-
This post is deleted! -
Καλησπέρα σας!!
Πριν σας διηγηθώ την δική μου περίπτωση για την κατανάλωση λαδιού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους sphinxgr και 21-quadra για τις αναλυτικές απάντησης και επίσης αισθάνομαι ότι ξοδέψαν αρκετές ώρες για να μας εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει με την συγκεκριμένη μηχανή όταν αρκετοί θα έλεγαν ‘’έλα μωρέ τώρα αν θέλουν ας ψάξουν μονοί τους’’, μας εξήγησαν πράγματα που ούτε ‘’μάστορες’’ δεν το κάνουν ενώ θα τους δώσεις ένα σωρό χρήματα επίσης να ευχαριστήσω και τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ!!
Λοιπόν, είμαι κάτοχος ενός Toyota Yaris 2011, vvt-i Dual, 1.329 κυβικά, 99 αλόγα,
6 ταχύτητες, start/stop, βενζινοκίνητο. Στα τέλη του 2020 πήγα στην Αθηνά στην περιοχή Λυκόβρυση (μένω σε νησί των Δωδεκάνησων) και αγόρασα το συγκεκριμένο αμάξι. Είχε πάνω 108.000 χιλ.
Το βιβλίο με τα σέρβις του προηγουμένη κάτοχου (Ιταλικό) αναγραφεί ότι έκανε τις αλλαγές στα λάδια κάθε 15-20.000 χιλιόμετρα, θα αναφέρω 3 αλλαγές για να καταλάβετε.1η αλλαγή 11.287 – 2η αλλαγή 31.351 – 3η αλλαγή 45.020 αρά τα άλλαζε εντελώς λάθος και από τα όσα έχω διαβάσει στο φόρουμ μπορεί μετά το ότι καίει να οφείλετε σε αυτές τις λανθασμένες αλλαγές αλλιώς αν τις έκανε κάθε 5.000 χιλ. μπορεί να μην είχε παρουσιαστεί το πρόβλημα σε εμένα τόσο νωρίς. Η τελευταία αλλαγή έγινε στις 72.500 χιλ. Μετά στα 108.000 χιλ. που το πήρα εγώ η διαφορά είναι 35.500 χιλ. πραγματικά δεν θέλω να μάθω τι έγινε στο διάστημα αυτό στο αμάξι διότι δεν αναγράφεται τίποτα στο βιβλιαράκι.
Όταν το αγόρασα άλλαξε και καλά η μάντρα τα λαδιά στο αμάξι και όταν επέστρεψα στο νησί μου άναψε το check engine που μέχρι σήμερα είναι αναμμένο η απαντήσει τους ήταν ‘’εεε κακής ποιότητας καύσιμο’’. Η επόμενη αλλαγή έγινε στις 116.010 χιλ. από εμένα με λαδί 5w30 σε συνεργείο (δεν μου είπε τι έβαλε αλλά ούτε και εγώ ρώτησα).
Από εκεί και πέρα τα άλλαζα στις 5.000 χιλ. με λαδί από το συνεργείο με 50€ και εκεί κατάλαβα ότι δεν είναι και τόσο ποιοτικά τα λαδιά διότι το έκαιγε αμέσως.
Στις 128.860 χιλ. κάναμε έναν καθαρισμό με το καθαριστικό Liqui Moly Pro-Line Engine Flush 500ml μπας και ξεκολλήσουν τα ελατήρια αλλά δεν...έκανα 1.000 χιλ. με λάδια 10w40 για να καθαρίσει τα υπολείμματα από το καθαριστικό και στα 129.860 χιλ. μετά βάλαμε φίλτρο (MAN) και λάδια που αγόρασα εγώ Castrol EDGE 5w30LL ACEA C3 (από εδώ και πέρα εγώ τα αγοράζω).Το αμάξι καίει 1.000lt λαδί στα 1.000 χιλ. Με αυτά τα λάδια της Castrol το αμάξι τώρα στα 130.323 έκανε 463 χιλ. και έχει κάψει κοντά στα 150-200ml δεν ξέρω ακόμα αν είναι καλυτέρα αυτά τα λάδια και δεν τα καεί τόσο γρηγορά αλλά θα φανεί στα 500 και στα 1.000 χιλ. ποσό θα κάψει.
Το ερώτημα μου είναι: τι θα πρέπει να αλλαχθεί στον κινητήρα για να σταματήσει να καίει λάδια; Αλλαγή ελατήριων, τσιμουχάκια; Πρέπει να αλλαχθεί κάτι άλλο; Πιστόνια για αυτά τα χιλιόμετρα που έχει το αμάξι δεν χρειάζεται πιστεύω. Και ποσό πάει πάνω κάτω η δουλειά για αυτά που ανέφερα; Πιστεύω κάπου στα 700€, παραπάνω είναι κοροϊδία.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας!!
-
Καλα αφου διαβασες ολο το θεμα , δεν καταλαβες τι πρεπει να κανεις?
Καθαρισμο με Xado . Την διαδικασια την περιγραφει με λεπτομερειες ο sphinxgr -
Ναι έχω διαβάσει για το καθαριστικό Xado αλλά θεωρώ ότι δεν είναι μια μόνιμη λύση καθώς πρέπει να το χρησιμοποιείς κάθε τόσο.
Απλά ρωτάω αν με την αλλαγή ελατήρια τσιμουχάκια σταματάει να καεί λάδια. -
@alexandros-2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Ναι έχω διαβάσει για το καθαριστικό Xado αλλά θεωρώ ότι δεν είναι μια μόνιμη λύση καθώς πρέπει να το χρησιμοποιείς κάθε τόσο.
Απλά ρωτάω αν με την αλλαγή ελατήρια τσιμουχάκια σταματάει να καεί λάδια.Αφου διαβασες, θα ειδες οτι αν κανεις τον καθαρισμο, μετα αν αλλαζεις συχνα τα λαδια (καθε 5k ας πουμε) και το πατας που και που , δεν θα εχεις ευκολα ξανα θεμα .
Aν αλλαξεις ελατηρια και τσιμουχακια ναι θα σταματησει , αλλά προτιμας να πληρωσεις κοντα στο 1000αρικο ?
Και δεν σου εγγυαται κανεις, οτι δεν θα ξαναρχισει στο μελλον -
Μας έβγαλες τα μάτια με τα «λαδιά» και τους τονισμούς στην λήγουσα, γενικά!
-
@alexandros-k said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
@alexandros-2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Απλά ρωτάω αν με την αλλαγή ελατήρια τσιμουχάκια σταματάει να καεί λάδια.Αφου διαβασες, θα ειδες οτι αν κανεις τον καθαρισμο, μετα αν αλλαζεις συχνα τα λαδια (καθε 5k ας πουμε) και το πατας που και που , δεν θα εχεις ευκολα ξανα θεμα .
Aν αλλαξεις ελατηρια και τσιμουχακια ναι θα σταματησει , αλλά προτιμας να πληρωσεις κοντα στο 1000αρικο ?
Και δεν σου εγγυαται κανεις, οτι δεν θα ξαναρχισει στο μελλονΗ σκέψη σας είναι σωστή αλλά λόγο περιορισμένου χρόνου δεν έχω κινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια Xado και τοποθετήσει του.
Και γιατί να ξανά αρχίσει να καίει ξανά αν αλλάξω ότι αναφέρατε; -
@alexandros-k said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Και δεν σου εγγυαται κανεις, οτι δεν θα ξαναρχισει στο μελλονΗ σκέψη σας είναι σωστή αλλά λόγο περιορισμένου χρόνου δεν έχω κινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια Xado και τοποθετήσει του.
Και γιατί να ξανά αρχίσει να καίει ξανά αν αλλάξω ότι αναφέρατε;Γιατι δεν ξερω αν θα σου βαλουν βελτιωμενα ανταλλακτικα που δεν παρουσιαζουν αυτο το θεμα ή τα ιδια με αυτα ηδη εχεις . Αν σου βαλουν τα ιδια και δεν το προσεχεις (δλδ δεν αλλαζεις συχνα λαδια και το πας σαν κοτα) παλι τα ιδια θα παθει , ειναι σιγουρο
Εχουν ηδη απαντηθει ολα αυτα που με ρωτας . Σε αυτο το θεμα . Εχω την εντυπωση οτι δεν το διαβασεςΣαν καποιους δασκαλους κανω ....Δεν διαβασες, μου μιλας και στον πληθυντικο , ετσι ενιωσα
-
Και γιατί να ξανά αρχίσει να καίει ξανά αν αλλάξω ότι αναφέρατε;Γιατι δεν ξερω αν θα σου βαλουν βελτιωμενα ανταλλακτικα που δεν παρουσιαζουν αυτο το θεμα ή τα ιδια με αυτα ηδη εχεις . Αν σου βαλουν τα ιδια και δεν το προσεχεις (δλδ δεν αλλαζεις συχνα λαδια και το πας σαν κοτα) παλι τα ιδια θα παθει , ειναι σιγουρο
Εχουν ηδη απαντηθει ολα αυτα που με ρωτας . Σε αυτο το θεμα . Εχω την εντυπωση οτι δεν το διαβασεςΣαν καποιους δασκαλους κανω ....Δεν διαβασες, μου μιλας και στον πληθυντικο , ετσι ενιωσα
Όταν κάνω την επισκευή προφανώς και δεν θα αφήσω να βάλει πάνω ότι νάνε αλλά τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να μην ξανά κάψει. Τα βελτιωμένα ανταλλακτικά που μπορώ να τα βρω;
Αλλάζω τα λάδια στα 4000 - 4.500 χιλ. όχι παραπάνω, δυο φορές τον μηνά το πατάω όταν βρω ευκαιρία, δεν έχουμε τους δρόμους της Αθήνας εδώ αλλά το πάω στις 4.500 - 5.000 στοφές. χαχα τα διάβασα αλλά ήταν πολλά -
Όταν κάνω την επισκευή προφανώς και δεν θα αφήσω να βάλει πάνω ότι νάνε αλλά τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να μην ξανά κάψει. Τα βελτιωμένα ανταλλακτικά που μπορώ να τα βρω;
Αλλάζω τα λάδια στα 4000 - 4.500 χιλ. όχι παραπάνω, δυο φορές τον μηνά το πατάω όταν βρω ευκαιρία, δεν έχουμε τους δρόμους της Αθήνας εδώ αλλά το πάω στις 4.500 - 5.000 στοφές. χαχα τα διάβασα αλλά ήταν πολλάΓια τα ανταλλακτικα δεν θυμαμαι τι ειχε πει ο sphinxgr . Αυτος ξερει καλυτερα. Ξαναδιαβασε τα ή περιμενε μηπως σου απαντησει ο ιδιος. Εγω παντως θα εκανα τον καθαρισμο με το Xado στην θεση σου. Ή θα πληρωνα να μου το κανει καποιος που ξερει αν δεν μπορουσα ο ιδιος
-
Αλλάζω τα λάδια στα 4000 - 4.500 χιλ. όχι παραπάνω, δυο φορές τον μηνά το πατάω όταν βρω ευκαιρία, δεν έχουμε τους δρόμους της Αθήνας εδώ αλλά το πάω στις 4.500 - 5.000 στοφές. χαχα τα διάβασα αλλά ήταν πολλάΓια τα ανταλλακτικα δεν θυμαμαι τι ειχε πει ο sphinxgr . Αυτος ξερει καλυτερα. Ξαναδιαβασε τα ή περιμενε μηπως σου απαντησει ο ιδιος. Εγω παντως θα εκανα τον καθαρισμο με το Xado στην θεση σου. Ή θα πληρωνα να μου το κανει καποιος που ξερει αν δεν μπορουσα ο ιδιος
Καλημέρα,
Η αλήθεια είναι ότι στο νησί δεν είναι να εμπιστεύεσαι τους μάστορες, άλλοι βαριούνται άλλοι βιάζονται και δεν σου εξηγούν τίποτα π.χ για μια βλάβη και το τι θα κάνουν η τι θα αλλάξουν. Για αυτόν τον λόγο προμηθεύομαι μόνος τα ανταλλακτικά η λάδια. Θα σκεφτώ να κάνω μόνος τον καθαρισμό. -
Χαίρεται και από εμένα..Κάτοχος και εγώ του auris 1,33 του 2009 με 170.000 χλμ..Μετά τα 130.000 άρχισε να μου καίει 1 λίτρο λάδι ανά 10.000 χλμ, μετά ανά 7.000χλμ, ανά 5000.χλμ και τώρα ανά 2000 χλμ. Πάντα έβαζα λάδια 0W20 την μια φορά και την άλλη αλλαγή με 5W30..
