-
μηχανη απο αλλο μοντελο μπορει να μπει? θα ηταν μια λυση αυτο αραγε?
-
Άλλοι θα σου απαντήσουν αρμοδιότερα .Νομίζω όμως , και το'χω διαβάσει κάπου και στο παρόν νήμα , ότι δεν μπαίνει άλλη μηχανή , από μεταγενέστερο μοντέλο , γιατί έχει άλλα χαρακτηριστικά .Τα μοντέλα ως αρχές του 2013 είναι τα προβληματικά .Από κει και πέρα νομίζω ότι άλλαξε και η σχεδίαση του κινητήρα και δεν κάνουν οι κινητήρες από τα νεότερα μοντέλα στο δικό μας , τουλάχιστον όχι χωρίς τρελές μετατροπές και πατέντες .Επομένως δεν νομίζω ότι αξίζει να το ψάξεις . Εννοείται ότι να βάλεις άλλη μηχανή από το ίδιο , ελαττωματικό μοντέλο , δεν έχει καμιά απολύτως αξία ... (Για μένα ή το παλεύεις με διάφορα καθαριστικά όσο μπορείς , ή το σπρώχνεις, ή πας για επισκευή - αλλαγή πιστόνια ελατήρια κ.λ.π. - με μίνιμουμ κόστος 1.500 ευρώ )
-
Η λύση μηχανής από άλλο μοντέλο υπάρχει, Χωροταξικά, μπαίνει ο 1,4 vvt-i της ΤΟΥΟΤΑ που έμπαινε στα παλιότερα (2007-2009) ή ο 1,6 αλλά πακέτο πάει και εγκέφαλος κλπ με μεγάλο κόστος (2πλάσιο + σε σχέση με τα 1500, και με τραβαλα με υπουργειο συγκοινωνιών λόγο αλλαγής κινητήρα).
Αν σκοπεύεις να το κρατήσεις πάνω από 5ετία πας για επισκευή, αλλιώς μένεις στη λύση καθαριστικά. Τα 1500 για τις εργασίες που χρειάζονται δεν είναι πολλά, εγώ π[ου το αμάξι σε ένα μεγάλο βαθμό με καλύπτει (ευτυχώς κάτοχος αουρις 1,4vvt-i του 2007 με 230000χλμ που θα το κρατήσω λόγο οικονομικών δυσκολιών μέχρι να πεθάνει) θα την έκανα χωρίς 2η σκέψη. Αν είσαι στα ίδια σου λέω κανε την επισκευή.
Αν πάλι έχεις και άλλου λόγους να το πουλήσεις, πούλα το. (υπάρχουν πολλοί που θα το αγοράσουν χωρίς καν να το τσεκάρουν επειδη ειναι ΤΟΥΟΤΑ!!!)
-
εγω πάντως το έδωσα, τωρα που δεν καει λάδια, μιας και ρωτοντας σε διαφορους γνωστους μου με συνεργεια, εχει γεμισει ο τοπος και με 1000αρια που καινε.
Κατά την γνώμη μου όποιος βρει να το δώσει σε καλή τιμη, αξίζει. Αν υπολογίσουμε τον χαμένο χρόνο, χρήμα, αγχός, δεν αξιζει.
Απο το 2013 και μετά ο 1nr-fe είναι euro 6, δεν ταιριάζει στην καλωδίωση, όπως μου είπαν σε συνεργειο.
-
Η λύση μηχανής από άλλο μοντέλο υπάρχει, Χωροταξικά, μπαίνει ο 1,4 vvt-i της ΤΟΥΟΤΑ που έμπαινε στα παλιότερα (2007-2009) ή ο 1,6 αλλά πακέτο πάει και εγκέφαλος κλπ με μεγάλο κόστος (2πλάσιο + σε σχέση με τα 1500, και με τραβαλα με υπουργειο συγκοινωνιών λόγο αλλαγής κινητήρα).
