-
Min - Max είναι 1.5L. Αν βάζεις λάδια μέχρι το max και στα καιει ανά 300χμ σημαίνει πως καις λάδια 5λ/1000χμ!!!
Εγω θα πρότεινα να κανεις τον καθαρισμό xado. Αν είσαι Αθήνα θα σου βγει κάτω απο 50€. Να δεις πως θα πάει. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην χρειαστείς επισκευή μετά.
Δυστυχώς για την επισκευή δεν μπορώ να σου απαντήσω. Αρχικά είναι τόσο πολλά τα χρήματα που σε συμφέρει να πουλήσεις το αυτοκίνητο.
Αν απο κει και πέρα αν ανοίξουν το μοτέρ και δεν παίρνει επισκευή, το πιο φθηνό είναι να πάρεις άλλο μεταχειρισμένο μοτέρ. Βέβαια μπορούν να το καθαρισουν και να το κλείσουν και να σου βγάλει κάμποσα χιλιόμετρα ακόμα.
θα έλεγα να ψάξεις επαγγελματία που κάνει ρεκτιφιέ να σε ενημερώσει βάσει της εμπειρίας του για το τι να κανεις.
Πόσα χιλιόμετρα έχεις?
*ότι και αν κάνεις γράψε την εμπειρία σου, να δουμε πως πηγε. Είσαι ενδιαφέρουσα περίπτωση!
Είμαι στα 109.000 χλμ και το έτος κατασκευής 2009. Μάλλον σε μπέρδεψα για αυτό στα εξηγώ καλύτερα.
Ιστορικό βλάβης:
Το 2018 Μάιο κάνω σέρβις και αλλαγή λαδιών. Τον Σεπτέμβρη 2018 μου ανάβει κόκκινο λαμπάκι η στάθμη του λαδιού, έπειτα από οδήγηση στην πόλη (υπολογίζω 600-700 χλμ).
Στα καπάκια έπειτα από ένα ταξίδι 680 χλμ μου ανάβει πάλι κόκκινο λαμπάκι.
Από τότε κάνω πολύ συντηρητική χρήση (έλειπα και εξωτερικό οπότε το αυτοκίνητο έβγαινε μόνο για μικρή βόλτα) και αποφεύγω τα μεγάλα ταξίδια. Με λίγα λόγια φοβάμαι να οδηγήσω. Το έχω σχεδόν ακίνητο.
Φέτος επέστρεψα μόνιμα Ελλάδα και έπειτα από το σερβισ του 2020 στο οποίο έγινε πάλι αλλαγή λαδιών και μου έβαλαν και ένα στεγανοποιητικό (πήγα για πρώτη φορά σε συνεργείο εξωτερικό) έπειτα από οδήγηση 500 χλμ μέσα στην πόλη έλεγξα τη στάθμη και αναγκάστηκα να προσθέσω σχεδον τα 2/3 ενός μπουκαλιού. Επίσης έπειτα πάλι από ένα ταξίδι 300 χλμ σχεδόν το ίδιο. Δεν είχε δείξει κόκκινο αλλά πρόσθεσα περίπου 2/3 μπουκαλιού για να το αποφύγω.
Έχω κάνει μεγάλη έρευνα αγοράς. Κανένας δεν σου εγγυάται τίποτε, ούτε οι αντιπροσωπείες. Σε μεγάλες εταιρείες ρεκτιφιέ αναλαμβάνουν και λένε ότι επισκευάζεται αλλά δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη. Σαν γυναίκα με αντιμετωπίζουν κάπως...
Από 4 επίσημα συνεργεία, 2 μου είπαν ότι μπορεί να μείνω χωρίς αυτοκίνητο και να μην φτιάχνεται γιατί υπάρχει ενδεχόμενο ο κορμός να έχει καταστραφεί. Ένας μου είπε να πάω για ανταλλαγή και να μην το φτιάξω (κάτι που δεν θέλω γιατί δεν θέλω να αναγκαστώ να πάρω πάλι τουοτα, δεν εμπιστεύομαι) και ένα μου είπε ότι το φτιάχνει και ότι έχει εμπειρία με 1500-2300 πλέον φπα και εγγύηση ενός έτους. Από όλα κλείνω προς την τελευταία λύση αλλά είμαι πάλι κρατημένη.
Δυστυχώς κανένας δεν παίρνει την ευθύνη να προτείνει ένα αξιόπιστο συνεργείο και το καταλαβαίνω, αλλά είναι απίστευτα δύσκολο να βρεις ένα καλό μάστορα ειδικά αν δεν είσαι ειδικός επί του αντικειμένου.
Ο καθαρισμός xado που προτείνεις φαίνεται πολλά υποσχόμενος αλλά δεν ξέρω που να τον κάνω, και έπειτα λόγω προσεχούς μετακόμισης στη Βόρεια Ελλάδα φοβάμαι μην μείνει.
-
Σε αντιμετωπίζουν σαν γυναίκα γιατί...........εισαι γυναίκα! Μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία.
Στη θέση σου θα πήγαινα στην τελευταία λύση που αναφέρεις. Αρκεί να ξεκαθαρίσεις εξαρχής το κόστος και όχι από........εως συν ΦΠΑ κτλ. Με εγγύηση,εννοείται γραπτή,σίγουρα θα έχεις δει αν έκανε δουλειά και θα είσαι καλυμμένη.
-
αν σου αρέσει σαν αμάξι σαν σουλούπι το yaris κάντο ανταλλαγή σε μάντρα κ πάρε το yaris 1300 με τα 87 αλογα ,(υπάρχουν πολλές αγγελίες π.χ. στο car.gr ),και ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ θέμα με τα λάδια , αλλιώς δοκίμασε τον καθαρισμό με το xado ....το δικό σου yaris ειναι λογικά με τα 101 αλογα ? κ στο μαντρά δεν θα πείς φυσικά οτι σου καίει λάδια....κ για αυτό θέλεις να το ξεφορτωθείς...
-
Καλησπέρα σε όλους
Έχω toyota yaris 2012 και από τα 92000 km άρχισε να καίει λάδια (1,2lt στα 4000km).
Έχω επίσης toyota corolla 2002 sedan και αυτό άρχισε να καίει λάδια από τα 100.000km.
Γνωρίζει κάποιος για το πρόβλημα γιατί δύο αυτοκίνητα στα δύο δεν νομίζω να είναι σύμπτωση
-
Αν είχα το αμάξι και μου τύχαινε κάτι τέτοιο όπως τη κυρίας που έγραψε, βλέπω πως έχουν τιμή μεταχειρισμένου γύρω στις 6 χιλιάδες ευρώ, θα επιχειρούσα να το δώσω ανταλλαγή ή να το πουλήσω (σε έμπορο κατά προτίμιση) ας πούμε 5 χιλιάδες, + 2μιση χιλιάδες που λέτε κοστίζει η 'εγγυημένη' επισκευή και υποτίθεται τα έχω και θα τα έδινα, έχω ένα κεφάλαιο γύρω στις 7-8 χιλιάδες
Θα κοιτούσα το πιο φθηνό καινούριο μικρό, ανεξαρτήτως μάρκας που έχει κάποιο καλό χρηματοδοτικό ή άτοκο και θα αγόραζα ένα αμάξι με προοπτική δεκαετίας, γιατί να πέφτουν τόσα λεφτά σε τόσο παλιό όχημα είναι 'πεταμένα'. Αν δεν μπορούσα με τίποτα να πάρω καινούριο μικρό, θα έψαχνα για 'καλό' μεταχειρισμένο μικρό καινούριας τεχνολογίας, λίγων ετών και με υπόλοιπο εγγύησης αν ήταν δυνατόν.
-
Καλησπέρα σε όλους
Έχω toyota yaris 2012 και από τα 92000 km άρχισε να καίει λάδια (1,2lt στα 4000km).
Έχω επίσης toyota corolla 2002 sedan και αυτό άρχισε να καίει λάδια από τα 100.000km.
Γνωρίζει κάποιος για το πρόβλημα γιατί δύο αυτοκίνητα στα δύο δεν νομίζω να είναι σύμπτωση
Θυμίσου να παίξεις κανένα λαχείο.
Και τα 2 είναι επισήμως προβληματικά. Το Yaris για τους λόγους που αναφέρονται στο τρέχον θέμα, το Corolla για άλλους λόγους (είχε προβληματικό μπλοκ ή κάτι τέτοιο).