Επειδή μένω στη Σκύρο και τεχνική βοήθεια δεν υπάρχει, θέλοντας να εφαρμόσω την τεχνική καθαρισμού με σπρει , θέλω να ρωτήσω εάν μπορεί να γίνει χωρίς να αφαιρέσω κάποιες ασφάλειες που περιγράφονται στο forum ;
Είναι αναγκαίο να αφαιρεθούν οι ασφάλειες ; γιατί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα που προμηθεύει τα καθαριστικά σπρέυ, με πληροφόρησε ότι δεν χρειάζεταιΤέλος, η εκκίνηση του κινητήρα μετά την εφαρμογή του σπρέυ είναι δύσκολη; μπορεί να μην παίρνει μπροστά και να υπάρξει κάποιο πρόβλημα με λαμπάκια βλαβών κ.τ.λ;
Ευχαριστώ..
-
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο κινητήρα εντοπίζεται και σε μεταγενέστερα μοντέλα, πχ του 2016;
-
@thanos4321 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Χαίρεται και από εμένα..Κάτοχος και εγώ του auris 1,33 του 2009 με 170.000 χλμ..Μετά τα 130.000 άρχισε να μου καίει 1 λίτρο λάδι ανά 10.000 χλμ, μετά ανά 7.000χλμ, ανά 5000.χλμ και τώρα ανά 2000 χλμ. Πάντα έβαζα λάδια 0W20 την μια φορά και την άλλη αλλαγή με 5W30..
Επειδή μένω στη Σκύρο και τεχνική βοήθεια δεν υπάρχει, θέλοντας να εφαρμόσω την τεχνική καθαρισμού με σπρει , θέλω να ρωτήσω εάν μπορεί να γίνει χωρίς να αφαιρέσω κάποιες ασφάλειες που περιγράφονται στο forum ;
Είναι αναγκαίο να αφαιρεθούν οι ασφάλειες ; γιατί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα που προμηθεύει τα καθαριστικά σπρέυ, με πληροφόρησε ότι δεν χρειάζεταιΤέλος, η εκκίνηση του κινητήρα μετά την εφαρμογή του σπρέυ είναι δύσκολη; μπορεί να μην παίρνει μπροστά και να υπάρξει κάποιο πρόβλημα με λαμπάκια βλαβών κ.τ.λ;
Ευχαριστώ..
Εχω κάνει την εφαρμογή του xado στον 1000αρι 1KR-FE πριν 2-3 χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα .
Να το κάνεις σε συνεργείο που εχει διαγνωστικά γιατί ανάβει check engine και μερικά ακόμα .
Η εκκίνηση του κινητήρα την πρώτη φορά μετα την εφαρμογή είναι περιπετειώδης και η μπαταρία θα ζοριστεί .Μετα που θα σβήσουν απο το διαγνωστικό σφάλματα και βλάβες και εκκινήσει την πρώτη φορά ο κινητήρας δεν υπάρχει θέμα .
Στο δικό μου σταμάτησε τελείως η κατανάλωση λαδιού που ήταν 1 λίτρο κάθε 5000 χλμ. και συνεχίζει έτσι όπως μου εχει πει ο καινούργιος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. -
Το Xado μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και προληπτικά; Εμένα λάδι δε μου καίει. Αλλά έχει κοντά στα 130.000χλμ. Το πήρα μεταχειρισμένο με 110.000χλμ που δεν ξέρω αν τα πραγματικά ήταν τόσα.
Σε ποια σελίδα αναφέρεται η λύση του προβλήματος για αυτόν τον κινητήρα στο Yaris; -
Συγγνώμη, αλλά το χιλιάρι, δεν ήταν για τον επιτάφιο;
-
This post is deleted! -
@sarantism said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Το Xado μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και προληπτικά; Εμένα λάδι δε μου καίει. Αλλά έχει κοντά στα 130.000χλμ. Το πήρα μεταχειρισμένο με 110.000χλμ που δεν ξέρω αν τα πραγματικά ήταν τόσα.
Σε ποια σελίδα αναφέρεται η λύση του προβλήματος για αυτόν τον κινητήρα στο Yaris;και προληπτικά καλό είναι να χρησιμοποιηθεί. Μιλάμε πάντα για το 1.33 NR-FE . Η όλη διαδικασία είναι για συγκεκριμένο πρόβλημα και όχι για πάσα νόσο καύσης λαδιών.
-
Για παλιό κινητήρα, που απλά θα έχει πιάσει μπίχλα, έχει νόημα;
Και αν ναι, με την ίδια διαδικασία; -
@bassstarlet said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:
Για παλιό κινητήρα, που απλά θα έχει πιάσει μπίχλα, έχει νόημα;
Και αν ναι, με την ίδια διαδικασία;Ναι το κάνα εγώ σε golf 4 απλά δεν έβγαζα ασφάλειες κτλ.
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού