-
Ο χρήστης Kostas_ms έγραψε:
Καινουριο Hyundai Tuscon η Kia Sportage που ειναι καπως πιο προσγειωμενα στα ελληνικα δεδομενα, πως σου φαινονται;Το tuscon ειναι μικρό, το sportage το καλοβλεπω, ειδικα με τα 7χρονια εγγύηση. Κ η πετρελαιοκίνηση του δυνατή, δεν εχω ομως καμια εμπειρια με την ποιότητα κύλισης αυτοκινητων με τετοια ύψη, οπως με το xtrail που προαναφερθηκε
Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Έαν στην εγνατία κινήσε στα όρια 130-150 τότε Honda CRV 9AT
έαν τα ξεπερνάς τότε scout Octavia DSG 184HP
-
Τελικά ενώ υποσυνείδητα είχα αποκλεισει το Octavia scout ξαναπαίζει δυνατά απ ότι φαίνεται...
-
Αν σκεφτεσαι ακομη τα Subaru
https://www.autoblog.gr/2018/07/05/ebdo ... hn-subaru/ -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Αν σκεφτεσαι ακομη τα Subaru
https://www.autoblog.gr/2018/07/05/ebdo ... hn-subaru/Ας οψωνται τα χλμ Θεσσαλονίκης-Αθήνας ...
-
-
-
το πετρέλαιο μονόδρομος θεωρώ, και λόγω των αυξημένων χλμ που κάνεις αλλά και λόγω της ροπής του κινητήρα που τη χρειάζεσαι για το φουσκωτό (κι όχι μόνο). Εγώ με 30.000 το χρόνο έχω βρει την οικονομία που είναι απαραίτητη στην καθημερινότητα, καθώς και τα μειωμένα τέλη (154 ευρώ το δίλιτρο τετρακίνητο χ1).
-
ΔΕΝ προτείνω suv, εάν κάνεις τόσα πολλά χλμ σε εθνική θα σε κουράσει λόγω αεροδυναμικών θορύβων και κλίσεων (και σκέψου ότι το χ1 στρίβει λίγο καλύτερα και με μικρότερες κλίσεις από το μέσο όρο της κατηγορίας του). Σε συμβίωση με v40 D2 cross-country για λίγες μέρες και 500 χλμ η οδήγηση ήταν πιο ξεκούραστη και χαλαρή στην εθνική.
-
Octavia scout το κοίταζα κι εγώ (και μου άρεσε πολύ), αλλά η μικρότερη απόσταση από το έδαφος ήταν μειονέκτημα για μένα (πολλά χιόνια το χειμώνα). Το προτείνω ανεπιφύλακτα, η απλή οκτάβια που έχουμε στην οικογένεια πάει μια χαρά εδώ και 12 χρόνια.
Νομίζω η κατηγορία που θα ανταποκρίνεται ιδανικά στις ανάγκες σου είναι τα υπερυψωμένα station, όπως ανέφεραν κι άλλοι - μένει να βρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.
-
-
Σ ευχαριστώ πολύ, συμφωνώ σε ολα!!
Εχει σημαντική διαφορά απόστασης απο έδαφος η octavia scout απο το χ1?>Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:-
το πετρέλαιο μονόδρομος θεωρώ, και λόγω των αυξημένων χλμ που κάνεις αλλά και λόγω της ροπής του κινητήρα που τη χρειάζεσαι για το φουσκωτό (κι όχι μόνο). Εγώ με 30.000 το χρόνο έχω βρει την οικονομία που είναι απαραίτητη στην καθημερινότητα, καθώς και τα μειωμένα τέλη (154 ευρώ το δίλιτρο τετρακίνητο χ1).
-
ΔΕΝ προτείνω suv, εάν κάνεις τόσα πολλά χλμ σε εθνική θα σε κουράσει λόγω αεροδυναμικών θορύβων και κλίσεων (και σκέψου ότι το χ1 στρίβει λίγο καλύτερα και με μικρότερες κλίσεις από το μέσο όρο της κατηγορίας του). Σε συμβίωση με v40 D2 cross-country για λίγες μέρες και 500 χλμ η οδήγηση ήταν πιο ξεκούραστη και χαλαρή στην εθνική.
-
Octavia scout το κοίταζα κι εγώ (και μου άρεσε πολύ), αλλά η μικρότερη απόσταση από το έδαφος ήταν μειονέκτημα για μένα (πολλά χιόνια το χειμώνα). Το προτείνω ανεπιφύλακτα, η απλή οκτάβια που έχουμε στην οικογένεια πάει μια χαρά εδώ και 12 χρόνια.
Νομίζω η κατηγορία που θα ανταποκρίνεται ιδανικά στις ανάγκες σου είναι τα υπερυψωμένα station, όπως ανέφεραν κι άλλοι - μένει να βρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.
-
-
Στα 37.500€ παίζει το KODIAQ STYLE 2.0 TDI 190HP DSG 4x4 που κάνει τικ όλα τα κουτάκια.
Πιο φρέσκο από Octavia και με μηδαμινές διαφορές στο οδηγικό κομμάτι. Στα μάτια μου σίγουρα και πιο όμορφο και με καλύτερο εξοπλισμό (στάνταρ LED φώτα & αισθητήρες μπρος-πίσω) ενώ με 700€ βάζεις και τον αναδιπλούμενο κοτσαδόρο που σου χρειάζεται. Με άλλα 770€ βάζεις και την ηλεκτρονική ανάρτηση που έχει ρύθμιση off road και στο comfort θα είναι καλύτερο και στην εθνική απ' ότι το Scout.
-
To scout εχει ground clearance 17 cm . Πολυ καλο νούμερο και δεν είναι σοβαρο μειονεκτηματα.
Υστερει αρκετά σε πρακτικοτητα απέναντι των crv , Kondiaq καθως οι χωροι και οι δυνατοτητες διαμορφωσης αυτών είναι σε αλλο επιπεδο.
ΟΜΩΣ εαν τα περισσοτερα χλμ ειναι στην Εγνατια και σου αρεσει η εξερευνηση ταχυτητων πανω απο 140 , το scout είναι μονοδρομος.
-
Πηγα είδα το kodiaq scout. Παρα πολυ ομορφο, αλλα οι 19αρες εκτός ελληνικής πραγματικότητας. Το style οντως 37.000 βγαίνει κ αυτο με την ηλεκτρονική ανάρτηση πολυ πολυ ενδιαφέρον. Ταχύτητες πανω απο 160 που αρκετά συχνά φτάνω απομακρύνουν μαλλον απο τοσο ψηλα αυτοκίνητα...
-
Άσε τη θεωρία και δες στην πράξη. Οι διαφορές είναι απειροελάχιστες εφόσον μιλάμε για ένα Octavia Scout και το Kodiaq. Να ήταν η σύγκριση μεταξύ μιας Giulia και του Kodiaq να το συζητάγαμε.
Οι 19αρες δεν είναι καθόλου εκτός πραγματικότητας ειδικά εφόσον πολλά από τα χλμ γίνονται σε αυτοκινητόδρομο. Με την ηλεκτρονική ανάρτηση δε η άνεση είναι μια χαρά, αν κρίνω από Tiguan με 19αρες και DCC.
-
Και εγώ θεωρώ πως δεν θα έχει μεγάλες διαφορές το kodiaq με το Scout .
Ειδικά με την σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση και τις 19αρες ίσως να είναι και καλύτερο το Kodiak.Επίσης γιατί δεν μπορούν τα SUV να κινηθούν σβέλτα με 160-180 στην εθνική;
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γιατί κάποιοι έχουν μείνει στα Vitara των 90s και δε τους βοηθάει και η αντίληψή τους στο να κατανοήσουν την εξέλιξη...
-
-
Octavia scout και kodiaq είναι καμιά 20αριά πόντους μακρύτερα από το χ1 που εχει μήκος 4,5 μέτρα (πρόβλημα στη δικιά μου περίπτωση). Αν θυμάμαι καλα, η απόσταση του χ1 είναι 18 ή 19 εκατοστά.
-
Η ηλεκτρονική ανάρτηση είναι σίγουρα πλεονέκτημα, κι όχι μόνο για την άνεση.
-
Οι 19αρες ζάντες τι λάστιχα θέλουν? Σχεδόν κάθε χρόνο θα θέλεις αντικατάσταση με 40-45.000 χλμ. Ενδεικτικά, 18αρια run-flat πάνε στα 800-900 € η τετράδα.
-
Το συνολικά αυξημένο ύψος των suv επηρεάζει αρνητικά και την κατανάλωση, όχι μόνο την αεροδυναμική.
-
Μια χαρά πάνε τα σύγχρονα suv παντού, βλέπε κάτι θηρία q7-x5/6-range rover κλπ το ζήτημα είναι πιο εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σου.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
Επιμένω ότι υπάρχουν αρκετές διαφορές υπέρ ενός χαμηλότερου οχήματος!
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Ειδικά με την σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση και τις 19αρες ίσως να είναι και καλύτερο το Kodiak.Επίσης γιατί δεν μπορούν τα SUV να κινηθούν σβέλτα με 160-180 στην εθνική;
Συγκριτικά είναι πάντα όλα
Βεβαιώς και πηγαίνουν τα kondiaq, crv 180 και 200 ακόμη,το θέμα είναι πόσο καίνε στα επίπεδα αυτά και τι επίπεδο θορύβου έχουν. Επιπλέον στις μεγάλες ταχύτητες φαινονται και οι διαφορές στο κέντρο βάρους .
Σαφώς άλλη η εμπειρία στο scout αλλη στο kondiaq. (για να μην παρεξηγούμε εως τα 130 οι διαφορές ειναι σχεδόν αμελητέες)
Φυσική είναι. Ακόμη και το τελείως ασφάλτινο crv (με 17 εκατοστά απόσταση) έχει χειρότερη κατανομή βαρους από το scout παρότι έχουν παρόμοιο ground clearance. Σε αεροδυναμική πάλι μεγάλες διαφορές παρότι έχουν εξελιγθεί πολύ το suv.
Φίλος πορωμένος hondakias πούλησε το civic (3τίας και πήρε το αυτόματο CRV). To πρώτο διάστημα του είχε κακοφανεί ο θόρυβος στις ταχύτητες αυτοφόρου .
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Οι 19αρες δεν είναι καθόλου εκτός πραγματικότητας ειδικά εφόσον πολλά από τα χλμ γίνονται σε αυτοκινητόδρομο. Με την ηλεκτρονική ανάρτηση δε η άνεση είναι μια χαρά, αν κρίνω από Tiguan με 19αρες και DCC.
Είναι. Όσο μεγαλώνει το προφίλ ''μαλακώνει'' η κύλιση συν ότι δε διαβάζει απόλυτα το δρόμο, κάτι που δε σε ενδιαφέρει σε ένα SUV. Επιπλέον στις εκτός δρόμου διαδρομές η 19αρα είναι κακή επιλογή. Το μόνο θετικό μιας 19αρας σε SUV είναι το αισθητικό κομμάτι.
Δεν είπε κανένας ότι δε μπορούν να κινηθούν απλά έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση απ ότι τα sedan. Βέβαια αυτό είναι σχετικό, κανένας δε λέει με βεβαιότητα πόσο μεγαλύτερη είναι αυτή η κατανάλωση. Επίσης έχει παραπάνω αεροδυναμικούς θορύβους αλλά και αυτό είναι σχετικό, μπορεί να μην ενοχλεί τον οδηγό.
Πάντως τα 37-38000€ κάνουν απίστευτο vfm το kodiaq. Προσωπικά θα έκανα παραχωρήσεις στα όποια αρνητικά του μιας και συνολικά είναι φοβερό αυτοκίνητο. -
Εγώ θα πήγαινα στο Kodiaq με 4κίνηση diesel με τα 190 άλογα και ηλεκτρονική ανάρτηση.Τα έχω όλα αυτά σε Tiguan το οποίο όμως δεν σε καλύπτει σε χώρους.Ταξιδεύει απίθανα και πολλές φορές χωρίς να το καταλάβω ξεπερνάω τα 200χλμ.
Η μεση κατανάλωση μεγάλης διάρκειας είναι στα 7,5/100 χωρίς να το βάζω ποτέ στο Eco.Συνήθως το έχω στο Sport.
Φοράω 17άρες ζάντες και δεν θα σκεφτόμουν ούτε 18άρες.Και εκτός δρόμου είναι καλύτερο απ΄ότι περίμενα. -
Υποψην οτι ερχεται κι αυτο
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kos ... -kodiaq-rshttps://www.drive.gr/news/epibebaiose-n ... -240-aloga
edit: ενα τεστ απο το 190αρι
https://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes ... dsg-190-ps
40000χλμ/έτος, 4κίνηση κ χώροι!!!