-
Φιλε fantom πρεπει κυριολεκτικα να σερνεσαι....
Δεν παιζει σε c suv τετοιες καταναλωσεις μεσα σε πολη αν δεν σερνεσαι σε καθε επιταγχυνση απο το φαναρι και δεν πηγαινεις με 'αυγο' κατω απο το γκαζι.
Εγω με grandland x diesel σε κινηση μο ο πολη, κανονικη προς το χαλαρο μετακινηση (συζητηση στο αυτοκινητο) αλλα οχι τελευταιος στα φαναρια, γραφω 8,5 λιτρα. Αν εχω δουλεια... ραντεβου...κανω πιο εντονες επιταγχυνσεις και καμια σφινα σε λεωφορους, τοτε η μεση καταναλωση αγγιζει 10αρια.
-
Φιλε fantom πρεπει κυριολεκτικα να σερνεσαι....
Δεν παιζει σε c suv τετοιες καταναλωσεις μεσα σε πολη αν δεν σερνεσαι σε καθε επιταγχυνση απο το φαναρι και δεν πηγαινεις με 'αυγο' κατω απο το γκαζι.
Εγω με grandland x diesel σε κινηση μο ο πολη, κανονικη προς το χαλαρο μετακινηση (συζητηση στο αυτοκινητο) αλλα οχι τελευταιος στα φαναρια, γραφω 8,5 λιτρα. Αν εχω δουλεια... ραντεβου...κανω πιο εντονες επιταγχυνσεις και καμια σφινα σε λεωφορους, τοτε η μεση καταναλωση αγγιζει 10αρια.
Ποιος ΕΕγω ?? (Ιεροσυλία)
Το μπλε sportage είναι γνωστό στα πέριξ … είμαι απο την μεριά του μακάκα …. Γρήγορη οδήγηση γενικά και ολες οι επιθέσεις ανταποδίδονται αλλα ξες είναι τέτοιο το μέγεθος και το στύλ που δεν έχει θέματα… μόνο κάτι παππούδες με χαμηλά audi, station wagon ή άλλα obsolete προϊόντα μου επιτίθενται συνήθως αλλά δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω… Το μόνο που μου λείπει (ακόμα) είναι η ρακέτα κάτω απο το κάθισμα...
Στα πρώτα 1000χιλ ακολούθησα ευλαβικά το manual μέχρι τις 2000 - 2500 στροφές αλλα μετά κανονικά… και αυτά διαγράφτηκαν απο τον μετρητή όπως ανέφερα προηγουμένως… Να ξερεις αυτός είναι κινητήρας του 2019, ο δικό σου είναι του ’17 απ’ ότι θυμάμαι οπότε τα γατώνια της ΚΙΑ πρέπει να κάνανε καλή δουλειά όπως περιγράφουν γενικά στα sites και στα specs- Τεχνικά δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες αλλά θα το ψάξω και θα επανέλθω.
- Βλέπεις εγώ δεν είμαι μόνο λόγια σου στέλνω και φωτος…
-
Γύρε, όπως βλέπεις έχεις εκτεθεί με τις καταναλώσεις του Grandland X diesel που αναφέρεις και πιστεύεις ότι ισχύουν και καθολικά για τα αντίστοιχης κατηγορίας diesel...
Όπως σου είπα, τα νούμερα είναι τόσο μεγάλα που είτε πρόκειται για μετρητικό λάθος είτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που ανεβάζει την κατανάλωση.
-
Σιγα την εκθεση...εγω ξερω τι βλεπω στο καντραν...
Μιλαμε για αυτοκινητα 1500 και 1600 κιλα (αδεια!!!) με χαλια αεροδυναμικη, με λαστιχαρες, κινηση ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΗ και με το καυσιμο να εχει μια αλφα καλυτερη αποδοση στο λιτρο απο τα βενζινης αλλα ενταξει οχι και νουμερα οπως ενα τρικυκινδρο fabia 1,2 tdi...ή το kia rio 1.1 diesel ενος φιλου
Μη τρελαθουμε κιολας.
-
Θελουμε ντοκουμέντα και όχι ραδιο αρβύλα ....
-
Δηλαδη....;;;
-
Να βγαλω φωτογραφιες;;;; αν σας λενε κατι να βαλω....σαμπως θα καταλεβετε και τιποτα αππ μια φωτογραφια;;;
Πως τις βαζετε...δειξτε τον τροπο...δεν το κατεχω και πολυ.
Μεχρι τοτε ο νεοτερος κινητηρας 1,5 diesel με το αυτοματο 8eat το τεστ γραφει 8,3λιτρα στην πολη....και σιγα την κινηση στην πολη.
Εγω γραφω χαλαρα 8,5 και βιαστικα κοντα στα 10 ή και 10αρι σκετο.
Εκτιθεται και το βιντεο ρε παιδια;;;;
Εχετε τρςλαθει με το diesel μου φαινεται....δεν ειναι ακριβως εται οπως τα λετε.
Υ.γ καλη χρονια
-
Να πω την αλήθεια, μια ανακούφιση όταν διαβάζω τις καταναλώσεις του LAP, την λαμβάνω ευχάριστα.
Περιμένω το Tucson βενζίνα με τα πολλά αλόγατα και με πιάνει κρύο και θέρμη για την κατανάλωση που θα φτάνει η σύζυγος πηγαινε έλα στη δουλειά. Ευτυχώς ειναι 10 χλμ όλα μαζί.
Ετσι, όταν διαβάζω για τα λίτρα του LAP, θα έχω κάτι να βάζω στο απέναντι ζύγι.
Καλή χρονιά νεαροί.
-
Γύρε, εσύ ξέρεις τι βλέπεις (ή τι πιστεύεις ότι βλέπεις) στο καντράν, αλλά κι εμείς που έχουμε οδηγήσει κάποιες δεκάδες διαφορετικά diesel ξέρουμε ότι 10lt/100 μέση κατανάλωση (όχι για μια αστική διαδρομή ενός ή δύο χιλιομέτρων) εντός πόλης ΔΕΝ έχουμε δει ποτέ! Και κάποια ήταν σημαντικά μεγαλύτερα, παλιότερα και δυνατότερα από το Grandland σου...
Υ.Γ.: Σε κάθε βιντεάκι ή τεστ που βρίσκεις για να στηρίξει τα γραπτά σου, μπορεί κάποιος άλλος να αντιπαραθέσει αλλά δέκα που να τα καταρρίπτουν...
-
Σιγα την εκθεση...εγω ξερω τι βλεπω στο καντραν...
Μιλαμε για αυτοκινητα 1500 και 1600 κιλα (αδεια!!!) με χαλια αεροδυναμικη, με λαστιχαρες, κινηση ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΗ και με το καυσιμο να εχει μια αλφα καλυτερη αποδοση στο λιτρο απο τα βενζινης αλλα ενταξει οχι και νουμερα οπως ενα τρικυκινδρο fabia 1,2 tdi...ή το kia rio 1.1 diesel ενος φιλου
Μη τρελαθουμε κιολας.
Εγώ πάντως θα συμφωνήσω ότι τα οχήματα δεν μασάνε ... Θα έχουμε πολύ φαν το 20 20 ...
Καλό βράδυ παιδια....I have to goooo..
-
Τι να σου πω ρε Χαρη...δες το βιντεο...πως οδηγα ο τυπας....αποτομα και γρηφορα....ή στρωτά;;;;
Καο σιγα την κινηση δηλαδη που εχουν οι δρομοι τους... σε εμας το χαος επικρατει.
8,3 λιτρα γραφει και με νεοτερο κινητηρα απο τον 1,6.
Εχω την αιαθηση πως οδηγητε μεσα στην πολη μετα πιανετε μια ευθεια με 130 χλμ/ωρα για καποια ωριτσα την ριχνεται κατα περιπου 1,5 λιτρο την καταναλωση, και βγαζετε στο τελος αποτελεσμα για κινηση ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.
Χαχαχα Nutsis,,...
Υ.γ τι να σου πω ρε χαρη στην περιτπωση αυτη εχουμε δυο γεγονοτα. Εσυ δεν πιστευεις την καταναλωση πολης του grandland και εγω την βλεπω οποτε το οδηγω.
Και οι δυο μενουμε ευχαριστημενοι και τελειωνει το θεμα....
Και φωτο να βαλω, αφογ δεν σ αρεσουν τα τεστ ποη κανουν αλλοι, θα μου λες πως δεν ξερεις πως το οδηγησα πριν την βγαλω.
Οποτε μενει ο καθενας με τα δικα του.
-
Ρε παιδιά το βίντεο δείχνει ένα αμάξι 1500 κιλών να κινείται μέσα σε στενά και καθε 50μ σταματάτε στις διασταυρώσεις. Και έβγαλε 8.5 λτ κατανάλωση ενώ οι στροφές δεν ανέβηκαν όλη την ώρα πάνω από 1500. Υπάρχει δλδ άλλο όχημα που θα έβγαζε 6-6.5 πιστεύετε;
-
Προσωπικά κάνω τη χειρότερη δυνατή χρήση εντός πόλης με το Focus 1.5 TDCi. Υπάρχουν περίοδοι που κινούμαι αποκλειστικά εντός πόλης και η συνήθης μέρα μου έχει 5-6 διαδρομές του 1-2 Km, με χρονικά διαστήματα μεταξύ τους τέτοια που το χειμώνα ο κινητήρας είναι πάντα κρύος. Η οδήγηση μου είναι πάντα έξυπνα σβέλτη (δηλαδή π.χ. δεν χαζοπλακώνομαι όταν βλέπω το φανάρι να κοκκινίζει αλλά οδηγώ σαφώς πιο σβέλτα από το μέσο όρο). Η χειρότερη μέση κατανάλωση που έχω καταγράψει μετρημένη στο πρατήριο είναι στα 7-7,1 lt/100Km (με μέση ταχύτητα 20-22Km/h, ενδεικτική της κίνησης). Εντός πόλης ένα αντίστοιχο C-SUV (όπως είναι το Grandland) με 100 κιλά παραπάνω βάρος άντε να πάει στα 7,5.
-
Ποσα κιλα ειναι το focus....;;;;
Ξανα λεω 8,5 με χαλαρη βολτα αλλα οχι τελευταιος και με αυζητηση στο αυτοκινητο....10 οταν τρεχεις να προλαβεις δουλειες...δηλαδη γρηγορη μετακινηση., σφινες κτλ....γρηγορη οδηγηση πολης ...πως το λενε;;;
-
Ρε παιδιά το βίντεο δείχνει ένα αμάξι 1500 κιλών να κινείται μέσα σε στενά και καθε 50μ σταματάτε στις διασταυρώσεις. Και έβγαλε 8.5 λτ κατανάλωση ενώ οι στροφές δεν ανέβηκαν όλη την ώρα πάνω από 1500. Υπάρχει δλδ άλλο όχημα που θα έβγαζε 6-6.5 πιστεύετε;
Ελα ντε...και σιγα το μποτιλιαρισμα, χωριουδακι ειναι εκει...για να παει σε καθημερινη κινηση οπως της Αθηνας και της Σαλονικα....με το χαος το ιδιο.
-
Χωριουδάκι είναι γυρε αλλά κάθε 50 Μ σταματούσε σε διασταύρωση.
Εγώ με το scross που έχω μηδενίσει κατανάλωση από την παραμονή Χριστουγέννων και κινουμε λίγα χλμ αυτές της μέρες κρύος με βαριά κίνηση και σε θερμοκρασία από 3 ως 8 βαθμούς έχω 9.5 λτ! Είναι ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος μο που έχω γράψει στα 105000 που έχω κάνει. Και μιλάμε για ένα από τα οικονομικότερα κροσοβερ της αγοράς με 1270 κιλά κενό ( εντάξει με εμένα βέβαια πιάνει δυστυχώς τα 1390....)
-
Γιατι σε καθημερινο ελληνικο μποτιλιαρισμα δεν σταματαμε συνεχως;;;;....και αν προσεξεις ο τυπας στο βιντεο κανει απαλες,παρα πολυ απαλες επιταγχυνσεις....οδηγει δηλαδη απιστευτα στρωτα και χαλαρα...
Αντε εδω στην Ελλαδα με τα πορτοκαλι....και τους αλλους απο πισω που το παταν και αυτοι και αν δεν το πατησεις και εσυ....ξερεις
Και χιλια αλλα δυο...καθημερινα στην κινηση των ελληνικων πολεων.
@ Εδω, το sportage diesel που κανει τεστ σε περιοδικο με αυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη (δηλαδη ιδανικες αλλαγες για εναν diesel -συνεχωμενες αλλαγες) γραφει στην πολη 8,5 λιτρα....οπως μαντεψτε.....τρρρρρρρρ...το Grandland x!!!
@Tkin diesel εχεις;;;
-
Τώρα σοβαρά, πρωτοχρονιάτικα μαλώνετε για ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ;;; Πόσο έχει πέσει ρε γμτ το 4TF... Κάποτε μαλώναμε για 0-200 ή για γυρολόγια, αλλά όχι την Πρωτοχρονιά. Πρωτοχρονιά μαζευόμασταν όλοι μαζί και τα πίναμε σε ταβερνές με κοψίδια!!! Σε καμία περίπτωση όμως για καταναλώσεις... ντροπή!!!
-
Ενα δικιο το χεις.
Ε και το 0-200 και αυτο βλακεια...κι φτιαγμενα παπια των 250 κυβικων ....σαν τρελα πανε μεχρι τα 200.
Για εμενα προσωπικα να πλακωθουμε για αισθηαη και αναρτησεις, δεσιματα σασι, ακαμψιες.....τετοια με τραβουν, εξου και γαλλοφιλος.
Αντε και νεες τεχνολογιες, και μελετες σε αυτες.
Καλη χρονιαααααα
Με υγεια και χαρα. Να δινετε και να παιρνετε απειρη αγαπη....να χαιρεστε τη ζωη και τις οικογενειες σας.
.
.
.
.
Παμε τωρα παλι στις καναλωσεις....
-
Καλησπέρα.
Αντιλαμβάνομαι ότι τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν:
-
είτε κάποιοι λένε ψέματα (δεν το θεωρώ πιθανόν, αφού δεν είναι διαφημιστές)
-
είτε κάποια αυτοκίνητα έχουν 'αισιόδοξους' μετρητές κατανάλωσης
-
είτε όντως ορισμένοι κινητήρες κάνουν καλή διαχείριση καυσίμου (πχ σε συνδυασμό και με το στάνταρ start/stop)
Επειδή δεν υπάρχει ταυτόχρονη μέτρηση της μέσης ω.τ. (στο Tucson τουλάχιστον), για να καταλαβάινουμε τι εννοεί καθένας με το 'μεικτή/αστική' κίνηση, μόνο αν μετρηθούν τα χιλιόμετρα που θα βγουν από ένα γέμισμα, κοιτάζοντας τη βελόνα του ρεζερβουάρ, ίσως βγει ένα αρκετά ασφαλές νούμερο.
Εγώ πάντως, με 7,1 μεικτή οδήγηση (μισή πόλη-στενά, μισή ανοιχτό δρόμο και Εθνική) αισθάνομαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ως προς το κόστος χρήσης. Ερχόμενος από 9άρια βενζίνης με πιο μικρό αυτοκίνητο.
Χρησιμοποιώ Shell VPower diesel, για το ροντάρισμα τουλάχιστον, θα δούμε στο μέλλον.
-
Hyundai tucson facelift 2018