-
Seat Leon 1.5 tsi FR–manual—Test drive-Thessaloniki
Το οδήγησα σήμερα για περίπου 1 ώρα. Συνοπτικά οι εντυπώσεις μου.
Ωραίο look- Πολύ ωραία καμπίνα(το αδικούν οι φωτογραφίες των blog)
Στιβαρή κατασκευή-Μου φάνηκε αρκετά ευέλικτο στo δρόμο.
Καλό τιμόνι –Πολύ καλό το χειροκίνητο κιβώτιο Σε ταχύτητες πάνω από 160 χλμ έχει λίγο θόρυβο
Κινητήρας καλός αλλά θέλει δουλίτσα για να «αρπάξει».. Δεν ενθουσιάστηκα από τις ρεπρίζ. Προσωπικά, θα προτιμούσα πιο «κοντή» τελική σχέση μετάδοσης.
Εκτός από το sport πρόγραμμα τα υπόλοιπα είναι για να πηγαίνεις βόλτα το σκύλο σου (αν έχεις).. Τα πλαστικά εκτός του ταμπλό δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ποιότητας.
Y.Γ Όσοι θέλετε ένα τίμιο αυτοκίνητο με σπορτίφ στοιχεία, πάρτε το με κλειστά τα μάτια!
-
Το οδήγησα σήμερα για περίπου 1 ώρα. Συνοπτικά οι εντυπώσεις μου.
Ωραίο look- Πολύ ωραία καμπίνα(το αδικούν οι φωτογραφίες των blog)
Στιβαρή κατασκευή-Μου φάνηκε αρκετά ευέλικτο στo δρόμο.
Καλό τιμόνι –Πολύ καλό το χειροκίνητο κιβώτιο Σε ταχύτητες πάνω από 160 χλμ έχει λίγο θόρυβο
Κινητήρας καλός αλλά θέλει δουλίτσα για να «αρπάξει».. Δεν ενθουσιάστηκα από τις ρεπρίζ. Προσωπικά, θα προτιμούσα πιο «κοντή» τελική σχέση μετάδοσης.
Εκτός από το sport πρόγραμμα τα υπόλοιπα είναι για να πηγαίνεις βόλτα το σκύλο σου (αν έχεις).. Τα πλαστικά εκτός του ταμπλό δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ποιότητας.
Y.Γ Όσοι θέλετε ένα τίμιο αυτοκίνητο με σπορτίφ στοιχεία, πάρτε το με κλειστά τα μάτια!
1 ώρα test drive??!!!!!
Αν επιτρέπεται φίλε μου σε ποια αντιπροσωπεία πήγες από τις 2? Στον Κ. ανατολικά ή στον Σ. δυτικά? Και τι εντυπώσεις σου άφησαν? Παίζει τίποτα από έκπτωση-δώρα? -
Καλησπέρα. Ερωτήσεις:
-
130/150ps;
-
Αν και σε αυτά τα λεφτά είναι λογικό όταν λες πάνω από 160 για θόρυβο εννοείς αεροδυναμικούς; Έντονο θόρυβο κινητήρα; Κακή ηχομόνωση που συμπεριλαμβάνει τα δύο πρώτα; Ο θόρυβος προσδιορισες αν ήταν περισσότερο από τις 18' ζάντες της FR; Ρωτάω γιατί αναφέρεσαι στον θόρυβο στην ίδια πρόταση με το κιβώτιο. Προφανώς λείπει κάποια τελεία και ο θόρυβος δεν αφορούσε το κιβώτιο αλλά συνδυασμό των παραπάνω;
-
Για τον 1,5 TSI λέγεται/γράφεται έντονα ότι στα Leon/Octavia είναι λίγο 'πνιγμένος' σε σχέση με την εφαρμογή του στα Golf/A3 αντίστοιχα. Έχεις οδηγήσει τα δεύτερα ώστε να έχεις άποψη; Ρωτώ γιατί γενικά είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο μοτέρ δεν 'αρέσκεται' να δουλεύει στις υψηλές στροφές. Θεωρείται από τα πιο οικονομικά αλλά το εύρος λειτουργίας που του ταιριάζει είναι οι μικρομεσαίες στροφές. Αν το έχεις δοκιμάσει σε όλες τις εφαρμογές του ομίλου θαθελα την άποψή σου επαυτού.