Αν σκοπεύεις να το κρατήσεις πάνω από 5ετία πας για επισκευή, αλλιώς μένεις στη λύση καθαριστικά. Τα 1500 για τις εργασίες που χρειάζονται δεν είναι πολλά, εγώ π[ου το αμάξι σε ένα μεγάλο βαθμό με καλύπτει (ευτυχώς κάτοχος αουρις 1,4vvt-i του 2007 με 230000χλμ που θα το κρατήσω λόγο οικονομικών δυσκολιών μέχρι να πεθάνει) θα την έκανα χωρίς 2η σκέψη. Αν είσαι στα ίδια σου λέω κανε την επισκευή.
Αν πάλι έχεις και άλλου λόγους να το πουλήσεις, πούλα το. (υπάρχουν πολλοί που θα το αγοράσουν χωρίς καν να το τσεκάρουν επειδη ειναι ΤΟΥΟΤΑ!!!)
Και ύστερα κατηγορουμε τους εμπορους!!!!!!!!
-
Απαντάω σε όλους αλλά δεν κάνω επισύναψη του αρχικού σας μηνύματος γιατι το forum είναι λίγο σάπιο.
-
LAVR ML -203 το πήρα και εγώ. Κάποιος το είχε γράψει εδώ μέσα και το έψαξα και το πήρα. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακομα όμως, κυρίως γιατί θέλει ρούφηγμα απο τους κυλίνδρους και δεν το λες και φοβερά εύκολο. Για το να βγει το κάρτερ όμως, ίσως είναι λίγο υπερβολικό. Γιατι?
-
Μηχανή από άλλο μοντέλο δεν μπαίνει γιατί δεν ταιριάζει - καλωδιώσεις και αισθητήρες (1nrfe >2013). Βρήκα μηχανικό που την κάνει να ταιριάζει ...θέλει όμως 3500€. Αν κάποιος τοποθετήσει μηχανή απο εντελώς άλλο μοντέλο θέλει και εγκεφάλους κλπ. 1000φορές καλύτερα να το πουλήσει δηλαδή κάποιος παρά να δίνει τόσα λεφτα.
-
Ο καθαρισμός του xado είναι κάτι που πρέπει να γίνεται περιοδικά. Επαναλαμβανόμενα δηλαδή. Δεν διορθώνει τα προβληματικά μέρη του κινητήρα. Απλά τα καθαρίζει και αυτά παραμένουν προβληματικά οπότε και θα συνεχίσουν να έχουν πρόβλημα και να αυξάνεται η κατανάλωση. Ουσιαστικά με τον καθαρισμό δίνεις ένα boost ζωής στον κινητήρα για ακόμα 20.000χμ. Αν κάνεις 5 καθαρισμούς, θα βγάλεις άλλες 100.000χμ. Προφανώς αξίζει ο καθαρισμός για ανθρώπους που κάνουν λίγα χιλιόμετρα. Αν κάποιος κάνει πχ 25.000 το χρόνο, δεν αξίζει ο καθαρισμός. Αν κάνει 5-10.000χμ με καθαρισμούς θα βγάλει 10 χρόνια ακόμα.
-
-
Απαντάω σε όλους αλλά δεν κάνω επισύναψη του αρχικού σας μηνύματος γιατι το forum είναι λίγο σάπιο.
- LAVR ML -203 το πήρα και εγώ. Κάποιος το είχε γράψει εδώ μέσα και το έψαξα και το πήρα. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακομα όμως, κυρίως γιατί θέλει ρούφηγμα απο τους κυλίνδρους και δεν το λες και φοβερά εύκολο. Για το να βγει το κάρτερ όμως, ίσως είναι λίγο υπερβολικό. Γιατι?
- Μηχανή από άλλο μοντέλο δεν μπαίνει γιατί δεν ταιριάζει - καλωδιώσεις και αισθητήρες (1nrfe >2013). Βρήκα μηχανικό που την κάνει να ταιριάζει ...θέλει όμως 3500€. Αν κάποιος τοποθετήσει μηχανή απο εντελώς άλλο μοντέλο θέλει και εγκεφάλους κλπ. 1000φορές καλύτερα να το πουλήσει δηλαδή κάποιος παρά να δίνει τόσα λεφτα.
- Ο καθαρισμός του xado είναι κάτι που πρέπει να γίνεται περιοδικά. Επαναλαμβανόμενα δηλαδή. Δεν διορθώνει τα προβληματικά μέρη του κινητήρα. Απλά τα καθαρίζει και αυτά παραμένουν προβληματικά οπότε και θα συνεχίσουν να έχουν πρόβλημα και να αυξάνεται η κατανάλωση. Ουσιαστικά με τον καθαρισμό δίνεις ένα boost ζωής στον κινητήρα για ακόμα 20.000χμ. Αν κάνεις 5 καθαρισμούς, θα βγάλεις άλλες 100.000χμ. Προφανώς αξίζει ο καθαρισμός για ανθρώπους που κάνουν λίγα χιλιόμετρα. Αν κάποιος κάνει πχ 25.000 το χρόνο, δεν αξίζει ο καθαρισμός. Αν κάνει 5-10.000χμ με καθαρισμούς θα βγάλει 10 χρόνια ακόμα.
Εύλογο το ερώτημα από τεχνικής πλευράς. Αφού δεν διορθώνει τα προβληματικά μέρη του κινητήρα όπως λες και είναι και λογικό, πως από την άλλη πλευρά μειώνει κατά πολύ την κατανάλωση λαδιου; Εξηγεισε μας πώς προκύπτει αυτό τεχνικά!!!
-
Κάνει απομάκρυνση του καρδουνιασμένου λαδιού από τα ελατήρια. Αυτό το καρβούνιασμα ξαναεμφανίζεται αφού δεν έχει το λάδι αρκετές διεξόδους διαφυγής από των χώρο καύσης. Οπότε χρειάζεται ξανα η ίδια διαδικασία.
Όσον αφορά το θέμα της πώλησης χωρίς έλεγχο επειδή είναι ΤΟΥΟΤΑ. Δεν την επικρωτώ αλλά την αναφέρω ως γεγονός που όλοι )μαντράδες και μη) μπορούν να εκμεταλευτούν!
Επαναλαμβάνω οτι ΕΓΩ θα προχωραγα σε επισκευή με τα διορθωμένα ανταλλακτικά χωρις 2η σκεψη
-
Κάνει απομάκρυνση του καρδουνιασμένου λαδιού από τα ελατήρια. Αυτό το καρβούνιασμα ξαναεμφανίζεται αφού δεν έχει το λάδι αρκετές διεξόδους διαφυγής από των χώρο καύσης. Οπότε χρειάζεται ξανα η ίδια διαδικασία.
Όσον αφορά το θέμα της πώλησης χωρίς έλεγχο επειδή είναι ΤΟΥΟΤΑ. Δεν την επικρωτώ αλλά την αναφέρω ως γεγονός που όλοι )μαντράδες και μη) μπορούν να εκμεταλευτούν!
Επαναλαμβάνω οτι ΕΓΩ θα προχωραγα σε επισκευή με τα διορθωμένα ανταλλακτικά χωρις 2η σκεψη
Νίκ αυτό είναι μια πραγματικότητα αλλά εμείς εδώ που γράφουμε θα έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά;; Σ αυτούς που θέλουν να δώσουν το χρεπι και την αντίθετη συμβουλή σ αυτούς που θέλουν να το αγοράσουν; Οξύμωρο ε!!
Και στο άλλο σκελος εννοείς ότι ο καθαρισμός σταματάει την καύση λαδιού;
-
Χρέπι δεν το λες!!!
Όπως δε λες χρέπι ένα αντιστοιχης χρονολογίας Golf που η καδένα πηδάει δόντια και η ζημία είναι πολύ μεγαλύτερη. Όπως δε λές χρέπι άνα αντιστοιχο focus με το powershift κιβώτιο!
Ελλατωματικά προϊόντα είναι! Για αυτό ευθύνη δεν φέρουν οι κάτοχοι, αλλά οι κατασκευαστές! Κανονικά αυτό σηκωνε μέχρι και δωρεάν επισκευή (δεν την κάνουν, γιατί αν κάποιος το βγάζει και του πινει το αίμα που και που, το πρόβλημα δεν θα εμφανιστεί ΠΟΤΕ)!
