-
Καλησπερα σε ολους. Εχω δυο αυτοκινητα. Ενα Audi A3 του 2008 κι ενα BMW X1 του 2015 τελος. Σκεφτομαι να τα αλλαξω και τα δυο! Το Audi λογω παλαιοτητας και το X1 λογω του οτι δεν ειναι αυτο που ηθελα τελικα... Καιει πιο πολυ απο οτι νομιζα, εχει πιο υψηλα τελη απο οτι νομιζα και ειναι πολυ πιο στεναχωρο με μικρο πορτ μπαγκαζ απο οτι φαινεται...
Ειμαστε 4 μελης οικογενεια και κανουμε περιπου 20000 χιλιομετρα το χρονο με το Χ1 και 12000 με το Α3.
Σκεφτομαι το καινουργιο Α3 ( αλλα σε λιγους μηνες νομιζω βγαινει και παλι καινουργιο...) το Q2 αλλα βρηκα στενους τοςυ χωροςυ λιγο και τσιμπημενη τη τιμη. Σκεφτομουνα οτι αν παρω ενα οικονομικο 4πορτο Audi θα κανουμε τα 20000 με αυτο και τα 12000 με το αλλο το πιο ακριβο μονο σε εκδρομες κτλ κτλ.
Επισης το Volvo XC 40 ή το Jeep Compass ως αντικαταστατες του Χ1.
Να σημειωσω οτι η συζυγος θελει οπωσδηποτε αυτοματο κιβωτιο και ( ισως ) τετρακινηση. ΕΠισης θελει κατι πιο τζιποειδες απο το Χ1.
Επισης δεν ξερω τι κινητηρα θα πρεπει να παρω... Diesel ή βενζινη το προαιωνιο ερωτημα!
Περιμενω με πολυ ενδιαφερον καθε αποψη γιατι εχω πελαγωσει! -
Καλησπερα σε ολους. Εχω δυο αυτοκινητα. Ενα Audi A3 του 2008 κι ενα BMW X1 του 2015 τελος. Σκεφτομαι να τα αλλαξω και τα δυο! Το Audi λογω παλαιοτητας και το X1 λογω του οτι δεν ειναι αυτο που ηθελα τελικα... Καιει πιο πολυ απο οτι νομιζα, εχει πιο υψηλα τελη απο οτι νομιζα και ειναι πολυ πιο στεναχωρο με μικρο πορτ μπαγκαζ απο οτι φαινεται...
Ειμαστε 4 μελης οικογενεια και κανουμε περιπου 20000 χιλιομετρα το χρονο με το Χ1 και 12000 με το Α3.
Σκεφτομαι το καινουργιο Α3 ( αλλα σε λιγους μηνες νομιζω βγαινει και παλι καινουργιο...) το Q2 αλλα βρηκα στενους τοςυ χωροςυ λιγο και τσιμπημενη τη τιμη. Σκεφτομουνα οτι αν παρω ενα οικονομικο 4πορτο Audi θα κανουμε τα 20000 με αυτο και τα 12000 με το αλλο το πιο ακριβο μονο σε εκδρομες κτλ κτλ.
Να σημειωσω οτι η συζυγος θελει οπωσδηποτε αυτοματο κιβωτιο και ( ισως ) τετρακινηση. ΕΠισης θελει κατι πιο τζιποειδες απο το Χ1.
Επισης δεν ξερω τι κινητηρα θα πρεπει να παρω... Diesel ή βενζινη το προαιωνιο ερωτημα!
Πως γίνεται ένα αυτοκίνητο να έχει πιο υψηλά τέλη από όσα νόμιζες;;; οι πίνακες υπολογισμού τελών γιατί υπάρχουν;;
Something doesn't add up here...
-
Ομολογώ ότι μπερδεύτηκα με το ερώτημά σου.
- Και τα 2 αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι αυτόματα?
- Η σύζυγος πόσα χιλιόμετρα θα κάνει με το αυτόματο SUV (εκτός εκδρομών)?
- Εσύ πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις με το δικό σου (εκτός εκδρομών)?
- Χρειάζεσαι 2 μεγάλα αυτοκίνητα ή εξυπηρετήσει με ένα μικρό και ένα μεγάλο?
- Έχεις περιορισμό χρημάτων ή προτείνουμε άνετα?
- Εάν πάρεις diesel, κάτι το οποίο έχει νόημα μόνο για το αυτοκίνητο που θα κάνει 20.000χλμ/έτος, θα είναι το SUV ή το άλλο?
-
Fanis75 ευχαριστω για τα ερωτήματα
- Ναι ιδανικά και τα δυο αυτόματα αλλα σιγουρα το τζιποειδές.
2.Με το αυτόματο SUV υπολογίζω 12-15000 - Με το μικρότερο και οικονομικότερο απο καύσιμο 15-18000
- Ενα μικρό τετράθυρο για καθημερινό ( παιδια σχολείο δουλεια κτλ) κι ενα λιγο μεγαλύτερο για εκδρομές κ μετακινήσεις καθημερινές ( ζούμε 25 χιλιόμετρα εξω απο τη Θεσσαλονικη)
- Προτείνετε άνετα
- 20000 χιλιόμετρα θα κάνει το πιο οικονομικό απο τα δυο, άρα το μικρότερο λογικά με την προϋπόθεση οτι θα μας χωράει όλους για να πηγαίνουμε 12 χιλιόμετρα τα παιδια σχολείο....
Ουφφφφφ αυτά!
- Ναι ιδανικά και τα δυο αυτόματα αλλα σιγουρα το τζιποειδές.
-
Με αυτά τα δεδομένα, έχεις κυριολεκτικά πάρα πολλές επιλογές...τόσες που χάνεσαι!!
Θα προσπαθήσω να τα γράψω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ (γιατί είναι πολύπλοκο το ερώτημά σου), αφού πρώτα απαντήσω με μια πολύ εύκολη απάντηση:
Πάρε όποια 2 αυτοκίνητα αρέσουν σε εσένα και την γυναίκα σου!
Για SUV μπορείς να κοιτάξεις το Compass όπως είπε το οποίο είναι πολύ ικανό εκτός δρόμου και μπορείς να το πάρεις αυτόματο και 4κίνητο βενζίνη και γενικά είναι πολύ καλό σαν αυτοκίνητο. Επίσης παίζει το XC40, η νέα Χ1, το 3008, το Tiguan, CRV, Kodiaq, Eclipse....ακόμα και το Kuga θα μπορούσες να κοιτάξεις. Όλα αυτόματα, σε βενζίνη με τα χιλιόμετρα που κάνεις. Εάν μπορείς να φτάσεις πιο ψηλά, παίζει δυνατά και το Evoque και οι 2 Jaguara (E-pace & F-pace) για κάτι διαφορετικό.
Για πιο μικρό, επίσης πολλές επιλογές, όπως το CHR σε υβριδικό, αλλιώς σε diesel έχεις A3, BMW σειρά 1, 308, Megane, Giuleta, A class, C4 cactus (για κάτι διαφορετικό), Civic, Golf, V40 κλπ.
Τώρα, εάν συνδυάσεις να είναι και τα 2 από τον ίδιο Όμιλο, πιθανόν να μπορείς να πετύχεις και καλύτερη τιμή.
-
Ευχαριστω και πάλι Fanis75. Ας τα πάρουμε ενα ενα...
-
Compass 1.4 βενζίνη 170 άλογα αυτόματο 9ταχυτο και AWD ή Volvo xc 40 2.0 πετρέλαιο 140 άλογα (νομιζω) 8ταχυτο αυτόματο κ AWD και 4 χιλιάρικα επιπλέον;
-
Α3 ( έτοιμο να αλλάξει σε ενα χρόνο ) ή Q2 ( πιο φρέσκο σχεδιαστικά αλλα λιγο πιο στριμοκωλο)
-
-
Ο χρήστης λιγοασχετος έγραψε:
-
Compass 1.4 βενζίνη 170 άλογα αυτόματο 9ταχυτο και AWD ή Volvo xc 40 2.0 πετρέλαιο 140 άλογα (νομιζω) 8ταχυτο αυτόματο κ AWD και 4 χιλιάρικα επιπλέον;
-
Α3 ( έτοιμο να αλλάξει σε ενα χρόνο ) ή Q2 ( πιο φρέσκο σχεδιαστικά αλλα λιγο πιο στριμοκωλο)
Αυτά είναι προσωπικά γούστα, γιατί και τα 4 αυτοκίνητα είναι καλά.
Η δικιά μου προσωπική επιλογή είναι:
-
Jeep, για τους εξής λόγους:
α) μου αρέσει περισσότερο από το Volvo σε εμφάνιση (το Compass το βρίσκω πάρα πολύ όμορφο, το Volvo όχι)
β) προτιμώ βενζίνη
γ) δεν θα έμπλεκα στο Ελληνικό κράτος με 2λιτρο, εάν μπορούσα να το αποφύγω (εκτός εάν είναι leasing)
δ) είναι σαφώς πολύ πιο ικανό εκτός δρόμου -
Q2, γιατί:
α) μου αρέσει περισσότερο από το Α3
β) είναι πιο καινούργιο αυτοκίνητο με ό,τι συνεπάγεται αυτό τεχνολογικά, τεχνικά και σε ασφάλεια
γ) είναι πιο φρέσκο σχέδιο
-
-
Aν παντως πιστευεις οτι παιρνοντας το Compass θα καις λιγοτερο απο το X1,θα απογοητευτεις...
-
Παιδια οταν απαντάμε πως κάνουμε το quote αυτο δηλαδη που φαινεται στον ποιον απαντάμε;
-
Accent wizard η Χ1 μου καίει 10,7 με eco boost συνέχεια on. Λες το Compass να καίει περισσότερο;
-
Ο χρήστης λιγοασχετος έγραψε:
Accent wizard η Χ1 μου καίει 10,7 με eco boost συνέχεια on. Λες το Compass να καίει περισσότερο;Εκει θα εισαι,στα τεστ του Compass για 11 λιτρα λενε οι δημοσιογραφοι,σε Renegade με το ιδιο μοτερ παντως,ειχα δει σε συγκριτικο τεστ,οτι ειχε πανω απο 15 λιτρα εντος πολης...
Ψαχνω να βρω το συγκριτικο.... -
Δε σε νοιάζει η τιμή αγοράς αλλά χαλιέσαι από την κατανάλωση και τα τέλη. Είσαι φτιαγμένος για το Nissan Leaf!
-
Το βρηκα...
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... _34786.asp -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δε σε νοιάζει η τιμή αγοράς αλλά χαλιέσαι από την κατανάλωση και τα τέλη. Είσαι φτιαγμένος για το Nissan Leaf!χαχαχα σωστό! Μη σου πω και i3!
Ρε συ λίγοάσχετε,
κάτι δε μας λες σωστά. Η Χ1 που σε χάλασε ακριβώς; Θα αλλάξεις αμάξι 2,5 χρονών για να αναβαθμιστείς σε τι; Αυτό απάντα και μετά θα είναι πιο εύκολο να προτείνουμε πράγματα.
-
Για μέσα στην πόλη
yaris hybrid ή Chr hubrid (για πιο στυλατη μετακίνηση)
και για εξοχή
CRV 4χ4 manual ή auto ( 31.000, 37600)
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Για μέσα στην πόληyaris hybrid ή Chr hubrid (για πιο στυλατη μετακίνηση)
και για εξοχή
Ακριβώς αυτές τις επιλογές θα έβαζα και γω με το suv να μπορεί να είναι και το xc60.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα εγώ από τον φίλο είναι.
Τι ακριβώς ψάχνει από το suv; Οικονομία ή χώρους; -
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Για μέσα στην πόληyaris hybrid ή Chr hubrid (για πιο στυλατη μετακίνηση)
και για εξοχή
Τοσο πολυ εχει πέσει το crv; Μαλλον ξεστοκαρισμα μυρίζομαι. Παντως πράγματι ειναι σε τιμη ευκαιρίας! Ειναι τουλαχιςτον my17 ή εστω my16;
Λιγοασχετε δες κ το x trail.ντιζελ, τετρακίνηση κ άπλετους χώρους.
-
Στην ελληνικη αγορά υπαρχουν δυο σταδια απαξιωσης.
1)Κατα την αρχικη αγορά.
2)Στην τετραετια οπου πεφτουν βροχή τα αυτοκινητα απο την ληξη των leasing.
Οσο περισσοτερα χρονια το κρατησεις μετα την τετραετια τοσο μικραινει το μεσο ετησιο κοστος απαξιωσης. Συνεπως αυτοκινητο τετραετιας θα διαμορφωσει τιμη οπως την διαμορφωνει η προσφορά των leasing.
Σταυρολεξο για δυνατους λυτες