξία μεταπώλησης, δεν σκοπεύω να το πουλήσω, το παλιό που έχω τώρα έχει κλείσει 19 χρόνια χρήσης.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι τα 2 πρώτα φοράνε την ίδια μηχανή, αν δεν κάνω λάθος, και είναι τρικύλινδρα με τούρμπο.
Δεν έχω διαβάσει καλά πράγματα όσον αφορά την αξιοπιστία των τρικύλινδρων στην διάρκεια του χρόνου.
Το FIAT από την άλλη έχει τετρακύλινδο κινητήρα ατμοσφαιρικό αλλά είναι το πρώτο αυτοκίνητο που πήρε 0 αστέρια στο EURO NCAP.
https://www.euroncap.com/en/results/fiat/punto/29849.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Να πω ότι δεν θέλω βενζίνη, το πετρέλαιο επίσης με όλα αυτά που ακούγονται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα το κυνηγήσει, δεν το έχω στις επιλογές μου και δεν υπάρχει κάτι σε εργοστασιακό LPG που να μου τράβηξε το ενδιαφέρον.
Μετά από πολύ διάβασμα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το πλέον φθηνό καύσιμο είναι το φυσικό αέριο.
Το ζητούμενο για μένα είναι καταρχήν η οικονομία στην κατανάλωση και φυσικά η αξιοπιστία του κινητήρα στην διάρκεια των ετών.
Δεν κοιτάω αξία μεταπώλησης, δεν σκοπεύω να το πουλήσω, το παλιό που έχω τώρα έχει κλείσει 19 χρόνια χρήσης.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι τα 2 πρώτα φοράνε την ίδια μηχανή, αν δεν κάνω λάθος, και είναι τρικύλινδρα με τούρμπο.
Δεν έχω διαβάσει καλά πράγματα όσον αφορά την αξιοπιστία των τρικύλινδρων στην διάρκεια του χρόνου.
Το FIAT από την άλλη έχει τετρακύλινδο κινητήρα ατμοσφαιρικό αλλά είναι το πρώτο αυτοκίνητο που πήρε 0 αστέρια στο EURO NCAP.
-
Καλησπέρα σε όλους.
-
Δεν υπάρχει σύγκριση. Τα Ibiza και Polo είναι πολύ καλύτερα αυτοκίνητα και με πολύ πιο δυνατό κινητήρα. Το Punto είναι στο τέλος της καριέρας του και δεν ήταν και ποτέ κάτι σπουδαίο. Άσε που με αυτό τον κινητήρα σέρνεται.
-
Ε οχι και να μπαινει αυτο το punto στη συγκριση για ονομα.
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για αρχή πήγαινε να τα δεις, εννοώ τα seat και polo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το fiat το έβαλα λόγω τιμής, 2.000 ευρώ λιγότερα κοστίζει, δεν τα λες λίγα.
Θέλω να ακούσω εμπειρίες από οδήγηση σε κινητήρα TSI 1.0 τρικύλινδρο.
Αν έβγαλε προβλήματα στην διάρκεια του χρόνου, τι προβλήματα έβγαλε και γενικά για την λειτουργία του. -
Αν διαβάσεις το θέμα του ibiza θα σχηματίσεις μια άποψη,
Ibiza & polo είναι το ίδιο αυτοκίνητο με αλλαγές στο σχεδιασμό έξω και μέσα.
9600χλμ από 25/5 στα της οικονομίας δε το συζητάμε...(ibiza)
Σε σχέση με το υγραέριο που είχα στο punto πριν, σχεδόν - 40% στα χλμ / €.
Αν ήταν η ίδια τιμή θα το σκεφτόμουν ανάλογα το χρώμα κυρίως ...
Το red desire του ibiza
Το energetic orange του polo
Φυσικά το punto θα το άφηνα εκτός το αναφέρεις και μόνος σου (ασφάλεια) !
Από κει και πέρα θα περίμενα τα νέα αμαξώματα με τις νέες δεξαμενές 18κιλων φ.α.
Αν έβρισκα σε καλή τιμή leon θα το σκεφτόμουν σοβαρά...
Ποδαράκια - τηλέφωνα αν χείρας και παίρνε προσφορές... -
https://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes ... siko-aerio
-
alexandros.K Ότι υπάρχει στο διαδίκτυο το έχω ξεσκονίσει.
Θέλω εμπειρίες από οδήγηση σε τέτοιες μηχανές, downsized με τούρμπο.
Το θέμα σου terry308 επίσης το έχω διαβάσει, 39 σελίδες αναρτήσεων αλλά εξαιρετικό για να βγάλει κάποιος τα πρώτα του συμπεράσματα.
Το θέμα που έχει με τις χαμηλές στροφές λύθηκε?
Κάπου γράφτηκε ότι έγινε ολόκληρο θέμα στην Ιταλία και ειπώθηκε ότι έχει σχέση με τον εγκέφαλο?
Είχες καμιά νέα ενημέρωση από την αντιπροσωπεία σχετικά με το σβήσιμο της μηχανής?
Πάντως και εγώ σκέφτομαι να περιμένω το μοντέλο με τις 3 φιάλες.
Το θέμα της αυτονομίας είναι σοβαρό, τώρα που δεν έχουμε και πολλά σημεία ανεφοδιασμού. -
Φαίνεται ότι ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τους 1.5 με 130hp
Σε δελεαστική τιμή https://www.car.gr/classifieds/cars/view/13186939/ -
Θα συμφωνήσω μαζί σου.
-
Ποσοι ειναι οι σταθμοι ανεφοδιασμου στην Ελλαδα;
Ειχα την εντυπωση οτι το νουμερο ειναι τοσο μικρο ωστε δεν εχει νοημα -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ποσοι ειναι οι σταθμοι ανεφοδιασμου στην Ελλαδα;
Ειχα την εντυπωση οτι το νουμερο ειναι τοσο μικρο ωστε δεν εχει νοημαΑν κάνεις τα μαθηματικά θα έχεις καλύτερη άποψη αν αξίζει ή όχι, ο καθένας υπολογίζει διαφορετικά τις ανάγκες του, η αυτονομία των μικρών κυρίως είναι ένα θέμα, στα ~250χλμ
Αθήνα 6-7
Λάρισα 2
Θεσσαλονίκη 2
http://www.fisikon.gr/diktuo-pratirion.html
Ανοίγουν και άλλα και από άλλες εταιρείες... -
Αρα ουσιαστικα το παιρνεις μονο αν μενεις πολυ κοντα σε καποιο πρατηριο,τα νουμερα ειναι ανυπαρκτα
Κι εγω θα ηθελα ενα cng αυτοκινητο αλλα θα πρεπει να φτιαχτουν >50 πρατηρια πανελλαδικα για να εχει νοημα -
Μένω Βέροια και το κοντινότερο πρατήριο είναι 80χλμ
Δουλεύω Θεσσαλονίκη και σχεδόν κάθε μέρα πάω για γέμισμα
Διαδρομή 150χλμ καθημερινά και είτε πάω κάθε μέρα πριν ή μετά τη δουλειά (απέχει 5χλμ) είτε στη 2η ημέρα όπου έχω και κατανάλωση βενζίνης για περίπου 30χλμ μιας και η αυτονομία του ibiza είναι στα 280χλμ περίπου.
Στα 10.000 χλμ που έχω ήδη διανύσει, από 25/5,έχω 8500χλμ με cng και 1500 με βενζίνη, κυρίως λόγω βλάβης μιας εβδομάδας στο πρατήριο που με εξυπηρετεί και έξτρα διαδρομών για μπάνια στη Κατερίνη.
Η εφαρμογή sprit monitor μου δίνει μέση τιμή 3.56€/100χλμ
με cng πάντα.
Με τιμή κιλού 0.929€ (293€)ενώ στα υπόλοιπα πρατήρια έχει 0.889€( θα ήταν 281€) -
Παιδιά δεν ισχύουν οι πληροφορίες για τα 18 κιλά χωρητικότητα για φυσικό αέριο στο Arona..
Ισχύει ότι θα έχει 3 δεξαμενές και τεπόζιτο βενζίνης 15 λίτρων.
Το ίδιο θα έχει και το Ibiza.
Επίσης ισχύει η τιμή χωρίς έξοδα 16650. Πολύ καλή τιμή με ζάντες αλουμινίου και Cruise control. -
Πολυ καλα παει το αρονα, δεν γερνει πολυ ουτε βουταει, βεβαια δεν ξερω τι παιζει με το φυσικο αεριο μιας και εχει αλλες ρυθμισεις στις αναρτησεις του λογω των φιαλων.
Καλο θα ταν μια ερωτηση στο συνεργειο της αντιπροσωπειας για να μαθουμε τι τυπου φιαλες φορουν.
-
Αν έχει μόνο 15 λίτρα βενζίνη θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 18 κιλά δεξαμενή φυσικού αερίου. Αλλιώς δεν βγαίνουν τα κουκιά.
-
Καλή τιμή τα 17000€ που ζητάει , για το ντεπόζιτο της βενζίνης δε θα με πείραζε , ήδη μιας και είμαι διακοπές , έχω 310χλμ 1η φορά με το φ.α. και έχω κάνει κι άλλα 150χλμ με βενζίνη , το πρόβλημα δεν είναι τα 15λιτρα βενζίνης , παντού υπάρχουν πρατήρια ακόμα και 24ωρα και με αυτόματους πωλητές , δε θα βάλετε 20€ θα βάλετε 10€ για να υπάρχουν
Το θέμα είναι να κερδίσετε 2-3 κιλά φ.α. παραπάνω από εμάς που με το ζόρι βάζουμε 11κιλά
Αγορά νέου αυτοκινήτου φυσικού αερίου