Έχοντας υπόψη την κατασταση στην αγορά αυτοκινήτου (που όσο και αν δεν μας αρεσει, αυτή είναι!) αναφέρω τα κακά της. Που κάποιοι μπορεί να εκμεταλευτούν! ο methexis1 αν το πουλησει ετσι όπως είναι σε κάποιον που δεν θα το ελέγξει, Ενας μαντράς που θα το πάρει μισή τιμή και θα το πουλήσει πέρισότερα απο ότι θα το πουλαγε ο methexis1, ΕΓΩ (πχ αν ο methexis1 το πουλήσει σε 1 χρόνο και δεν έχει άλλα θέματα, θα του το πάρω 1500€ λιγότερα και θα πάω να το φτιάξω)
οκ, μπορεί να φαινεται ως 2 μετρα και 2 σταθμα.
-
Νίκ αυτό είναι μια πραγματικότητα αλλά εμείς εδώ που γράφουμε θα έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά;; Σ αυτούς που θέλουν να δώσουν το χρεπι και την αντίθετη συμβουλή σ αυτούς που θέλουν να το αγοράσουν; Οξύμωρο ε!!
Όταν κάποιος αγοράζει αυτοκίνητο είναι δική του ευθύνη να ψάξει και να ασχοληθεί για πιθανά προβλήματα που αυτό έχει. Αν δεν θέλει να την πάρει πάνω του αυτή την ευθύνη, τότε ας πάει σε έμπορο για να την έχει αυτός την ευθύνη.
Επίσης αν πουλήσεις ένα auris 2011 full extra με 4000€ και καίει λάδια, είναι ανήθικο? Τα πάντα μπορούν να πουληθούν και ανάλογα με την τιμή τους, είναι απόλυτα ηθικές και σωστές πωλήσεις.
-
otokomae wrote:
Όταν κάποιος αγοράζει αυτοκίνητο είναι δική του ευθύνη να ψάξει και να ασχοληθεί για πιθανά προβλήματα που αυτό έχει. Αν δεν θέλει να την πάρει πάνω του αυτή την ευθύνη, τότε ας πάει σε έμπορο για να την έχει αυτός την ευθύνη.
Επίσης αν πουλήσεις ένα auris 2011 full extra με 4000€ και καίει λάδια, είναι ανήθικο? Τα πάντα μπορούν να πουληθούν και ανάλογα με την τιμή τους, είναι απόλυτα ηθικές και σωστές πωλήσεις.
Αυτό το εξαντλήσαμε με το Νίκ το περί ηθικής που έχει 2μετρα και 2σταθμα. Εσύ αν θέλεις πες μας για τα υγρά που γράφεις παραπάνω τι κάνουν αλλο εκτός από καθαρισμό;;;;
-
Ερώτηση προς όλους. Αν γίνει μετατροπή σε υγραέριο συνεχίζει να εμφανίζεται το πρόβλημα στον ίδιο βαθμό; Μήπως η λύση είναι με 1000 ευρώ εγκατάσταση υγραερίου;;
-
δεν αντεχει αεριο ο συγκεκριμένος κινητηρας. Ενα διάστημα εβαζε και η toyota, νομιζω της vialle, και πολλα γυρνουσαν πισω με θέμα στις βαλβίδες. τώρα το έχουν σταματήσει.
-
Ερώτηση προς όλους. Αν γίνει μετατροπή σε υγραέριο συνεχίζει να εμφανίζεται το πρόβλημα στον ίδιο βαθμό; Μήπως η λύση είναι με 1000 ευρώ εγκατάσταση υγραερίου;;
Και πώς θα λύσει το πρόβλημα το υγραέριο? Στα λάδια ( στην κυκλοφορία του λαδιού)δεν έχει πρόβλημα το μοτέρ?
-
nascar1 wrote:
Και πώς θα λύσει το πρόβλημα το υγραέριο? Στα λάδια ( στην κυκλοφορία του λαδιού)δεν έχει πρόβλημα το μοτέρ?
Δεν θα πέφτουν ποιοτικά τα λάδια και τα λάδια που βρίσκονται στο εμβολο-κυλινδρο δεν θα μολύνονται από βενζίνη που θα τα κάνει επιρρεπή να καούν επιτόπου.
-
Μάλλον ακόμα μετά από τόσες σελίδες με εξηγήσεις και αναφορές δεν έχει γίνει κατανοητό από που προέρχεται το πρόβλημα, κρίμα.
-
Μάλλον ακόμα μετά από τόσες σελίδες με εξηγήσεις και αναφορές δεν έχει γίνει κατανοητό από που προέρχεται το πρόβλημα, κρίμα.
'Κρίμα' να με αφήσεις μετεξεταστέο , συγνώμη αλλά εγώ με τις ελάχιστες έως μηδαμινές γνώσεις μηχανολογίας που έχω δεν κατάφερα να συνδυάσω πως το υγραέριο δεν αφήνει τα ίδια κατάλοιπα με την βενζίνη , δεν μαζεύει 'καρβουνίλα' στα ελατήρια και έτσι δεν βουλώνουν οι τρύπες της κυκλοφορίας του λαδιού?! Απλά εξέφρασα μια απλή απορία !
Πέμ, 26/04/2018 - 12:36
#sphinxgr 46
Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί βουλώνουν οι τρύπες επιστροφής λαδιού και τα ελατήρια των πιστονιών απο άνθρακα απο το θάλαμο καύσης, το λάδι δεν μπορεί να επιστραφεί στο κάρτερ και καίγεται στα τοιχώματα των κυλίνδρων.
-
21 Quadra wrote:
'Κρίμα' να με αφήσεις μετεξεταστέο , συγνώμη αλλά εγώ με τις ελάχιστες έως μηδαμινές γνώσεις μηχανολογίας που έχω δεν κατάφερα να συνδυάσω πως το υγραέριο δεν αφήνει τα ίδια κατάλοιπα με την βενζίνη , δεν μαζεύει 'καρβουνίλα' στα ελατήρια και έτσι δεν βουλώνουν οι τρύπες της κυκλοφορίας του λαδιού?! Απλά εξέφρασα μια απλή απορία !
Πέμ, 26/04/2018 - 12:36
#sphinxgr 46
Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί βουλώνουν οι τρύπες επιστροφής λαδιού και τα ελατήρια των πιστονιών απο άνθρακα απο το θάλαμο καύσης, το λάδι δεν μπορεί να επιστραφεί στο κάρτερ και καίγεται στα τοιχώματα των κυλίνδρων.
Και με βάση αυτό, του πίνεις το αίμα μια στο τόσο ώστε να αυξηθεί η πίεση και να ξεβουλώσουν όσο η καρβουνίλα δεν είναι τόση ώστε να είναι μη εφικτό το ξεβούλωμα, πχ μια την εβδομάδα. Σωστά???
Μπακαλοειδής εξήγηση από κάποιον μη μηχανικό, όπως εγώ. βασικά και αυτό μπακαλοειδης λύση είναι αλλά λιγότερο μπακαλοειδής και χρονοβόρα και φτηνή από εφαρμογές xado κλπ, αλλά και από άνοιγμα μοτέρ και αλλαγή σε πιστόνια ελατήρια κλπ
-
*το πήρα και εγώ. Κάποιος το είχε γράψει εδώ μέσα και το έψαξα και το πήρα. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακομα όμως, κυρίως γιατί θέλει ρούφηγμα απο τους κυλίνδρους και δεν το λες και φοβερά εύκολο. Για το να βγει το κάρτερ όμως, ίσως είναι λίγο υπερβολικό. Γιατι? *
Σε περίπτωση που είναι βαμμένο εσωτερικά και με την εφαρμογή του καθαριστικού διαλυθεί το χρώμα . Eτσι τουλάχιστον κατάλαβα από τη σχετική επισήμανση . Δες εδώ: For engines with internally painted oil sump, use the utmost care when cleaning. It is necessary to make sure that the coating is intact (the absence of paint particles in the drained oil is clearly visible when the oil is drained through a metal mesh), and if necessary, remove and mechanically clean the sump and the oil receiver mesh.
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού