-
Παραβλεπω τα 'ψεματα' γιατι εχω και αλλο πιο χοντρο να αναφερω και εγω...εχει να κανει περι αντιληψης
Τι αυτοκινητο πολης ειχες πριν.;;;
Γενικα οταν λετε για κινηση πολης καλυτερα ειναι να αναφερουμε ακριβψς τι εννουμε...
Ο αλλος θεωρει πολη μια ελευθερη απο κινηση λεωφορο που πηγαινει με 70 και 80χλμ και αντε 5 - 6 φαναρια και μετα παλι ελευθερος δρομος....ο αλλος θεωρει πολη κινηση σε στενα, μποτιλιαρισμα κτλ.
Στην πρωτη περιπτωση πολλα ειναι τα 6,8-7 λιτρα, στην δευτερη λιγα...
-
Θεωρώ ότι 'πόλη' είναι όταν κάθε 1'-2' σταματάς σε στοπ και φανάρια, δεν υπερβαίνεις τα 50 χλμ παρά αραιά και που.
Δεν γίνεται να ανεβοκατεβαίνεις την άδεια Κηφισίας ή τη Συγγρού και να μιλάς για 'πόλη', όταν είσαι σταθερά στα 80-100.
-
Καλησπέρα.
Αντιλαμβάνομαι ότι τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν:
- είτε κάποιοι λένε ψέματα (δεν το θεωρώ πιθανόν, αφού δεν είναι διαφημιστές)
- είτε κάποια αυτοκίνητα έχουν 'αισιόδοξους' μετρητές κατανάλωσης
- είτε όντως ορισμένοι κινητήρες κάνουν καλή διαχείριση καυσίμου (πχ σε συνδυασμό και με το στάνταρ start/stop)
Επειδή δεν υπάρχει ταυτόχρονη μέτρηση της μέσης ω.τ. (στο Tucson τουλάχιστον), για να καταλαβάινουμε τι εννοεί καθένας με το 'μεικτή/αστική' κίνηση, μόνο αν μετρηθούν τα χιλιόμετρα που θα βγουν από ένα γέμισμα, κοιτάζοντας τη βελόνα του ρεζερβουάρ, ίσως βγει ένα αρκετά ασφαλές νούμερο.
Εγώ πάντως, με 7,1 μεικτή οδήγηση (μισή πόλη-στενά, μισή ανοιχτό δρόμο και Εθνική) αισθάνομαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ως προς το κόστος χρήσης. Ερχόμενος από 9άρια βενζίνης με πιο μικρό αυτοκίνητο.
Χρησιμοποιώ Shell VPower diesel, για το ροντάρισμα τουλάχιστον, θα δούμε στο μέλλον.
Και θα πεσεις λιγο ακομα οπως σου ειπα στο δευτερο γεμισμα .. και οταν ανεβουν λιγο οι θερμοκρασιες. Και εγω polo tsi ειχα και στις ιδιες διαδρομες ηταν απο 8.5 - 9 και δεν το συζηταμε αν ανοιγες air condition πηγαινουν στο 11 (ειδικα τα χιλιαρια) ...Η εθνικη δεν ξερω αν επηρέασε πολυ..εσυ το ξερεις που το εβλεπες διοτι αν το ζοριζεις προφανως ανεβαίνει.
Αλλα ουτως η άλλως δεν θα ξαναανακαλυψουμε τον τροχο... αυτα εχουν λυθεί απλα καποιοι τρώνε το κεφαλι τους...εχω και εγω γνωστούς που προφανως αλλα περιμεναν και αλλα βρηκαν και εχουν βαρεθει να βαζουν βενζίνη στα 'οικονομικα' SUV..αλλα αν ο αλλος δεν κατσει να το ψαξει..και το σημαντικότερο να ρωτήσει αλλους χρηστες..ειναι αξιος της μοιρας του.
Και για τις δικες μου διαδρομες εχω γραψει οτι οταν οι δρομοι ειναι άδειοι προφανως δεν μιλαμε για τυπικη πολη...αλλα οταν μπλοκάρεις 1 ωρα στην κινηση προφανως γενικευεις..
Συνοψιζοντας..Πετρέλαιο = 30% οικονομια τουλαχιστον...συμφωνα και με ολες τις πηγες
-
Στο βίντεο του Grandland, δεν ειδα κάποιο χωριό αλλά μια πόλη με δρόμους χαλί, 90% επίπεδη, με αραιή κυκλοφορία και οδήγηση επαγγελματική. Αποτέλεσμα 8,5 λίτρα.
Η σύζυγος μου που ειναι το αντίθετο της οικονομικής οδήγησης, την έβαλα επίτηδες να κάνει test drive στο Tucson βενζίνη.
Μέσα στην πηγμένη πόλη της Κέρκυρας για 10 χλμ έφτασε τα 10 λίτρα μ.ο. Και μιλάμε για χειροκίνητο που αν δεν ανεβαζε πάνω από 3000 στροφές δεν άλλαζε ταχύτητα. Κανονική κλιματκή δολοφόνος λέμε. Με micra 1,4 του 2003 πάει 12 λίτρα για πλάκα.
Τα 2 λίτρα διαφορά στην πόλη, για εμένα ειναι πταίσμα. Βέβαια έτσι κι αλλιώς δεν μπορω να πάρω diesel, αλλά άλλο αυτο.
-
Επειδή δεν υπάρχει ταυτόχρονη μέτρηση της μέσης ω.τ. (στο Tucson τουλάχιστον),
αληθεια?μηπως δεν έχεις βρει την επιλογή που την δείχνει ?
-
Απλα fantom αναφερεις υπερβολικες περιπτωσεις ως μεσο ορο.
Ισως ο ενθουσιασμος σου, για το οντως ωραιο αυτοκινητο σου ισως η περιοχη που μενεις και κινησε, ή οι ωρες που οδηγεις και οι δρομοι ειναι τελειως αδειοι....κατι δεν παει καλα με το 6 και κατι μεσα στην πολη για αυτοκινητα 1600 κιλων (αδεια) με τον σουπερ ουαου ντιζελ τον 130 αλογων.
Ή σερνεσαι, ή οδηγεις σε αδειους δρομους. Εσυ μαλιστα λες πως το πατας κιολας....απλα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Υ.γ εχεις το mild hybrid ;;;; μηπως κανει τετοια δισφορα το mild hybrid;;;; εκει οντως να το δεχτω καπως.
-
Στο βίντεο του Grandland, δεν ειδα κάποιο χωριό αλλά μια πόλη με δρόμους χαλί, 90% επίπεδη, με αραιή κυκλοφορία και οδήγηση επαγγελματική. Αποτέλεσμα 8,5 λίτρα.
Η σύζυγος μου που ειναι το αντίθετο της οικονομικής οδήγησης, την έβαλα επίτηδες να κάνει test drive στο Tucson βενζίνη.
Μέσα στην πηγμένη πόλη της Κέρκυρας για 10 χλμ έφτασε τα 10 λίτρα μ.ο. Και μιλάμε για χειροκίνητο που αν δεν ανεβαζε πάνω από 3000 στροφές δεν άλλαζε ταχύτητα. Κανονική κλιματκή δολοφόνος λέμε. Με micra 1,4 του 2003 πάει 12 λίτρα για πλάκα.
Τα 2 λίτρα διαφορά στην πόλη, για εμένα ειναι πταίσμα. Βέβαια έτσι κι αλλιώς δεν μπορω να πάρω diesel, αλλά άλλο αυτο.
Θεωρω πως αν το μαθετε...δηλαδη οτι φουσκωνει το τουρμπο αρα δεν χρειαζεται περισσοτερες στροφες...ισως πεσει λιγο ακομα.
-
[quote=Nutsis]
Τα 2 λίτρα διαφορά στην πόλη, για εμένα ειναι πταίσμα. Βέβαια έτσι κι αλλιώς δεν μπορω να πάρω diesel, αλλά άλλο
Σημαντική λοιπον ειναι η προσωπική σου εμπειρία..τωρα για την ερευνα οπως είπαμε ειναι ευκολη αμα δεν εχεις 4-5 φιλαρακια, με το ίντερνετ για να δεις και τι καίει το πετρελαιο... και τι οικονιμιες κανεις...
Το απλο diesel εχω ρε ΛΑπ...δεν νομιζω οτι βγαζω ενθουσιασμό πάντως και για τα δικα μου νουμερα να συνοψισω πτι στο ψοφιο κατεβασμα χωρις κινηση ειμαστε στο 5 περιπου και στο ελα που φρακαρει ειναι 6.5 με 7 .... εννοείται χωρις σφηνες ..αμα σφηναρει ανεβαινει..αλλα 10 εχει παει 4-5 φορες απο τον Αυγουστο λογο ζορισματος..κινηση στην πολη αναμενεις 7 κανονικα που ειναι φινα καταναλωση για suv
-
Οκ fantom....μια τελευταια ερωτηση το 6.5- 7 που λες οταν γυριζεις και φρακαρει, ειναι με το πρωινο το 5αρι υπολογισμενο στο συνολο της καταναλωσης;;;;
-
Και να επαναλάβουμε ομως οτι μιλαμε για κινητήρες του 2019.. μου κανει εντυπωση που στις δοκιμες των διαφόρων...ο τελευταιως diesel κινητήρας εμφανιζεται να εχει επιδοσεις χειροτερες απο τις προηγουμενης γενιας..κατι που προφανως δεν επιβεβαιώνεται απο τα σπεκς της εταιριας...φανταζομαι οτι οι δοκιμες ειναι συγκεκριμένες για ολα τα αυτοκινητα...αλλα η καλυτερη πληροφόρηση για τις πραγματικες τιμες ειναι προφανως απο τους χρηστες..Δεν παιζει εταιρια που θα φορέσει 1000000 κινητηρες στα αυτοκινητα αυτης της γενιας να αντικαταστησει με χειροτερο... Οι διαφορες βγαινουν οταν δοκιμαζεις για αρκετο χρονο και σε ολο το φασμα των επιδοσεων το μηχανημα.
Και η εντυπωση μου μετα απο 4 μηνες ειναι πολυ θετικη...
-
Οκ fantom....μια τελευταια ερωτηση το 6.5- 7 που λες οταν γυριζεις και φρακαρει, ειναι με το πρωινο το 5αρι υπολογισμενο στο συνολο της καταναλωσης;;;;
Οχι..ξεκινάμε απο το 0
-
Παραβλεπω τα 'ψεματα' γιατι εχω και αλλο πιο χοντρο να αναφερω και εγω...εχει να κανει περι αντιληψης
Τι αυτοκινητο πολης ειχες πριν.;;;
Γενικα οταν λετε για κινηση πολης καλυτερα ειναι να αναφερουμε ακριβψς τι εννουμε...
Ο αλλος θεωρει πολη μια ελευθερη απο κινηση λεωφορο που πηγαινει με 70 και 80χλμ και αντε 5 - 6 φαναρια και μετα παλι ελευθερος δρομος....ο αλλος θεωρει πολη κινηση σε στενα, μποτιλιαρισμα κτλ.
Στην πρωτη περιπτωση πολλα ειναι τα 6,8-7 λιτρα, στην δευτερη λιγα...
Είχα (έχω ακόμα) μικρομεσαίο 1400άρι, ατμοσφαιρικό, 1200+ κιλά αμάξωμα. Απλή 95άρα βενζίνη.
9αράκι με ίδιες συνθήκες με το 7άρι τούτου εδώ, 1600 κιλά πράμα.
Απλά, θέλω, αν θυμηθώ, να τσεκάρω αν ανταποκρίνεται ο μετρητής στην πραγματικότητα.
Edit:
Σήμερα, το Tucson έγραψε 8,2 λίτρα σε αστική διαδρομή 11 χλμ που έγινε σε 45', δηλαδή 15 χλμ/ώρα μέση ταχύτητα.
-
Δηλαδη, φαναρια, μποτιλιαρισμα, στενα, πολλα σταματα ξεκινα;;;
Για να σε δω οποτε εχεις κενο χωρο να το πατας για να προλαβεις....θα δεις και κοντα 10αρια.
Τι νομιζεις;; οτι λεω ψεματα;;;
-
Αν κοιτάξεις λίγο πίσω, προσωπικά δεν αμφισβήτησα οποιονδήποτε. Ούτε εσένα, ούτε τους άλλους.
Για εμένα, το ότι σέρνω καρότσα 1600 κιλά με 1,20 πες τα 10 χλμ, είναι υπεραρκετό.
-
Εσεις με τους μεγαλους ελεφαντες των 1600 ++++ κιλων ειστε ιδιοι....σας μπερδευω...
Σε πειραζω....
-
Αν κοιτάξεις λίγο πίσω, προσωπικά δεν αμφισβήτησα οποιονδήποτε. Ούτε εσένα, ούτε τους άλλους.
Για εμένα, το ότι σέρνω καρότσα 1600 κιλά με 1,20 πες τα 10 χλμ, είναι υπεραρκετό.
Το καλό με αυτά τα αυτοκίνητα είναι οτι αλλαζεις το στύλ οδηγησης...και δεν οδηγας νευρικά πλεον αφού η προβολή ισχύως εχει να κάνει με το μέγεθος και την δύναμη που βγάζει ο κινητήρας.. Οπότε με δεδομένο ότι το start stop δεν σου λειτουργεί ακόμα λογική είναι η κατανάλωση...
(καλό είναι να μην γράφεις βλακείες για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις λαπ)
-
προβολη ισχυος;;;;
Μεγεθος;;;;;
Τι κομπλεξ βγαζετε στην οδηγηση ρε σεις;;;
Κατα γενικη ομολογια η οδηγηση τετοιων οχηματων ειναι πολυ βαρετη ακριβως επειδη ουτε στριβουν, ουτε επιταγχυνουν, ουτε μπορουν να κανουν ευκολα ελιγμους..
Πες ειναι ψηλα οχηματα με 4χ4...οκ σεβαστο, οντως..... αλλα ποσα ειναι 4χ4;;;;;
Για αυτο μ αρεσουν τα suzuki και προσφατως τα ssangyong (συμφωνα με αυτα που διαβαζω) που με λιγα χρηματα παιρνεις αληθινα crossovers που ειναι μετρια εντος δρομου αλλα πηγαινουν καπου που τα απλα αυτοκινητα απλα δεν το μπορουν.
Το μονο θετικο που εντοπιζω ειναι η θεαση του δρομου απο ψηλα που βοηθα να βλεπεις καλυτερα και το οτι ως υψηλο οχημα προσφερει καλυτερη πρπστασια εναντι των χαμηλοτερων σε παθητικη ααφαλεια.
Κυριολεκτηκα συαικολευκμαι να βρω κατι αλλο ουσιαστικο...αν βρειτε πειρε μου.
Το start stop να του σωσει κανα 0,1 λιτρο στην μεση καταναλωση και αν...
-
Κυριολεκτηκα δυσκολεύομαι να βρω κατι αλλο ουσιαστικο...αν βρειτε πειτε μου.
- Μεγαλύτεροι χώροι στο ίδιο μέγεθος
- Ευκολία τοποθέτησης παιδιών στο παιδικό κάθισμα (τρομερά σημαντικό να μην ρειάζεται να σκύβεις, ειδικά εαν το κάνεις 3-4 φορές την ημέρα).
- Ευκολότερη αποδοχή (και της τιμής) από το έτερον ήμισυ.
- Ευκολότερη μεταπώληση
- Καλύτερη άνεση (συνήθως)
- Ευκολία κίνησης εκτός δρόμου, σε κακούς δρόμους κλπ.
-
-
Φανη το 3 ειναι το δυνατοτερο επιχειρημα....
Ολα τα αλλα....και εγω και εσυ και ολοι μας μεγαλωσαμε σε μικροτερα οχηματα...,μια χαρα ειναι....
Δηλαδη ενα octavia, scala ή ενα πιο στεναχωρο golf δεν κανουν;;;; ποσα προικια εχουν πια τα μωρα στην σημερινη εποχη;;;;
(Ειδες το γκρουπ...παντου)
Δειτε απο το 10ο λεπτο....τι αλλο πια θελει μια οικογενεια αν οχι ενα...π.χ scala
Hyundai tucson facelift 2018