-
Έχεις οδηγήσει Focus σε κάποια εφαρμογή του (και αν ναι σε ποιά) ώστε να έχεις βγάλει συγκριτικά συμπεράσματα εφόσον αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης της σπορτίφ συμπεριφοράς για κάποιον που είναι διατεθειμένος να 'θυσιάσει' ποιότητα καμπίνας για να πάρει οδηγικά χαρακτηριστικά;
-
Η εγγύηση είναι δεδομένα στα 4 έτη;
-
-
Ε μα.....γεμιζεις την τριτη στα κοκκινα, λυσαει το μοτερ και κλατς κουμπωνεις τεταρτη...... Απόλαυση
Στο αλλο πατας κουμακι..... Πφφφφ
Θεωρω πως αν πιασει το κιβωτιο ης hyundai χωρις συμπλεκτη αλλα χειροκινητο.... Τελείωσε, θα ξαναγυρισει πολυς κοσμος πισω στα χειροκίνητα.
Το προβλημα ειναι ο συμπλεκτης οχι ο λεβιες....
Αυτή η βρώμα ότι το iMT της hyundai δεν έχει συμπλέκτη πώς βγήκε; Έτσι νόμιζα κι εγώ ότι έχει 2 πεντάλ αλλά δεν ισχύει. Υπάρχει κανονικά πεντάλ συμπλέκτη απλά ηλεκτρονικά αποσυμπλέκει τον κινητήρα όταν δε πατάς γκάζι.
-
Αυτή η βρώμα ότι το iMT της hyundai δεν έχει συμπλέκτη πώς βγήκε; Έτσι νόμιζα κι εγώ ότι έχει 2 πεντάλ αλλά δεν ισχύει. Υπάρχει κανονικά πεντάλ συμπλέκτη απλά ηλεκτρονικά αποσυμπλέκει τον κινητήρα όταν δε πατάς γκάζι.
Βγήκε γιατι πολύ απλά έτσι ανακοίνωσε η Hyndai αλλά αφορά μόνο την αγορά της Ασίας, όμως στην αρχή δεν ήταν ξεκάθαρο και ο τύπος το έγραψε ότι ισχύει γενικά. Τελικά για την Ευρώπη έχει κανονικά πετάλ συμπλέκτη ενώ για την Ασία δεν έχει.
-
Georgemit wrote:
Βγήκε γιατι πολύ απλά έτσι ανακοίνωσε η Hyndai αλλά αφορά μόνο την αγορά της Ασίας, όμως στην αρχή δεν ήταν ξεκάθαρο και ο τύπος το έγραψε ότι ισχύει γενικά. Τελικά για την Ευρώπη έχει κανονικά πετάλ συμπλέκτη ενώ για την Ασία δεν έχει.
Αυτό πάλι.. ξέρουμε γιατί υπάρχουν 2 εκδόσεις;;
-
Αυτό πάλι.. ξέρουμε γιατί υπάρχουν 2 εκδόσεις;;
Δεν το έχω ψάξει, γιατί δεν με απασχολεί. Αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος είτε οικονομικός, είτε CO2 είτε έγκρισης.
-
K- Ανατολικά.Ευγενικοι και σχετικά αδιάφοροι.
Νομίζω πως καλύτερες τιμές θα παίζουν στο μετρητοίς.Για Δώρα δεν το βλέπω.
Το τεστ Drive εγώ το τράβηξα από τα μαλλιά....Οι ίδιοι μου τόνισαν να πάω μέχρι το Μεσημέρι.
Όσον αφορά για τους αεροδυναμικούς θορύβους δεν προέρχονται από το κιβώτιο η τα λάστιχα αλλά από αλλά από το αμάξωμα.
Το Ford focus(150 ps από τεστ drive ) για μένα παραμένει ο αρχηγός της αγέλης αν και ο κινητήρας του Leon είναι όντως πιο ψυχωμένος.
Σχετικά με τον ανταγωνισμό...BMW 118 δεν με συγκίνησε και η Α 200 παίζει σε άλλο επίπεδο.
Αυτά κύριοι από τα test drive.
-
Η ανάρτηση πως είναι, ακούγεται στις λακκούβες και γενικά πως συμπεριφέρεται στις ανωμαλίες?
-
Vdx
Last seen: Πριν από 2 ώρες 16 λεπτά
Send Email
Η ανάρτηση πως είναι,
Η ανάρτηση πως είναι, ακούγεται στις λακκούβες και γενικά πως συμπεριφέρεται στις ανωμαλίες?
Καλή και σφιχτή. Μέσα στη πόλη θα την έλεγες λίγο πιο hard από τα συνηθισμένα .Με τισ λακούβες δεν είχα κανένα απολύτως θέμα!
-
Review από την Ισμήνη Φαμπιάτου:
https://autoholix.com/2021/03/13/seat-leon-fr-dokimi-test-drive/
SEAT Leon eTSI 1.5 FR DSG MHEV
-
Review από την Ισμήνη Φαμπιάτου:
https://autoholix.com/2021/03/13/seat-leon-fr-dokimi-test-drive/
SEAT Leon eTSI 1.5 FR DSG MHEV
Wow....διθυραμβική κριτική!! Απίστευτο...πρέπει να πάω να το οδηγήσω, εαν είναι τόσο καλό.
-
στην αρχή νόμιζα ότι διάβαζα τεστ για το φορντ φόκους, μετά κτάλαβα ότι πρόκειται για το σεατ λεόν.....
-
Ναι για την οδήγησή του λέει τα καλύτερα..! Βασικά καταλήγει στο ότι γι αόποιον ξέρει να οδηγεί και με πλαγιολίσθηση και στο όριο το Focus δεν παίζεται στην κατηγορία, αλλά με το Leon θα είσαι πιο 'ξεκούραστα' σε αντίστοιχο ρυθμό, οδηγώντας με γραμμές. Ο κινητήρας ίσως σηκώνει καμιά βελτίωση στα 180-200 άλογα και εκεί θα είναι ακόμα καλύτερα. Πραγματική κατάναλωση περίπου 6.5 λίτρα, τίμια.
Αναφέρει πάντως πόσο εκνευριστική είναι η διαχείριση όλων των ρυθμίσεων από οθόνες. Μεγάλο φάουλ από τους κατασκευαστές αυτό, τουλάχιστον ο κλιματισμός θα έπρεπε να είναι ξεχωριστός..
-
Πολύ ωραία το review αλλά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσουμε / δούμε ένα σοβαρό review με την xcellence έκδοση που έχει την κανονική και όχι σπορτ ανάρτηση.
-
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ένα review με την Xcellence έκδοση πάντως, θα το τσεκάρω και θα επανέλθω αν το βρω..
Βέβαια προμοτάρεται παντού η FR ως πιο sport/πλήρης/όμορφη.
Θέλω να το δω και live αλλά δεν μπορώ να χωνέψω το στυλ 'μόνο οθόνες' εύκολα.
-
πραγματικα,,για οσο βγαζουν καινουρια οχηματα που πρεπει να τα κανεις ολα μεσω οθονης απο μενα παιρνουν χ ,,να οδηγουμε ανετα θελουμε οχι να σκοτωθουμε στον δρομο,αποψη μου παντα!
-
μόνο για leasing
-
Την ευκολία που έχω στο δικό μου LEON με τους ανεξάρτητους διακόπτες του κλιματιστικού, τους διακόπτες στην οθόνη αφής και τους υπόλοιπους διακόπτες στην κεντρική κονσόλα δεν την αλλάζω με τίποτα. Για κανένα αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο θέλω να το οδηγώ και όχι να κάθομαι να ψάχνω μέσα σε τεράστιες οθόνες αφής ακόμη και για τα βασικά.
-
Τι εννοεις eco led vs 'κανονικο' led???
Στην Ελλάδα μονο το xcellence plus και fr plus(+1200 ευρω πανω απο αντιστοιχα μοντελα, μαζι με ηλιοροφη) εχουν αυτα που αυτοι της seat λένε Full LED (κανονικό led).έχει 11 διόδους('λαμπες' led) σε καθε προβολέα που βγαζουν φωτεινότητα στο δρόμο μεχρι 900 lumens και ειναι αυτα τα τριγωνικα led μπροστα που βλέπουμε στα περισσότερα reviews.
Πληροφοριακα,τα Full led στα leon 3ης γενιας βγαζουν 600 lumens
το style,reference,xcellence και FR εχει ως βασικο εξοπλισμο standard LED,(eco led) με 4 διοδους ανα προβολέα και φωτεινότητα 550 lumens.Σε αυτά τα μοντέλα το πακέτο Full led το παιρνεις προαιρετικα με περιπου 925 ευρα(745+φπα)
Επίσης σε όλα τα μοντέλα έχει στανταρ οθονη infotainment 8.25'.Στα περισσοτερα βιντεο εχει την προαιρετικη οθονη 10',την βαζεις με 730 ευρα (590+φπα).
Πριν λιγες μερες πηγα το ειδα αντιπροσωπεια,το αμαξι ειναι κουκλι και φαινεται να αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω.Εκλεισα testdrive μεσα στην εβδομαδα και αν τα παει καλα κλεινω μεσα στο πασχα Fr με χειροκινητο κιβωτιο,μεταλλικο χρωμα,περιμετρικο led μεσα,safe driving M,convenience pack,full navi και διπλο πατωμα πισω περιπου 24κ τελικη τιμη.
Βιντεο με τα eco led και οθονη 8.25
Seat Leon Mk4 (2020)