-
Δεν εχω εικονα του χωρου αποσκευων! Ανεβαζω το λινκ
https://www.insomnia.gr/forums/topic/704189-hyundai-i-30-or-toyota-corolla-sedan/page/11/
-
Θέλω να γράψω κάποια πράγματα γύρω από το i30 σήμερα που έκανα ένα ταξίδι 150km (πήγαινε) και άλλα 150km (έλα) με την οικογένεια πίσω.
Στο πηγαιμό η μικρή μου κόρη παραπονιόταν ότι ζαλίζεται. Τελικά, μετά από δυο στάσεις, δε γλυτώσαμε τον εμετό.Η δε γυναίκα μου παραπονιόταν ότι οδηγούσα νευρικά, αλλά εγώ δεν έκανα τίποτα διαφορετικό απ' ότι έχω κάνει όλες τις άλλες φορές με το παλιό μου αυτοκίνητο.
Στον γυρισμό απεφάσισα να βγάλω το lane assist. Ε, λοιπόν, σταματήσαν οι ζαλάδες και όλοι απόλαυσαν το ταξίδι. Σημειοτέον: η οδήγησή μου ήταν ακριβώς η ίδια.Τελικά το lane assist προκαλεί πολλές τροποποιήσεις στην κίνηση του αυτοκινήτου, οι οποίες, ειδικά σε υψηλές ταχύτητες, είναι πολύ ενοχλητικές για τους επιβάτες. Ο τρόπος με τον οποίον ενεργεί δεν είναι αναλογικός, είναι σκληρός και απότομος.
Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο ενεργεί δεν έχει προοπτική. Δηλαδή το lane assist, θα σε αποτρέψει να πατήσεις την μία γραμμή, αλλά θα δώσει μια πορεία που σε λίγο θα σε οδηγήσει να πατήσεις την άλλη. Οπότε πάλι θα ενεργήσει για να σε ωθήσει προς την άλλη μεριά. Το αποτέλεσμα είναι να πηγαινοέρχεσαι από άκρο σε άκρο κάνοντας οχτάρια, πράγμα πολύ ενοχλητικό για τους πίσω επιβάτες. Θα μπορούσε να επιδράσει πιο έξυπνα και αντί να διορθώσει απλώς το λάθος, να σε ισιάξει στο κέντρο της γραμμής κοιτώντας τον δρόμο με μια προοπτική.Ωστόσο το lane assist δεν είναι εντελώς άχρηστο. Σε φάσεις που οι γραμμές είναι αχνές, ή οι ποβολείς των απέναντι σε τυφλώνουν, σου δίνει μια κίνηση στο τιμόνι που σε κάνει να καταλαβαίνεις από νωρίτερα την πορεία του δρόμου. Εμένα δηλαδή, ως οδηγού, το lane assist μου έλειψε στην επιστροφή.
-
Ακριβως...για αυτο η vw το πηγε παρακατω και στο νεο golf αλλα και στο facelift passat, εφτιαξε ενα νεο συστημα.... το travel assist. Κανει με λιγα λογια αυτο που λες αλλα και αλλα. Ειναι στην ουσια αυτονομη οδηγηση
Γενικα σε ολα τα αυτοκινητα στις πισω θεσεις οι επιβατες ζαλιζονται ευκολοτερα. Αλλες ταλαντωσεις της καροτσας στο πισω μερος, αλλες μπροστα
Και ολα τα παιδια κανουν εμετο σε ταξιδι.... φυσικος νομος το τελευταιο
-
Το lane assist δεν κάνει τίποτα παραπάνω απο το να σε αποτρέψει να αλλάξεις λωρίδα χωρίς φλας για λόγους ασφαλείας. Δεν είναι αυτόματος πιλότος. Αν το είχες ενεργοποιημένο αλλά είχες το νου στο τιμόνι δε θα αναλάμβανε να σε διορθώσει με αυτό τον άγαρμπο και απότομο τρόπο.
-
Το lane assist δεν κάνει τίποτα παραπάνω απο το να σε αποτρέψει να αλλάξεις λωρίδα χωρίς φλας για λόγους ασφαλείας. Δεν είναι αυτόματος πιλότος. Αν το είχες ενεργοποιημένο αλλά είχες το νου στο τιμόνι δε θα αναλάμβανε να σε διορθώσει με αυτό τον άγαρμπο και απότομο τρόπο.
Κανείς δε μίλησε για αυτόματο πιλότο ή για μη-προσοχή.
Απλά, όταν οδηγάς, χρειάζεται πολλές φορές να πατήσεις την γραμμή. Άλλες φορές για να δεις αν έχεις ορατότητα να προσπεράσεις τον μπροστινό, άλλες φορές διότι το οδόστρωμα έχει πολλές λακούβες στην δεξιά πλευρά του δρόμου, άλλες φορές για να πάρεις πιο ομαλά μια μεγάλη στροφή. Μπορώ να σου πω κι ένα σωρό άλλα παραδείγματα που όλοι οι οδηγοί τα κάνουν -και καλώς τα κάνουν.
Τέλος πάντων, εγώ σας είπα ένα μειονέκτημα του lane assist. Αν θέλετε λάβετέ το υπόψη. -
Πολύ καλά έκανες και μετέφερες την εμπειρία σου. Τα θετικά τα γράφουν όλοι, τα μειονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες χρειάζεται να ξέρουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Παρεμπιπτόντως, δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο το lane assist σε όλες τις εταιρείες/μοντέλα.
-
Συνονοματε μιλας για το fastback ή για το πενταθυρο? Το lane assist απενεργοποιειται τελειως ή μειωνεται δηλαδη αντι να σε εππαναφερει απλα να σε ενημερωνει οπτικα ή ακουστικα?
-
Πολυ καλα εκανες αλεξανδρε και το ειπες....
-
Και στο fiesta έτσι λειτουργεί, η επαναφορά είναι κόφτη, δεν είναι όλοι οι δρόμοι εθνική εδο, μπορεί να έχει γκρεμό από κάτω. Και εγώ απενεργοποιημένο το είχα γιατι είναι σπαστικο λίγο σε μια αριστερή να πατήσεις γραμμή σε γυρνάει. Ξέρω ότι σε πανάκριβα audi πάει ακριβώς στην λωρίδα κυκλοφορίας σαν ημιαυτόνομη οδήγηση. Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρα οφελιμο, αν είσαι κουρασμένος, νυσταγμενος, βρέχει και για τα ελληνικά δεδομένα στέλνεις μυνήματα στο κινητό...
Δεν είναι για συνέχεια, εκτός και αν συνηθίσεις και οδηγάς σαν ρομπότ ακριβώς στην μέση, και με φλας για κάθε ελιγμό. Πάντως είναι μια τεχνολογία που κάποτε μπορεί να σε σώσει.
-
Συνονοματε μιλας για το fastback ή για το πενταθυρο? Το lane assist απενεργοποιειται τελειως ή μειωνεται δηλαδη αντι να σε εππαναφερει απλα να σε ενημερωνει οπτικα ή ακουστικα?
Μιλώ για το πεντάθυρο. Όμως αυτά τα δύο υποθέτω ότι έχουν το ίδιο software. Υπάρχει η δυνατότητα να σου δίνει μόνο προειδοποίηση. Αλλά για να αλλάξεις αυτήν την ρύθμιση πρέπει να έχεις σταματήσει κάπου και να το δεις με την ησυχία σου.
-
Πολύ καλά έκανες και μετέφερες την εμπειρία σου. Τα θετικά τα γράφουν όλοι, τα μειονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες χρειάζεται να ξέρουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Παρεμπιπτόντως, δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο το lane assist σε όλες τις εταιρείες/μοντέλα.
Εννοείται ότι κάθε εταιρεία θα έχει τις δικές της ρυθμίσεις. Πιστεύω όμως ότι επειδή μιλάμε για μια μηχανική-ρομποτική πράξη, είναι αδύνατον, για οποιοδήποτε μηχάνημα να μιμηθεί την απαλή, γλυκιά περιστροφή του τιμονιού που κάνει το ανθρώπινο χέρι.
Να τονίσω εδώ ότι η νευρική κίνηση του τιμονιού δεν είναι ενοχλητική για τους μπροστά επιβάτες. -
Η αίσθηση που αποκομίζει ο επιβάτης είναι συνδυασμός αντικειμενικών και υποκειμενικών παραγόντων, όπως οι αναρτήσεις, τα ελαστικά, η ταχύτητα, η κόπωση και οι ανατομικές διαφορές. Το γεγονός, πως στην ίδια διαδρομή και με τον ίδιο τρόπο οδήγησης οι επιβάτες δεν δυσφορούσαν, δείχνει πως μάλλον το lane assist είναι η αιτία της δυσφορίας. Η σύγκριση με την δική μου εμπειρία σε καμμία περίπτωση δεν είναι επιστημονική, γιατί διαφέρουν όλοι οι αντικειμενικοί και υποκειμενικοί παράγοντες, αλλά μπορώ να βεβαιώσω πως στο αυτοκίνητο μου οι διορθώσεις είναι πολύ απαλές.
-
Ευχαριστω Αλεξανδρε σε ρωταω γιατι οπως εχω γραψει παραπανω ενδιαφερομαι για το συγκεκριμενο μοντελο.
-
Εμείς δεν ζαλιζόμαστε διότι είμαστε οδηγοί. Ωστόσο παρατήρησε τον τρόπο με τον οποίο σε επαναφέρει το lane assist. Εσύ δε θα το έκανες έτσι. Θα το έκανες λίγο πιο διακριτικά και πιο ήπια.Αυτήν την παρατήρηση την έκανα αφού άκουσα τα παράπονα για τον τρόπο που οδηγούσα.
Ή διαφορά είναι μικρή, αλλά υπαρκτή. Και όταν είναι επαναλαμβανόμενη, προκαλεί τις ζαλάδες στους πίσω επιβάτες, οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι.
-
Παρακαλώ Αλέξανδρε, χαρά μου να βοηθήσω. Εύχομαι να πάρεις ένα αυτοκίνητο που θα σε ικανοποιήσει. Κι ό, τι άλλο θέλεις, ρώτα το ελεύθερα.
-
Δεν μπορειτει να απενεργοποιησετε την διορθωση στο τιμονι και να σε ενεργοποιει μονο με ενα τρεμουλο στο τιμονι ας πουμε?
Στο Fiesta για παραδειγμα εγω εχω αφησει μονο το Notify και εχω βγαλει το Acting γιαυτο ακριβως το λογο, το οτι ειναι λιγο αποτομος ο τροπος που το στριβει..
Το Notify (καπως αλλιως το λεει αλλα δεν το θυμαμαι..) σε ειδοποιει με ενα τρεμουλο στο τιμονι οταν πας να πατησεις την γραμμη - και το τρεμουλο αυτο εχει 3 επιπεδα εντασης.
-
Να τα πρωτευουσιανικα του fiesta συγκριτικα με τα σουτζουκια.
Στα τζαπονια εχει μονο τρεμουλο, (με μια μικρηηηη ιδεα προς διορθωση...δηλαδη τρεμει και κουνα πολυυυυυυ λιγο απαλα προς το κεντρο της λωριδας....αλλα αυτο με τα διαφορα επιπεδα και αλλα τετοια,...ουτε που τα σκεφτηκαν...
Χωριατιλλλλα.
-
Ποιος μιλησε για συγκριτικα και συγκεκριμενα για σουζουκια και τζαπονια???
Σε νημα της Huyndai δεν ειμαστε?? και συγκεκριμενα του i30 ?? Κολλημενος ακομα ??? μαλιστα...
Εγω απλα ρωτησα αν εχουν μια συγκεκριμενη επιλογη τα παιδια στο Lane assist των i30 τους....
Καλη χρονια αγαπητε Lap....
-
Καλα αστο.....
Απλα εκανα μια διατυπωση....
Αλλος ειναι κολλημενος...πετραν.....
Καλη χρονια
-
Πώς θα βλέπατε προσφορά για το fastback 1.0 έκδοση premium,στα 17και κάτι?
Για όσους έχουν το αυτοκίνητο,ποια τα μειονεκτήματα του καί σέ τι κατανάλωση να περιμένω εντός πόλης;
Hyundai i30 Fastback