Αν γράψεις στο Corolla Club του Facebook θα σε ενημερώσουν https://www.facebook.com/groups/Corollaclub/
-
και τις επισκευές.Λιγο πιο παχύρευστο λιπαντικό χρειάζεστε,ειδικά το καλοκαιρι.
-
και τις επισκευές.Λιγο πιο παχύρευστο λιπαντικό χρειάζεστε,ειδικά το καλοκαιρι.
Δεν είναι πάντα έτσι όσο παράλογο και αν ακούγεται.
-
Το κορολλα αν είναι ε12, τα έφτιαχναν και εκτός εγγύησης αν θυμάμαι καλά. Τώρα βέβαια ειναι ισως λίγο αργά. Και όντως είχαν μεγάλα θεματα (μπλοκ).
Καινούρια είναι αγορασμένα και τα 2; Μήπως είναι από κανέναν έμπορο;
-
Προσθέτω την πληροφορία που έλειπε τόσα χρόνια. Μίλησα με συνεργείο που έχει προχωρήσει σε 10 επισκευές κινητήρων με αντικατάσταση όλων των προβληματικων μερών βάσει tsb.
Στους μισούς κινητήρες δεν μπορούσε να γίνει επισκευή και ήθελε αντικατάσταση κ το μπλοκ κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες δεν είχαν κάτι κοινό Κάποιοι ήταν στις 170.000χμ κάποιοι στις 60.000χμ.. Δηλαδή υπήρχε κινητήρας με 60.000χμ που ήθελε αλλαγή το μπλοκ, υπήρχε και κινητήρας με 170.000χμ που δεν ήθελε Και το αντίθετο.
-
Ύστερα απο πολύ σκέψη και με τη βοήθεια του sphinxgr απο τα σχόλια του (και τον ευχαριστώ πολύ) πήγα σε συνεργείο που έχει κάνει πολλούς καθαρισμούς για το συγκεκριμένο πρόβλημα στα auris. Εμένα έκαιγε 700ml/1000χλμ. Ύστερα απο τον καθαρισμό έχω διανύσει 2000χλμ και μου έχει κάψει 500ml. Μιλάμε στην ουσία για μεγάλη βελτίωση. Αν αναλογιστούμε οτι το κόστος είναι σχεδόν μηδαμινό για το αποτέλεσμα. Στις 15.000 χλμ θα επαναλάβω τον καθαρισμό ελπίζοντας για ακόμη μεγαλύτερη μείωση κατανάλωσης λαδιού. Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες ας μου στείλει mail. Ευχαρίστηση μου να βοηθήσω όπως με βοήθησε κι εμένα ο φίλος.
-
εγω θα πρότεινα ,να εγραφες δημόσια το συνεργείο που πήγες ωστε κάποιος φίλος με παρόμοιο πρόβλημα να πάει εκεί κ να το συζητήσει απο κοντά με τον εκεί μηχανικό ,εσύ ισως μετά απο 1-3-6-12 μήνες κλπ ,να μην ξαναμπείς στο εδώ site (οπως ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάνουν οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ...για να γράψουν τι ακριβώς κ ποιά λύση βρέθηκε στο πρόβλημα που ειχαν κ το ειχαν γράψει εδω μέσα αλλά μετά ...απλά ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ...) και να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου ,ειτε γιατί αλλαξες email κλπ- και πολλά ΜΠΡΑΒΟ που εγραψες την λύση με το xado εστω προσωρινά ,κ μακάρι να ειναι μόνιμα το αποτέλεσμα αυτό
-
Καλησπέρα σε όλους,
Μη ξέρωντας που αλλού να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου προκειμένου να σωθούν κάποιοι μελλοντικοί κάτοχοι yaris θα γράψω εδώ. Αγόρασα το Δεκέμβρη του 2017 ένα χιλιάρι yaris του 2010 με 88000 χλμ στο οδόμετρο. Προτίμησα 1000άρι και για την οικονομία, αλλά και γιατί με είχαν προειδοποιήσει κάποιοι κάτοχοι του 6ταχυτου από το κλάμπ του facebook ότι τσιμπάει λάδια το 6τάχτυτο (προφανώς δεν είχαν καταλάβει οι περισσότεροι ότι πρόκειται για χοντρή βλάβη). Αφού το αγόρασα συχνά πυκνά συμπλήρωνα λίγα λάδια αλλά όχι σε βαθμό που να με κάνει να προβληματιστώ... αλλαγές κάθε 10000 χλμ μαξ και σε όλο αυτό το διάστημα να χα συμπληρώσει ένα λίτρο άντε ενάμισι το πολύ. Καθότι πριν το yaris οδηγούσα corsa c 1.2 το οποίο από καινούργιο ξέραμε ότι τσιμπάει λίγο λάδι δεν θεώρησα ότι το yaris έχει κάποιο πρόβλημα, απλά πίστευα ότι είναι πιο λαίμαργο από το corsa (το οποίο ανα 5000 χλμ μπορεί να κάψει 300 γραμμάρια...) λόγω του ότι είναι τρικύλινδρο. Στο μεταβατικό βήμα των 120000 χλμ (στα 119000 και κάτι και πιο συγκεκριμένα τον Δεκέμβρη 2019) παρατήρησα ότι πρώτη φορά έπρεπε να συμπληρώσω αρκετό λάδι (πάνω από 500 γραμμάρια)... μέχρι τότε από όταν το πήρα το 'εξειδικευμένο' σέρβις toyota της πόλης μου του έβαζε καστρολ πράσινο 5-40 . Θεώρησα ότι κάτι παίχτηκε με τα λάδια και καθότι τον Γενάρη έμπαινα φαντάρος και θα έκανα αρκετά χλμ όπως πίστευα έκατσα και έψαξα όλα τα λάδια και τις προδιαγραφές toyota και κατέληξα στα πράσινα liqui moly molygen 5-30. Έκανα σέρβις λοιπόν στις 7000 χλμ από την τελευταία αλλαγή περίπου στις 120000 χλμ. Επειδή λόγω του στρατιωτικού δεν κινούνταν καθημερινά (συνέπεσε και καραντίνα κλπ) ξέρω ότι μέχρι τις 124500 είχα συμπληρώσει σε λάδια 3λίτρα σχεδόν... στο τελευταίο συμπλήρωμα μάλιστα το είχα μετρήσει και πήγαινε 1 λίτρο ανα 1300 χλμ. Το συνεργείο μου έλεγε ότι μέχρι να ρθει το διάστημα της προκαθορισμένης αλλαγής έχω κάνει με τα συμπληρώματα άλλες πόσες! Και δίκιο είχε ο άνθρωπος. Ρώτησα και μέσα στην toyota έναν ηλεκτρολόγο που ξέρω και μου είπε ότι τα ίδια που ισχύουν για τον 1nrfe ισχύουν και στον 1KRFE.... Πιο συγκεκριμένα ελατήρια με στενές τρύπες με πολύ λεπτά λάδια αυτά που πρέπει να φοράει και εννοείται συχνές αλλαγές (όχι τα 15000 χλμ που λένε για επικοινωνιακούς λόγους οι αντιπροσωπίες). Η επισκευή μου σε εξωτερικό συνεργείο θα κόστιζε κάτι παραπάνω από 1000€ πιθανόν και δεν ήξερα και αν υπάρχει ποσοστό αποτυχίας και πόσο είναι αυτό. Το τελειωτικό ήταν ότι μίλησα με έναν ακόμα τεχνικό στην πεζώ για αυτό τον κινητήρα και μου είπε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχει η επισκευή κι ότι αυτοί έχουν κάνει σε αρκετά 107 επισκευή... σε άλλα πέτυχε αλλά υπήρχε ένα πιο αρπαγμένο που έκαιγε πάλι 1 λίτρο ανα 6000 χλμ... γενικά λίγο λαχείο η όλη υπόθεση με κανέναν να μου μιλάει για εγγύηση επισκευής. Εφόσον λοιπόν έπιανε κάποια αξία το έδωσα και πήρα από την τοπική αντιπροσωπεία ένα corsa (καθαρόαιμο opel) ενός έτους με 8000 χλμ, τα οποία τα είχαν κάνει οι πωλητές της εταιρίας καθώς είχαν βγάλει για κάποιες μετακινήσεις σε γύρω υποκαταστήματα καμια δεκαριά τέτοια και ηταν κοντά 2000€ κάτω η τιμή τους απ' ότι αν ήταν καινούργια. Το πιο βασικό είναι ότι ησύχασα από το ψυχολογικό που μου είχε δημιουργήσει η όλη υπόθεση με το αν έχω λάδια και αν θα φτάσω στον προορισμό μου. Όποιος μπορεί λοιπόν οικονομικά ας ξεφορτωθεί αυτα τα toyota καθώς είναι όλα τους μικρά λαδερά και όσα δεν έχουν γίνει ΛΑΔΙΕΡΕΣ θα γίνουν. **Το δεν σπάει δεν χαλάει πέθανε... **γιατί εγώ αυτά έλεγα όταν έπαιρνα το yaris επηρρεασμένος από το starlet του θείου μου που ήταν σκυλί μαύρο (μπορντώ για την ακρίβεια..). Στην τραυματική εμπειρία με το yaris μου έκαναν επίσης εντύπωση ότι η 'ΜΕΓΑΛΗ' ζημιά βγήκε στο μεταβατικό βήμα των 120000 (που το λένε αρκετοί λες και είναι η ημερομηνία λήξης των κινητήρων ένα πράγμα), αλλά και το ότι μέχρι να φτάσει ο δείκτης στη μέση τα λάδια τα έκαιγε σιγά σιγά, μετά τη μέση τα κατάπινε αβέρτα και αυτό το είχα παρατηρήσει μάλιστα για να είμαι 100% σίγουρος! Καλό κουράγιο λοιπόν κι άλλο κακό μη μας βρει εμάς τους καταναλωτές... προσωπικά τογιότα δεν θα ξαναέπαιρνα... όχι δηλαδή ότι κάποια μάρκα στις μέρες μας θεωρείται έμπιστη, αλλά τέλος πάντων! Ευχαριστώ που με διαβάσατε
-
Καλησπέρα σε όλους,
Μη ξέρωντας που αλλού να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου προκειμένου να σωθούν κάποιοι μελλοντικοί κάτοχοι yaris θα γράψω εδώ. Αγόρασα το Δεκέμβρη του 2017 ένα χιλιάρι yaris του 2010 με 88000 χλμ στο οδόμετρο. Προτίμησα 1000άρι και για την οικονομία, αλλά και γιατί με είχαν προειδοποιήσει κάποιοι κάτοχοι του 6ταχυτου από το κλάμπ του facebook ότι τσιμπάει λάδια το 6τάχτυτο (προφανώς δεν είχαν καταλάβει οι περισσότεροι ότι πρόκειται για χοντρή βλάβη). Αφού το αγόρασα συχνά πυκνά συμπλήρωνα λίγα λάδια αλλά όχι σε βαθμό που να με κάνει να προβληματιστώ... αλλαγές κάθε 10000 χλμ μαξ και σε όλο αυτό το διάστημα να χα συμπληρώσει ένα λίτρο άντε ενάμισι το πολύ. Καθότι πριν το yaris οδηγούσα corsa c 1.2 το οποίο από καινούργιο ξέραμε ότι τσιμπάει λίγο λάδι δεν θεώρησα ότι το yaris έχει κάποιο πρόβλημα, απλά πίστευα ότι είναι πιο λαίμαργο από το corsa (το οποίο ανα 5000 χλμ μπορεί να κάψει 300 γραμμάρια...) λόγω του ότι είναι τρικύλινδρο. Στο μεταβατικό βήμα των 120000 χλμ (στα 119000 και κάτι και πιο συγκεκριμένα τον Δεκέμβρη 2019) παρατήρησα ότι πρώτη φορά έπρεπε να συμπληρώσω αρκετό λάδι (πάνω από 500 γραμμάρια)... μέχρι τότε από όταν το πήρα το 'εξειδικευμένο' σέρβις toyota της πόλης μου του έβαζε καστρολ πράσινο 5-40 . Θεώρησα ότι κάτι παίχτηκε με τα λάδια και καθότι τον Γενάρη έμπαινα φαντάρος και θα έκανα αρκετά χλμ όπως πίστευα έκατσα και έψαξα όλα τα λάδια και τις προδιαγραφές toyota και κατέληξα στα πράσινα liqui moly molygen 5-30. Έκανα σέρβις λοιπόν στις 7000 χλμ από την τελευταία αλλαγή περίπου στις 120000 χλμ. Επειδή λόγω του στρατιωτικού δεν κινούνταν καθημερινά (συνέπεσε και καραντίνα κλπ) ξέρω ότι μέχρι τις 124500 είχα συμπληρώσει σε λάδια 3λίτρα σχεδόν... στο τελευταίο συμπλήρωμα μάλιστα το είχα μετρήσει και πήγαινε 1 λίτρο ανα 1300 χλμ. Το συνεργείο μου έλεγε ότι μέχρι να ρθει το διάστημα της προκαθορισμένης αλλαγής έχω κάνει με τα συμπληρώματα άλλες πόσες! Και δίκιο είχε ο άνθρωπος. Ρώτησα και μέσα στην toyota έναν ηλεκτρολόγο που ξέρω και μου είπε ότι τα ίδια που ισχύουν για τον 1nrfe ισχύουν και στον 1KRFE.... Πιο συγκεκριμένα ελατήρια με στενές τρύπες με πολύ λεπτά λάδια αυτά που πρέπει να φοράει και εννοείται συχνές αλλαγές (όχι τα 15000 χλμ που λένε για επικοινωνιακούς λόγους οι αντιπροσωπίες). Η επισκευή μου σε εξωτερικό συνεργείο θα κόστιζε κάτι παραπάνω από 1000€ πιθανόν και δεν ήξερα και αν υπάρχει ποσοστό αποτυχίας και πόσο είναι αυτό. Το τελειωτικό ήταν ότι μίλησα με έναν ακόμα τεχνικό στην πεζώ για αυτό τον κινητήρα και μου είπε ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχει η επισκευή κι ότι αυτοί έχουν κάνει σε αρκετά 107 επισκευή... σε άλλα πέτυχε αλλά υπήρχε ένα πιο αρπαγμένο που έκαιγε πάλι 1 λίτρο ανα 6000 χλμ... γενικά λίγο λαχείο η όλη υπόθεση με κανέναν να μου μιλάει για εγγύηση επισκευής. Εφόσον λοιπόν έπιανε κάποια αξία το έδωσα και πήρα από την τοπική αντιπροσωπεία ένα corsa (καθαρόαιμο opel) ενός έτους με 8000 χλμ, τα οποία τα είχαν κάνει οι πωλητές της εταιρίας καθώς είχαν βγάλει για κάποιες μετακινήσεις σε γύρω υποκαταστήματα καμια δεκαριά τέτοια και ηταν κοντά 2000€ κάτω η τιμή τους απ' ότι αν ήταν καινούργια. Το πιο βασικό είναι ότι ησύχασα από το ψυχολογικό που μου είχε δημιουργήσει η όλη υπόθεση με το αν έχω λάδια και αν θα φτάσω στον προορισμό μου. Όποιος μπορεί λοιπόν οικονομικά ας ξεφορτωθεί αυτα τα toyota καθώς είναι όλα τους μικρά λαδερά και όσα δεν έχουν γίνει ΛΑΔΙΕΡΕΣ θα γίνουν. **Το δεν σπάει δεν χαλάει πέθανε... **γιατί εγώ αυτά έλεγα όταν έπαιρνα το yaris επηρρεασμένος από το starlet του θείου μου που ήταν σκυλί μαύρο (μπορντώ για την ακρίβεια..). Στην τραυματική εμπειρία με το yaris μου έκαναν επίσης εντύπωση ότι η 'ΜΕΓΑΛΗ' ζημιά βγήκε στο μεταβατικό βήμα των 120000 (που το λένε αρκετοί λες και είναι η ημερομηνία λήξης των κινητήρων ένα πράγμα), αλλά και το ότι μέχρι να φτάσει ο δείκτης στη μέση τα λάδια τα έκαιγε σιγά σιγά, μετά τη μέση τα κατάπινε αβέρτα και αυτό το είχα παρατηρήσει μάλιστα για να είμαι 100% σίγουρος! Καλό κουράγιο λοιπόν κι άλλο κακό μη μας βρει εμάς τους καταναλωτές... προσωπικά τογιότα δεν θα ξαναέπαιρνα... όχι δηλαδή ότι κάποια μάρκα στις μέρες μας θεωρείται έμπιστη, αλλά τέλος πάντων! Ευχαριστώ που με διαβάσατε
δεν ισχυει για ολα τα τουοτα. εχει και μοντελα made in Japan, εχει και φραντσεζικα με πολωνεζικους κινητηρες. τσεχικα τουρκικα, αμερικανικα μεξικανικα νοτιοαφρικανικα κοκ. αγοραζουμε τουοτα γιατι ειναι ιαπωνικα οχι γιατι ειναι ομορφα η φτηνα. το να παρω γιαρις αντι για γαλλικο ψιτροεν η πεζω η ρενω δεν αλλαζει και πολλα. παλι Γαλλοι εκατσαν και το φτιαξαν και ανελαβαν να εφαρμοσουν και το κουαλιτι κοντρολ. ειναι θεμα κουλτουρας. αλλο ο γιαπωνεζος αλλο ο φραντσεζος. η ο τουρκος.
μετα απο 15 χρονια και 450χιλιαδες χωρις να συπληρωνω λαδι στη γιαπωνεζα κορολλα, νομιζω οτι δικαιουμαι να πω 1 κουβεντα παραπανω. σορρυ αδερφε.
-
Εν έτη 2020 μιλάμε για ποιότητα ανάλογα τη χώρα κατασκευής?! Ίσως κάτι πάει στραβά στη τουοτα κ στη κάθε τουοτα για την οποία ισχύει κάτι τέτοιο.
Κοροιδαψάχνει δεν φταίει ο σταρχι@@@στης Άγγλος ,ενώ ο Ιάπωνας είναι τελειομανής.......
Μλκιες γίνονται, δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
-
εγω θα πρότεινα ,να εγραφες δημόσια το συνεργείο που πήγες ωστε κάποιος φίλος με παρόμοιο πρόβλημα να πάει εκεί κ να το συζητήσει απο κοντά με τον εκεί μηχανικό ,εσύ ισως μετά απο 1-3-6-12 μήνες κλπ ,να μην ξαναμπείς στο εδώ site (οπως ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάνουν οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ...για να γράψουν τι ακριβώς κ ποιά λύση βρέθηκε στο πρόβλημα που ειχαν κ το ειχαν γράψει εδω μέσα αλλά μετά ...απλά ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ...) και να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου ,ειτε γιατί αλλαξες email κλπ- και πολλά ΜΠΡΑΒΟ που εγραψες την λύση με το xado εστω προσωρινά ,κ μακάρι να ειναι μόνιμα το αποτέλεσμα αυτό
καλησπέρα φίλε. ήδη έχω απαντήσει σε φίλο με τα στοιχεία του συνεργείου σε Mail. Δεν θα ήθελα να τα κοινοποιήσω δημοσίως.
-
Τους κινητήρες που εχουν σχεδιαστικά θέματα δεν τους σχεδιάζει ούτε ο Γάλλος ούτε ο Τούρκος...από την άλλη το να.κρινουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για την αξιοπιστία του δεν.οδηγει σε ασφαλή συμπεράσματα
-
Τους κινητήρες που εχουν σχεδιαστικά θέματα δεν τους σχεδιάζει ούτε ο Γάλλος ούτε ο Τούρκος...από την άλλη το να.κρινουμε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για την αξιοπιστία του δεν.οδηγει σε ασφαλή συμπεράσματα
ερωτηση1: quality control ποιος κανει? στη γαλλια ο γαλλος , στην τουρκια ο τουρκος κ.ο.κ.
my point is αν παρεις γιαπωνεζικο, παρε made in japan.
ερωτηση2: αν δεν κρινουμε την αξιοπιστια βασει της εμπειριας απο τα μεταχειρισμενα, απο που θα την κρινουμε? απο αυτα που ειναι του κουτιου? εσκεμμενα δε πηγα να παρω φιατ η γαλλικο προ 15 ετων και δε το μετανοιωσα. ρωτησα τι προβληματα βγαζουν αν βγαζουν οι τοτε μτχ κορολλες (χρυση δεκαετια 90ηζ ) -δε βγαζανε βασικα πλην του ρημαδο2ΖΖ1,8 designed by yamaha - και πηγα και παντρευτηκα γυναικα για σπιτι οχι για κρεβατι (1,6 ΗΒ 110ΗΡ). ΤΟ Λοιπον κατοπιν 15ετιας και 450χιλιαδων και βαλε, Εβγαλα τα συμπερασματα μου. ο μπαρμπας του φιλου νηματοθετη οφειλε να του πει οτι λεω στα δικα μου ανιψια δεκα χρονια τωρα. δηλαδη τα καλυτερα για τα -μεηντ ιν τζαπαν και μονον τους τονιζω παντα- τογιοτα.
-
Εντάξει 1λ/1000χλμ τρώγεται.
Πολύ φοβάμαι μη δε σου αλλάζουν καν λάδια φίλτρο, ποσό μάλλον αν μυρίζονται θηλυκό.
Σου προτείνω λοιπόν οτι και πρώτα, πάρε το αμάξι στα χέρια σου πήγαινε βάλε λάδια φίλτρο Eneos Premium Hyper S 5W-30, δούλεψε το ΕΣΥ να δεις συμπεριφορά, τι καίει; ΑΝ καίει... Κάνε ένα γρήγορο ταξιδάκι και πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα να 'ξεμπουκωσει' και μετά τα 1000χλμ αν δεις πάλι την ίδια κατανάλωση άρχισε να ψάχνεις φλατζες, σωληνάκια, Κάρτερ αν έχει λάδια και αν επιβεβαιωθούν όλα πως είναι καθαρά ασχολησου με τα ελατήρια.
Πάντως η κατανάλωση είναι τεράστια στα 600χλμ φοβάμαι πως κάποιος ήταν στην καλύτερη 'ξεχασιαρης' στη χειρότερη 'πονηρός'...
Πάντως αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το κινητήρα η πρώτη αλλαγή θα έχει κάποιες απώλειες κάπου στο μισό λίτρο μέχρι να 'συνηθίσει' τα καινούρια λάδια...
Απορία, πως τα σίδερα - συνηθίζουν - τα λάδια ?
-
Σχετικά με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων, έχει γραφεί πολλές φορές σε αυτό το θέμα ότι τα αυτοκίνητα μετά τον 2008 δεν έχουν καμία σχέση με πριν. Γιατί? Γιατί υπάρχουν πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που για να επιτευχθούν αλλάζει η σχεδίαση του κινητήρα σε βάρος της αξιοπιστίας , σε συνδυασμό με το κόστος παραγωγής που πρέπει να πέσει και έτσι κάθε κομμάτι του αυτοκινήτου δίνεται σε 3ες εταιρίες για παραγωγή, με χαμηλότερη ποιότητα και συναρμολόγηση σε χώρες με χαμηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό.
Όσον αφορά το συνεργείο που κάνει τον καθαρισμό δεν το ξέρω (αλλιώς θα το έγραφα). Ξέρω όμως πως μπορεί να το βρει κάποιος.
Το υγρό του καθαρισμού το φέρνει ο ακόλουθος αντιπρόσωπος http://www.motorlube.gr/ ή το ψάχνετε στο ebay (στη διπλή τιμή λόγω μεταφορικών)
-
Παίρνετε τηλέφωνο στο μαγαζί 210.5615347, ρωτάτε αν έχει το Xado σπρέι καθαρισμού ελατηρίων. Αν το έχει, ζητάτε να σας πουν ποιο είναι το συνεργείο που θα κάνει τον καθαρισμό (είναι στην ίδια περιοχή και τα 2).
-
Παίρνετε τηλέφωνο το συνεργείο και κλείνετε ραντεβού.
-
Πριν το ραντεβού, την ίδια μέρα, αγοράζετε το υγρό + λάδια/φίλτρο, από τον αντιπρόσωπο και μετά πάτε στο συνεργείο. (Έχετε κατά νου πως χρειάζεστε 3 ώρες τουλάχιστον. 1 ώρα μόνο, θέλει για να κρυώσει ο κινητήρας με το που φτάσετε.) Το κόστος είναι περίπου 15€ το υγρό + περίπου 20€ τα εργατικά (ρωτήστε στο τηλ για ακριβή ποσά). Κάποιοι βάζουν παράλληλα και καθαριστικό κινητήρα (engine flush) με 15€ επιπλέον.
Η διαδικασία του καθαρισμού πρέπει να γίνει όταν έχει έρθει η ώρα της αλλαγής λαδιών. Συνολικό κόστος υπολογίζετε για καθαρισμό 50€ περίπου + 50€ για τα λάδια/φίλτρο (που ούτως ή άλλως θα αλλάζατε).
Φυσικά έχω γράψει οδηγίες για όσους θέλουν λίγες σελίδες πριν, ώστε να κάνουν την εφαρμογή μόνοι τους.
-
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού